Felicitări, aveți printre cele mai bune videoclipuri educative.Am învățat de la dumneavoastră foarte multe pentru că nu contează numai ce știi ,ci și modul de a transmite acele cunoștințe.O sa vă urmăresc în continuare,sa aveți spor !
Cred ca a 4-a sarpanta este in plus. Eu as fi taiat una dintre cele 2 aproape paralele din dreapta. Eu fac taierile din vara doar pentru formare mugurilor de rod. Seara buna,
Eu obisnuiesc ca taierile mai drastice sa le fac in luna august pentru ca pomul trece mai usor peste aceasta trauma si are timp pana in iarna sa se vindece. Multumesc pentru comentariu.
Buna ziua. Cand recomandati sa se faca in aceasta primavara, taierile de fructificare la visin si cires? In uscat (luna martie) sau dupa ce se vede rodul( asa ca in filmul d-voastra )? Multumesc.
Multumesc pentru informatii. Tata spunea ca pe langa aerisire se lasa 20-25 cm intre ramuri pe sarpante. Nu mai stiu la ce pomi sau in ce conditii. Ma puteti lamuri cu aceasta problema?
Buna seara! Cum recomandati sa tund un visin batran si neingrijit care este plin cu ramuri pleata de 35-40 cm? Nu stiu daca pot taia din ele fara sa pierd rodul. Ramura pleata se scurteaza?
Ramura pleata nu se scurteaza, se taie dupa ce a imbatranit. Daca prin taieri, intineriti pomul, nu veti pierde, ci veti castiga mai mult in anii viitori. Recomand taierile de intinerire. Spor!
Mai avea putin si taia tot rodul. A mai lasat 100 de visine pe el, iar daca mai da si un inghet o sa ramana vreo 10. Cand aveti putini pomi taiatii la buton, dupa ce scapa de inghet. Iar daca cei care fac palinca, isi taie pomii in halul asta , trec pe apa, ceea ce nu e rau. Taierile astea drastice se fac cand vrei un rod conercial, mare frumos, dar putin. Majoritatea pomilor isi elimina singuri surplusul pe care nu-l pot duce. Doar caisul trebuie rarit de rod ca se poate usca. Eventual si marul pt a nu avea ciclu de rodit din 2 in 2 ani. Dar visinii, mai ales trebuie sa fie incarcati bine, sunt pomi de vigoare mica, nu se umbresc ramurile intre ele, mai ales daca e pozitionat la soare.
Multumesc. Çhiar nu stiam nimic despre visin. Am o intrebare, un visin foarte afectat de monilioza si care este slabut. Imi pare rau dupa el. Il mai pot salva? Inca o data multumesc . Domnul sa va binecuvânteze.
Multumim. Stropiti impotriva moniliozei, puneti gunoi la radacina si ingrasamant foliar. Daca va ocupati un timp de el, sunt sanse mari sa il salvati. Succes.
Dacă am plantat pomi acum 2 ani, însă nu i-am scurtat la plantare la 60-80cm, i-am lăsat la 2 metri cât aveau.. Deja au format coroana. Pot sa ii scurtez din primăvară tulpina la 80cm sa își facă o noua coroana? Mulțumesc!
Întrebare: merge să altoiesc pe vișin altoi de cireș de mai? Cu siguranță este importantă și zona unde se află vișinul meu: este vorba de localitatea Moisei/Maramureș, la poalele Pietrosului Rodnei... Pe unde, cum, am citit că nu prea merge combinația asta, dar m-aș bucura să am răspunsul dumneavoastră, eventual, cu argumentările aferente... 10x!
Cu scuzele de rigoare ca raspundem acum, eu spun ca nu ar trebui sa altoiti. Nu e garantata reusita. Trebuie sa vedeti ce merge bine in zona dvs. Succes.
