Tüm bu sorularımın hipotetik olduğunu videoda söyledim ve karşımızda duran sorunların varsayımsal olmadığını da hatırlattım. Dünya iklim konusunda geri dönülemez bir noktaya doğru hızla ilerlerken, ekonomik açıdan son derece sıkıntılı günlerden geçerken, sizin de sorunlara çare olma ihtimali olan sorularınız var mı?
böyle bir kentin yaklaşık olarak maliyeti ne kadar olurdu ? bunu bilsek fikrin ne kadar hayalci ya da gerçekçi olduğuna daha kolay karar verebilirdik sanki?
hocam bir yerlere başvurup unun dikkate alınmasını sağlarsanız hani ekrem imamoğluna vs diğer yetkililere bir proje sunsanız gerçi zaten var da hani daha çabuk dikkate alınır
Barış Özcan; Yazılım ile Programlama ile ilgili bir video yapabilir misin? Bilgisayar Programcılığı okuyorum yazılımı seviyorum. Programlama dilleri hakkında bilgi, bu dilleri kolay öğrenme yollarından vs. bahseder misin? Mesela ben çok iyi olmasa da 5-6 dil biliyorum ama ben neler yapılabileceğini bilmiyorum. Yani aklıma fikir gelmiyor, bir proje bir program yapmak istiyorum araştırdığımda o programın yapıldığını görüyorum. Ben hiç yapılmamış bir program yapmak istiyorum ama yeni fikirleri kafamda oluşturamıyorum. Veya kendim bir tasarım yapamıyorum hep başka programların tasarımına bakıp yapıyorum. Bunun için ne yapmam gerekir? Ya da birşey yapılabilir mi?
4 senede aldığımız mimarlık eğitimi boyunca böyle bir şeyden hiç bahsedilmedi. Barış özcan ise bir haftada mimari terimler ve konseptler ile bize bu videoyu sunmuş bulunmaktadır. Teşekkürler.
Bize tasarım olarak yaptırılmıştı ve o zaman hocamıza 'hocam niye yapıyoruz ne gerek var hic gerçekçi değil vs. Gibi cümleler kurmuştuk' ama anlıyorum ki ne kadar değerli bi konu üzerinde durmuşlar, tabii ki öğrenci olunca fark edemedik. :)
Sadece sınava hazırlanmak için okula giderseniz tabi hocaların bahsettiği detayları kaçırırsınız. Tüm mimarlık fakültelerinde sürdürülebilirlik hem proje derslerinde hem de ayrı derslerde anlatılıyor. Mimarlığın özü zaten sürdürülebilirlik.
adam kanalda kendi pr'sini yapıyor, kendi fake hesap açmış algı kasıyor, şu bilgileri 3-5 saat nette dolaşşan elde edersin zaten, biraz fazla uçtuğun fake hesap olduğun belli oldu bir daha ki sefere az ver gazı, ahahaha.
videoda verilen 4:33 deki rakamlardan bakarak yüzen kentlerden 1 tanesinin kapladığı yüzey alanı 1369 km². 6:12 de söylenen kent nüfusunu 10000 kişiden kabul edersek İstanbul un nüfusu ele alınınca bu kentlerden yaklaşık 1507 tane lazım. 1507 tane kentin kaplayacağı alan ise 2.063.083 km², Marmara denizinin yüzey alanı ise sadece 11.350 km² hatta tüm Türkiye'nin yüzey alanı 783.562 km². Hesapta nasıl bir hata yaptım kim bilir :D. Sonuç olarak tüm insanları böyle şehirlere yerleştirmek imkansız gibi gözüküyor sadece zengin kesimin yaşayacağı bir alan olur ve yine gelişebilecek her türlü kötü olaydan fakir insanların hayatları etkilenir. Eğer bir hatam varsa düzeltirseniz sevinirim. Çıkan sayıların bu kadar büyük olması beni çok şaşırttı.
5 років тому+398
4:33 deki 37 km uzunluğundaki kentin kapladığı alan 18.900 Hektar. Her bir kentte 10000 kişi yaşadığı için böyle bir alanda 2.52 milyon kişi yaşayabilir. Ancak videoda da belirttiğim gibi amaç tüm İstanbul halkını Marmara Denizi'nde yaşatmaya çalışmak değil. Kontrollü bir bölgede pilot çalışmalar yaparak tecrübe edinmek ve bu tecrübeyi dünyanın başka yerlerine ihraç etmek.
İhraç kelimesi küsmüş bu topraklara @ Hocam... Yenilikler ve buna ayak uydurabilmek adına tabula rasa'larla dolu bir toplumuz maalesef.. olamaz mı olabilir ama ihracın kardeşi imkansızlık da yine aynı şeyi söyleyip durur...
@Fəqan İbrahimli Konuya kendimce realist yaklaştığımı düşünüyorum. Bu ve benzeri projelerin Türkiye de gerçekleştiğini görmeyi elbette hepimiz isteriz.
bir şehir planlama öğrencisi olarak yaşadığım gelecek-meslek kaygısından sıyrılıp ilhamımı yeniden kazandıran bir içerik gösterdiğiniz için teşekkür ederim
Maalesef ki bunları yapmamız için İstanbul'un sular altında kalması lazım. Biliyorsunuz ki biz iş işten geçtikten sonra çalışmaya başlarız. Ve bunu da yapacaklarını sanmam.
@@zeyneb2122 sence bu Eğitim sistemi ile senin ve benim büyük yerlere gelip böyle bir yapı yapma şansımız varmı? Torpilleri saymıyorum bile. Başa anca baştaki lerin akrabaları geliyor.
Videoyu izlerken sonlara doğru yaklaşınca; kesin gene boş boş övgü dolu yorumları göreceğim dedim. Konu hakkında tartışan kişileri görmek neredeyse yok gibi... Bu durum çok sinir bozucu.
Baris bey cok yanlış yapmis keske arastirmasaydi ne gerek var diyesim geldi yorumu okuyunca. Hayir nede rahatsız oluruzki aratirip sunan insan görünce. Şu emeği siz verin sizi dinleyelim
5 років тому+140
Sanırım nüfusu oldukça az olan böyle kentlerde yöneticiler olmaz. Bunun yerine bilim kurgu filmlerindekine benzer herkesin kesin surette uyması gereken toplu kurallar olur. Bu kurallar dijital platformlardan sürekli hatırlatılır. Tabii ki çiğ süt emdiği iddia edilen insanın suç işlemesi de olası. Bu kentlerde hapishanelere yer verilmeyecek kadar medeni bir topluluk bilinci de oluşturmak lazım öncesinde :)
GRAFİK101 10 kişi bile bir araya gelse illaki bir yönetici olur birisinin çıkıpta “hadi avlanmaya gidelim” demesi lazım ki bunu dedikten sonra çoğunluk o kişinin dediklerini yapmaya başlar ve bir lider doğar yani her şekilde bir lider gerekiyor.Oraya gidecek insanlarında yoksul veyaki orta gelirli insanlar olacağını düşünmüyorum zenginlerden oluşacaktır bu nedenle suç oranı daha az olur zaten çok fazla nüfusa sahip olmadığı için suç da kontrol altında tutulabilir..Hapishane denilen yerin şimdiki gibi olması gerekmiyor bence büyük bir suç işleyen kişinin idamına karar verilir ufak tefek suçlar içinde küçük bir alan yapılabilir bu bu kadar sorun değil.
barış abi biliyormusunuz beni sizle tanıştıran fen öğretmeni oldu bize gösterdiği ilk video zincir kırma video su oldu anlatmak istediğim bursa nın selamı var . sizin sayenizde hayallerimize üç adım dört adım daha yakın olduk bu motivasyon videosu sayesinde . böyleyce hayata daha güçlü bir çığlıkla bağırdık sizlere çok teşekkür ederiz atatürk ortaokul u 6/c sınıfı olarak🙂🙂
İşte Türkiye'nin böyle öğretmenlere ihtiyacı var. Pek ülkeye faydası olmayan insanları öne çıkartmaktansa UA-camr adıyla böyle bir insanı tanırım daha iyi
Alvin Toffler ‘ın bunula ilgili güzel bir kitabı vardı ‘Gelecek Şok’ insanların gelecekte deniz üstünde kentler inşa ediceğini söylüyordu , gelecek için bir korkunu olmayacağını akıllı davranabilirsek insanoğlunun daha güzel yaşam süreceğini söylemekte umarım haklıdır :)
Neden yapılamasın? Bence yapılabilir olduğunu düşünüyorum. Aslında Ortada dediğiniz gibi bir sorun var. Bu soruna çözüm olarak; ülkenin, düşüncesi parlak olan gençler çözüm bulmalı. Yüzen kentlerin özelliklerini belirlemede , bu ülkenin üretken gençleri de üstlenmelidir. Örneğin yüzen kentleri gençler ile birlikte üst düzey kişiler tasarlamalı, yapılamaz denilen şeyleri hep birlikte çözüme odaklanarak çözmeliyiz. Bunun için yeni fabrikalar kurulup, işsiz durumda olan insanlara iş verilmeli. Hep birlikte üretmeliyiz. Projeler tasarlanılmalı, hayata geçirilmelidir. Bu sayede hem ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş olup hem de Dünya'nın kurtulmasına olanak sağlamış olabiliriz. Gelişmeliyiz, harekete geçmeliyiz, yenilikçi olmalıyız.
İşsiz olan parlak gençler geçim derdinden kafasını kaldırabilirse yüzen şehir kurma fikrini belki hayal edebilir. Nerede böyle azimli insan? Ülkenin %65i hala yarına çıkamayacağım derdiyle geçim sıkıntısı içinde. Buyur buradan yak.
@@checkstate.1468 Haklısınız. Bunun için önce ekonomi düzelmeli, enflasyon uygun düzeye gelmeli ve üretici gençler rahatlıkla bu konu üzerinde çalışabilmelidir.
Tasarlamadan onu nasıl hayata geçiröeyi düşünüyorsun? Her büyük projenin direği, onu sağlam yqpan en büyük adım arkasında duran mükemmel yasarlanmışlıktır. Tasarla, eğer gerçekten uygun görüyorsan hayata geçireceğine inanıyorsa üzerinde çalış, dene yanıl ama daha çok tasarla. Ok, bu oldu diyince de hayata geçir.
Ne kadar ümitli gençliğimiz var. Hocam şunu siyasetçilerede söylesenize falan filan diye; ancak İşin oluşma süreci yıllar sürer. Sosyal statüler-eşitsizlik, sosyolojik açıdan şuanki durum, nüfus ve çözülenmesi gereken kanunlar ve daha sayamadığım bir çok etken mevcut. Bu fikrin oluşmaması için. kendi tahminimce zengin diyebileceğimiz baronlar değil, toplumun bu tür kentlerde yaşaması için gerekli süre tekrar belirtiyorum kendimce en az 70 yıl.
Ali Emre Açıkkol haklı olabilirsin ama bilim kurgu Filmlerinde ki gbi olaylar zinciri kurulmuyormu... zengin halk kolonisi Fakirler Başka yerlerde bırakılmış sefalet ve zenginlere hizmet içinde ?
@@omerevci2560 aslında çok da ileriye gitmeye gerek de yok şu an içinde aynı durumları yaşıyoruz söylediğin şey bu teknolojilere ayak uyduramayacak ülkeler için kaçınılmaz umarım o ülkelerden olmayız
Pazar günlerini beklememin en güzel sebeplerinden birisi.. bir coğrafya öğretmeni olarak bahsettiğiniz mevzulardan bağıra bağıra sesimin en üst seviyesinde bahsediyorum öğrencilerime. Bir sorun var ve öyle böyle değil. Bizim değil dunyamizin kapısını çalan bir sorun. Bu soruna yenilikçi projeler üretmeliyiz diye söylerdim. Videoda örnek olarak verebileceğim çok güzel kısımlar var. Sesinize fikrinize sağlık barış bey.
Gerçekten konu ile ilgili yorum yapan neredeyse yok. Bu tasarı hakkında bence kamuoyu oluşturulmalı evet olay bizde bitmiyor. zamana ilgiye ve girişime ihtiyacı olan bir proje ama taslak halinde bile artık değişime ihtiyacımız olduğunu anlatabiliyor bence fikir olarak çok güzel ileriki aşamalarını takip etmek isterim katkı sunabileceğimiz bir durum olursa katkımı da sunmak isterim
Suda yüzen bir hapishaneden bi farkı olmayacak çünkü dalgaları sel felaketlerini engellemek için 2,5 3 metre duvarlar kurulacak 1.dereceden deprem bölgesi zaten mallık yapıp 30 katlı binalar çıkmışız bide suya kent mi kurcaz
@@stupidguest4986 Bu konseptin saçma olduğuna emin olmanı sağlayacak okyanus ve yer bilimi, mimari ve şehir tasarımı bilgisine sahip misin? Acaba demek, özellikle de zerre bilgi sahibi olmadığımız konularda araştırma bile yapmadan atıp tutmamak ne kadar zor olabilir ki? Bu kenti inşa etmekten daha zor anlaşılan.
