Gezegenler o kadar ilgi çekici bir konu ki kendimi sürekli gezegenlere dair videolarda buluyorum bu tarz bir içerik paylaşımı yaptığınız için teşekkürler 🍀
Astronomi içerikli daha uzun videolar yaparsanız çok faydalı olucaktır sevgili Ayhan Tarakçı... Anlatım ve sunumunuz harika doyamıyorum, kısa geliyor videolarımızın süresi..Mümkünse 20 dakika civarlarında olsun video uzunlukları 😊😉
@@batuhsn oda var ama barış Özcan ayhan tarakçı ve evrim ağacı kadar detaylı videolar yapmıyor bu iki kanal her konuda video yapıyor bu benim fikrim yani başkası ne düşünür bilmem nen böyle düşünüyorum .
Bu çok garip ve ilginç bir konu ve ilgi mi çekti. Ancak anlamadığım bir konu var: nasıl oluyorda 10 Dünya kütlesindeki ve Dünya'dan 3-5 kat büyüklüğündeki bir gaz gezegeni Kuiper kuşağı ve Oort bulutunun arasında olup Kuiper'e etki edebiliyor? Ayrıca simülasyonda gezegen kaldırılınca kuiper kuşağındaki astroitler ve cüce gezegenler dağılıyordu fakat bu gezegenin güneşten 30-50 Milyar kilometre uzaklıkta olduğu düşünüldüğünü söylediniz. Ancak Kuiper kuşağı güneşten 50 AU yani 7.500.000.000 milyar kilometre uzaklıkta. 30-50 milyar kilometre uzaklıktaki Dünya'dan 10 kat kütleli bir gezegen nasıl etki edebiliyor? Bu soru beni çok düşündürüyor yorumun altına cevapları bekliyorum. Bunun dışında gayet güzel ve bilgilendirici bir video olmuş umarım daha da Astronomi ile ilgili video gelir. İyi günler!
Selamlar bu değerli ve faydalı videonuz için teşekkür ederim. Size bir sorum olacak videoda bu hayalet gezegenin güneş etrafında dönme süresinin çok uzun süre olduğunu dile getirdiniz. Size sorum şu. Bu bahsettigimiz gezegenin diğer gezegenler gibi güneş etrafinda bir nizam içinde dönmek yerine daha informal hatlarla dönme ihtimali olabilirmi? Teşekkürler.
Gezegenler hakkında bu kadar açık ve net anlatan ilk defa birisini görüyorum diğer takip ettiklerimin yanında gerçekten siz çok açık ve net anlamışsınız çok çok teşekkür ederim❤❤ hemen takibe alıyorum
Ayhan abi bi soru sormak istiyorum. Nötron yıldızları yani atarcalar çok manyetik gök cisimleri ve iki adet atarcanın çarpışması gibi bir durumda bu iki atarca birbirini iter mi? yoksa büyük bir hızla bir birine mi çekerler?
Abi James Webb'in keşfettiği ve Michio kaku'nun üstüne konuştuğu yeni keşfedilen ve yaşlarından ötürü evrenin doğum tarihiyle ilgili bir takım soru işaretleri oluşturan galaksiler ile alakalı bir video hazırlayabilir misin?
Saygı Değer Administer Ayhan Hocam Şahsen Uzay Alakalı Mevzuları Severim Lâkin Bunu İlkkez Duydum Eminim Ki Yine Mükemmel Öğretici Yapım Olmuştur ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Kaliteli Ve Farklılığını Artığı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
Selamlar bir sorum olacaktı illaki gaz devi olmak zorunda mı yani bu gezegenin boyutları ve ağırlığı yada yoğunluğu gibi değerlerlerin değişiklik gösterip aynı etkiye sahip kayaç bir gezegen olma ihtimali var mı?
Güneşe o kadar uzak kayaç gezegenler oluşamaz fakat içeride oluşmuş ve çarpışma sonucu savrulmuş olabilir. Meteor kuşakları şüphe uyandırıyor fakat sadece şüphe..
@@HayalbazTarot Gaz Gezegen - Kaya Gezegen ayrımı Güneşe uzaklıkları ile ilgili değil , kütle ile ilgilidir. Belli bir kütleden sonra gezegen gaz gezegen olur. Ayrıca Gaz Gezegen - Katı Gezegen ayrımı net olarak yapılamaz. Gaz gezegenlerin çekirdeği katıdır. Bazılarının katı çekirdek yarıçapı 1/10 olabilir. Bazısı 1/3^tür. Hangisine Gaz gezegen diyeceğiz. Gaz dediğimiz gezegenleri Atmosferi çok büyük Katı gezegen olarak da adlandırabiliriz.
