#casaveche

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 4 лис 2024

КОМЕНТАРІ • 60

  • @itubogdan
    @itubogdan 2 роки тому +50

    Pana la urma cu toata tabla data jos, cu acoperisul ramas chel , anvelopa data jos practic aveti o casa la rosu fara bucatarie momentan :)) Mai e de investit acolo pana ninge. Ar fi interesanta o comparatie intre a darama toata casa,refacut totul aproape de la 0 si aceasta renovare care e mult mai mult decat o renovare , succes !

  • @lushano
    @lushano 2 роки тому +7

    Bravo pt materialul prezentat.
    La prima vedere par destul de multe cheltuieli cu consolidare, specialiști in determinarea rezistenței.
    Ar fi foarte bine la sfârșitul fiecărui clip sa lăsați lista de preturi cu ce a cuprins etapa respectiva si totalul la cat s-a ajuns la momentul respectiv.
    Doamne ajuta.

  • @sofiacroitoru5972
    @sofiacroitoru5972 2 роки тому +1

    Rezultatul o sa fie extraordinar, George stie sa faca totul ca la carte, la sfarsit o sa vedem o casa pe care o vom invidia, dar pana atunci avem de invatat tot ce este prezentatat in aceste materialele video 👏👏👏

  • @raduh.
    @raduh. 2 роки тому +14

    In primul episod ati spus ca nu veti investi o suma mare in casa, vad ca a cam escalat proiectul si costurile au crescut considerabil. Ma asteptam la total altceva de la acest proiect si eram nerabdator sa aflu cateva informatii pe care sa le aplic in cazul meu in viitor, dar nu mai putem vorbi de o renovare cu bani putini sau decenti.

  • @Saltim-mv1gm
    @Saltim-mv1gm 2 роки тому +18

    Aici am eu o problema cand de la simpla renovare, se ajunge la o constructie in adevaratul sens al cuvantului , eu cred ca mai bine facea alta. Adica daca intervine la fundatie , a sapat atat de mult ca sa toarne alta sapa , schimba toata tabla , face alta anexa langa casa ce include zona de zi si bucatarie, a sa nu uit si camera tehnica, schimb sistemul de termoizolatie, adica ma chinui sa il dau pe cel vechi jos si pun altu , scot terasa din schema ca sa pot folosi caldura de la soare. Eu cred ca Buhnici a dat gres cu aceasta decizie , Trebuia tot daramat si facut de la zero cu o fundatie minima si o alta compartimentare. In plus de la acest video vad ca acum va aduce lucrari suplimentare si la pod, adica costuri suplimentare.

    • @Adrianzota
      @Adrianzota 2 роки тому

      Salut Saltim, ma vad obligat sa ti ofer o perspectiva mai corecta (din punctul meu de vedere - n.r. CQ/PM), nu i nevoie sa tii cont de ea. Asadar, in cazul sapaturii pt fundatii noi + cofraje + evacuare moloz + autorizatie, asa cum mentionezi tu, aici deja costurile le ai echivalat cu o simpla sub-fundare de tip mozaic si o placa de beton pe post de saiba; legat de sapa, aici esti obligat in ambele cazuri sa o folosesti, avand in vedere termicul din pardoseala. Invelitoarea acoperisului, nu cred ca mai este cazul sa ti vorbesc de calitatea si rezistenta ei. Aceasta "termo-izolatie" are un coeficient lambda foarte mic, din cauza grosimii placii (care poate doar la cotetul de gaini ai putea so folosesti sau la o casa prin Hawai) si a montajului defectuos, pe 'mamaligi' si cred eu ca si cu mai putine dibluri (ciuperci) pe metru patrat, rezultand astfel o punte termica de toata "frumusetea". Acum tu decizi ce ai face cu casa ta, daca ar fi in acelasi stadiu. Te salut si spor

    • @marianaciulpan1224
      @marianaciulpan1224 2 роки тому

      Pt o casa noua ar fi nevoie de multe autorizații, care costa f mult, pe cind asa cu restructurarea știu ca nu este nevoie

  • @Avantajos
    @Avantajos 2 роки тому +3

    Buna ziua. Interesantă abordarea însă am doua întrebări.
    1. Ai menționat importantă Arhitectului , Structuristului si a Instalatorului. Nu am înțeles cine le pune cap la cap si unde e managerul de proiect sa decidă real timpii de executie ,costurile si termenele.
    2. Cum facem cu Autorizațiile de construcție daca întreaga lucrare devine dinamica cu modificări structurale si decizii arhitecturale ad-hoc ? Eu cred ca in romania nu se poate face nimic in conceptul pe care il prezinți (legal).

