MARKET TAVUĞU SAĞLIKSIZ MI?- Fonksiyonel Tıp Akademisi

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 29 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 248

  •  10 місяців тому +40

    ARKADAŞLAR. Afrikalının uçaktan düşen telefonu kurcaladığı cehaletle buraya yazı yazan bunca cahilin varlığına şaşırmıyorum. Cehaletin küstahlıkla el ele oluşuna da. Videoda bilimsel olarak anlatılana karşı tez öne sürmek falan hak getire, sosyal medyada cahiller tarafından nasıl doldurulmuşlarsa burada papağan gibi dökmelerine de. Bilsinler onlar içn yapmıyorum bu videoları ve abone iseler hemen terk etsinler. Ben pislik temizlemekle bari uğraşmayayım. Birileri beni zehirliyor mazohizmi bunlara sefil varoluşlarını izah edecek bir rahatlık falan sağlıyor olmalı.

  • @ugurakl578
    @ugurakl578 Рік тому +18

    Mustafa hocam şöyle bir durum da var: Aynı civcivleri sanayi tipi tavuk yemi ile beslersen 40 günde bu kiloya gelirken normal köy usulü beslersen henüz civciv görünümünden bile çıkmamış oluyorlar.

  • @ik-kyu
    @ik-kyu Рік тому +41

    Sayın hocam, görüşlerinizin hepsini bilimsel ve doğru kabul edelim.O zaman köy tavuğundaki lezzet farkını nasıl açıklayacak sınız? Çiftlik tavuklarına birçok baharat ve sos katıldığı halde, sade bir köy tavuğunun lezzetine ulaşmak mümkün olmuyor.Doğal ortamından uzak her canlının zaten kendisi sağlıklı değildir.Tüketen de sağlıklı olmayacaktır.

    • @korhanozdemir9059
      @korhanozdemir9059 10 місяців тому +9

      yağ oranı daha fazla olduğu için + düdüklüde saatlerce bütün bağ dokular parçalanacak kadar piştiği için daha lezzetli

    • @tayyip6784
      @tayyip6784 9 місяців тому +2

      Adam anlatıyor zaten. Yağ oranı daha az modern tavukta. Tabi ki yağlı dokular daha lezzetlidir.

  • @ertugrulsarp7755
    @ertugrulsarp7755 Рік тому +22

    Hocam daha bir kaç hafta önce Türkiye'den tayvana gönderilen yumurtalarda antibiyotik kalıntısı olduğu için geri gönderildiği ile ilgili bir haber okudum bu konuda fikriniz nedir?

  • @hikmeterdem6929
    @hikmeterdem6929 Рік тому +18

    Hocam türkiyeden İhraç edilen yumurtada nitrofuran saptandığı için geri çevrildi.bu bir antibiyotik değil mi? Sizce gıda üretimi ve dağıtımında gerekli denetimler yapılıyor mu?

  • @dilekorubegarcia9731
    @dilekorubegarcia9731 Рік тому +16

    Hocam toplu endüstriyel hayvan üretimlerde hayvanlarda çok çeşit hastalık oluyor ve yüklü antibiyotik kullanılıyor. İnsanlar en çok antibiyotiği hayvan eti yiyerek gerçekleştiriyorlar hastalanıp doktordan alarak değil diyorlar. Gelecekte aşırı antibiyotik kullanımı sonucu ölümlerin kanserden ölümden daha yüksek rakamlara ulaşacağı söyleniyor. Bu konuda düşünceleriniz nedir ?

  • @anakin784
    @anakin784 Рік тому +26

    Hiç güneş görmeyen tavuklar. Çiftliklerden aldığım oldu bu hayvanlardan yürüme zorluğu ve nefes darlıkarı var.Kısacası doğal yaşam alanına bıraktığınızda yaşayamazlar. Ekonomik olarak hiçbir köy tavuğu bunun yanına yaklaşamaz. Etinin pişmesi anlamında köy tavuğu yaşına göre 1 kaç saat alabilir ama bunlar hemen pişiyor. Zararları var mı bilmiyorum. Ama çokta faydalı olduklarını düşünmüyorum.

  • @seymademir1034
    @seymademir1034 Рік тому +11

    Hocam sitenizde süt ile ilgili bir yazıda şu ifade yer alıyor;
    "Günümüz inekleri büyüme hormonları, alerjik proteinler, antibiyotikler ve kansere neden olduğu gösterilmiş büyüme faktörleri ile dolu olsa da reklamlarda dağlarda otlayıp halay çeken mutlu inekler görüyoruz."
    Tavuklar ilaçsız ama büyükbaşlar ilaçlı mı? Bu konuda aydınlatabilirseniz sevinirim.

  • @martidir1
    @martidir1 9 місяців тому +5

    Tüm açıklamalar mantıklı. Ancak antibiyotik olayı karışık görünüyor. Hastalanınca kullanılmasına izin veriliyor diyorsunuz. Türkiye gibi bir ülkede bunun kontrolü nasıl olabilir. Büyük üreticilerde hastaydı diye geçiştiriyor olabilir. Asıl soru şu: antibiyotik kullanılmişsa bir hayvanda onu yediğimizde bizde bu antibiyotiği almış oluyormuyuz?