Simülasyon verilerinden yola çıkılarak bu gezegenin fiziksel özelliklerini tam olarak biliyoruz demek ne kadar isabetli olur? Diğer gezegenlerin davranışları üzerinden yorum yaparak ilerliyoruz fakat cüce gezegenler veya o kuşaktaki diğer gök cisimleri hakkında da bilmediğimiz veriler hatta bilmediğimiz gök cisimleri olabilir. Elbette aslında orada olmayan bu büyüklükteki bir gezegeni var gösterecek kadar büyük bir değişiklik olmayacaktır. Yine de bilmediğimiz o ufak değişimler bu gezegenin fiziksel özellikleri hakkındaki öngörümüzü oldukça saptırabilir. Ben böyle düşünüyorum, beni daha da aydınlatabilecek varsa sevinirim.
Simüle etmenin anlamını bir bakmanı tafsiye ederim Simüle edilen cisim kesine yakın doğruluk payı vardır bu sayede uzayda yolculuk ediyoruz birkaç dakika içinde bir süper bilgisayar sana mars gitmek için kılavuz hazırlaya bilir
@@GTEtemcan Süper bilgisayarın bunu yapabilmesi için Dünya ve Mars'ın konumları, yörünge karakteristikleri, bütün potansiyel göktaşları, uzay aracının hızı, Dünya'nın neresinden atılacağı gibi verilere sahip olması gerekir. Gerçek uzayda simülasyon yapamazsınız. Elinizdeki kısıtlı verileri, yani gerçek uzayın bildiğimiz kısmını kullanarak hesaplamalar yapabilirsiniz. Demek istediğim de tam olarak verilerle ilgili. Bir sonuç olarak gördüğümüz ve tek bir gezegene atfettiğimiz etkiler farklı birçok grubun elemanı olabilir. Ayrıca bir süper bilgisayara simülasyon esnasında bu zamana kadar yapılmış bütün gözlemler bile yüklense o gözlemler sonucu keşfedilememiş yeni bir gök cismi keşfedilmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum.
@@GTEtemcan Ayrıca uzayda yolculuk yapmak için süper bilgisayarlara ve çizdiği rotalara ihtiyaç duyduğumuzu sanmıyorum. Özellikle ay, mars vb. kısa mesafeli uçuşlar çok basit bilgisayarlarla, hatta biraz zorlamayla kağıt kalemle bile hesaplanabilir. Yörünge ve hız hesaplarından ibaretler çünkü.
Sevgili Ayhan kardeşim tam 3 yıl önceki Nibiru videona geri giitim.. neyse ayrıntıya girmeyelim şimdi ama sana bir soru sormak isterim. Sence yeni teleskop ile o gezegeni bulduklarını söylerler mi?
Aslında 9 değil 22 gezegen var dünya da dahil tüm bu gezegenler disk şeklinde, uzay bir okyanus ve diskler de buradaki dalgalarla bir o yana bir bu yana hareket ediyor.
Ben şunu merak ediyorum, dünyada yer çekiminin bir kat sayısı var ve dünyada zıplamak istediğimde ne kadar yükseğe zıplayabileceğim fizik kurallarına göre belli. Sorum şu, eğer dünya bir yıldızın yada herhangi bir nesnenin kütle çekimine maruz kalmayacak bir yerde olsaydı ben yine aynı yüksekliğe zıplayarak erişebilecek miydim? Yani güneşin kütle çekimi insanlara etki ediyor mu? Normalde etki etmesi lazım sonuçta koskoca dünyaya etki ediyor. Peki neden formüllerde bu etki hiç yer almıyor? Umarım kaliteli bir cevap gelir.
bu gibi şeylere girilmez çünkü işin içinden çıkamasın senin üstende sadece güneşin değil çevre yıldızların bile gücü var ama büyük bir alanı dünya kapladığı için yok sayılır çünkü seni nano metre etkisi olan bir şeyi hesaplamanın anlamı yok dünyanın yörüngesindeyken bile güneşe doğru değil dünyaya doğru düşme eğilimi gösterirsin bunu görebiliyorsan diğerlerine bakmanın pek anlamı yok ama eğer gezegenler arası yolculuk yapacaksan sapan etkisi için bakabilirsin ama buda sadece gezegenin boyutu + güneşin etrafında döndü yönden başka bir şey olmaz (dönüş yönüne göre yavaşlama ve hızlanma yapabilirsin buna da sapan etkisi denir)
Ayhan hocam rusların BMD serisi ile ilgili bir vidyo gekicekmi veya BTR serisi ile ilgili çoğu savaşta kullanıldılar ve bir çok ülke tarafından hala kullanılıyor. bence güzel bir vidyo konusu olur.
