Eu am primit de la mama trei nuci ce aveau coaja foarte subtire cat un ou de gaina Le- am sadit fara sa le sparg in trei sticle de plastic Au rasarit 2 am ales pe cel mai viguros avea jumate de metru ! Au trecut 5 ani a rodit dar stupare nucile mici bune coaja tare dupa 10 ani a luat sfarsit si asteptarea mea de a vedea nuci mari pomul meu deja avea 5 m cu taierele de rigoare la desfiintat de tot ! Sanatate Felicitari
Felicitări tinere ptr.explicstie și încurajarea tineretului să se apuce de lucru că toate trenurile au rămas pîrloage. Un milion de laicuriiiiiiiiiiiiiiii.
Felicitări, om bun !Dumnezeu să-ți întărească și înzecească sănătatea ,munca pe care o faci !Fii binecuvântat că împărtășești din cunoștințele tale,și altor oamenii! 👍🙏
Multumim Tibi si te salut cu mult respec pentru ca ai decis să împărtășești cu noi într-un mod profesionist atatea lucruri cu adevarat minunate si utile pentru iubitorii de natură si frumos.! Te rugam sa continui tot asa ca si pana acum..! Te salt din nou cu mult respect si apreciere pentru tot ce faci !👏👏👏👏
Iti mulțumesc pentru apreciere! Vor mai fii clipuri și pe aceasta tema dar sper sa nu deranjez abordând si altele! Doresc sa împărtășesc toate cunoștințele mele cu voi iar unde nu cunosc ma voi documwnta si tot voi oferi raspunsuri reale! Te salut!
Eu am plantat un nuc cand eram mic si dupa 3 ani a facut o nuca, anul 4 o mana de nuci si anul 5 un sac de 20kg. Cand o sa fac rost de teren sigur asta voi face, imi doresc de mic copic crescand odata cu pomul, iar acest video m-a ajutat si mai mult in a fii performant. Multumesc!
Am plantam nuci selectate,probabil zeci… Seamăn și pe câmp,prin păduri. Se pot încolți din iarna în alveole,ghivece. Rodirea este bună și foarte bună,majoritatea sunt doua împreună.Ce soi am pus,acela rezultă. Dacă se poate uda vara în secetă, sau în tot sezonul;crește dublu,comparat cu altul plantat pe deal. Gunoiul administrat,face rodirea foarte bună. PS. Dar iarna mai dau sâmburi și la păsărici. Se anunță și vin grămadă. Cunosc și ora!
Foarte interesant , am și eu 3 nuci, plantați din pueți și anul trecut au făcut câteva nuci . Acum am înțeles că nu am respectat acea distanță dintre pomi , în timp voi decide ce altă posibilitate există, pentru a.mi repara greșeala. Cu respect și toată stima pentru informațiile utile . 🤝🤝🤝👍🎩
Bravo Tibi, felicitări. Vreau să vă aduc la cunoștință că am făcut experiment, exact cum ați spus în videoclip. Mi-au germinat toate nucile. Felicitări și multă sănătate vă dorim.
Salut Tibi. Azi am pus nucile în ghiveci. Vă mulțumim din suflet pentru acest videoclip. Chiar am învățat ceva frumos. Multă sănătate și fericire vă dorim din Germania.
De toate fac prin viață asta ,dar unele lucruri îmi scapă din ,prea multe aglomerări de rutină.Exac cum ai spus cu terenul .da și Eu am de la bunicii mei și ai tatălui și ai mamei .Ba bașca și către un 1+1 ha de pădure ! Teren cu vita de vie !producătoare .Și meri + Să revenim și Nuci"". Mama tot așa din joaca a plantat o nuca ,în liziera de la viață de vie ,iar acum Să dezvoltat după ani ,ditamai Nucul .Sunt multe de făcut Dacă se vrea !Daca au putina dorința și înclinație ,câte acest obicei ,De A planta Un Pom .!!!După avem ,cum se curata (taie ramurile de dezvoltare..)Avem planta de Zmeură !avem pe cineva Foarte bine !Și chiar au făcut afaceri de afaceri !Acum am terenurile Agricole la Asociație !Dar pe termen scurt !M-ai ales pot modifica cultura suntem unic proprietar De drep !
Va salut! Într-adevăr timpul a devenit scurt iar rutina zilnica nu ne mai lasa sa facem și alte activități! Sper ca fiecare dintre noi sa poată reveni la o viata mai relaxanta si mai aproape de origini si pamant!
Da, foarte bun materialul , foarte interesant. Am 2 nuci in curte , unul uscat ( a fost mare ,este foarte inalt 8-9 m , nu stiu de ce s- a uscat , asa am cumparat) si unul care produce . Poate mai pun vreo unul prin metoda asta . Sa fii binecuvantat ! 😊
Puteți pune și fără să fiți proprietar de pământ; vă alegeți o zonă (că e grădina de la bloc sau poate la serviciu, într-un parc sau pădure) plantați un puiet crescut în ghiveci la dvs. acasă și aveți grijă de el ca și când ar fi pe proprietatea dvs.!
Prin locurile de unde sunt strămoșii mei, copacul de nuc este foarte popular si foarte iubit. Si, mi-am amintit o poveste, pe care mi-a spus-o bunicul. Un batran lasa moștenire celor doi fii ai săi toata averea dobândită o viata: cel de la tara a moștenit casa, fiul de la oraș o livada de nuci. Fiul cu livada sa necăjit peste - livada este bătrâna trebuie ingrijita, nici roadă nu mai da ca altadata. Se hotărâ să o vândă si chema un evaluator. Bani n-ai face, dar macar scap de griji - isi zise el. După ce evaluatorul sa plimbat prin livada si a numărat copacii, ia spus ca livada sa valora un milion. Omul facu ochii mari de mirare. Fiindcă fiecare copac mai bătrân de 50 ani avea lemnul perfect si era foarte cautat pentru construcția de mobila. Deci, cu nucii nu dai greș niciodata
Nucii NU se planteaza din 4 in 4 metrii, ci, pentru o dezvoltare buna, le trebuie cel putin 7-8m (dispunere zig-zag), optim,10, intre ei. Rezulta cam 200, max 300 arbori/ha. Mai mult chiar, fata de nucii altoiti care, desi incep sa produca de foarte timpuriu, dar au o durata de viata si productivitate mult mai scurta, nucii din nuca, desi se dezvolta mai greu si incep sa produca (semnificativ) mai tarziu (anii 8-10), sunt mai voluminosi, mai ampli, pot trai si produce chiar si 300-400 de ani, dar dupa ce au pornit nu este DELOC indicat sa fie mutati. Coroana unui astfel de nuc porneste de la 5-6m diametru din anul 7-8 si poate ajunge si la 15-18m diametru. Mai mult chiar, trebuie luat in calcul ca la nuc, cam cat este coroana externa cam atat trebuie estimata marimea radacinei.