  • @zamangezgini6389
    @zamangezgini6389 10 місяців тому +2

    Teşekkürler hocam. Videolarınıza bugün denk geldim. Sabahtan beridir fırsat buldukça izliyorum. Toplumda çok kafa karıştıran bir çok duruma değinmişsiniz. saygılar

  • @muratkinikoglu
    @muratkinikoglu Рік тому +52

    Kıymetli meslektaşım bir vegan olarak diğer hayvanlar gibi tavukların da yenmesine karşıyım ancak siz konuşmanızın başında açıkladığınız gibi ele aldığınız konu "veganlık" değil. Konu: Bazı doktorların uzun bir süredir kanıtı olmayan yalan yanlış bilgilerle halkı yanıltması. Palavra attıklarında birinin cevap vereceğini bilmeleri onları frenler mi emin değilim.🙂Emeğinize sağlık, yeni videolarınızı ben de merakla bekliyorum.

    • @tulaayoncu
      @tulaayoncu Рік тому +6

      Hocam yaaa tavuk zararlıdır diye yıllarca sakındık. Şimdi de bu saatten sonra çok farklı bir yorumla karşı karşıyayız.🤯

    • @nukhetozer5744
      @nukhetozer5744 Рік тому +1

      canım hocam,iyi ki varsınız

    • @cemalekingen3483
      @cemalekingen3483 Рік тому +15

      Bu kadar doğru yalnış bilgi dururken sizin anlattıklarınızin tavuk ureticilerinin sözcüsümu diye aklımıza geliyor tavuk etini paklamayami çalışıyor diye düşündürüyor. Bilimsel bir çalışma varmi bu konuda

    • @s2304
      @s2304 Рік тому +4

      Daha önce yumurta da zararlı dediler. Şu an her gün bir yumurta yiyin diyoruz

    • @fatihcolakoglu396
      @fatihcolakoglu396 Рік тому +2

      @@cemalekingen3483 Aynen ,ben de sizin gibi düşündüm....

  • @hsonmez4583
    @hsonmez4583 Рік тому +4

    Hocam araştırmanızı için teşekkürler. Benim iki çekincem var. Antibiyotik tedavi dışında da büyüme faktörü olarak kullanılıyor. İkincisi de rendelik. Keaimhaneai olan entegratörler kafa ayak tüyü rendeleyip yeme karıştırıyorlar, sektörler görüştüyseniz sorgulayın
    HÜSAMETTİN sönmez

  • @mustafahakansahin2853
    @mustafahakansahin2853 Рік тому +8

    Video için teşekkür ederiz hocam. Market tavuğu geniş kesimin proteine ulaşması için değerli ve insanların yanlış bilgiler nedeni ile endişelenmemesi değerli. Ancak otlayan-eşinen (grass-fed) tavukların ve yumurtalarının omega-3 içeriği , vitamin ve mineral içerikleri daha yüksek. Aslında ekolojiye uygun üretilmeyen tavukları yiyerek kardan zarar ediyoruz. Sanırım hepimiz daha çok ekolojik ürün talep etmeli ve farkındalığı arttırmalıyız. Saygılar.

    • @Rukix2
      @Rukix2 Рік тому

      ?

    • @Rukix2
      @Rukix2 Рік тому

      ​@?

    • @Atillaistanbul
      @Atillaistanbul Рік тому +1

      Hocam belli ki bu tavukların beslenmesinin insan sağlığı açısından değerlendirilmesi hususu için ek bir video güzel olur. Emekleriniz için teşekkürler

  • @BulentAltinkilic
    @BulentAltinkilic 11 місяців тому +4

    Değerli hocam bilgileriniz için teşekkür ederim insanlara çok yanlış bilgiler veriliyor. Öncelikle ben ne bir doktorum ne bir bilim insanıyım ben tavuk sektöründe çalışmış biri olarak oradaki bilgilerime dayanarak yazıyorum insanlarda bunları öğrensin. Piliç eti diye yediğimiz tavuklar hızlı bir şekilde büyüsün diye 24 saat aralıksız yem verilmektedir önlerinde hiçbir zaman yemleri eksik olmaz makinelerde palet ve kanal yardımı ile sürekli yemleri önlerine gelmektedir ve sürekli yem yemektedirler bundan dolayı 38 ile 44 gün arasında kesime gitmektedir 44 gün sonrasında ise kesime gitmediği takdirde yediği yem kiloya yansımadığından dolayı çiftçiye zarar vermeye başlar. Yumurta için yetiştirilen tavuklar ise daha farklı bir şekilde büyütülür onlara da belirli bir gramajda yem verilir bunun nedeni ise tavuğun yağa bağlanmasını engelleyip yumurta yapmasını sağlamak ve pazarlara kamyonlarla gelip tavuk satanlar var bunları alan insanlar bu tavukların daha geç piştiğini bilirler bunun sebebi ise bu tavukların etlik tavuklar gibi 38 ile 44 gün arasında yetişmediğinden dolayı aklımda kalanı kadarıyla yazıyorum yanlışım varsa bilen arkadaşlar düzeltebilirler tavuk yumurta vermeye 21. haftada başlıyordu bunun hesabını yapsak bile etlik tavuk ile yumurta tavuğu arasındaki farkı açık bir şekilde anlayabiliriz ve bir konuya daha değinmek istiyorum köy tavuğu yada köy yumurtası diye sattıkları birçok ürün yalandır. köy tavuğu diye sattıkları piliç anaç tavuklardır yani yumurta tavuklarıdır normal etlik tavuk gibi çok beyaz değil ve onun kadar hızlıda pişmiyor ve gelelim diğer bir konuya gezen tavuğa. İnsanlar şunu iyi bilsin ki gezen tavuk köy tavuğu değildir gezen tavuk aynı çiftliklerde yetiştirilen etlik yada yumurta tavuğu gibi yemlerle kapalı alanda değil de açık alanda yetiştiriliyor ama köy tavuğu ise özgürdür ve her boku yer ve vitamini lezzeti etinin rengi ve geç pişmesi ondan kaynaklanır ama hiçbir gezen tavukta bu özellik yoktur bu yumurta içinde geçerlidir köy yumurtası diye sattıkları yumurta da aynı şekilde köy yumurtası değildir bu yazdıklarım büyük şehirler için geçerlidir küçük şehirlerde tabi ki gerçek köy yumurtası bulabilirsiniz. Ben İstanbul'da şahsen şahit oldum çiftlik yumurtasını vatandaşa köy yumurtası diye satıyorlardı ve satıcıyı insanları aldatmaması için uyardım. Özellikle İstanbul için yazıyorum köy sütü organik süt diye sattıkları sütlerde aynı çiftlik yumurtaları gibi yemle beslenen çiftlik hayvanlarından elde edilen çiftlik sütleridir asla köy sütü değildir buna da dikkat etsinler lütfen.

