Cat dureaza constructia unei case de la 0 la 100% ? Impartit pe etape!

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 17 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 38

  • @mugurelsumanariu259
    @mugurelsumanariu259 10 місяців тому +7

    Eu am inceput casa in august si in decembrie inainte de Craciun am pus acoperisul la rosu, din februarie pana in septembrie anul urmator s-a lucrat continuu si a fost terminata. Casa parter 255mp suprafata desfasurata. Am avut noroc de echipe serioase! Bafta!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  10 місяців тому +1

      Salutare, deci in 13-14 luni ati finisat. Cat a durat pana in august cand sa incepeti casa?

  • @argentus5483
    @argentus5483 10 місяців тому +3

    Mulțumesc frumos, foarte utilă prezentarea !!! Doamne ajută !!

  • @cryptodracula9985
    @cryptodracula9985 9 місяців тому

    Multumim pentru acest video detaliat!

  • @ted1558
    @ted1558 10 місяців тому +1

    O prezentare buna si onesta !

  • @MrAlpinab7
    @MrAlpinab7 4 місяці тому

    Eu lucrez singur tot santierul. Gard de 110 ml din bca si boltari cu fundatie de beton 50 latime inceput in februarie si terminat in noiembrie. Pe vara merg 1-2 dati pe saptamana nici atat. Inca 3 saptamani mi-a luat sudura panourilor de gard, 12 panouri de 90 kg fiecare, la 2.8m lungime. La casa nu am inceput, insa probabil 18 - 20 luni la cheie. Casa de 280-300 mp.

  • @salcudeanantonio1365
    @salcudeanantonio1365 10 місяців тому

    Mulțumim mult pentru acest video!!!❤❤❤

  • @spiridonovidiu4097
    @spiridonovidiu4097 7 місяців тому

    Buna ziua , care este timpul ce trebuie "asteptat" pentru ca sapa, tencuiala , stalpii, etc sa fie uscati pentru a se incepe finisarea peretilor si a pardoselii ?

  • @andreibirca6188
    @andreibirca6188 2 місяці тому

    Buna ziua spunetimi va rog de ce buget am nevoie de la inceput pentru o casa cu un nivel in jur la 100 mp. incepind de la proiectare? Multumesc.

  • @sergiutimotin3164
    @sergiutimotin3164 10 місяців тому +1

    Te rog sa ne spui si care e costul aproximativ la un m2 la rosu in RM.

    • @s.shefferd9414
      @s.shefferd9414 10 місяців тому

      A spus intr-un video anterior ca este aproximativ 1000 euro/m2 mobilata. La roșu nu cred ca a spus.

    • @sergiutimotin3164
      @sergiutimotin3164 10 місяців тому

      Merci

  • @raduoniche330
    @raduoniche330 9 місяців тому

    , cunoașteți o firma serioasa cu care se poate lucra la Iași? Dumneavoastră lucrați la Iași case de la 0? Multumesc

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 4 місяці тому

    Acum depinde si cum vrei sa construiesti . Detaliile si bibilelile consumatoare de timp prelungesc termenele .

  • @LiviuGelea
    @LiviuGelea 10 місяців тому +2

    Parinții mei au luat țeapă necunoscând aceste termene. Au gasit o echipă sub pretul pietei care au cerut o treime din bani pentru demolarea casei vechi, o treime pentru ridicarea la rosu si o treime pentru acoperis si finisaje. Nu mai e nevoie sa spun ca după ridicarea la roșu au fost de negăsit.

    • @romanvssvmromania
      @romanvssvmromania 10 місяців тому +1

      Cunosc doua familii care au luat teapa chiar si cunoscand aceste termene. Au zis ca aia care au cerut ceva mai multi bani le dau teapa si aia care au cerut sub jumate sunt baieti buni... n-a fost asa.
      Mai cunosc un caz in care a fost aleasa echip care cerea mai mult si tot teapa a fost.