Într-adevăr am lîngă casa 4 nuci doi sunt oltoiti și doi sunt din nuci căzute de ciori ..am un nuc care este mai tinar care a crescut puternic dar..nu face roade decit 10 -20 cel mult ..și i-am pus gînd râu, sal tai puternic,săi bag cuie ,sal stimulez că sa rodească..dar acuma am aflat că are și speranțe..de viață lungă.Tocmai vroiam sa pun un nuc din nucă mai mare și auzeam că nu i bun un așa nuc..că nu rodesc daca nus oltoiti .Va mulțumesc.
Am o livadă de nuci de unde cultiv aproape în fiecare an milioane bune de acolo. De ce spun aproape in fiecare an, deoarece daca este un an mai prost recolta este mai slabă. Este o afacere foarte profitabilă.
Categoric! Acesta investiție ar trebui facuta de cat mai multi dintre noi! Oricum am văzut ca ai o fermă destul de mare si muncesti pământul! Te felicit pentru acest lucru!
Salut. Interesanta ideea de a taia cu sficul partea care rodeste, am pus si eu 3 nuci luate dintr-un nuc, care desi nu il ingrijea nimeni era plin de nuci(marime sa zic medie si coaja subtire),, eu am facut in felul urmator: le-am spart(desfacut foarte putin pe lungime) cu cutitul usor sa nu stric nuca si le-am pus in ghiveci in pamant cu nisip, asta am facut-o toamna tarziu, acum au pana in 10 cm(le-am mutat in solar). Mai citeam undeva ca nucul ca sa fi sigur ca face nuci, unul din criterii este sa nu fie pe o distanta mai mare de 160 km fata de pom, cat de adevarat o fi... In alta ordine de idei foarte frumos ceea ce faci! Respect si multa sanatate.
Frumos. Eu prin decembrie am pus vreo 20 de nuci intro găleată cu nisip și am băgato în beci. 17 bucăți au ieșit. Am scos una și are peste 15 cm. Spor.
Buna.Tulpina nu iese din spate cum ai arătat,ci tot din față,după ce se mai dezvolta un pic coletele ăla pe care l-ai arătat și care într-adevăr e cepul care pleacă în jos,tot din vârful nucii pleacă tulpina in sus,deci e mai bine să plantezi nuca în ghiveci pe o parte,nu cu vârful în jos,și nu pe o parte oricum ci cu despicătura într-un plan vertical ca să nu încurce plantei să se dezvolte.Eu mă ocup de mai multi ani cu stratificarea, plantatul și altoirea nucilor și am acumulat cu timpul mai multă experiență.La fel și eu cred că nucul este o cultură f profitabilă,însă nucul pentru producere de roade bogate,deci nucul altoit,și soiurile bune,alea cu fructificare laterală care intra în rod din al 4-lea an,iar lemnul...nu prea am auzit pe nimeni să caute așa tare lemn de nuc,și chiar dacă ar fi așa scump ar trebui să aștepți vreo 30 de ani că sa poți să-l vinzi.Succes tuturor
Va salut dl Ion si va multumesc pentru completarile aduse! Intr-adevar 30 de ani durează asa am mentionat si eu in videoclip! Lemnul se vinde , dar nimeni din țară noastră nu a dus o cultură pentru lemn la bun sfârșit pana acum, din pacate!
Daca ai un teren pe care chiar nu o s l folosesti vreodata, la nimic, infiintezi o plantatie de vreo 1000 nuci forestieri si da dupa 30 de ani ii vinzi, cu cateva sute de mii de euro.
@@alexandrucolacel9725depinde la ce producție vă referiți,dacă doriți să obțineți pomi care dau recolte bogate,trebuie sa altoiți soiuri cu fructificare laterală și respectiv o îngrijire cît mai buna a pomilor. Însă dacă vă referiți la succesul altoirii, aici avem în general 2 moduri de altoire, altoirea la masă și altoirea in câmp. Altoirea la masă nu depinde de factorii climaterici și are o rată de prindere mult mai mare decât altoirea in câmp însă după părerea mea are un mare neajuns,pomii sunt scoși din pământ de 2 ori,o dată scos portaltoiul toamna după căderea frunzelor și îl conservi in condiții speciale(și altoii la fel) până la altoire,apoi stratificare,iar apoi îl plantezi din nou în pepinieră,dacă totul a avut succes și pomul a crescut, pomii se scot in toamna următoare,sau in alte pepiniere după 2 ani și se sădesc in livadă. Altoirea în câmp,are si ea neajunsuri,cea mai mare problemă este imposibilitate de a controla temperatura și umiditatea,din acest motiv rata de prinde poate scădea pâna la zero. Totuși clima care o avem în Republica Moldova,mie personal mi-a permis sa am o prindere cam de 70% în ultimii 2 ani,de ceilalți ani nu vb pentrucă nu aveam încă experiența necesară. Un alt inconvenient este că trebuie să stai în soare,în poziții f incomode pentru a efectua altoirea,de exemplu,vara asta am altoit vre-o 5000 de pomi și am stat aproape 2 luni în pepinieră pentru ai altoit și ai realtoi pe cei care nu s-au prins din prima. ÎNSĂ: dacă altoirea a avut succes,pomul va creste extrem de rapid,în pepinieră veți avea o creștere într-un an cît cei care altoiesc la masă în 2 ani,dacă altoiți pomul la locul unde va rămâne permanent,veți avea un pom care se va dezvolta foarte repede și va aduce profit mult mai devreme. Iar acum referitor la altoirea propriu-zisă. Eu efectuez altoirea în câmp în luna iulie-august,cu altoi prelevați înaintea efectuării altoirilor. Metoda de altoire : altoirea în fluier, care constă în prelevarea de pe ramura de altoi a unei porțiuni de scoarță care conține un mugure și un pețiol și poziționarea acesteia pe portaltoi. Ca sa ai o producție bună de pomi,trebuie să îți faci o pepinieră de pomi de nuc,obtinînd-ui prin semănarea de nuci așa cum a fost arătat în filmuleț,iar în anul următor să începi să altoiești,folosind metoda în fluier dacă vrei, pentru-că după părerea mea este cea mai buna pentru altoirea pomilor de nuc in câmp pentru diametrul tulpinii între 1 și 3-4 cm,și dacă pomul nu s-a prins din prima mai altoiești undeva mai jos,dacă iar nu sa prins tai pomul la cep și altoiești in anul următor. Așa se acumulează experiență iar succesul va veni inevitabil.