    •  10 місяців тому

      Hocam hızlı büyü diye senin çocuğuna ya da herhangi bir fareye ya da ne istersen o hayvana 24 saat yem ver bakalım büyüyecek mi? Buyrun deneyin. Anlatmışız videoda. O tavuklar seçilmiş çaprazlama ile elde edilen zaten genetiği hızlı büyüyecek tavuklar. Uzun boylu aileler gibi. Bu tür efsaneler çok çekici biliyorum. Yazdıklarınız içinde bazı doğrular ve daha fazla yanlış var. Saygılarımla

  • @serminaltindis5480
    @serminaltindis5480 Рік тому +3

    Yıllardır duyduğumuz şeylerden farklı bir yaklaşım hocam. Teşekkür ederiz. Takipte olacağım.

  • @dr.cemalincedere3463
    @dr.cemalincedere3463 Рік тому +14

    Market tavuğunda malesef Omega 3 yok. Ek olarak anne bakımına muhtaç hayvanların kafeslerde beslenmesi vücutlarında yüksek kortizol ve adrenalin düzeyleri olması sıkıntı yaratabilir sanıyorum.

    • @yalnzkovboy3382
      @yalnzkovboy3382 11 місяців тому +4

      Köy tavuğu dediğiniz de de yok OMEGA 3

  • @ThaMatosAl
    @ThaMatosAl 11 місяців тому

    Tavuğun etinin sert veya yumuşak olması cinsinden ve beslenmesinden kaynaklı. Ayrıca iyi beslenirse tavuk hızlı büyür ve gayet normaldir.
    Yumurta için besleniyorsa veya et için ise ona göre beslersiniz.
    Evimde kendi tavuğumu besliyorum, hocam videoda doğru bilgileri anlatmış.

  • @eatweets__
    @eatweets__ Рік тому +5

    Hocam çok teşekkür ederim, emeğinize sağlık, paylaşımlarınızı heyecanla bekliyoruz. Hocam bilmiyorum listenizde var mıdır, kollajen hakkında da medyada çok bilgiler geziyor, doğrusunu sizden öğrenmek isteriz. Saygılarımla

  • @mustafahoca66
    @mustafahoca66 10 місяців тому +2

    Ben köyde yaşıyorum,Gezen tavuğun neler yediğini bir görseniz yanından geçmezsiniz. Fare ölüsü,koyun inek pisliği. İçtiği su en pis birikintiler. Her türlü hastalıkta var.

    •  10 місяців тому

      Bu açıdan sorun yok bence. Ama videoda anlatılan niteliksizlik var

  • @aysesu2357
    @aysesu2357 Рік тому +6

    piliç olmasından ziyade bu tavuklar birbirinin üzerinde eşindiği güneşi, toprağı yeterince göremedikleri için deseniz daha isabetli olmaz mıydı hocam, emeğinize sağlık.

  • @cnacak7
    @cnacak7 Рік тому +4

    Tavuklara yem üzerinden verilen antibiyotikler ki bunların yumurtada 10 güne kadar bulunduğu ile ilgili araştırmalar var, tavuk etinde de kalıntı bırakıyor mu? Ve biz bu kalıntıları ağız yoluyla alamazmıyız?

  • @sevtapmr
    @sevtapmr 11 місяців тому +6

    Hangi market zincirinden rüşvet aldığınızı merak ediyorum gerçekten. Hem de fonksiyonel tıp adı altında. Erkeklerdeki meme büyümesine sebep olan östrojenin sebibini açıklayabiliyor musunuz? Yediğimiz tavuklarda hormon yok mu diyorsunuz şimdi!

    •  10 місяців тому +3

      Sen estrojenden ne anlarsın?

