Problema cu 2 straturi o noi o luam ca o "teapa" sau smecheria unor mari "mesteri " in a lua bani de la beneficiar.... sa fim sinceri cand iti faci o casa cu vata de 20 cm sau si mai mult pai cauti pana esti sigur ca echipa care iti va efectua termosistemul este o echipa profesionista si stie ce face!! felicitari pt video, la cate mai multe!! aa te asteptam pe la Neamt 😁
Poate puteti face un video si pentru montajul fibrei de lemn rigida pentru fatada unei case structura timber frame. Montaj termosistem si in zona ferestrelor montate in precadre , fata de termosistemul soclului ,colturi. Va multumim pentru toate eforturile pe care le faceti!
Nu e nevoie de spuma cu celule închise. Găndeste-te ca va fi aplicată intre două materiale cu coeficienți diferiti de difuzie a umidității. Vata bazaltică este permisivă la transferul umidității, daca punem spuma cu celula deschisă e foarte ok, si la un pret mai rezonabil. Este recomandată o spumă cu expandare redusă.
Salut, As mai puncta 2 aspecte importante : 1. Dupa montajul tamplariei si Inainte de realizarea termosistemului ,pe exterior rostul dintre tamplarie si zidarie ar trebui acoperis cu o membrana hidroizolanta (ex: aluband - tot de la ejot sau ceva similar) ; 2. cum se monteaza termosistemul in jurul tamplariei ? In plan vertical in colturile golurilor pentru tamplarie este foarte important sa nu ai rost in termosistem si sa faci decupaj din placa intreaga pentru a nu exista riscul aparitiei fisurilor si mai apoi a infiltratilor. In executie am vazut ca ati respectat acest aspect ,dar nu l ati explicat . Mi se pare ca aici se fac cele mai multe greseli in realizarea hidro si termosistemelor . Multumesc .
Buna ziua. Ce parere aveti despre casele construite din panouri SIP? Pot fi o alternativa la sistemul timberframe cu izolatie de vata bazaltica? Eventual daca puteti face si un clip cu o descriere, avantaje si dezavantaje ale acestora ar fi super. Multumesc frumos!
Felicitari pentru acest video, cu ajutorul vostru reusesc sa imi fac o parere de baza despre ce presupune montarea termosistemului. Am o intrebare, am vazut la voi sau la altii cand puneau diblurile pentru vata, ca la ei intra cativa centrimetrii inauntru si puneau dopuri de vata peste. Exista posibilitatea de punti termice daca nu facem asta? Multumesc anticipat, deja imi dau seama ce " mesteri" au fost cand s-a reabilitat blocul comunist prin vata de catre primarie, vata a fost pusa direct peste fatada de beton a blocului, care avea o decoratiune din pietricele in beton iar adezivul a fost pus cu mamaligi.
Salut. Diblurile creeaza o punte ternica punctuala. Diblurile cu surub metalic au avantaje mecanice foarte bune, adică prinderea este foarte bună si sunt usor de montat. DPDV al tranferului termic ele creaza o punte termica punctuala. In functie de model acea punte termica este mai mare sau mai redusa. Cele mai periculoase sunt cele cu surub sau cui care se vede la extariorul termosistemului. Diblurile folosite de noi au surubul ingropat si din capatul lui pâna la fața termosistemului avem intotdeauna un gol de aer intre 2 si 9 cm care ulterior poate fi astupat cu capacele de plastic sau polistiren. Daca dorim un montaj si mai eficient putem monta diblurile ingropate 2 cm si apoi le astupam cu un capac de vata sau polistiren. O alta varianta sunt diblurile PXP din material compozit care au ca avantaj limitarea transferul termic cu un cost redus. Dezavantajul este că trebuie sa facem o gaurire mult mai atentă fața de cele cu surub metalic.
Felicitari Vlad si Iulian pentru informatiile pretioase! Ce parere aveti, la o casa parter cu inaltimea de 300 cm, daca placile de 20 cm de vata sunt aplicate cu adeziv la piaptan, este necesara dibluirea?
Salut. Cum am precizat in material 3 dibluri pe placa sau 4-5 pe mp, pentru regim de inaltime mica. Astea sunt specificatiile producatorului. Dacă ți-e teamă de punțile termice punctuale, recomand diblurile Leskovec pxp-pv.
Vlad Salut si velicitari pentru material, foarte util! Vin si intreb, sti cum e romanu... de ce nu s-a tras la pieptane adeziv si pe perete pentru o mai buna lipire a placii de vata bazaltica ?