Ayhan abi merhabalar , sunu soracaktım cevaplarsan sevinirim bu 9. gezegenin kara delik olma ihtimali var midir videoyu izledim ama bundan bahsedilmeyince aklima takildi
Ayhan hocam şimdi ana karnındaki bebeğe şimdiden ismini düşünürmüş edasıyla sizce bu gezegen gerçekse ve hatta görünmez saydan bir yapıya sahip olan bir gezegense ismi ne olmalı ? Hangi Roma , Mısır , İskandinav ve ya Çin mitolojisinden olan Tanrı ve ya tanrıçanın ismini hak ediyor bu hayalet ? (Not : Hades yani "görünmez" anlamına gelen ismi alması pek doğru olmaz , çünki Plüton zaten Hades aslında)
Ayhan bey anlatımınız çok güzel ama hep aynı tonda ve hızda anlatıyorsunuz bunu yapıcı bir eleştiri olarak kabul edin…Videonuzu daha sürekliyici yapmak için arada ses tonunuzu arttırıp azaltarak ve hızlı/yavaş konuşarak yapabilirsiniz🎉
Ya orda sadece ufak bir karadelik varsa ve çok küçük olduğundan görünmüyor ama kütlesi yüzünden böyle bir etki yaratıyorsa . Bu konularda çok fikrim yok sadece neden olmasın diye aklıma geldi.
9. bir gezegen yerine o kütleçekimsel etkiyi yapan bir kara delik olamazmı emin bunula ilgilide bir teori vardır ayhan hocam video lütfen bununla ilgili
Dünyaya en yakın kara delik 1500 ışık yılı uzaklıkta ve bir kara delik in oluşması için bir yıldız olması gerek bize en yakın yıldız 4 ışık yılı uzaklıkta bu ihtimal çok düşük hocam.
@@walfer_carbin evet bize enyakın gözlemlediğimiz kara delik 1500 ışıkyılı amam gözlemlediğimiz faha gözlemleyemediğimizde olabilir ve bir karadelik oluşumu için ilada yıldız ölmesi sonucu olmasına gerek yok ve uzay boşluğunda dolanan gezen karadeliklerdevar olma ihtimali var öyle bir karafelik gelip güneş sistemine girmiş olabilir
Yıllardır sizi beyeniyle takip ediyorum verdiğiniz bilgiler bilimsel doğruluğun dışına çıkmayan ender birkaç kişiden birisiniz, fakat bu biraz komplo teorisi sınırlarına yaklaşmış gibi bundan sonra biraz daha dikkatli olmanız dileğiyle..
Güneş sistemini 6 derece büktügü 2016 yılında uluslararası uzay kuruluşlari tarafından tespit edilen, dünyanın manyetik kutuplarindaki sapmanın sebebi olabileceği düşünülen komplo teorisi... 6. Gezegene kadar gözlemlenen dönemlerde daha fazla gezegenin olabileceğini matematik hesaplarıyla ispat edenlere de inanmayanlar olmuştu zamaninda, hatta belki komplo teorisyeni de demişlerdir...
Uzayda bile siyaset ve bürokrasi var resmen... Statü düşürülmesi, diğer kuşaktaki gezegenciklere kadro verilmemesi, taşeron sayılması falan filan...😂😂😂 Şimdi bana söyleyin Plüton kardeşimiz EYT'limidir değil midir ? Şaka bir yana çok güzel bir video olmuş. Emeğinize sağlık.
Hocam 109 gezegen olacaktı demişsiniz 2.40 da. Burada tam ne demek istediğinizi anlayamadım. Dil sürçmesi mi? Araştırdığımda cüce gezegenlerde dahil 109 gezegen ifadesine hiç bir yerde rastlayamadım. Benim içim önemli bir bilgi
@@AyhanTarakci Yanıtınız için teşekkür ederim. Ama hala anlamadım 109 gezegen yok ki. 8 ana gezegen ve 5 cüce gezegen var. Toplam 13 ediyor. Hangi gök nesnelerini toplayınca, belki de 109 a ulaşabiliyoruz çok merak ettim. Israrla sormamın nedeni 109 sayısı hakkında bir araştırma yapıyorken videonuza denk gelmiş olmam. Yoksa 9 yerine dil sürçmesi ile 109 da demiş olabilirsiniz. Sanırım durum bu.
Xena(2003 UB313) ile Eris aynı gezegen değil mi? Ayrıca ilk başta Plüton'dan büyük olduğu sanılsa da sonradan yapılan ölçümlerde Plüton'dan 50 km daha küçük çaplı olduğu tespit edilmiş. Yani Plüton, bilinen en büyük cüce gezegen.
Ne yani şimdi bu Planet X teorisi doğru mu sayın hocam? Yoksa biz Nibiru yu mu bulacağız cidden? Yok diyordun o zaman. Ne oldu Tarakçı reks eyliyirdin?
Bırakın kendi galaksimizi komşu galaksileri gözlemliyo biliyorken burnumuzun dibindeki sayılacak güneş sistemimizdeki bir gezegeni gözden kaçırma ihtimalimiz nedir sizcede çok saçma değilmi.?
habıl teleskobunun çektiği fotoğraflara bak bide Platon resmine bak buradaki sorun boyut çektiğimiz şeylerin boyutları devasa bir kaç ışık yolu mesafesindeki cisimler
Ellerine sağlık Ayhan abim
Pp değişim vakti gelmiş hocam
Pp değiş reis
@@ahmettahaaltindag8879 profile picture yani profil fotoğrafı
İ Love you ❤
Gezegenler o kadar ilgi çekici bir konu ki kendimi sürekli gezegenlere dair videolarda buluyorum bu tarz bir içerik paylaşımı yaptığınız için teşekkürler 🍀
Astronomi içerikli daha uzun videolar yaparsanız çok faydalı olucaktır sevgili Ayhan Tarakçı...
