Evren Sızdırıyor Mu??

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 гру 2024

КОМЕНТАРІ • 359

  • @sami99351
    @sami99351 Рік тому +65

    Son günde bizi yalnız bırakmadığın için teşekkürler hocam❤

  • @GelecekBilimde
    @GelecekBilimde Рік тому +13

    Harika bir konu ve çok güzel bir anlatım ❤

  • @deepvadi7616
    @deepvadi7616 Рік тому +7

    Uzay , evren ve bunlarla ilgili komplo teorileri hakkında daha çok içerik istiyoruz 🎉

  • @elesgerelesgerov555
    @elesgerelesgerov555 Рік тому +9

    Bizi video boyunca heyacanlandıran ama video sonunda herzaman ki,gibi heyacanmızı alan Ayhan hocaya selam olsun😅😅😅😊

  • @bedrhnyldz
    @bedrhnyldz Рік тому +2

    bu tarz popüler bilim videolarına bayılıyorum ayhan abi

  • @sertaperisci1459
    @sertaperisci1459 Рік тому +1

    Bu samimi ve düzgün anlatim ve ufuk açıcı bilgiler icin tesekkurler calismalarinizda basarilar ve kolayliklar diliyorum degerli hocam

  • @tlh_zhd
    @tlh_zhd Рік тому +12

    Hocam çok faydalı bir içerik olmuş teşekkür ederiz ve sizden bir şey rica ediyorum; İklim kriziyle alakalı daha çok video yapabilir misiniz acaba? Gelecekte neyle karşı karşıya olduğumuzu eminim çok daha iyi anlatabilirsiniz.

  • @LYNX1923
    @LYNX1923 Рік тому +2

    Her videoda çita yükseliyor Muhteşem konu💯

  • @ayhan885
    @ayhan885 Рік тому +3

    Çok mantıklı ve ufuk açıcı bilgiler, bu şekilde yorumlarınız da çoğu kişiyi düşünmeye sevk ettiği için bence çok yararlı içerikler üretiyorusunuz. Madde ve enerji transferi zaten mümkün sadece uzayda değil yaşamın her anında mekanlar ve boyutlar arası da gerçekleşiyor, ancak bu oran çok düşük olduğu için henüz keşfedilemedi.

  • @kutupporsugu2180
    @kutupporsugu2180 Рік тому +2

    Bütün videolarını beğeniyorum ve izliyorum. Esenlikler olsun Ayhan han❤💯

  • @ferittuzer4629
    @ferittuzer4629 Рік тому +1

    multiverse olarak yormak bunu superposition'daki bir fotonun degisik olasiliklari arasinda da enerji gecisi oldugu demek. o zaman bazi olasiliklarda az bazilarinda fazla enerji mi gozlemleyecegiz? ayrica multiverse hesaplayamayacagimiz sayida olasilik ve evren demek. bunlar arasinda gecis sonucunda birinden digerine digerinden ilkine vs sonucta enerji ayni kalmamali mi tek bir evrende?

  • @3xnfx293
    @3xnfx293 Рік тому

    Merhaba arkanızdaki teleskobun markasi nedir maximum gunes sistwmindeki hangi gezegenleri görebilirsiniz

  • @MustafaYazkan
    @MustafaYazkan Рік тому +5

    Hocam, kozmik kirlilikten dolayı enerji seviyesi düşüyorsa, o zaman galaksiler birbirinden uzaklaşmıyor olamaz mı? Böyle bir ihtimal yok mu?

  • @sezginyurtlu6474
    @sezginyurtlu6474 Рік тому

    Hocam bencede kozmik kirlilik olabilir, coklu evrenlerin bir birine enerji sizdiriyorsa bizim evrenimizede enerji sizmasi gerekir, yani kaynagini bulamadigimiz fotonlari yakalamamiz gerekmezmi bildigim kadariyla boyle bir sey olmadi, evren genislediginde kaynaktan cikan foton yogunlugu yakin mesafelerde mavi yani parlak, fotonlar kure seklinde her yone dagiliyor mesafe uzalastikca foton sayisi yetmiyor ve kizila donuyor, mesela bir cay bardagina bir damla kirmizi boya koyalim, bir su bardaginada bir damla kirmizi boya koyalim ayni orandaki boya iki bardaga farkli renk katacaktir kucuk bardak yogun kirmizi buyuk bardak acik kirmizi olacaktir, ama her iki bardaktada boya miktari ayni, fotonlar yok olmuyor alan arttikca yogunluk azaliyor bizde uzak galaksileri kirmiziya calan renkte goruyoruz.