    • @LiviuGelea
      @LiviuGelea 10 місяців тому

      @@romanvssvmromania da. Din păcate prețul nu e un indicator al seriozității. Trebuie contract sau măcar recomandări bune

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  10 місяців тому +4

      @@LiviuGelea Groaznic... din pacate astfel de cazuri nu sunt atat de rare, sunt tepari in piata. Insa si piata / clientii sunt de vina deoarece marea, dar marea majoritate se uita doar la pret, cand zici cuvantul "calitate, seriozitate, profesionalism" - am impresia ca multi nici nu te ascult, pur si simplu nu ajung in creier cuvintele date, cumva se pierd in aer )))

  • @vedetaderomania6387
    @vedetaderomania6387 10 місяців тому

    Salutari,
    Initial sunt cu casa la rosu dar pe viitor vreau sa ma incalzesc cu pompa de caldura aer-aer (aer conditionat). Teoretic dupa calculele mele as avea nevoie de o investitie de circa 5.500 euro pentru 4 ac-uri in fiecare incapere, cate 1 in fiecare dormitor si 1 in living. Ma orientez spre daikin perfera de 12.000 btu a+++ unde cop-ul sezonier este de 5.1.
    Casa este din bca celco de 24 grosime. Prima data o voi tencui pe dinafara iar apoi o voi izola cu polistiren grafitat de 20 cm. Geamuri tripan cu benzi de etansare interior-exterior, iar podul va fi din grinzi de lemn in care voi baga celuloza de 15 intre grinzi + 20 peste ( total 35). pe interior nu doresc sa o tencuiesc si voi placa rigips-ul pe mamaligi.
    Ma tot gandesc si la 2 recuperatoare de caldura 1 pe hol iar celalalt in living. pentru a avea un raport de aer curat.
    la usile din interior as dori un grilaj in partea de jos pentru a trece aerul pe acolo.
    casa este plan parter 190 mp cu 145 mp utili.
    locuiesc in partea de nord-est a tarii si am tot urmarit temperaturiile si nu mai sunt atat de joase ca in anii trecuti. doar in ianuarie au fost temperaturii de -12.
    Ce părere ai?

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  10 місяців тому +1

      Salut, despre incalzirea si racirea casei cu AC-uri am vorbit in 2 video-uri postate cam un an in urma. De izolat ai izolat cam ca o casa NZEB, insa exact daca va fi suficient sau nu acele AC-uri, trebuie sa faci un audit / calcul energetic, altfel nimeni, la ochi, nu iti poate zice ce necesar exact de caldura si racire are casa ta.
      Chiar sa presupunem ca vor fi suficiente 4 AC-uri, insa lucrand la capacitate maxima, si atunci vei avea parte doar de dezavantajele acestora cum e zgomot, consum ridicat, disconfort termic, curenti de aer etc... Recomandarea mea: fa un calcul de bilant energetic si afla necesarul de caldura al casei.

    • @vedetaderomania6387
      @vedetaderomania6387 10 місяців тому

      @@EnciclopediaConstructiilor atunci dv ce recomandați?
      Exclus centrală gaz, nu am in apropiere.
      Mulțumesc!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  10 місяців тому

      @@vedetaderomania6387 Deja am zis: un calcul de bilant energetic sa stii precis (sau cu aproximatie foarte mare) unde se afla casa ta in materie de necesar de caldura, apoi vei sti daca cele 4 AC-uri vor fi suficiente sau nu, apoi vei sti daca mai trebuie sa suplinesti la sistemul de incalzire, sau la termoizolarea casei sau alte chestii.

  • @asl-pls-im
    @asl-pls-im 10 місяців тому

    Multumesc de informatii!
    Cu zidaria termenii sunt destul de mari, de aia multi merg pe alte tipuri gen timber-frame, CLT, structuri metalice, sau derivate ale acestora. Ai videouri despre ele pe acest canal, cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare :)
    Am vazut ca la noi este o companie ce produce panouri prefabricate, un fel de timber-frame dar e ceva mai avansat. Uniqa Wall Systems de la Stefan Voda, presupun ca ai auzit de ei. Mi-ar place sa vad o recenzie(daca ai informatiile desigur) sau macar careva pareri, totusi gradul tau de expertiza nu se compara cu al meu sau al multor urmaritori de aici, despre plusurile si minusurile tehnologiei folosite de ei, aparent, sandwich-ul lor pare a fi ceva mai serios decat simplu timber-frame sau panouri prefabricate din placi OSB.
    Multumesc mult si mult succes in tot ce faci!