Anlatım ve sunumunuz harika doyamıyorum, kısa geliyor videolarımızın süresi..Mümkünse 20 dakika civarlarında olsun video uzunlukları 😊😉
olucak ne la
@@tarkyilmaz1022olacak
Yeni Pp hayırlı olsun Ayhan hocam yine güzel bir içerik olmuş 👍
Türkiye’de bi Ayhan tarakçı bide Evrim Ağacı ikiniz harikasınız hocam inş hak ettiğiniz yerlere gelirsiniz 😊
Bu klasmana bebar bilim de girer :) 3 ü iyi ki varlar.
barış özcan kürt herhalde
@@batuhsn oda var ama barış Özcan ayhan tarakçı ve evrim ağacı kadar detaylı videolar yapmıyor bu iki kanal her konuda video yapıyor bu benim fikrim yani başkası ne düşünür bilmem nen böyle düşünüyorum .
Faruk Yılmazı da unutmayalım..
Paso videolarıda iyi!!!
Elinize sağlık videolar git gide kaliteleşiyor
muhtesm bir video olmus hocam ellerinize saglik
Bu çok garip ve ilginç bir konu ve ilgi mi çekti. Ancak anlamadığım bir konu var: nasıl oluyorda 10 Dünya kütlesindeki ve Dünya'dan 3-5 kat büyüklüğündeki bir gaz gezegeni Kuiper kuşağı ve Oort bulutunun arasında olup Kuiper'e etki edebiliyor? Ayrıca simülasyonda gezegen kaldırılınca kuiper kuşağındaki astroitler ve cüce gezegenler dağılıyordu fakat bu gezegenin güneşten 30-50 Milyar kilometre uzaklıkta olduğu düşünüldüğünü söylediniz. Ancak Kuiper kuşağı güneşten 50 AU yani 7.500.000.000 milyar kilometre uzaklıkta. 30-50 milyar kilometre uzaklıktaki Dünya'dan 10 kat kütleli bir gezegen nasıl etki edebiliyor? Bu soru beni çok düşündürüyor yorumun altına cevapları bekliyorum. Bunun dışında gayet güzel ve bilgilendirici bir video olmuş umarım daha da Astronomi ile ilgili video gelir. İyi günler!
Selamlar bu değerli ve faydalı videonuz için teşekkür ederim. Size bir sorum olacak videoda bu hayalet gezegenin güneş etrafında dönme süresinin çok uzun süre olduğunu dile getirdiniz. Size sorum şu. Bu bahsettigimiz gezegenin diğer gezegenler gibi güneş etrafinda bir nizam içinde dönmek yerine daha informal hatlarla dönme ihtimali olabilirmi? Teşekkürler.
Gezegenler hakkında bu kadar açık ve net anlatan ilk defa birisini görüyorum diğer takip ettiklerimin yanında gerçekten siz çok açık ve net anlamışsınız çok çok teşekkür ederim❤❤ hemen takibe alıyorum
Eline sağlık abi sahurda çok güzel gidiyorsun
İftar üstüne tatlı niyetine Ayhan hoca eline diline sağlık
Harikasınız hocam başarılarınızın devamını diliyorum
Eski bir hava kuvvetleri mensubu olarak sizinle tanışmak ve irtibata olmaktan mutluluk duyarım
Ayhan hocam, yeni profil fotoğrafı vatana millete hayrolsun. Bu sefer 8-10 sene gider bence :D
Ayhan abi videolarını asmr niyetine dinliyorum hemen uyuyorum,acil asmr kanalı açmalısın sesin aşırı huzur veriyor.
Güneş sistemimizin henüz keşfedemeyeceğimiz kadar büyük olabileceğini hiç düşünmemiştim umarım James webb bir an önce herşeyi ortaya çıkarır
@@mrtlklonu nasıl oluyor lan gazdevinde sıvı su olur mu?
Çok aydınlatıcı, müthiş olmuş👍
Teşekkürler Ayhan Tarakçı.
SALAM ABİ
ISKANDAR VİDYOSUNU NE ZAMAN GELECEK. LÜTFEN ARTIK ŞU VİDYONU YAP. CEVAB GÖZLÜYORUM
Ayhan abi bi soru sormak istiyorum. Nötron yıldızları yani atarcalar çok manyetik gök cisimleri ve iki adet atarcanın çarpışması gibi bir durumda bu iki atarca birbirini iter mi? yoksa büyük bir hızla bir birine mi çekerler?
