Ω sarakas LIVE - ft Στέφανος Βαμβάκος

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 97

  • @seireiokami
    @seireiokami Рік тому +8

    Πολύ συγκινητικό το "Φάιναλ thought" νιώθω ότι έχουμε πλέον ανάγκη από όλο και περισσότερους όμορφους ανθρώπους όπως εσύ και όσοι προσκαλείς!

  • @evanboltsis
    @evanboltsis Рік тому +5

    Περιμένω και το ουτοπία για ρεαλιστές στο επόμενο live. Ευχαριστούμε για την όμορφη βραδιά. 🎉

  • @DIMIS234
    @DIMIS234 Рік тому +6

    Μπράβο και στους δύο... Συζήτηση πολλών αστέρων 👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼

    • @kostasdacapo
      @kostasdacapo Рік тому

      Βρίσκεις; Δεν θα το έλεγα, περίμενα περισσότερα από τον Στέφανο. Ο Γιάννης εξαιρετικός όπως πάντα.

  • @Klm1447
    @Klm1447 Рік тому +13

    Σαγαπαμε ας μεγαλώσει η κοινότητα επιτέλους

  • @kontoravdisadonis
    @kontoravdisadonis Рік тому

    Ευχαριστω πολυ και τους δυο. Παρακαλω συνεχιστε.

  • @inam366
    @inam366 Рік тому +1

    You are amaizing. Keep up the good work ❤

  • @penych6978
    @penych6978 Рік тому +1

    Στη μία ώρα και 20 λεπτά επιβεβαιώσατε εμφατικά γιατί σας θαυμάζω απεριόριστα! Εσείς και ο Αστρόνιο είστε η πιο φωτεινή ηλιαχτίδα του ελληνόφωνου δημοσίου λόγου! Πολλά αλλα "είδωλα" κάποια στιγμή μας απογοητεύουν. Για εσάς είμαι πλέον σίγουρη ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί 💚

  • @V_garavelas
    @V_garavelas Рік тому +1

    Κορυφαίος !!

  • @arabaouni
    @arabaouni Рік тому +3

    To Antidisturbios είναι καταπληκτικό! Υπάρχει ακόμα ένα Ισπανικό αστυνομικό θρίλερ, το La Unidad

  • @Iridaskala2023
    @Iridaskala2023 Рік тому +16

    Αυτήν την υπέροχη ερώτηση με το γιατί έχει χιόνια στα βουνά ενώ η θερμότητα ανεβαίνει μου την έκανε μαθήτρια ΣΤ τάξης. Είμαι σίγουρη ότι την σκέφτηκε η ίδια (γνωρίζω το οικογενειακό της προφίλ) και με κουφανε. Είμαι δασκάλα. Εκείνη την στιγμή δεν κατάφερα να της απαντήσω. Κι αυτό με ενθουσίασε. Το κορίτσι αγάπησε την φυσική απεριόριστα μετά από αυτό και μου έκανε κι άλλες καταπληκτικές ερωτήσεις.

    • @kosdas
      @kosdas Рік тому +1

      Με απογοήτευσε ο Στέφανος, αφού εγώ την ήξερα την απάντηση, που δεν είμαι μεν αγράμματος, έχω σπουδάσει, αλλά δεν είμαι Φυσικός.

    • @Iridaskala2023
      @Iridaskala2023 Рік тому

      @@kosdas για πες την απάντηση, γιατί εγώ τότε χρειάστηκε να το ψάξω, και δεν είναι καθόλου απλή η απάντηση που βρήκα. Μήπως τελικά είναι πιο απλή από αυτήν που βρήκα; Συνεχίζει πάντως και είναι η αγαπημένη ερώτηση που μου έχει κάνει ποτέ μαθητής.