Bună ziua.Multumesc mult pt informațiile utile.Va rog sa îmi spuneți dacă un vișin de 3 ani poate fi mutat în alt loc, și cum procedez?Mulțumesc foarte mult
Eu am mutat un visin insa trebuie scos cu radacini cat mai mari. Visinii se prind usor. Faceti groapa mare si puneti pamant de deasupra, care contine substante nutritive, si radacinile le mocirliti cu pamant galben si gunoi de vaci. Multumesc ca ma urmariti :)
Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu taierile la pomii columnari. Am infiintat o mica livada de pomi columnari in curtea personala de la Cristian Brasov. Pomii sunt in al treilea an si nu stiu cum sa le fac formarea de coroana si rod. Am ciresi , pruni, meri , peri , cais. Poate aveti pe cineva din zona care se ocupa si stie cum se fac taierile la pomii columnari.
buna ziua. Am si eu un visin de 2 ani insa sunt multe voci care spune ca trebuei sa scurtez varfurile sarpantelor ( a fost taiat la 40 tulpina apoi la 25 primele ramurele ( sarpantele ) anul trecut a crescut putin , altii spun ca nu trebuie taite sarpantele ,visinul fiind o exceptie . cum este corect pana la urma ? referitor la taiere , acuma mai bine elimin doar ce este in interior si foarte vertical , iar ce este in exterior respectiv sarpantele principale le tai in iunie? multumesc mult
Taierile la visin se fac ca si la restul samburoaselor. In fiecare an, sarpantele principale se taie la 40-45 cm daca se formeaza tip vas. Daca se formeaza cu ax central, atunci se merge pe ax in sus si se formeaza 3 etaje. Tot cu taierea sarpantelor la 40-45 de cm. Primavara e cel mai bine sa taiati cand e vorba de taieri de formare. Numai bine!
@@ingrijireapomilor2657 am cumparat o casa cu pomi maturi si ma intereseaza pretul curatarii unui pom matur sa stiu sa negociez . Am visini, gutui meri nuci pruni piersic par si smochin . pomii nu au fost curatati in ultimii 3 ani Casa e in alta zona la campie
Depinde unde am nevoie de cresteri, daca sunt taieri la crengi care merg spre interior si care indesesc coroana, nu taiem in cep. Cepurile se lasa unde e nevoie de cresteri noi, la orice pom.
Multumesc ca ma urmariti. Cameramanul e fiica mea, isi da toata silinta. Nu e de meserie cameraman. Focuseaza mult in clipuri. Sper ca ati ramas si cu altceva din video :)
Nu vă luaaaaați de cameramaaaaan! La un moment dat, ca să... văd o secvență conform explicațiilor dlui. Roman, m-am ridicat de pe scaun și m-au uitat pe după ecranul laptopului, da n-am cârtit nimiiiic, așa căăăăă faceți ca mine! Fără cameraman(ul nostru), studioul "Îngrijirea pomilor & Co" nu mai are nici un farmec. Eu, unul, nu mă mai uuuuuuit!
@@moisei1365 Nu stiu daca sa o iau ca pe un compliment sau ca pe o ironie, sincer. Eu sunt cameramanul. Nu sunt de profesie videograf, sunt jurnalist care a mai prins cate ceva despre filmari intr-o redactie de TV. Fac tot ce pot cu aparatura destul de modesta pe care o am, cu siguranta voi imbunatati si tehnica in timp. M-ar ajuta sa imi spuneti la ce clip ,,v-ati ridicat si v-ati uitat dupa laptop'', chiar minutul. Stiu ca nu oferim cea mai buna calitate video, (nu am pretins asta, si nu suntem nici televiziune), dar chiar asa cum ziceti dvs., ma cam indoiesc :)) Oricum, am primit si laude si critici, iar cele constructive sunt chiar binevenite. Va multumesc ca ne urmariti chiar si asa. Apreciez :)
Domnule, in 5 aprilie e cam tarziu! Distrugeti pomii! Taierile le-am terminat in 8 febr mai ales ca in partea de vest nu mai sunt de ceva ani temperaturi de -20 de grade. Cand sa se mai faca stropirea la negru cu ulei horticol cum se facea odata daca curatam pomii in martie si aprilie? PS poate clipul a fost facut in febr/martie dar unii se vor apuca acum daca va vad!
Daca ascultati si priviti cu atentie, realizati ca nu era perioada de vegetatie. Nu am filmat clipul in 5 aprilie. Nu fac taieri cand as putea distruge pomii. Clima nu e aceeasi in toata tara, unii pot face aceste taieri chiar si in martie sau inceput de aprilie, daca temperatura permite si nu e vegetatie. Sa stiti ca avem mai multe filmari care trebuie editate si le vom pune in aceasta perioada cu caracter informativ, nu inseamna ca sunt filmate in ziua cand apar pe youtube. E munca cu filmatul si editarea si nu se pot pune toate in ziua cand ai filmat. Va multumesc ca ma urmariti. Toate cele bune :)
@@elapop1224 Din partea mea fa taierile in mai, cand ciresii sunt incarcati! Eu ma ocup de pomi nu de ieri sau alaltaieri! Exact ca si atunci cand faci o operatie in spital, esti programat ptr a doua zi dar ptr ca ai pulsul mare mai poti sta inc o saptamana...Tot asa si pomii trebuie sa fie in Repaus vegetativ cand faci taierile. Pomul trebuie sa doarma, nu sa lucreze! Anu trecut ptr ca am ingrijit pomii am avut meri cu frunze verzi la inceput de decembrie. Intrebare: Puteam sa ma apuc de taieri la mar? Nu! Nicidecum! Daca ai pomi multi poti de la milocul lui februarie sa tai, ca pe 1 martie taierile sa fie gata! Nu este din auzite, este practica care functioneaza perfect!
