Jännittävä kalaretki Ounasjoella: Läskipyörillä säynävän jäljillä. Savustus loppuhuipennuksena

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 4 жов 2024
  • Tervetuloa kanavalleni, jossa seikkailen kalastuksen maailmassa! Liity mukaan matkalleni, kun hyppään läskipyörän selkään ja suuntaan Ounasjoelle tavoitteenani saada kiinni upea säynävä. Tässä kanavassa jaan intohimoni kalastukseen ja pyrin tarjoamaan viihdyttäviä ja opettavaisia videoita.
    Seuraa minua jännittävissä kalastusretkissäni, joissa pyrin hyödyntämään läskipyörän ainutlaatuista liikkuvuutta ja kalastustekniikoita säynävän saamiseksi. Tarjoan vinkkejä ja neuvoja, joiden avulla voit parantaa omia kalastustaitojasi ja samalla nauttia upeasta luonnosta, joka ympäröi Ounasjoen maisemia.
    Ollessani Ounasjoella läskipyörillä kalastaen, pyrin tallentamaan upeita maisemia, jännittäviä hetkiä ja tietenkin myös onnistuneita saaliita. Odotan innolla jakavani nämä kokemukset ja tarinat kanssasi täällä kanavallani.
    Tilaa kanavani, jotta et missaa yhtään seikkailua ja pääset mukaan kalastusmatkoilleni Ounasjoelle. Olipa sinulla paljon kokemusta kalastuksesta tai vasta-alkaja, toivon voivani tarjota viihdyttävää ja hyödyllistä sisältöä juuri sinulle.
    Muista myös jättää kommenttia ja jakaa omat kalastuskokemuksesi kanssani. Yhdessä voimme rakentaa upeaa kalastusyhteisöä ja oppia toisiltamme uusia vinkkejä ja temppuja. Kiitos, että olet osa tätä matkaa kanssani, ja toivottavasti nähdään seuraavassa videossa!
    Videot on kuvattu DJI action Osmo 3 kameralla www.dji.com/fi...
    Videot on editoitu Movavi video editorilla www.movavi.com/
    #kalastus #fishing
    Säyne, myös säynävä, säynäs, säynäjä (Leuciscus idus), on suhteellisen suuri särkikaloihin kuuluva kalalaji. Se muistuttaa särkeä, mutta on tätä isompi, pienempisuomuinen ja keltasilmäinen.
    Säynävä on makean veden kala, joka kuuluu särkikaloihin ja on suosittu saaliskala monissa vesissä. Säynävät ovat yleensä pitkulaisia kaloja, joiden selkäpuoli on tummempi ja vatsapuoli vaaleampi. Niiden väritys voi vaihdella vesistöstä riippuen.
    Säynävät viihtyvät kylmissä ja puhtaissa vesissä, erityisesti puroissa ja järvissä. Ne ovat suosittuja kalastuskohteita monien kalastajien keskuudessa, sillä ne tarjoavat haasteita ja antoisia kalastuskokemuksia. Säynävän pyyntiin käytetään usein erilaisia vieheitä, kuten lusikoita, vaappuja tai perhoja.
    Säynävät tunnetaan myös herkullisesta lihastaan. Niiden liha on vaaleaa ja maultaan miellyttävää. Monet kalastajat nauttivat savustetusta säynävästä, joka on erityisen suosittua herkkua.
    Kaiken kaikkiaan säynävät ovat kauniita kaloja, jotka tarjoavat mielenkiintoisen kalastuskokemuksen ja maukkaan saaliin.
    Tässä vielä vinkkejä savustukseen
    Kalan savustus on suosittu tapa valmistaa kalaa Suomessa. Tässä on yksinkertainen ohje kalan savustamiseen:
    Valitse tuore kala: Aloita valitsemalla tuore ja laadukas kala. Tyypillisesti savustukseen sopivia kaloja ovat esimerkiksi lohi, siika, ahven tai kuha.
    Puhdista kala: Poista kalan sisälmykset ja huuhdo se hyvin kylmällä vedellä.
    Suolaa kala: Hiero kalalle suolaa kevyesti sekä ulko- että sisäpuolelle. Voit myös maustaa kalan halutessasi esimerkiksi sitruunalla, yrteillä tai mausteilla.
    Valmista savustuspönttö: Käytä savustuspönttöä tai -grilliä, jossa on kansi ja säädettävä ilmanvaihto. Aseta savustuspöntön pohjalle savustuspuruja, kuten koivua, leppää tai omenapuuta. Voit myös käyttää valmiita savustuslastuja.
    Aseta kala savustimeen: Aseta suolattu kala savustuspöntön ritilälle tai koukkuihin. Sulje savustuspöntön kansi.
    Savusta kala: Savusta kalaa keskilämmöllä noin 1-2 tuntia, riippuen kalan koosta. Varmista, että savu pääsee kiertämään kunnolla savustuspöntössä. Tarvittaessa voit lisätä savustuspuruja.
    Tarkista kalan kypsyys: Kalan savustus on valmis, kun kala on saanut kauniin kullanruskean värin ja liha on kypsynyt. Kala on kypsä, kun sen liha irtoaa helposti ruodoista.
    Nauti savustettu kala: Poista kala savustimesta ja tarjoile se esimerkiksi perunoiden, salaatin tai tuoreen leivän kanssa. Voit myös lisätä kalan päälle hieman sitruunamehua tai tilliä ennen tarjoilua.
    Toivottavasti näistä ohjeista oli apua! Nyt voit nauttia herkullisesta savustetusta kalasta.