Gördüğüm en başarılı kent tasarımı ve uygulanabilir Böylesi bir çalışmanın ülkemde olmasını isterim Bu tasarımı deniz dışında ülkedeki şehir tasarımlarında da uygulanabilir
Mustafa Bakanoglu hatta ortada kalan boş deniz alanları da daha fazla tarım alanı olabilir yetinebilmekten ziyade gelir de elde edilebilir.Ne müthiş bi ütopya 😁😁
@@alikar01 aynen burada ütopyadan çok uygulanabilir bir model görüyorum Bu ve benzeri bir modeller şehir hayatını daha da kolaylaştırır ve güzelleştirir
@@fuatbeyciftligi Adam çok gereksiz işlerle uğraşıyoruz, bir iki günlük işi çok uzatıyoruz bunlardan kafamızı kaldırabilirsek gider bu konular üstünde dururuz demeye çalışıyor.
Kocaelide oturan biriyim ve ne zaman Marmara Denizine gelsem hep kıyılarda çöpler oluyor ve berbat kokular geliyor. Yani 10 dakka bile duramadığım bir denizin üstünde yaşamak hoş olmazdı. Tabi eğer deniz temizlenecekse gerçi böyle bir işlemi kimse yapmaz çünki onlar için fabrikalar daha önemli. Ortalıkta deniz meniz kalmadı.
Denizlerin kenarlarıyla ortaları bir değildir. Çöpler kenarda birikir ve koku yapar ama Marmara denizinin ortasına gemiyle gittiğinde temiz oldugunu görürsün.
Ekolojik açıdan çok hoşuma giden bu proje hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, Barış Bey. Umarım, bu projede, insanoğlunun sorun yaratma kapasitesi göz önüne alınarak düzenlenmiş ek çözüm önermeleri de vardır. Özellikle Marmara için yapılanda daha ek önlem önerileri düşünülmeli. Belirttiğiniz "inşaattaki çarpıklaştırma" becerimiz, böyle güzel bir tasarıyı da çarpıklaştırma kapasitesi içerir; düşünecek olursak. Örneğin, zamanla nüfus artacaktır (her aile 3 çocuk isteyince!.;)). Bu durum nasıl dengelenebilecek mesela.. Bu tür sorunları önlemek için, orada yerleşecek nüfusu belirleme kıstasları ne olacaktır? Eğitim süreci (ki uygulamaya dayalı bir de sınavı olması gerekir) sonrası eğitimi başarıyla tamamlayanlar mı yerleştirilir acaba?... gibi sorular kafada beliriveriyor. :) Yine de umut verici bir proje bence, gerçekleşirse böyle bir kentin sakini olmak isterdim....
05:39 Hocam zaten 7! olduğu için 7 ye kadar bölünmesi gayet normal 2,3 ve 5 e bölündüğü için 8 9 10 12 ye bölünmesi de gayet normal yani aynı şekilde 14 15 16 18 20 ye de kusursuz bir biçimde bölünecektir. Yani 8!(40.320) sayısı da aynı şekilde 11 hariç 12ye kadar kusursuz bölünecektir bu sayının özel bir durumu yok çarpanlarını içeren sayıların hepsi kusursuz bir şekilde bölünebilir.
Aslında bu konudaki en küçük ideal sayı 2520. Zaten 5040, 10080 ve sizin söylediğiniz 40320 gibi sayılar bunun da katları. Ancak 5040 sayısı insanın birey olma özelliğini "sesini" kaybetmeden yaşayabileceği bir topluluğun nüfusu olarak önemli. Buna benzer başka sayılar da var. Mesela bir insanın en fazla 150 arkadaşı olabilir teorisi gibi. 150 kişiden daha fazla olduğunda "arkadaşlık ilişkisi" teknik olarak sürdürülemez hale geliyor.
@ Mesela bir insanın en fazla 150 arkadaşı olabilir teorisi gibi. 150 kişiden daha fazla olduğunda "arkadaşlık ilişkisi" teknik olarak sürdürülemez hale geliyor. BU KONU HAKKINDA DA video istiyruz.
Azerbaycan'ın Hazar Denizi üzerindeki "Neft Daşları" bu konuda dünyanın sayılı "endüstriyel" örneklerinden biri. Bir belgesel için ziyaret edip çekimler yapmıştım orada. Deniz üzerinde her yöne doğru kilometrelerce uzayan yollar yapılmış. Bu tecrübe insanların yaşayabileceği kentler için de kullanılabilir.
merhaba barış bey; bir süredir videolarınızı takip ediyor, beğeni ile izliyorum. Her videoda sorduğunuz sorular beni oldukça düşündürüyor. Bir mimarlık fakültesi son sınıf öğrencisi olarak konuyu ele aldığımda teknik olarak böyle bir altyapı, bu tür bir organizasyon ve toplumun var olması için 2050 çok yakın bir tarih gibi geliyor. Elektronik araçlar, kas gücüne bağlı ulaşım toplumumuz için oldukça yeni kavramlar ve açıkçası tembelliği tercih ediyoruz diğer bir çok konuda olduğu gibi. Üstelik toplumsal çatışmalarımız da çok fazla , birbirinin üstü olma- bencilliğimiz hiç bitmiyor bu da kendimizi düşünmek dışında ekolojik bir alanda düşünmeyi zorlaştırıyor. Nufüs artışı gibi sorunlara oluşturulacak çözümlerde başka bir sorun. Toplumsal sorunları bir kenara bırakırsak açıkçası hafif sistemlerle oluşturulabilecek bir altyapı ve altıgen formunun verdiği avantajlar oldukça fazla ancak doğal afetlere dayanım nasıl olucak ? benim için büyük bir soru. Avlu kavramı bizim tarihimizin onemli bir parçası fakat gördüğüm kadarıyla tasarımda avlunun işlevini yapacak bir kentsel meydan yok. Tasarım geliştirilebilir elbette ancak bu projenin hukuki , politik yönü de oldukça tartışmalı. Bilemiyorum o yüzden ama denemek bize hiç bir şeyi kaybettirmez. :)
Ben ce fikir güzel ama okyanuslarda denenmesi gerekiyor ana kardan uzak bir noktda. Ana karadan yardım almadan. Hem böylece sürdürülebilirliği ölçülmüş olur. . .
Bu gelişmelerden haberdar olmak çok hoş ancak ömrümüzün bunlardan çoğunu görmeye yetmeyeceği, yetenlerden de hayal ettiğimiz gibi faydalanamayacağımız düşüncesi fazlasıyla üzüyor.
Sen şuan ayağının yere bastığına şükret . Mesela Black Mirror dizisinde teklonojinin ilerde olası kötü sonuçları işlenmiş ve olası şeyler gibi duruyor. Şahsen ben öyle bir ortamda koloni gibi yaşamak istemezdim .
Abi Türk haklının arkeolojiyi bilim olarak tanıması ve önemsemesi gerektiğini anlatan 1 video bekliyorum senden. Çünkü bu durum ne kadar basit görünse de bir ulusun geleceği için en önemli şeylerden biri geçmişidir. Belki de arkeoloji öğrencisi olduğum için duygusal yaklaşıyorum. Ne dersin ? :))) (biraz senin tarzın bi yorum oldu ama ikna konusunda etkili olacağını düşünüyorum) :)))
Geliştirme olarak kafama takılan şu oldu; rüzgar tirbünleri yenilenebilir enerji kaynaklarının en bilinenlerinden olmasına rağmen önümüzdeki 20-30 sene içerisinde daha farklı bir modeli sheerwind invelox olarak daha yaygın bir kullanım alanına sahip olacaktır. Rüzgar tirbünlerinin dezavantajı rüzgarın belirli bir kuvvette esmesi gerekir, fazla yada az olması farketmeksizin tirbün çalışmaz aynı zamanda çok yüksek maliyetli. Bu projenin amacına tezat olan iki durum ise yüksek gürültü çıkarması ve kuşların göç yollarını olumsuz etkilemesi. Bahsettiğim sheerwindde böyle bir durum söz konusu olmaz, rüzgarın her türlü şiddetini enerjiye çevirebilir ve gürültü yapmaz böylece yerleşim yerlerine çok yakın olması sorun olmaz. Kıssadan hisse proje güzel geliştirilebilir. Detaylı inceleme yapmak gerekir. :)
Murat Aydin Akcan hem arkadaş hem de benim için soruyorum ne kitabı okumaliyim nasıl kitaplar okumaliyim cidden bilgo sahibi olmak istiyorum. Senin bilgin varsa bu konuda benimlr paylasirsan mutlu olurum :)
Hiç kitap okumadıysanız şayet şu kitaplarla sırayla okumaya başlayın; Simyacı, Amin Maalouf - Semerkant, Margaret Atwood - Damızlık Kızın Öyküsü, Michael Ende - Momo, Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan bu kitaplarla başlayın.
Detroit become human, Metro oyun serisi gibi oyunları oynadıktan sonra artık geleceğe pek de olumlu düşüncelerle baktığım söylenemez. İnsan oğlu bu, bir şekilde orayı da mahvederler.
Bir ara İstanbul'u diğer büyük kentlerdeki nüfus oranı ile karşılaştırma yapmıştım. Tabi yüz öçlümüne göre araştırmıştım ve çok düzensiz kentleşme ve fazla nüfus gibi sonuçlar çıkarmıştım. Çok güzel bir konu olmuş yine teşekkürler...
@@omercuannnnn Senin algının Allah belasını versin. Yıllardır İstanbul'da bütün paralar din tüccarlarına verildi onlar da çocuklara tecavüz etti. Sapık cemaatlerden iyidir. Sen de haklısın yani. Sapıklıklarınız sonlanacak. Baksana hemen barlar, içkiler aklına geliyor. Kişi kendiden bilir işi. Unutma cehennemin en alt katı sizlerindir, yani münafıkların. :D
Millet olarak düşünce tarzımızı, ufkumuzu ve vizyonumuzu kasmamız gerekli omuzlarımızı değil... Keşke videoya ismini veren soru bu kadar hipotetik olmasa, bir Türk genci olarak hem utanıyor hem de ızdırap içinde ümitsizim... çok hoş bir çalışma emeğine sağlık
Gelişmek , geliştirmek , tasarlamak , insanların hayatını kolaylaştıran fikirler ortaya koymak... Şu hayatta bir iz bırakmadan ölmek istemiyorum şahsen. Yaşamanın bir anlamı olmalı. bu sadece (kendi) mutluluk olmamalı') !!!
@@zeze0331 CANIM KARDEŞİM O DİYORKİ NEDEN BİLİME PARA YATIRMAK YERİNE DİYANET E YATIRYORUZ BENDE DİYORUMKİ İLK ÖNCE DİN SONRA BİLİM HAYATININ ANLAMINI BİLMEYEN BİRİ İSTEDİĞİ KADAR GELİŞMEYE ÇALIŞSIN NE ÇARE BAK QATAR ÜLKESİNE ADAMLARDAN ALA MÜSLÜMAN YOK AMA DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ VE HER ALANDA GELİŞMİŞ Bİ ÜLKE ARKADAŞA KATILIYORUM BEN ZATEN AMA İLK ÖNCE NEDEN YAŞIYORUZ BİZİ KİM NEDEN YARATTI BUNU BİLÖEÖİZ GEREKİYOR
Videonun bağlantısını kopyalayıp gerekli makamlara ve şahsiyetlere gönderdim,görmeleri ümidiyle... Herkes atarsa görürler diye umuyorum,bir elin nesi var iki elin sesi var!
Standart rakamlarla şehir inşa fikiri güzel de, peki nüfus artışı olduğunda yeni altıgenler mi yapmak gerekecek. Bu durum da göç etmesi gerekenleri neye göre belirleyecekler? Filan falan. Tasarım harika ama sosyolojisi çalışılmış mi onu da merak ettim açıkçası.
4:30 daki son fotoğraftaki gibi bir tasarım yapılabilir. Şekillerden sadece 1 tanesi aktif olarak kullanılır be diğerleri zamanla dolabilir.
5 років тому+11
Nüfus artışı olmaz merak etmeyin. Kapitalist düzen bu uygulamayı da kendine uyduracağı için zenginlerin yaşam alanı olur bu şehirler, diğer insanlar da onlar için geri kalan toprak parçasında kölelik yaparlar. Yoksulluğu bitirme gibi bir düşüncesi olduğunu da zannetmiyorum kirlenmiş milletlerin, öyle bir düşünce olsaydı dünya bu halde olmazdı zaten.
@ birleşmiş milletler dünyanın en insancıl, en kapitalist sisteme aykırı birliklerinden biri. avrupa'da sokaklarda -suriyeli ve afgan dilenciler dışında- fakir bir insan göremezsin çünkü adamlar işsizlere, fakirlere ev veriyorlar. her birine hem de. işsizlik maaşı alan insanların sayısı o kadar fazla ki. onlar yoksulluğu bitirmeye çalışıyor, hatta almanya cumhurbaşkanı sıradan bir uçakta ekonomik bölümüne binmişti geçen sene. bir şey bilip bilmeden, sırf "gavur" oldukları için adamların size benzeyeceğini düşünerek konuşuyorsunuz. tüm dünyanın böyle olması onların suçu değil, insanların hepsi tek tek kendi milletlerini ve ülkelerini belli bir refah seviyesine ulaştırıyor. gerisi diğer milletlere kalıyor. örneğin türkiye. sen ülken için ne yaptın, adamlar sana ne yapsın mesela. önce senin üretmen lazım. önce senin adım atman lazım. topu direkt başkalarına atmakla olmuyor.