    • @kosdas
      @kosdas Рік тому +6

      @@Iridaskala2023 Ο Ήλιος δεν θερμαίνει την ατμόσφαιρα. Είναι υπερβολικά αραιός ο αέρας για να θερμανθεί από τις ακτίνες του. Άλλωστε αν το δεις και από μια άλλη πλευρά, θα καταλάβεις ότι αν ο αέρας θερμαινόταν απευθείας από τον Ήλιο, αυτό θα σήμαινε ότι η ακτινοβολία θα απορροφούνταν και δεν θα έφτανε στο έδαφος, ή θα έφτανε ελάχιστη, οπότε θα ήταν πάντα μισοσκόταδο. Δεν θα βλέπαμε τίποτα. Για τον απλό λόγο ότι όπως θα απορροφούσε το υπέρυθρο το οποίο θερμαίνει, παρομοίως θα απορροφούσε και το φάσμα του ορατού. Τότε πώς γίνεται και θερμαίνεται ο αέρας κοντά στο έδαφος? Μα από το έδαφος φυσικά. Η στεριά και η θάλασσα είναι υλικά που σταματούν το ταξίδι του φωτός, και απορροφώντας το, θερμαίνονται. Αμέσως μετά θερμαίνουν σιγά σιγά και τον αέρα που βρίσκεται πιο κοντά στο έδαφος, και μετά σιγά σιγά και ψηλότερα, αλλά πολύ λιγότερο. Αφού τα βουνά βρίσκονται χιλιόμετρα μακριά από το ζεστό έδαφος, ζεσταίνονται πολύ λιγότερο και χάνουν θερμότητα πολύ γρηγορότερα. Όπως μια ακίδα πάνω σε μια θερμή μεταλλική σφαίρα, θα κρυώσει πολύ γρηγορότερα από όσο η επιφάνεια της σφαίρας.

    • @Iridaskala2023
      @Iridaskala2023 Рік тому

      @@kosdas άλλη απάντηση είχα βρει εγώ, σχετικά κοντινή. Άρα σύμφωνα με την απάντησή σου σε ένα οροπέδιο θα έχουμε την ίδια θερμοκρασία όπως στο ύψος της θάλασσας επειδή το έδαφος εκεί δεν μοιάζει με ακιδα; η απάντηση που βρήκα εγώ προϋποθέτει θέρμανση του αέρα: Ο αέρας κοντά στο έδαφος θερμαίνεται από το έδαφος και την ακτινοβολία του ήλιου σε αντίθεση με τα στρώματα αέρα σε υψηλότερα επίπεδα που θερμαίνονται μόνο από την ακτινοβολία. Ίσως μάλιστα να παίζει ρόλο και η πυκνότητα, αφού σε μεγαλύτερο υψόμετρο τα μόρια είναι πιο μακριά το ένα από το άλλο κι άρα ίσως δεν επηρεάζουν τα διπλανά τόσο πολύ με την θερμική τους ενέργεια. Άρα ο αέρας που έχει θερμανθεί από το έδαφος κινείται ανοδικά, ως αέριο θερμότερο. Η θερμότητα των αερίων μαζών μετατρέπεται λοιπόν σε κινητική ενέργεια και μεταφέρεται/χάνεται κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Οπότε βλέπουμε όσο πάμε πιο ψηλά πιο χαμηλές θερμοκρασίες.

