נחל קדרון בתקופת בית המקדש

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 11 вер 2023
  • אפיק נחל קדרון מלווה את ההיסטוריה של ירושלים והעם היהודי מזה אלפי שנים. הנחל יוצא מצפון לעיר העתיקה. חלק משמעותי ממסלולו לאורך 34ק"מ עובר במדבר יהודה, ונשפך לים המלח סמוך ליישוב אָבְנת.
    לאורך ההיסטוריה הקדומה, לנחל קדרון היו מספר תפקידים מהותיים בחיי היום יום בירושלים ואני אפרט כמה מהם:
    נתחיל בכך שנחל קדרון היווה את גבולה המזרחי של ירושלים. אפשר להסיק את זה ממספר אירועים בתנ"ך, לדוגמא, במרד אבשלום, כשדוד בורח מבנו אבשלום ועוזב את ירושלים, הנחל מצוין כגבול העיר כפי שכתוב בספר שמואל ב, פרק ט"ו: "וְכָל-הָאָרֶץ, בּוֹכִים קוֹל גָּדוֹל, וְכָל-הָעָם, עֹבְרִים; וְהַמֶּלֶךְ, עֹבֵר בְּנַחַל קִדְרוֹן, וְכָל-הָעָם עֹבְרִים, עַל-פְּנֵי-דֶרֶךְ אֶת-הַמִּדְבָּר".
    תפקיד נוסף לנחל קדרון - הוא שימש כמקום ביעור עבודה זרה, למשל בימי אסא מלך יהודה ששלט בשלהי המאה העשירית ותחילת המאה התשיעית לפני הספירה, וכך כתוב בספר מלאכים א, פרק טו: "(יא) וַיַּעַשׂ אָסָא הַיָּשָׁר, בְּעֵינֵי יְהוָה, כְּדָוִד, אָבִיו. (יב) וַיַּעֲבֵר הַקְּדֵשִׁים, מִן-הָאָרֶץ; וַיָּסַר, אֶת-כָּל-הַגִּלֻּלִים, אֲשֶׁר עָשׂוּ, אֲבֹתָיו. (יג) וְגַם אֶת-מַעֲכָה אִמּוֹ, וַיְסִרֶהָ מִגְּבִירָה, אֲשֶׁר-עָשְׂתָה מִפְלֶצֶת, לָאֲשֵׁרָה; וַיִּכְרֹת אָסָא אֶת-מִפְלַצְתָּהּ, וַיִּשְׂרֹף בְּנַחַל קִדְרוֹן".
    נחל קדרון הוא אחד מאגני הניקוז המזרחיים הגדולים של ירושלים, עיר שמקור המים שלה ומערכות הולכת המים אל בריכות האגירה שלה היו בין הגורמים המכריעים שהכתיבו את מקום היווסדה ואת כיווני התפתחותה.
    במרכז שטח אגן ההיקוות של נחל קדרון נמצאת העיר העתיקה.
    למידע נוסף בעברית - historicalsitesinisrael.com/%...
    למידע נוסף באנגלית - historicalsitesinisrael.com/e...
    יהודה הולצמן

КОМЕНТАРІ • 2

  • @kayvee9576
    @kayvee9576 12 днів тому +1

    אהבתי תמשיך ככה מעניין מאודדד❤

  • @Attilaelo
    @Attilaelo 10 місяців тому +1

    ראשון