@@eugen637 Că tăierile se fac doar în repaus vegetativ e un mit! De tăierile in verde nu ai auzit??? Aruncă un ochi la postările lui " sezon agricol", dacă nici omul ăsta nu e specialist in domeniu atunci nu știu cine mai e!!!!!! Pomii nu au nimic chiar daca ii tai când sunt înfloriți, încearcă....,
Cine a curățat a tăiat destul de mult că se vede cum se duceau în sus toate șarpantele. Nu a dat și șarpanta interioarâ sa nu taie prea mult odată. Nu mi se pare că a făcut prostii, iar dvs ați continuat lucrarea.
Felicitari si multe urari de bine pt. amandoi ! Sunteti BUNI .
Multumim ca ne urmariti.
@@ingrijireapomilor2657очень хорошая обрезка. Включите субтитры, это добавит вам подписчиков
Felicitări, domnule! Ce m-aș bucura să veniți să tundeți și pomișorii mei!
Multumim. Din pacate, nu ma pot deplasa prin tara.
Multumim pt. Osteneala de a ne invata si pe noi amatorii
Cu drag.
Felicitări, aveți printre cele mai bune videoclipuri educative.Am învățat de la dumneavoastră foarte multe pentru că nu contează numai ce știi ,ci și modul de a transmite acele cunoștințe.O sa vă urmăresc în continuare,sa aveți spor !
Multumesc :)
Nu ai cum să nu înveți sanatate multa vă doresc
COMPLIMENTI 💕, UN SALUT CALDUROS DE LA ROMA
Multumesc.
Cred ca a 4-a sarpanta este in plus. Eu as fi taiat una dintre cele 2 aproape paralele din dreapta. Eu fac taierile din vara doar pentru formare mugurilor de rod.
Seara buna,
Eu obisnuiesc ca taierile mai drastice sa le fac in luna august pentru ca pomul trece mai usor peste aceasta trauma si are timp pana in iarna sa se vindece. Multumesc pentru comentariu.
bravo !
Multumim.
Vă salut cu respect, am doi vișini de 5-6 ani nu am mâncat o vișină rodesc sunt albi de flori dar nu le țin. Ce pot să fac? Mulțumesc
Asteptam prepararea masticului.
In curand!
Buna ziua. Cand recomandati sa se faca in aceasta primavara, taierile de fructificare la visin si cires? In uscat (luna martie) sau dupa ce se vede rodul( asa ca in filmul d-voastra )? Multumesc.
Cel mai bine dupa fructificare, primavara doar mici interventii. Spor.
Bravo! Explicația foarte bună! Mai trebuie lucrat un pic la filmare sa se poată vedea mai bine ceea ce faceți! Oricum felicitări avem de învățat 👍👍👍
Multumesc pentru sfat/critica :) Eu sunt cameramanul, fac tot ce pot. Nu suntem televiziune, deci cu ce am la dispozitie incerc sa fac cat mai profi.
Nu este o critica pentru ca nu-mi permit nu sunt în măsura sa fac critici 😁! Felicitări încă o data 👍👍👍
@@stefanitanicutrinca6698 multumesc :)
Și nu ma refer la calitatea imaginii cât la distanta și unghiul din care este filmat!
@@stefanitanicutrinca6698 inteleg, încerc sa focusez cat de mult.
Buna ziua si multumesc pentru toate informatiile. Se mai poate forma coroana la ciresi si visini de 10 ani care nu au fost taiati niciodata?
Da, se mai poate forma in verde. Dar 30% pe an, timp de 3 ani. Multumesc si eu ca ma urmariti!
Multumesc pentru informatii.
Tata spunea ca pe langa aerisire se lasa 20-25 cm intre ramuri pe sarpante.