    • @kosdas
      @kosdas Рік тому +1

      @@Iridaskala2023 Λοιπόν, εγώ σου έγραψα την απάντηση όπως την είχα καταλάβει πριν μερικά χρόνια, και την θυμόμουνα. Και τώρα πάλι θα σου απαντήσω σύμφωνα με αυτά που έχω καταλάβει εγώ. Το οροπέδιο βρίσκεται πολύ μακριά από το υψόμετρο της θάλασσας. Εκατοντάδες μέτρα ψηλότερα, και συχνά πάνω από χίλια μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι το οροπέδιο συμπεριφέρεται σαν μια ακίδα πάνω σε μια σφαίρα, από την οποία έχει κοπεί το τελικό κομμάτι. Δηλαδή από όσο θυμάμαι από γεωμετρία (πριν 40 χρόνια), το βουνό είναι ένας κώνος, και το οροπέδιο είναι ένας κόλουρος κώνος. Το οροπέδιο λοιπόν δεν μπορεί να έχει τη θερμοκρασία της επιφάνειας της σφαίρας, αλλά έχει αναγκαστικά χαμηλότερη, αφού βρίσκεται μακριά και δεν θερμαίνεται όπως η επιφάνεια στο υψόμετρο μηδέν. Χάνει θερμότητα γρηγορότερα από την επιφάνεια του υψόμετρου μηδέν. Όσον αφορά τον αέρα που υποθέτεις ότι θερμαίνεται απευθείας από τον ήλιο, αυτό κατά τη γνώμη μου είναι αμελητέο και μπορούμε άνετα να το παραλείψουμε, για όποιο υψόμετρο και να μιλάμε. Ο αέρας θερμαίνεται αποκλειστικά από το έδαφος. Επίσης η ιδέα ότι ο θερμός αέρας ανεβαίνει στα βουνά, είναι επίσης άσχετο με την ερώτηση, και σχετικό μονάχα με τα μετεωρολογικά φαινόμενα. Ο θερμός αέρας όντως ανεβαίνει και ανακατεύεται με τον ψυχρό, αλλά αυτό δεν συμβάλλει για να αποκτήσει το βουνό ζεστό αέρα. Σχετίζεται μονάχα με τις βαρομετρικές πιέσεις και τα αποτελέσματα που έχουν στο κλίμα. Δηλαδή δημιουργούνται σύννεφα, βροχές κτλ. Αν όντως ο αέρας θερμαινόταν απευθείας από την ακτινοβολία του ήλιου, τότε θα απορροφούσε όλα τα μήκη κύματος με παρόμοιο τρόπο. Επομένως θα είχαμε το εξής φαινόμενο: Αν ξεκινούσαμε μια ηλιόλουστη μέρα από τη θάλασσα και ανεβαίναμε στο βουνό, θα παρατηρούσαμε ότι ανεβαίνοντας θα γινόταν η μέρα πιο φωτεινή, και όταν αντίθετα κατεβαίναμε θα σκοτείνιαζε σταδιακά, αφού ο πυκνός αέρας θα απορροφούσε περισσότερο φως. Αυτά δεν ισχύουν. Άρα ο ήλιος δεν ζεσταίνει απευθείας τον αέρα.

  • @antoniosmoschopoulos1223
    @antoniosmoschopoulos1223 Рік тому

    Για μένα η ανάγκη για γνώση είναι η περιέργεια. Είναι μια ανθρώπινη ανάγκη όπως όλες. Γιατί την έχουμε δεν έχω ιδέα. Όπως έχουμε περιέργεια για μερικά πράγματα έτσι δεν έχουμε περιέργεια για άλλα. Ενδιαφέρον επεισόδιο. Θέλει ανάπτυξη. Κάντε κι άλλα τέτοια.

  • @SaiyanJin85
    @SaiyanJin85 Рік тому +5

    Δεν ήξερα ότι είναι τόσο σημαντική η δουλειά του bartender.... 😀

  • @spirosV
    @spirosV Рік тому +1

    Αυτό που κάθε 5 λεπτά το youtube ξεκινάει διαφήμιση πρέπει να σταματήσει.

    • @kosdas
      @kosdas Рік тому +1

      Σωστά. Εγώ ας πούμε, το έχω σταματήσει.

  • @Klm1447
    @Klm1447 Рік тому +1

    Γράφω πάλι για τον αλγόριθμο

  • @raniagkp9198
    @raniagkp9198 Рік тому

    Ενημέρωση. Αναφορικά με τα εμβόλια ξέρουμε ότι ο έλεγχος γίνεται επί δεκαετίες? Eνα απλο παράδειγμα. Ο αριθμός των αιφνιδίων βρεφικών θανάτων είναι αναλόγως της αυξημένης δόσολογιας ανά κράτος. Ενδεικτικά. Για αρχή.

  • @SuperKawaz750
    @SuperKawaz750 Рік тому +1

    όσον αφορά το αν η αναζήτηση της γνώσης είναι ή δεν είναι εγγενής: αν θεωρήσουμε ότι η αναζήτηση της γνώσης είναι ένας μηχανισμός, τότε ίσως όντως είναι εγγενής διότι μέσω αυτού του μηχανισμού ο προιστορικός άνθρωπος μμπόρεσε να επιβιώσει. Διότι χωρίς την τάση αναζήτησης της γνώσης ο άνθρωπος δεν θα μπορούσε να φτιάξει εργαλεία ή να μάθει να χρησιμοποιεί τη φωτία κλπ. Έτσι, πιθανόν να μην κατάφερνε και να επιβιώσει. Οι άνθρωποι (ή οι ομάδες ανρθώπων/αγέλες) οι οποίοι είχαν στο γενετικό τους υλικό περισσότερο ανεπτυγμένο αυτό τον μηχανισμό ήταν και αυτοί που κατάφερναν να επιβιώνουν με αποτέλεσμα αυτός ο μηχανισμός να μεταφερόταν και στις επόμενες γενιές μέσω του γενετικού υλικού (με τον ίδιο τρόπο που μεταφέρονται και όλοι οι άλλοι μηχανισμοί οι οποίοι ήταν οι καταλληλότεροι στις εκάστοτε συνθήκες και βοηθούσαν τον άνθρωπο (και όλους τους οργανισμούς) να επιβιώσουν.

