Testam Sigurante Curba C vs Curba B vs Fuzibile gG

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 23 сер 2024
  • #Siguranta_Curba_B
    #Siguranta_Curba_C
    #Siguranta_Fuzibila
    Testam Sigurante Curba C vs Curba B vs Fuzibile
    Testam Sigurante Curba C vs Curba B vs Fuzibile gG (GG nu vine din Starcraft i sau ii :) )
    Ce sigurante automate folosim pe rezidential?
    🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻🔻
    Sustine canalul si activitatile noastre umanitare cu un abonament de 3.99 ron pe luna.
    Foloseste butonul e Join sau Alatura-te.
    / @proiectediversediy
    Ne gasiti pe TikTok la
    tiktok.com/@proiectediversediy
    Facebook
    / proiectediversediy
    / proiectediversediy-235...
    Email:
    Proiectediversediy@gmail.com
    Sustine canalul si activitatile noastre umanitare cu un abonament de 3.99 ron pe luna.
    Foloseste butonul e Join sau Alatura-te.
    / @proiectediversediy
    Membrii platitori ai canalului beneficiaza de discount la diversi furnizori.
    Pentru constultanta aveti 2 optiuni la butonul de JOIN.Atentie consultanta se plateste doar odata,adica doar un abonament lunar.
    DE UNDE POT COMANDA disjunctoare CURBA B si DIFERENTIALE TIP A B B+ si F ?
    Inafara de ETI aveti mai jos inca 2 surse.Livrarea se face din stoc in max 48 de ore .
    comenzi@electro-instalatii.eu
    / electro.instalatii.de pentru toata tara.
    sau pentru Bucuresti
    mirela.electricteam@gmail.com
    Aici gasit HAGER, ABB, Doepke, Legrand, Kaiser,Eltropa,Phoenix Contact,Wago,Eltako,Siemens,Finder,Ideal,Egutek,Jung,Gira,Cell Pack, etc
    Protectii AFDD

КОМЕНТАРІ • 109

  • @tehniumazi
    @tehniumazi 4 роки тому +26

    La iesirea unui invertor de sudura avem curent continuu pulsatoriu cu riplu de cca. 60kHz... 120kHz si o tensiune la functionare in gol, in functie de invertor, in plaja 40Vdc...100Vdc (modelul din imagine cred ca are in jur de 68Vdc sau 80Vdc). Din cauza formei curentului citirea acestuia cu un cleste ampermetric chiar si True Rms ne poate da informatii cu erorii foarte mari comparativ cu valoarea reala. Cred ca un traductor de curent/tensiune cuplat la un osciloscop ne putea oferi o informatie mai credibila. In plus, curentul de declansare, in cazul sigurantelor automate de curba B, spre exemplu, este (3...5)*In, unde In este curentul trecut pe corpul sigurantei automate si este valoarea standardizată a curentului sub care siguranta automata poate funcționa în regim permanent fără ca limitele admisibile de încălzire să fie depășite. Un test mai important privind calitatea acestor sigurante automate il reprezinta timpul de raspuns la suprasarcina si cat de mult se incalzesc aceste sigurante atat la curent nominal cat si la cel de suprasarcina. Din acest motiv, un lucru foarte important cand alegem o siguranta automata, este, printre altele, calitatea contactelor electrice.

  • @Domnu.
    @Domnu. 4 роки тому +19

    E irelevant stiintific pentru ca sigurantele/disjunctoarele au curba data ca In in raport cu timpul. Adica ea sare si la 1.5 In dar in cateva ore. La 5 In sare in cateva secunde.
    La scurtcircuit actioneaza bobina( partea magnetica), la suprasarcina sctioneaza bimetalul (partea termica).
    Ca sa le compari trebuie sa le testezi in aceleasi conditii pe cele de acelasi rating.
    Oricum, ai un like pentru munca pe care o depui pe youtube.

