Vlad Iftime: Smerenia și curajul sunt secretele unui lider cu inimă | Hacking Work S3E11

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 22 жов 2024
  • În acest episod stăm de vorbă cu un lider vizionar. Vlad Iftime, CEO Vestra Industry și fondator Haita Land, este un antreprenor care îndrăznește să viseze la un viitor mai bun pentru țara noastră, conduce peste 100 de oameni și se ocupă personal de angajări, pentru a se asigura că oamenii se identifică cu valorile companiei.
    Vlad are o viziune clară asupra modului în care companiile românești pot concura la nivel global și a impactului pe care îl poate avea revenirea diasporei în economia națională. Originar din zona Moldovei, Vlad este pasionat de tradiție, folclor și sport fiind, totodată, un susținător al dezvoltării durabile și al promovării valorilor românești.
    Urmărește episodul și află cum poate fi stimulat spiritul antreprenorial românesc, ce înseamnă să conduci cu smerenie și integritate, și de ce este esențial să lucrăm împreună pentru a aduce acasă talentul românesc răspândit în întreaga lume.
    Descoperă care sunt barierele și soluțiile în repatrierea diasporei și cum poate fiecare dintre noi să contribuie la un viitor mai prosper pentru România.
    ___
    Podcastul vă este oferit de compania de software DevNest. Proiectele Hacking Work sunt găzduite de Cluj Business Campus.
    DevNest.ro/
    cbcampus.ro
    Acest episod vă este oferit de VESTRA, primul cluster din România specializat în industria utilităților și echipamentelor de automatizare. Vestra nu este doar despre soluții tehnologice moderne, ci și despre oameni, calitate și performanță.
    Site-ul Vestra: vestra.ro/
    Pagina de socializare Vestra FB: / vestraindustry
    Linkedin Vestra: / vestra-company
    Site-ul Haita Land: haitaland.ro/i...
    Site-ul centrului de echitație: caidevis.ro/
    Pagina personala de facebook a lui Vlad Iftime: / iftime.vlad.31
    --
    Hacking Work este primul proiect social, civic și educațional din România care vorbește clar, curajos și cinstit despre piața muncii și despre relațiile dintre angajați și angajatori.
    Acest produs multimedia este realizat de echipa Hacking Work și produs de SPOR - Școala Pentru oameni Responsabili.
    hackingwork.ro
    scoalaspor.ro
    În proiectul Hacking Work includem episoade de podcast audio și video publicate pe UA-cam, Spotify și celelalte platforme de streaming, newsletterele și articolele publicate pe Substack, articolele de analiză și opinie publicate pe blogul dorusupeala.ro și emisiunile de radio difuzate în parteneriat cu posturile cu acoperire națională.
    Hacking Work Online
    🟠 UA-cam - / hackingworkpodcast
    🔵 Substack - hackingwork.su...
    🔵 Spotify - open.spotify.c...
    🔵 Apple Podcast - podcasts.apple...
    🔵 RSS - rss.com/podcas...
    🟠 Facebook - / hackingworkpodcast
    🟠 Linkedin - / hacking-work
    🟠 Instagram - / hackingworkpodcast
    Platformele web ale proiectului Hacking Work sunt găzduite de Hosterion. Materialele audio-video sunt pregătite cu ajutorul soluției software de transcript Vatis Tech, care asigură cea mai bună acuratețe în limba română - 95%+
    hosterion.com/
    vatis.tech/
    Doru Șupeală Online
    Website: dorusupeala.ro/
    Facebook - / doru.supeala
    LinkedIn - / dorusupeala
    Instagram - / doru.supeala

КОМЕНТАРІ • 8

  • @Hacking-Work
    @Hacking-Work  9 місяців тому +2

    🤞 CONCURS: Spune-ne ce crezi și câștigi o carte de la editura Publica!
    Urmărește episodul și scrie-ne într-un comentariu: ce părere ai despre episod, cu ce informații ai rămas după vizionarea lui, ori poate chiar întrebări pentru invitat, de care vom avea grijă să ajungă unde trebuie.
    Noi le vom citi pe toate și vom premia vinerea viitoare (19 ianuarie 2024) unul dintre ele, cu o carte care să îți alimenteze inspirația și setea de cunoaștere pe mai departe. De această dată, e vorba despre „Anatomia unei reușite” de Adam Alter.
    Succes! 😊