  • @D.Daskalakis
    @D.Daskalakis 10 місяців тому

    Αυτό εδώ κάποιοι πληρώνουν για να το παρακολουθήσουν από κοντά;

  • @aristidisgr
    @aristidisgr Рік тому

    Γιάννη σε παρακολουθώ από την γέννηση του καναλιού σου! Συγχαρητήρια για τα θέματα που επιλέγεις! Σε αυτή την συνέντευξη όμως, δεν ήσουν καλά προετοιμασμένος και δεν είχε το αποτέλεσμα που αναμένονταν να είχε...😕😕💕💕

  • @anastasispal
    @anastasispal Рік тому +2

    Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που δεν λέμε το όνομά της!

  • @aekaraoleole
    @aekaraoleole Рік тому +2

    Η γνώση θεωρώ είναι καλό να αποκτιέται γτ ακόμα και αν είναι μη χρήσιμη σε εμάς,θα μπορούσαμε να τη μεταφέρουμε σε κάποιον που θα μπορούσε να αλλάξει την καθημερινότητα του ή και αυτή των πολλών. Αν στο παράδειγμα με τις πέτρες στο κουτί ξέρουμε ότι έχει 20 πέτρες, θα μπορούσαμε να το πούμε σε κάποιον που θα τις χρειαστεί για να φτιάξει εργαλεία πχ

  • @chrysostomospoulimenos280
    @chrysostomospoulimenos280 Рік тому

    Πως μπορούμε να είμαστε και εμείς σε αυτό το χώρο στο επόμενο βίντεο;;

    • @YiannisSarakatsanis
      @YiannisSarakatsanis  Рік тому +2

      Τα Ω sarakas LIVE ανακοινώνονται εδώ (στο λογαριασμό μου στο Instagram) όπου και ποστάρω το link για αγορά εισιτηρίων.

    • @YiannisSarakatsanis
      @YiannisSarakatsanis  Рік тому +2

      Θα χαρώ να σας δω στο επόμενο.

    • @chrysostomospoulimenos280
      @chrysostomospoulimenos280 Рік тому

      Ευχαριστώ πολυυυ

  • @anastasias.2747
    @anastasias.2747 Рік тому +6

    Το ντουέτο που δεν ήξερα οτι έλειπε από τη ζωή μου!

  • @winter_skywalker
    @winter_skywalker Рік тому

    Πολύ ωραίο επεισόδιο. Ένα σχόλιο σχετικά με την ακτινοβολία: ο ήχος, οι σεισμικές δονήσεις κλπ είναι όντως κύματα, αλλά είναι μηχανικά κύματα και δεν έχουν σχέση με ακτινοβολία. Η ακτινοβολία αφορά κυρίως οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρομαγνητικού κύματος.

  • @vasilistvz9789
    @vasilistvz9789 Рік тому +2

    Παιδιά αυτός ο Μιχάλης τι τραβάει ο άνθρωπος; Να κάνουμε έναν έρανο. Δέκα πράγματα ταυτόχρονα αξίζει αύξηση

  • @natasamarkopoulou6354
    @natasamarkopoulou6354 Рік тому +1

    Οι περισσότερες ερωτήσεις στο μεταξύ ήταν για να τις απαντήσουν κοινωνιολόγοι και όχι ένας φυσικός

  • @sitnamed
    @sitnamed Рік тому

    39:41 ευκολάκι: αυτός που έχει περισσότερη εξουσία είναι ο κακός. Γιατί αν δεν μπορεί να τη διαχειριστεί, να την αφήσει κάτω.

