Al șaptelea corp. Ce să fac în viitor?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 22 тра 2024

КОМЕНТАРІ • 34

  • @marianionescu3243
    @marianionescu3243 21 день тому +3

    FELICITĂRI DL DORU... DUMNEZEU SĂ VĂ AJUTE ÎN TOT CEEA CE FACEȚI.... 🙏🙏🙏🙏🙏

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  20 днів тому

      Dumnezeu să te binecuvânteze, Marian. Mare mulțumire pentru aprecie și urare. Multă sănătate, și prosperitate, îți doresc.

  • @danyrogerss
    @danyrogerss 19 днів тому +1

    Multumim pentru noul video brother Doru,fii binecuvintat de Domnul Isus!!

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  19 днів тому

      Harul Domnului nostru, Isus Hristos, să fie revărsat din plin peste tine și toată casa ta.

  • @danyrogerss
    @danyrogerss 19 днів тому +1

    Sa dea Domnul recolta!!

  • @gheorghelupas3393
    @gheorghelupas3393 22 дні тому +2

    Dumnezeu să vă binecuvinteze frate Doru cu multă sănătate să puteți să vă ocupați de albine ca sănătatea nu-i nimica pe lume degeaba ai dolari și nu ai sănătate nu valorează nimic

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  22 дні тому

      Domnul Isus să te binecuvânteze cu multă sănătate. Tatăl soției mele (trecut la Domnul, cu vreo 47 de ani în urmă) avea o vorbă; după mântuire, sănătate este cel mai mare preț. Într-adevăr fără sănătate, viața omului este un chin; și în multe situații, chinuie și pe alții.

  • @remusdamian8993
    @remusdamian8993 22 дні тому +2

    Așai acolo la dv. Aici în Romania în zona mea mai rar cules să scoți producție record. Dar, ce-l mai important sunt binecuvîntările cerești să le avem!

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  22 дні тому

      Domnul Isus să te binecuvânteze, frate, Remus. În ce zonă locuiești? Binecuvântările cerești, trebuie să fie ținta vieții noastre.

    • @remusdamian8993
      @remusdamian8993 22 дні тому

      @@doruv.5124 Pe valea Mureșului, Jud. Arad vecin cu județul Hunedoara. Salcîmul a fost afectat de cîteva reprize de brumă, teiul nu știu cum va fi. Atît am în zona mea, finețe foarte puține la numărul mare de stupi. De regulă luna august și septembrie nu oferă mai nimic, cînd ar trebui să fie mai important pentru pregătirea de iernat. Eu nu fac pastoral, întrețin peste 70. Îmi roiesc mulți anul acesta, dar mă lupt să fiu optimist la vîrsta mea de 67 ani. Dumnezeu să vă binecuvânteze!

  • @ProiecteDeFamilie
    @ProiecteDeFamilie 23 дні тому +2

    De exemplu la mine, am avut o fereastră de vreme bună de 2 saptamani la rapită cand au umplut caturile apoi 2 saptamani de frig si ploi. Astfel, noi trebuie sa luam masuri, să stoarcem mierea si după salcam sa-i slabim cu vreo 2-3 rame că intră in câte o perioada de lipsă de cules si roiesc. Multe binecuvântări! 👍🙏

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  23 дні тому

      Multă binecuvântare, îți doresc , din partea Celui ce o poate da. Clima aici este total diferit. Chiar intervenția la stupi, este grea din cauza căldurii. În timpul zilei nu se poate sta afară. Această căldură, de obicei, ține până în octombrie. Dar nu căldura este marea problemă, ci umiditatea. Harul Domnului Isus să fie revărsat din plin, peste toată casa ta.

  • @danyrogerss
    @danyrogerss 19 днів тому +1

    Deja au inceput calduri asa mari,albinutele au de munca la greu cu ventilatia,plus celelalte activitati!!

  • @mihai.r-beekeeper5694
    @mihai.r-beekeeper5694 22 дні тому +2

    Bun gasit Doru. Dupa cum constat te-ai intors la vehile obiceiuri cu familii cat zgarie norii. Gurile cascate asteapta pe mama de la cumparqaturi. Destul sa treci o frunza pe deasupra si se vor casca automat. Sanatate multa si toate cele bune.

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  22 дні тому +1

      Multă sănătate, îți doresc Mihai, și putere de muncă. Așa este. Am revenit la stilul meu, apicol. Puilor, de pasăre, le este cald, si așteaptă “prânzul”. La noi sunt temperaturi de Iulie.

  • @strippygusztav6374
    @strippygusztav6374 23 дні тому +2

    Te doare la bascheti Doru ! Ești pensionar! Ai timp de albine ! Bravo!❤❤❤

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  23 дні тому

      Viața la pensie, este relaxantă și plăcută. Mulțumesc, Bunului Dumnezeu, pentru acest har. Tu mai ai până la pensie?

  • @florinioana3498
    @florinioana3498 23 дні тому +3

    Luați 2 baxe de pe el și punetile la un roi mai mic,iar săptămâna viitoare extrageți din toți acolo unde se poate.

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  23 дні тому +2

      Mare mulțumire, Florin. La varianta aceasta, nu m-am gândit. Multă sănătate, și binecuvântare, îți doresc.