  • @ozcanbolat7280
    @ozcanbolat7280 11 місяців тому +14

    Cocuklugumda evde tavuk piserken tencere sapsarı olur evi bi tavuk kokusu sarardı ,üstünden köpügü alınırdı. Eliniz bulastıgında sabunla zor cıkardı ,tadını lezzetini hic deginmiyorum🤔 simdiki tavuklar ici bom boş malesef kendi fikrim

  • @food6175
    @food6175 11 місяців тому +4

    Peki ilk kurt neyle ciftlesmistir ya da ciftlestirilmistir bu merak uyandırıcı bir hipotez olduğu icin soruyorum

  • @ceydaercanik2133
    @ceydaercanik2133 Рік тому +9

    Mustafa hocam, emeğinize sağlık, yine ezber bozan bir içerik hazırlamışsınız🙏🏻👏👏 MRNA aşılarının etkileri hakkında da umarım açıklama yaparsınız🙏🏻Çok teşekkürler🌺

  • @Atillaistanbul
    @Atillaistanbul Рік тому +6

    Hocam besin olarak soya kullanılmasının ostrojeni arttırdığı konusunu da değerlendirebilir misiniz?

  • @Esinİlhan-p2l
    @Esinİlhan-p2l Рік тому +4

    Bize aktardığınız bilgiler için ve hiç yorum katmadan aktardığınız bu değerli bilimsel yayınları bize ulaştırdığınız için çok teşekkür ederim.Ben çok faydalanıyorum.Ellerinize emeklerinize sağlık.Dişhekimi Esin İlhan.

  • @sadknesiroglu2683
    @sadknesiroglu2683 Рік тому +7

    Değerli hocam bilgilerinizi bizlerle paylaşmanızı çok önemsiyorum.Ünlü bir markaya Tavuk yetiştiriciliği yapan bir ahpabımdan tavuklara belli dönemlerde Antibiyotik verildiğini,Ancak kesimden belli bir süre önce durdulduğunu öğrendim.

    •  10 місяців тому

      hasta olduğunda size de verirler.

  • @memalan4554
    @memalan4554 10 місяців тому +2

    Dr bey selamlar. Bircok videonuzu ilgiyle takip ettim. Bu seferki videoda dikkatimi ceken bir hususu arz etmek isterim. Siz konuyu irdelerken konuya dair yapilmis çalışmaları sık sık gosterirdiniz ama bu seferki videoda calisma göremedim ben mi kaçırdım yoksa baska bir sebebi mi var? Çalışmalarinizda başarılar dilerim

    •  10 місяців тому +1

      Bu klinik çalışma yapılacak bir konu değil. Tavuklarda hormon vs saçmalığı zaten hormon ne demek bilen kişi için zırvalık. Hızlı büyümeninvs esası anlatılıyor burada. Bunun "çalışması " :) olmaz. ne nedir onu anlattık

  • @ademaldemir3468
    @ademaldemir3468 10 місяців тому

    Marka tavuklar belli bir süre kesim öncesi yem kullanıyorlar. Yem Rasyonu insan sağlığı gözetilerek hazırlanıyor. Ülkemizde sorun kontrol dışı yetiştiricilik. Maalesef mezbahaya gidene kadar sentetik katkılı yem kullanılıyor. Şimdilerde durum nedir bilmiyorum ama 3,5 kilo yemle 2,5 kilo gibi canlı tavuk elde etmekle övündüğümüz zaman Avrupa da standart 7 kilo idi. Kırmızı et de çok masum değil. Hormon kullanılan besi hayvanının 6 aydan önce kesilmemesi gerektiği söylenirken Veteriner hekimler O. dergisinde okumuştum mezbaha gaita testlerinde çok yüksek oranda hormona rastlanmış

    •  10 місяців тому

      Büyükbaş küçükbaş'ta hormon mümkün. Bizde yaygın değil çünkü hem pahalı hem bilgi yok uygulayacak. Keşke "okudum" demiş olduğunuz yayını yazabilseniz, o zaman bu söz anlam ve değer kazanacaktır, biz de okuyacağız. Ama tavukta hormon cahil söylentisi. Sivrisinekleri yakalayıp gözüne ilaç sıkmak gibi bir şey. 3,5 kg ile 2,5 kg elde edilemiyor, ama aksine KEŞKE EDİLEBİLSE! Dünya ve ekosistem için büyük gelişme olurdu. Doğa tahribatı azalırdı.

  • @hdraslan1577
    @hdraslan1577 Рік тому +4

    Herkes e selam ben tavuğu çok seviyorum market köy fark etmiyor 😊yaşım 40 oldu 30 yaşıma kadar 3 öğün tavuk yerdim çoğu zaman ama 30 yaşımdan sonra 4 kez böbrek taşı düşürdüm çok doktora gittim bir çözüm bulamadım çünkü kum ve ufak tefek taşlar devam ediyordu uzun lafın kısası kendi kendimi takibe aldım ne zaman tavuk yersem idrarım kumlanıyor 2 yada 3 öğün arka arkaya yersem taşa dönüşüyor artık korkuyorum yiyemiyorum tavuk şu yazıyı yazdığım tarihten 1 hafta önce 3 öğün arka arkaya yedim en son 1 gün boyunca kanlı sancılı oldu idrarım bir tavsiye bir yardımcı olacak varmıdır teşekkürler

  • @portakal5625
    @portakal5625 9 місяців тому

    bilgilendirici ve bilimsel olmanız süper

  • @mustafaerdonmez_60
    @mustafaerdonmez_60 10 місяців тому +2

    Hocam kardiyobey adlı hesaba bilimsel tartışma teklif etmiştiniz. Merak ediyorum ne cevap verdiler acaba? Ben oraya da yazdım sizinle güzel bir program yapması gerektiğini düşündüğümü.