  • @sitnamed
    @sitnamed Рік тому

    39:35 και δεν παν'να γ@@@@@ γι' αυτό? Κι οι υπόλοιποι που έχουμε δάνεια δηλαδή? Να κρατάμε κι εμείς γκλοπ και μπιστόλια? 😮😮😮

  • @sliamp
    @sliamp Рік тому +1

    Καλή η εξέλιξη....... όπως βασίζεται όλη η δομή της κουβέντας! αλλά.. άλλο η εξέλιξη! καί άλλο η μετάλλαξη...... κάπου εκεί το χάνουμε λίγο σαν κοινωνία

  • @jony6684
    @jony6684 Рік тому

    Εε αλγόριθμο

  • @MrBtdesign
    @MrBtdesign Рік тому +1

    Πολύ χάλια συζήτηση με τον Στέφανο δυστυχώς. Ερωτήσεις άκυρες καμία σχέση με το αντικείμενο του, ήταν σχεδόν αμήχανος σε όλες. Πιο πολύ απαντούσε ο Γιάννης. Μια νορμάλ ερώτηση έγινε γιατί στα βούνα έχει ψύχος σε σχέση με το υψόμετρο και δεν το γνώριζε. Γενικότερα απογοητευτική συζήτηση

  • @kalamataway
    @kalamataway Рік тому

    ελεος!!! το youtube εχει βαλει διαφημισεις καθε 5 λεπτα....

  • @evdi4263
    @evdi4263 Рік тому

    Σχετικά με το ερώτημα που ταλαιπώρησε προς το τέλος της ομιλίας,... η Γνωση είναι πάντοτε καλύτερη από την άγνοια.Ο λόγος μπορεί να είναι και χρήσιμος πέραν της εν γενής της σημασίας. Είαι ένα όπλο στην καθημερινότητα που καλό είναι να μην χρησιμοποιηθεί και ποτε. Όμως ,στην περίπτωση που δεν επιθυμείς να θυσιαστείς σαν αμνός , τότε θα σου φανει χρήσιμο να οπλιστείς με την γωνση σου και πιθανό να φτάσεις και στο σημειο να κανεις κακό, υπερασπίζοντας σε.

  • @aekaraoleole
    @aekaraoleole Рік тому

    Ο Καποδίστριας γιατρός

  • @TasosFail
    @TasosFail Рік тому

    Μια απορία από έναν μεγάλο φαν σου. Επειδή δεν είπες τίποτα για τον Άγιο Δημήτριο (χαχα), έπρεπε να βρω κάτι άλλο να σου προσάψω :ρ. Έκατσες κι ασχολήθηκες - έστω και για ένα λεπτό - να βγάλεις το τσιγάρο από τη φωτογραφία. Οκ μέχρι εδώ. Επί δύο ώρες όμως προώθηση αλκοόλ οκ δεν τρέχει τίποτα; Στο επόμενο λάιβ δηλαδή μπορείς να παίξεις και ζάρια με τον καλεσμένο. Σημειώνω αυτή την απορία γιατί αυτή την εικόνα λαμβάνω κι από την ελληνική σκουπιδοτηλεόραση (που δεν έχεις καμία σχέση σε επίπεδο με τα κανάλια). Σε κάθε ευκαιρία τί κακό που κάνει το τσιγάρο - επαναλαμβάνω, ΚΑΛΑ πράττουν - αλλά το αλκοόλ ρέει άφθονο. Τζόγος αλκοόλ επιτρέπονται να διαφημίζονται οπότε οκ όλα καλά.

    • @YiannisSarakatsanis
      @YiannisSarakatsanis  Рік тому +7

      Δεκτό το σχόλιο και όντως με προβλημάτισες. Ομολογώ λοιπόν πως δεν θεωρώ (εγώ προσωπικά) το αλκοόλ το ίδιο κακό με το τσιγάρο.
      Επίσης, ιστορικά το αλκοόλ είναι συνοδοιπόρος της ανθρωπότητας και του πολιτισμού έχοντας πάντα έναν πολύ συγκεκριμένο ρόλο: Να μας βοηθάει να κρατάμε επαφή με τη διονυσιακή μας πλευρά. Αυτό δεν το θεωρώ καθόλου αμελητέο, ίσα ίσα, το θεωρώ απαραίτητο.
      Προφανώς και η κατάχρηση του αλκοόλ έχει κλείσει πολλά σπίτια και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε. Είχα κάνει και μια συζήτηση σε παλαιότερο live επί τούτου. Αλλά δεσμεύομαι ότι από 'δω και πέρα, όποτε μιλάμε για αλκοόλ, θα υπενθυμίζω την υποχρέωση μας να το καταναλώνουμε υπεύθυνα.
      Αν τώρα, κάποια στιγμή, απαγορευτεί η αναφορά του και η διαφήμιση του με νόμο τότε εννοείται πως θα υπακούσω.