  • @ionitac
    @ionitac 23 дні тому +2

    Bina ziua.
    Daca mierea din rame este capacita eu as extrage.
    Daca extrasul nu este posibil (sau dorit) atunci as ancora cat se poate de bine turnuletele.
    Spor

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  23 дні тому

      Dumnezeu să te binecuvânteze, cu multă sănătate și putere de muncă. Dacă culesul va continua, probabil, așa voi proceda. Este cel mai simplu pentru mine. Mare mulțumire.

  • @Hailasaasa
    @Hailasaasa 23 дні тому +5

    Combinație. Redistribuiti ramele capacite la stupii mai slabi. Apoi puneti rame pana va decideți sa extrageți. Si ancorati neaparat la cei peste 4 caturi. Sanatate !!!

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  23 дні тому +3

      Dumnezeu să te binecuvânteze. O idee foarte bună care nu mi-a trecut prin cap. Mare mulțumire.

  • @ionduinea8585
    @ionduinea8585 23 дні тому +2

    Nu este problema cu mătcile la atâtea baxe, se mai simte feromonul mătcii?

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  23 дні тому +1

      Dumnezeu să te binecuvânteze, Ion. În anii trecuți, când clima era, parcă, mai stabilă, urcam cu stupii până la 12 caturi, și puteam trece mai sus, dar nu mai puteam, din cauza înălțimii, să lucrez la ei chiar dacă mi-am făcut aceea platformă. Acum clima, se pare, este într-o schimbare. Apar parcă din senin, tot felul de furtuni. Acum vreau să răspund la întrebarea ta; niciodată nu am avut probleme cu matcile. Dar niciodată nu am cumpărat mătci. Mă ocup de apicultura, probabil, de peste 40 de ani. Eu lucrez numai cu mătci de salvare, sau schimbare liniștită, și rasa să fie locală. Cu astfel de mătci am lucrat, lucrez și acum, și le recomand. Multă sănătate, și putere de muncă, îți doresc.

    • @ionduinea8585
      @ionduinea8585 23 дні тому +1

      @@doruv.5124 mulțumesc pentru răspuns și așa este cam peste tot clima este în schimbare și în România toate au fost devreme, rapița sa suprapus cu salcâmul și multe altele care vine foarte devreme față de anii trecuți. Dumnezeu să vă dea sănătate și pace în lume!

  • @cortan3246
    @cortan3246 20 днів тому +2

    De ce la dv. ramele deasupra sunt curate si nu sunt crescute cu ceara???

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  20 днів тому

      Multă sănătate, și binecuvântare, îți doresc Cortan. Am arătat, și explicat, de mai multe ori, dece albinelor nu le place să clădească pe stinghiile ramelor. Repet din nou; eu folosesc numai rame din lemn de pin. Cu cât lemnul din care sunt confecționate, este mai bătrân, cu atât produce mai multă rășină. Ori pe ramele cu conținut de rășină, albinele clădesc mult mai greu, sau deloc. Ăsta este secretul. Totuși și la mine, dar mai rar, se întâmplă să clădească, dar le curăț pentru a fi o ventilație cat mai bună în stup.

  • @munteniacarpatica9030
    @munteniacarpatica9030 22 дні тому +1

    Puneti 2 caturi de foite, eu asa procedat pline cu miere

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  22 дні тому

      Multă sănătate, și binecuvântare, îți doresc. Probabil, mai pun un cat sau două, și săptămâna viitoare, dacă Dumnezeu mă ajută, voi stoarce. Pentru mine, la stors, cea mai mare problemă este scoaterea ramelor. Acest inconvenient, se datorează marii cantități de albină, și mai ales căldurii. Efectiv este caniculă, și în plus trebuie să folosesc costumul. O altă problemă este coborârea caturilor, care sunt foarte grele, și eu de obicei, lucrez singur.

  • @strippygusztav6374
    @strippygusztav6374 23 дні тому +1

    Pune mâna și stoarce nu tot te vaita!

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  23 дні тому

      Multă sănătate, îți doresc, Gusztav. Dacă ar fi posibil, te-aș lua să mă ajuți. Dar am o întrebare; la asemenea stupi, cu asemenea cantitate de albină, ai putea lucra în costum de protecție, la temperaturi de 40C. cu o umiditate de peste 90% 5 ore pe zi, cel puțin? În condițiile astea, storsul unei singure familii, uneori, poate depășii 30 de minute. În plus, storsul trebuie făcut cu grijă. Dacă albinele sunt scăpate de sub control, poate fi fatal. Din aceste motive, prefer să le storc o singură dată pe sezon, fiindcă pe an, am mai multe stoarceri. Strippy dacă ai fi vecinul meu, bănuiesc, căci am face o echipă de nota 10.

  • @romeoclaudiuvascan1787
    @romeoclaudiuvascan1787 17 днів тому +1

    Grupează 4 pe un palet apropiați

    • @doruv.5124
      @doruv.5124  16 днів тому

      Multă sănătate, și binecuvântare, îți doresc Romeo. Nu am încercat niciodată, această variantă. Teoretic trebuie să lucreze. În plus, îi pot ancora. Fiind patru, nici vântul nu-i mai poate dărâma. Este o idee bună. Mare mulțumire.