Abi arka plandaki böyle yerlere falan gitmen o yeşil ekran cidden seni ve vidolarını daha iyi yapıyor editlemesi uğratırıcı olsada seyircinin göz zevkini sevdiriyor bence
Barış bey o geçmişin "harika" larını harika yapan şey gününün teknolojilerine göre oldukça ihtişamlı ve "nasıl yapılabilmiş?" sorusunu sorduruyor olmaları. Bugün yaptıklarımız teknolojimizin çok ötesinde değil. teşekkürler, spas..
@@grover8665 Çünkü geçmişte yapılan bu harikaların inşası onlarca belki yüzlerce yıl sürdü. Çin Seddi'nin inşası 2300 yıldan uzun sürdü. Şu anki bulunduğumuz dönemde bu kadar uzun süreli bir inşaat sadece zaman ve para kaybı olur. Her yıl teknoloji daha da gelişiyor ve dünya kaynaklarını daha uygun kullanmalıyız. Hali hazırda 1 kilometreden uzun olacak bir kule de inşa ediliyor, Jeddah Kulesi.
@BASUSTA Merhaba. Yapılar teknoloji neye el veriyorsa o kadardır. Yani aslında o zamanın teknolojisinin pek de ötesinde değil, çünkü zamanının teknolojisinin otesinde bir yapı yaparsan teknolojiyi ilerletmiş oluyorsun. Çelişkili bir çıkarımın olduğundan yanıtlayayım dedim, teşekkürler 😊
Hep bronz cagindan gec antik caga kadar olan insanlari (Hollywood sag olsun) tasi tasa vurup ates yakan magara adamlari gibi dusundugumuz icin yaptilari harikalari teknolojilerinin cok ustunde saniyoruz. Modern matematik, fizik, astronomi ve geometrinin temellerinin bu donemlerde atildigini; insanlarin su kanallarina, kanalizasyon sistemlerine, gelismis vinc sistemlerine ve hatta ilkel buharli makinalara sahip oldugunu unutuyoruz. Basarilarilarinin sirri gizemli, teknolojilerinden ustun sihir ve uzaylilar degil, insan zekasinin eseri ve kole isgucunun emegidir. Bugun yapilan Uluslararasi Uzay Istasyonu ayni sekilde zekamizin, Burj Khalifa da kole isgucunun ayni sekilde gostergesidir.
Şöyle bir videonun altında bile kişisel sorular var. Biz artık akıllıca hareket eden, düşünebilen bireylerin oluşturduğu bir toplum değil bildiğiniz kabile olduk. Ekonomi besin zincirini karınca böyle oluyor demek. Teşekkür ederiz nefesinize şifa olsun.
Sevgili Barış Özcan , sadece merak ettiğim soruyorum. Son 8 yıldır hiç Türkiye'ye yani memleketine geldin mi? Eğer gelmediysen sebebi nedir? Cevabın için şimdiden teşekkürler.
@@die4live527 Güzel cevap. Ya 0.000025 IQ lusun ya da gelmesen bile buralardaki akrabalarından hiç bilgi almıyorsun. Ortası yok. ( Var aslında ) :) O zaman bir ara gel ve fakirlik var mı gör. Manevi olarak rezillik der isen evet! Senin zihniyetindeki ergenler ülkede rezillik konusunda yarışıyorlar. Ama bahsettiğin gibi bir fakirlik yok. Dedim ya gel ve kendin analiz yap. Barış özcan'a gelince. Sordum sadece. Barışın para pul derdi yok ? Acaba kriminal sorunları olabilir mi diye sordum. SORUYORUM? SORGULUYORUM. Seni rahatsız eden ne bunda?
videonun en can alıcı noktalarından biri bence 12:55'de dediğiniz "harika olarak algıladığımız şeylerin zamanla değişiyor olması" her çağın farklı bir arayışı ve farklı bir güzellik anlayışı var. 500 yıl önce güzel kabul edilen şey ile şu an güzel kabul edilen şey arasında dağlar kadar fark oluşuyor. hem dünya nüfusu arttıkça ve toplumlar karmaşık sosyal ilişkiler kurmaya devam ettikçe güzellik algısı da bir o kadar evrimleşiyor. bence bunu anlatan çok keyifli bir video olmuş. elinize sağlık ❤
Baştan sona güzel göndermeler içeren, sonunda da bizi bize anlatan ve gerçekleri tokat gibi yüzümüze vuran bir videoydu! Gerçekten ağzım açık izledim! Teşekkürler Barış Özcan.
Hassas olmayıp kendini öyle zannedenler var, mesela narsistler. Onlar da bu videoyu dinlediğinde, evet aynı beni anlatıyor diyor, hatta yoruma yazanların da bir kısmı öyledir, bu kişileri neye bakarak ayırt edeceğiz?
Herşeyi sadeleştirdik kısmından sonra görsele karşılaştırmalı konulan fotolar beni acayip etkiledi. Harbiden de eskiden her şey daha güzelmiş zaman ilerledikçe sadeleştirmişiz :/ Kişiden kişiye değişir ama ben bunun nüfus artışına bağlıyorum. Öyle ki nüfus arttığı için artık daha çok talep oluyor bu yüzden de talebi daha basit ve pratik bir şekilde karşılamak gerekiyor hızlı ilerlemesi için. Örneğin bir apartmanda ziller videoda gördüğünüz gibi o şekil süslü olmaz çünkü binayı yapan adam adı üstünde bina ve tek ev inşa etmediği için her şeyi sadeleştirerek maliyeti azaltmaya çalışıyor.
sanmıyorum bunun bir akım olduğunu düşünüyorum çünkü şirketler her zaman tasarımcılara ihtiyaç duyarlar ister maliyetli olsun ister olmasın bu tamamiyle onların dünya görüşüyle ilgilidir örneğin apple ın sadelik minimalizm tutkusu bunun örneklerinin en bilindiğidir
5 nanometre amd ryzen bi işlemcinin içinde 20-30 milyar transistör var ve hepsi saç telinden 15 bin kat kadar daha ince bunun üretimindeki zorluğu siz düşünün
Vallahi toplum olarak istediğimiz kadar minimalleşelim umurumda değil. Benim listemde Köln Katedrali bu zamana kadar inşa edilmiş en görkemli ve en harika yapıdır.
Dönemi içerisinde düşünüldüğünde, bugün de inşa edilen dünya harikaları mevcut. Hatta daha büyükleri, daha şahaneleri yapılmaya devam ediliyor. Sadece dünyada da değil, muhtemelen önümüzdeki birkaç sene içerisinde farklı gezegenlerde de bu mevcut olacak. Fakat bunun değerini ne kadar biliriz, ne kadar ilimin, bilimin yolundan gideriz o bir soru işareti. Ne zaman başka konuları bırakır, kendi aklımızla, bilincimizle birlikte doğruyu, iyiyi, güzeli aramaya başlarız ve onun için mücadele ederiz, o inşa içerisinde katkı sunarız; işte o zaman dünyanın en güzel harikası gerçekleşmiş olur.