  • @emregenis8810
    @emregenis8810 Рік тому +8

    "Sızdıran evrenlerin contası nasıl değiştirilir? Evren çekomastiği işe yarar mı?" videosu bekliyoruz, teşekkürler.

    • @sedatbozkurt8634
      @sedatbozkurt8634 Рік тому +2

      Bence sızdıran evrenin contası ve çekomastiği geçerli bir çözüm değil. Egepen Legend Serisi ve 4x16x4x16x4 3 lu cam kombinasyonu ile sızdırma geçirilebilir.

    • @MgSoftware0101
      @MgSoftware0101 Рік тому +2

      La ne gerek var o kadar uğraşmaya düz silikon çekin gitsin hani şu pencere kenarlarına yapilandan

    •  Рік тому

      ​@@MgSoftware0101ben gidiyorum gelen gelsin

    • @adembilgin7897
      @adembilgin7897 Рік тому +1

      Sızarken çekomastik ya da silikon tutmaz. Önce komple bi boşaltmak lazım.

  • @bipedalrobot
    @bipedalrobot Рік тому +5

    Zaman bence ileriye doğru ilerlemiyor. Geçmiş ve gelecek hep ve "aynı anda" var. Zaten fizik formülleri de zamanda sadece ileri değil geriye doğru da düzgünce çalışıyor.
    Zamanın bize sadece ileriye doğru akıyormuş gibi gelmesinin sebebi ise, evrende olan her olayın bir sebep sonuç ilişkisi zincirine bağlı kalması. Gelecekteki bir olayı hatırlamanı sağlayacak bir sebep sonuç zinciri yok ama geçmişte deneyimlediğin bir olay için var. Bu durum da sanki zaman geleceğe doğru akıyor yanılgısına sebep oluyor bence :)

    • @SecurityVol.1
      @SecurityVol.1 Рік тому +1

      Bravo

    • @gulsen483
      @gulsen483 6 місяців тому

      ​@@SecurityVol.1 o zaman sıçma çünkü bok bi yanılgı sebep sonuç ilişkisi yok.

  • @noException
    @noException Рік тому +13

    Bilimi sevmemin sebeplerinden birisiniz hocam.

  • @Scientifunnyactuall1AO
    @Scientifunnyactuall1AO Рік тому

    Henüz videoyu izlemedim ama başlık oldukça orijinal ve ilginç geldi bana. İzleyeceğim.