  • @lolovorniceanu9739
    @lolovorniceanu9739 2 роки тому +1

    Foarte interesant si folositor acest proect pt. multa lume. Urmaresc cu mare interes tot ce se face la Casa veche. Multa bafta.

  • @chello189
    @chello189 2 роки тому +11

    In ritmul asta, acest proiect o sa ajunga un fel de "PIMP my ride", emisiunea in care tunau masini vechi, dar practic nu ramanea mai nimic din obiectul initial.

  • @Adrianzota
    @Adrianzota 2 роки тому +1

    Va salut cu respect baieti, vreau sa va felicit inainte de toate pt ca ati optat mai mult spre interventiile NECESARE (avand in vedere suportul) care v au obligat sa va impingeti deciziile, catre o garantie a calitatii pe un termen, cel putin legal de cca. 50 ani FARA fisuri sau alte ABATERI, desi eu sunt convins ca o faceti pt cel putin 100. Binenteles, asta as rezuma o mai simplu prin: "aici" nu vor mai fi necesare investitii majore ci poate doar de design (avand in vedere trend urile :) ), in urmatoarele 7-10 decade. Am observat un detaliu la sarpanta si anume in zona de sprijinire a capriorilor pe scaune, nu exista nicio chertare (a capriorilor) si niciun sistem de prindere suplimentar, cum ar fi: scoabe, coltare cu surub specifice, etc.; sper sa ma insele ochii :). Va doresc spor si tin sa va multumesc pt implicare in educatia populatiei, prin exemple clare.

  • @gabrielcojocariu1
    @gabrielcojocariu1 2 роки тому +12

    Tagma asta de structuristi si arhitecti au ajuns ca avocatii, vor sa castige cat mai mult fara sa iasa din birou. Eu am platit 5000 de euro pe proiectul casei si fiind casa in regie proprie am mai angajat cu 2000 de euro un diriginte de santier si un inginer sa supravegheze lucrarile. Inginerul a venit de 3 ori, dirigintele de santier o data, arhitectul si structuristul nici macar o data.

    • @copyshopsv789
      @copyshopsv789 2 роки тому +1

      si cand ma gandesc ca in zona noastra clientilor li se pare mult si 500e proiectul .....si se gasesc destui sa il faca mai ieftin (ma refer la proiecte DTAC)

  • @razor9578
    @razor9578 2 роки тому +11

    La cat dureaza aceste interventii, si la cate se remediaza in santier , trebuia facuta alta casa de la zero cu o fundatie minima, cu o conformare energetica favorabila, adica spre sud. Adica tu vorbesti de o renovare in care darami un sfert de casa ( bucatarie, zona de zi si camera tehnica), in partea cealalta pe sud dai jos terasa ca sa ai soare. Tabla de pe acoperis o scoti ca sa o schimbi, termoizolatia o scoti , sa nu spun cat muncesti la ea de scos si pus , Sapele le-ai scos, ca sa termoizolezi si sa pui incalzire in pardoseala, nu mai vorbim de pod care trebuie schimbat si intervenit la el , costuri si costuri. Trebuia daramata toata si facuta de la zero cu o amprenta mai mica P+M pozitionata pe sud cu o izolatie bunicica in fundatie si o compartimentare favorabila .

    • @bogdanvasileiulian4212
      @bogdanvasileiulian4212 2 роки тому

      inca un minus ar fi ca cele doua ape ale acoperisului sunt pozitionate pe est/vest si fata casei orientata pe sud, deci nu se pune problema unor fotovoltaice orientate catre soare
      :(

  • @IgniromRo
    @IgniromRo 2 роки тому +2

    Felicitari pentru proiect! Insa, ne-am fi asteptat in acest episod sa fie mentionata si executia unei lucrari de ignifugare a lemnului, masura obligatorie in costructii. Suntem aici sa ajutam #ignirom. Spor!