Bir kaç yorum okudum. Haklı olanlar var, olmayanlar var ama önemli değil. eleştirmek yerine icraat yapsak zaten bu eleştirdiğimiz konuları değiştirenler eninde sonunda biz olmayacak mıyız ? Sadece oturarup eleştirerek bir yere varamayız. Barış hocam ufkumuzu genişletiyorsunuz. Teşekkürler. Araştırmaya , okumaya , Eğitime bıkmadan devam ediyoruz sayenizde :)
Sabah sabah yine umutlandık sayende barış özcan. Sonra da yolsuzluklarla çıkar sağlayacak ve benzeri durumlar yaratarak bizi yine hevesimiz kursağımızda bırakacak kişileri düşünerek karamsarlaştık
Şu heryere siyaset getirmeyi bırakın artık sen şucusun sen bucusun diye birbirimizi ayırmak yerine birlik olursak yapamayacağımız şey yok ötekileştirmekden vazgeçin artık !
Sevgili Barış, İstanbuldaki sahil kesimindeki mahallelerin bir çoğu zaten denizin üzerine yapılmış durumda. Hatta marmara denizinin üzerine maltepede ve yenikapıda koskoca park ve miting alanları yapıldı. Karadeniz de Trabzon ve Ordu havaalanı denizin üzerine yapıldı. Yeni İstanbul Havaalanı eski kömür madenlerinin denize doldurulmuş atıkları üzerine yapıldı. Yani o da denizin üzerine yapılmış sayılır. Lakin bunların hepsi videondaki dubai örneği gibi deniz üzerine dolgu yapılmak suretiyle yapıldı. Yani altında bir hayat yok. Deniz üstü yüzen şehir için tersanelerimizin potansiyeli mevcut. Ancak maddi destek sağlanmalı.
@@nietczhedundar5189 Herkes yüksek eğitim görüyorsa çalışacak işci kalmaz, fabrikaya yakın bölgeyi bir ilçe yap ve "Schools out" politikası uygula, böyle yaptıgında bir çok insan okumadan sanayiye gidiyor sanayi işsizliği daha az oluyor.
Barış Bey her videonuzu zevkle izliyorum.Yaptıgınız işte çok başarılısınız.Yapmış oldugunuz her video ülkemizin kalkınması ve halkımızın bilinçlenmesi için çok büyük bir katkı sağlıyor.Almanyanın Dortmund şehrinde yaşıyorum.Yapabilecegim herhangi bir şey olursa çekinmeden yazabilirsiniz.Ufakta olsa size ve videolarınıza destekte bulunabilirsem çok sevinirim.Bu tarafa yolunuz düşerse mutlaka yardımcı olurum.Başarılarınızın devamını canıgönülden dilerim.
Buzulların erimesi doğal bir süreç, bunun engellenme olanağı olamaz. Dünya sayısız iklim değişikliği yaşamıştır. Bu doğal bir süreçtir. Ayrıca her 41.000 yılda Dünya ekseni eğimi 24.5° ile 22.1° arasında değişir, eğim arttığında yazlar daha sıcak, kışlar ise daha soğuk olur. Günümüzde eğim 23.5° olup gittikçe küçülmektedir. Dolaysıyla 24.5°'ye kadar küresel sıcaklık sürekli artacaktır. İnsanlar bu küresel iklim değişikliğini hızlandırıcı bir takım etkileri olabilir. Onun dışında bu doğal bir iklim değişikliği sürecidir.
@@Tasknbilgist ben de aslında o hızlandırıcı etkileri en aza indirmekten bahsetmek istemiştim ama biraz boşboğazlık etmişim. Kullandığım dil için herkesten özür dilerim.
Bu video gerçek anlamda hoşuma gitti. Bene böyle bir düşünce gelecekte olabilirse bizim için ne güzel olur hem doğayı korur hem de kendimizi koruruz böylece umarım böyle bir yaşam sürdürürüz
Abi türkiye böyle yeniliklere açık değil bunu herkes biliyor 2050 ye de gelsek insanlar gelecek dünyayı düşünmüyor sadece tüketime yöneliyor şuanki toplumumuzun en büyük sorunu bu
2050 de halen daha durumumuz böyleyse, bu senin benim suçumdur. Sonuçta bugünlerin gençleri 2050 nin yetkin kişileri olacak. Yani umudunu kaybetme çünkü sen kaybedersen 2050 yılı kaybeder dostum.
Hemen bi Türkiye yeniliklere açık değil deyip nasıl da kestirip atıyorsunuz be, bunu yapacak olan biziz işte asıl sen yeniliklere açık olursan olur bu iş kestirip atmakla değil
1940-1970 arasında doğan aptal görmemiş cahil nesil tükendiği zaman 1990-2005 nesli yetkin olacak. O zamanın emeklileri de tabiki 1970-1990 nesli olacak. Ve bu insanlar ülkenin ıqsunun yükseldiği nesil. Özellikle yeni gençler gerçekten zeki
size ciddi söylüyorum, yeni nesilden (2000 ve ilerisinden bahsediyorum.) ümidinizi kesmeuim. çoğu internet delisi olup oyuna tapsa da, aralarında diğer nesili sollayacak kadar zeki ve yaratıcı olanlar bolca var. diğer nesilde de vardı fakat sayıları bu denli fazla değildi.
Adamlar diye bahsettiklerin icinde yasadigin ve ayni soydan geldigin millet.Hayatta onu bunu elestirmek yerine icraate koyulsak hersey cok daha guzel olur.
Abi bir tane site yapsan düşünce alışverişi yapabileceğimiz Discord gibi...Bu tarz videoları konuşacağımız herkesin kendi yorumunu yapacağı {kötü olmazdı🧐}
Mimarlık öğrencisi olarak projem şuan tam olarak bu konu üzerine. İstanbul'da Marmara denizi veya boğaz hattı üzerinde bir toplu konut tasarlıyoruz. Hikayelerimizi kendimiz kurduk fakat dediğiniz gibi ekolojik sıkıntıların ilerde bizi sokacağı durum kaçınılmaz ve biz 'tasarımcılar' bunlar üzerinde gerçekten gelecek odaklı çalışmalar yapmak durumundayız.Benim hikayemde bu anlattıklarınız ile özdeşleşen birçok ortak nokta var ve videoda belirttiğiniz o ayrıntılar üzerinde tek tek düşünmem gerekti. Maliyet konusunda birçok yorum okudum fakat gelişen teknolojinin kullanıldığı ve bunlardan faydalanan kendi kendine yaşayan üretimler ,yapılar belki de bu sorunların hepsinin önüne geçecek. Tasarım odaklı videolarınızı dört gözle bekliyor ve keyifle izliyorum.
Marmara denizinde deniz trafiği çok yoğun, bu tarz bir kent, aynı İstanbul trafiği gibi deniz trafiğini de yoğunlaştırmaz mı? Ayrıca geçen tankerler bu kent için tehlikeli olmaz mı ? Bunların dışında bu deniz kenti sessiz sakin bir yer olması gerekirken Marmara'da olursa gürültüden çok etkilenen bir yer olur kanısındayım.
Maden böyle bir şeyi Türkiye'de yapmak istiyoruz bence ilk olarak sesimizi duyurmak lazım bunun için Twitter da bir hanstag patlatmak lazım aklıma ilk gelen #Oceanixcitymarmara gibi bu Twitin altıda 50 bin kişi yorum atsa gayatte duyurulur
@@gokce363 katılıyorum ülkemizde özel olmak için yapmayacakları şey olmayan insanlar var ve türkiyede bu tarz projeler hep özel sektörün elinde olunca o da parası olana yanaşacak dolayısı ile halkın büyük bir kısmı karada yaşama devam edecek
@@sedatogur zaten böyle bir proje yapılacaksa her şeyin yoğun denetim altında olması gerekir. kişinin en fazla alabileceği ev sayısının belirlenmesi, dolandırıcılık ya da evrakta sahtekarlık yapılmasını önleyen yeni kanunlarda üretilmeli şuanda da öyle kanunlar olduğunun farkındayım ama bu yeni yaşam platformu farklı hukuki şartlar barındırmalı, insanların özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde, eğer planlanan diğer şeylerde yapılırsa başarılı ve bizi dünya sıralamalarında daha da ileriye taşıyacak bir plan olduğunu düşünüyorum. Kötü olasılıklara takılır denemeden vazgeçersek hiçbir şey elde edemeyiz.
@@dreams9008 ben de ona değinmek istedim. Önce geliştirmemiz gereken bir alt yapı var temel yapı desek daha doğru olur :) Onun dışında tabiki bu projeler kesinlikle insanları refaha kavuşturur kesinlikle yaşam biçimi barınma şekilleri bu nüfus artışı ile dünyayı daha da yok etmeden güzel olumlu sonuçlar doğurur. Böyle güzel projelere kafa yorulması bile güzel. Gelişmişlik seviyesi böyle uygulamalarla belli olur. Bir yerden başlamak gerek haklısınız.
@@ozguryasam4306 bu şekilde düşünemek yerine o dediğin insanlara eğitim vermek daha mantıklı değil mi tabiki eğitilemez insanlar olacaktır fakat o eğitilebilen kısmı kurtarmamız yeterlı olacak diye düşünüyorum
Mesela yeterli güç üretilmez ama çekirdek çitleyenler kabukları devlet alsa yakıp suyu ısıtsa bunla buhar türibininden elektrik üretse bence kişiler para için düzelir
@@uzaybildirici1656 boş insanları belli yaştan sonra değiştiremezsin. onları değiştirmeye ayıracağın vakti ve enerjiyi zaten gelişmiş toplumun daha da ilerlemesine ve onların çocuklarının eğitilmesine harcasan daha mantıklı davranmış olursun. o yüzden bütün gerici yobazlar ve kekolar yok olmalı. sabun yapılmalı ki en azından topluma faydası olsun
Tabî böyle bir şey olduğunda tasarlanılan projede olduğu gibi yoksulluğun önemli olmayacağını varsayarsak ev kiralamanın da olmayacağı bir varyasyonu da düşünebiliriz
Coğrafi konum olarak ülkemiz çok güzel yerde fakat şimdiki şartlar nedeni ile bu projeleri yapmamız imkansız.Projenin gerçekleşebilmesi için gereken tek şey: Eğitim !!!
Edébíyât-ı Cedíde aslinda cografi olarak cok kotu bir yerde ulkemiz. 3 tarafi deniz, 4 tarafi dusman dolu. Kendi ulkelerinde gecinemiyenler ulkemize doldu
Bence tekrar düşün, projeye bak bir de kişi sayısına, bir de Türkiye nüfusuna, sence 80 milyon kişiden çıkan 10 bin kişinin listesine girebilir misin? O kadar zenginsen başka konu, ama önce kimin yararlanacağı çok açık.
@@l3ngmashup314 çok vazla yapılcak 8 tane yapılsa 80 bin kişi 10 da 1 ihtimal ve sadece 8 tane ile bir tane gibi düşünme 80 tane olsa herkese yeter türkiyede
Barış bey aslında biz ülke olarak çoğunluk bazında inşaatçı bir toplumuz ve vermiş olduğunuz bu güzel fikir bizim için yapılabilecek en önemli bir çıkış ve en kolay bir vizyon hatta toplumumuzun yaratıcı fikirleriyle saha da yer alabilecek kadar kolay bir misyon halini bile alabilir. Tebrik ederim çok iyi bir video şöleni yaşattınız bizlere... Harikasınız!
Bir arkadaşım yüzen şehirleri konu alan bir gelcek-bilim kurgu romanı yazacağını söylediğinde ona şehirlerin altıgen petek desenli olmasının mantığını anlatmıştım.
Baver Demir hahahahaha baver kardes inan tam 20 saniyesini izlemeden mukemmel yazacaktim senin yorumunu okudum hem komik oldu hem mukemmel yazmaktan utandim😂😂😂👍
Mevzu orada zaten, kendi kendine yeten şehir ile insanlarda kendi kendine yetmeyi öğrenecek. Misal okumayan, iş sahibi olmayan gençler ailelerine yük olmak yerine hayata katkı sağlamaya, çalışmaya ya da bir şeyler üretmeye başlayacak. Yani şu tasarım bile eğitimin kalitesini, yaşanabilirliği arttırmaya yeter diye düşünüyorum.
Sadece muhtesemsin Baris abi gunumuzun bilim adimisin resmen, insanligin geleceyi hakkinda bu kadar endise etmek arastirmak cabalamak eziyyet verici hakkini helal et.Umarim beklediyin o huzur mutlu dolu heyat yakinda gelir bizde ondan nasibleniriz.Basarilarinin devami bol olsun sevgilerle
@@EmreGursozElectro araba,telefon,bilgisayar,teknolojik ev aletleri,bazı yabancı üretim yiyecekler,içecekler ve kıyafetler almamız gün geçtikce zorlanıyor bunun sebebi dolar ve vergiler
ABD'de doktora yapan bir ulaşım ve kent bilimci olarak söyleyeyim, bahis mevzu kent fikri neyse de sonrasında Dubai karşılaştırmalı Marmara Denizi önerileriniz ya da sizin deyişinizle "hipotetik" sorularınızdan oluşan tasavvurlarınız maalesef gerçeklikten uzak, kent ve ulaşım bilimiyle uzaktan yakında ilgisi olmayan şeyler. Neden saçma olduğunu da böyle videolara girişmeden önce keşke birkaç uzman ile konuşup görüş alarak öğrenmiş olsaydınız. Diğer videolarınızdan ara ara ilginç bilgiler öğrenmiştim ama bu açıkçası hayal kırıklığı yaşattı. Bir de eğer Türkiye'den bir yerlere bir şeyler ihraç etmeyi önerecekseniz öncelikle siz gidip orada yaşasanız, mesela bu videoları orada çekseniz güzel olmaz mı? Bu sayede önerilerinizin de ne kadar gerçekçi, umut vaad edici olduğunu bizzat müşahede etme imkanı olur. Söylediklerimi hamasene bulmanızı istemem ama lütfen böyle konularda en azından uzman görüşleri alın, sadece birkaç makale okuyarak her konuda ancak "malumatfuruş" olursunuz, görüşleriniz de maalesef "fake news" gibi sosyal bozuntuya yol açar. Naçizane düşüncelerimi paylaşmak isterim, selamlar!
