Alex Vuorinen tutkii "mielenkiintoisia" asioita! Itse olen tekninen piirtäjä/mekaanikko. Ja käynyt sellaisen sana hirviön "Huittisten avoimen ammatti-korkea koulun ilta jatko-linjan!"ATK Saatamme olla Alexin kanssa sukunakin, sillä Äidin-puolen Iso-äiti Martta Aleksandra Nordström oli omaa sukua Vuorinen! Pete Kr 🎸🇫🇮
Kyseessä palkittu ja monia miljoonia apurahoja kahminut tutkija sekä professori. Onnistui myös lukemaan itsensä fysiikan tohtoriksi allessa viidessä vuodessa, kun useimmat ei siinä ajassa pääse edes maisteriksi asti. Sälli työskennellyt myös huippupaikoissa USA:ssa ja Cernissä. Ei siis ihan mikään perinteinen yliopiston rivifyysikko vaan huippulahjakas,
Aika on monimutkaisempi kuin voisi kuvitella. Kun katsot tähtitaivasta niin näet oikeasti menneisyyteen, koska tähtien valolla kestää todella kauan päästä maahan. Saattaa olla, että valovuoden käyttäminen pituus mittana, on virheellinen johtopäätös, joka vääristää tuloksia etäisyyksistä, kun universumi näyttää tapahtumia useista eri aikakausista, esimerkiksi Aurinko on 8 minuutin päässä ja Kuu muutaman sekunnin päässä. Jos universumissa on muitakin älyllisiä elämänmuotoja, jotka havaitsevat Maapallon omilla laitteillaan, niin ne eivät näe Maapalloa nykyhetkessä, vaan kaukaisessa menneisyydessä.
Ihmetellään etsiä jotakin uutta tutkittavaa? Kuitenkin pimeä aine lienee mahdolinen, mutta tutkitaanko sitä, vai pidetäänkö sitä vain teoriittisena mahdollisuuksena. Kannattaisi tutkia ja kehittää uusia tutkimustapoja. Voisiko aurinkotulista saada uutta vertailua jos niitä vertaillaan gravitaatioaaltoihin?
Näkyvä universumi laajenee yhä kiihtyvällä nopeudella.. Mikä voima saa materian etääntymään alku nopeudesta?! Ymmärrän tuon Hublen punasiirtymän, mutta onko näkyvän universumin ulkopuolella tuo 80% "pimeä energia, massa?" Joka ympäröi meille näkyvää universumia , joka kiihdyttää erkaantumista?
Hyvä haastattelu, jossa selkeä selitys ilmiöistä. Läpinäkyvä avaruus oli eräs huippuhetki universumissamme 380 00 v:n iässä. Myös avaruusaaltojen käsite, josta siis huikean tuore realisointi onnistuttu dokumentoimaan. Ensin joku keksii teorian, sitten joku keksii, miten teoriaa voi testata. Sitten tutkitaan, miten testaus voidaan realisoida.
Universumi käy varmaan tietynlaista eri vaiheiden kiertokulkua esim tähtien tapaan. Tähden supernovaräjähdys tuottaa aineksia seuraavien tähtien syntymiseen. Miksei tämä tapahtuisi myös lähes käsittämättömän skaalan omaavassa universumissa? Alkuräjähdystä ennen on ollut nykyisenlainen universumi ollut olemassa jo lukemattomia kertoja. Jos alkaa miettimään sitä, että miten se ihan ensimmäinen alkuräjähdys on syntynyt, niin siinä menee jo pää solmuun. Onko siis oikea ikiliikkuja olemassa, mutta vain uskomattoman valtavassa mittakaavassa?
Alkuräjähdys löytyy käsittääkseni maailmankaikkeuden reunoilta ja mistä tahansa pisteestä katsottuna koet olevasi ns. keskipisteessä, koska aina tulee jossain vaiheessa vastaan raja mistä valo ei ole kerennyt vielä tulla.
Mielenkiintoista selittämistä ja mahtavaa mielikuvitusta. Hyvä tarina! Kunpa vielä keksisi tarinan sille, mistä tuli tieto, joka ohjasi kaikki palaset noin vaan kohdilleen ja antoi olemiselle merkityksen.
Kiva nähdä Aleksi avaamassa fysiikan käsitteitä ja viimeisintä tutkimusta Futucastissa. Häneltä muitakin hyviä pätkiä asioista, missä tarvitaan "kansantajuistamista". Todella hyvä jakso, vaikka vähän turhan nopeasti paukuttikin eteenpäin. Mutta ehkä syväluotaavampi otanta olisikin mennyt liian hankalaksi suurelle yleisölle. Lisää olisi ollut kiva kuulla JWST löydöksistä, kun ne juurikin olisivat liittyneet jaksossa käsiteltyihin asioihin ja uusiin haasteisiin aiempiin teorioihin. Ja Aleksin näkemystä muista kilpailevista teorioista, etenkin Penrosen mielenkiintoisista ratkaisuista ja malleista. Kiitos jaksosta, lisää näitä tieteen alalta!