🎉🎉🎉🎉
Birleşirler. Hatta bazı durumlarda kara delik bile oluşturabilirler
@@ahmettahaaltindag8879 bunu doğdum doğalı bilmem şart değil diye düşünüyorum
@@AyhanTarakci teşekkür ederim abi
@@ibrahimgulen228 Öylesine yazdım. Bu semboller ne manaya gelio ki?😶
Çok güzel anlattin valla abi meraklandim doğrusu :)
Harika bir video olmuş, böyle bir olasılıktan haberimiz yoktu, teşekkür ederiz
Yeni profil fotoğrafınız hayırlı olsun hocam.
Pluton'a uzanan eller kırılsın.
Ayhan abi askeri teklonoji videosu gelsin.
+ Uzay a gönderdiğimiz uydular hakkında bilgiler verirmisin abi
Sayın hocam teşekkür ederim merakla her videonuzu takip ediyorum 🙂
Ayhan abi kafayı tam bu konuya takmıştım senin video çıktı adamsın
Abi James Webb'in keşfettiği ve Michio kaku'nun üstüne konuştuğu yeni keşfedilen ve yaşlarından ötürü evrenin doğum tarihiyle ilgili bir takım soru işaretleri oluşturan galaksiler ile alakalı bir video hazırlayabilir misin?
Saygı Değer Administer Ayhan Hocam Şahsen Uzay Alakalı Mevzuları Severim Lâkin Bunu İlkkez Duydum Eminim Ki Yine Mükemmel Öğretici Yapım Olmuştur ... Şimdiden Emeğinize Sağlık Her Daim Bilgilendirici Kaliteli Ve Farklılığını Artığı İçerikli Yayınların Devamını Canı Gönülden Dilerim...
Profil fotonu değiştirdiğinde kaçabileceğini mi sandın. Hala aynı boş flood yorumlarına devam ediyorsun
Abi bot gibisiniz yıllardır hep aynı kalıp baydı artık yaa az değiştirin artık şu söylemi
Scholzun yildizi nerdeyse dibimizden gecmisti,o giderken geride birakmis olabilirmi bu gezegeni?
milyar ışık yılı uzaklıktaki şeyleri görebiliyoruz ama dibimizdeki 9. gezegeni bulamıyoruz :D
Eline sağlık abi yine harika bir video olmuş
Emeğinize sağlık hocam. Cok güzel videoydu❤
EMEYİNE SAĞLIK ABİM❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤
Selamlar bir sorum olacaktı illaki gaz devi olmak zorunda mı yani bu gezegenin boyutları ve ağırlığı yada yoğunluğu gibi değerlerlerin değişiklik gösterip aynı etkiye sahip kayaç bir gezegen olma ihtimali var mı?
Yok
Güneşe o kadar uzak kayaç gezegenler oluşamaz fakat içeride oluşmuş ve çarpışma sonucu savrulmuş olabilir. Meteor kuşakları şüphe uyandırıyor fakat sadece şüphe..
@@HayalbazTarot Gaz Gezegen - Kaya Gezegen ayrımı Güneşe uzaklıkları ile ilgili değil , kütle ile ilgilidir. Belli bir kütleden sonra gezegen gaz gezegen olur. Ayrıca Gaz Gezegen - Katı Gezegen ayrımı net olarak yapılamaz. Gaz gezegenlerin çekirdeği katıdır. Bazılarının katı çekirdek yarıçapı 1/10 olabilir. Bazısı 1/3^tür. Hangisine Gaz gezegen diyeceğiz. Gaz dediğimiz gezegenleri Atmosferi çok büyük Katı gezegen olarak da adlandırabiliriz.
@@atalaykeper9495 Jüpiter'in çekirdeği plazma olarak düşünülüyor güneşin çekirdeği gibi
@@GTEtemcan jüpiter zaten yıldızlaşmak üzereymiş ama son anda kütlesi yetmemiş galiba. Yani nükleer füzyonu başlatamamış. Öyle bir durum var.
Çok merak ettiğim bir konuydu. Teşekkür ederim
Niburu yokmu hocam ?
Dinlediğim en anlaşılır nibiru videosu
Ayhan hocam daha fazla uzay videoları bekliyoruz 😘
Simülasyon verilerinden yola çıkılarak bu gezegenin fiziksel özelliklerini tam olarak biliyoruz demek ne kadar isabetli olur? Diğer gezegenlerin davranışları üzerinden yorum yaparak ilerliyoruz fakat cüce gezegenler veya o kuşaktaki diğer gök cisimleri hakkında da bilmediğimiz veriler hatta bilmediğimiz gök cisimleri olabilir. Elbette aslında orada olmayan bu büyüklükteki bir gezegeni var gösterecek kadar büyük bir değişiklik olmayacaktır. Yine de bilmediğimiz o ufak değişimler bu gezegenin fiziksel özellikleri hakkındaki öngörümüzü oldukça saptırabilir. Ben böyle düşünüyorum, beni daha da aydınlatabilecek varsa sevinirim.