Ben bundan 7 sene önce eski yapıya, eski.oldugu için eskitme olarak iç mekanın 19 m2 lik duvarına saten alçı ile marmorino stucco sıva yaptım Mekan sahibi bana işçiliğim haricinde hediye olarak 2 k euro bahşiş verdi. Ve hâla o mekana gidenler hep inceler ler . Hatta bir UA-camr gordu de bir tahta olan YT studyosunda 4m2 tahtaya bildigimiz tuğla desenli alci yaptim .😅 çaba olunca ve tecrübe olumca insanlar bilgisine dayanarak guzel yapilar yapabilir .
Hocam selamlar, 1. Artemis yunan tanrıçası değildir! Anadolu tanrıçasıdır. 2. Eskiden yapılan bu eserler o medeniyetin gücünü göstermesi açısından önemliydi. Otoritenin simgesi. 3.Helennic harikalar kısmına katılmıyorum, babil yunandan çok önce asma bahçelerine yaptı. Piramitler de öyle, Mausoleum da aynı şekilde ve Artamis tapınağı da tam bir anadolu tapınağıdır. 4. Bu harikaların bgün neden olmadıklarına bakacak olursak, temel sebebi depremler, ve sonraki medeniyetlerin inşaa ve İmar faaliyetlerinde bu harikaların kalıntılarını kullanmasıdır. Örneğin Bodrum Kalesi mozolenin kalıntıları ile orta çağda hospitalier şövalyeleri tarafından inşaa edilmiştir. Artemis tapınağının kalıntıları efesteki hıristiyanlık dönemindeki kiliselerde kullanılmıştır, aynı şekilde iskenderiye feneri yımıntılarıyla, bugün fenerin olduğu yerde bir oetaçağ Kalesi ve liman dalgakıranı bulunmaktadır. 👍
Sondaki sorulan sual çok net bir noktaya çıkıyor. Her şey geliştikçe daha da kötü duygular ve biten hevesler çoğaltıyor hayatımızda. İşte bilim güzel bir şey evet, fakat sınırları aşarak bitirdik her güzel şeyi. Zaten bir ölümlü olarak hala dünya hevesi ve yarışma içgüdüsü bitmiyor. Çok yazık, hiç bir şeyde heves, sevgi ve muhteşem görüntü kalmamış, Allah'ın bu konuda bize ibret olsun diye bıraktığı geçmiş toplumların helak olması ve bize sıranın gelmesine şaşırmıyoruz. Hakediyoruz
Keşke uzay istasyonu veya İsviçre’deki cern benim de vergilerimle yapılsaydı, çünkü benim vergiler birilerinin ceplerine gidiyor… en azından güzel bir şeye vesile olsaydık.
Güzel konu, güzel video👏 Bence dünya harikaları yapıyoruz ama farkında değiliz, 100 yıllar geçtikçe değerleri anlaşılacak. Mesela fosil yakıtın sonu gelirse Tesla otomobili bir dünya harikası diyebiliriz.
06:01 İnternet ve dijital ortama o kadar angaje olduk ki çok da uzak olmayan bir gelecekte, yazılı ortamda, yani kağıt üzerinde geriye bırakabileceğimiz bir geçmişimiz kalmayacak. Bilgilerimizi, anılarımızı ve kültürel mirasımızı tamamen dijital dünyaya emanet eder hale geldik. Elektriğe bağımlılığımız o kadar arttı ki, bir gün bu kaynak ortadan kalkarsa, insanlık olarak hafızamız da silinecek. Fiziksel kayıtlardan yoksun, dijitalde yaşayan bir medeniyet olarak, geçmişimizi anlamak ve aktarmak için elimizde kalan tek şey, belki de silikleşmiş belleklerimiz olacak. Kitapların, yazıların, kağıt üzerindeki izlerin yerini tamamen dijital dosyalar, bulut sunucular ve veri tabanları aldığında, tek bir büyük kesinti bile, binlerce yıllık bilgi birikimimizi saniyeler içinde yok edebilir. Bir zamanlar taş tabletlere, papirüslere kazınan kalıcı kayıtlar, yerini artık dijital uçuculuğa bıraktı; elektrik kesildiğinde yalnızca karanlık değil, geçmişin gölgesi de kaybolacak. Belki de (eğer vardı iseler) uzak geçmişteki o üstün medeniyetlerin de başına bu gelmiştir...
Günümüzdeki bütün bilgiyi kağıda aktarmak imkansız. Ve hayır, eğer elektronik cihazlar bir anda çalışmayı durdursa bile Dünya tarihi ve birçok başka şey hakkında belgelenen çok fazla kitap var. Aynı zamanda geçmişte gerçekten o kadar "üstün" medeniyetler olsaydı ne olursa olsun, ne kadar üstün olduklarını fark etmek pekte zor olmazdı. On binlerce yıl öncesinden taş aletler kalabiliyor, ancak o üstün medeniyetlerin yapılarından, aletlerinden geriye hiçbir şey kalmıyormu? İmkansız diyemem ancak bana pek olası gelmiyor maalesef.
@@dugubuduyustug , Düşünceni paylaşman güzel, fakat bu konuda daha derin bir perspektifle bakmak gerekliliğini görmen lazım. "Üstün medeniyetler" kavramına odaklanmak yerine, teknolojik mirasın nasıl kalıcı hale gelebileceğine dair bazı verilere göz atmanı tavsiye ederim. Elbette uymak zorunda değilsin ama ben önemseyenler için aşağıda listeliyor olacapım. Modern cihazlar, binlerce yıl sonra taş aletler gibi kalıcı izler bırakmazlar. Günümüzdeki elektroniklerin çoğunluğunun, doğaya bırakıldığında yaklaşık 100 ila 200 yıl içinde işlevsiz hale geleceği biliniyor. Birçok materyal, çevresel faktörlere ve oksidasyona dayanıksızdır. Mesela Plastik Aksamlar. Çoğu elektronik cihazda bolca plastik kullanılır. Doğada kalma süresi ortalama 450 yıl olup, bazı türleri en fazla 1000 yıl kadar dayanır. Veya Metal Parçalar. Paslanmaz çelik gibi dayanıklı bazı metaller bile birkaç yüz yıl içinde parçalanmaya başlar; demir gibi metaller ise daha kısa sürede okside olarak çözülür. Ya da Cam ve Seramik: Yüksek dayanıklılık gösteren cam ve seramikler binlerce yıl boyunca varlıklarını sürdürebilirler, ancak bunlar entegre devrelerden ve bataryalardan çok daha farklı yapılardır. Entegre Devre ve Çipler: Modern teknolojinin yapı taşları olan bu bileşenler, hassas yapıları ve çevresel etkilere dayanıksız olmaları sebebiyle en fazla birkaç yüz yıl içinde bozulur. Nihayetinde bugünün kağıtları bile uygun bir ortamda en fazla 1000 yıl dayanabilir. Aynı mantıkla Parürüs 2000 yıl, Parşömen ve vellum ise 2000 yıldan biraz fazla dayanır. Yeri gelmişken günümüzde kullanılan betonun ömrü 50 ila 100 yıl kadardır. Arkadaşım gördüğün gibi, bir medeniyetin teknolojik yapıtlarının günümüze kadar ulaşması için sadece “üstün” teknolojiye değil, aynı zamanda çevresel koşullara dayanıklı materyallere de ihtiyacı vardır. Taş, bu açıdan insanlığın ilk dönemlerindeki teknolojiyle uyumlu bir dayanıklılık sunar. Günümüzün teknolojik mirasının binlerce yıl boyunca dayanabilmesi ise malzeme biliminin çok ötesinde koşullara bağlı. Kabullenmek zor, ben de farkındayım, dolayısıyla, kitaplardan bahsettiğin için söylüyorum, bir çok konuda üretilen bir çok kitabın hepi topu ömrü, ortalama 450 - 500 yıl ama elektronik cihazların ömrü bunun onda biri kadar. Bugün şalteri indirsen 50-60 sene sonra hepsi toza dönüşmüş olur...