Nu mai stiu la ce pomi sau in ce conditii. Ma puteti lamuri cu aceasta problema?
Asa e. E corect, la toti pomii.
Mulțumesc. Asemănător trebuie procedat si la prun?
Sa va fie de folos. Da, si la prun e la fel, insa la prun trebuie sa inclinam sarpantele la 60 de grade, nu la 45.
Imi place fierastraul,daca se poate ce model si unde se poate cumpara.Multumesc.
Stoker. Si puteti comanda pe internet.
Așa se procedează la toate sâmburoasele?
Mai mult la visin si cires.
Buna seara! Cum recomandati sa tund un visin batran si neingrijit care este plin cu ramuri pleata de 35-40 cm? Nu stiu daca pot taia din ele fara sa pierd rodul. Ramura pleata se scurteaza?
Ramura pleata nu se scurteaza, se taie dupa ce a imbatranit. Daca prin taieri, intineriti pomul, nu veti pierde, ci veti castiga mai mult in anii viitori. Recomand taierile de intinerire. Spor!
Excellent!
Cate ramuri de rod se taie vara?
Depinde cat e de deasa coroana.
Mai avea putin si taia tot rodul. A mai lasat 100 de visine pe el, iar daca mai da si un inghet o sa ramana vreo 10. Cand aveti putini pomi taiatii la buton, dupa ce scapa de inghet. Iar daca cei care fac palinca, isi taie pomii in halul asta , trec pe apa, ceea ce nu e rau. Taierile astea drastice se fac cand vrei un rod conercial, mare frumos, dar putin. Majoritatea pomilor isi elimina singuri surplusul pe care nu-l pot duce. Doar caisul trebuie rarit de rod ca se poate usca. Eventual si marul pt a nu avea ciclu de rodit din 2 in 2 ani. Dar visinii, mai ales trebuie sa fie incarcati bine, sunt pomi de vigoare mica, nu se umbresc ramurile intre ele, mai ales daca e pozitionat la soare.
Buna ziua, la visin nu ar tb taiat la cep ? Am vazut ca a-ti taiat mult la inel ?
Multumesc
ua-cam.com/video/BsDolcC-VnE/v-deo.html
Multumesc. Çhiar nu stiam nimic despre visin. Am o intrebare, un visin foarte afectat de monilioza si care este slabut. Imi pare rau dupa el. Il mai pot salva? Inca o data multumesc . Domnul sa va binecuvânteze.
Multumim. Stropiti impotriva moniliozei, puneti gunoi la radacina si ingrasamant foliar. Daca va ocupati un timp de el, sunt sanse mari sa il salvati. Succes.
Va rog sa- mi spuneti la un visin de 7 ani cate nu a fost curatat de loc si e plin de crengute subtiri si lungi,,,ce edte de facut ?? Multumesc !
Trebuie curatat, ca aerul si lumina sa patrunda in toata coroana. Daca are ramuri tip plete, fara muguri, sa le taiati, ca sa dea altele. Spor.
Dacă am plantat pomi acum 2 ani, însă nu i-am scurtat la plantare la 60-80cm, i-am lăsat la 2 metri cât aveau.. Deja au format coroana. Pot sa ii scurtez din primăvară tulpina la 80cm sa își facă o noua coroana? Mulțumesc!
Daca s-au dezvoltat in asa fel incat puteti alege coroana, nu ii mai taiati. Daca are cresteri, nu e necesar, daca e un bat lung de 2 m, taiati.
Întrebare: merge să altoiesc pe vișin altoi de cireș de mai? Cu siguranță este importantă și zona unde se află vișinul meu: este vorba de localitatea Moisei/Maramureș, la poalele Pietrosului Rodnei... Pe unde, cum, am citit că nu prea merge combinația asta, dar m-aș bucura să am răspunsul dumneavoastră, eventual, cu argumentările aferente...
10x!
Cu scuzele de rigoare ca raspundem acum, eu spun ca nu ar trebui sa altoiti. Nu e garantata reusita. Trebuie sa vedeti ce merge bine in zona dvs. Succes.
Bună ziua.Multumesc mult pt informațiile utile.Va rog sa îmi spuneți dacă un vișin de 3 ani poate fi mutat în alt loc, și cum procedez?Mulțumesc foarte mult
Eu am mutat un visin insa trebuie scos cu radacini cat mai mari. Visinii se prind usor. Faceti groapa mare si puneti pamant de deasupra, care contine substante nutritive, si radacinile le mocirliti cu pamant galben si gunoi de vaci. Multumesc ca ma urmariti :)
@@ingrijireapomilor2657 mulțumesc mult.