Baris bey gelecegi tasarlamak yerine bugun onlemler alinsa. Bu tarz toplulullarin dunyayi kurtarmaya calismalarindansa utopik hayaller kurmalari ya da bahsetmeleri bana hic samimi gelmiyor. Dunya kotuye gidiyor hadi uzaya hadi denize demektense bu kotu gidisati durdurmaya calismak hem daha gercekci hem de daha ucuz olacaktir.
@@pheonix5647 kuduran belli 1940lari göremeden zehirlediler köpeği o da geberdi . 12 yaşındaki bir çocuk tan korkmazsın o zama n o kada r erkekliğin vardır herhalde değil mi
Tekrar bu vidyoyu hatırladım. Bu tarz bir yenilenmenin gerekliliğine ihtiyaç duyuyordum. Üstelik bu aralar da bu değişimin mecburi olacağını hatırlatan zamanlardayız. Bakalım :)
Tüm bu sorularımın hipotetik olduğunu videoda söyledim ve karşımızda duran sorunların varsayımsal olmadığını da hatırlattım. Dünya iklim konusunda geri dönülemez bir noktaya doğru hızla ilerlerken, ekonomik açıdan son derece sıkıntılı günlerden geçerken, sizin de sorunlara çare olma ihtimali olan sorularınız var mı?
Böyle Birşeyi Oluşturmak İçin Neler Gerekebilirdi ?
böyle bir kentin yaklaşık olarak maliyeti ne kadar olurdu ? bunu bilsek fikrin ne kadar hayalci ya da gerçekçi olduğuna daha kolay karar verebilirdik sanki?
hocam bir yerlere başvurup unun dikkate alınmasını sağlarsanız hani ekrem imamoğluna vs diğer yetkililere bir proje sunsanız gerçi zaten var da hani daha çabuk dikkate alınır
Barış Özcan; Yazılım ile Programlama ile ilgili bir video yapabilir misin? Bilgisayar Programcılığı okuyorum yazılımı seviyorum. Programlama dilleri hakkında bilgi, bu dilleri kolay öğrenme yollarından vs. bahseder misin? Mesela ben çok iyi olmasa da 5-6 dil biliyorum ama ben neler yapılabileceğini bilmiyorum. Yani aklıma fikir gelmiyor, bir proje bir program yapmak istiyorum araştırdığımda o programın yapıldığını görüyorum. Ben hiç yapılmamış bir program yapmak istiyorum ama yeni fikirleri kafamda oluşturamıyorum. Veya kendim bir tasarım yapamıyorum hep başka programların tasarımına bakıp yapıyorum. Bunun için ne yapmam gerekir? Ya da birşey yapılabilir mi?
Barış Özcan Tsunamiye çok açık bir proje olmaz mı ? (Okyanus kıyısındaki kentler için) Önlem olarak neler yapılabilir ?
4 senede aldığımız mimarlık eğitimi boyunca böyle bir şeyden hiç bahsedilmedi. Barış özcan ise bir haftada mimari terimler ve konseptler ile bize bu videoyu sunmuş bulunmaktadır. Teşekkürler.
Bize tasarım olarak yaptırılmıştı ve o zaman hocamıza 'hocam niye yapıyoruz ne gerek var hic gerçekçi değil vs. Gibi cümleler kurmuştuk' ama anlıyorum ki ne kadar değerli bi konu üzerinde durmuşlar, tabii ki öğrenci olunca fark edemedik. :)
Sadece sınava hazırlanmak için okula giderseniz tabi hocaların bahsettiği detayları kaçırırsınız. Tüm mimarlık fakültelerinde sürdürülebilirlik hem proje derslerinde hem de ayrı derslerde anlatılıyor. Mimarlığın özü zaten sürdürülebilirlik.
adam kanalda kendi pr'sini yapıyor, kendi fake hesap açmış algı kasıyor, şu bilgileri 3-5 saat nette dolaşşan elde edersin zaten, biraz fazla uçtuğun fake hesap olduğun belli oldu bir daha ki sefere az ver gazı, ahahaha.
Adam demiş diyeceğini keşke herkes onun kadar yenilikçi olabilse......
@@everyday7558 sen nasıl bir cahilsin bunları daha önce duymadıysan ve şimdide bu yorumu yapıyorsan "sonra TÜRKİYE neden gelişmiyor"...
“Gelecek hakkında tasalanmak yerine onu tasarlamak çok daha iyi değil mi?” - Barış Özcan
11 üzeri 2 like'ın vardı bozmak istemedim burdan bi like daha kabul et
Ben tasarlarım da ; İnşa etme iradesi bende değil.
Tam bu yorumu okurken o sahne geldi
Gelecek tasarlanamaz, kontrol edilemez
Kardeş zatrn vidroda diyor bir daha niye yazıyorsunuz anlayamıyorum
Reis sen bi cumhurbaşkanı olsana.
böyp si olsun ismi barış özcan youtube
partisi :d
@@sowyxa böyp falan 😆
Atatürk kendinden sonraki cumhurbaşkanını seçiyor-1933 (renklendirilmiş)
Gacha Yedo zaten artık böh yaptık
@Makoto Oguz her işi kendi yapmaya çalışmazsa batmaz niye batsın. ekonomi bakanını tanıdıklardan değil de uzmanlardan seçerse uçarız hatta
Videonun kapanis cumlesi on numara GELECEK ICIN TASALANACAGIMIZA GELECEGIMIZI TASARLASAK OLMAZMI deyisi konuyu ana manasini ozetlemis oldu
yumruk yedim resmen :(
Bize dünyadan haber veren, bilgi veren, çalışmayı ve eğitimi ön planda tutmamızı bize hatırlatan güzel insan seni seviyoruz
We loves Mr Barıs . His channel destroyed to all youtube channel!
Evetttt çok seviyoruz.
Artık biz vergisini öderiz zenginlerde orada oturur...
zaten zenginlerde nerede otursak diye böyle proje bulmuş olabilir. nasıl olsa parasını ödeyenler var
Bence devlet üniversitelerinin kampüs ve yurtlarından oluşmalı
+1
Aynen. Bide zaten biz yapsak uçar. Daga düz yere bina yapamıyoruz.
Merak etme en fazla vergi ödeyenler zenginler. Sermaye düşmanlığını anlamakta zorlanıyor bazen.
2004
-anne ben nasıl oldum
-seni leylekler getirdi yavrum
2054
-anne ben nasıl oldum
-seni posta drone u getirdi yavrum
☺☺
sj
😂😂
Bu güzelmiş
2100 seni email adresinden aldıj
Türkiye'de bilim adamı çoğalır mı ?
Sizlerin sayesinde evet ..
Ama böyle giderse yabancı ülkelere giderler burada da merkezler olmalı
@@nonecanthurtmexd8187 beyin göçünü şu anki politika etkiliyor , insanlar geleceğinden endişe duyuyor ..
Düzelir mi evet ama kısa vadede biraz zor !..
@Lpsem Berry Allah kalbine göre versin ❤️
Durum pek iç açıcı değil.
Neden profiline çişin gelmiş gibi foto koydun skskdkdfkfk
10 nisandaki karadelik canlı yayını için çok heyecanlıyız lütfen yap :D
şiddetle katılıyorum
Vallaha ilkim sensin
videoda verilen 4:33 deki rakamlardan bakarak yüzen kentlerden 1 tanesinin kapladığı yüzey alanı 1369 km². 6:12 de söylenen kent nüfusunu 10000 kişiden kabul edersek İstanbul un nüfusu ele alınınca bu kentlerden yaklaşık 1507 tane lazım. 1507 tane kentin kaplayacağı alan ise 2.063.083 km², Marmara denizinin yüzey alanı ise sadece 11.350 km² hatta tüm Türkiye'nin yüzey alanı 783.562 km². Hesapta nasıl bir hata yaptım kim bilir :D. Sonuç olarak tüm insanları böyle şehirlere yerleştirmek imkansız gibi gözüküyor sadece zengin kesimin yaşayacağı bir alan olur ve yine gelişebilecek her türlü kötü olaydan fakir insanların hayatları etkilenir. Eğer bir hatam varsa düzeltirseniz sevinirim. Çıkan sayıların bu kadar büyük olması beni çok şaşırttı.
4:33 deki 37 km uzunluğundaki kentin kapladığı alan 18.900 Hektar. Her bir kentte 10000 kişi yaşadığı için böyle bir alanda 2.52 milyon kişi yaşayabilir. Ancak videoda da belirttiğim gibi amaç tüm İstanbul halkını Marmara Denizi'nde yaşatmaya çalışmak değil. Kontrollü bir bölgede pilot çalışmalar yaparak tecrübe edinmek ve bu tecrübeyi dünyanın başka yerlerine ihraç etmek.
İhraç kelimesi küsmüş bu topraklara @ Hocam... Yenilikler ve buna ayak uydurabilmek adına tabula rasa'larla dolu bir toplumuz maalesef.. olamaz mı olabilir ama ihracın kardeşi imkansızlık da yine aynı şeyi söyleyip durur...
Fəqan İbrahimli yaşasın optimist
koskoca karadeniz var daha.
@Fəqan İbrahimli Konuya kendimce realist yaklaştığımı düşünüyorum. Bu ve benzeri projelerin Türkiye de gerçekleştiğini görmeyi elbette hepimiz isteriz.
bir şehir planlama öğrencisi olarak yaşadığım gelecek-meslek kaygısından sıyrılıp ilhamımı yeniden kazandıran bir içerik gösterdiğiniz için teşekkür ederim
Maalesef ki bunları yapmamız için İstanbul'un sular altında kalması lazım. Biliyorsunuz ki biz iş işten geçtikten sonra çalışmaya başlarız. Ve bunu da yapacaklarını sanmam.
@@keremckm182 Ekran imamoğlu yapar belki belediye başkanı o değil mi
@@keremckm182 Türkiye 2023'te süper güç olacak, inşAllah maşAllah (!)
Birilerinden beklemek yerine biz yapsak?
ua-cam.com/video/1uvSHLqYODE/v-deo.html
@@zeyneb2122 sence bu Eğitim sistemi ile senin ve benim büyük yerlere gelip böyle bir yapı yapma şansımız varmı? Torpilleri saymıyorum bile. Başa anca baştaki lerin akrabaları geliyor.
Arkadaşlar yorumlarda hep Barış Özcan'ı övmüşsünüz. Birazda düşünce alışverişi yapalım lütfen.
Videoyu izlerken sonlara doğru yaklaşınca; kesin gene boş boş övgü dolu yorumları göreceğim dedim. Konu hakkında tartışan kişileri görmek neredeyse yok gibi... Bu durum çok sinir bozucu.
Buraya yazayım görünsün, discovery de yüzen kentlerin belgeseli var konuyu sevenlerin izlemesini tavsiye ederim
@X ̄ zaten zeki olan araştırır. zeki olan bilgi edinir.
@@oguzakc teşekkür ederiz öneri için değerlendireceğim hemen 👌🏿
Baris bey cok yanlış yapmis keske arastirmasaydi ne gerek var diyesim geldi yorumu okuyunca. Hayir nede rahatsız oluruzki aratirip sunan insan görünce. Şu emeği siz verin sizi dinleyelim
Sanırım nüfusu oldukça az olan böyle kentlerde yöneticiler olmaz. Bunun yerine bilim kurgu filmlerindekine benzer herkesin kesin surette uyması gereken toplu kurallar olur. Bu kurallar dijital platformlardan sürekli hatırlatılır. Tabii ki çiğ süt emdiği iddia edilen insanın suç işlemesi de olası. Bu kentlerde hapishanelere yer verilmeyecek kadar medeni bir topluluk bilinci de oluşturmak lazım öncesinde :)
GRAFİK101 hapishane için belki de ayrı bir mahalle gibi bir yer olabilir.
Dediğin gibi bide bu tarafı var bu işin.
Sıkıntı
@@hilalkocas4494 kanada ve almanya'dan belli kişiler yapabilir bunu. ama türkiye'nin daha medeniyet dersi alması gerekiyor.
GRAFİK101 10 kişi bile bir araya gelse illaki bir yönetici olur birisinin çıkıpta “hadi avlanmaya gidelim” demesi lazım ki bunu dedikten sonra çoğunluk o kişinin dediklerini yapmaya başlar ve bir lider doğar yani her şekilde bir lider gerekiyor.Oraya gidecek insanlarında yoksul veyaki orta gelirli insanlar olacağını düşünmüyorum zenginlerden oluşacaktır bu nedenle suç oranı daha az olur zaten çok fazla nüfusa sahip olmadığı için suç da kontrol altında tutulabilir..Hapishane denilen yerin şimdiki gibi olması gerekmiyor bence büyük bir suç işleyen kişinin idamına karar verilir ufak tefek suçlar içinde küçük bir alan yapılabilir bu bu kadar sorun değil.