Esti minunat Tibi! Bunul Dumnezeu sa te ajute in munca pe care o faci! Multumesc cu apreciere pentru informatii!👏👏👏 Doua intrebari,va rog: 1.cum stiu ca a venit timpul sa mut nucul pe teren ?! 2.cum il pun in pamant!? Multumesc!
Toti vorbesc de nuci si lemn . Dar nimeni nu zice ca 1. Pentru nuci, ca sa ajungi sa culegi nuci ...primi 4-5 ani sunt criminali . Irigat , imprejmuit,securizat , stropit , si mai ales...sa aveti norocul sa nu va fure puietul inca din primul an . Nu e ca si cum plantezi si mai vii peste 10 ani . 2. Lemn...la fel...dupa ce ai trecut de tot ce am zis mai sus la punctul 1....daca te intereseaza doar lemnul nu si nuca ( poate nu te intereseaza daca ti se fura nuca) dar trebuie sa ai grija sa nu iti taie altcineva lemnul . Apoi ca sa tai tu o masa lemnoasa semnificativa : a) mergi pe baza legala, adica tai legal si iei firmituri b) o iei pe romaneste si iti distrugi cultura ca apoi sa "raresti" si sa tai mai mult . Sau razi tot ,te duci la politie din sat si declari furtul si apoi se inchide cazul pentru ca nu sunt martori /dovezi si tu ti-ai valorificat lemnul . In romania orice e posibil ,mai ales daca vinzi cui trebuie lemnul . Problema principala in romania e furtul....fie de puiet,fie de nuca, fie de lemn .
fain materialul tau Tibi si foarte concis.exemplificari foarte utile.vorbesti cursiv si politicos,prietenos.succes pe mai departe.era bine daca puteai sa mai mentionezi si cat dureaza sa creasca acea nuca incoltita, daca sunt necesari alti pasi, de altoiere , etc....sau cand se sadesc pe locul lor, in ce luna, la ce adancime,etc....
Frumos, ne-ai oferit niște informații bune, dar nu mai spuneți ca ne arătați ca din 20$ poți face 500000$, doar ce ați folosit dumneavoastră acolo ( nucile, sacul cu pamant și scortisoara) sunt 20$ și cu acelea sa pui o suprafață de 1 ar, ca să faci 500000$ ai nevoie de hectare intregi de nuci, dintre care o parte din ei o sa se usuce (a pățit un prieten, din 10,000 de puieti i-a murit 4,000) si ani întregi de munca, asa ca hai sa nu mai atragem atenția cu astfel de reclame.
Va salut! Togmai aceasta era si ideea ! Sa nu investești bani , daca ai un teren pe care nu il folosești, eventual reciclezi peturi pentru ghiveci si cateva găleți de nuci , poți încerca! Intentia mea nu a fost sa fac reclama si imi cer scuze dacă s-a interpretat ceva greșit, intenția a fost sa stimulez dorința de a munci si de a da dovada ca nu iti trebuiesc bani pentru a încerca ceva ! Va salut si va invit sa vizionați daca este cu putinta clipul pe care îl voi încerca diseara la ora 19 !
Partea cu germinatul este ok, dar restul " afacerii " tine ptr cei care au vazut nucul in FILME! Ptr cei care vor sa se apuce recomand o informare aprofundata. Succes!
Salut Tibi. Am urmarit cu interes videoclipul tau deoarece as dori sa incerc si eu sa fac o plantatie de acest fel in Campia României (zona jud. TR) unde am teren in camp de aproximativ 2 hectare. Asa cum ai spus si tu, pentru copilasi. Eu unul de abia reusesc sa imi intretin familia si vad in acest lucru o oportunitate de a-i lasa fiului meu ceva pentru cand va fi mare. Terenul este de 2 ani nefolosit dar totusi nu ma indur sa il vand. Astept cu interes continuarea, pentru a vedea ce anume trebuie facut in continuare. Toate cele bune, Cezar. Ps: am experienta zero insa am determinare.
Da , este o soluție si o investiție foarte bună, dar dat fiind zona in care aveti terenul ,v-as sfatui sa mai luați în calcul și alta afacere despre care voi face un clip în maxim 2 săptămâni! Este vorba despre alun micorizat ,unde profitul ar veni mai repede și v-ati putea bucura și dvs de aceasta investiție!
...ești super,,,,am plecat pe TIR,,,,acum 5 ani....de ce ?știi răspunsul......am lăsat acasă o livada ok....timpul a trecut.....arată binișor....ma documentez pentru viitor
e bun materialul , numai ca din pacate ar fi o problema : timpul !! pana sa creasca nucii o sa treaca 10 ani ....... de aceea e bine de cautat nucii altoiti care au deja radacina formata si rezista si la seceta ( asta pana cresc ) numai bine
Am urmărit filmul ,,nașterea nucilor" mai cu atenție și încordare decât dacă aș fi urmărit un film cu mistere,pentru că chiar asta a fost,ne-ați dezvăluit niște taine.Mulțumim pentru efort,dar mai ales pentru generozitate pe care,nu mulți o au. Am și eu un nuc,un soi uriaș face nuci cât pumnul,dar le face seci adică numai pieliță,așa încât nu mă aleg cu nimic din frumusețea și mărimea uriașă a nucilor.Ce aș putea face ca situația să se schimbe.Nu rodește decât de vreo cinci ,șase ani,așa că este tinerel.
Stimată doamnă in primul rand va multumesc din suflet pentru apreciere, ma simt onorat când am parte de acest lucru si imi da putere sa continui! Noi le spunem nuci cu 4 mieji! Fructificate tine in mare parte de gena arborelui si mai ales de plenul pe care il primeste si cred ca acesta din urmă este motivul el fiind un soi diferit si astfel el face niste" avortoni" daca ii pot numi asa ! Din cauza lipsei polenului compatibil! Singura solutie este plantarea de alți nuci din aceeași specie! Dar mai poate fii vorba si de lipsa unor minerale necesare fructificarii! Încercați cu amendamente de ingrasamant pentru început, acesta ar fii primul pas!
Va salut si va mulțumesc! La iarna chiar o sa luam fiecare pom , arbust ,sol ,planta etc si vom povesti despre ele ,deoarece am atat de multe informații si sper sa va încânte acest lucru!