  • @ionutdumitru1387
    @ionutdumitru1387 4 роки тому +3

    Salutare domnu stefan foarte frumos videoclipu referitor la ce a zis acel domn cu plita electrica ca a montat sigurante mari ca cele de 16 sare o fi un bucătar master sef si foloseste toată plita nu partial de spune ca ai sare.
    Am luat ca exemplu o plita de 6 kw această plita are rezistentele ce incing diferit după putere R mare este de 2.3 kw ca protectie 10 amp .
    R normală este de 1.7 kw
    R mică este de 1.2 kw
    Deci o siguranță de 16 amp va face față cu brio la ori care ochi al plitei dar nu la toate odată va depăsi siguranta si va da afara.
    Siguranta protejează conductorul nu are rol de continuitate antre tablou si un electrocasnic mulți dau vina pe en firme ca nu au dijunctoare de calitate .
    Ei vor sa puna 10 kw pe un fir de 1.5 mm si sigurante de 30 de amp sa fi siguri ca face față 🤔😔😈

  • @danielmihai5
    @danielmihai5 4 роки тому +13

    Uneori urmăresc canalul ăsta și pentru că mă amuză să aud unele grozăvii, precum și corul lăudătorilor care le aprobă (Siguranța fuzibilă mai bună decât întrerupătorul automat de curbă C, de exemplu). Îmi aduc aminte de reclama aia: „De o mie de orierau mai bune televizoarele cu lămpi... de o mie de ori...”
    Oare vor pricepe vreodată unii dintre noi că un dispozitiv cu curbă de tip C nu este mai puțin bun pentru că declanșează mai târziu, când de fapt el declanșează conform graficului curbei pentru care a fost construit? E ca și cum ai compara mere cu pere și ai afirma că cele din urmă nu sunt bune pentru că nu sunt la fel de rotunde.
    A! Și cine zicea că curba C e doar pentru industrie? sau că dispozitivele AC sunt ilegale? Iată un link pentru lămurire: ua-cam.com/video/O6uBwYU25lo/v-deo.html (Pe comentatorii convinși că francezii sunt proști, sau că Schneider e de porc, îi rog să se abțină, măcar de data asta dacă nu au alte argumente)

    • @neluungureanu408
      @neluungureanu408 4 роки тому

      daniel mihai multumesc ca existi....la un moment dat imi spuneam mie insumi....’’ce naiba eu chiar sunt singurul care gandeste acest lucru?!’’ adica la ce ai scris si tu. Clar ai f mare dreptate in tot

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому +7

      Intotdeauna fzibilele vor fi mai bune ca un MCB si mai ales ca si un MCB curba C pe rezidential.
      Sunt mult mai rapide si au o capacitate de rupere inzecita.Singurul dezavantaj este ca trebuiesc schimbate.
      Spre exemplu cu fuzibile bune( rapide) salvezi orice semiconductoare.Cu MCB uri abea cu curba Z daca le salvezi.E grea meseria asta si nu e pentru toti.

    • @neluungureanu408
      @neluungureanu408 4 роки тому +2

      Proiectediversediy te rog atunci....pune tu un B pe rezidential si daca omul are motoare/polizoare si alte cele cu absorbtie mare de curent la pornire....si anunta-ne ce se intampla. O tii de 1 an tot una si buna cu curba b. Sunt fan curba B si in Germania este majoritate b....dar de aici si pana la a exclude de tot curba C e cale lunga! Dar vad ca pt tine e o obsesie deja...C-ul este foarte bun in conditiile in care este montat unde trebuie si nu ma refer doar la industrial! O seara faina.

    • @misypopovici4787
      @misypopovici4787 4 роки тому +1

      Nu sunt în domeniu dar in Spania din 2008 până în 2016 cat am muncit acolo băieți de la electric numa curba c am văzut și tot tablou avea un diferențial și nu mai mare de 32

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  Місяць тому

      Spania si Italia au cea mai proasta instalatie electrica ,nu e un exemplu de dat.

  • @cosmindnl
    @cosmindnl 3 роки тому +3

    Interesant testul, în același timp irelevant din punct de vedere tehnic. Ar fi fost oarecum mai realist sa ai curbele de declanșare și sa te raportezi la acestea. Spor!

  • @simiongeorge4321
    @simiongeorge4321 4 роки тому +24

    Nu este chiar corect testul! Folosesti DC pe niste echipamente electrice construite pentru AC. Ai eliminat tipul, valoarea tensiunii, frecventa. In DC ai un alt regim tranzitoriu decat in AC. Aici arati cum functioneaza termicul si nu magneticul. As fi vazut testul asta facut saparandu-te galvanic cu un transformator destul de generos (cu multi VA) avand raport 1/1.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому +2

      Normal ca nu este.Din pacate nu am cu ce testa AC si cu curent reglabil.