Şu hayatta Ametis olmak vardı düşünsenize size biri kocaman bişey yapıyo siz beğenmiyorsunuz ama o binlerce sene sonra dünyanın en değerli şeyi oluyor😅
Aynen günümüzde yapılan binalar ,göze hiç hitap etmiyor , komple betonarme ve beyaz boya ile dış tarafları boyanmış , gözleri yoran çelimsiz görüntülü binalar ile dolu . Almanyada yaşıyorum burada yüzlerce yıllar önce yapılmış , eski yapi binalar var , öyle çok özenilmiş ve diş cephelerinde işlemeler yapmışlar , bu yapilara baktikça insanın içi açılıyo.
Eski yapıları yapan insanların başka yapacak daha iyi şeyleri olmadığı için bu kadar sağlam yaptığını düşünüyorum. Eski yapılar bile günümüze sapasağlam dayanırken şimdiki evlerin en ufak depremde yıkılması çok üzücü gerçekten:(
Her şey çok sâdeleşti çünkü insan çok, öğrenilmesi ve düşünülmesi gerekenler çok, zaman az ve hızlı olan kazanıyor. Kafamızın içinde bin tilki, bininin de kuyruğu birbirine değmiyor; "Bâri bakınca gördüğümüz şey sâde olsun da bir de o aklımızı karıştırmasın. Hem ferah olur hem de temizliği kolay ve çabuk olur" diyoruz. Böyle böyle mekânları ve eşyâları sâdeleştiriyoruz.
Estetik anlayışı insanın kendine odaklı olmaya başladı, selfi çekmek su gibi bir ihtiyaç neredeyse. Dışarıyla ilgisini kesmiş, cep telefonlarından başını kaldıramayan insanlardan dünya harikası çıkmaz.
şuan türkiyede işçilerin, mühendislerin,mimarların... çalışıp da öyle bir yapıyı ortaya koyabilmeleri şu teknolojide bile bize imkansız geliyor, mesela adamlar basit bir apartmanı 2 yılda zor bitirdi, o da depremde hasar görüp yıkım emri aldı😂
@@Jstsounds81 çok teşekkür ederim fikriniz paylaştığınız için, bence önce uzayaracıyla Uzayın çıkıp asansöre binip gidilebilir, belki asansör mantığından daha farklı bir yapıyla uzunca bir tünel gibi olabilir
Barış abi çok güzel bir sunum yapmışsın teşekkür ederim ama bence Mardin için bir video çeksen harika olur 4000 yıllık bir miras üstelik yüzüklerin efendisindeki minas tirith kadar heybetli 😉
ISS e 150 milyar dolar yatırım yapılmış ve kendisine en çok yatırım yapılan tek şey ünvanına sahip. Bu bilgi ile "kaybolan" 128 milyar doların ne kadar büyük bir para olduğunu tekrardan hatırlayabilirsiniz.
Bir gökdelen bağımlısıyım. Gokdelenlerle ilgili her türlü belgeseli izleyebilirim. Cogu insan dogada kendini evinde hisseder. Bense ciddi söylüyorum misal New York gibi ışıl ışıl gokdelenlerle dolu bir şehirde dogaya kıyasla kendimi daha cok evde hissedebilirim. Bunu biliyorum. Ha bu demek degil ki dogadan keyif almiyorum, ama biliyorum, gökdelenlerle cevrili olmak bana iyi gelirdi. Benim için yükseklik ve sağlamlık ihtisam ve güvenle özdeşleşmiş olabilir. Bu acidan evet dunyada hala bircok dunya harikası insa ediliyor benim için. Pek fazla yapının olmadigi dönemlerde yasamis insanlar icin büyük yapilarin fazlasıyla önem arz etmesi cok normal. Bu psikoloji de dünya harikalarıni özel kiliyor. Yapimlarinda bir heyecan var. Ayrica bir "özen" var..
Sayın Barış Özcan öncelikle UA-cam çöplüğünde böyle kaliteli içerikler ürettiğiniz için size teşekkür ederim fakat dünya harikalarını anlatırken dünyanın 8. Harikası olarak görülen Adıyaman Nemrut Dağını es geçmişsiniz sizden Nemrut dağı ile ilgili bir video bekliyoruz 🙏🏻
Bu adam video çekmiyor, aslında reklam filmi yapıyor, yayınlıyor, sizde içerik diye izliyonuz. Son bir buçuk senedir izlemeyi bıraktım çünki her videosunun konusunu bi reklama bağlıyor ve artık reklam videoya değil de, video reklama ayit görünüyor. Kandırılmış ve aldatılmış hissiyatı yarattığı için de karşıma çıktıkça izlemiyordum. Bu videoya bi şans verip izleyim dedim ve 10:00 dk da aslında tüm videonun başından beri o 10uncu dk ya bağlanmaya çalışılan bir video olduğunu fark ettiğim anda, bir sene önce takipten çıkmış olmamın yanı sıra, bugün de engelliyorum ki birdaha anasayfama çıkmasın bu kişinin videoları.
Bence konudan çok bağımsız reklamı videonun en başında veya en sonunda paylaşmak yerine içeriğine uyabilecek reklamları seçiyor ve metin yazarlığı iyi olduğu için videoya içinde akışı hiç bozmadan reklama geçiyor. Reklam içeriği geldiğinde videoyu ona göre yapması bir şarkıya film yapmak gibi olur hocam. Filme şarkı yapılmalıdır
Bugünün harikaları aslında nükleer santraller ve uzaya yolladığımız cihazlar ama kimse bunun farkında değil. Şöyle düşündüğümüz zaman nükleer enerjiden gelen enerjileri çıkarınca hiçbir şey üretemediğimizi göreceksiniz. Uzaya yollanılan cihazlar ise geleceğe bir ön bakış ve geleceğe ilk adım denilebilir. O yüzden dünya harikalarını her geçen gün zaten üretiyoruz :)
Onları değerli ve önemli kılan tarihte gördükleri savaşlar Barışlar inşa edilme nedenleri bundan yüzyıllar sonrada zamanımızın mega yapıları hepsi olmasada bir kısmı ihtişamlı ve birer dünya harikası olarak görülecek.not: umuyorum ki o nesillerin görebilmesi için yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz. unutmayın herşey bireysel sorumluluk ve ardından toplumsal bilinçle başlar.saygilar sevgiler...