    •  10 місяців тому +4

      Sekreterini bizzat aradim davet ettim. "Üslubumu beğenmiyormus kabul edemezmis 😀. Söyleyecek lafı olsa öyle bir eder ki 😀

    • @mustafaerdonmez_60
      @mustafaerdonmez_60 10 місяців тому +1

      @ gerçekler acıdır hocam 😀 çağın en büyük hastalığı popüler olma çabası ve ordan gelen maddi kazanç. Cevabınız için teşekkür eder çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dilerim hocam. Bunca kirliliğin içinde doğrulara ulaşmak çok zor. Eksik olmayın.

  • @mustafaozfiliz2020
    @mustafaozfiliz2020 11 місяців тому

    BU TESPİTİNİZİ YÜREKTEN KUTLARIM TAVUK KONUSUNDA ÇOK DOĞRU SAYGILARIMLA

  • @umranenercan6373
    @umranenercan6373 11 місяців тому

    Hocam nadiren yerdim sizi dinledikten sonra içim rahat tüketeceğim yüreğinize sağlık 👍👍👍👍👍👍👍👍🤲🤲🤲🤲🤲🤲🤲👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  • @sugunes1230
    @sugunes1230 Рік тому +1

    Merhaba, Şu belgeselde anlatılanlara dair düşüncenizi öğrenmek isterim: Poisoned: The Dirty Truth About Your Food (Netflix) Teşekkürler

  • @serapkoc6757
    @serapkoc6757 Рік тому +5

    Çok teşekkür ederiz hocam. Muhteşem bir video olmuş. Tavukların yetiştirilmesi esnasında müdahaleyle ilgili ortalıkta dolanan bilgilerin abartılı olduğu aşikar. Fakat kesim sırasında ve kasap reyonlarında yerini aldıktan sonra tavuğun başına gelebilecekler bence dramatik. Bozulmaya yüz tutmuş ya da bozulmuş tavuk eti çeşitli kimyasallarla yıkanarak ve baharatlanarak tekrar satışa sunuluyor. Benim önerim çok güvenilir kasaplardan alışveriş yapmak

  • @seldagecer6294
    @seldagecer6294 Рік тому +4

    Sayin hocam bilgilendirme icin tesekkur ederiz..Market tavuğu ile ilgili olarak...Haftanin 3-4 gúnü bu tür tavukla beslenen kisilerde yapilan bir calisma var mi?(mevcut sağlik durumlarinin takip edildiği ) ve Türkiyede tavuk yetiştiricıleri hangi yemleri (yemlerin yasal olup olmadiği.,)kullaniyorlar?hangi şartlarda (kapali alan,suni aydinlatma vb) yetişiyor tavuklar?Bu konularda da aydinlatirsaniz seviniriz.Saygilar.

  • @dr.ahmetakkoca5589
    @dr.ahmetakkoca5589 9 місяців тому

    Bilgilendirmeniz için teşekkürler🙏🏼

  • @naczu
    @naczu 2 місяці тому

    Hocam verdiğiniz değerli bilgiler için çok sağolun.

  • @ibrahimsivrikaya
    @ibrahimsivrikaya 9 місяців тому

    Çok teşekkür ederim. Farkındalığım arttı.

  • @fatmacakr2454
    @fatmacakr2454 8 місяців тому

    Anladığım şuki karşıt görüş sadece gıdaya odaklı konuşuyor sizinki çok daha kapsamlı ve Daha fazla olumlu sebepler var emeyinize sağlık hocam

  • @ozlemsungurutku3142
    @ozlemsungurutku3142 9 місяців тому

    Önemli bilgiler Teşekkürler

  • @dr.muhammetozdemir
    @dr.muhammetozdemir 9 місяців тому

    Cok guzel bilgiler hocam

  • @drturgayyucel
    @drturgayyucel Рік тому +1

    Çok teşekkürler sevgili hocam . Özlemiştik sizi .

  • @gultacbozkurt7021
    @gultacbozkurt7021 Рік тому

    Çok teşekkürler. Tam da merak ettiğim soruların cevaplarını dinledim sizden.

  • @fundasakarya4157
    @fundasakarya4157 9 місяців тому

    Merhabalar, yumurta için de geçerli mi acaba? Yine de 0 ile başlayan seri numaralı organik yumurtalardan mı yemeliyiz yoksa farketmiyor mu hocam, aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

    •  9 місяців тому +5

      Organik farklı bir kavram, burada konuşulandan. EĞER karşılayabiliyorsanız tüm hayvansal gıdaları organik almanız daha doğru denebilir, çünkü bütün toksinler yağda birikir bilindiği gibi

  • @cihanakdemir5470
    @cihanakdemir5470 Рік тому +3

    Emeğinize sağlık hocam. Merakla diğer videolarinizi bekliyoruz saygilar.