@@teoteodora3072 cu placere :)
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu taierile la pomii columnari. Am infiintat o mica livada de pomi columnari in curtea personala de la Cristian Brasov. Pomii sunt in al treilea an si nu stiu cum sa le fac formarea de coroana si rod. Am ciresi , pruni, meri , peri , cais. Poate aveti pe cineva din zona care se ocupa si stie cum se fac taierile la pomii columnari.
Buna ziua. Din pacate, nu stim pe nimeni si nu va putem ajuta in aceasta privinta.
buna ziua. Am si eu un visin de 2 ani insa sunt multe voci care spune ca trebuei sa scurtez varfurile sarpantelor ( a fost taiat la 40 tulpina apoi la 25 primele ramurele ( sarpantele ) anul trecut a crescut putin , altii spun ca nu trebuie taite sarpantele ,visinul fiind o exceptie . cum este corect pana la urma ? referitor la taiere , acuma mai bine elimin doar ce este in interior si foarte vertical , iar ce este in exterior respectiv sarpantele principale le tai in iunie? multumesc mult
Taierile la visin se fac ca si la restul samburoaselor. In fiecare an, sarpantele principale se taie la 40-45 cm daca se formeaza tip vas. Daca se formeaza cu ax central, atunci se merge pe ax in sus si se formeaza 3 etaje. Tot cu taierea sarpantelor la 40-45 de cm. Primavara e cel mai bine sa taiati cand e vorba de taieri de formare. Numai bine!
Bună seara. Forma vas am ales cu 4 șarpante. Va mulțumesc mult. Sănătate multă va doresc
As dori sa va întreb după ce am văzut ca ramurile de prun rodesc bine doar 3 ani ,după acești trei ani ce facem cu ele ?Le scurtam ?
La cep...!!! 10max15 cm!!! pt a da viața la ramuri noi (mixte)
Da, prunul trebuie mereu reintinerit.
Asa e.
Învățăm multe de la dvs
Ma bucur. Sa va fie de folos.
👍👍👍👍👍👍👍👍
Multumim.
Salutare da ramurile anuale le scurtam
Se scurteaza la marimea unei foarfeci. ua-cam.com/video/BsDolcC-VnE/v-deo.html
Am auzit că se poate da si cu lavabila antimucegai
Da, daca nu aveti mastic. Nu e ca masticul, dar merge.
Bună seara visinul se taie in cepi
Da. Obligatoriu se taie in cepi.
CE PRET ARE CURATAREA UNUI POM MATUR?
Depinde. Eu fac taieri de regula doar in Bihor.
@@ingrijireapomilor2657 am intrebat pretul nu zona
@@ingrijireapomilor2657 am cumparat o casa cu pomi maturi si ma intereseaza pretul curatarii unui pom matur sa stiu sa negociez . Am visini, gutui meri nuci pruni piersic par si smochin . pomii nu au fost curatati in ultimii 3 ani Casa e in alta zona la campie
Vad ca la visin ati facut mai putine taieri in cep in comparatie cu ciresul
Depinde unde am nevoie de cresteri, daca sunt taieri la crengi care merg spre interior si care indesesc coroana, nu taiem in cep. Cepurile se lasa unde e nevoie de cresteri noi, la orice pom.
Cameramanul trebuie să fie mai mobil și focusat pe pom .
Multumesc ca ma urmariti. Cameramanul e fiica mea, isi da toata silinta. Nu e de meserie cameraman. Focuseaza mult in clipuri. Sper ca ati ramas si cu altceva din video :)
Nu vă luaaaaați de cameramaaaaan! La un moment dat, ca să... văd o secvență conform explicațiilor dlui. Roman, m-am ridicat de pe scaun și m-au uitat pe după ecranul laptopului, da n-am cârtit nimiiiic, așa căăăăă faceți ca mine! Fără cameraman(ul nostru), studioul "Îngrijirea pomilor & Co" nu mai are nici un farmec. Eu, unul, nu mă mai uuuuuuit!