    • @serbancordis3416
      @serbancordis3416 3 роки тому

      ua-cam.com/play/PLOG0MTMDT-vOSitePZCPI-8C09q2DEsH0.html
      asa am testat eu. Traful de sudura se vede in poze, variatia se facea in primar, cu autotraf.

  • @ionutrautoiu182
    @ionutrautoiu182 4 роки тому +8

    Salut
    Interesant experimentul .
    Mai elocvent era cu o trusa de curent in AC . In acest caz cred ca ar fi aparut diferente de curent si timp la declansare .
    In cazul sigurantei cu fuzibil sunt situatii in care curentul poate creste gradual cate putin ( adaugare de consumatori mici ) si se topeste soclul iar siguranta nu se arde . Portfuzibilele prezentate de tine sunt potrivite pentru aparataj de monitorizarea a tensiunii de retea sau lampi pentru prezenta retea . Propun un test :
    Sa testezi sigurantele cu o crestere mica de curent AC si cu o camera de termoviziune , astfel incat sa putem vedea cum sunt afectate conductoarele si soclul de portfuzibil .
    Respect .

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому +3

      Nu avem fonduri pentru asa ceva.

    • @modorangeorge4991
      @modorangeorge4991 Місяць тому

      @@Proiectediversediy Atunci poate ar fi bine de lasat youtube si sfaturile pentru altii care au fonduri si stiu cu ce se mananca, nu "am montat eu si va spun si voua ca asa e"

    • @ElectricTechRo
      @ElectricTechRo Місяць тому

      ​​@@modorangeorge4991pai și unde sunt "ăia cu fonduri"? Eu nu i-am văzut! Mulțumită oamenilor gen Ștefan, Lucian, Adrian, Emil, Claudiu, Pavel și alți câțiva care împărtășesc din experienta lor și încearcă să educe atât electricianul cât și clientul/beneficiarul dar fiecare înțelege ce vrea din aceste filmulețe! De la un comentariu până la un video în care demonstrezi tu cum se procedează e cale lungă!

  • @drdannegoita
    @drdannegoita 3 місяці тому +1

    Big Like. Mulțumim.

  • @CristeaViorel-yk7mn
    @CristeaViorel-yk7mn 5 місяців тому +1

    Mulțumesc un lucru bun.

  • @bujoradrian-cristian8235
    @bujoradrian-cristian8235 Рік тому +1

    Salut!
    Eu am următorul dubiu în privința recomandării tot timpul a curbei B în dauna curbei C: dacă am lua, drept exemplu, un circuit de iluminat unde am instalat maxim 500W la simultaneitate atunci de ce să merg neapărat pe un B10 în loc de un C6 - în cazul în care mi-aș dori un B6 dar nu îl găsesc de cumpărat? Dintr-o simplă observație pe curbe, un C6 este mai prompt decât un b10. Deși ambele protecții au ca și întrerupere imediată un curent de minim 30A, pentru un curent de 29A un C6 decuplează începând cu 1-2 sec până pe la 7-8 secunde, pe când un B10 decuplează începând cu 10 secunde până la aprox 1 minut. Și exemplele pot continua.
    Părerea ta care ar fi vis-a-vis de a compara B - superior vs C - inferior? Cupluri (B10,C6), (B16,C10), etc.?

  • @mateip4388
    @mateip4388 4 роки тому +2

    Super tare testele. Apreciez timpul acordat filmării (UA-cam-ului)!
    Am făcut și eu un test comparativ între un MCB ABB S201-S B10 și o fuzibilă EL-CO de 10A, montate în serie.
    La un consum de 14,7A (un calorifer electric și un aspirator) timp de 3-4 minute aproximativ a sărit B10-le, fuzibila rămânând “întreagă”.
    Deci și fuzibilele țin bine pe post de separator! 💡

    • @mateip4388
      @mateip4388 4 роки тому

      Scuze pentru greșeala gramaticală.
      Super tari testele, nu "super tare testele"...

  • @dumitrudragomirinclezan3936
    @dumitrudragomirinclezan3936 3 роки тому

    Felicitări pentru tot ce faci. În cazul de fata concludenta lasă un pic de dorit datorita sursei de curent dar, nu e vina ta. Succes în continuare!

  • @alexandrubondaret7076
    @alexandrubondaret7076 Рік тому +1

    Bună seara! La mulți ani! Foarte interesant videoclipul nu știam cum se probează niște siguranțe la un aparat pe sudură am și eu acest clampmetru și am să încerc și eu că nu știam Cât rezistă un aparat de sudură la captarea intensității aparatului de măsură din rețea. Foarte bune fuzibilele pentru depășirea intensității! Numai bine!