  • @devrimoger
    @devrimoger 10 місяців тому

    Çok mantıklı geldi teşekkürler

  • @gulbin1995
    @gulbin1995 Рік тому

    Emeğinize sağlık, doğru bilgiyi ilk ağızdan dinleyeceğiz

  • @ozgesaglam2887
    @ozgesaglam2887 Рік тому +5

    Fonksiyonel tıbbı baslattığınızda da eminim çok şaşkınlık yarattınız bu videoda olduğunuz gibi... Teşekkur ederiz. Hayatta ögrenmek kadar güzel bir şey yok.👏

  • @neclaulugun152
    @neclaulugun152 Рік тому +2

    Teşekkürler Hocam, bu seri muhteşem oldu, ağzınıza, beyninize sağlık💐

    • @neclaulugun152
      @neclaulugun152 Рік тому

      @@melissagms1165 siz iyi misiniz, hocayı tanımıyorsunuz, reklama ihtiyacı yok, hele hele reklam ajansına hiç yok, amacı bu olsaydı şu an bu hadsiz yorumu yapamazdınız

  • @emelgunaydn102
    @emelgunaydn102 Рік тому

    Hocam 13 yasinda çok iştahsız ve zayif yapılı bir kızım var. Özellikle sabahlari bebek gibi lokmalar hala yanağının kenarida çiğnemeden bekletiyor. Protein kaynağı olarak haftada bir gün market tavuğu pisiriyorum. Bu bağlamda açıklamalarınız beni rahatlattı çok teşekkürler.

  • @seydahira6306
    @seydahira6306 Рік тому

    Peki market yumurtaları da mı bu şekilde güvenilirdir hocam illa 0 kodlu organik yumurta peşinde koşmalı mıyız? Şehirde ot yiyen tavuk yumurtası bulamıyoruz malum

  • @cenktezcan
    @cenktezcan 10 місяців тому +1

    iyi günler ben market tavuğu yetiştiricisiyim.karbon emisyonu olarak en düşük değere sahip üretim modeli olduğunu söylemek isterim. Cevreci yani. Antibiotiklerin yerini prebiotik probiotikler aldığını eklemek isterim.

    •  9 місяців тому +1

      Ne söylerseniz söyleyin cahil ama küstah mazoşist bir grup zehirlendikleri vehminden aldiklqri zevki sürdürecek, belli

  • @hulyaboyraz4216
    @hulyaboyraz4216 Рік тому

    Bilgilendirme icin teşekkürler Mustafa hocam

  • @mineozgenler9051
    @mineozgenler9051 Рік тому +3

    Çok teşekkürler bu önemli bilgiler için. Zamanınız olursa protein tozları ile ilgili de bir "doğrusu bu" videosu çok makbule geçer. Malum gençler arasında kullanımı çok yaygınlaştı.

    • @elodoz
      @elodoz Рік тому +1

      Bununla ilgili mustafa beyin videosu var aslinda

    • @mineozgenler9051
      @mineozgenler9051 Рік тому

      ​@@elodozteşekkürler. Siz söyleyince bakıp, buldum🙏

  • @secilsavur7503
    @secilsavur7503 Рік тому +1

    Konu başlıkları çok güzel hocam, çok teşekkürler👏👏👏Bir de balıklar konusunda yayın yapar mısınız?

  • @ayseguldemirkazk9950
    @ayseguldemirkazk9950 Рік тому +2

    Emeginize sağlık hocam, teşekkürler 🙏 organik diye satılan ya da serbest dolaşan tavuklar ile ilgili calismalar varsa onları da duymak isteriz.

  • @oyaoyaa5251
    @oyaoyaa5251 Рік тому

    Çok teşekkür ederim, hocam.🤲🏼

  • @kemalbilgin8334
    @kemalbilgin8334 Рік тому

    Çok doğru bilgiler. Teşekkürler

  • @alionder4242
    @alionder4242 Рік тому +2

    Mustafa hocam bilginize emeğinize sağlık,tavukların kesimi yolumu ve sıcak havuzlara atılması konusuna da değinirmisiniz

  • @bekiruğur-n5m
    @bekiruğur-n5m Рік тому +3

    Bazı videolarınızı izledim( mesela ekmek ile ilgili olan) ... Gerçeğin peşinde ciddi bir sorgulama yürüttüğünüzü görüyor ve çok takdir ediiyorum. "Doğrusu Bu" başlıklı videolar da uzun fakat oldukça faydalı olmuş. Günümüzde iyilik-kötülük dediğimiz; muhafazakar özlemler ya da dizilerdeki gibi bir melodram değil aslında tamamen bir muhasebe hesabı. Bunu kötü anlamda söylemiyorum... maalesef Milletin bilim diye teveccüh gösterdiği, muhafazakar malumatlardan ibaret... Kronik rahatsızlık sahibi bir izleyici olarak kompleks sorunlara yaklaşımınızı ilgi ile izledim. Araştırma ve yayınlarınızda kolaylıklar ve kanalınız için iyi şanslar dilerim

  • @eros6719
    @eros6719 8 місяців тому

    Size göre nasıl beslenmeliyiz?