Bir şey beni mi rahatsız etti sadece meraktan soruyorum çin Seddi 'yabancıları' dışarda tutmak için yapılmış diyen biri nefes alış verişini hesaplayan bir adam bu kelimeyi neden özenle seçiyor
Oturup şu videoları izleyip kafamızı telefonlardan kaldırmadımız için kafamız bişeyler üretmeye geliştirmeye çalısmıyo yeni çağın uyuşturucusu teknoloji internet
Benzeri bi mozolemiz anitkabir de var fakat anitkabir in dahi israf denerek ikinci katina engel olunmustur. Yine de hükümdar anitlari geleneginin guzel bir ornegi bence
15:19 bence evet. pratik olması daha iyi. görsellik göz olarak önemli olsa da, kullanışsız olduktan sonra işe yaramaz. pratik olsun sade olsun görsellik zaten idare eder herhalde
Melih Gökçek bu eksikliği fark edip Dinozor Parkı inşa ettirdi.
😂
Antik Dünyanın yedi harikasından sadece Giza Piramitleri ayakta kalabildi. Çünkü diğer altısını Dinocan yedi
Birde İzmir Bucadaki Nasrettin hoca heykeli var 😂
Dalbayop blat suyu peskurttum 😂😂😂
😅😂
Abi bu adam en alakasız konuyu pür dikkat bana izletecek gibi hissediyorum. Öyle bir anlatım öyle bir başarı.
Bu alakasız bir konu değilki
@@Kerim-kr5gu adam alakasız olursada izletir demek istemiş zaten.
Abi arka plandaki böyle yerlere falan gitmen o yeşil ekran cidden seni ve vidolarını daha iyi yapıyor editlemesi uğratırıcı olsada seyircinin göz zevkini sevdiriyor bence
Alibeyköy'de ucundan su fışkıran mısır var... Dünya harikalarından biri...
ahahha haykırdım :D:D Bende hayranlıkla izlerim o mısırı.😂
başka neresinden fışkıracaktı ? dedi yapan sanatçı xD
Çok sesli güldüm 😂
😂😂😂😂
Memlekette sanata saygı yok aga adamı eleştirmeseler daha neler yapardı kim bilir fjfjfjfn😂
Karabağlar Nasreddin Hoca heykeli
O en önemlisi
Aykut elmas beğendi
11:37 yabancılar = biz 😂
Türkler demedi :(
@@celineversefetöcü çünkü
Türklere karşı yapılmadı çünkü 😂@@celineverse
Barış bey o geçmişin "harika" larını harika yapan şey gününün teknolojilerine göre oldukça ihtişamlı ve "nasıl yapılabilmiş?" sorusunu sorduruyor olmaları. Bugün yaptıklarımız teknolojimizin çok ötesinde değil. teşekkürler, spas..
Peki neden şimdi teknolojimizin daha üstü bir şey yapamıyoruz
@@grover8665 Çünkü geçmişte yapılan bu harikaların inşası onlarca belki yüzlerce yıl sürdü. Çin Seddi'nin inşası 2300 yıldan uzun sürdü. Şu anki bulunduğumuz dönemde bu kadar uzun süreli bir inşaat sadece zaman ve para kaybı olur. Her yıl teknoloji daha da gelişiyor ve dünya kaynaklarını daha uygun kullanmalıyız. Hali hazırda 1 kilometreden uzun olacak bir kule de inşa ediliyor, Jeddah Kulesi.
Yaptığımız şeylerin zamanın ya da teknolojimizin ötesinde olduğuna bugünden bakıp biz karar veremeyiz. Gereksiz bir tartışma bence.
@BASUSTA Merhaba. Yapılar teknoloji neye el veriyorsa o kadardır. Yani aslında o zamanın teknolojisinin pek de ötesinde değil, çünkü zamanının teknolojisinin otesinde bir yapı yaparsan teknolojiyi ilerletmiş oluyorsun. Çelişkili bir çıkarımın olduğundan yanıtlayayım dedim, teşekkürler 😊
Hep bronz cagindan gec antik caga kadar olan insanlari (Hollywood sag olsun) tasi tasa vurup ates yakan magara adamlari gibi dusundugumuz icin yaptilari harikalari teknolojilerinin cok ustunde saniyoruz. Modern matematik, fizik, astronomi ve geometrinin temellerinin bu donemlerde atildigini; insanlarin su kanallarina, kanalizasyon sistemlerine, gelismis vinc sistemlerine ve hatta ilkel buharli makinalara sahip oldugunu unutuyoruz. Basarilarilarinin sirri gizemli, teknolojilerinden ustun sihir ve uzaylilar degil, insan zekasinin eseri ve kole isgucunun emegidir.
Bugun yapilan Uluslararasi Uzay Istasyonu ayni sekilde zekamizin, Burj Khalifa da kole isgucunun ayni sekilde gostergesidir.
Şöyle bir videonun altında bile kişisel sorular var. Biz artık akıllıca hareket eden, düşünebilen bireylerin oluşturduğu bir toplum değil bildiğiniz kabile olduk.
Ekonomi besin zincirini karınca böyle oluyor demek.
Teşekkür ederiz nefesinize şifa olsun.
Sevgili Barış Özcan , sadece merak ettiğim soruyorum. Son 8 yıldır hiç Türkiye'ye yani memleketine geldin mi? Eğer gelmediysen sebebi nedir? Cevabın için şimdiden teşekkürler.
ben de gelmedim kardeş hiç türkiyeye ama tatil için geliyorum arada yoksa fakirlik rezillik kol gezdiği yere niye gelelim
@@die4live527 ondan değil twitterda fetoden arandigi ülkeye gelirse yakalanacagi iddia ediliyordu
@@die4live527 Güzel cevap. Ya 0.000025 IQ lusun ya da gelmesen bile buralardaki akrabalarından hiç bilgi almıyorsun. Ortası yok. ( Var aslında ) :) O zaman bir ara gel ve fakirlik var mı gör. Manevi olarak rezillik der isen evet! Senin zihniyetindeki ergenler ülkede rezillik konusunda yarışıyorlar. Ama bahsettiğin gibi bir fakirlik yok. Dedim ya gel ve kendin analiz yap. Barış özcan'a gelince. Sordum sadece. Barışın para pul derdi yok ? Acaba kriminal sorunları olabilir mi diye sordum. SORUYORUM? SORGULUYORUM. Seni rahatsız eden ne bunda?
@@die4live527Barış Özcan tatilede gelmiyor usta
Cenazesi vardır..
videonun en can alıcı noktalarından biri bence 12:55'de dediğiniz "harika olarak algıladığımız şeylerin zamanla değişiyor olması"
her çağın farklı bir arayışı ve farklı bir güzellik anlayışı var. 500 yıl önce güzel kabul edilen şey ile şu an güzel kabul edilen şey arasında dağlar kadar fark oluşuyor. hem dünya nüfusu arttıkça ve toplumlar karmaşık sosyal ilişkiler kurmaya devam ettikçe güzellik algısı da bir o kadar evrimleşiyor. bence bunu anlatan çok keyifli bir video olmuş.
elinize sağlık ❤
Baştan sona güzel göndermeler içeren, sonunda da bizi bize anlatan ve gerçekleri tokat gibi yüzümüze vuran bir videoydu! Gerçekten ağzım açık izledim! Teşekkürler Barış Özcan.
vay bot vay
@@asdasdasdasak4596 Bana bot diyen fake hesapla yorum yapiyor :)
Hassas olmayıp kendini öyle zannedenler var, mesela narsistler. Onlar da bu videoyu dinlediğinde, evet aynı beni anlatıyor diyor, hatta yoruma yazanların da bir kısmı öyledir, bu kişileri neye bakarak ayırt edeceğiz?