    • @TasosFail
      @TasosFail Рік тому +3

      @@YiannisSarakatsanis σαν απορία το είχα πιο πολύ κι όχι σαν παράπονο. Κι ακόμα πιο πολύ γι' αυτή τη ρημάδα την τηλεόραση αλλά εκεί δε μας "ακούν" οπότε τα έβγαλα από μέσα μου εκεί που βρήκα βήμα. Ευχαριστούμε για τη δουλειά που κάνεις καθώς παίρνει τεράστιο χρόνο και το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

    • @natasamarkopoulou6354
      @natasamarkopoulou6354 Рік тому

      @@YiannisSarakatsanis Όταν πίνεις με μέτρο είναι οκ, αλλά ο αλκοολισμός είναι όντως χειρότερος από τον εθισμό στο κάπνισμα

    • @johnk.6105
      @johnk.6105 Рік тому

      @@natasamarkopoulou6354 Δεν υπάρχει μέτρο, όποιος πίνει μεθάει εκτός αν εννοείς ότι πίνει κάποιος αλκοόλ που πίνει ένα ποτήρι την εβδομάδα τότε με συγχωρείς αλλά αυτός δεν πίνει είναι σα να λέμε ότι ένας άνθρωπος είναι καπνιστής ενώ κάνει ένα τσιγάρο την εβδομάδα καταλαβαίνεις ότι αυτός ο άνθρωπος δεν είναι καπνιστής.

    • @vickygeo1615
      @vickygeo1615 Рік тому +1

      ​@@natasamarkopoulou6354 συμφωνώ γιατί δεν έχω ακούσει κανέναν να κακοποιεί την οικογένειά του επειδή κατανάλωσε π.χ. 3 πακέτα τσιγάρα.

  • @stesta77
    @stesta77 Рік тому

    O Kαρακατσάνης
    µπήκε στο τηγάνι
    κι έσπασε τ’ αβγά!
    Γιατί, Kαρακατσάνη,
    µπήκες στο τηγάνι
    κι έσπασες τ’ αβγά;

  • @kosdas
    @kosdas Рік тому +3

    Με όλο το σεβασμό που έχω στο Στέφανο εδώ και πολλά χρόνια, ήταν απαράδεκτο που έφερε σαν τρίτο παράδειγμα "Φυσικής", την προσωπική του άποψη πάνω σε ένα θέμα Βιολογίας και Ιατρικής το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τη Φυσική. Δυστυχώς τυχαίνει μάλιστα να είναι λανθασμένη η προσωπική του άποψη. Πέφτουν πια βροχή οι μελέτες που φέρνουν αποδείξεις για τις τραγικές συνέπειες της πρόσφατης περιπέτειας που περάσαμε. Τώρα θα μου πείτε "μα εκείνα δεν ήταν εμβόλια". Το ξέρω, αλλά ο Στέφανος εκείνα εννοούσε όταν είπε τη λέξη αυτή, άρα σε εκείνα πρέπει να αναφερθώ κι εγώ.

    • @ΣταμάτηςΜατσάγγος
      @ΣταμάτηςΜατσάγγος Рік тому +15

      Έχετε μήπως κάποιες από αυτές τις ( peer reviewed φαντάζομαι ) μελέτες εύκαιρη ?