  • @ozgurkavrak
    @ozgurkavrak Рік тому

    Paylaşım için teşekkürler hocam

  • @BilimBaykusu
    @BilimBaykusu Рік тому +1

    Zaman bir enerjidir fikri çok hoşuma gitti bu konuları çok seven biri olarak.
    Eğer enerji korunumu yasası çalışıyorsa ve görelilik teorisi doğruysa, zamanın bir enerji olması mümkün olmalıdır.
    Enerji korunumuna göre Enerji asla yok olmaz ve sadece şekil değiştirir. Şimdi eğer bir x^3 alan içine daha fazla enerji verirseniz o alandaki zaman birimi küçülecektir. Bunu basitce şu ikilemden görebiliriz
    E=h/T
    Eğer E azalırsa T artmak zorundadır çünkü denklemin sonucu planck sabitidir. Öyleyse demek ki zaman da bir enerjidir ve kaybedilen enerji zaman birimini uzatır. Yani evren sızdırmasa bile bu enerji zamana dönüşüyor olabilir. Evet çılgınca ama enerjinin depolanmasının ilginç bir yolu galiba zamandır.
    Enerji azaldıkca zaman birimleri uzarlar ve bunu genel görelilik alan denklemleri tümüyle destekler. Ayrıca E=h/t olduğu için kuantum mekaniği de destekleyecektir. Zamanın bir enerji depolama sistemi olduğuna yönelik tanımın önünde hiçbir engel yok gibi görünüyor.
    Öte yandan ilk önce bir olayı tanımlarsak ve evrende oluşabilecek en küçük aktiviteyi tanımlarsak buna bir PERİYOD diyeceğiz. Çünkü kuantum mekaniği bizlere tüm olayların paketler halindeki yığınlar olduğunu söyler. Bir yolda sürekli gidip gelen bir araba için yolun uzunluğu sayılabilir ve istiflenebilir olayları oluşturur ve kuantum mekaniği böyle çalışır. Bir tenis topunun zıplamasını sayabilirsiniz ve her zıplayış için geçen süreleri ve harcanan enerjileri hesaba katıp hepsinin periyodik hareketler olduğunu görebilirsiniz. Periyodik olmayan hiçbir hareket kesinlikle sayılamaz ve istiflenemez. Örneğin düz bir yolda durmadan giden sabit hızlı bir araç için periyodik bir oşay yoktur. Periyodiklik kendini tekrar eden türevlerdir. İşte bu yüzden her periyodik hareketin kendini tekrar edebilmesi için artan ve azalan türev noktalarına sahip olması gerekir. İşte tam da bu yüzden bir elektron yüksek enerji seviyesine çıkdıkdan sonra hemen ( aynı anda) geri döner. Çünkü evrendeki tüm oşaylar periyodiktir ve paketler halindedir dolayısıyla elektronun iki ayrı olaymış gibi gerçekleştirdiği gidiş dönüş hareketi aslında tek bir temel olaydır. Yani bu sadece bir olaydır ve bir periyoddur ve bir kuantum paketidir. Bu en temel olayın oluşumu için geçen süre ile olayın oluşumu için olması gereken enerjinin çarpımı planck sabitine eşittir. E. T =h .. Yani bunun anlamı eğer enerji artarsa sabit referansa göre aynı olay daha kısa zamanda gerçekleşir. Tam tersi enerji azalırsa o minik birim olay olan o kuantum paketinin oluşumu için daha uzun zaman birimi oluşur.
    Peki ama Enerji korunumu kanunu ? .. Azalan Enerji nereye gitti ? Tabiki de o minik periyodik olay olan kuantum paketinin sabit referansa göre daha fazla zamanda oluşmasına gitti enerji.. Yani Enerji zamana dönüştü. İlginç ama böyle...
    Eğer aynı olay enerji kaybında daha fazla zaman alıyorsa ( E=h/t) , mesela sabit bir referansın bakış açısından durmadan Enerji kaybeden evren nasıl görünürdü ?
    Bu soru videoda anlatılan mantığa götürür bizi. Eğer evren enerji kaybediyorsa zaman birimi uzuyor demektir ve bu nedenle de zaman birimleri uzak galaksilerden bize doğru sünüyor demektir. Yani ışık kırmızıya kaymıyor aslında zaman birimleri bize doğru kısalıyor.. Ne ilginç değil mi ?
    /ttttt/tttt/ttt/tt/t/
    ayraçlar arası birim evren alanı olursa bu alanlardaki zaman birimleri sürekli enerji kaybeden bir evrende değişir ve videonun varmak istediği ana tema da bu zaten. Evrenin en ucra köşesinden bize kadar olan tüm alanlardaki zaman birimi değişimi bir gradyan ile tanımlanabilir.
    Zaman enerjidir fikri gerçekten hoş...

  • @konyapidesi8649
    @konyapidesi8649 Рік тому

    Son zamanlarda ayhan hoca bağımlılık yaptı

  • @sametyalcn9937
    @sametyalcn9937 Рік тому +5

    Zaman bir trendir yaşamı doğumdan ölüme götüren bir araç 🖖

  • @GulhanGULERARDA-cs9vs
    @GulhanGULERARDA-cs9vs Рік тому

    "Zamanla her şey birbirine ulanır."
    Jose Saramago- Filin Yolculuğu

  • @alperenturgaycoban6441
    @alperenturgaycoban6441 Рік тому +1

    Çok önemli bi fikrim var hocam .Evren artan bi hızla genişliyor bu bilinen bi gerçek ve biz kendi bulunduğumuz gözlenebilir evren diye adlandırdığımız noktadan sonrasını göremiyoruz . Siz genelde büyük patlama adlı olay yaşandı ve evren genişlemeye başladı diyorsunuz peki biz büyük patlamanın yaşandığı yerin gözlemlenebilir evreninin dışına çıkmış olabilir miyiz? Ve bu yüzden sürekli karanlık enerji vb şeyleri hesaplara uyduruk bir biçimde katmak zorunda kalıyor olabilir miyiz