  • @meneksekuseyri3620
    @meneksekuseyri3620 Рік тому

    Dillerinize sağlık, içimizi rahattattınız

  • @elifturker2407
    @elifturker2407 Рік тому

    Bir de organik tavuk satılıyor. Yemi vs organik . Güneş de görüyor. Ancak köy tavuğundan da 2-3 katı fazla fiyatı ve az sayıda. Bunla ilgili ne düşünmeli acaba ? Hocam tavuk videoları devamı bekliyoruz. 😊

  • @alacn3807
    @alacn3807 Рік тому +10

    Sn mustafa bey Abd gidip fonksiyonel tıp kitabını yazmadan önce farklı bilgiler içindeydiniz, Oraya gidip geldikten sonra Fonksiyonel tıp tan ayrılmış dönmüş gibi algıladım ben sizi, İnsanlara belgeli bilimsel araştırmalı kaynak gösteriniz, Amacınız degişti ise net olun bence size saygım var ama görüyorum ki yönünüz sanki degişmiş ilerki videolarınızı da seyredip karar vermek gerekiyor...Saygılsrımla

    • @adil-n1i5b
      @adil-n1i5b 11 місяців тому

      Kafam karışıyordu acaba dedikleri doğrumu diye bu yazdıklarınıza netleşti sağolun abd manipülasyonun kaosun insan türüne ihanetin ana merkezinde beyni hipnozlanmış kişilere çok güvenemiyorum tüm dünyanın bu halde olmasının en büyük nedeni abd de yapılan ilaçlar araştırmalar

  • @Daltarakis
    @Daltarakis Рік тому +3

    Hocam çok özletmiştiniz kendinizi, çiçeği burnunda bir doktor olarak sizi severek takip ediyorum. Yakında tanışmak ümidiyle.

  • @onurkkk
    @onurkkk Рік тому

    Cok guzel icerik olmus. Teşekkür ederiz Hocam.

  • @ozlemsaracdoyasyayasamak7632
    @ozlemsaracdoyasyayasamak7632 3 місяці тому

    Hocam çiftlik balıkları hakkında da bilgi videosu gelir mi 🙏🏻 çok teşekkürler

  • @ugurenesdundar3111
    @ugurenesdundar3111 11 місяців тому

    Çok güzel anlatmışsınz teşekkürler hormonu ve antibiotiği bedava sananlar var ama yinede anlaşıldığını umuyorum

  • @ademgunduz9581
    @ademgunduz9581 Рік тому

    Hocam emeğinize sağlık
    Çok teşekkür ederiz

  • @barsdemirbas6485
    @barsdemirbas6485 11 місяців тому

    TEŞEKKKÜR

  • @rabiaayan3883
    @rabiaayan3883 Рік тому +1

    Sevgili hocam. Emeklerinize sağlık. Her sabah tükettiğimiz 0-1-2-3 numara yumurta konusunu da işlemeniz mümkün mü? 0 numara için diğerlerine kıyasla abartı verdiğim parayı hak ediyor mu acaba bu 0 numara yumurta. Doğrusu nedir? Sevgiler saygılar

  • @cnacak7
    @cnacak7 Рік тому +3

    hocam tavukdaki östrojen hakkında neler söylersiniz

    • @sesafarigul7754
      @sesafarigul7754 Рік тому +1

      Hocam bu hayvanlarin kesilmesi ve tüylerinin yolunması ile alakalı bi şey konuşmamışsınız bence eksik kalmış önemli bi nokta.Kesildikten sonra yolum için direk sıcak suya atılan hayvanda neler oluyor birde burayı araştırmak lazım

    • @cnacak7
      @cnacak7 Рік тому

      Hocam doğal olarak dişi hayvanlardaki östrojeni kastetmiştim. İlaç olarak eklenenleri değil. Tavuk değil de horoz eti yemek gibi.

    • @cnacak7
      @cnacak7 Рік тому +2

      Veya çok tavuk eti tüketen genç erkeklerdeki meme büyümesi sorunu gibi

  • @sezginylmaz3801
    @sezginylmaz3801 Рік тому

    Teşekkürler Mustafa hocam

  • @nebahatcebeci6855
    @nebahatcebeci6855 3 місяці тому

    Teşekkür ederim ❤

  • @SureyyaGunebakan
    @SureyyaGunebakan 9 місяців тому

    Tesekkurler ❤

  • @Sofistic9
    @Sofistic9 Рік тому +2

    Bu videoyu anneme yollayacağım , oğlum her tavuk yediğinde zararlı bu yemesin dediği için 😅 teşekkürler Mustafa hocam çok aydınlandık çok şükür 🙏

  • @ahmetcb
    @ahmetcb 11 місяців тому

    Fonksiyonel Tıp Akademisi
    Allah sizi Var etsin.....✨️💖

  • @T-mert
    @T-mert Рік тому +3

    The size and shape of market chickens have significantly changed over the years, raising concerns about their health and quality.
    🐺
    The modern dogs we see today, including the Kangal breed, were created through selective breeding based on desired traits, rather than genetic alteration.
    🐔
    Selective breeding, not genetic modification, is responsible for the fast growth of chickens, but it may lead to joint problems and difficulty walking.
    💧🌱
    In America, a significant amount of land, water, diesel, fertilizer, and pesticide are used for animal feed production, highlighting the environmental impact of the meat industry.
    🍗
    The cooking time of a chicken depends on its age and the amount of connective tissue, making younger chickens cook faster and easier to separate the muscle fibers.
    🍗
    Selective breeding has resulted in new chicken breeds with lower fat content and higher meat ratio, making them healthier and less likely to accumulate jelly and fat when cooked.
    🚫
    The use of a feed additive containing arsenic in chickens has been linked to carcinogenic properties, raising concerns about the potential health risks associated with consuming chicken products.