Scorțişoara mai are un rol ... dezinfectant , deci nu va apărea mucegai sau bacterii. Foarte util episodul . Mulțumesc .
Va mulțumesc!
Eu folosesc ceai de mușețel
Dani Onica RESPEEEEECT ;) ♡
Eu am primit de la mama trei nuci ce aveau coaja foarte subtire cat un ou de gaina
Le- am sadit fara sa le sparg in trei sticle de plastic
Au rasarit 2 am ales pe cel mai viguros avea jumate de metru !
Au trecut 5 ani a rodit dar stupare nucile mici bune coaja tare dupa 10 ani a luat sfarsit si asteptarea mea de a vedea nuci mari pomul meu deja avea 5 m cu taierele de rigoare la desfiintat de tot !
Sanatate
Felicitari
Nucul nu își păstrează întotdeauna gata din păcate!
Felicitări tinere ptr.explicstie și încurajarea tineretului să se apuce de lucru că toate trenurile au rămas pîrloage. Un milion de laicuriiiiiiiiiiiiiiii.
Mulțumesc!
@@TibiTipsVine sfârșitul
mai repede decât vă gândiți
Cu respect un prieten adevărat
@@gicaoprinoiu6625 totul este posibil. Va salut
Cred ca am plantat cel puțin 1 kg de nuci pana sa vad acest filmuleț!!! Mulțumesc ca m-ai luminat!!!
Cu plăcere
Domnule inginer mă interesează acest procedeu de germinare rapidă. Dumneavoastră sunteți un adevărat român . Multă sănătate !
Va mulțumesc pentru apreciere dl Badulescu!
@@TibiTips oml
Domnule, despre asa ceva avem nevoie noi romanii.Felicitari!
Va salut!
Felicitări, om bun !Dumnezeu să-ți întărească și înzecească sănătatea ,munca pe care o faci !Fii binecuvântat că împărtășești din cunoștințele tale,și altor oamenii! 👍🙏
Va multumesc doamna Ecaterina!
Domnule ING. Va apreciez mult ,ideile și sfaturile dvs.sint extrem de utile.Va multumesc !👍👍👍
Mulțumesc!
Apreciez oamenii simpli si muncitori,felicitari pentru munca depusa !
Mulțumesc!
Dragă Tibi, ca de obicei ne uimesti cu lucruri pe care mulți nu le știam ! Ești o mare sursa de informatii utile și interesante!
Mulțumesc!
Minunate informatii si bine venite si voi tine cont de tot ce am auzit de la tine si iti multumesc. Numai bine in continuare iti doresc.
Mulțumesc asemenea!
Esti profesionist!MULTUMIM!Sfaruri simple pe înțelesul tuturor!Am urmărit mai multe clipuri și chiar mi au fost de folos!
Acest lucru ma bucura cel mai mult ,atunci când pot fii de ajutor!
Multumim Tibi si te salut cu mult respec pentru ca ai decis să împărtășești cu noi într-un mod profesionist atatea lucruri cu adevarat minunate si utile pentru iubitorii de natură si frumos.!
Te rugam sa continui tot asa ca si pana acum..!
Te salt din nou cu mult respect si apreciere pentru tot ce faci !👏👏👏👏
Iti mulțumesc pentru apreciere! Vor mai fii clipuri și pe aceasta tema dar sper sa nu deranjez abordând si altele! Doresc sa împărtășesc toate cunoștințele mele cu voi iar unde nu cunosc ma voi documwnta si tot voi oferi raspunsuri reale! Te salut!
Eu am plantat un nuc cand eram mic si dupa 3 ani a facut o nuca, anul 4 o mana de nuci si anul 5 un sac de 20kg. Cand o sa fac rost de teren sigur asta voi face, imi doresc de mic copic crescand odata cu pomul, iar acest video m-a ajutat si mai mult in a fii performant. Multumesc!
Va salut!
Cred ca e primul videoclip de durata mai lunga de 10 min în care am urmărit cu interes. Felicitări!
Am dat și subscribe
Te salut si iti mulțumesc!
Excelenta prezentare. Constructiv. Multe mulțumiri
Cu plăcere! Va salut!
Am plantam nuci selectate,probabil zeci…
Seamăn și pe câmp,prin păduri.
Se pot încolți din iarna în alveole,ghivece. Rodirea este bună și foarte bună,majoritatea sunt doua împreună.Ce soi am pus,acela rezultă. Dacă se poate uda vara în secetă, sau în tot sezonul;crește dublu,comparat cu altul plantat pe deal. Gunoiul administrat,face rodirea foarte bună.
PS. Dar iarna mai dau sâmburi și la păsărici. Se anunță și vin grămadă. Cunosc și ora!
Bravos. Felicitări…
Și ‘ale mele’ păsărici se delectează iarna, chiar și acum. Lasă pâinea, dar sâmburii…
Măcinată nuca,este un ospăț…
Interesant ‼️ am doua hectare.. la vara ma apuc de treabă ‼️ iti mulțumesc de ideie. Numai bine‼️
Va salut!
@@TibiTips 🖐multă sănătate
Pana cresc nuci 😹😹😹hohooo murim naibi
@@andreeacraciun5527 este o afacere de generație 😇
Să fi binecuvântat de Domnul
Mulțumesc!
Greek subtitl !
Felicitari si respect pentru ceea ce ne invatati! Dumnezeu sa va rasplateasca pentru munca depusa!
Mulțumesc asemenea!
Foarte interesant , am și eu 3 nuci, plantați din pueți și anul trecut au făcut câteva nuci . Acum am înțeles că nu am respectat acea distanță dintre pomi , în timp voi decide ce altă posibilitate există, pentru a.mi repara greșeala.
Cu respect și toată stima pentru informațiile utile . 🤝🤝🤝👍🎩
Lăsații asa cum sunt ,nu este o problema qtata timp cât nu aveti o plantație foarte mare!
Mulțumesc mult, acum că am avut o confirmare, aștept roadele din anul acesta. 🤝👍🎩
Multumesc pentru sfaturi sănătate doamne ajută
Mulțumesc asemenea!
Tibi, esti extraordinar, bravooooooo! Mii de multumiri pentru toate ideile si sfaturile!👍👏👏👏👏
Mulțumesc doamna Mariana!
Am cel mai mare soi de nucă văzută vreodată, zilele astea o sa incep germinarea o sa aplic si metoda ta , multumesc ca ai postat acest video minunat
Te salut! Si eu caut un soi de acest gen! Am avut un arbore, dar din păcate era foarte batran si s-a uscat!