  • @x7lucian7x
    @x7lucian7x 2 роки тому +7

    0:06 phaaa. . . na roabă

  • @jumbeala1
    @jumbeala1 2 роки тому +6

    Este acum mai mult decat evident, ca era muuuult mai ieftin si eficient daca darama tot si o lua de la zero dar nah...

  • @dang4386
    @dang4386 2 роки тому +1

    Felicitări pentru abordarea profesionistă, dacă suntem puțin atenți, observăm necesitatea aportului fiecărui profesionist implicat. Succes in continuare și sper sa nu meargă George foarte mult pe “acordul fin” (pentru care a devenit un brand) pe linia automatizărilor, sa păstreze acțiunea in limitele accesibilitatătii din punct de vedere financiar…

  • @sofiacroitoru5972
    @sofiacroitoru5972 2 роки тому

    Asa este ai dreptate, daca vrem sa facem calitate👍🏿👍🏿👍🏿

  • @bogdanvasileiulian4212
    @bogdanvasileiulian4212 2 роки тому +7

    Draga George, parerea mea si numai a mea, e ca aceasta casa trebuia demolata complet, curatat terenul si construita o casa timber frame pt parintii tai, si te ajungea mult mai ieftin decat carpirea casei, decopertare invelire reanvelopare, si mult mai eficienta, plus ca aveai libertatea de exprimare a arhitecturii dorite. Iti doresc succes in renovarea casei si speram ca vei fi multumit la sfarsitul santierului :)...si daca s-ar putea un comparativ intre suma alocata acestui proiect si o casa de lemn timber frame de aceleasi dimensiuni.

  • @liberflorin8603
    @liberflorin8603 2 роки тому +11

    Cu atâția specialiști pana la videoul nr 10 cred ca o sa o demoleze toată 🤣 George te fac ăștia 😂

    • @MosNeagu1975
      @MosNeagu1975 2 роки тому

      Fireste ca l fac, dar are balta peste

  • @alexsam2630
    @alexsam2630 2 роки тому +28

    Cat costa structuristu, arhitectu si instalatoru pt jobu asta?

    • @ioan-antonconstantin8825
      @ioan-antonconstantin8825 2 роки тому +1

      Pentru un proiect nou, un pachet arhitect+inginer structura si instalatii , costa undeva la 12-14 euro /m2 construit.Pentru o expertiza+studiu geo+dezvelire si alte incercari +proiect consolidare o estimare ar fi undeva la 20-25 euro/m2

    • @jumbeala1
      @jumbeala1 2 роки тому +10

      Nu costa mai nimic ca e pe reclama, dar Doamne fereste sa faci toata nebunia asta pe bani. Ramai fara casa.

    • @SerbanDumitru
      @SerbanDumitru 2 роки тому

      @@ioan-antonconstantin8825 Ar fi un pret excelent ! Dar nu cred ca in apropiere de Bucuresti , poti gasi un pachet ca asta ! Marea majoritate cer si 25-26 e/mp construit !

    • @alexsam2630
      @alexsam2630 2 роки тому +2

      @@jumbeala1 asa banuiam si io. Canalu asta face de toate mai putin sa raspunda la intrebari.

    • @koeman8725
      @koeman8725 2 роки тому +1

      @@jumbeala1 Adevăr 100 % .

  • @gabrieltalnaci5724
    @gabrieltalnaci5724 2 роки тому

    Pt cat de complexa e abordarea refacerii casei cred ca ieseati mai bine cu demolare totala si reconstruire de la zero cu refolosirea a cat mai multor materiale de la casa veche ( de ex lemnul, caramida plina etc ). Am renovat in 2020 o casa veche (de 90 de ani) si cand am tras linie, la preturile de atunci, ieseam la acelasi gabarit al construcției cu o casa noua ( materiale similare, ieftine dar noi) la un pret de aprox 14% mai scump. Dar era casa noua. M-au impiedicat autorizațiile si am preferat pt rapiditate sa merg pe renovare.