@@alpturan9813 Sineklerin Tanrısı kitabını hatırlattı sözlerin :)
Barış abi kredi kartı şifren 5040 gibi sanki😁😁
Lan az kalsin benimkini buluyomussun
Ertan Çebi 4050
@@ihsanoksas3521 hayır
Ertan Çebi 4500
@@Ertann1705 5004
barış abi biliyormusunuz beni sizle tanıştıran fen öğretmeni oldu bize gösterdiği ilk video zincir kırma video su oldu anlatmak istediğim bursa nın selamı var . sizin sayenizde hayallerimize üç adım dört adım daha yakın olduk bu motivasyon videosu sayesinde . böyleyce hayata daha güçlü bir çığlıkla bağırdık sizlere çok teşekkür ederiz atatürk ortaokul u 6/c sınıfı olarak🙂🙂
meryem alwazni
6. Sınıfa göre ne kadar olgun konuşmuş
patates sikisokko fiçikuççi aynen :))
İşte Türkiye'nin böyle öğretmenlere ihtiyacı var. Pek ülkeye faydası olmayan insanları öne çıkartmaktansa UA-camr adıyla böyle bir insanı tanırım daha iyi
Alvin Toffler ‘ın bunula ilgili güzel bir kitabı vardı ‘Gelecek Şok’ insanların gelecekte deniz üstünde kentler inşa ediceğini söylüyordu , gelecek için bir korkunu olmayacağını akıllı davranabilirsek insanoğlunun daha güzel yaşam süreceğini söylemekte umarım haklıdır :)
Neden yapılamasın? Bence yapılabilir olduğunu düşünüyorum. Aslında Ortada dediğiniz gibi bir sorun var. Bu soruna çözüm olarak; ülkenin, düşüncesi parlak olan gençler çözüm bulmalı. Yüzen kentlerin özelliklerini belirlemede , bu ülkenin üretken gençleri de üstlenmelidir. Örneğin yüzen kentleri gençler ile birlikte üst düzey kişiler tasarlamalı, yapılamaz denilen şeyleri hep birlikte çözüme odaklanarak çözmeliyiz. Bunun için yeni fabrikalar kurulup, işsiz durumda olan insanlara iş verilmeli. Hep birlikte üretmeliyiz. Projeler tasarlanılmalı, hayata geçirilmelidir. Bu sayede hem ülkemizin ekonomisine katkıda bulunmuş olup hem de Dünya'nın kurtulmasına olanak sağlamış olabiliriz. Gelişmeliyiz, harekete geçmeliyiz, yenilikçi olmalıyız.
Çok doğru bir yorum dostum
İşsiz olan parlak gençler geçim derdinden kafasını kaldırabilirse yüzen şehir kurma fikrini belki hayal edebilir. Nerede böyle azimli insan? Ülkenin %65i hala yarına çıkamayacağım derdiyle geçim sıkıntısı içinde. Buyur buradan yak.
@@checkstate.1468 Haklısınız. Bunun için önce ekonomi düzelmeli, enflasyon uygun düzeye gelmeli ve üretici gençler rahatlıkla bu konu üzerinde çalışabilmelidir.
iyi bir araştırmacı ve öğretmensin samimi espirili aynı zamanda ciddiyetini koruyan youtube un en iyi kanalısın şüphesiz...
Bu hırs ve açgözlülüğü bırakmazsak bir süre sonra denizler de yetmez
Zaten dünyanın bu halde olmasının sebebi bu
Hırs aç gözlülükten ziyade. Bu bir mecburiyet. Her yer sular altında kalınca, yüzen şehirler bir mecburiyet olucak.
bunun hırs ve açgözlülükle alakası yok. Videoda ne dediğini duymadın galiba. Bu bir ihtiyaç, hayatta kalmak için yapılması gereken bir şey.
@@oguzkg İnsanlar ölmezse dünya ölür
@skooz skuzz yapacak bir şey yok doğal afet sonuçta... ama hiç yaşayamamaktan iyidir tsunami ihtimali
Gelecek hakkında tasalanmak yerine, onu tasarlamaya çalışmak. Çok daha iyi değil mi?
Tasarlamadan onu nasıl hayata geçiröeyi düşünüyorsun? Her büyük projenin direği, onu sağlam yqpan en büyük adım arkasında duran mükemmel yasarlanmışlıktır. Tasarla, eğer gerçekten uygun görüyorsan hayata geçireceğine inanıyorsa üzerinde çalış, dene yanıl ama daha çok tasarla. Ok, bu oldu diyince de hayata geçir.
@@eslemozel4482 bidaha oku cevap verdiğin yorumu istersen
Salih Kavan aynen kardeşim Barış Özcan ile Ruhi Çenet'in tek derdi Çukur fragmanı yapmak
@@mustafanusretesen8383 hahahaha :D
çok doğru
Tam da ütopikkentlerle ilgili türk videosu ararken bulamamaktan yakındığım günlerdeyken bildirimin getirdiği mutluluk..
Ne kadar ümitli gençliğimiz var. Hocam şunu siyasetçilerede söylesenize falan filan diye; ancak İşin oluşma süreci yıllar sürer. Sosyal statüler-eşitsizlik, sosyolojik açıdan şuanki durum, nüfus ve çözülenmesi gereken kanunlar ve daha sayamadığım bir çok etken mevcut. Bu fikrin oluşmaması için. kendi tahminimce zengin diyebileceğimiz baronlar değil, toplumun bu tür kentlerde yaşaması için gerekli süre tekrar belirtiyorum kendimce en az 70 yıl.
Ornek resimler ararsan pinterest'den bulabilirsin çok güzel resimler var
@@aeden13 kesinlikle katılıyorum. Kentten önce eşit ve şeffaf bir toplumsal düzenin inşa edilmesi gerekiyor
@@elfidac.4114 Teşekkür ederim :)
Bu video trendlerde olmalı ! Gerçekten tebrikler 👏
Bu tasarım Düşünce ve bilgi olumlu olsada Sadece zengin statü farkı yüksek insanlar için. İnsanlık için değil...
Büyük ihtimal başlarda öyle olur ama zamanla teknoloji ilerledikçe halk için yapılan kentlerden oluşabilir
Ali Emre Açıkkol Zaman geçtikçe halk kalmayacak sadece zenginler kalacak
Ali Emre Açıkkol haklı olabilirsin ama bilim kurgu Filmlerinde ki gbi olaylar zinciri kurulmuyormu... zengin halk kolonisi Fakirler Başka yerlerde bırakılmış sefalet ve zenginlere hizmet içinde ?
@@omerevci2560 aslında çok da ileriye gitmeye gerek de yok şu an içinde aynı durumları yaşıyoruz söylediğin şey bu teknolojilere ayak uyduramayacak ülkeler için kaçınılmaz umarım o ülkelerden olmayız
Burası Zenginlerin çiftleşip çoğalacağı deniz çiftliği aslında.
Keşke bu videoları üst makamlarda görse belki biraz etkilenip bu tarz projeler için uğraşırlar yoksa olucağı yok gibi
Liquid Artz sizden ricam kanalima abone olabilir misiniz🙏😇🌸
@@blackkatana3139 aga fazla ağır oldu be
@@blackkatana3139 😂
O makamdakiler şu an kendi zevkleri için oradalar. Görseler de bir halt etmezler. Ama İmamoğlu'ndan ümitliyim belki o bir şeyler yapar.
@@blackkatana3139 kulağınla dinlediğini farzediyorum. Türkiye de Bm üyeliği yani yakın bakıyorlar bu projeye dedi.
Pazar günlerini beklememin en güzel sebeplerinden birisi.. bir coğrafya öğretmeni olarak bahsettiğiniz mevzulardan bağıra bağıra sesimin en üst seviyesinde bahsediyorum öğrencilerime. Bir sorun var ve öyle böyle değil. Bizim değil dunyamizin kapısını çalan bir sorun. Bu soruna yenilikçi projeler üretmeliyiz diye söylerdim. Videoda örnek olarak verebileceğim çok güzel kısımlar var. Sesinize fikrinize sağlık barış bey.
13 yaşındayım çok güzel videoların var barış abi hem basit bi anlatımın var hemde bilgilendirici
güzel yaş
@@warframeonlineyouoffline sen de 8 Yaşındamısın
@@acbiber9126 hayır
Acı Biber 13 yaşına güzel demesi 8 yaşında olduğu anlamına gelmez belkide 13 yaşında güzel anıları olduğundandır.
Gerçekten konu ile ilgili yorum yapan neredeyse yok. Bu tasarı hakkında bence kamuoyu oluşturulmalı evet olay bizde bitmiyor. zamana ilgiye ve girişime ihtiyacı olan bir proje ama taslak halinde bile artık değişime ihtiyacımız olduğunu anlatabiliyor bence fikir olarak çok güzel ileriki aşamalarını takip etmek isterim katkı sunabileceğimiz bir durum olursa katkımı da sunmak isterim
Suda yüzen bir hapishaneden bi farkı olmayacak çünkü dalgaları sel felaketlerini engellemek için 2,5 3 metre duvarlar kurulacak 1.dereceden deprem bölgesi zaten mallık yapıp 30 katlı binalar çıkmışız bide suya kent mi kurcaz
@@stupidguest4986 Bu konseptin saçma olduğuna emin olmanı sağlayacak okyanus ve yer bilimi, mimari ve şehir tasarımı bilgisine sahip misin? Acaba demek, özellikle de zerre bilgi sahibi olmadığımız konularda araştırma bile yapmadan atıp tutmamak ne kadar zor olabilir ki? Bu kenti inşa etmekten daha zor anlaşılan.
Eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürüyorsunuz. Yarın denizin orta yerinde yüzen alışveriş merkezleri görürseniz şaşırmayın))
ufuk toptaş shshaghashs
N K Çok teşekkür ederim:) Ben de sizi çok seviyorum :)
Aklima ilk gelen sey oldu
Ben hepinizin seviyorum NAS JEKDDÇDKDŞWNELD
@N K sevgi kelebeği misiniz 🤩
Gördüğüm en başarılı kent tasarımı ve uygulanabilir Böylesi bir çalışmanın ülkemde olmasını isterim Bu tasarımı deniz dışında ülkedeki şehir tasarımlarında da uygulanabilir
Mustafa Bakanoglu hatta ortada kalan boş deniz alanları da daha fazla tarım alanı olabilir yetinebilmekten ziyade gelir de elde edilebilir.Ne müthiş bi ütopya 😁😁
@@alikar01 aynen burada ütopyadan çok uygulanabilir bir model görüyorum Bu ve benzeri bir modeller şehir hayatını daha da kolaylaştırır ve güzelleştirir
MyİsLand
Ağaoğlu şirketler grubu
youtubers:
herkese mehaba arkadaşlar bugünkü oyunda bi yüzen kenti yöneticez...
Gelecek hakkında tasalanmak yerine, onu tasarlamaya çalışmak çok daha iyi değil mi ?
-Barış Özcan
Bence önce oyları saymayı bitirelim
H
Kafa bu olunca barış ne dese boşş
:):):):):):):):):) O kadar haklısınki ve haklı olman o kadar acıki!!!!!!!!!
@@fuatbeyciftligi Adam çok gereksiz işlerle uğraşıyoruz, bir iki günlük işi çok uzatıyoruz bunlardan kafamızı kaldırabilirsek gider bu konular üstünde dururuz demeye çalışıyor.
@A B adam ol örümceğin dibinde boğuluyorsun bir el atanın yok buralarda mızıklanma hadi git kendi kapını süpür
Discovery channel'a rakip adam.
Kocaelide oturan biriyim ve ne zaman Marmara Denizine gelsem hep kıyılarda çöpler oluyor ve berbat kokular geliyor. Yani 10 dakka bile duramadığım bir denizin üstünde yaşamak hoş olmazdı. Tabi eğer deniz temizlenecekse gerçi böyle bir işlemi kimse yapmaz çünki onlar için fabrikalar daha önemli. Ortalıkta deniz meniz kalmadı.
Denizlerin kenarlarıyla ortaları bir değildir. Çöpler kenarda birikir ve koku yapar ama Marmara denizinin ortasına gemiyle gittiğinde temiz oldugunu görürsün.
Barış abinin anlattığı olayda dünya sular altında kalındığında yapılacak bir proje yani bu dönemde değil
Ekolojik açıdan çok hoşuma giden bu proje hakkında bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim, Barış Bey. Umarım, bu projede, insanoğlunun sorun yaratma kapasitesi göz önüne alınarak düzenlenmiş ek çözüm önermeleri de vardır. Özellikle Marmara için yapılanda daha ek önlem önerileri düşünülmeli. Belirttiğiniz "inşaattaki çarpıklaştırma" becerimiz, böyle güzel bir tasarıyı da çarpıklaştırma kapasitesi içerir; düşünecek olursak. Örneğin, zamanla nüfus artacaktır (her aile 3 çocuk isteyince!.;)). Bu durum nasıl dengelenebilecek mesela.. Bu tür sorunları önlemek için, orada yerleşecek nüfusu belirleme kıstasları ne olacaktır? Eğitim süreci (ki uygulamaya dayalı bir de sınavı olması gerekir) sonrası eğitimi başarıyla tamamlayanlar mı yerleştirilir acaba?... gibi sorular kafada beliriveriyor. :) Yine de umut verici bir proje bence, gerçekleşirse böyle bir kentin sakini olmak isterdim....