@@yilmazercamHepiniz birlikte kendinize like atıyorsunuz. kurtarın bakalım folloş hocaefendnizi altımda inliyo şu an 🤪😂😂
Gecen hafta Baris bey acimasizca yorumlar yazilmisti guzel gondermeydi beliki incinmis kendisi
Herşeyi sadeleştirdik kısmından sonra görsele karşılaştırmalı konulan fotolar beni acayip etkiledi. Harbiden de eskiden her şey daha güzelmiş zaman ilerledikçe sadeleştirmişiz :/ Kişiden kişiye değişir ama ben bunun nüfus artışına bağlıyorum. Öyle ki nüfus arttığı için artık daha çok talep oluyor bu yüzden de talebi daha basit ve pratik bir şekilde karşılamak gerekiyor hızlı ilerlemesi için. Örneğin bir apartmanda ziller videoda gördüğünüz gibi o şekil süslü olmaz çünkü binayı yapan adam adı üstünde bina ve tek ev inşa etmediği için her şeyi sadeleştirerek maliyeti azaltmaya çalışıyor.
sanmıyorum bunun bir akım olduğunu düşünüyorum çünkü şirketler her zaman tasarımcılara ihtiyaç duyarlar ister maliyetli olsun ister olmasın bu tamamiyle onların dünya görüşüyle ilgilidir örneğin apple ın sadelik minimalizm tutkusu bunun örneklerinin en bilindiğidir
Herhangi bir bilgisayar işlemcisi. Bir çok harikadan daha harika.
ne diyon awk
İngilizce En Çok Kullanılan 500 Kelime!
ua-cam.com/video/Nk4l1diD8XE/v-deo.html
Müthiş tespit. Kayaları oyarak yapıt yapmak nerde Kum tanesinden yapay zeka çipi üretmek nerde arada çok büyük bir ustalık farkı var.
Boş yapma aq
5 nanometre amd ryzen bi işlemcinin içinde 20-30 milyar transistör var ve hepsi saç telinden 15 bin kat kadar daha ince bunun üretimindeki zorluğu siz düşünün
İnsanlar farkında değil, krallar yine var, halk yine sıkıntı çekiyor. Kralları görmek isteyen zenginlere baksın. .
Derin devlet diyoruz buna günümüzde. Sadece Türkiyede degil tüm dünyada var. Allah göstermesin cenneti hiçbirine dünyayı ellerinde oynatıyorlar
Çok keyifli bir video olmuş eline sağlık Barış abim
Emeğine sağlık Barış Abi
pazar günü ilk izlediğim video oldu
12:08 abi elini yıkamadın😂
Vallahi toplum olarak istediğimiz kadar minimalleşelim umurumda değil. Benim listemde Köln Katedrali bu zamana kadar inşa edilmiş en görkemli ve en harika yapıdır.
floransaya git gez daha sonra bu yorumu düzenlersin
@@can5447 roket mi füze mi bu :)
koln katedralinden baska bisey gormedin heralde
@Impelinminaj1 köln katedralini de görmedim knk. Hayalim orayı gezmek.
Sagrada familia
biz hala krala hizmet ediyoruz, bide etrafındakilere.Türkiyeden selamlar.
Onu ne kadar eleştiriyorsanız eleştirin sizi takmıyor LMAO,CHP dönemleri çok iyidi sanki😂😂
Dönemi içerisinde düşünüldüğünde, bugün de inşa edilen dünya harikaları mevcut. Hatta daha büyükleri, daha şahaneleri yapılmaya devam ediliyor. Sadece dünyada da değil, muhtemelen önümüzdeki birkaç sene içerisinde farklı gezegenlerde de bu mevcut olacak. Fakat bunun değerini ne kadar biliriz, ne kadar ilimin, bilimin yolundan gideriz o bir soru işareti. Ne zaman başka konuları bırakır, kendi aklımızla, bilincimizle birlikte doğruyu, iyiyi, güzeli aramaya başlarız ve onun için mücadele ederiz, o inşa içerisinde katkı sunarız; işte o zaman dünyanın en güzel harikası gerçekleşmiş olur.
Hiçbir videonuz bende zaman kaybı hissi uyandırmadı, buda çok güzeldi. Teşekkürler.
Baris Özcanin, reklamlari bile cok ilginc.. Airalo uygulamasindan daha önce hic duymamistim. oldukca kullanisli görünüyor ilk firsatta denicem 😇
13:17 Dünya harikalarından Alibeyköy Mısır heykeline gelmeniz, geldiğimiz nokta🤦♀️🤦♀️😬😁😁😁☺️
alibeyköylüler buraya :)
Eleştirmişsiniz ama şunu bilin ki ; "Onu başka yerden akıtamazsın!" 😆
Patladım😂😂😂
Artemia tapınağında sesine eko efekti vermesi. Harika detaylar harika video 😄
7:42 abi mükemmel bir gönderme yapmışsın🎉
Sonunda insaat / mimari hakkinda bir video geldi. Devamini da isteriz. Daha teknik bilgilere acigiz. Cok iyi video olmus
13:17 9. harika
Ben bundan 7 sene önce eski yapıya, eski.oldugu için eskitme olarak iç mekanın 19 m2 lik duvarına saten alçı ile marmorino stucco sıva yaptım Mekan sahibi bana işçiliğim haricinde hediye olarak 2 k euro bahşiş verdi. Ve hâla o mekana gidenler hep inceler ler . Hatta bir UA-camr gordu de bir tahta olan YT studyosunda 4m2 tahtaya bildigimiz tuğla desenli alci yaptim .😅 çaba olunca ve tecrübe olumca insanlar bilgisine dayanarak guzel yapilar yapabilir .
Bi videoda görebilir miyiz yapıtını?
"Eski Misir'in TOKi'si bile o kadar cesur degilmis yani!" :))) Harikasin Baris abi!
O toki binaları insanlar ölmedi depremde hatırlatırım.
Hocam selamlar,
1. Artemis yunan tanrıçası değildir! Anadolu tanrıçasıdır.
2. Eskiden yapılan bu eserler o medeniyetin gücünü göstermesi açısından önemliydi. Otoritenin simgesi.
3.Helennic harikalar kısmına katılmıyorum, babil yunandan çok önce asma bahçelerine yaptı. Piramitler de öyle, Mausoleum da aynı şekilde ve Artamis tapınağı da tam bir anadolu tapınağıdır.