@@TibiTips iti trimit eu cateva nuci , dami un contact , facebook , watsup orice sa luam legătura
Salut! Imi poti trimite cateva nuci,cum putem lua legatura? Multumesc.
Salut, cat este de mare nuca? Din ce zona eşti?
Ești un om de valoare Tibi. Sunt mândru ceia ce am învățat din acest videoclip. Salutări din Germania.
Va salut! Mulțumesc!
Ești un adevărat profesor ,ma uit la clipurile tale ca la clasa întâi
Va mulțumesc pentru apreciere!
Bravo Tibi, felicitări. Vreau să vă aduc la cunoștință că am făcut experiment, exact cum ați spus în videoclip. Mi-au germinat toate nucile. Felicitări și multă sănătate vă dorim.
Mulțumesc! O seara plăcutăva doresc!
Salut Tibi. Azi am pus nucile în ghiveci. Vă mulțumim din suflet pentru acest videoclip. Chiar am învățat ceva frumos. Multă sănătate și fericire vă dorim din Germania.
@@ovidiuvaleriubotosneanu5050 va mulțumesc! Ma bucur pentru experienta plăcută pe care ați avut-o! O seara minunata va doresc!
Salut Tibi. Ieri au început să iasă plantele din ghiveci. Chiar nu am cuvinte, cât să vă mulțumesc.
Mulțumesc Domnu Tibi. !
Cu plăcere
De toate fac prin viață asta ,dar unele lucruri îmi scapă din ,prea multe aglomerări de rutină.Exac cum ai spus cu terenul .da și Eu am de la bunicii mei și ai tatălui și ai mamei .Ba bașca și către un 1+1 ha de pădure ! Teren cu vita de vie !producătoare .Și meri + Să revenim și Nuci"". Mama tot așa din joaca a plantat o nuca ,în liziera de la viață de vie ,iar acum Să dezvoltat după ani ,ditamai Nucul .Sunt multe de făcut Dacă se vrea !Daca au putina dorința și înclinație ,câte acest obicei ,De A planta Un Pom .!!!După avem ,cum se curata (taie ramurile de dezvoltare..)Avem planta de Zmeură !avem pe cineva Foarte bine !Și chiar au făcut afaceri de afaceri !Acum am terenurile Agricole la Asociație !Dar pe termen scurt !M-ai ales pot modifica cultura suntem unic proprietar De drep !
Va salut! Într-adevăr timpul a devenit scurt iar rutina zilnica nu ne mai lasa sa facem și alte activități! Sper ca fiecare dintre noi sa poată reveni la o viata mai relaxanta si mai aproape de origini si pamant!
Da, foarte bun materialul , foarte interesant. Am 2 nuci in curte , unul uscat ( a fost mare ,este foarte inalt 8-9 m , nu stiu de ce s- a uscat , asa am cumparat) si unul care produce . Poate mai pun vreo unul prin metoda asta . Sa fii binecuvantat ! 😊
Mulțumesc!
Foarte tare, mă duc la țară și plantez nuci.. urmez exact procedeul tău, sper să îmi iasă. Un episod excelent, Tibi ! 👍😊
La fel am făcut și eu, dar le-am plantat direct în pământ și în 3 ani, abia au ajuns la 2metri,unii mai puțin.
Ti.a iesit ceva?
@@RacheriuDenis Durează, abia am plantat. ✌️
Găsești puieți de nuc peste tot ua-cam.com/video/tB6VfRJgGj8/v-deo.html
@@laurentiumotovlog44767b
Foarte 8netresant mulțumim! O zi minunata va dorim și noi!
Mulțumesc!
Bravo, frumos ,ingenios ,m-am uitat cu plăcere la video, păcat că nu am pământ, aș pune câțiva nuci să văd dacă cresc, baftă și bravo
Mulțumesc!
Fr frumos superrrr wow
Puteți pune și fără să fiți proprietar de pământ; vă alegeți o zonă (că e grădina de la bloc sau poate la serviciu, într-un parc sau pădure) plantați un puiet crescut în ghiveci la dvs. acasă și aveți grijă de el ca și când ar fi pe proprietatea dvs.!
Slava lui Dumnezeu ca mai exista astfel de oameni!Multa sanatate si spor sa ai om bun!
Stimata doamna eu va mulțumesc pentru ca îmi spuneți alături și sprijiniți initiativa mea!
Bravo Tibi, interesantă combinația cu scorțișoara, felicitari pt postare si spor la recolta!
Va salut si va mulțumesc!
Foarte frumos materialul și foarte util. Va respect .
Mulțumesc!
Prin locurile de unde sunt strămoșii mei, copacul de nuc este foarte popular si foarte iubit. Si, mi-am amintit o poveste, pe care mi-a spus-o bunicul. Un batran lasa moștenire celor doi fii ai săi toata averea dobândită o viata: cel de la tara a moștenit casa, fiul de la oraș o livada de nuci. Fiul cu livada sa necăjit peste - livada este bătrâna trebuie ingrijita, nici roadă nu mai da ca altadata. Se hotărâ să o vândă si chema un evaluator. Bani n-ai face, dar macar scap de griji - isi zise el. După ce evaluatorul sa plimbat prin livada si a numărat copacii, ia spus ca livada sa valora un milion. Omul facu ochii mari de mirare. Fiindcă fiecare copac mai bătrân de 50 ani avea lemnul perfect si era foarte cautat pentru construcția de mobila. Deci, cu nucii nu dai greș niciodata
Foarte frumos doamna Elena! Mulțumesc pentru ca ati impartasit cu noi!
Foarte tare ideia și folositoare mulțumim spor și succes
Cu plăcere
Esti incredibil bai baiatule. Sunt convis ca daca iei o piatra si o pui intr-un ghiveci prinde radacini :))))
🤣
Felicitări multă sănătate e buna idei
Mulțumesc asemenea!
felicitari! e un material f bun si interesant, chiar motivant!
Mulțumesc!
Mulțumim pentru informații, sănătate multă va doresc!
Doamne ajuta dl Valerica!
Foarte fain, chiar nu știam de metoda asta!
Salut după cum vad esti un om gospodar si iti place natura si vad ca o si respecți .Succes
Super, prezinta urmatoarea faza te rog , cand din nuca devine puiet.
Si cum il plantam corect
Peste 8 ani ,șefu.
Toamna tarziu, pe nevegetatie
Mulți ani înainte cu sănătate și dorințe împlinite !!!!
Mulțumesc asemenea!
🙏❤Super video! Mulțumesc
Cu plăcere!
