משמעות החלום

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 15 лис 2020
  • פרופ' יורם יובל התארח באולפן חדשות הבוקר עם ניב רסקין במסגרת הפינה "שיעור פרטי", להסביר על משמעות והסודות מאחורי החלומות שלנו בלילה.
    פרופ' יורם יובל הוא פסיכיאטר, חוקר מוח ומרצה. הוא מרצה בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים, וחבר האגף לרפואת המוח בבית החולים הדסה עין כרם.
    Website: www.yovell.co.il
    Email: office@yovell.co.il
    /Facebook: / yovellyoram
  • Розваги

КОМЕНТАРІ • 17

  • @BlackMagenDavid
    @BlackMagenDavid 3 місяці тому +1

    אני חולם כל יום כל החיים שלי לפעמים חלומות טובים ולפעמים רעים ואף גם פעם היה לי חזיון אחד אמיתי לגמרי שממש התגשם והייתה עליו כתבה ברשת.

  • @user-cf9os7ye1q
    @user-cf9os7ye1q 3 місяці тому +1

    עם כל הכבוד לפרופ יובל ויש הרבה כבוד והערכה. את העובדות בייני לבין עצמי אני חווה. מגיל 10 חלמתי והחלומות שלי הפחידו אותי . כי היו מנבאים מוות ואת שקרה לא הזמנתי. היו גם חלומות טובים שהתגשמו. חלמתי עד המלחמה לעיתים רחוקות . כיום אין שינה בשקט 😢😢😢

    • @BlackMagenDavid
      @BlackMagenDavid 3 місяці тому

      אני מזדהה איתך גם חולם סיוטים כמעט כל יום ואין לי שינה בריאה ורציפה ממש סיוט.

  • @user-ge1sq2hh7g
    @user-ge1sq2hh7g Рік тому +1

    מדהים !! איזו כריזמה

  • @hanitjagger
    @hanitjagger 3 роки тому +1

    מדוייק לחלוטין תודה

  • @kobioved
    @kobioved 3 роки тому +1

    מעצים,מחכים ומרגש ביותר!

  • @sharonamashiach2858
    @sharonamashiach2858 3 роки тому +1

    עם כל הכבוד למדע ויש הרבה כבוד.....יש גם היבטים יהודיים קבליים לעניין החלומות, מדובר במסע אסטרלי של הנשמה, ולפיכך יש גם חלומות נבואיים! ואני מכירה מקרוב סיפורים על ראית העתיד.