    • @laurarus5192
      @laurarus5192 9 місяців тому +1

      Servus Doru si Vlad - foarte fain episodul si , tin sa apreciez ideea de a incuraja romanii sa vina acasa. O spun din perspectiva unui parinte/mama de doi copii (14 si 8 ) care, este zilnic recunoascatoare ca poate sa lucreze remote/hybrid in sfarsit si in Romania, si mai mult decat atat dintr-un oras mic. Chiar daca venitul nu este cel dorit, nefiind aliniat cu piata(asta e un alt topic) fac eforturi sa imi gasesc inca ceva aditional si sa lucrez pe proiecte care sa imi aduca un venit suplimentar. Pentru mine e mare lucru: sa stiu ca orice problema, mai ales de sanatate ar putea avea copiii mei, eu sunt langa ei si ii pot ajuta/sustine indeaproape. Este pentru mine cel putin implinitor si linistitor in acelasi timp. Ma doare sufletul si va spun sincer am lacrimi in ochi ori de cate ori merg la sedintele cu parintii si cand, de fiecare data se discuta si acest subiect, al copiilor ai caror parinti sunt plecati (parte din ei sunt acei copii care nu se adapteaza, emotional sunt distrusi, nu se pot concentra, nu au prieteni, se leaga de grupuri dubioase etc ) . In clasa baiatului cel mare au fost cazuri in care copiii au abandonat scoala, copii veniti din familii ai caror parinti erau in tari straine...e frustrant sa stiu ca acesti copii "nu au gresit " si ca, societatea nu le poate oferi un drum si un sprijin in lipsa parintilor - pana la urma sunt si ei copii ca si ai mei,ai nostri ai tuturor. Trist si inca o data Vlad felicitari - sper ca, tot mai multi antreprenori sa realizeze ca, oferind un salariu competitiv ( pana la urma (si)de aici pleaca "buba") vor putea convinge si atrage din nou pe piata romaneasca parte din oamenii care au plecat. Sper si ca, noi toti ca popor/natie ne vom educa in acest sens cat mai repede. PS: felicitari si pt implicarea in turism, de vreo trei ani deja avem dorinta cu sotul de a petrece un weekend la Sihastru (suntem si aproape la Bistrita :) ...inca, financiar nu s-au aliniat planetele dar never say never, nu am renuntat la idee! Toate bune si mult succes.

  • @cristinachis1955
    @cristinachis1955 8 місяців тому

    Ce gândire sănătoasă! Ce discuție plăcută și constructivă!

  • @morarieugeniu819
    @morarieugeniu819 9 місяців тому +1

    Genul asta de conținut contribuie la însănătoșirea României. Meritați mult mai multe vizualizări, mult mai multe!

  • @liviudaniliuc5977
    @liviudaniliuc5977 9 місяців тому +3

    Idei si responsabilitati
    Bine înțeles, sunt puncte in care nu sunt de acord cu Vlad. Dar cum as putea să nu văd ideile valoroase pe care el le enunță? Imposibil să trec pe lângă ele si să nu mă minunez de faptul că in România sunt minți tinere si originale care știu să îmbine atât de interesant tradiții și valori vechi cu tendințe noi, actuale.
    Să luam numai ideea asta „creață” de a alătura smerenia cu leadership-ul, arta de a fi șef. La prima vedere, e ca si cum ai spune că putem aduce polul nord alături de polul sud, ba chiar să și coincidă. Nu se poate, chiar așa!!!
    Ba se poate, spune Vlad. Încercați și voi, eu o practic de ceva timp. Cu ce rezultate? Atmosfera de lucru pe care o construiesc si starea pozitiva de spirit a oamenilor cu care lucrez sunt rezultatul!
    Hai, încă una! Ideea de a încuraja exprimarea talentelor si forțelor unor persoane, mai degrabă decât sa depui eforturi sa îmbunătățești slăbiciunile sau defectele acelor persoane. In primul caz, „riști” sa te trezești in final cu o echipa de campioni, in al doilea, cu o echipa de mediocrități.
    Cât despre uriașa problema naționala a migrării competentelor românești peste hotare, soluția propusa aici este geniala prin simplitatea si pragmatismul ei. Si marea e compusa din picături!
    Nu ne rămâne decât să uram succes lui Vlad in continuarea aplicării in practică a principiilor expuse de el! Si sa nu uite ca-i are acum in responsabilitate pe toți cei care cred in el!

    • @Hacking-Work
      @Hacking-Work  9 місяців тому

      Servus, Liviu! Îți mulțumim pentru că ai vizionat episodul! Felicitări! 🥳 Ai câștigat cartea oferită de prietenii noștri de la Editura Publica. Te rugăm să ne trimiți datele tale în termen de șase zile (numele complet, adresa, număr de telefon) la plan@hackingwork.ro pentru livrarea cărții.
      În eventualitatea în care nu primim datele în acest termen, vom alege un alt câștigător.

  • @ambbln3867
    @ambbln3867 9 місяців тому +4

    ce angajat are 1000€ în România? -sunt tineri cu facultate ca nu câștiga 1000€
    -in fabrici angajații sunt plătiți cu salariu minim
    - sărbătorile legale nu se respecta
    - zilele de weekend nu se respecta și chiar dacă se lucrează nu se plateste la patron conform codului muncii
    -

  • @sergiuu280
    @sergiuu280 7 місяців тому