    • @kutay8421
      @kutay8421 Рік тому

      büyük bir iz bırakmış olmalı diyorsun. bence haklı bakış açısı

  • @Stoic_X
    @Stoic_X Рік тому +1

    7:30 Murat abi gf’ye selam olsun

  • @emircanarkan9748
    @emircanarkan9748 Рік тому +3

    Hocam 6.nesil savaş uçaklarıyla ilgili detaylı videolar bekliyoruz günün birinde biz de böyle uçaklar yapabilir miyiz ?

  • @ECELDRAGON
    @ECELDRAGON Рік тому

    Hocam selamın aleyküm teleskop almayı düşünüyorum markası gaman 70mm 150x yaklastırma var sizce guzelmidir ustasına sormak istedim

  • @aglayanhayalet2901
    @aglayanhayalet2901 Рік тому

    0:16 hocam peki zaman arada geriye gitse ve eskisi gibi ileri devam etse biz bunu nasıl anlarız

  • @yalnzkurt5823
    @yalnzkurt5823 Рік тому +1

    Teşekkürler Ayhan hocam seviliyorsun...

  • @AyhanÖnem-f9n
    @AyhanÖnem-f9n Рік тому

    Ayhan hocam gece gece aklıma takıldı. Bir sorayım dedim.
    Karadelikler, oluşmakta olan birer gezegen adayı mıdır?

  • @LoL-tv8ym
    @LoL-tv8ym Рік тому +1

    Isaac asimov işte tanrılar kitabı aklıma geldi videoyu izleyince. Büyük patlamayı başlatan şeyin bir enerji girişi falan olması detayları tamamen anlattıklarınıza aynı.

  • @ShadowMonarch1
    @ShadowMonarch1 Рік тому

    Zaman ile ilgiliydi sanırım bir filmde güzel bir söz vardı " Hiç var olmadım ama daima var olacağım.Beni asla hiç kimse görmedi ve asla hiç kimse görmeyecek. Yine de bu yer küresinde herkesin ümidi, yaşayan ve nefes alan herkesin güvencesiyim Ben kimim,neyim? "

  • @cashsta
    @cashsta Рік тому

    Sesi biraz daha yüksek kaydetmek mümkün mü? Normalde yemek yaparken seni rahat duyabiliyordum bu sefer zor oldu biraz. Derdim budur evet :)

  • @mehmetsulun269
    @mehmetsulun269 Рік тому +3

    Zaman üzerinde kontrolümüzün olmadığı , hatta olamayacağı da bir konsepttir benim nezdimde

    • @siberyeniceri
      @siberyeniceri Рік тому

      Bunu aradım yorumlarda, şimdi videoya devam ediyorum. :dd

  • @fyodor7401
    @fyodor7401 Рік тому +1

    Hocam başka evrenlere enerji sızdırma gibi bir durum varsa hep bizim evrenimiz mi enerji sızdırıyor? Başka evrenlerden de bizim evrenimize enerji veya parçacık akışının olması gerekmez mi mantıken? Mesela bizim evrenimiz daha az enerji düzeyine sahip bir evrene enerji sızdırıyorken bizden daha fazla enerji düzeyine sahip bir evrenin de aynı şekilde bize emerji sızdırması gerekmez mi?

    • @fyodor7401
      @fyodor7401 Рік тому

      Bununla alakalı bilgisi olan birisi varsa yazarsa sevinirim aklıma takıldı

  • @onurseckininal4313
    @onurseckininal4313 Рік тому

    Kızıla kayma ya enerji azalımı yerine zamanın yavaşladığının kanıtıysa. Yani ya zaman yavaşlıyorsa? Çünkü zamanın yavaşlaması demek denkleme gözlem sonucu değilde teorik olarak konan şeylere gerek kalmadan ( karanlık madde, karanlık enerji, çoklu evren gibi) çözüme ulaştırıyor.