  • @andreiionut6928
    @andreiionut6928 2 роки тому

    Foarte interesant. Sunt curios cum se va finaliza mansarda. Eu am ceva Foarte asemănător și pe viitor as vrea sa fac la mansarda 3 camere și o baie. Spațiul ar fi circa 80 mp mansarda. Succes și o sa urmăresc evoluția.

  • @misterc3835
    @misterc3835 2 роки тому +5

    Observ că de la o casa "pentru bătrâni" pe un singur nivel, se transformă în casă cu 1 nivel.

  • @5atoru
    @5atoru 2 роки тому

    Va rog frumos ori faceti o expertiza tehnica dpdv a rezistentei si a stabilitatii, ori sa renuntati complet de mansardare. Placa de 9cm nu o sa reziste niciodata la incarcarea adusa din sapa necesara pentru incalzirea din pardoseala, sarpanta nu o sa reziste daca veniti cu alte straturi peste in cazul in care alaturati popii din mijloc..
    Daca continuati asa o sa ajungeti in situatia in care va trebui sa dati jos sarpanta, va trebui sa spargeti placa de beton existent de peste parter, va trebui sa consolidati casa (sunteti in Bucuresti, zona seismica) inserand cadre noi din beton armat in jurul peretilor din zidarie existente (inclusiv fundatii noi sub stalpii noi!), numai dupa asta puteti sa faceti o placa noua cu grosimea de minim 13cm, peste care sa veniti cu o sarpanta complet refacuta cu capriori de minim 20cm sa va permita sa faceti termoizolatia, si poate refolositi capriorii vechi pentru un al doilea strat de izolatie.
    Recomand sa renuntati la idea asta de mansardare, mai bine faceti frumos anexa aia cum va trebuie, cu structura independenta de structura existenta, cu fundatii noi ca lumea, servind ca o bucatarie si living, si realizati din camerele existente ce vreti voi.

  • @BogdanMocan
    @BogdanMocan 2 роки тому +2

    Cred ca sunt mai multi factori pentru care nu s-a ales o demolare. Zicea cineva, la un moment dat, ca abele solutii vor costa cam la fel de mult. Adevarul e ca daca vorbesti de reciclare, ethical living si o practici, cred ca pretul nu factor decizional. Aditional, un factor important suntem si noi cei care ne uitam la clipurile acestea. Cred ca e mult mai aproape de noi o renovare decat inca o constructie de la 0. Mai multi vizitatori => mai multe venituri (sa nu calculam reducerile primite). Ar fi fain sa ni se prezente o lista cu toate preturile fara nici o reducere sau gratuitate, un video de genul "atat ar costa renovarea".

  • @CodrinsWorld
    @CodrinsWorld 2 роки тому

    spor

  • @cetaree
    @cetaree 2 роки тому +3

    Daca sunt plătiți corect, de regula iese bine. Dar lucrez în santier de civile( blocuri, case, fabrici industriale ) . In 7 ani de santier numai proiecte făcute pe bani putini si pe repede înainte am primit, cu detalii foarte generale, evident pe măsura prețului plătit pentru proiectare. Iar atunci când ai probleme, chit ca ai proiect, ti se arunca ai plătit 3-4 euro mp proiectare, aia e descurcate. Deci cumva e o piață distorsionata în care toată lumea vrea profit cat mai mare si se taie la proiectare, materiale, nr de ingineri în execuție si tot asa. Ce încercați voi sa faceți aici, nu si-ar permite( corectez nu ar vrea sa plătească) nici un beneficiar vreodată. Din ce observ încercați sa faceți totu foarte corect, ceea ce in construcții la beneficiari care urmăresc profitul nu am văzut.

    • @MosNeagu1975
      @MosNeagu1975 2 роки тому

      Pai ce profit sa urmareasca beneficiarii, ca va fi o casa ptr bunici.