  • @user-uq1zt4yq9r
    @user-uq1zt4yq9r Рік тому

    בריאות העובדים והמרדף אחר מעמד
    עובדים בריאים יותר, ארגונים מצליחים יותר. זה מוכח מחקרית. עוד ידוע שטיב היחסים בין אנשים שעובדים יחד משפיע מאוד על בריאותם. מה שפחות ברור זה איך לגרום לחיבור טוב בין כולם לכולם. על הגורם הפנימי שהורס לנו את הבריאות, הרבה יותר מתזונה לא טובה.
    רוצים או לא, אנחנו קשורים זה לזה ותלויים זה בזה. מה שאנחנו מרגישים, בהכרה ובתת הכרה, מה שאנחנו אומרים, ברצינות או בקריצה, במילים שלנו וביניהן, במבטים שלנו זה על זה - כל אלה קובעים מה תהיה האווירה בארגון.
    האווירה שיש במקום העבודה פועלת על כולנו. ככל שהיא שלילית, כך בריאותנו נפגעת. אווירה טובה נבנית מיחסים ידידותיים, מנכונות לעזור לאחרים וכדומה. כשהיא נוצרת בארגונים, הבריאות של עובדיהם משתפרת וזה בא לידי ביטוי בתוצאות.
    החיים מלמדים שבניית אווירה חיובית לאורך זמן דורשת מאמצים גדולים מאוד. מדוע האווירה השלילית נוצרת די מהר ועל החיובית צריך לעבוד ולעבוד? כי האדם מטבעו נוטה ליחס ביקורתי כלפי הסובבים אותו.
    מלכתחילה האדם עשוי מחומר אגואיסטי, רצון לקבל הנאה ותענוג לעצמו. בנוסף, האדם הוא יצור חברתי ולכן משווה את עצמו כל הזמן לאחרים, בשאיפה למצוא במה הוא יותר מהם. שולט בהם, גדול מהם, חכם מהם, זריז, שנון או מצחיק. חייב להיות משהו שבו הוא ירגיש יותר, ולצורך כך הוא נוטה להנמיך את האחר. ההרגשה הטובה של אדם, הביטחון שלו, הסיפוק שלו, הם תוצאה מהשוואת מעמדו לאחרים. וזה נכון לא רק בעבודה, אלא בכלל בחיים.
    אנשים בוחרים עם מי להתחתן, איך לבנות בית, איזה חינוך לתת לילדים, כל דבר שהם עושים, בהתאם לשיקול התמידי איזה יתרון זה ייתן להם ביחס לאחרים. איך זה ישפר את מעמדם היחסי, יביא רווחים מסוג כזה או אחר. בעצם, כל החיים הם מאבק מתמשך על מעמד גבוה יותר, והאדם מוכן לשלם על כך בכל דבר. אפילו בבריאות שלו. למה? כי האגו גדול יותר מכל ערך אחר, כולל מצבו הגופני. האגו מחייב את האדם להרגיש שהוא עומד בגובה, בעוצמה, בביטחון, בכבוד, אפילו אם זה יגבה ממנו את החיים שלו.
    אם נחזור למקום העבודה, המאבק על מעמדו בארגון דורש מהאדם השקעה בלתי פוסקת, ובמסגרת המאמצים האלו הוא לא מתחשב בבריאות, בזמן, בעייפות, בשום דבר. הוא עושה כל מה שנראה לו שדרוש כדי להרגיש שהוא חלק חשוב במערכת, וחס ושלום לא לספוג בושות.
    כל אדם בארגון, ולא משנה מה תפקידו, ממנהל בכיר ועד לעובד זוטר, נאבק על מקומו המכובד. רוצה שכמה שיותר אנשים יכבדו אותו, יבינו שיש לו ערך, שהוא תורם לארגון ושלאמתו של דבר מגיע לו יחס טוב יותר ממה שהוא מקבל עכשיו.
    זוהי המציאות. אם ארגונים מתעלמים מהדחפים הטבעיים הללו ולא עושים איתם משהו מושכל, אז מתנהל מאבק קבוע בין אנשי הארגון, לעיתים בשקט יחסי לעיתים בקול רם. לעומת זאת, אם ההנהלה מבינה את טבע האדם, אז ברור שכדי לשפר את בריאותם של העובדים צריך להשקיע בתהליך שיביא להרגשת חיבור משלים ותמיכה הדדית בין כולם. זאת, מבלי לדכא את הצורך הטבעי להתקדם, להתבלט, להראות שאתה מיוחד, בעל ערך ומעמד.
    על פי השיטה האינטגרלית, השלב הראשון בתהליך כזה הוא הסברתי. מטרתו היא שכל אדם בארגון יבין לעומק את הרעיונות שהצגנו כאן, ואת השפעתם על מצב בריאותו, על רווחתו ועל אושרו.
    לאחר שהדברים ברורים ומורגשים לכולם נתקדם לשלב הבא שבו נחפש יחד איזה תרגילים נוכל לעשות בארגון שלנו, כדי להתחיל לממש את האידיאה של החיבור הטוב בין אדם לאדם.
    העקרונות שעליהם יתבססו התרגילים יהיו כאלה: אנחנו רוצים לבנות בינינו יחסים מיוחדים, להרגיש שאנחנו קשורים זה לזה כמו חלקים שונים במנגנון אחד, עוזרים לכל אדם לממש את עצמו בצורה הכי טובה לטובת הארגון, הולכים יחד קדימה בכל הכוח, וכל הצלחה של מישהו שייכת לכולם. כמו ילדים שמשחקים כקבוצה מגובשת, כמו שמרגישים במסיבה טובה: ההנאה משותפת, וזה הכי כיף בעולם.
    לאורך כל הדרך נצטרך לדבר על תהליך החיבור שאנחנו עוברים, לבדוק איך אנחנו מתקדמים משבוע לשבוע, מה קרה בינינו וכיצד הגבנו, מה אפשר עוד לשפר ולדייק כדי להעמיק את החיבור בינינו ולצמוח כל הזמן. חשוב שנזכיר זה לזה שהבריאות שלנו תלויה יותר מכל ביחסים הטובים שנבנה בינינו.
    בהצלחה!