  • @visiongie
    @visiongie Рік тому

    hocam ağzınıza sağlık çok güzel anlattınız ilham alarak bende size özel bir mail yolladım kendi teorim ektedir. kendinize iyi bakın lütfen devam edin

  • @sonkalem8907
    @sonkalem8907 Рік тому

    Zaman ısı dır,...yanısıra zaman olgusu herbirşeyin kendi değişkenliğini başlatıp işlemesi sürecinden geçerken her değişik periyodunu yansıtması olarak da tanımlayabiliriz.

  • @omerkusucar7881
    @omerkusucar7881 Рік тому

    Abi emeğine sağlık.
    Arka planını daha sade yapmalısın bence, bu seni daha ön plana çıkarır.

  • @ucuzleroyunda5414
    @ucuzleroyunda5414 Рік тому +1

    Zaman entropi'nin bozulma hızı bence. Entropi sıfıra ulaşınca zamanda sıfır olacaktır. Tıpkı büyük patlamadan önce zaman olmadığı gibi.

  • @serdarcolcu6907
    @serdarcolcu6907 Рік тому +2

    Abi zaman üzerinde kontrolümüzün olmadığı ve hatta olamayacağı da bi konsepttir benim nezdimde.

  • @narcissos111
    @narcissos111 Рік тому

    Teşekkürler

  • @Tolga_YILMAZ
    @Tolga_YILMAZ Рік тому

    Zaman değişmez kardo. Değiştiğini düşünenler henüz düzgün hesap hatalarını düzgün tamamlayamamış, zaman şöyle böyle olmalı diyen çavolardır.

  • @elesgerelesgerov555
    @elesgerelesgerov555 Рік тому

    Her zaman ki,gibi çok güzel ve eğlenceli,aynı zamanda da bilgilendirici bir video olmuş,eline-emeğine salık...👍👏🙌

  • @Rell6000
    @Rell6000 Рік тому +2

    Valla enerji geçişi varsa bunu kullanırsak baya iyi olur herhalde

  • @halilayan786
    @halilayan786 Рік тому +1

    Abi şu araştırmaların beni gerçekten hayran bırakıyor ya

  • @tuncaydibekli1837
    @tuncaydibekli1837 Рік тому

    Ayhan abi evrenin genişlemesi demek aynı zaman da yıldızların ve gezegenlerin de birbirlerinden uzaklaşması demek değil mi?

  • @dokme.lahmacun
    @dokme.lahmacun Рік тому

    Uzun zamandır aklımda olan bir soru. Biz olabilecek tüm elementleri keşfettik mi? Yani İlerde birisi çıkıp periyodik tabloya 119. Elementi ekleyeyebilir mi?

  • @adiledgu4505
    @adiledgu4505 Рік тому

    Teşekkürler...

  • @keremsaglam8422
    @keremsaglam8422 Рік тому

    bize doğru enerji sızıdırıyor işte ışık kütlesis olduğu için biz algılayamıyoruz bize gelen ışığı ama şöyle bir durum var ışıklar enerjilerini korunumu spektrumu değiştiren boşluklarda bizim algılamamız için ışık kaynağına fazla yakın cisimler var evrensel ölçekte bu yüzden gölgeleri bize ulaşmıyor olabilir ve ışık burada yol üstünde enerji kaybeder tabi ki birim yere de beklenenden az foton düşer yani bize gelen foton kızıla dönüyor orası değil aslında doğru olan şöyle bir durum var zaman geçerken oradaki zaman ile buradaki zaman aynı hızda akmaz yani fotonlar bunu nasıl kanıtlarım yıldız kümeleri birbirlerine ne kadar yakın ise o kadar zamanı etraflarında büküp fotonları sanki gelecekten geliyormuş gibi ışığın frekansı kızıla kayar ama yaklaştıkça ışığı büken etkiden daha fazla etkileniriz ve biz daha yavaş daha yavaş kızıl olduklarını anlarız ama aynı zamandan etkilenmeyiz

  • @ahmetucuz0907
    @ahmetucuz0907 Рік тому

    Kral çok iyi bir konuya dokunmuşsun eline saglık ama verileri verirken erkanda daha uzun süre dursun çünkü videoyu durdurup odaklanmayı kesmeyelim.