Simüle etmenin anlamını bir bakmanı tafsiye ederim Simüle edilen cisim kesine yakın doğruluk payı vardır bu sayede uzayda yolculuk ediyoruz birkaç dakika içinde bir süper bilgisayar sana mars gitmek için kılavuz hazırlaya bilir
@@GTEtemcan Süper bilgisayarın bunu yapabilmesi için Dünya ve Mars'ın konumları, yörünge karakteristikleri, bütün potansiyel göktaşları, uzay aracının hızı, Dünya'nın neresinden atılacağı gibi verilere sahip olması gerekir. Gerçek uzayda simülasyon yapamazsınız. Elinizdeki kısıtlı verileri, yani gerçek uzayın bildiğimiz kısmını kullanarak hesaplamalar yapabilirsiniz. Demek istediğim de tam olarak verilerle ilgili. Bir sonuç olarak gördüğümüz ve tek bir gezegene atfettiğimiz etkiler farklı birçok grubun elemanı olabilir. Ayrıca bir süper bilgisayara simülasyon esnasında bu zamana kadar yapılmış bütün gözlemler bile yüklense o gözlemler sonucu keşfedilememiş yeni bir gök cismi keşfedilmesinin mümkün olduğunu sanmıyorum.
@@GTEtemcan Ayrıca uzayda yolculuk yapmak için süper bilgisayarlara ve çizdiği rotalara ihtiyaç duyduğumuzu sanmıyorum. Özellikle ay, mars vb. kısa mesafeli uçuşlar çok basit bilgisayarlarla, hatta biraz zorlamayla kağıt kalemle bile hesaplanabilir. Yörünge ve hız hesaplarından ibaretler çünkü.
Sevgili Ayhan kardeşim tam 3 yıl önceki Nibiru videona geri giitim.. neyse ayrıntıya girmeyelim şimdi ama sana bir soru sormak isterim. Sence yeni teleskop ile o gezegeni bulduklarını söylerler mi?
Paylaşım için teşekkürler hocam
Astronomi, en sevdiğim, teşekkürler hocam.
9. Gezegen bizim bodrumda, lambaları söndürdüm, ki kimse çalmasın 😂
Aslında 9 değil 22 gezegen var dünya da dahil tüm bu gezegenler disk şeklinde, uzay bir okyanus ve diskler de buradaki dalgalarla bir o yana bir bu yana hareket ediyor.
12
Plüton tanrı Hadesin Roma formu olduğu için hep dikkatimi ve ilgimi çekmiştir saol abı👏
Bu video beni çok memnun etdi.Bu videoya kadar beyiz gimnastiki yapıyordum 9-cu gezegenle alakalı.Şimdi tam anladım
@Ayhan Tarakcı Kara delik olabilme ihtimali var mı?
Ellerine sağlık Ayhan abim.
Hem GökTürk hem arap takma adlı gördüğüm tek insansın
@@lastemperorofhumans 😂
@@lastemperorofhumans Takma ad değil, kendi ismim. İki alfâbeyi de sevdiğim için ismimi iki alfâbeyle yazdım.
Birde çizi yazısı yani sümerce ile yazsan tatından yenmez
voyagerlar rast gelmedi mi ki ?
Çok ilginç bir video olmuş. Şeffaf gezegen çok güzel olsa gerek.
Ben şunu merak ediyorum, dünyada yer çekiminin bir kat sayısı var ve dünyada zıplamak istediğimde ne kadar yükseğe zıplayabileceğim fizik kurallarına göre belli. Sorum şu, eğer dünya bir yıldızın yada herhangi bir nesnenin kütle çekimine maruz kalmayacak bir yerde olsaydı ben yine aynı yüksekliğe zıplayarak erişebilecek miydim? Yani güneşin kütle çekimi insanlara etki ediyor mu? Normalde etki etmesi lazım sonuçta koskoca dünyaya etki ediyor. Peki neden formüllerde bu etki hiç yer almıyor? Umarım kaliteli bir cevap gelir.
bu gibi şeylere girilmez çünkü işin içinden çıkamasın senin üstende sadece güneşin değil çevre yıldızların bile gücü var ama büyük bir alanı dünya kapladığı için yok sayılır çünkü seni nano metre etkisi olan bir şeyi hesaplamanın anlamı yok dünyanın yörüngesindeyken bile güneşe doğru değil dünyaya doğru düşme eğilimi gösterirsin bunu görebiliyorsan diğerlerine bakmanın pek anlamı yok ama eğer gezegenler arası yolculuk yapacaksan sapan etkisi için bakabilirsin ama buda sadece gezegenin boyutu + güneşin etrafında döndü yönden başka bir şey olmaz (dönüş yönüne göre yavaşlama ve hızlanma yapabilirsin buna da sapan etkisi denir)
Ayhan hocam rusların BMD serisi ile ilgili bir vidyo gekicekmi veya BTR serisi ile ilgili çoğu savaşta kullanıldılar ve bir çok ülke tarafından hala kullanılıyor. bence güzel bir vidyo konusu olur.