@Mehmet Eren Umarım, öngörüler gerçekle örtüşebilir. İlginiz ve açıklamanız için teşekkür ederim. :)
05:39 Hocam zaten 7! olduğu için 7 ye kadar bölünmesi gayet normal 2,3 ve 5 e bölündüğü için 8 9 10 12 ye bölünmesi de gayet normal yani aynı şekilde 14 15 16 18 20 ye de kusursuz bir biçimde bölünecektir.
Yani 8!(40.320) sayısı da aynı şekilde 11 hariç 12ye kadar kusursuz bölünecektir bu sayının özel bir durumu yok çarpanlarını içeren sayıların hepsi kusursuz bir şekilde bölünebilir.
sayının tarihi ve felsefi değeri de var ama
Aslında bu konudaki en küçük ideal sayı 2520. Zaten 5040, 10080 ve sizin söylediğiniz 40320 gibi sayılar bunun da katları. Ancak 5040 sayısı insanın birey olma özelliğini "sesini" kaybetmeden yaşayabileceği bir topluluğun nüfusu olarak önemli. Buna benzer başka sayılar da var. Mesela bir insanın en fazla 150 arkadaşı olabilir teorisi gibi. 150 kişiden daha fazla olduğunda "arkadaşlık ilişkisi" teknik olarak sürdürülemez hale geliyor.
bunun üzerine dunbar sayısı ve etkileri üzerine de bir video mis gibi olur @
@ Mesela bir insanın en fazla 150 arkadaşı olabilir teorisi gibi. 150 kişiden daha fazla olduğunda "arkadaşlık ilişkisi" teknik olarak sürdürülemez hale geliyor.
BU KONU HAKKINDA DA video istiyruz.
Möhtəşəm fikir “Niyə ilk biz etməyək?” Zamanı gələndə Uzmanı biz olaq
Kesinlikle torunlarımıza mirasımız olarak bırakmalıyız.
düşünseneze baküden türkmenistana kadar şehirler zinciri
çok güzel olurdu bence
ilfan dostum bizim NEFt DASH larimiz var dnizdeki seherimiz
türkiyeden sosisler bro
Azerbaycan'ın Hazar Denizi üzerindeki "Neft Daşları" bu konuda dünyanın sayılı "endüstriyel" örneklerinden biri. Bir belgesel için ziyaret edip çekimler yapmıştım orada. Deniz üzerinde her yöne doğru kilometrelerce uzayan yollar yapılmış. Bu tecrübe insanların yaşayabileceği kentler için de kullanılabilir.
merhaba barış bey; bir süredir videolarınızı takip ediyor, beğeni ile izliyorum. Her videoda sorduğunuz sorular beni oldukça düşündürüyor. Bir mimarlık fakültesi son sınıf öğrencisi olarak konuyu ele aldığımda teknik olarak böyle bir altyapı, bu tür bir organizasyon ve toplumun var olması için 2050 çok yakın bir tarih gibi geliyor. Elektronik araçlar, kas gücüne bağlı ulaşım toplumumuz için oldukça yeni kavramlar ve açıkçası tembelliği tercih ediyoruz diğer bir çok konuda olduğu gibi. Üstelik toplumsal çatışmalarımız da çok fazla , birbirinin üstü olma- bencilliğimiz hiç bitmiyor bu da kendimizi düşünmek dışında ekolojik bir alanda düşünmeyi zorlaştırıyor. Nufüs artışı gibi sorunlara oluşturulacak çözümlerde başka bir sorun. Toplumsal sorunları bir kenara bırakırsak açıkçası hafif sistemlerle oluşturulabilecek bir altyapı ve altıgen formunun verdiği avantajlar oldukça fazla ancak doğal afetlere dayanım nasıl olucak ? benim için büyük bir soru. Avlu kavramı bizim tarihimizin onemli bir parçası fakat gördüğüm kadarıyla tasarımda avlunun işlevini yapacak bir kentsel meydan yok. Tasarım geliştirilebilir elbette ancak bu projenin hukuki , politik yönü de oldukça tartışmalı. Bilemiyorum o yüzden ama denemek bize hiç bir şeyi kaybettirmez. :)
İnsanın merkeze alındığı bu proje ancak Dünyanın merkezi olan Istanbul dolayısyla Marmara Denizine yakışacaktır. Teşekkurler Barış bey.
Dünyanın merkezi çorumdur net.
Ben ce fikir güzel ama okyanuslarda denenmesi gerekiyor ana kardan uzak bir noktda. Ana karadan yardım almadan. Hem böylece sürdürülebilirliği ölçülmüş olur. . .
Dünyanın merkezi İstanbul :D dfjsdjfjsdsdfj
Hocam biz geçmediğimiz köprüye para ödüyoruz. Mazallah Marmara'da böyle bir şehir kurarlarsa hepimizi vergi manyağı yaparlar.
Bu gelişmelerden haberdar olmak çok hoş ancak ömrümüzün bunlardan çoğunu görmeye yetmeyeceği, yetenlerden de hayal ettiğimiz gibi faydalanamayacağımız düşüncesi fazlasıyla üzüyor.
Aynen ya.. geleceğin teknolojisini görmeyi çok isterdim :(
Sen şuan ayağının yere bastığına şükret . Mesela Black Mirror dizisinde teklonojinin ilerde olası kötü sonuçları işlenmiş ve olası şeyler gibi duruyor. Şahsen ben öyle bir ortamda koloni gibi yaşamak istemezdim .
Bence üzülmene hiç gerek yok eyer ömrün yetmezse Cennette görürsün .
@@muhammedtekin9391 cennete gideceğimiz garanti gibi konuşuyorsunuz ya.. Kahkahalar atıyorum
@@zlondia7856 Kardeşim sende gidebilmek için elinden geleni yap o kadar eminsin yani gidemeyeceğine .
bence şimdiye kadar çektiğiniz en güzel ve heyecan verici video buydu.
Abi Türk haklının arkeolojiyi bilim olarak tanıması ve önemsemesi gerektiğini anlatan 1 video bekliyorum senden. Çünkü bu durum ne kadar basit görünse de bir ulusun geleceği için en önemli şeylerden biri geçmişidir. Belki de arkeoloji öğrencisi olduğum için duygusal yaklaşıyorum. Ne dersin ? :))) (biraz senin tarzın bi yorum oldu ama ikna konusunda etkili olacağını düşünüyorum) :)))
Gelirse süper olur
+1
Okuduğun bölümle değil İyi ve bilinçli bir vatandaş olmanla daha çok alakalı bence.
Ben de çok isterim özellikle tarihi eser kaçakçılığını önlemek için önemli
Tam destek
Geliştirme olarak kafama takılan şu oldu; rüzgar tirbünleri yenilenebilir enerji kaynaklarının en bilinenlerinden olmasına rağmen önümüzdeki 20-30 sene içerisinde daha farklı bir modeli sheerwind invelox olarak daha yaygın bir kullanım alanına sahip olacaktır. Rüzgar tirbünlerinin dezavantajı rüzgarın belirli bir kuvvette esmesi gerekir, fazla yada az olması farketmeksizin tirbün çalışmaz aynı zamanda çok yüksek maliyetli. Bu projenin amacına tezat olan iki durum ise yüksek gürültü çıkarması ve kuşların göç yollarını olumsuz etkilemesi. Bahsettiğim sheerwindde böyle bir durum söz konusu olmaz, rüzgarın her türlü şiddetini enerjiye çevirebilir ve gürültü yapmaz böylece yerleşim yerlerine çok yakın olması sorun olmaz. Kıssadan hisse proje güzel geliştirilebilir. Detaylı inceleme yapmak gerekir. :)
Barış özcan izledikten sonra gaza geliyorum, sonra bir şeyler yapamayacağımı anlayıp moralim bozuluyor xD
Başlangıç için kitap oku.
Murat Aydin Akcan hem arkadaş hem de benim için soruyorum ne kitabı okumaliyim nasıl kitaplar okumaliyim cidden bilgo sahibi olmak istiyorum. Senin bilgin varsa bu konuda benimlr paylasirsan mutlu olurum :)
Bir şeyleri değiştirmek için en uygun zaman yarın değil tamda bugün.
- Barış Özcan
Kitap okuma seviyeniz nedir şu an okuyormusunuz okuyorsanız ne tür kitaplar okuyorsunuz belirtirseniz ona göre öneri yazarım.
Hiç kitap okumadıysanız şayet şu kitaplarla sırayla okumaya başlayın; Simyacı, Amin Maalouf - Semerkant, Margaret Atwood - Damızlık Kızın Öyküsü, Michael Ende - Momo, Sabahattin Ali - İçimizdeki Şeytan bu kitaplarla başlayın.
Yapılar , aynı bizim yan komşudaki, dantellere benziyor. :)
@@JohnWick-mv6fq 😃
abi yaparız da 4-7 kat az bizim müteahhitler 20 yapar onu avrupa rahat olsun
suriyelilere yetmez 20 25 kat yeterli
Atakan Baltacı 30 kat iyi ya
Mahalle üstüne mahalle dikerler
boş kalan yerlere de bi kaç tane toki atarlar
@Yürüyen Ansiklopedi .d
Gelecek icin tasalanmak yerine onu tasarlamak daha iyi degilmi ?? Çok güzeldi...Bravo👏👏
Abi fikrin çok mantıklı, sorduğun sorular yaptığın hesaplamalarla birlikte fikrini bilimsel mantıkla da destekliyorsun. Bu yüzden cevap hayır.
Detroit become human, Metro oyun serisi gibi oyunları oynadıktan sonra artık geleceğe pek de olumlu düşüncelerle baktığım söylenemez. İnsan oğlu bu, bir şekilde orayı da mahvederler.
Barış abi anlatırken nekadar da umutlu ve ısrarcı, olmasını çok istiyor ! Adammm
Su ver lan it
@@fratkaya715 knk senin şu kapaktaki diziyi nasıl izleyebilirim ?
Rick and morty
@@fratkaya715 nasıl izlicem onu söyle
Erdal Kömürcü netflixte var
Bir ara İstanbul'u diğer büyük kentlerdeki nüfus oranı ile karşılaştırma yapmıştım. Tabi yüz öçlümüne göre araştırmıştım ve çok düzensiz kentleşme ve fazla nüfus gibi sonuçlar çıkarmıştım. Çok güzel bir konu olmuş yine teşekkürler...
I come to here from my dream
@@nonecanthurtmexd8187 where r u from? .d
@@psyclex4929 i don't have country i living in my dreams
@@nonecanthurtmexd8187 are you rapper?
@@nonecanthurtmexd8187 OK that makes sense .d
Bu videoyu Ekrem İmamoğlu'na ulaştırmak lazım.
Hemen yapar yeter cami
@@omercuannnnn güzel bir cevap değil İmamoğlu öyle bir insan değil
@@omercuannnnn Senin algının Allah belasını versin. Yıllardır İstanbul'da bütün paralar din tüccarlarına verildi onlar da çocuklara tecavüz etti. Sapık cemaatlerden iyidir. Sen de haklısın yani. Sapıklıklarınız sonlanacak. Baksana hemen barlar, içkiler aklına geliyor. Kişi kendiden bilir işi. Unutma cehennemin en alt katı sizlerindir, yani münafıkların. :D
@@HJG-ei7iz adamin sucu yok tarih tekerrurden ibaret gecmisleri belli ve emin ol tarih tekrar tekerrur edecek
Niye illa baskalarindan bekliyosunuz. Atatürk bu ülkeyi Ekrem Imamoglu'na mi emanet etti?
Millet olarak düşünce tarzımızı, ufkumuzu ve vizyonumuzu kasmamız gerekli omuzlarımızı değil... Keşke videoya ismini veren soru bu kadar hipotetik olmasa, bir Türk genci olarak hem utanıyor hem de ızdırap içinde ümitsizim... çok hoş bir çalışma emeğine sağlık
Gelişmek , geliştirmek , tasarlamak , insanların hayatını kolaylaştıran fikirler ortaya koymak... Şu hayatta bir iz bırakmadan ölmek istemiyorum şahsen. Yaşamanın bir anlamı olmalı. bu sadece (kendi) mutluluk olmamalı') !!!
Bende öyle düşünüyorum yaşım küçük ama büyüdüğünde kafamdaki herşeyi yapacağım
YAŞAMANIN AMACI VAR KARDEŞİM SEN Bİ SINAVDASIN DAVRANIIŞLARIN = SINAVDAKİ CEVAPLAR VE BU CEVAPLARA BAKILARAK SANA NOT VERİLECEK
@@veyseldir o bilim manasında birşey yapmak istiyorum demiş ama sen din manasında söylemişsin..
Kesinlikle. Yeni fikirler, yeni tasarımlar, yeni düşünceler ile gelişmeliyiz.