4. Bu harikaların bgün neden olmadıklarına bakacak olursak, temel sebebi depremler, ve sonraki medeniyetlerin inşaa ve İmar faaliyetlerinde bu harikaların kalıntılarını kullanmasıdır. Örneğin Bodrum Kalesi mozolenin kalıntıları ile orta çağda hospitalier şövalyeleri tarafından inşaa edilmiştir. Artemis tapınağının kalıntıları efesteki hıristiyanlık dönemindeki kiliselerde kullanılmıştır, aynı şekilde iskenderiye feneri yımıntılarıyla, bugün fenerin olduğu yerde bir oetaçağ Kalesi ve liman dalgakıranı bulunmaktadır. 👍
11:34 "Elin yavurunun benim atam Türk🇹🇷ten korkusuna yaptığı set o " Mehmet Celal özyıldız Abesinin gülleri ❤
Aynen öyle “yabancılardan korkusuna” değil TÜRKLERİN KORKUSUNA yapıldı o setler
Sondaki sorulan sual çok net bir noktaya çıkıyor. Her şey geliştikçe daha da kötü duygular ve biten hevesler çoğaltıyor hayatımızda. İşte bilim güzel bir şey evet, fakat sınırları aşarak bitirdik her güzel şeyi. Zaten bir ölümlü olarak hala dünya hevesi ve yarışma içgüdüsü bitmiyor. Çok yazık, hiç bir şeyde heves, sevgi ve muhteşem görüntü kalmamış, Allah'ın bu konuda bize ibret olsun diye bıraktığı geçmiş toplumların helak olması ve bize sıranın gelmesine şaşırmıyoruz. Hakediyoruz
Yine güzel bir video. Teşekkürler...
Meyve veren ağaçların artması, taşların yetersiz kalması ümidiyle...❤
Çok güzel bir video olmuş hoçam, eline-emeğine salık ❤❤❤❤❤
Bundan hep bahsetmiştim ama bahsedeni ilk kez görüyorum işte bakış açısı ;) Bir de tabi hikayelere verilen anlam ve büyüklük algısı da etkili...
Böyle güzel ve faydalı çalışmaların için çok teşekkürler Barış Özcan👍👏👏👏🙏
Vallahi okulda öğretmenim anlatırken dinlemediğim konuları sizden dinledim(edeb sen ne güzel şeysin)🙂
Emeğinize sağlık Barış bey..
Jeff Bezos’un dağ içine yaptırdığı 10.000 yıllık bir saat vardı, videosu da vardı. O modern bir harika olabilir.
Keşke uzay istasyonu veya İsviçre’deki cern benim de vergilerimle yapılsaydı, çünkü benim vergiler birilerinin ceplerine gidiyor… en azından güzel bir şeye vesile olsaydık.
Yine sabah kahvaltısı ve Barış Özcan videosu :)
Çok güzel bir video olmuş abi ellerine sağlık yine🎉🎉🎉
12:04 Elinizi yıkadınız mı Barış bey oğlan da soruyor 😂
Barış abi "8. Dünya Harikası"nı inşa ediyor aslında.Boş vakitlerinde gizlice Minecraft oynarken ne yapıyordu sandınız?
Güzel konu, güzel video👏 Bence dünya harikaları yapıyoruz ama farkında değiliz, 100 yıllar geçtikçe değerleri anlaşılacak. Mesela fosil yakıtın sonu gelirse Tesla otomobili bir dünya harikası diyebiliriz.
Büyüyünce geçer
Yine aydınlandım teşekkür ederim barış özcan.❤
Cümleten günaydın. Saat sabahın 9'u ve kahvem hazır. Teşekkürler Barış Özcan.
Günaydın reis kahvaltı yaptınmı
@@VEDATXIhenüz değil tatsız sabahlarımı önce kahvem eşliğinde video izleyerek geçiriyorum.
Yokoso!
@@Mert_Demirsel sabah kalkinca ac karina nasil kahve iciyorsunuz ben icsem buyuk ihtimalle kusarim ya da midem bulanir
@@eneskaraday6804bilmem kendim demliyorum V60 olarak süt tozu gibi miğde yakan ya da hazır kahveler gibi şeyler tüketmiyorum.
Süper 1 Doku daha senden, tesekkür
06:01 İnternet ve dijital ortama o kadar angaje olduk ki çok da uzak olmayan bir gelecekte, yazılı ortamda, yani kağıt üzerinde geriye bırakabileceğimiz bir geçmişimiz kalmayacak. Bilgilerimizi, anılarımızı ve kültürel mirasımızı tamamen dijital dünyaya emanet eder hale geldik. Elektriğe bağımlılığımız o kadar arttı ki, bir gün bu kaynak ortadan kalkarsa, insanlık olarak hafızamız da silinecek. Fiziksel kayıtlardan yoksun, dijitalde yaşayan bir medeniyet olarak, geçmişimizi anlamak ve aktarmak için elimizde kalan tek şey, belki de silikleşmiş belleklerimiz olacak.
Kitapların, yazıların, kağıt üzerindeki izlerin yerini tamamen dijital dosyalar, bulut sunucular ve veri tabanları aldığında, tek bir büyük kesinti bile, binlerce yıllık bilgi birikimimizi saniyeler içinde yok edebilir. Bir zamanlar taş tabletlere, papirüslere kazınan kalıcı kayıtlar, yerini artık dijital uçuculuğa bıraktı; elektrik kesildiğinde yalnızca karanlık değil, geçmişin gölgesi de kaybolacak.
Belki de (eğer vardı iseler) uzak geçmişteki o üstün medeniyetlerin de başına bu gelmiştir...
Günümüzdeki bütün bilgiyi kağıda aktarmak imkansız. Ve hayır, eğer elektronik cihazlar bir anda çalışmayı durdursa bile Dünya tarihi ve birçok başka şey hakkında belgelenen çok fazla kitap var. Aynı zamanda geçmişte gerçekten o kadar "üstün" medeniyetler olsaydı ne olursa olsun, ne kadar üstün olduklarını fark etmek pekte zor olmazdı. On binlerce yıl öncesinden taş aletler kalabiliyor, ancak o üstün medeniyetlerin yapılarından, aletlerinden geriye hiçbir şey kalmıyormu? İmkansız diyemem ancak bana pek olası gelmiyor maalesef.
Boş yapmışsın
@@dugubuduyustug ,
Düşünceni paylaşman güzel, fakat bu konuda daha derin bir perspektifle bakmak gerekliliğini görmen lazım. "Üstün medeniyetler" kavramına odaklanmak yerine, teknolojik mirasın nasıl kalıcı hale gelebileceğine dair bazı verilere göz atmanı tavsiye ederim. Elbette uymak zorunda değilsin ama ben önemseyenler için aşağıda listeliyor olacapım.
Modern cihazlar, binlerce yıl sonra taş aletler gibi kalıcı izler bırakmazlar. Günümüzdeki elektroniklerin çoğunluğunun, doğaya bırakıldığında yaklaşık 100 ila 200 yıl içinde işlevsiz hale geleceği biliniyor. Birçok materyal, çevresel faktörlere ve oksidasyona dayanıksızdır.
Mesela Plastik Aksamlar. Çoğu elektronik cihazda bolca plastik kullanılır. Doğada kalma süresi ortalama 450 yıl olup, bazı türleri en fazla 1000 yıl kadar dayanır.
Veya Metal Parçalar. Paslanmaz çelik gibi dayanıklı bazı metaller bile birkaç yüz yıl içinde parçalanmaya başlar; demir gibi metaller ise daha kısa sürede okside olarak çözülür.
