Soluția Timișoarei pentru o intersecție superaglomerată - EuroIMPACT

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 9

  • @paraschivlaurentiu70
    @paraschivlaurentiu70 6 років тому +4

    foarte frumos. Romania este frumoaa. Atipica Europei, cred.

  • @gogutzy
    @gogutzy 6 років тому +6

    mda, marfa la timisoara, asta inseamna dezvoltare durabila. faci un pasaj, pentru urmatorii 50 de ani de trafic.
    la bucuresti? poduri de 100 de ani stau sa cada, si se vorbeste despre renovare (ele nemaifacand fata traficului de vreo 10 ani incoace). asta ca sa nu mai vorbim de alte gafe. da asa-i cand ajung toti taranii si tiganii pe functii, mai scot si ei un ban, mai inchid si ei un ochi.
    respect timisoara pentru ca tii la conditiile de viata ale locuitorilor tai.

  • @irenkowacs5607
    @irenkowacs5607 5 років тому +2

    Trecerea scaunelor pe rotile ale persoanelo cu handicap locomotor s-a făcut după ureche , bordurile nu sunt îndeopărtate ci doar micșorate, adică accesibilizarea ,,e minunată, dar lipsește cu desăvârșire.,,

  • @fm7551
    @fm7551 6 років тому +4

    Timisoara , in sfarsit fac si ei ceva . Ar trebui sa ia lectii de la Cluj, Oradea sau Alba Iulia. Nici nu sunt departe de aceste orase Europene. Dar primarul vopsti la par si la creier nu se deplaseaza...

  • @vali20vali20vali20
    @vali20vali20vali20 6 років тому +1

    Mare chestie, de ce nu s-a facut direct cu patru benzi, asa cu doua (sau trei, daca reduci din marcajul de pe mijloc) e deja depasit. Normal ca s-au marit valorile de trafic, asta e efectul natural al oricarei investitii de fluidizare a traficului. Iar autobuzul ar trebui ajutat cu culoarea verde tot timpul, pentru a i se reduce timpul de parcurs, nu numai cand e in intarziere.

  • @a0flj0
    @a0flj0 4 роки тому

    Astea-s basme. Intrebati orice timisorean care conduce masina prin oras. Au fost puse mult prea multe semafoare, asa incat in fapt mai mult incurca decat ajuta. Intre timp s-a prins si primaria, asa ca pe unele (nu suficiente) le-a pus pe galben intermitent continuu. De cand e pus pe picioare sistemul traficul e mai lent tocmai prin punctele de gatuiala, unde nu e loc sa latesti strazile. Partea cu recunoasterea numerelor e doar informativa, pt. ca nu exista legislatie corespunzatoare care sa permita amenzi de circulatie fara prezenta unui agent de circulatie. Sistemul face frecvent prostii, sau e vulnerabil la tot felul de perturbatii - la un moment dat intr-o intersectie sincronizarea era perfecta: erau cand toate semafoarele pe rosu, cand toate pe verde. In plus, sistemul e deja din fabricatie perimat. Peste tot in occident, orice intersectie mai rasarita are elemente de automatizare pentru adaptarea semaforizarii la trafic - exista bucle mari de detectie a masinilor in asfalt, si senzori de detectie a pietonilor, in asa fel incat in functie de numarul de masini si pietoni pe fiecare sens semafoarele dintr-o intersectie sa fie actionate adaptiv, proportional cu traficul. In Timisoara, in unele intersectii, stai de-ti creste barba pe-o directie, desi nu-i absolut nimic pe directia perpendiculara si cand se face verde trec doar 5-6 masini, dupa care ciclul se reia. Nu exista nici o diferenta intre ritmul semafoarelor la ora noua dimineata sau la sase seara, desi traficul e clar diferit.

  • @jaroslavsimon8100
    @jaroslavsimon8100 4 роки тому

    Solutii moderne la restul UE cunoscute deja 50 de ani. ati descoperit bicicleta :D:D

    • @vw7q8e.51
      @vw7q8e.51 4 роки тому +1

      Esti un prost care îți desconsideri propia țară