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  10 місяців тому +2

      Cu placere, structura "la rosu" pe lemn dureaza de cateva ori mai putin, insa nu uitati ca si proiectarea dureaza ceva mai mult, si dupa ce ai aprobat proiectul, nu mai faci schimbari caci vin prefabricatele din fabrica, ori la zidarie, poti face anumite modificari, mai ales daca ai structura in cadre.
      Nu am video-uri pe lemn, nu suntem specializati pe lemn. De uniqa doar am auzit, atat.
      La casele din lemn trebuie o mai mare atentie la detalii, mai ales ce tine de folii, benzi, izolatie etc. Mai stiu ca in Moldova nu prea avem "cultul" lemnului, deci mai greu gasesti muncitori buni. Mai stiu ca multi nu asteapta sa usuce lemnul cat trebuie, caci nna, e business, nu stau sa astept X luni cand il pot folosi mai rapid )))
      Merci.

    • @dumifashion1
      @dumifashion1 10 місяців тому +2

      @@EnciclopediaConstructiilor dacă nu e uscat lemnul ai pus-o... Eu am lucrat din 2000 până în 2007 într-o fabrică unde făceam pentru Franța și România cabane din lemn, de la grosimi de 3,5cm până la 20 cm grosime erau chertate și aveau nut și feder fiecare, dar la alea groase era dezastru că nu se uscau, degeaba le băgăm în uscător... Mereu aveam probleme cu ele. Iar acum de vreo 2 ani mă uit aici pe UA-cam la canalul Perkins Brothers, și ei construiesc case de lemn timber frame, și la un momendat cineva ia întrebat de ce nu construiesc casele din grinzi de lemn. Răspunsul lor a fost simplu, nu găsesc în America material uscat, pentru că o grindă să fie uscată în mod natural se usucă aproximativ 1 cm adâncime pe an, la o grindă de 10 X 10 are nevoie de 10 ani, și nimeni nu îți tine atât timp material în depozit. Și de aia ei preferă să le facă din dulapi și unde e nevoie de întărituri i prind împreună.Așa că la lemn trebuie avut grije că dacă nu e uscat e de groază! Bate vântul pe urmă prin ea, mișcă și scârțâie toate.

    • @EnciclopediaConstructiilor
      @EnciclopediaConstructiilor  10 місяців тому

      @@dumifashion1 Multumesc de comentariu. Pai acum doar haideti sa ne imaginam, daca in SUA nu prea gasesti lemn uscat, pai in tarile noastre e naiv cineva sa creada ca gasim lemn uscat? Eu cunosc mai multe persoane care au legaturi cu companiile din Moldova care vand lemn pentru acoperise... Ia ghiciti: e uscat lemnul cat trebuie? )))

    • @dumifashion1
      @dumifashion1 10 місяців тому

      @@EnciclopediaConstructiilor eu vă zic din experiența mea cu lemnul din România, pentru că eu vă urmăresc din Romania, foarte rar găsești să fie bun... Degeaba îl bagi în uscător că el se usucă pe exterior... îi măsori umiditatea și e bună, dar asta e la exterior... în interior tot umed e, și umezeala cu timpul o să iasă la exterior. Așa că foarte rar găsești să fie bun, sau e crepat de la uscatul forțat, sau e strâmb... Scândură de țol de aia se găsește, dar ce e mai gros se găsește mai greu. Eu mi-am schimbat acoperișul anul trecut și am avut norocul că mi-am tăiat lemnul in 2016 pentru el, l-am clădit frumos, îl întorceam mereu să nu se deformeze, și... și așa sa înstrâmbat și a mai crepat pe fibră. Cine crede că găsește lemn uscat, să se gândească acasă dacă își duc lemne verzi de foc, le taie, le crapă, și fac foc cu ele anul viitor, că în primul an nu dau randament că sunt verzi.

    • @dumifashion1
      @dumifashion1 10 місяців тому

      @@EnciclopediaConstructiilor Aia vroiam să zic, la casele din lemn, trebuie să îți pregătești materialul cu mult înainte, sau să ai pe cineva de încredere care să știi sigur că are lemn uscat.

  • @Elena-en4nr
    @Elena-en4nr 4 місяці тому

    cam că ar costa o casă de 40 mp fără etaj cu beci. Fără beci.

  • @Mihai-yd8sn
    @Mihai-yd8sn 10 місяців тому

    ❤❤❤❤❤