Ayhan abi merhabalar , sunu soracaktım cevaplarsan sevinirim bu 9. gezegenin kara delik olma ihtimali var midir videoyu izledim ama bundan bahsedilmeyince aklima takildi
olamaz olsa şuan bu lafı diyemezdik çoktan her şeyi yutmuş olurdu
Büyük patlamadan hemen sonra oluşmuş mikro karadelik olabileceği düşünceside var
güzel bir çalışma olmuş
Acaba o 9. gezegen , neptün veya uranüsün eski uydusu olabilir mi? çünkü bu iki gezegeninde yörüngesi diğer gezegenlere göre farklı.
Muhteşem!
Ayhan hocam şimdi ana karnındaki bebeğe şimdiden ismini düşünürmüş edasıyla sizce bu gezegen gerçekse ve hatta görünmez saydan bir yapıya sahip olan bir gezegense ismi ne olmalı ? Hangi Roma , Mısır , İskandinav ve ya Çin mitolojisinden olan Tanrı ve ya tanrıçanın ismini hak ediyor bu hayalet ? (Not : Hades yani "görünmez" anlamına gelen ismi alması pek doğru olmaz , çünki Plüton zaten Hades aslında)
ağzınıza sağlık hocam
Ayhan bey anlatımınız çok güzel ama hep aynı tonda ve hızda anlatıyorsunuz bunu yapıcı bir eleştiri olarak kabul edin…Videonuzu daha sürekliyici yapmak için arada ses tonunuzu arttırıp azaltarak ve hızlı/yavaş konuşarak yapabilirsiniz🎉
Elinize emeğinize sağlık ustam
S.a Ayhan bey teleskop almak istiyorum yardımcı olabilirmisiniz
Ayhan abi merhaba savunma sistemlerinden biri olan c ram sistemi videosu gelirmi
Gezegenden ziyade göremedigimiz baska bir yapi olabilir mi
Solucan deliği olabilir mi?
Ayhan hoca cok heyecanla anlatiyor...👍
Hocam... karanlık madde , enerji dediğimiz oluşum yaşanılabilir gezegenlerin yeri olabilir mi...bizim merceklerimiz bunları görecek ölçekte değilse?
Abi peki jamess web bu gezegeni goremezmi ?
Belki o hesaplamaya göre varlığı ispatlanan gezegenin uydularından olabilir Pluton falan.Allah bilir bakalım neler göreceğiz.Teşekkürler Ayhan abi.
Gözlem yapılmadan matematik hesaplamalarla keşfedilen gezegen Neptün dur Plüton görsel olarak keşfedilmiştir
aşşırı iyi anlatıyosun
Ya orda sadece ufak bir karadelik varsa ve çok küçük olduğundan görünmüyor ama kütlesi yüzünden böyle bir etki yaratıyorsa . Bu konularda çok fikrim yok sadece neden olmasın diye aklıma geldi.
Solucan deliği olabilir mi?
abi uranüs ve neptün buz devi mi gaz devi mi bunun hakkında bir video yaptın mı ?
gaz devi
@Okan Akıncı ağzına sağlık vallaha çok saol
Televizyondaki görüntüyü nasıl bulabilirim =)
Niçin hable uzay teleskopu (yazım hatası yapmıs olabilirim) gibi bir uydu yapıp neptunun yörüngesine sokup bakmıyorlar?
Ellerine sağlık
Acaba orada on Dünya kütlesinde bir gezegen değilde aynı kütlede bşr bir karadelik olabilir mi
9. bir gezegen yerine o kütleçekimsel etkiyi yapan bir kara delik olamazmı emin bunula ilgilide bir teori vardır ayhan hocam video lütfen bununla ilgili
Dünyaya en yakın kara delik 1500 ışık yılı uzaklıkta ve bir kara delik in oluşması için bir yıldız olması gerek bize en yakın yıldız 4 ışık yılı uzaklıkta bu ihtimal çok düşük hocam.
Solucan deliği olabilir mi?
@@walfer_carbin evet bize enyakın gözlemlediğimiz kara delik 1500 ışıkyılı amam gözlemlediğimiz faha gözlemleyemediğimizde olabilir ve bir karadelik oluşumu için ilada yıldız ölmesi sonucu olmasına gerek yok ve uzay boşluğunda dolanan gezen karadeliklerdevar olma ihtimali var öyle bir karafelik gelip güneş sistemine girmiş olabilir
mini karadelik imkansız mı?
Solucan deliği olabilir mi?
Phonix a kuasarı için video bekliyoruz hocam 🫡
abim 9. gezegen diye bir şey yoksa. yani bir karadelik olma ihtimali var mı?
Yeni foto yakışmış hocama
Yıllardır sizi beyeniyle takip ediyorum verdiğiniz bilgiler bilimsel doğruluğun dışına çıkmayan ender birkaç kişiden birisiniz, fakat bu biraz komplo teorisi sınırlarına yaklaşmış gibi bundan sonra biraz daha dikkatli olmanız dileğiyle..