    • @kosdas
      @kosdas Рік тому +1

      @@ΣταμάτηςΜατσάγγος Ναι. Έχω. Η τελευταία που έχω δημοσιεύτηκε πριν δυο βδομάδες. Κοίτα λίγο στις πηγές από τις οποίες ενημερώνεσαι. Θα τη βρεις μέσα σε ένα λεπτό. Όπως και όλες τις προηγούμενες, φυσικά. Δεν μπορώ να βάλω εδώ σύνδεσμο, κοίτα στο onlinelibrary του bpspubs, στο wiley. Έχει αριθμό 10 τελεία 1111 κάθετος bph τελεία 16262 Πάντως μην κολλάς σε μία και μόνο μελέτη, ή σε μία και μόνο συνέπεια των φαρμάκων αυτών. Υπάρχει ήδη μεγάλη βιβλιογραφία, και έρχεται ακόμα πολύ υλικό αφού πολλές έρευνες θα ολοκληρωθούν προσεχώς. Πάντως όσον αφορά τη ζημιά στο μυοκάρδιο, δεν υπάρχει πια η παραμικρή αμφιβολία. Δυστυχώς φίλε μου, έτσι έχουν τα πράγματα. Για όσους ενδιαφέρονται, φυσικά, όχι για όλους. Υ.Γ. Δες και το νούμερο apm τελεία 13294, το οποίο είναι ήδη 10 μηνών και έχουν δημοσιευτεί τα πάντα που αφορούν τη μέθοδο και το αποτέλεσμα.

    • @gerakas_
      @gerakas_ Рік тому

      Δεν περίμενα να εμφανιστούν ψεκες σε αυτό το κανάλι! Γιατί δεν ήταν εμβόλια;; Μάλιστα η τεχνολογία τους τιμήθηκε με Νόμπελ ιατρικής

    • @PetrosSyrak
      @PetrosSyrak Рік тому +1

      @@ΣταμάτηςΜατσάγγοςΑπάντησα πριν λίγο με links, αλλά η απάντηση φαίνεται να σβήστηκε. Ξαναδοκιμαζω παραθέτοντας τους τίτλους, αντί των συνδέσμων.
      Ορίστε, λοιπόν, μερικές δημοσιευμένες έρευνες (και κράτα υπόψιν οτι για σωστή ερμηνεία των δημοσιευμένων δεδομένων απαιτείται και μια πολιτικο»οικονομική κριτική του συστήματος των επιστημονικών δημοσιεύσεων):
      Is There a Link between the 2021 COVID-19 Vaccination Uptake in Europe and 2022 Excess All-Cause Mortality? | Asian Pacific Journal of Health Sciences
      Serious adverse events of special interest following mRNA COVID-19 vaccination in randomized trials in adults - PMC
      COVID-19 vaccination-related myocarditis: a Korean nationwide study - European Heart Journal
      SARS-CoV-2 vaccination and myocarditis or myopericarditis: population based cohort study - PubMed
      Sex-specific differences in myocardial injury incidence after COVID-19 mRNA-1273 booster vaccination - PubMed
      Covid-19 vaccination can induce multiple sclerosis via cross-reactive CD4+ T cells recognizing SARS-CoV-2 spike protein and myelin peptides | Multiple Sclerosis Journal; 28(3 Supplement):776, 2022. | EMBASE

    • @PetrosSyrak
      @PetrosSyrak Рік тому

      Συμφωνώ πως ήταν ατυχής η τοποθέτηση.
      Και όσον αφορά την απουσία στοιχείων αλλά και όσον αφορά την απουσία προτεινόμενου βιολογικού μηχανισμού... καθότι και στοιχεία υπάρχουν και έχουν προταθεί πολύ συγκεκριμένοι μηχανισμοί.
      Μια βασική διαφορά μεταξύ της έρευνας στο πεδίο της φυσικής και της έρευνας στο πεδίο της ιατρικής επιστήμης είναι οτι στο πρώτο δεν υπάρχουν τα τεράστια οικονομικά (και ενδεχομένως και πολιτικά) συμφέροντα που υπάρχουν στο πρώτο. Για να ερμηνεύσει κανεις τα δημοσιευμένα δεδομένα του πρώτου πεδίου δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσει πολιτικο-οικονομικό πρισμα (πχ να λάβει υπόψιν τις πηγες χρηματοδότησης, να λάβει υπόψιν τις στοιχειοθετημένες καταγγελίες από whistleblowers, την στοιχειοθετημένη λογοκρισία προς την ελεύθερη ανταλλαγή επιστημονικών ιδεών (πχ τα “Twitter files”), τα σχετικά εσωτερικά emails του CDC που έχουν δημοσιευτεί μετά από FOI requests, κοκ)... ενώ κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για να ερμηνεύσει τα δεδομένα του δεύτερου.

  • @tsianopoulos
    @tsianopoulos 11 місяців тому