  • @laur_asante
    @laur_asante 2 роки тому

    Cred ca ajungem sa vedem casa de 1 milion :) numa când ma gândesc la specialiștii aduși pe șantier și ce se baga totuși în casa, cred ca va fi ceva sume acolo, nu de neglijat. Sau unii dintre ei sunt și pe ideea reclamei. Aștept sa vedem finalul proiectului.
    Sus ar arata, părerea mea, într-un mare fel niște ferestre balcon fakro.

  • @codruttrandafir8643
    @codruttrandafir8643 2 роки тому +1

    Oare de ce toate comentariile sunt de genul "mai bine o daramai si faceai alta ". Acum la aceasta lucrare se vede profesionalitatea unor arhitecti, structuristi, muncitori,etc.In Romania e plin de arhitecti,etc"copy, paste".Sunt in aceeasi situatie ca Buhnici 100% si satisfactia cand reusesc sa inving e maxima.Cladirile vechi trebuie salvate parerea mea .

  • @mariandumitru6818
    @mariandumitru6818 2 роки тому +1

    🥶

  • @constantastirbu2707
    @constantastirbu2707 2 роки тому

    Buna as dorii sa îmi spuneți la ce distanta se face o fisa de casă 🏠 ,vă mulțumesc

  • @aristipitica
    @aristipitica 2 роки тому +1

    Clar mai simplu si mai durabil demontata sarpanta si refolosit tot lemnul penteu una noua cu inaltimea la comana ceva mai mare.

  • @misterc3835
    @misterc3835 2 роки тому +3

    Oare un buldozer care să dărâme tot și apoi să construiți o casa cu proiect nu ar fi fost mai ieftină? In plus spațiul se putea folosi la eficiența maximă.

  • @stefancelmare3920
    @stefancelmare3920 2 роки тому +2

    E mult de munca si rezultatul nu va fi cel sperat. Daca o dadeati jos, acum era gata fundatia noua, iesea casa pasiva. Cost mai mare la materiale. dar mai putina manopera de asta enervanta, manuala, in spatii inguste.

  • @fyddy50c
    @fyddy50c 2 роки тому +1

    Cu arhitectii nu am avut nici o experienta 👌🏻🤣🤣

  • @florinvadan7876
    @florinvadan7876 2 роки тому

    Bine că te poți înțelege cu ei - La ce bani se ajunge e de văzut.
    Ca regulă bombele astea ecologice cosmetizate costau mai mult decât demolat - reconstruit.
    Rămâne factorul actual - prețuri explozive care mai ponderează în favoarea cârpitului.. ⚒️ Noroc Bun!

  • @cipid2001
    @cipid2001 2 роки тому +1

    Si mai rezista casa aia dupa atatea demolari si sapaturi pe langa ea? Ca doar au ramas practic zidurile pe o fundatie veche, mai ai incredere in ea la vreun cutremur? Mai bine era demolat totul, oricum banii nu o sa mai fie putini. La mine, structuristul si pt o gaura ce vroiam sa las in elevatie m-a pus sa intaresc cu fier beton inainte de turnare 😂 Casa asta din ce vad e "gaurita" de numa pe la fundatie ca sa se poata intra cu tevile de caldura + canalizare noua.

  • @iacobconstantinciprian
    @iacobconstantinciprian 2 роки тому

    Ai. Bine sa facă etaj inginer exowr Iacob construcții

  • @andreimrn2381
    @andreimrn2381 2 роки тому +1

    Mai bine se demola toată ,era cel mai bine ,și costuri sa refaci alta mult mai mici ,părerea mea ,urăsc toți ingineri ăștia și arhitecți 🤨

    • @emil10139
      @emil10139 2 роки тому

      Îi urăști tu, dar fără ei tot în coliba aia din stuf stăteai și acum...

  • @MosNeagu1975
    @MosNeagu1975 2 роки тому

    Toti inginerii astia structuristi, arhitectii, nu urmaresc decat sa te jupoaie cat mai mult. Toti trag sa te faca la bani cat mai mult.

  • @chirilamihai9651
    @chirilamihai9651 2 роки тому +1

    Buhnici, da jos casa si apucate de construit, nu te zgirci ca pierzi mai mult

  • @florinleonardtout8393
    @florinleonardtout8393 2 роки тому

    Prezentare mai profi ca Buhnici