  • @marianelectrician3030
    @marianelectrician3030 4 роки тому +1

    Foarte interesant! Astept cu nerabdare urmatoarele clipuri!
    Bafta

  • @calinfatu230
    @calinfatu230 3 роки тому +3

    Poate poti deselecta functia hot start de pe aparatul de sudura ca el e responsabil pentru avalansa de amperi la inchiderea circuitului. (Este o facilitate pentru initierea simpla a arcului de sudura)

  • @georkaiev
    @georkaiev 4 роки тому +3

    O sa încerc sa construiesc o sursa reglabila de curent ac daca reusesc promit sa ti-o imprumut pentru testul tide

  • @catalinchelariu5592
    @catalinchelariu5592 3 роки тому +3

    Bun testul !

  • @calinciortea2093
    @calinciortea2093 4 роки тому +1

    Salut Stefan, interesant experiment dar cred ca cel mai corect era daca ai fi folosit maximul din In mai exact C8 X 10In= 80A; (B20 X 5In= 100A). Conductorii in scurt reglat la 80A; (100A) apoi conectat MCB-ul si astfel era un timp mai real de declansare. Probabil era un timp mai lung sa testezi atatea dispozitive de protectie iar cum nu editezi erau multe minute in filmare. Apropo de ce nu iti faci un sistem de prindere a camerei video de pe peretele din fata astfel sa ai mai mult loc fara sa ocolesti trepiedul? Nu te mai incomodeaza. Succes in continuare te urmarim cu interes si ignora cat de mult poti hateri.

  • @marianasandu4848
    @marianasandu4848 4 роки тому +2

    Frumos.....☺☺☺

  • @florinvadan7876
    @florinvadan7876 4 роки тому +2

    Cam de-am pixu. Am avut de lucru după supra curenți gen motor de 10kw în loc de cel de 5.5,bineinteles lăsat pe pornire directă. Diferență față de jucareaua de sudura care e o sursa de curent constant (curent continuu obținut din CA cu frecvență de ordinul kHz redresat mono alternanță de obicei).
    Deci - cam pocnesc, fumează, nu mai stau, se întrerup + combinații.
    Un C de marcă care a sărit de câteva ori după ore de funcționat pe uscătoare devine un B mai mic...
    Din 10 bucăți la curentul nominal 2 se încălzesc...
    La faza cu scurtcircuit în fața e bine sa ai echipamentul complect ca de obicei iese cu adrenalină, mai ales pe 400V.Sar toate 16, 32, 63 așa pe rândul satului până la MPR-uri.
    Am pornit un convertizor de 3kw defect de la Eaton și de atunci port mănuși în mașină, LUMINĂ DIN LUMINĂ....
    In casnic dacă nu sunt multe circuite cred ca mai indicat ar fi RCBO încet încet scad prețurile la materiale și urca la manoperă, deci dacă permite repede și simplu....

  • @ionelzamfirescu9065
    @ionelzamfirescu9065 4 роки тому +2

    Multumim

  • @gabrielboldi9243
    @gabrielboldi9243 4 роки тому

    Mulțumim frumos pentru film.

  • @Stefanev
    @Stefanev 4 роки тому +1

    Ai fost tare suparat pe butonul ăla de HOLD.

  • @gabrielgherman2562
    @gabrielgherman2562 4 роки тому +6

    După ce am citit și celelalte comentarii, zic că trebuia procedat așa : Reglat înainte curentul în scurt pe valori fixe, 2 In, 3 In, 4 In.... și „măsurat timpul” de la închiderea circuitului până la declanșare. Bineînțeles că dura mai mult.
    Și cum am spus și în alt comentariu, nu putem fi siguri de ce afișează ampermetrul pentru că contează și forma de undă a curentului.

  • @Domnu.
    @Domnu. 4 роки тому +5

    Stefan, ca sa facem ceva sa mai si deducem informatii corecte, seteaza aparatul de sudura la o valoare fixa, multiplu de In si fara sa mai atingi aparatul, dai in sigurante si masori timpul. Faci pentru 2xIn, 3xIn, 5xIn, etc. Intelegi ca esti baiat istet.
    Dupa ce ai pocnit-o odata, o lasi sa se raceaaca daca mai vrei o tura. Repeti experimentul peste o ora, samd. Apoi, dupa 7 zile, faci un video de o ora :) .
    Promit sa il vad integral, cu reclame cu tot.
    Poate dupa ce sare, ii dai si o temperatura cu un pistol ir.
    Succes!