Güneş sistemini 6 derece büktügü 2016 yılında uluslararası uzay kuruluşlari tarafından tespit edilen, dünyanın manyetik kutuplarindaki sapmanın sebebi olabileceği düşünülen komplo teorisi... 6. Gezegene kadar gözlemlenen dönemlerde daha fazla gezegenin olabileceğini matematik hesaplarıyla ispat edenlere de inanmayanlar olmuştu zamaninda, hatta belki komplo teorisyeni de demişlerdir...
simülasyonda çalışıyorsa bu komplo teorisi değildir bu direk bir teoridir
Uzayda bile siyaset ve bürokrasi var resmen... Statü düşürülmesi, diğer kuşaktaki gezegenciklere kadro verilmemesi, taşeron sayılması falan filan...😂😂😂 Şimdi bana söyleyin Plüton kardeşimiz EYT'limidir değil midir ? Şaka bir yana çok güzel bir video olmuş. Emeğinize sağlık.
Bununla ilgili bir video daha yapmıştın galiba hocam
Bayraktar Kızılelma hakkında detaylı bir video bekliyoruz abi
Hocam 109 gezegen olacaktı demişsiniz 2.40 da. Burada tam ne demek istediğinizi anlayamadım. Dil sürçmesi mi? Araştırdığımda cüce gezegenlerde dahil 109 gezegen ifadesine hiç bir yerde rastlayamadım. Benim içim önemli bir bilgi
Orada “Belki de” diyecektim ama arada kaynadı çekim esnasında
@@AyhanTarakci Yanıtınız için teşekkür ederim. Ama hala anlamadım 109 gezegen yok ki. 8 ana gezegen ve 5 cüce gezegen var. Toplam 13 ediyor. Hangi gök nesnelerini toplayınca, belki de 109 a ulaşabiliyoruz çok merak ettim. Israrla sormamın nedeni 109 sayısı hakkında bir araştırma yapıyorken videonuza denk gelmiş olmam. Yoksa 9 yerine dil sürçmesi ile 109 da demiş olabilirsiniz. Sanırım durum bu.
@Okan Akıncı 109 hangi kaynakta geçiyor peki
Hocam karadelık olabılr mı
Solucan deliği olabilir mi?
@@fenerlididi solucan deliği güneş sistemiyle birlikte hareket etmezdi diye düşünüyorum
@@ssancaktar1544 teşekkürler
@@fenerlididi Evrım ağacı son vıdeosunda karadelık olabıleceğını söylüyor (dünyada yaşam nasıl sona erecek vıdeonun ısmı)
@@ssancaktar1544izledim abi eyvallah
Evrende başka güneşler olabılır mi başka galaksilerin başka güneşleri veya güneşle eşdeğer olan yıldızlar
ver hata bazılarıda dünyaya benzer gezegenlere de sahipler
Xena(2003 UB313) ile Eris aynı gezegen değil mi? Ayrıca ilk başta Plüton'dan büyük olduğu sanılsa da sonradan yapılan ölçümlerde Plüton'dan 50 km daha küçük çaplı olduğu tespit edilmiş. Yani Plüton, bilinen en büyük cüce gezegen.
Ve bugün karşıma çıkan bi haber.'''Güneş sisteminde yalnız başına saklanan 9. gezegenin varlığı hakkında en güçlü kanıt bulundu.'''
benimde karşıma o haber çıktı
Pluton un hakkını yedirmezük
Ne yani şimdi bu Planet X teorisi doğru mu sayın hocam? Yoksa biz Nibiru yu mu bulacağız cidden? Yok diyordun o zaman. Ne oldu Tarakçı reks eyliyirdin?
Cool 💚🙋🏻♂️
Bırakın kendi galaksimizi komşu galaksileri gözlemliyo biliyorken burnumuzun dibindeki sayılacak güneş sistemimizdeki bir gezegeni gözden kaçırma ihtimalimiz nedir sizcede çok saçma değilmi.?
habıl teleskobunun çektiği fotoğraflara bak bide Platon resmine bak buradaki sorun boyut çektiğimiz şeylerin boyutları devasa bir kaç ışık yolu mesafesindeki cisimler
Abi o kadar galaksi gözlemleniyor da bu zamana kadar 9. Gezegeni mi göremedik ? Çok tuhaf geliyor
Güneş sisteminde 9 gezengen,yoksa, çok fazla gezengen keşf edilmiştir
Eğer saydamsa çok güzel gözükecektir. Heycanla bekliyorum
Ayhan abi daha çok uzay videosu bekliyoruz
Serbest gezen haydut gezegenler ile ilgili video bekliyorum. Yaparsa ayhan hoca yapar.
onun çekim etkisiyle oluşan topaklanma vs olan bölge taransa aslında sonuca ulaşmak daha olası gibi
2:27 videoyu durdurup baktığımda marsı dünya yörüngesine itelesek oturtsak 2. bir dünya inşa etmiş olurmuyuz elon amca duymasın güzl fikir :D
Marsı da uzay traktörüyle çekeriz kanka 😁
Oraya gezegen yerlestrip taşlar yerine otuyorsa orda gezegen vardır görünmez değildir saklanacak bisey vardır