  • @user-rb1od6zx8c
    @user-rb1od6zx8c 3 роки тому +1

    הקנאה הנכונה
    ביום ההוא, כשנרגיש כולנו אחד, נגלה שהטבע לא יצר דבר מיותר ומזיק בעולם אלא הכול היה תלוי בשימוש הנכון בו. הדוגמה הבולטת לכך היא מידת הקנאה. ממש מגיל צעיר, מתחיל הילד לשים לב שחוץ ממנו יש עוד ילדים ויש להם דברים שאין לו. מיד הוא רוצה גם. אפילו שיש לו את אותו הדבר, הוא ירצה דווקא את זה שיש לשני. ואם לשני לא יהיה בכלל, הכי טוב.
    הטבע יצר את האדם בתכונה כללית של רצון לקבל הנאה לעצמו, והקנאה היא אחד מיסודותיו הבולטים. הטבע לא יאפשר לנו להיפטר מאף תכונה שטבע בנו, כי בשימוש הנכון כל התכונות מיועדות להפוך את היוצרות כך שמאותו רצון לקבל תצמח שאיפה חדשה, רצון לתת. לכן צריך לשמור טוב שהקנאה לא תיעלם, לא תיטשטש, ורק ללמוד איך לעבוד איתה.
    הטבע עצמו הוא מערכת עליונה שמחזיקה את כל חלקיה בקשר של נתינה הדדית, או "השפעה" כמו שהיא נקראת בכתבי מקובלים. כל חלקיה - הדומם, הצומח והחי - גם הם קרוצים מאותו חומר של רצון לקבל לעצמו, אלא שבצורה אינסטינקטיבית הם מאזנים אותו בנתינה. הם לוקחים לעצמם את מה שהגוף חייב לקיום חייו ומוסרים את השאר הלאה. כך נשמר קשר של הדדיות במערכת שמתקיימת בתנועת מעגל מושלמת נצחית.
    היוצא מן הכלל הוא האדם. אצלנו כוח הנתינה נמצא רדום וללא שימוש, בכוונה שנעורר ונביא את עצמנו בצורה עצמאית ומתוך בחירה חופשית לפעול בהשפעה. תחילה בינינו ואחר כך עם שאר חלקי הטבע. אז נהפוך לחלק הגבוה והמשפיע ביותר במערכת, החלק הרוחני בה.
    זו התכונה שגילה אברהם אבינו בבבל ורשם לראשונה את השיטה איך להגיע אליה. אותה שיטה עברה כחוט שזור בין התקופות כאשר כל מקובל בזמנו התאים אותה לדורו, הכין אותה לשימוש לכל אדם שהתעורר בו הרצון לממש אותה, בחברה שנמצאת איתו באותה שאיפה.
    כך למשל כתב המקובל יהודה אשלג במאה הקודמת: "אם הוא, אין לו כל כוח רצון וחשק לרוחניות, אם הוא נמצא בין אנשים שיש להם חשק ורצון לרוחניות, אם האנשים האלה מוצאים חן בעיניו, הוא גם כן לוקח כוח התגברות והרצונות והשאיפות שלהם, אף על פי שהוא, מכוח תכונתו עצמו, אין לו אלו הרצונות והתשוקות וכוח התגברות. אלא לפי החן והחשיבות שמחשיב אלו האנשים, אז הוא מקבל כוחות חדשים" (" ספר שמעתי").
    האדם יכול להסתכל על חבריו, לראות כמה הם מתקדמים לרכוש את תכונת הנתינה וההשפעה, לעורר את כוח החיבור והאחדות, כמה הם מבינים בעמקות אותה נתינה, רגישים אליה, איך הם כבר מאוחדים ומתקרבים זה לזה כל יום יותר, ואז הקנאה תפעל באדם כמו מנוף אדיר, תרים אותו להתפתח ולהיות כמותם בכל מחיר.
    צריך רק להיות כל הזמן בבדיקה, שהקנאה היא לא שלילית אלא חיובית. שהיא לא שואפת שהאחרים ירדו מרמתם, אלא שהיא תעלה את האדם לרמה עליונה. אדם שמשתמש כך בקנאה, נעשה רגיש מאוד, חזק ויציב, רוכב על טבעו ושולט בו. על כך בעצם מדברים מקובלים כשהם כותבים "חינוך": סביבה תומכת המאפשרת לאדם לגדל את עצמו, לתעל ולכוון את עצמו להשפעה ולאחדות, בשימוש מלא בכל הנתונים הטבעיים שקיבל. ua-cam.com/video/Mi5VczjQEbw/v-deo.html

  • @user-kw7zp2gn7u
    @user-kw7zp2gn7u Рік тому

    לפי פרויד צריך להסתכל על המסר הסמוי של החלום יש את הצפוי ואת הסמוי ורב הנסתר על הגלוי זה אומר שהפתרון בחלום נמצה
    סמוי הוא לא בולט הוא בין הצללים
    למשל עם חלמתי שאני עף זה לא אומר שאני רוצה לעוף להיות מאושר / חופשי

    • @ElonMaskwqwqwq5773
      @ElonMaskwqwqwq5773 11 місяців тому

      אין שום פתרון לחלום. כל פתרון זה פרשנות בדיעבד שאתה נותן לו. אין דרך לבחון עם הפרשנות אמיתית או דמיונות שווא.
      פרויד היה נוכל והתיאוריה שלו בכלל לא עומדת בתנאים של תיאוריה מדעית. פרויד נכון כמו שצי וצאקרה קיימים וכמו ששדים ורוחות קיימים.

  • @orlysegev7345
    @orlysegev7345 2 роки тому +2

    שמעתי יותר קשקוש מאשר הסבר

    • @ElonMaskwqwqwq5773
      @ElonMaskwqwqwq5773 11 місяців тому

      כל התיאוריה הפרויידנית היא קשקוש. אפילו הפסיכולוגים לא יודעים בכלל על מה הם מדברים.
      מצחיק שדמות שאמורה להיות רצינית ופרופסור מכובד מתעסק בשטויות האלה ומדבר על זה.
      זה גורם לאבד אמון בכל התחום של הפסיכולוגיה והפסיכיאטריה שבמקרה הרע הכל שם הזיות ובמקרה הטוב השערות לא מבוססות.