Poate sa-mi spuna cineva daca exista un produs si daca se recomanda sa fie lipita vata peste un termosistem deja existent de polistiren cu decorativa data ? Multumesc
Se poate pune peste, dar trebuie sa te asiguri ca polistirenul a fost montat bine. Dacă a fost fixat cu asazisele mamaligi trebuie dat jos, sau sigilat cu spuma pe tronsoane astfel incăt căldura sa nu circule prin spatele lui.
Atata timp cat e protejata de apa si inghet, poate sta expusa nelimitat. La UV e rezistenta nelimitat. La ploaie este rezistenta fiind hidrofobizata, dar problema este combinatia de apa+inghet. Daca ai o streasina (sageac) serioasa la acoperis poti sa o lasi expusa peste iarna.
Salut. Aplici hidroizolatie pensulabila care preia diferentele de planeitate. Apoi se placheaza cu xps folosind un mortar hidroizolant sau spuma de lipire cu expandare redusa. Spuma sau mortarul acela rrgreaza diferentele de planeitate. Se poate face placarea in doua straturi. Daca nu iti ieae destul de drept din prima te folosesti de al doilea rand de izolatie ca sa aduci totul la acelasi nivel.
Bravo, Vlad!
Super episod, si explicatiile de ce se face lucrul X in modul Y au fost bine-venite. Multumim!
Explicații pe înțelesul tuturor. Felicitări Vlad!
Problema cu 2 straturi o noi o luam ca o "teapa" sau smecheria unor mari "mesteri " in a lua bani de la beneficiar.... sa fim sinceri cand iti faci o casa cu vata de 20 cm sau si mai mult pai cauti pana esti sigur ca echipa care iti va efectua termosistemul este o echipa profesionista si stie ce face!! felicitari pt video, la cate mai multe!! aa te asteptam pe la Neamt 😁
Eu caut de 2 ani deja. Până la urmă cred ca o fac singur
Multumim frumos pentru informațiile acestea foarte utile!!!
Numai bine!!!
Super util materialul! Felicitari!
👍 Foarte bine explicat!
👍 lucrare profesionala
Tencuit și exterior apoi pus termosistemul 👍
Felicitări !
Explicația montajului bună👍👍. Ps. Cam slabă dexteritatea dl. Iulian la gletiera😁
Poate puteti face un video si pentru montajul fibrei de lemn rigida pentru fatada unei case structura timber frame. Montaj termosistem si in zona ferestrelor montate in precadre , fata de termosistemul soclului ,colturi. Va multumim pentru toate eforturile pe care le faceti!
Cu prima ocazie.
Foarte folositor materialul. Mulțumim ! Îmi poți spune te rog ce spuma va fi folosita între polistiren (soclu) și vată? Cu celule închise?
Nu e nevoie de spuma cu celule închise. Găndeste-te ca va fi aplicată intre două materiale cu coeficienți diferiti de difuzie a umidității.
Vata bazaltică este permisivă la transferul umidității, daca punem spuma cu celula deschisă e foarte ok, si la un pret mai rezonabil.
Este recomandată o spumă cu expandare redusă.
Salut,
As mai puncta 2 aspecte importante :
1. Dupa montajul tamplariei si Inainte de realizarea termosistemului ,pe exterior rostul dintre tamplarie si zidarie ar trebui acoperis cu o membrana hidroizolanta (ex: aluband - tot de la ejot sau ceva similar) ;
2. cum se monteaza termosistemul in jurul tamplariei ? In plan vertical in colturile golurilor pentru tamplarie este foarte important sa nu ai rost in termosistem si sa faci decupaj din placa intreaga pentru a nu exista riscul aparitiei fisurilor si mai apoi a infiltratilor. In executie am vazut ca ati respectat acest aspect ,dar nu l ati explicat .
Mi se pare ca aici se fac cele mai multe greseli in realizarea hidro si termosistemelor .
Multumesc .
Buna ziua.
Ce parere aveti despre casele construite din panouri SIP? Pot fi o alternativa la sistemul timberframe cu izolatie de vata bazaltica?
Eventual daca puteti face si un clip cu o descriere, avantaje si dezavantaje ale acestora ar fi super. Multumesc frumos!
Buna ziua. Aveți echipe recomandate în Constanța?
Mulțumesc
Felicitari pentru acest video, cu ajutorul vostru reusesc sa imi fac o parere de baza despre ce presupune montarea termosistemului. Am o intrebare, am vazut la voi sau la altii cand puneau diblurile pentru vata, ca la ei intra cativa centrimetrii inauntru si puneau dopuri de vata peste. Exista posibilitatea de punti termice daca nu facem asta?
Multumesc anticipat, deja imi dau seama ce " mesteri" au fost cand s-a reabilitat blocul comunist prin vata de catre primarie, vata a fost pusa direct peste fatada de beton a blocului, care avea o decoratiune din pietricele in beton iar adezivul a fost pus cu mamaligi.