  • @sahkantosun9313
    @sahkantosun9313 Рік тому

    Mustafa hocam Lp (a) yüksekliği ile ilgili bir video paylaşabilir misiniz ? Bunun asla düşmeyeceğini, genetik olduğu söyleniyor. Nasıl düşürülür, ne yapmamız gerekir ? Bunu HDL, LDL konusunda değinirseniz çok mutlu olurum 🙏🌟

  • @Dr_Numan
    @Dr_Numan 8 місяців тому

    Bir doktor olarak size hayranım hocam

  • @ahmetdurak5591
    @ahmetdurak5591 Рік тому +1

    Eksik bilgilerle medyaya bilgi veren uzmanlar çok yanlis yapıyor.Sayin araştırmacının verdiği bilgiler rahatlatıcı.en azından yemek zorunda kaldigimda gereksiz stres yapmam sanırım.

  • @ozlemm3457
    @ozlemm3457 Рік тому +2

    Hocam harika bilgiler çok teşekkürler. Sizi özlemiştik doğrusu. Şu ketojenik konusuna da son noktayı koyarsanız süper olurdu. Desteklemediğinizi biliyorum ama insan neden diye detay istiyor😬😬😬 Ayrıca beslenme rutininizi de çok merak etmekteyim. Serinin kalanını merakla bekliyorum. Sevgiler saygılar…

  • @MuradÇeltik-j5z
    @MuradÇeltik-j5z 8 місяців тому

    Çok teşekkürler.

  • @emirhancelik2874
    @emirhancelik2874 Рік тому +2

    çok net ve aydınlatıcı bilgiler, peki vucut geliştirme sporuyla ilgilenenlerin günlük 500 gr tükettigi bu hayvansal proteine alternatif var mı ? spor hayatlarının temel taşı bu tavuk. Sizi çok özlemişiz bu arada daha sık izleriz umarız.

  • @neseliperi24
    @neseliperi24 Рік тому +3

    İyi de hocam, sadece kurt varken o türler nasıl türedi? Siz diyorsunuz ki, uzun kulaklı türle çiftleştirirdi falan, türler türedi. O uzun kulaklı tür nasıl çıktı Peki?

    •  10 місяців тому +3

      Bu soruların sorulduğu bir ülkede yaşamak, lütfen üstünüze almayın ama, gerçekten insana nerede olduğunu anlatıyor. En temel biyoloji ve evrim gerçekleri bilinmiyoır

  • @ekinyarkntas7482
    @ekinyarkntas7482 2 місяці тому

    Tıp Fakültesinde okurken hocamın derste :'' Yediğimiz tavuklar da ab enjekteli.'' deyişi gözümün önüne geliyor ve şaşırıyorum. Teşekkürler Hocam.

  • @feridekendiroglu3177
    @feridekendiroglu3177 Рік тому

    Çok teşekkür ederim. Çok ama çok faydalı bir bilgiydi benim için. Emeğinize sağlık

  • @otvmtvkdv2135
    @otvmtvkdv2135 Рік тому +1

    Hocam sonsuz teşekkürler. Lütfen daha sık video atın. Videonun sonunda gösterdiğiniz gelecek video konularını heyecanla bekliyoruz. Selamlar 🙏

  • @makalu838
    @makalu838 8 місяців тому

    Harikasın hocam

  • @ibrahim4243
    @ibrahim4243 2 місяці тому +1

    hocam siz çok yaşayın. bu videoyu anlamayan gitsin kardiyoloji doktorunu veya diyabetlidiyetisyeni izlesin.

  • @ersinozdemir5215
    @ersinozdemir5215 Рік тому

    Hocam nerelerdesiniz,hergun bakiyoruz yeni video varmi diye

  • @createdby3685
    @createdby3685 Рік тому +1

    Emeğinize sağlık. Kuyruk yağı ve iç yağının yararı/zararı hakkında söylenenlerle ilgili bir video da yapar mısınız?

    • @sncmn2758
      @sncmn2758 Рік тому +3

      @ sade yağ olayı var bide hocam.Sade yağ tam olarak nedir etkileri nedir bunu da ele alabilir misiniz

  • @sevginingucu
    @sevginingucu Рік тому

    hocam, emeğinize sağlık.

  • @mevaavsar2415
    @mevaavsar2415 Рік тому

    Video için çok teşekkür ederim hocam. Söylediğiniz gibi bu konunun etik tarafı içime sinmiyor. Ama bu kısmı ayrı tutarak yaptığınız bilgilendirme çok değerli 👏

  • @ntubakaya
    @ntubakaya Рік тому +3

    Emeğinize sağlık hocam. 🌸 Bazı kişiler/gruplar yüzünden tavuk yerken bile kendimi suçlu hissediyordum. Doğrusunu araştırmadan her okuduğumuza, her popüler söyleme inanmamalıymışız. Teşekkürler 🙏

  • @arkabi
    @arkabi Рік тому

    Hocam özlemiştik sizi.

  • @aylasonmez2466
    @aylasonmez2466 Рік тому

    Paylaştım teşekkürler hocam