@@zeze0331 CANIM KARDEŞİM O DİYORKİ NEDEN BİLİME PARA YATIRMAK YERİNE DİYANET E YATIRYORUZ BENDE DİYORUMKİ İLK ÖNCE DİN SONRA BİLİM HAYATININ ANLAMINI BİLMEYEN BİRİ İSTEDİĞİ KADAR GELİŞMEYE ÇALIŞSIN NE ÇARE BAK QATAR ÜLKESİNE ADAMLARDAN ALA MÜSLÜMAN YOK AMA DÜNYANIN EN ZENGİN ÜLKESİ VE HER ALANDA GELİŞMİŞ Bİ ÜLKE ARKADAŞA KATILIYORUM BEN ZATEN AMA İLK ÖNCE NEDEN YAŞIYORUZ BİZİ KİM NEDEN YARATTI BUNU BİLÖEÖİZ GEREKİYOR
Videonun bağlantısını kopyalayıp gerekli makamlara ve şahsiyetlere gönderdim,görmeleri ümidiyle...
Herkes atarsa görürler diye umuyorum,bir elin nesi var iki elin sesi var!
Standart rakamlarla şehir inşa fikiri güzel de, peki nüfus artışı olduğunda yeni altıgenler mi yapmak gerekecek. Bu durum da göç etmesi gerekenleri neye göre belirleyecekler? Filan falan. Tasarım harika ama sosyolojisi çalışılmış mi onu da merak ettim açıkçası.
Doğru diyorsun. Nüfus arttığında ne olacağını merak ettim.
4:30 daki son fotoğraftaki gibi bir tasarım yapılabilir. Şekillerden sadece 1 tanesi aktif olarak kullanılır be diğerleri zamanla dolabilir.
Nüfus artışı olmaz merak etmeyin. Kapitalist düzen bu uygulamayı da kendine uyduracağı için zenginlerin yaşam alanı olur bu şehirler, diğer insanlar da onlar için geri kalan toprak parçasında kölelik yaparlar. Yoksulluğu bitirme gibi bir düşüncesi olduğunu da zannetmiyorum kirlenmiş milletlerin, öyle bir düşünce olsaydı dünya bu halde olmazdı zaten.
resmen thanosun haklı oldugunu gösteren bi proje
@ birleşmiş milletler dünyanın en insancıl, en kapitalist sisteme aykırı birliklerinden biri. avrupa'da sokaklarda -suriyeli ve afgan dilenciler dışında- fakir bir insan göremezsin çünkü adamlar işsizlere, fakirlere ev veriyorlar. her birine hem de. işsizlik maaşı alan insanların sayısı o kadar fazla ki. onlar yoksulluğu bitirmeye çalışıyor, hatta almanya cumhurbaşkanı sıradan bir uçakta ekonomik bölümüne binmişti geçen sene. bir şey bilip bilmeden, sırf "gavur" oldukları için adamların size benzeyeceğini düşünerek konuşuyorsunuz. tüm dünyanın böyle olması onların suçu değil, insanların hepsi tek tek kendi milletlerini ve ülkelerini belli bir refah seviyesine ulaştırıyor. gerisi diğer milletlere kalıyor. örneğin türkiye. sen ülken için ne yaptın, adamlar sana ne yapsın mesela. önce senin üretmen lazım. önce senin adım atman lazım. topu direkt başkalarına atmakla olmuyor.
Bir kaç yorum okudum. Haklı olanlar var, olmayanlar var ama önemli değil. eleştirmek yerine icraat yapsak zaten bu eleştirdiğimiz konuları değiştirenler eninde sonunda biz olmayacak mıyız ? Sadece oturarup eleştirerek bir yere varamayız. Barış hocam ufkumuzu genişletiyorsunuz. Teşekkürler. Araştırmaya , okumaya , Eğitime bıkmadan devam ediyoruz sayenizde :)
Sabah sabah yine umutlandık sayende barış özcan. Sonra da yolsuzluklarla çıkar sağlayacak ve benzeri durumlar yaratarak bizi yine hevesimiz kursağımızda bırakacak kişileri düşünerek karamsarlaştık
Şu heryere siyaset getirmeyi bırakın artık sen şucusun sen bucusun diye birbirimizi ayırmak yerine birlik olursak yapamayacağımız şey yok ötekileştirmekden vazgeçin artık !
Sevgili Barış,
İstanbuldaki sahil kesimindeki mahallelerin bir çoğu zaten denizin üzerine yapılmış durumda. Hatta marmara denizinin üzerine maltepede ve yenikapıda koskoca park ve miting alanları yapıldı. Karadeniz de Trabzon ve Ordu havaalanı denizin üzerine yapıldı. Yeni İstanbul Havaalanı eski kömür madenlerinin denize doldurulmuş atıkları üzerine yapıldı. Yani o da denizin üzerine yapılmış sayılır.
Lakin bunların hepsi videondaki dubai örneği gibi deniz üzerine dolgu yapılmak suretiyle yapıldı. Yani altında bir hayat yok.
Deniz üstü yüzen şehir için tersanelerimizin potansiyeli mevcut. Ancak maddi destek sağlanmalı.
Cities skylines oynayanlar bunu beğendi.
@@nietczhedundar5189 Herkes yüksek eğitim görüyorsa çalışacak işci kalmaz, fabrikaya yakın bölgeyi bir ilçe yap ve "Schools out" politikası uygula, böyle yaptıgında bir çok insan okumadan sanayiye gidiyor sanayi işsizliği daha az oluyor.
valla benimde aklıma geldi :DD
Barış Bey her videonuzu zevkle izliyorum.Yaptıgınız işte çok başarılısınız.Yapmış oldugunuz her video ülkemizin kalkınması ve halkımızın bilinçlenmesi için çok büyük bir katkı sağlıyor.Almanyanın Dortmund şehrinde yaşıyorum.Yapabilecegim herhangi bir şey olursa çekinmeden yazabilirsiniz.Ufakta olsa size ve videolarınıza destekte bulunabilirsem çok sevinirim.Bu tarafa yolunuz düşerse mutlaka yardımcı olurum.Başarılarınızın devamını canıgönülden dilerim.
Bu nasıl şekil yav Açlık Oyunları'ndaki gibi mıntıkalara mı ayrilcaz bu gidişle 😂
Buzulların erimesini ŞİMDİ durdurmak yerine buzullar eridiğinde ne yapacaklarını düşünmeleri de işin ironik tarafı olmuş açıkçası...
Buzulların erimesini durdurabilmek artık mümkün değil. Sadece süreç yavaşlatılabilir. Geriye döndürülebilmesi için çok daha uzun zamana ihtiyaç var.
@ Yanıtınız için çok teşekkür ederim. Öğrenmiş oldum kusuruma bakmayın, boşboğazlık ettim.
Buzulların erimesi doğal bir süreç, bunun engellenme olanağı olamaz. Dünya sayısız iklim değişikliği yaşamıştır. Bu doğal bir süreçtir. Ayrıca her 41.000 yılda Dünya ekseni eğimi
24.5° ile 22.1° arasında değişir, eğim arttığında yazlar daha sıcak, kışlar ise daha soğuk olur. Günümüzde eğim 23.5° olup gittikçe küçülmektedir. Dolaysıyla 24.5°'ye kadar küresel sıcaklık sürekli artacaktır. İnsanlar bu küresel iklim değişikliğini hızlandırıcı bir takım etkileri olabilir. Onun dışında bu doğal bir iklim değişikliği sürecidir.
@@Tasknbilgist ben de aslında o hızlandırıcı etkileri en aza indirmekten bahsetmek istemiştim ama biraz boşboğazlık etmişim. Kullandığım dil için herkesten özür dilerim.
pazar sabahimizi guzellestirdigin icin çok tesekkürler iyiki varsin💙💜♥
En güzel sabahlar Barış Özcan ile başlar ♡☆☆☆
Bu video gerçek anlamda hoşuma gitti. Bene böyle bir düşünce gelecekte olabilirse bizim için ne güzel olur hem doğayı korur hem de kendimizi koruruz böylece umarım böyle bir yaşam sürdürürüz
Abi türkiye böyle yeniliklere açık değil bunu herkes biliyor 2050 ye de gelsek insanlar gelecek dünyayı düşünmüyor sadece tüketime yöneliyor şuanki toplumumuzun en büyük sorunu bu
2050 de halen daha durumumuz böyleyse, bu senin benim suçumdur. Sonuçta bugünlerin gençleri 2050 nin yetkin kişileri olacak. Yani umudunu kaybetme çünkü sen kaybedersen 2050 yılı kaybeder dostum.
Hemen bi Türkiye yeniliklere açık değil deyip nasıl da kestirip atıyorsunuz be, bunu yapacak olan biziz işte asıl sen yeniliklere açık olursan olur bu iş kestirip atmakla değil
Ne kadar ezbere konuşuyorsunuz
1940-1970 arasında doğan aptal görmemiş cahil nesil tükendiği zaman 1990-2005 nesli yetkin olacak. O zamanın emeklileri de tabiki 1970-1990 nesli olacak. Ve bu insanlar ülkenin ıqsunun yükseldiği nesil. Özellikle yeni gençler gerçekten zeki
size ciddi söylüyorum, yeni nesilden (2000 ve ilerisinden bahsediyorum.) ümidinizi kesmeuim. çoğu internet delisi olup oyuna tapsa da, aralarında diğer nesili sollayacak kadar zeki ve yaratıcı olanlar bolca var. diğer nesilde de vardı fakat sayıları bu denli fazla değildi.
Abi adamlar daha toprak üzerine kent yapamıyor ne Marmara Deniz’mden bahsetiyorsun. :D
Ömer Erten mantıklı neden olmasın ama gerçekler acı neden yadırgamayayım?
Bizden bi halt olmaz demek işlenen cinayete sessiz kalmak gibidir. Birilerini suçlamayı kendimizi küçük görmeyi bırakmalıyız.
@Ömer Erten bağlaç olan de/dada sertleşme olmuyor yani "kalk dersine çalış da" şekline olmalı
Adamlar diye bahsettiklerin icinde yasadigin ve ayni soydan geldigin millet.Hayatta onu bunu elestirmek yerine icraate koyulsak hersey cok daha guzel olur.
@Ömer Erten ne demek
Abi bir tane site yapsan düşünce alışverişi yapabileceğimiz Discord gibi...Bu tarz videoları konuşacağımız herkesin kendi yorumunu yapacağı
{kötü olmazdı🧐}
var
@@ahmetatar9417 link alabilirmiyim yada hangi platform
@@ahmetatar9417 hani? :D
Mimarlık öğrencisi olarak projem şuan tam olarak bu konu üzerine. İstanbul'da Marmara denizi veya boğaz hattı üzerinde bir toplu konut tasarlıyoruz. Hikayelerimizi kendimiz kurduk fakat dediğiniz gibi ekolojik sıkıntıların ilerde bizi sokacağı durum kaçınılmaz ve biz 'tasarımcılar' bunlar üzerinde gerçekten gelecek odaklı çalışmalar yapmak durumundayız.Benim hikayemde bu anlattıklarınız ile özdeşleşen birçok ortak nokta var ve videoda belirttiğiniz o ayrıntılar üzerinde tek tek düşünmem gerekti. Maliyet konusunda birçok yorum okudum fakat gelişen teknolojinin kullanıldığı ve bunlardan faydalanan kendi kendine yaşayan üretimler ,yapılar belki de bu sorunların hepsinin önüne geçecek. Tasarım odaklı videolarınızı dört gözle bekliyor ve keyifle izliyorum.
abi biraz fırtına olduğunda vapur seferleri iptal oluyor :) sen denize kent diyorsun daha denizi temiz tutmayı beceremiyoruz.
yusuf gökdepe barış abi de böyle yapıcaksa vay halimize. video baştan aşağı saçmalık
Marmara denizinde deniz trafiği çok yoğun, bu tarz bir kent, aynı İstanbul trafiği gibi deniz trafiğini de yoğunlaştırmaz mı? Ayrıca geçen tankerler bu kent için tehlikeli olmaz mı ? Bunların dışında bu deniz kenti sessiz sakin bir yer olması gerekirken Marmara'da olursa gürültüden çok etkilenen bir yer olur kanısındayım.
yeni 1 tane yapılıyor ya ordan geçecek diye duymuştum tabi bu dedigin mantıklı
Bu tarz bir projenin uygulanıp yaygınlaşacağı dönemde deniz taşımacılığının, daha doğrusu taşımacılığın şu anki gibi gerçekleşeceğini düşünmüyorum.
Historian ama diyorki sana yarısına deil sadece belli yerlere birkaç tane yapalım buda dediğin hiçbir sorunolmaz
Marmara denizinde trafik yoğun değil sadece boğazda yoğun o yüzden sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum
Ben denize bakmaya bile korkan bir insanın denizin üzerinde yaşamayı düşünmek bile tüylerimi ürpertiyor🥶
Maden böyle bir şeyi Türkiye'de yapmak istiyoruz bence ilk olarak sesimizi duyurmak lazım bunun için Twitter da bir hanstag patlatmak lazım aklıma ilk gelen
#Oceanixcitymarmara gibi bu Twitin altıda 50 bin kişi yorum atsa gayatte duyurulur
Bende bunu dedim fakat düşününce orda 10bin kişi yaşayacak ne fark eder ki
Zaten bu kent bizim ödediğimiz vergilerle yapılır ama sorun şu zenginler oturur "zengin kent" gibi bir şey olur
@@gokce363 doru zaten Türkiye bu kenti yaparken ordaki teknolojileri de ithal edecek :)
Duyuralım
@@gokce363 katılıyorum ülkemizde özel olmak için yapmayacakları şey olmayan insanlar var ve türkiyede bu tarz projeler hep özel sektörün elinde olunca o da parası olana yanaşacak dolayısı ile halkın büyük bir kısmı karada yaşama devam edecek
hoşuma giden en güzel videolarından biri
Çok güzel bir proje, umarım Marmara Denizinde de hayata geçirilir.