Mulțumesc 🥰
Nucii NU se planteaza din 4 in 4 metrii, ci, pentru o dezvoltare buna, le trebuie cel putin 7-8m (dispunere zig-zag), optim,10, intre ei.
Rezulta cam 200, max 300 arbori/ha.
Mai mult chiar, fata de nucii altoiti care, desi incep sa produca de foarte timpuriu, dar au o durata de viata si productivitate mult mai scurta, nucii din nuca, desi se dezvolta mai greu si incep sa produca (semnificativ) mai tarziu (anii 8-10), sunt mai voluminosi, mai ampli, pot trai si produce chiar si 300-400 de ani, dar dupa ce au pornit nu este DELOC indicat sa fie mutati. Coroana unui astfel de nuc porneste de la 5-6m diametru din anul 7-8 si poate ajunge si la 15-18m diametru.
Mai mult chiar, trebuie luat in calcul ca la nuc, cam cat este coroana externa cam atat trebuie estimata marimea radacinei.
Aveti dreptate pentru producția de fructe în schimb pentru lemn....
Într-adevăr am lîngă casa 4 nuci doi sunt oltoiti și doi sunt din nuci căzute de ciori ..am un nuc care este mai tinar care a crescut puternic dar..nu face roade decit 10 -20 cel mult ..și i-am pus gînd râu, sal tai puternic,săi bag cuie ,sal stimulez că sa rodească..dar acuma am aflat că are și speranțe..de viață lungă.Tocmai vroiam sa pun un nuc din nucă mai mare și auzeam că nu i bun un așa nuc..că nu rodesc daca nus oltoiti .Va mulțumesc.
Bai omule...nu incetezi sa ne uimesti!
Ma inclin!🙏
My!
Am o livadă de nuci de unde cultiv aproape în fiecare an milioane bune de acolo.
De ce spun aproape in fiecare an, deoarece daca este un an mai prost recolta este mai slabă.
Este o afacere foarte profitabilă.
Categoric! Acesta investiție ar trebui facuta de cat mai multi dintre noi!
Oricum am văzut ca ai o fermă destul de mare si muncesti pământul! Te felicit pentru acest lucru!
@@TibiTips multumesc!
sunt la inceput de drum in ceea ce priveste youtube.
@@fermieruladrian6335 cu siguranta oamenii vor aprecia ca produci hrana naturală!
Cam cat scoti anual? Eu am infiintat o plantantie cu 100 de nuci, urmand ca anul viitor sa extind cu inca 200.
Salut.
Interesanta ideea de a taia cu sficul partea care rodeste, am pus si eu 3 nuci luate dintr-un nuc, care desi nu il ingrijea nimeni era plin de nuci(marime sa zic medie si coaja subtire),, eu am facut in felul urmator: le-am spart(desfacut foarte putin pe lungime) cu cutitul usor sa nu stric nuca si le-am pus in ghiveci in pamant cu nisip, asta am facut-o toamna tarziu, acum au pana in 10 cm(le-am mutat in solar). Mai citeam undeva ca nucul ca sa fi sigur ca face nuci, unul din criterii este sa nu fie pe o distanta mai mare de 160 km fata de pom, cat de adevarat o fi...
In alta ordine de idei foarte frumos ceea ce faci!
Respect si multa sanatate.
Va salut!
În cât timp incoltesc nucile, se pot planta in orice perioada a anului?
Primavara ar fii ideal ! Ele.incoltesc între 30 si 45 zile
Este foarte bine de știut și de învățat metoda aceasta!!!! Super*****
Salut,
Ai ceva tips-uri cum sa apar plantatia de hotii de lemn ? Se pot lua si fonduri europene ?
Nu vor veni sa fure lemnul deoarece la foc nu este bun iar pentru vanzare nu are piata! Si da se poate lua și fonduri europene!
Va salut dl Tibi. Cunoașteți cumva măsură ce trebuie luata pentru fondurile europene?
Multumim frumos pentru informatiile valoroase!
Cu mare placere!
Cum de ai tradus in toate limbile? Wow
Lucrez destul de mult la subtitrări!
Dar am și un program care ma ajuta!
@@TibiTips Nu am mai vazut la nimeni din Ro asa ceva. Foarte tare!
Super tare,te urmaresc cu mare drag.Multumesc frumos!
Ma bucur!
Foarte frumos dar nu neai arătat și plantația de nuci cum arata, mut succes bafta. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Da foarte tare am experimentat și eu dat nu știu dacă nu se sălbăticeste
Da isi schimba gena ,dar ne intereseaza togmai lemnul care este foarte scump!
Frumos.
Eu prin decembrie am pus vreo 20 de nuci intro găleată cu nisip și am băgato în beci. 17 bucăți au ieșit.
Am scos una și are peste 15 cm.
Spor.
Mulțumesc! Va salut!
Buna.Tulpina nu iese din spate cum ai arătat,ci tot din față,după ce se mai dezvolta un pic coletele ăla pe care l-ai arătat și care într-adevăr e cepul care pleacă în jos,tot din vârful nucii pleacă tulpina in sus,deci e mai bine să plantezi nuca în ghiveci pe o parte,nu cu vârful în jos,și nu pe o parte oricum ci cu despicătura într-un plan vertical ca să nu încurce plantei să se dezvolte.Eu mă ocup de mai multi ani cu stratificarea, plantatul și altoirea nucilor și am acumulat cu timpul mai multă experiență.La fel și eu cred că nucul este o cultură f profitabilă,însă nucul pentru producere de roade bogate,deci nucul altoit,și soiurile bune,alea cu fructificare laterală care intra în rod din al 4-lea an,iar lemnul...nu prea am auzit pe nimeni să caute așa tare lemn de nuc,și chiar dacă ar fi așa scump ar trebui să aștepți vreo 30 de ani că sa poți să-l vinzi.Succes tuturor
Va salut dl Ion si va multumesc pentru completarile aduse! Intr-adevar 30 de ani durează asa am mentionat si eu in videoclip! Lemnul se vinde , dar nimeni din țară noastră nu a dus o cultură pentru lemn la bun sfârșit pana acum, din pacate!
Daca ai un teren pe care chiar nu o s l folosesti vreodata, la nimic, infiintezi o plantatie de vreo 1000 nuci forestieri si da dupa 30 de ani ii vinzi, cu cateva sute de mii de euro.
Buna ziua domnule Rusu !Spuneti mi va rog cum putem altoi nucii ca sa avem o productie buna .Va multumesc!