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому +2

      Trebuie ceva cu care sa testam AC si curent reglabil.Din pacare o jucarie din asta costa cateva mii de euro.

    • @serbancordis3416
      @serbancordis3416 3 роки тому +2

      @@Proiectediversediy nici vorba, ai nevoie de un transformator care sa tina curentul in secundar destul de mare, probabil tot in ceva traf de sudura pe tehnologie clasica il gasesti. Il iei din talcioc si nici vorba sa dai mii de euro pe el.
      Variatia o faci pe intrare, la 220 unde curentul e mai mic. Fie cu un variator cu triac de la aspiratoare, fie cu un autotraf, daca vrei sa ii dai aceeasi forma de unda, desi nu prea conteaza. Pana la urma poti varia tensiunea de intrare cu diverse becuri in serie/paralel. Ca in final pe cablu ala chiar de ai scurt la 35A-50A tensiunea e maxim 3-4V pe un cablu de 2.5mm (R=0.017*L/S si tu mai mult de 1m n-ai acolo) deci maxim 200W la 50A in secundar deci pt 200W in primar n-ai nici macar 1A cu un traf normal
      E drept ca un traf de sudura are alta caracteristica si cos de fi nu mai e 1, deci hai sa zicem ca ai 2A, tot e ok cat sa poti experimenta.
      Ceva sa inseriezi cu trafu ca sa scazi curentul din primar si impicit din secundar e usor de gasit. Un resou electric, niste rezistente de cuptor electric, si tot asa...
      Pui clestele pe secundar si conectezi consumatori in paralel care apoi vin inseriati cu primarul pana cand ai ce curent vrei tu.
      Merci de experiment, se confirma acele curbe de reactie, dar cred ca ar fi mai relevant sa lasi pauza ca termicul din siguranta sa se raceasca. Gen dupa ce l-ai aclansat faci o pauza de 10 minute si apoi faci urmatorul experiment.
      M-am uitat la filmele tale, una e teoria, dar e fain cand vezi si practic cum ia foc un cablu, cum sare real o siguranta.

  • @mihaibr206da
    @mihaibr206da Місяць тому

    eu am pus B10 pe prize si B6 pe becuri si merge totul perfect.

  • @N33sWorkshop
    @N33sWorkshop 4 роки тому +2

    Ca sa inteleaga lumea mai bine, trebuia sa ai o sectiune de 1,5mm2 - 2,5mm2 si sa o protejezi cu sigurantele respective si vezi cat de tare se incalzeste conductorul. Dupa accea mentionezi ca vor fii 10-20 sau 100 de cicluri de incalzire-racire si ce se poate intampla.
    Ca de exemplu acel C32 merge fara probleme la 38A si conductorul de 10mm2 este bine dimensionat. 10mm2 se protejeaza la 25 grade C cu o protectie de 40A sau 50A sau 63A in functie de pozare. Info din carte.

  • @gbughy
    @gbughy 4 роки тому +7

    B16 de la Eti cu C16 de la ABB sar deodata! Aprox 9 secunde!

    • @neluungureanu408
      @neluungureanu408 4 роки тому +2

      Eti...la teste is varza pe langa ce te astepti de la ei...dar nah este trend romanesc de pe youtube ca neaparat sa fie eti!

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому +2

      @@neluungureanu408 Nu este nici un trend sunt ok.In care teste,facute de tine au iesit prost?
      Nu am cu ce testa AC si cu curent reglabil sa iti demonstrez ca ETI se caca pe multe protectii mai ales ca ETI face cam pentru toti marii producatori.

    • @neluungureanu408
      @neluungureanu408 4 роки тому +2

      Proiectediversediy unii care lucreaza pe companie in care la randul ei are contracte cu alte mari companii si semnezi contracte de confidentialitate...nu avem libertatea ta de a afisa public tot ce vrem si ce facem...dar stai linistit ca pentru teste avem si facem zilnic,cu asta ne ocupam si ETI desi sunt bune nu le poti compara in top. Sunt putine companii pe GERMANIA la care am avut de-a face cu ETI si clar rezultarul total a fost sub valoarea asteptarilor. Guten nacht

    • @oroles8074
      @oroles8074 4 роки тому +2

      Sar deodată pt ca au sărit pe termic. (bimetalul).