  • @BasitCeviriler
    @BasitCeviriler Рік тому +1

    İlla başka evrene gitmesine gerek yok, bilmediğimiz bir mekanizmayla geçmişe de gidiyor olabilir. Ama tabii 2. daha mantıklı.

  • @Dualhaydronid
    @Dualhaydronid Рік тому

    Emeğine sağlık hocam bilgilendirici bir video olmuş

  • @mdeniz35
    @mdeniz35 Рік тому

    Bence senin enerjin fazla geliyor.
    Fazlalık enerjini bizlere sızdığın için teşekkürler.

  • @ErenKorkmaz
    @ErenKorkmaz Рік тому +1

    Güzel bir video olmuş hocam elinize sağlık. Bence çoklu evrenlere geçmeden önce karanlık madde ve enerjiyi çözmemiz gerekiyor. Bizden uzaklaşan galaksilerin geride bıraktığı enerjiyi belki de karanlık madde veya enerji kendisi için kullanıyor olabilir. Sonuçta evrenin yarısından fazlasında karanlık enerji veya madde mevcut. Benim tahminim ve düşüncem bu yönde. Umarım cevabını öğrenmeye ömrümüz yeter.

  • @DogaSever0001
    @DogaSever0001 Рік тому +1

    Zaman içinde bulunduğumuz an. geçmişi ve geleceği birbirine bağlayan.

    • @eagle3293
      @eagle3293 Рік тому

      Evet andır fakat bağlayan değil de geçmiş ve gelecek anın içindedir bence. Nokta değil kasdettiğim an sonsuz bir an.

    • @eagle3293
      @eagle3293 Рік тому

      Biz onu bölüyoruz

    • @DogaSever0001
      @DogaSever0001 Рік тому

      @@eagle3293 Yaavhh iki edebiyat yaptık içine etme iki dakika keyfini sürelim bee gözünü seveyim karga tipli gıcık kartal.

  • @olcayaak
    @olcayaak Рік тому

    Abi keşke molpedden sponsorluk alsaydın çok güzel bağlanırdı :D

  • @hakanerci4372
    @hakanerci4372 Рік тому

    Işık hareket ettikçe enerjisi azalır mı?

  • @yucelkaraca4762
    @yucelkaraca4762 Рік тому +10

    Zaman insan algısının ve bilincinin üzerinde durduğu şeydir.

    • @Hashiirama
      @Hashiirama Рік тому +1

      İnsan* için değildir bütün evreni içine alacak bir kavram bir söz lazım

    • @CharaTR
      @CharaTR Рік тому

      ​@@Narmarkerpot ixinde pot

    • @okanguncu5453
      @okanguncu5453 Рік тому

      Bunu bu şekilde Ilber Ortaylı söyleyebilir sanki

  • @UmutEtci-k7g
    @UmutEtci-k7g Рік тому

    Hocam zamana bu kadar kafa takmak anlamsız bence zaman nedir başlangıçtan bitişe kadar geçen süre bu kadar basit ve zaman sadece bizim için geçerli. İnsanlardan daha doğrusu düşünen varlıklardan başka birşey için zaman diye bişey yok. Yani doğumdan ölüme kadar geçen süreyi sadece biz takıyoruz, çünkü bu süre sınırlı sadece biz insanlar bu süre tarafından kısıtlanıyoruz, ve hayvanların aksine bu kısıtlamanın farkındayız. Olay bu bence buda bizi zamanda geriye gidebilme düşüncesine itiyor bunu yapabilirsek ölümü yenebileceğimiz duygusuna kapılıyoruz bu kadar. Ayrıca bu videonuzuda diğer videolarınız gibi çok beğendim emeğinize sağlık.