@@alexandrucolacel9725depinde la ce producție vă referiți,dacă doriți să obțineți pomi care dau recolte bogate,trebuie sa altoiți soiuri cu fructificare laterală și respectiv o îngrijire cît mai buna a pomilor. Însă dacă vă referiți la succesul altoirii, aici avem în general 2 moduri de altoire, altoirea la masă și altoirea in câmp.
Altoirea la masă nu depinde de factorii climaterici și are o rată de prindere mult mai mare decât altoirea in câmp însă după părerea mea are un mare neajuns,pomii sunt scoși din pământ de 2 ori,o dată scos portaltoiul toamna după căderea frunzelor și îl conservi in condiții speciale(și altoii la fel) până la altoire,apoi stratificare,iar apoi îl plantezi din nou în pepinieră,dacă totul a avut succes și pomul a crescut, pomii se scot in toamna următoare,sau in alte pepiniere după 2 ani și se sădesc in livadă.
Altoirea în câmp,are si ea neajunsuri,cea mai mare problemă este imposibilitate de a controla temperatura și umiditatea,din acest motiv rata de prinde poate scădea pâna la zero. Totuși clima care o avem în Republica Moldova,mie personal mi-a permis sa am o prindere cam de 70% în ultimii 2 ani,de ceilalți ani nu vb pentrucă nu aveam încă experiența necesară.
Un alt inconvenient este că trebuie să stai în soare,în poziții f incomode pentru a efectua altoirea,de exemplu,vara asta am altoit vre-o 5000 de pomi și am stat aproape 2 luni în pepinieră pentru ai altoit și ai realtoi pe cei care nu s-au prins din prima.
ÎNSĂ: dacă altoirea a avut succes,pomul va creste extrem de rapid,în pepinieră veți avea o creștere într-un an cît cei care altoiesc la masă în 2 ani,dacă altoiți pomul la locul unde va rămâne permanent,veți avea un pom care se va dezvolta foarte repede și va aduce profit mult mai devreme.
Iar acum referitor la altoirea propriu-zisă. Eu efectuez altoirea în câmp în luna iulie-august,cu altoi prelevați înaintea efectuării altoirilor. Metoda de altoire : altoirea în fluier, care constă în prelevarea de pe ramura de altoi a unei porțiuni de scoarță care conține un mugure și un pețiol și poziționarea acesteia pe portaltoi.
Ca sa ai o producție bună de pomi,trebuie să îți faci o pepinieră de pomi de nuc,obtinînd-ui prin semănarea de nuci așa cum a fost arătat în filmuleț,iar în anul următor să începi să altoiești,folosind metoda în fluier dacă vrei, pentru-că după părerea mea este cea mai buna pentru altoirea pomilor de nuc in câmp pentru diametrul tulpinii între 1 și 3-4 cm,și dacă pomul nu s-a prins din prima mai altoiești undeva mai jos,dacă iar nu sa prins tai pomul la cep și altoiești in anul următor. Așa se acumulează experiență iar succesul va veni inevitabil.
Esti minunat Tibi!
Bunul Dumnezeu sa te ajute in munca pe care o faci!
Multumesc cu apreciere pentru informatii!👏👏👏
Doua intrebari,va rog:
1.cum stiu ca a venit timpul sa mut nucul pe
teren ?!
2.cum il pun in pamant!?
Multumesc!
1 când lemnifica tulpina, și il plantati ca orice pom!
Salut, poți să-mi spui unde vând cu 1500$ m3 de lemn de nuc?
Dacă ai minim 100 m cubi proveniți dintr-o plantație in acest scop (adică lemnul sa fie de calitate) te pot ajuta!
Foarte interesant! Sănătate și un an nou spornic în toate!
Mulțumesc asemenea!
@@TibiTips :-)
Dar de ce nu spui că nuci fac fructe după 10 ani de la cultivare?
Pot rodi si dupa 12 ani ,in schimb lemnul este important aici!
Toti vorbesc de nuci si lemn .
Dar nimeni nu zice ca 1. Pentru nuci, ca sa ajungi sa culegi nuci ...primi 4-5 ani sunt criminali . Irigat , imprejmuit,securizat , stropit , si mai ales...sa aveti norocul sa nu va fure puietul inca din primul an . Nu e ca si cum plantezi si mai vii peste 10 ani .
2. Lemn...la fel...dupa ce ai trecut de tot ce am zis mai sus la punctul 1....daca te intereseaza doar lemnul nu si nuca ( poate nu te intereseaza daca ti se fura nuca) dar trebuie sa ai grija sa nu iti taie altcineva lemnul .
Apoi ca sa tai tu o masa lemnoasa semnificativa : a) mergi pe baza legala, adica tai legal si iei firmituri
b) o iei pe romaneste si iti distrugi cultura ca apoi sa "raresti" si sa tai mai mult . Sau razi tot ,te duci la politie din sat si declari furtul si apoi se inchide cazul pentru ca nu sunt martori /dovezi si tu ti-ai valorificat lemnul . In romania orice e posibil ,mai ales daca vinzi cui trebuie lemnul .
Problema principala in romania e furtul....fie de puiet,fie de nuca, fie de lemn .
@@ionutroman7040 se pot face și asigurări...pt orice cultură se poate asigura...
Multumim pt.detaliile oferite!
Cu plăcere!
Salut
În cat timp încolcesc nucile?
În maxim 40 zile
fain materialul tau Tibi si foarte concis.exemplificari foarte utile.vorbesti cursiv si politicos,prietenos.succes pe mai departe.era bine daca puteai sa mai mentionezi si cat dureaza sa creasca acea nuca incoltita, daca sunt necesari alti pasi, de altoiere , etc....sau cand se sadesc pe locul lor, in ce luna, la ce adancime,etc....
Va salut! Da am omis aceste informații dar o sa țin cont de sfatul dumneavoastră! Ori postez un comentariu cu detalii sau voi face episodul 2!
Frumos, ne-ai oferit niște informații bune, dar nu mai spuneți ca ne arătați ca din 20$ poți face 500000$, doar ce ați folosit dumneavoastră acolo ( nucile, sacul cu pamant și scortisoara) sunt 20$ și cu acelea sa pui o suprafață de 1 ar, ca să faci 500000$ ai nevoie de hectare intregi de nuci, dintre care o parte din ei o sa se usuce (a pățit un prieten, din 10,000 de puieti i-a murit 4,000) si ani întregi de munca, asa ca hai sa nu mai atragem atenția cu astfel de reclame.