  • @19kreeper
    @19kreeper Рік тому +1

    Am comparat pe video, B16 vs C16 , ambele au sarit la ~40A in aproximativ 10 secund, diferenta intre ele sa fie doar pe scurtcircuit nu si pe supratensiune ?

    • @florind.5711
      @florind.5711 Рік тому

      E încă mica diferenta pe partea termică. La scurt se vede diferența

  • @inmodreal9770
    @inmodreal9770 8 місяців тому

    Testul facut de tine arata diferenta dintre caracteristicile disjunctoarelor si e totul bine pana aici. Sculele folosite de tine nu sunt potrivite pentru un astfel de test si datele prezentate sunt pe langa cele reale(nu ma refer la alea din fisele tehnice). Curentul continuu nu se masoara precis cu clamp-metru(oricat de scumpa e scula), decat sa-ti faci o idee de o valoare.Mai ales ca ce scoate invertorul de sudura pe borne nu e CC, invertorul de sudura nu e o sursa stabila si excelenta de tensiune si nu e nici constanta in ceea ce priveste frecventa si umplerea semnalului(vezi PWM). Nu ma astept sa faci un laborator special de testare, dar nu iti poti face o idee concreta despre produsele testate pentru ca sunt testate intr-un regim pentru care ele nu au fost fabricate.

  • @janiaciansky1581
    @janiaciansky1581 4 роки тому +1

    Salut, intersant experimentul. Nu stiu si nu vreau sa spun prostii dar pararea mea este ca o relevanta are si tensiunea la care se face testul. De la aparatul de sudura nu poti scoate 230V iar aceasta tensiune influenteaza electromagnetul de la protectia la scurtcircuit. Si referitor la curba C, eu am pornit un motor Hercules, (aprox 2,8 kw) fara sarcina, alimentat printr-un C6. Cred ca acolo se vede relevanta curbei, si ca, pentru uz rezidential este main mult decat suficient curba B. Bafta si salutari!

    • @ipiapacs3893
      @ipiapacs3893 4 роки тому +2

      campul magnetic depinde numai de intensitatea curentului si numarul de spire. Dar in acest filmulet nu a testat protectia magnetica.

    • @Domnu.
      @Domnu. 4 роки тому +2

      Nu e relevanta tensiunea. Acelasi efect se obtine si daca se face cu un pistol de lipit. Are cam 0.5v si cateva sute de amperi. Se poate dima putin pentru reglaj curent.

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому

      Nu are legatura cu tensiunea neaparat.Era interesant sa am ceva pentru AC sa putem regla curentul.Din pacate o chestie din asta costa foarte mult.

  • @ionutaurelian2963
    @ionutaurelian2963 3 роки тому +1

    da frumos material ::::::::::: dar nu vreau sa-mi imaginez daca era un circuit cu conductor de 2.5 mmp

  • @AugustinMaches
    @AugustinMaches 4 роки тому

    Multumim.

  • @ionutaurelian2963
    @ionutaurelian2963 3 роки тому

    da sare daca are intablou o siguranta B16 si din doza de legatura pleaca la masina de spalat ,la cuptor cu microunde , la cuptorul electric ,poate si o plita cu inductie ( modesta cu doua ochiuri )

  • @dorin2212
    @dorin2212 4 роки тому +4

    Cine vede vede, cine intelege intelege, cine nu, a ma-sii!

  • @florentinblaga547
    @florentinblaga547 4 роки тому +1

    Pentru niste circuite de prize pentru un aparat de sudura ,un motor electric de 3kW ce recomanzi curba b sau c?

    • @adrianpatrascu3202
      @adrianpatrascu3202 4 роки тому +2

      Salut, in cazul meu la aparatul de sudura(un.panzer clasic cu traf reglat pe la 70 amp din 160 'cica') sarea siguranta , o B16 de la ETI 90% de fiecare data cand porneam aparatul de sudura, am schimbat.o cu una de curba C si am rezolvato.Acuma cred ca depinde de fiecare aparat, masina, utilaj..in parte.

  • @MrGsqr
    @MrGsqr 4 роки тому +1

    👍

  • @abbell6166
    @abbell6166 2 роки тому +1

    de curiozitate celelalte tari europene de ce recomanda si isi pun de 20 pe masina de spalat ? 🤔

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 роки тому

      Care tari inafara de franta?