  • @DJSerhatUCAR
    @DJSerhatUCAR Рік тому

    evren dediğin gerçek bir insan hücresi oluyormuş ve bunu öğrendiğimiz de ait olduğumuz canlının neyi oluruz ve ne düşünürüz

  • @ajanssaryfrommaccabia5852
    @ajanssaryfrommaccabia5852 Рік тому

    Ayhan abi sızan enerji gidecek başka yer olmadığı için evrenimize ama alt katmanlarına dönüyor olamaz mı ? Benim burada kastım karanlık maddeye...

  • @elesgerelesgerov555
    @elesgerelesgerov555 Рік тому

    Ben şimdi anlamadım,zaman değerken cisimleri ve ya enerjiyimi kast etdi yoksa bildiğimiz,içinde olduğumuz zamanımı...?

  • @AyhanBeyiSevenBiri
    @AyhanBeyiSevenBiri Рік тому

    Ellerine sağlık Ayhan abim

  • @ismetuzun6654
    @ismetuzun6654 Рік тому +2

    Belki geriye dogru gidiyoruz, nerden biliriz.

  • @emrekurnaz448
    @emrekurnaz448 Рік тому

    Hocam video güzel olmus elinize saglik. Sizden telepati ile ilgili bir video bekliyorum. Telepatik insanlar var mı.

  • @mrcancbcoglu
    @mrcancbcoglu Рік тому

    Benim zaman tanımım
    Zaman nesnelerin var olması için gereken hayati bir olgu. Aynı enerji gibi. Zaman olmaz ise nesneler hiç bir şekilde hareket edemez

  • @halilibrahim6374
    @halilibrahim6374 Рік тому

    Reis beynim şuan 🤯🤯🤯🤯

  • @semihkorkmaz7911
    @semihkorkmaz7911 Рік тому

    zaman diye bir şey yoktur . olayları anlamak için öncesi ve sonrası için üretilmiş bir kavramdır . gelecekten kasıt gerçekleşmemiş ,geçmişten kasıt ise yaşanmış x olaydır. var olan boşluk yani hacim , enerji (madde) ve onun eylemleridir .

  • @submarine858
    @submarine858 Рік тому +1

    Hocam Tartarian medeniyeti ile Atlantis medeniyeti hakkındaki videolarınızı sabırsızlıkla bekliyoruz saygılar.

  • @otovizyon4712
    @otovizyon4712 Рік тому

    Göğü kendi ellerimizle biz kurduk ve biz (onu) elbette genişleticiyiz.
    Zariyat suresi 47

  • @msbblky
    @msbblky Рік тому +1

    Sızdırıyor abi, tesisatın komple değişmesi lazım

  • @CeyhunCumsudov-o6c
    @CeyhunCumsudov-o6c Рік тому

    Beklenmeyen bir soru

  • @ErvacanberratCan
    @ErvacanberratCan Рік тому

    Ağzına emeğine sağlık hocam

  • @MrErdem95
    @MrErdem95 Рік тому

    Zaman diye bir şey yok. Sadece entropi var. Onun da yönü her zaman daha fazla entropi yönünde. Zamanı insanoğlu evreni anlama yöntemi olarak kullanıyor sadece.

  • @ayazbedir4906
    @ayazbedir4906 Рік тому

    Ayhan hocam kuzey korenin nukleer denizaltı ile ilgile video bekliyoruz..

  • @kahveci9109
    @kahveci9109 Рік тому

    Şey şey şeyyy neydi çok güzel anlattın abim 🎉

  • @SailorIvo
    @SailorIvo Рік тому

    Tam aklımdan Fringe geçiyordu, Bishop'u araya sokunca boşluğuma geldi :'D Ah eski günler ah.

  • @Egemen_.
    @Egemen_. Рік тому

    Abi t-shirt linki gelirmi

  • @merccccccc
    @merccccccc Рік тому +1

    Zaman üzerinde kontrolünüz olmadığı ve hatta olamayacağı da bir konsepttir benim nezdimde

  • @subliminalmessage1230
    @subliminalmessage1230 Рік тому

    Zaman harekettir , hareket ise evrenin dalgalanmasından gelir bu dalgalanmanin sebebi ise maddenin icindeki enerjidir . Enerji vardan yok olmaz yoktan var olmaz ise ve suan enerji var ise bu enerji nerden geldi hep varmiydi varsa kaynagi neydi 🤔

  • @helixhelix6979
    @helixhelix6979 Рік тому

    en-boy-yuksekliigi yani uzunluğu ölçekmek için nasıl ki xyz koordinat sistemini kullaniyorsak zaman da bir diğer koordinattir. Bu koordinattaki degerler değişimi ölçer. Değişim sadece cismin hareketinden kaynaklanan mekansal değişimler değil aynı zamanda cismi oluşturan atomların değişimini ve cismin enerjisindeki değişimi de ölçekmek için kullanılır. Kısacası zaman değişimi anlamak için uydurulan bir koordinattir.