Va salut! Togmai aceasta era si ideea ! Sa nu investești bani , daca ai un teren pe care nu il folosești, eventual reciclezi peturi pentru ghiveci si cateva găleți de nuci , poți încerca! Intentia mea nu a fost sa fac reclama si imi cer scuze dacă s-a interpretat ceva greșit, intenția a fost sa stimulez dorința de a munci si de a da dovada ca nu iti trebuiesc bani pentru a încerca ceva ! Va salut si va invit sa vizionați daca este cu putinta clipul pe care îl voi încerca diseara la ora 19 !
Dar eu ma intreb,cat pamant sa abia cineva, sa poata planta 6000 de puieti cu 5/8m?🤗
Mulțumim !♥️
Cu mare placere!
Partea cu germinatul este ok, dar restul " afacerii " tine ptr cei care au vazut nucul in FILME! Ptr cei care vor sa se apuce recomand o informare aprofundata. Succes!
Categoric! Trebuie aprofundata informația!
Mulțumesc!
Cu plăcere!
Scorțișoara are și rol antifungic..
Sărut mâinile doamna Magdalena! Aveti dreptate! Multumesc pentru contribuția dumneavoastra!
Mulțumesc pentru informațiile prețioase!
Cu plăcere!
Nu e rea deloc ideea, mai ales că scorțișoara este un antibacterian foarte bun...! 👍👍👍😉🙏❤
Vorbesc cu tata si punem nuci la tara, sănătate si succes in ceea ce faci!
Mulțumesc! In 2 săptămâni voi posta un clip despre o afacere și mai profitabila decât aceasta!
Si peste 10 ani o sa ai nuci:)))
Bine înțeles
Foarte ineresat, multumesc frumos pentru toate sfaturile oferite. O seară bună 👍🙏🐞
Sărut mâinile doamna , si va multumesc pentru apreciere !
super tare! mult succes incontinuare!
Salut! Mulțumesc!
Multumesc.
Foarte interesant Felicitari pentru ce faceti si pentru entuziasm
Va mulțumesc doamna Lidia! O zii plăcută va doresc!
Bravo omule respect
Salut Tibi. Am urmarit cu interes videoclipul tau deoarece as dori sa incerc si eu sa fac o plantatie de acest fel in Campia României (zona jud. TR) unde am teren in camp de aproximativ 2 hectare. Asa cum ai spus si tu, pentru copilasi. Eu unul de abia reusesc sa imi intretin familia si vad in acest lucru o oportunitate de a-i lasa fiului meu ceva pentru cand va fi mare. Terenul este de 2 ani nefolosit dar totusi nu ma indur sa il vand. Astept cu interes continuarea, pentru a vedea ce anume trebuie facut in continuare. Toate cele bune,
Cezar. Ps: am experienta zero insa am determinare.
Da , este o soluție si o investiție foarte bună, dar dat fiind zona in care aveti terenul ,v-as sfatui sa mai luați în calcul și alta afacere despre care voi face un clip în maxim 2 săptămâni! Este vorba despre alun micorizat ,unde profitul ar veni mai repede și v-ati putea bucura și dvs de aceasta investiție!
O afacere cu multă muncă, în timp vei reuși, bravo
Mulțumesc!
Chear o sa incerc si eu😇
@@annamarianagh4772 ma bucur!
Mulțumesc mult
Cu plăcere!
...ești super,,,,am plecat pe TIR,,,,acum 5 ani....de ce ?știi răspunsul......am lăsat acasă o livada ok....timpul a trecut.....arată binișor....ma documentez pentru viitor
Ma bucur
Acum am descoperit canalul tău. Jos pălăria. Tot respectul
Sarut mainile! Va mulțumesc!
⁸
e bun materialul , numai ca din pacate ar fi o problema : timpul !! pana sa creasca nucii o sa treaca 10 ani ....... de aceea e bine de cautat nucii altoiti care au deja radacina formata si rezista si la seceta ( asta pana cresc )
numai bine
Salut Tibi. Vă rugăm frumos, spuneține și nouă germinarea alunelor cum se face. O seară plăcută vă dorim.
Duminica viitoare o sa pun un clip care include și această temă!
Mulțumim frumos. O seară plăcută.
Felicitări sincere pt pasiune și servicii publice de calitate succes și sănătate
Va mulțumesc din suflet doamna!
mulțumesc frumos am învățat ceva
Cu mare placere!
Respect! Mulțumim pentru informații!
Te salut! Mulțumesc!
Mulțumesc frumos. DUMNEZEU să vă ajute
Va mulțumesc!
Am urmărit filmul ,,nașterea nucilor" mai cu atenție și încordare decât dacă aș fi urmărit un film cu mistere,pentru că chiar asta a fost,ne-ați dezvăluit niște taine.Mulțumim pentru efort,dar mai ales pentru generozitate pe care,nu mulți o au.
Am și eu un nuc,un soi uriaș face nuci cât pumnul,dar le face seci adică numai pieliță,așa încât nu mă aleg cu nimic din frumusețea și mărimea uriașă a nucilor.Ce aș putea face ca situația să se schimbe.Nu rodește decât de vreo cinci ,șase ani,așa că este tinerel.
Stimată doamnă in primul rand va multumesc din suflet pentru apreciere, ma simt onorat când am parte de acest lucru si imi da putere sa continui! Noi le spunem nuci cu 4 mieji! Fructificate tine in mare parte de gena arborelui si mai ales de plenul pe care il primeste si cred ca acesta din urmă este motivul el fiind un soi diferit si astfel el face niste" avortoni" daca ii pot numi asa ! Din cauza lipsei polenului compatibil! Singura solutie este plantarea de alți nuci din aceeași specie! Dar mai poate fii vorba si de lipsa unor minerale necesare fructificarii! Încercați cu amendamente de ingrasamant pentru început, acesta ar fii primul pas!
@@TibiTips Mulțumesc mult,am să încerc cu îngrăsămant.
acel nuc mai mult este pt design,multa coaja miez mic,nu merita sa tii asa ceva
Bun material! Va felicit!
Va mulțumesc dl Alexandru!
multumim Tibi. ne sunt utile si scurtele istorioare despre fiecare planta sau arbust. 👌👍👍😴
Va salut si va mulțumesc! La iarna chiar o sa luam fiecare pom , arbust ,sol ,planta etc si vom povesti despre ele ,deoarece am atat de multe informații si sper sa va încânte acest lucru!
Mersi de prezentare
Cu plăcere!
super clipul mia placut detalile ))
Ma bucur ca v-a incantat!
Felicitări Tibi !dacă mai ai videoclipuri si cu alte soiuri de pomi fructiferi...le astept cu mare interes👋
Vor mai fii ! Va salut!
Salut din Moldova multumim
Va salut!