54 evi olan insanlar kapatır o adaları, hepsini ele geçirir. Zenginler yaşar gariban yine aynen devam.
@@sedatogur zaten böyle bir proje yapılacaksa her şeyin yoğun denetim altında olması gerekir. kişinin en fazla alabileceği ev sayısının belirlenmesi, dolandırıcılık ya da evrakta sahtekarlık yapılmasını önleyen yeni kanunlarda üretilmeli şuanda da öyle kanunlar olduğunun farkındayım ama bu yeni yaşam platformu farklı hukuki şartlar barındırmalı, insanların özgürlüğünü kısıtlamayacak şekilde, eğer planlanan diğer şeylerde yapılırsa başarılı ve bizi dünya sıralamalarında daha da ileriye taşıyacak bir plan olduğunu düşünüyorum. Kötü olasılıklara takılır denemeden vazgeçersek hiçbir şey elde edemeyiz.
@@dreams9008 ben de ona değinmek istedim. Önce geliştirmemiz gereken bir alt yapı var temel yapı desek daha doğru olur :) Onun dışında tabiki bu projeler kesinlikle insanları refaha kavuşturur kesinlikle yaşam biçimi barınma şekilleri bu nüfus artışı ile dünyayı daha da yok etmeden güzel olumlu sonuçlar doğurur. Böyle güzel projelere kafa yorulması bile güzel. Gelişmişlik seviyesi böyle uygulamalarla belli olur. Bir yerden başlamak gerek haklısınız.
@@sedatogur Katılıyorum, eğer bu işin temeli sağlam olursa, insanlık adına çok güzel bir gelişme olacak gibi duruyor. :)
Neresi guzel toprak gibisi yok su dunyada
Yapay kentin ortasına atılacak sigara izmaritleri, çekirdekler, çöpleri bir düşünüyorum da
Merak etme Okadar Cahil İnsanın Orda işi Olmaz. İşlevi Yüksek Kişiler gider geri kalanlar Hepsi Karada Sulara Gömülür yada depremde Ölür.
@@ozguryasam4306 nerde o günler
@@ozguryasam4306 bu şekilde düşünemek yerine o dediğin insanlara eğitim vermek daha mantıklı değil mi tabiki eğitilemez insanlar olacaktır fakat o eğitilebilen kısmı kurtarmamız yeterlı olacak diye düşünüyorum
Mesela yeterli güç üretilmez ama çekirdek çitleyenler kabukları devlet alsa yakıp suyu ısıtsa bunla buhar türibininden elektrik üretse bence kişiler para için düzelir
@@uzaybildirici1656 boş insanları belli yaştan sonra değiştiremezsin. onları değiştirmeye ayıracağın vakti ve enerjiyi zaten gelişmiş toplumun daha da ilerlemesine ve onların çocuklarının eğitilmesine harcasan daha mantıklı davranmış olursun. o yüzden bütün gerici yobazlar ve kekolar yok olmalı. sabun yapılmalı ki en azından topluma faydası olsun
Şimdiden o kentten ev kiralama yı düşünüyorum.
countryballs editor drn mi yaptın pp 'ni 😂
@@efedemirc1 Countryballs Stickers
Tabî böyle bir şey olduğunda tasarlanılan projede olduğu gibi yoksulluğun önemli olmayacağını varsayarsak ev kiralamanın da olmayacağı bir varyasyonu da düşünebiliriz
@@efedemirc1 🤘🤘🤘andam🤘🤘🤘
Bir iç mimar olarak projeyi çok beğendim. Paylaşımınıza sağlık
Şerefsizim benim aklıma gelmişti!
Ok
@Everything Scouting anlatılmak isteneni anlamamışsın..
Aadddaewasdwas:D
Anladım ;)
@Everything Scouting sonra Türkiye niye gelişmiyor
@Everything Scouting Espri yapıyor. Barış abinin "Şerefsizim aklıma gelmişti" diye videosu var.
Coğrafi konum olarak ülkemiz çok güzel yerde fakat şimdiki şartlar nedeni ile bu projeleri yapmamız imkansız.Projenin gerçekleşebilmesi için gereken tek şey:
Eğitim !!!
Edébíyât-ı Cedíde aslinda cografi olarak cok kotu bir yerde ulkemiz. 3 tarafi deniz, 4 tarafi dusman dolu. Kendi ulkelerinde gecinemiyenler ulkemize doldu
Edébíyât-ı Cedíde ve de beyin.
Melike Deniz 4 mevsimi de yaşıyoruz.
@@melikedeniz2422 Malesef o düşmanların hiçbir suçu yok.Vasıfsız insanları alan bizim ülkemizin başındaki o hain
@@melikedeniz2422 coğrafi dedi 4 tarafı düşmanla dolu olması ne alaka 3 tarafının deniz olması iyi fakat bunu kullanamıyoruz
İnsanlar böyle bir yerde yaşamaya başlarsa alışma süreçleri nasıl olur? Ve meslekler nasıl etkilenir?
A. B. İmam olurum adsassdsa
Bilal Çetres almazlar türkleri zaten
@@fatihhanbacak4781 turistlik gezmek için var ucundan bakıp gideriz XD
Seyrettiğim en güzel videolardan birisi budur.
Niye istanbula seni başkan yapmadık ki verin mezbatayı barış özcan :d
Emre Kutan Nural Amerika'da yaşadığı ve 2 senedir Türkiye'ye ayak basmadığı için biraz zor olur.
@@iarwain3 ciddi konuşmuyorum takılıyoruz dostum :d
Bu projeden önce şunu düşünmek lazım; yakın zamanda bile karada ki yalıya gemi çarpıyorken bu projeye çarpacak gemi sayısı ne olur...
Bu 47189395626395936362749300164648292048746472839283737373773737373737382994729193756382901847y72729309546728r8gıırkwd88d-E13
@@JesseWallace Senin gibiler olmasa ülke aslında muhteşem...
Arabalar çarpar diye ev yapmaktan vaz mı geçiyoruz?
@@erkantosun4997 Ne arabası 😪 Gemi Diyor adam 😪😪😪😪☹🙁
Bu arada geminin yapacağı tahribat ile arabanın yapacağı tahribat arasında çok fark var.Dediğin sorun üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.
Artık “deniz manzaralı ev” ayrıcalığı kalmayacak ha:)
Bence tekrar düşün, projeye bak bir de kişi sayısına, bir de Türkiye nüfusuna, sence 80 milyon kişiden çıkan 10 bin kişinin listesine girebilir misin? O kadar zenginsen başka konu, ama önce kimin yararlanacağı çok açık.
@@l3ngmashup314 çok vazla yapılcak 8 tane yapılsa 80 bin kişi 10 da 1 ihtimal ve sadece 8 tane ile bir tane gibi düşünme 80 tane olsa herkese yeter türkiyede
o zaman artık kara mazaralı evler olur
Barış bey aslında biz ülke olarak çoğunluk bazında inşaatçı bir toplumuz ve vermiş olduğunuz bu güzel fikir bizim için yapılabilecek en önemli bir çıkış ve en kolay bir vizyon hatta toplumumuzun yaratıcı fikirleriyle saha da yer alabilecek kadar kolay bir misyon halini bile alabilir. Tebrik ederim çok iyi bir video şöleni yaşattınız bizlere... Harikasınız!
Bir arkadaşım yüzen şehirleri konu alan bir gelcek-bilim kurgu romanı yazacağını söylediğinde ona şehirlerin altıgen petek desenli olmasının mantığını anlatmıştım.
12 dakikalık videoyu, 55 saniyede izleyen ve "Harika." diye yorum yapabilen yurdumun güzel zekalı insanları...
Baver Demir hahahahaha baver kardes inan tam 20 saniyesini izlemeden mukemmel yazacaktim senin yorumunu okudum hem komik oldu hem mukemmel yazmaktan utandim😂😂😂👍
Barış Özcan ise harikadır
MeLzz aynen👍
bir mahallede 300kişi olması zor sonuçta insanlar doğacak ve ölecek ama bunun oranını konteol altında tutmak çok zor
Ayrica misafir gelicek dayi yenge teyze vs
Mevzu orada zaten, kendi kendine yeten şehir ile insanlarda kendi kendine yetmeyi öğrenecek. Misal okumayan, iş sahibi olmayan gençler ailelerine yük olmak yerine hayata katkı sağlamaya, çalışmaya ya da bir şeyler üretmeye başlayacak. Yani şu tasarım bile eğitimin kalitesini, yaşanabilirliği arttırmaya yeter diye düşünüyorum.
Sadece muhtesemsin Baris abi gunumuzun bilim adimisin resmen, insanligin geleceyi hakkinda bu kadar endise etmek arastirmak cabalamak eziyyet verici hakkini helal et.Umarim beklediyin o huzur mutlu dolu heyat yakinda gelir bizde ondan nasibleniriz.Basarilarinin devami bol olsun sevgilerle
12,28 dk hayal dünyasında yaşadığıma göre artık doların 5.63 olduğu gerçek dünyaya dönebilirim :(
:')
abi siz kafayı yemişsiniz ya dolar diyip dolarla kalkıyosunuz doların bu kadar yükselmesine tepkin pc parçası alamaman ?
@Ryuzaki onun derdi pc parçası alamadıgı için isyanı ergenlerin isyanları bu yüzden oluyor
@@EmreGursozElectro araba,telefon,bilgisayar,teknolojik ev aletleri,bazı yabancı üretim yiyecekler,içecekler ve kıyafetler almamız gün geçtikce zorlanıyor bunun sebebi dolar ve vergiler
Ne boş bi yorum. Biçok insan aynı şartlarda yaşıyor. Ama işte gelecek senin gibi bahane üretenlerin değil çözüm üretenlerin olacak
Hayal edildi tasarım yapıldı o halde gerçekleşecek demektir.
kesin gerçekleşir
Para?
@@emircakr3034 o hiç sıkıntı değil
@@emircakr3034 darphaneler daha fazla para basar
para yok para
Düşünsenize böyle bir kent kurmuşuz, seçim yapılıyor ama 1 ay sayımını yapamıyoruz, ne trajedi ama!
a numuralı bloktaki sümeye hanım oyunu denize düşürdü son dakika
Gerçekten Türkiye’nin en kaliteli kanalı
ABD'de doktora yapan bir ulaşım ve kent bilimci olarak söyleyeyim, bahis mevzu kent fikri neyse de sonrasında Dubai karşılaştırmalı Marmara Denizi önerileriniz ya da sizin deyişinizle "hipotetik" sorularınızdan oluşan tasavvurlarınız maalesef gerçeklikten uzak, kent ve ulaşım bilimiyle uzaktan yakında ilgisi olmayan şeyler. Neden saçma olduğunu da böyle videolara girişmeden önce keşke birkaç uzman ile konuşup görüş alarak öğrenmiş olsaydınız. Diğer videolarınızdan ara ara ilginç bilgiler öğrenmiştim ama bu açıkçası hayal kırıklığı yaşattı. Bir de eğer Türkiye'den bir yerlere bir şeyler ihraç etmeyi önerecekseniz öncelikle siz gidip orada yaşasanız, mesela bu videoları orada çekseniz güzel olmaz mı? Bu sayede önerilerinizin de ne kadar gerçekçi, umut vaad edici olduğunu bizzat müşahede etme imkanı olur. Söylediklerimi hamasene bulmanızı istemem ama lütfen böyle konularda en azından uzman görüşleri alın, sadece birkaç makale okuyarak her konuda ancak "malumatfuruş" olursunuz, görüşleriniz de maalesef "fake news" gibi sosyal bozuntuya yol açar. Naçizane düşüncelerimi paylaşmak isterim, selamlar!
Baris bey gelecegi tasarlamak yerine bugun onlemler alinsa. Bu tarz toplulullarin dunyayi kurtarmaya calismalarindansa utopik hayaller kurmalari ya da bahsetmeleri bana hic samimi gelmiyor. Dunya kotuye gidiyor hadi uzaya hadi denize demektense bu kotu gidisati durdurmaya calismak hem daha gercekci hem de daha ucuz olacaktir.
Videoyu izlemeye basladigim andan itibaren olmaz diye izlerken.. Fraktal kelimesini aynı anda telafuz etmiş olmamız 🤗
Zaman da yolculuk imkansız diyolar... ama bilmiyorlar ki biz ortaçağdan geleceği izliyoruz... Dizi izler gibi hemde
Desene yakında babası belli olmayan yunan kerhane mahsulü şaşı picin babasının da kim olduğunu görebileceğiz
@@nacittinmucittin1074 seçimden sonra iyice kudurdunuz sizde en fazla 12 yaşındasın
@@pheonix5647 kuduran belli 1940lari göremeden zehirlediler köpeği o da geberdi . 12 yaşındaki bir çocuk tan korkmazsın o zama n o kada r erkekliğin vardır herhalde değil mi
@@nacittinmucittin1074 kral adamsın
Tekrar bu vidyoyu hatırladım. Bu tarz bir yenilenmenin gerekliliğine ihtiyaç duyuyordum. Üstelik bu aralar da bu değişimin mecburi olacağını hatırlatan zamanlardayız. Bakalım :)