Sylvia kreeg een verkeerde diagnose en is nu ongeneeslijk ziek

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 жов 2022
  • Fouten maken is menselijk. Maar de ene fout is niet de andere. Medische missers kunnen grote gevolgen hebben voor de patiënt. Een verkeerde diagnose kan zelfs tot iemands dood leiden. Hoe gaan artsen en ziekenhuizen hiermee om? Regelmatig volgt ontkenning en een jarenlange juridische strijd.
    Sylvia van der Veen ontdekt in 2015 een knobbel in haar borst. De arts heeft goed nieuws. Het is geen kanker. Of ze over een half jaartje nog maar eens wil terugkomen. Weer krijgt Sylvia te horen dat er niets aan de hand is. Maar 3 jaar later blijkt dit toch zo te zijn. Ze heeft namelijk wel kanker.
    Het gaat Sylvia er niet om dat het ziekenhuis en de dienstdoende arts moeten bloeden. Integendeel zelfs. Maar ze wil wel excuses horen en dat ze ervan leren. Maar dat gebeurt volgens haar niet.
    Elles de Bruin praat hier over door met Catherine Poorthuis. Zij is jurist gezondheidsrecht en voorzitter van de Stichting Openheid Na Incidenten. Ook Ineke Sybesma, directeur van het Fonds Slachtofferhulp, is te gast. De inspectie krijgt jaarlijks zo’n 1.100 meldingen van zulke medische missers.

КОМЕНТАРІ • 11

  • @moekefan3604
    @moekefan3604 Рік тому +7

    Goed dat er aandacht is voor dit enorme probleem. Hopelijk leidt het tot verbetering.
    Ik verloor in 1976 mijn zoon tijdens de bevalling door fout na fout van de gynaecoloog, al tijdens de zwangerschap. De afwezigheid van een gynaecoloog bij de stuitbevalling, het niet mogen zien en afscheid nemen van mijn zoon, plus het wegwuiven van problemen door de gynaecoloog, heeft mij al 46.5 jaren dagelijks lege armen, gemis en verdriet bezorgd. Er was totaal geen begrip, erkenning of communicatie. Ook de huisarts liet het afweten.

  • @moedervandrie
    @moedervandrie 6 місяців тому +3

    Sylvia is afgelopen week overleden. Als ze in het ziekenhuis hun werk goed hadden gedaan zou haar gezin nu, en in de toekomst, niet zoveel verdriet hebben met haar onnodige dood.

  • @lidysellink2221
    @lidysellink2221 8 місяців тому +2

    ER gaat veel mis na het nemen van die gevaarlijke prik.!!!!

  • @Felixdehuiskat-ul2mb
    @Felixdehuiskat-ul2mb 9 місяців тому +4

    Schandalige reactie van het ziekenhuis! Mevrouw gaat dood door een blunder van de arts. Schadevergoeding en excuses was op zijn plaats geweest. Ik wens de mevrouw heel veel sterkte!

  • @anniezwaag6098
    @anniezwaag6098 Рік тому +5

    Ik heb het zelfde alleen het ziekenhuis houd informatie achter een fout in de operatie waardoor je je verlamming in je bovenarm . ontkennen ontkennen en de omgeving in het zieken huis dekt ze net zo hard mee

  • @josephvaes6987
    @josephvaes6987 Рік тому +7

    Het kan ook niet zijndat een chirurg zegt ja het is niks maar weten niet wat het is pfff. Ze moeten gewoon een diagnose kunnen stellen.Vraag altijd second opinion aan als je het niet vertrouwt