  • @yusufaslan8854
    @yusufaslan8854 Рік тому

    Zaman nedir merak edenlere (Bilimsel olarak zaman kavrami) : Olmaz Oyle Sacma Bilim Serisindeki 6 ve 7. videoyu izlemeleri şiddetle tavsiye edilir.

  • @sinanserpen1940
    @sinanserpen1940 Рік тому

    Zaman, oluştur, var olmaktır, herşeyin aynı andan gerçekleşmesini engelleyen fenomendir.

  • @4OrangeJuice4
    @4OrangeJuice4 Рік тому

    Sorulması gereken soru çok basit yaşadığımız evren sızdırıyor ve multiverse varsa, evrenimizede başka evrenden enerji girmesi gerekir, bunu ölçen olmuş mu?

    • @furkannsz
      @furkannsz Рік тому

      Hayır sadece bir teori

  • @kakosabi
    @kakosabi Рік тому

    Entropi artıyor. Zaman ilerliyor. Zaman durması Entropinin son noktaya varması ve evrenin donması ile olur. Yani herşey donsa zaman akmaz...

  • @furkangoatmaz7609
    @furkangoatmaz7609 Рік тому

    Abi F-111 hakkında video yapar mısın ?

  • @gonulkartal3386
    @gonulkartal3386 Рік тому

    Kainatın yada evrenin sonunda büyük bir karadelik vardır bizi çeken yada döndüren odur

  • @alicelik9027
    @alicelik9027 Рік тому

    Hiçlikte zaman yoktur Bir şey var olduğunda enerji ve hareket olduğu için zaman oluyor yani kısacası zaman enerjinin ta kendisidir bana göre

  • @RoyalBIood
    @RoyalBIood Рік тому

    Başka evrenden ikizimle buluşalım derken patlayınca D4C nin bize attığı bakış

  • @xibalbaulan
    @xibalbaulan Рік тому

    Süper

  • @abdulganiaykac4663
    @abdulganiaykac4663 Рік тому

    Hocam hiçlik nedir, evrende hiçbir şey var mıdır?

  • @candemir9309
    @candemir9309 Рік тому

    Jet Lee min başrol oynadığı TEK adlı film aklıma geldi. 40 sene önce olan hayaller, şuan gerçek

  • @hashoshosaf
    @hashoshosaf Рік тому

    valla ben evreni fotograf albümüne benzetirim.. yapraklarını sağdan sola çeviriyoruz hepsi bu.. ama birgün birileri albüm yapraklarını soldan sağa çevirirse.. işler karışır gibime geliyor

  • @seckinyank6856
    @seckinyank6856 Рік тому

    Bence zaman entropidir. Birşeyler bozulmaya doğru gitmeseydi, canlılık açısından bakarsak ölüm olmasaydı zamanda olmazdı.

  • @sonpenguen8572
    @sonpenguen8572 Рік тому

    hocam o alternatif boyuttan uşak kaçırma olayı olmadı ya

  • @valleyOFwar
    @valleyOFwar Рік тому

    seviliyorsun Ayhan Başgan
    Barış Özcan'ın irrite edici şekilde "Bilal'e anlatır gibi " anlatmamam güzel.

  • @mehmetozkan6510
    @mehmetozkan6510 Рік тому

    Ayhan Bey daha kendi güneş sistemimizi aşamadık paralel evrenlere insan nasıl gidecek.

  • @MuhasebeTrpO
    @MuhasebeTrpO 4 місяці тому

    Zaman: Işık ve Makenın yer değiştirmesidir.

  • @furkansank9405
    @furkansank9405 Рік тому

    Mükemmel bir video