КОМЕНТАРІ • 10

  • @jordis9446
    @jordis9446 Рік тому +1

    Hienoo jotta arvostaa muutkin särkikaloja.. Särjestä saa hyvää purkkikalaa ja paras savukala on maiva eli merimuikku..

    • @MaitokahviaMustana
      @MaitokahviaMustana  Рік тому

      Joka säyneen savuun paiskaa, se maukkaampaa makua hakea saa 😋😅

  • @KontionJukka
    @KontionJukka Рік тому +1

    Säyne on tosiaan hyvä savukala. Pojan kanssa napattiin melkonen säynävän mötkäle pari vuotta sitten. Painoa varmaan yli kaksi kiloa. Tuossa kotijoessa on kesyjä säyneitä. Liekö sorsien ruokkijat ne kesyttänyt

    • @MaitokahviaMustana
      @MaitokahviaMustana  Рік тому +1

      Mie kans olen tänä vuonna ihan pyytämällä pyytänyt säynettä, se on mukavan pirteä kala siiman päässä ja hyvä savukala 😋

  • @teamterska9985
    @teamterska9985 Рік тому +1

    Ei tuu kauaa kestämään kärkirenkaan keraaminen osa, jos aina kelaa tapsin renkaaseen kiinni 🙈

  • @jordis9446
    @jordis9446 Рік тому +1

    Kalan suolaus aina ennen.. Tasaisempi suola.. Eihän kastikkeeseenkaan lisätä suolaa pintaan..

    • @MaitokahviaMustana
      @MaitokahviaMustana  Рік тому

      Samaa mieltä 👍

    • @aarillerajoille2388
      @aarillerajoille2388 Рік тому +1

      Jälkikätee suolaus taitaa olla tapana tehdä upotussuolauksena liuoksee? Ja yleisempi tapa kaupallisessa savustuksessa?
      Etukäteen suolatessa helppo laittaa enemmän suolaa paksuimpiin kohtiin:)

    • @MaitokahviaMustana
      @MaitokahviaMustana  Рік тому

      @@aarillerajoille2388 Pitää kokeilla joku kerta tuota jälki suolausta. Eli upottaa suolaveteen savustuksen jälkeen.