Salut. Diblurile creeaza o punte ternica punctuala. Diblurile cu surub metalic au avantaje mecanice foarte bune, adică prinderea este foarte bună si sunt usor de montat. DPDV al tranferului termic ele creaza o punte termica punctuala. In functie de model acea punte termica este mai mare sau mai redusa. Cele mai periculoase sunt cele cu surub sau cui care se vede la extariorul termosistemului. Diblurile folosite de noi au surubul ingropat si din capatul lui pâna la fața termosistemului avem intotdeauna un gol de aer intre 2 si 9 cm care ulterior poate fi astupat cu capacele de plastic sau polistiren. Daca dorim un montaj si mai eficient putem monta diblurile ingropate 2 cm si apoi le astupam cu un capac de vata sau polistiren.
O alta varianta sunt diblurile PXP din material compozit care au ca avantaj limitarea transferul termic cu un cost redus. Dezavantajul este că trebuie sa facem o gaurire mult mai atentă fața de cele cu surub metalic.
Felicitari Vlad si Iulian pentru informatiile pretioase!
Ce parere aveti, la o casa parter cu inaltimea de 300 cm, daca placile de 20 cm de vata sunt aplicate cu adeziv la piaptan, este necesara dibluirea?
Salut. Cum am precizat in material 3 dibluri pe placa sau 4-5 pe mp, pentru regim de inaltime mica. Astea sunt specificatiile producatorului. Dacă ți-e teamă de punțile termice punctuale, recomand diblurile Leskovec pxp-pv.
Vlad Salut si velicitari pentru material, foarte util!
Vin si intreb, sti cum e romanu... de ce nu s-a tras la pieptane adeziv si pe perete pentru o mai buna lipire a placii de vata bazaltica ?
Salut. Tencuiala a fost foarte plană și atunci nu a fost nevoie. Daca ar fi fost mai denivelată atunci era necesar să aplicăm si pe perete.
Pe soclu pot pune tot vată sau trebuie să pun polistiren ? Ar trage umiditate de jos? Mulțumesc.
Salut Vlad,dacă montez in precadru cu câți cm suprapun vată peste toc?
Poate sa-mi spuna cineva daca exista un produs si daca se recomanda sa fie lipita vata peste un termosistem deja existent de polistiren cu decorativa data ? Multumesc
Se poate lipi cu adeziv si apoi fixare mecanică cu dibluri. Este foarte important ca polistirenul să nu aibe goluri in spate si sa circule căldura.
🙏🏻🤝🔥
Salutare. care au fost costurile referitor la manopera .materialele la această casă. mulțumesc
Salut Vlad,mai exact cum se numește “drișca “aceia,rozătoare polistiren?
RAȘPA
Unde găsim acele burghie ? La ce lungimi se găsesc ?
Salut, am placat și eu cu 20 cm, dar am pus adeziv și pe perete.
Poti sa pui si 3 randuri de vata?
Daca avem deja casa izolata cu polistiren de 5cm, as putea izola cu vata bazaltica peste polistiren? Multumesc!
Fix asta am întrebat și eu. Nu cred că contează sincer grosime polistirenului
Se poate pune peste, dar trebuie sa te asiguri ca polistirenul a fost montat bine. Dacă a fost fixat cu asazisele mamaligi trebuie dat jos, sau sigilat cu spuma pe tronsoane astfel incăt căldura sa nu circule prin spatele lui.
Cât timp vata bazaltică poate sta nefinisată la intemperii?
Atata timp cat e protejata de apa si inghet, poate sta expusa nelimitat. La UV e rezistenta nelimitat. La ploaie este rezistenta fiind hidrofobizata, dar problema este combinatia de apa+inghet. Daca ai o streasina (sageac) serioasa la acoperis poti sa o lasi expusa peste iarna.
Cum procedez dacă casa e zidită drept, dar am săpat la socul 60-70cm și acolo am abateri de 5-6cm?
Salut. Aplici hidroizolatie pensulabila care preia diferentele de planeitate. Apoi se placheaza cu xps folosind un mortar hidroizolant sau spuma de lipire cu expandare redusa. Spuma sau mortarul acela rrgreaza diferentele de planeitate. Se poate face placarea in doua straturi. Daca nu iti ieae destul de drept din prima te folosesti de al doilea rand de izolatie ca sa aduci totul la acelasi nivel.
Eu am prins vata pe casa cu adeziv poliuretanic si dibluri 5 / placa... suntem pe al 3le-a an si nu exista probleme. Casa este doar cu parter.
Ba pana izolați voi ne apuca primăvara asa pai tu crezi ca în șantier este peretele ala care le-i pregăti tu acolo