    • @abbell6166
      @abbell6166 2 роки тому

      @@Proiectediversediy spania,it ,germania ,uk 😅😭

  • @adrian.7732
    @adrian.7732 4 роки тому +2

    Eu am pus pe general o bipolara b25 de la ETI, și cu un spd în amonte, și cred ca sunt mai în siguranță! decât cu fuzibile de 32.

    • @vasileonofrei7098
      @vasileonofrei7098 4 роки тому +1

      aici e o discutie privitor la distanta dintre contacte la disjunctoare.separatoarele deconectate sunt mai sigure si poti face separare vizibila

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому +1

      Fuzibilele mult mai bune ca mcb ul doar ca trebuiesc schimbate si asta este un dezavantaj.

    • @Sebastianulllllllll
      @Sebastianulllllllll 3 роки тому

      Ești în siguranță și cu disjunctor b25 și cu fuzibile gg32 și cu mpr de 600 de amperi. Contează ce protejezi cu ele și contează sa ai selectivitate fata de celelalte circuite

    • @livrad7008
      @livrad7008 2 роки тому +1

      am curaj sa spun ca aceasta demonstratie , din film , e de un nivel didactic inalt , in electrica in europa , nu doar in romania . se pare ca va trebui sa ne scoate din cap ideea ca noi romanii suntem in urma .

  • @RubenB
    @RubenB 4 роки тому +1

    La cati newton-metru ai folosit acel Milwaukee ? intreb de curiozitate.. ma asteptam ca una de impact, mai ales milwaukee, sa rupa tot :))

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  4 роки тому +1

      Se regleaza de undeva Nm la milwaukee?

    • @RubenB
      @RubenB 4 роки тому

      @@Proiectediversediy nu am milwaukee, nu stiu

  • @Adryan19888
    @Adryan19888 Рік тому +1

    Cum pot lega un ampermetru sa vad cu ce amperaj sudez?

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  Рік тому +1

      Trebuie ampermetru care stie sa citeasca multi amperi.Recomand un clampmetru.

    • @Adryan19888
      @Adryan19888 Рік тому

      Recomanzi CV bun?

  • @paulhoda133
    @paulhoda133 2 роки тому +1

    Masina de spalat merge cu B10, testat. Nici nu e necesar B16 daca are circuit dedicat.

  • @abbell6166
    @abbell6166 2 роки тому +1

    de curiozitate poate pe sustake poti face o diferenta cu toate marcile care sunt pe piata dar nu cred ca e ok ....😂 ai vedea o diferenta de calitate cu b chiar si cu c bine pe cupru ca pe aluminiu o sa ai alte rezultate

  • @maxmaxer1553
    @maxmaxer1553 4 роки тому +1

    Prima La 83 sa ars

  • @simicidoru9525
    @simicidoru9525 4 роки тому

    👍👍👍👍👍

  • @diodeldiodel8485
    @diodeldiodel8485 4 роки тому +8

    Recapitulam, deci 1 cum naiba invertorul tau pastreaza amperajul in scurt (sau i.ai adus modificari...) ?
    2 pt fuzibile nu conteaza dc ac
    3 la magnetotermice conteaza deci in dc este eronat testul insa....
    4 ....insa simt o ironie in tonalitate ca si cand este la fel dc si ac si daca este asa atunci ai destructurat si ai daramat toti producatorii :))) ei scriu degeaba acolo 2-6-10-16-20-25-32, etc... :)))

    • @andyapple9
      @andyapple9 3 роки тому

      1 si eu am un saracie tot din asta chinezeasca si reuseste sa mentina curentul in scurt. Bine nu mult timp, iti dai seama ca ia foc daca il lasi 10 min si nu intra protectia termica...

    • @modorangeorge4991
      @modorangeorge4991 Місяць тому

      @@andyapple9 Un ivertor de sudura are un factor 100% la un anumit curent de iesire. Trebuie sa duca curentul ala permanent ( de obicei mult mai mic decat cel maxim )

  • @leventesanduj1511
    @leventesanduj1511 4 роки тому

    👍👍👍😉

  • @gabiprioteasa3125
    @gabiprioteasa3125 Рік тому

    Tot Chelaru e top!