Ya da Cam ve Seramik: Yüksek dayanıklılık gösteren cam ve seramikler binlerce yıl boyunca varlıklarını sürdürebilirler, ancak bunlar entegre devrelerden ve bataryalardan çok daha farklı yapılardır.
Entegre Devre ve Çipler: Modern teknolojinin yapı taşları olan bu bileşenler, hassas yapıları ve çevresel etkilere dayanıksız olmaları sebebiyle en fazla birkaç yüz yıl içinde bozulur.
Nihayetinde bugünün kağıtları bile uygun bir ortamda en fazla 1000 yıl dayanabilir. Aynı mantıkla Parürüs 2000 yıl, Parşömen ve vellum ise 2000 yıldan biraz fazla dayanır. Yeri gelmişken günümüzde kullanılan betonun ömrü 50 ila 100 yıl kadardır.
Arkadaşım gördüğün gibi, bir medeniyetin teknolojik yapıtlarının günümüze kadar ulaşması için sadece “üstün” teknolojiye değil, aynı zamanda çevresel koşullara dayanıklı materyallere de ihtiyacı vardır. Taş, bu açıdan insanlığın ilk dönemlerindeki teknolojiyle uyumlu bir dayanıklılık sunar. Günümüzün teknolojik mirasının binlerce yıl boyunca dayanabilmesi ise malzeme biliminin çok ötesinde koşullara bağlı.
Kabullenmek zor, ben de farkındayım, dolayısıyla, kitaplardan bahsettiğin için söylüyorum, bir çok konuda üretilen bir çok kitabın hepi topu ömrü, ortalama 450 - 500 yıl ama elektronik cihazların ömrü bunun onda biri kadar. Bugün şalteri indirsen 50-60 sene sonra hepsi toza dönüşmüş olur...
anlatımlar her gün daha iyi bir hale geliyor. eline sağlık.
Belgesel tadında çok keyifli bir video olmuş yine 🌟
Abi videolarinin konusu ve kalitesi harika, eline saglik
Şu hayatta Ametis olmak vardı düşünsenize size biri kocaman bişey yapıyo siz beğenmiyorsunuz ama o binlerce sene sonra dünyanın en değerli şeyi oluyor😅
12:10 da olunun ellerini yigkadinmi demesi :)
Yooo yapılıyor. Türkiye Dünyasına sunulan Sosyal çürüme manzaralı şu Muhteşem SARAYIMIZ…
çok boş adamsın. adam burda millete güzel şeylerden bahsediyor sen siyaset
@@mehmetgunes5913 sana space tuşu ile mesaj atıyorum
Troll burayada geldi
@@emrekaplan496 başka kelime hazineniz yok sanırım
@@mehmetgunes5913 bahsetiği yapılar da kendi zamanlarının siyaset ürünü yalnız 😉
Aynen günümüzde yapılan binalar ,göze hiç hitap etmiyor , komple betonarme ve beyaz boya ile dış tarafları boyanmış , gözleri yoran çelimsiz görüntülü binalar ile dolu . Almanyada yaşıyorum burada yüzlerce yıllar önce yapılmış , eski yapi binalar var , öyle çok özenilmiş ve diş cephelerinde işlemeler yapmışlar , bu yapilara baktikça insanın içi açılıyo.
15:17 fikrimce minimalleşmeye devam eden bu dünya daha üzücü bi hal almaya başlıyo
Emeğinize sağlık Barış Bey
Eski yapıları yapan insanların başka yapacak daha iyi şeyleri olmadığı için bu kadar sağlam yaptığını düşünüyorum. Eski yapılar bile günümüze sapasağlam dayanırken şimdiki evlerin en ufak depremde yıkılması çok üzücü gerçekten:(
Malzeme kalitesine bağlı
@@metekorkmaz2129 Ya o da doğru tabii de gelişeceğimize gerilememiz üzüyor be
kapitalizm kaynaklı sadece
Her şey çok sâdeleşti çünkü insan çok, öğrenilmesi ve düşünülmesi gerekenler çok, zaman az ve hızlı olan kazanıyor. Kafamızın içinde bin tilki, bininin de kuyruğu birbirine değmiyor; "Bâri bakınca gördüğümüz şey sâde olsun da bir de o aklımızı karıştırmasın. Hem ferah olur hem de temizliği kolay ve çabuk olur" diyoruz. Böyle böyle mekânları ve eşyâları sâdeleştiriyoruz.
Dünya harikalarından bir taneside mardindir.😊
Estetik anlayışı insanın kendine odaklı olmaya başladı, selfi çekmek su gibi bir ihtiyaç neredeyse. Dışarıyla ilgisini kesmiş, cep telefonlarından başını kaldıramayan insanlardan dünya harikası çıkmaz.
Aynen öyle estetik operasyonlara harcanan paralar değer yargısının nereye kaydığını gösteriyor 😅
şuan türkiyede işçilerin, mühendislerin,mimarların... çalışıp da öyle bir yapıyı ortaya koyabilmeleri şu teknolojide bile bize imkansız geliyor, mesela adamlar basit bir apartmanı 2 yılda zor bitirdi, o da depremde hasar görüp yıkım emri aldı😂
Sabahın huzuruna karşın çok iyi geldi, Teşekkürler Barış Abi.
Artık dünya harikaları bina anıt gibi yapılar değil, mesela şu an aya kadar bir asansör yapılsa belki dünya harikası olabilir.
çin yapıyor
Yok ebenin hamıı
@@Jstsounds81 çok teşekkür ederim fikriniz paylaştığınız için, bence önce uzayaracıyla Uzayın çıkıp asansöre binip gidilebilir, belki asansör mantığından daha farklı bir yapıyla uzunca bir tünel gibi olabilir
Taj Mahal hakikaten çok güzel bir yapı gidip görmek nasip olmadı ama insan resimleriyle bile büyüleniyor
barış abi gerçekten videolarını severek izliyorum gerçekten emeğin çok var ve videoların çok güzel barış abi
Sekizinci harika Turkiyede baris bey onu atlamissiniz...bursa inegöl'de çatala batırılmış köfte heykeli var
İcat ettiklerimizin dünya harikalari olması için en az 2bin sene geçmesi lazım abi ☺️
Eskisehir'den selamlar
Barış abi çok güzel bir sunum yapmışsın teşekkür ederim ama bence Mardin için bir video çeksen harika olur 4000 yıllık bir miras üstelik yüzüklerin efendisindeki minas tirith kadar heybetli 😉
ISS e 150 milyar dolar yatırım yapılmış ve kendisine en çok yatırım yapılan tek şey ünvanına sahip. Bu bilgi ile "kaybolan" 128 milyar doların ne kadar büyük bir para olduğunu tekrardan hatırlayabilirsiniz.
6:20 çok güzel bir mesaj🙏🏻
Bir gökdelen bağımlısıyım. Gokdelenlerle ilgili her türlü belgeseli izleyebilirim. Cogu insan dogada kendini evinde hisseder. Bense ciddi söylüyorum misal New York gibi ışıl ışıl gokdelenlerle dolu bir şehirde dogaya kıyasla kendimi daha cok evde hissedebilirim. Bunu biliyorum. Ha bu demek degil ki dogadan keyif almiyorum, ama biliyorum, gökdelenlerle cevrili olmak bana iyi gelirdi. Benim için yükseklik ve sağlamlık ihtisam ve güvenle özdeşleşmiş olabilir.