@@moisei1365 Nu stiu daca sa o iau ca pe un compliment sau ca pe o ironie, sincer. Eu sunt cameramanul. Nu sunt de profesie videograf, sunt jurnalist care a mai prins cate ceva despre filmari intr-o redactie de TV. Fac tot ce pot cu aparatura destul de modesta pe care o am, cu siguranta voi imbunatati si tehnica in timp. M-ar ajuta sa imi spuneti la ce clip ,,v-ati ridicat si v-ati uitat dupa laptop'', chiar minutul. Stiu ca nu oferim cea mai buna calitate video, (nu am pretins asta, si nu suntem nici televiziune), dar chiar asa cum ziceti dvs., ma cam indoiesc :)) Oricum, am primit si laude si critici, iar cele constructive sunt chiar binevenite. Va multumesc ca ne urmariti chiar si asa. Apreciez :)
@Ionut Matei ma bucur :)
Asteptam prepararea masticului.
Cum se tunde migdali
ua-cam.com/video/ETt8b5SzlJ8/v-deo.html
Maestre pot stropii caisul in floare
Se poate stropi, dar numai seara dupa ce albinele pleaca.
Ce model si ce nr este foarfeca
Felco 7.
Domnule, in 5 aprilie e cam tarziu! Distrugeti pomii! Taierile le-am terminat in 8 febr mai ales ca in partea de vest nu mai sunt de ceva ani temperaturi de -20 de grade. Cand sa se mai faca stropirea la negru cu ulei horticol cum se facea odata daca curatam pomii in martie si aprilie? PS poate clipul a fost facut in febr/martie dar unii se vor apuca acum daca va vad!
Daca ascultati si priviti cu atentie, realizati ca nu era perioada de vegetatie. Nu am filmat clipul in 5 aprilie. Nu fac taieri cand as putea distruge pomii. Clima nu e aceeasi in toata tara, unii pot face aceste taieri chiar si in martie sau inceput de aprilie, daca temperatura permite si nu e vegetatie. Sa stiti ca avem mai multe filmari care trebuie editate si le vom pune in aceasta perioada cu caracter informativ, nu inseamna ca sunt filmate in ziua cand apar pe youtube. E munca cu filmatul si editarea si nu se pot pune toate in ziua cand ai filmat. Va multumesc ca ma urmariti. Toate cele bune :)
@@ingrijireapomilor2657 Bună ziua . Mulțumim . Poate ar trebui să spuneți cănd au fost făcute filmările . 👏👏👏
Eu am aflat de la un specialist in domeniu că se pot face tăieri oricând, mai puțin iarna! Cum adică " distrugeți pomii"??? Ce pățesc????
@@elapop1224 Din partea mea fa taierile in mai, cand ciresii sunt incarcati! Eu ma ocup de pomi nu de ieri sau alaltaieri! Exact ca si atunci cand faci o operatie in spital, esti programat ptr a doua zi dar ptr ca ai pulsul mare mai poti sta inc o saptamana...Tot asa si pomii trebuie sa fie in Repaus vegetativ cand faci taierile. Pomul trebuie sa doarma, nu sa lucreze! Anu trecut ptr ca am ingrijit pomii am avut meri cu frunze verzi la inceput de decembrie. Intrebare: Puteam sa ma apuc de taieri la mar? Nu! Nicidecum! Daca ai pomi multi poti de la milocul lui februarie sa tai, ca pe 1 martie taierile sa fie gata! Nu este din auzite, este practica care functioneaza perfect!
@@eugen637 Că tăierile se fac doar în repaus vegetativ e un mit! De tăierile in verde nu ai auzit??? Aruncă un ochi la postările lui " sezon agricol", dacă nici omul ăsta nu e specialist in domeniu atunci nu știu cine mai e!!!!!! Pomii nu au nimic chiar daca ii tai când sunt înfloriți, încearcă....,
Frumos👍
:)
F interesant,dar greu de făcut, trebuie studiat,așa doar din câteva explicații, nu merge
Nu e imposibil :) Si practica ajuta mult.
AȚI SPUS CĂ NU FACEȚI TĂIERI MASIVE , ASTA AȚI CĂCUT ÎN REST ESTE ÎN REGULĂ .
FĂCUT,SCUZE.
La pomi nu e chiar matematica, se face cu aproximatie. Iar pomii nu sufera daca se taie cu putin mai mult, sufera daca ii lasam desi. Multumim.
Cine a curățat a tăiat destul de mult că se vede cum se duceau în sus toate șarpantele. Nu a dat și șarpanta interioarâ sa nu taie prea mult odată. Nu mi se pare că a făcut prostii, iar dvs ați continuat lucrarea.
Multumim ca ne urmariti.