  • @bandollucian7165
    @bandollucian7165 2 роки тому +1

    Irelevant .Vizavi de specificatiile producatorilor adica AC / 50 -60 Hz ...
    1 .Masori amperajul in CC ..(nu se face referire la clasa de precizie ....ai vazut deja inadvertente la masurare )
    2.Prezinta specificatiile aparatului de sudura ..Cu IGBT poate fi si in CC ...adica 0 hz .....fara cos ..etc.
    Parerea mea . NU 50 HZ. La aceasta fergventa sunt proiectate acele magneto...
    Numai bine .

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 роки тому +1

      Un amper DC sau AC are acelasi numar de electroni .
      Toate testele diferentialelor la Larex,VDE si orice alta institutie de teste se face in DC.
      Chiar si aparatele de masura tot DC lucreaza incluziv la testele de izolatie.Este vorba de cantitatea de electroni in cazul de fata.
      Difera mult stingerea arcului electric la DC fata de AC pentru ca DC nu trece prin zero si arcul electric se stinge mai greu dar nu influeteaza curentul la care declanseaza protectia.

    • @bandollucian7165
      @bandollucian7165 2 роки тому

      @@Proiectediversediy
      Nu te contrazic cu aparatele de masurare a izolatiei desi nu vad cu ar putea genera 500 -1000 v CC la dimensiunile lor si mai ales alimentate pe baterii. Daca se masoara tensiunea de strapungere inteleg tot in alternativ .Poti face un video pe tema asta.Invat si eu.
      Dar ,Producatorii de Magnetoelectice in general scriu urmatoarele 240v / 400v AC rated freg. 50/60hz .Sau nu stiu eu unde sa caut in manualele lor.
      Pe acest fapt ma bazez in afirmatiile mele .
      Ai incins bimetalul ...OK ....dar bobina ce facem cu ea ; daca e la 240v 50 HZ si trebuie sa genereze camp magnetic pentru declansare la X amperi care trec prin ea .
      Nu mai zicem de cele electronice care vor functiona in CC dar nu corect, sunt subalimentate .Zic ca ai un 30v in sarcina la aparatul de sudura.DC este zero HZ.
      Mersi de raspuns .Numai bine .

  • @marianmihaila9210
    @marianmihaila9210 2 роки тому +1

    Erau bune Rcbo tip A curba B de vazut.

  • @Costel8294
    @Costel8294 4 роки тому +4

    Vorba maestrului:niciodata,dar niciodata multifilar fara pini terminali:))

    • @BurnerStudio
      @BurnerStudio 4 роки тому

      clema wago 221 spune altceva :))

    • @Costel8294
      @Costel8294 4 роки тому +1

      @@BurnerStudio wago 221 este pentru conexiunea a 2 sau mai multi conductori între ei. Eu m-am referit strict la conexiunea unui conductor într-un disjunctor, siguranță, priză, întrerupător, etc. Stefan a înțeles perfect la ce m-am referit, deoarece sunt cuvintele lui 😁.

    • @markf1441
      @markf1441 4 роки тому

      Clestele wiha si ferulele le-a luat George , la un ciubuc.

  • @dorelmartin7739
    @dorelmartin7739 4 роки тому +4

    Total fals mai citește la ce curent lucrează disjunctoarele ac sau dc

    • @bandollucian7165
      @bandollucian7165 2 роки тому

      Am citit .TOATE sunt la 50/60 Hz asta in specificațiile producătorului
      Vino cu un alt argument .Vreau sa îti dau dreptate dar argumentat.

    • @cristianner6820
      @cristianner6820 2 роки тому

      Corect vindem ce halesc pelicanii

    • @Proiectediversediy
      @Proiectediversediy  2 роки тому +1

      La ce curent se testeaza diferentialele?Impedanta buclei de defect?Priza de pamant?MCB?MCCB?
      Toate sunt dedicate AC ului dar testate in DC,ce sa vezi?
      Si ce sa vezi?Un amper DC are acelasi numar de electroni ca si cel din AC cu diferenta ca unii merg de la minus la plus (in SI de la plus la minus) si unii fac dute vino respectiv in AC de 50 sau 60 de ori pe secunda.Wow ,sa mai punem mana pe carte inainte de a debita tampenii.

  • @liviusolea1964
    @liviusolea1964 3 роки тому +1

    A SARIT LA 83 SI DUPA APROAPE 1 MINUT DECI INCENDIU CLAR!IREMEDIABIL!