Bu acidan evet dunyada hala bircok dunya harikası insa ediliyor benim için.
Pek fazla yapının olmadigi dönemlerde yasamis insanlar icin büyük yapilarin fazlasıyla önem arz etmesi cok normal. Bu psikoloji de dünya harikalarıni özel kiliyor. Yapimlarinda bir heyecan var.
Ayrica bir "özen" var..
Katılıyorum bende teknolojik duran ve sanırım minimalist yapılar daha hoşuma gidiyor
merhaba bu konuyla ilgili belgesel tavsiye edebilir misiniz? Yazınızı okuyunca ben de ilgilendim
Bende gökdelenlere bayılıyorum. Benim için Şangay New York gibi yerler harici yaşanılamaz geliyor
Bu haftalık yapılacaklar listesi videoyla sona erdi. Şimdi çocuklarla sokakta ip atlama sırası, yağmurlu dahi olsa hava 🎉
Evrim ağacıyla aynı anda atmayın ya valla şaşırıyor insan hangisini izleyecez diye😁😁
abi çok kaliteli video olmuş elinize sağlık❤❤
Airalo eskiden Azerbaycan’da güzel çalışıyordu son bir yıldır hiç çekmiyor. Yazdım ama dikkate de almıyorlar
Sayın Barış Özcan öncelikle UA-cam çöplüğünde böyle kaliteli içerikler ürettiğiniz için size teşekkür ederim fakat dünya harikalarını anlatırken dünyanın 8. Harikası olarak görülen Adıyaman Nemrut Dağını es geçmişsiniz sizden Nemrut dağı ile ilgili bir video bekliyoruz 🙏🏻
13:17 Alibeyköy m ısır heykeli tam bir facia:)
Şu videonun konusunun harikalığına bir bak ya ❤
Bu adam video çekmiyor, aslında reklam filmi yapıyor, yayınlıyor, sizde içerik diye izliyonuz. Son bir buçuk senedir izlemeyi bıraktım çünki her videosunun konusunu bi reklama bağlıyor ve artık reklam videoya değil de, video reklama ayit görünüyor. Kandırılmış ve aldatılmış hissiyatı yarattığı için de karşıma çıktıkça izlemiyordum. Bu videoya bi şans verip izleyim dedim ve 10:00 dk da aslında tüm videonun başından beri o 10uncu dk ya bağlanmaya çalışılan bir video olduğunu fark ettiğim anda, bir sene önce takipten çıkmış olmamın yanı sıra, bugün de engelliyorum ki birdaha anasayfama çıkmasın bu kişinin videoları.
sakin ol gerizekali bir gun sponsorlu iceriklerin ne oldugunu ogreneceksin
Kısmen katılıyorum
Reklam için yapmiyor videonu sadece konuda nasıl geçiş yapılacağını çok iyi biliyor bide ekmek parasınıda kazanması gerek
Bence konudan çok bağımsız reklamı videonun en başında veya en sonunda paylaşmak yerine içeriğine uyabilecek reklamları seçiyor ve metin yazarlığı iyi olduğu için videoya içinde akışı hiç bozmadan reklama geçiyor. Reklam içeriği geldiğinde videoyu ona göre yapması bir şarkıya film yapmak gibi olur hocam. Filme şarkı yapılmalıdır
Ayn bro reklam için saatlerini verip video çekiyor
Yaptığı şey içerik hazır
Reklam da var
O kısma gelince uyduruyor işte
Bugünün harikaları aslında nükleer santraller ve uzaya yolladığımız cihazlar ama kimse bunun farkında değil. Şöyle düşündüğümüz zaman nükleer enerjiden gelen enerjileri çıkarınca hiçbir şey üretemediğimizi göreceksiniz. Uzaya yollanılan cihazlar ise geleceğe bir ön bakış ve geleceğe ilk adım denilebilir. O yüzden dünya harikalarını her geçen gün zaten üretiyoruz :)
ellerini yıkadın mı barışşşş 😂😂
Abi sen ne yaptın yaa efsane video olmuş 👏🏻
Onları değerli ve önemli kılan tarihte gördükleri savaşlar Barışlar inşa edilme nedenleri bundan yüzyıllar sonrada zamanımızın mega yapıları hepsi olmasada bir kısmı ihtişamlı ve birer dünya harikası olarak görülecek.not: umuyorum ki o nesillerin görebilmesi için yaşanılabilir bir dünya bırakabiliriz. unutmayın herşey bireysel sorumluluk ve ardından toplumsal bilinçle başlar.saygilar sevgiler...
Yorumlarda minimalizmden bahsetmek için ekrana tıkladım siz de bahsetmeye başladınız :) 14:37
0:43 Nabukednezar dünyadaki en büyük hanımcıdır net(ironidir)
😂
hoş bir videoydu farkındalık katmıştır eline sağlık
kimin adına dünya harikası inşa edelim barışcım :)))))
Sadeleşme fikri ev içinde kurtarıcı ve rahatlatıcı fakat sanat ve mimaride kesinlikle böyle bir kaygı taşınmamalı
Bir şey beni mi rahatsız etti sadece meraktan soruyorum çin Seddi 'yabancıları' dışarda tutmak için yapılmış diyen biri nefes alış verişini hesaplayan bir adam bu kelimeyi neden özenle seçiyor
Mh 370 ile ilgili video da bekliyoruz Barış bey.
Oturup şu videoları izleyip kafamızı telefonlardan kaldırmadımız için kafamız bişeyler üretmeye geliştirmeye çalısmıyo yeni çağın uyuşturucusu teknoloji internet
Estetik kavramının yerini fabrikasyonun aldığı çok güzel anlatılmış. Dünya harikalarıda bir daha olmayacak
Benzeri bi mozolemiz anitkabir de var fakat anitkabir in dahi israf denerek ikinci katina engel olunmustur. Yine de hükümdar anitlari geleneginin guzel bir ornegi bence
Anıtkabirmi😂 dünyaya odaklan Ankara’ya değil…
@@GuvenBjk 20 yüz yılı en büyük devlet adamlarından birinin mezar anıtı Anıtkabir
Baris abi oyle bir reklam giriyorsun ki girdigini anlayamiyoruz fhdhdh, cok rahat cok profesyonel😂
ya Baris bey.. biz seni oldugun gibi seviyoruz lutfen komik olmaya calisma
15:19 bence evet. pratik olması daha iyi. görsellik göz olarak önemli olsa da, kullanışsız olduktan sonra işe yaramaz. pratik olsun sade olsun görsellik zaten idare eder herhalde
Kullanışsız değil maliyetli oluyor sadece. Estetik için ekstra masraf yani. Ve kesinlikle değer.
11:40 yabancıları mı ? Türk'tür o Türk..
Türk değil sadece Moğol ve diğer kabileler. Biz sadece Türk diyoruz
Biz göç etmiş mogollariz ama evet onlar Moğol ama bizde@@poyrazseyit
Bu videolar için teşekkür ederim