Voisiko tämän suurimman ihmistä kiusaavan kysymyksen aloittaa kokonaan toiselta pohjalta. Vaikkapa vaihtoehtona nykyiselle käsitykselle? Olisi vain mahtava simulaatio, joka on toistunut ja muuttunut ehkä miljardeja vuosia (meidän) Aina määräajoin simulaatio heittää kaiken toiseksi, missä me emme enää ole. Tätä jatkuu koskaan päättymättä. Kuitenkaan ilman nykyistä uskomusta "maailma" ei toimisi, emme myöskään me. Nykyinen teoria ei anna vastausta sille voimalle mikä kehittyi ja miten sekuntien mijoonasosissa. Tätä aihetta on järkevää punnita er8i asiantuntijoiden näkökannalta.Pitää meidät pallon pinnalla edelleen. (Ihmisen tietojen etsimi8nen lakkaa, kun tekoäly hyväksyy vain itsensäAika, josta muodostuu kaiken ikä, on homo sapiensin oma tekelejohon tukeudumme. PISTE
Tällaiset podcastit, joiden aiheena on itselle mielenkiintoinen aihe tai aiheet, menevät suhteutettuna aikaan hyvin nopeasti. Tunti tuntuu 10 minuutilta. Selitäpä se. No en kommentoi siksi. En ole nobelin saamisen optimaalisessa iässä enää eli 20 - 25-vuotias, mutta hullu ajatus gravitaatiosta tuli mieleen eli miten miltei painottomat kvarkit muodostaessaan atomin tuottavatkin massan. Hullu ajatukseni on samantapainen voima mikä tulee polkupyörän renkaan pyöriessä eli hyrrävoima. Atomin sisällä käy sutina ja kvarkit pyörivät. Ideani on, että tällainen pyörivä liike on se mikä tuottaa atomille massan. Noh, tuskin olen ensimmäinen, joka on päätynyt tällaiseen päätelmään. Polkupyörällä ajaaminen oppiminen tuotti minulle tämän. :-D
No voisko aatella että se analoginen malli gravitaatioaalloille ois maanjäristys? Että ne gravitaatioaallot heiluttais meitä samalla tavalla mutta paljon vähemmän. Eli se ois avaruusjäristys???
Miten voi olla, että avaruus ei kiinnosta? Sehän on tärkein asia ja ihmiskunnan vastuu selviytyä ja levittäytyä galaksissa. ua-cam.com/video/P79e2wqsiYw/v-deo.htmlsi=Qm4f_PcAx6B3GylX
Onko se vähän niinku kemiallinen koe se alkuräjähdys😂 eri aineita kasaantuu yhteen ja räjähtää niin kuin ihminen kun mies ja nainen törmää toisiinsa Onko se vähän sama asia😂 siinä tapahtuu räjähdys Onko maa syntynyt samalla lailla😂
Eikön tuolla ulkona kaikki ole sidottu massaan.eli sen mitä näemme.puuttuu ns.pimeä massa ja pimeä energia ja aika.eivät ole ihmisen ymmäretissä.oma pipo puristaa.
@@extremeprejudice0 Joo nolointa tossa oli nimenomaan se että on niin kuplautunut että pitää trumpppia jotenkin objektiivisesti ja yleisesti pahana ja huonona. Kuitenkin about puolet jenkeistä äänestää sitä
Aina mietin mitä pahaa Trump on tehny. Vaikuttaa mukavalta ja vetää hyvää standuppia. Muiden syyttäminen äänestystuloksesta on tietty vähä outo pakkomielle, vois vaan niellä jo tappionsa. ua-cam.com/video/x3ebEY9UyM4/v-deo.htmlsi=zG4nnYBUXJm2xj4I
Joo. 6min 20sec katsottu ja välittömästi haastateltavan piti tunkea oma poliittinen kantansa esille. Tulin kuuntelemaan tiedettä, en poliittisia mielipiteitä tai sitä että kuka on paha ja kuka ei. Kaikki saa olla sitä mieltä mitä haluaa, mut eiköhän Tubesta löydy haastateltavan kaltaisia ammattilisia, jotka osaa pitää poliittiset vertauskuvat oman päänsä sisällä. Voi olla että olen liian herkkänahkainen kun lopetin katsomisenäin lyhyeen, mutta politiikkaa ryöppyy jo valmiiksi ovista ja ikkunoista niin valtava määrä että yhtään enempää poliittisia näkemyksiä en yksinkertaisesti jaksa kuunnella 👍
Ei maapallo kasva vaikka avaruus laajenee. Painovoima pitää kappaleet kasassa. Myös galaksijoukot pysyvät kasassa painovoiman ansiosta vaikka avaruus niitten välissä laajenee.
Täytyy pitää mielessä, että löytäminen merkitsee sitten myös kääntymistä, se mitä "me" löydämme avaruudesta voi olla jotain sellaista, jota "me" emme halua nähdä( tietää), mutta sitten on liian myöhäistä katua. Jokin uusi löytö voi nollata hetkessä kaiken mitä " me" olemme ihmiskunnan historiassa saaneet aikaiseksi. Mutta ihminen on utelias, joten tältä osin tämä tutkiminen on tietysti ymmärrettävää. Sankareista roistoiksi on kuitenkin erittäin lyhyt matka: avaruuden "valloittajista" tuleekin hetkessä maan tuhoajia. Tiede on jotain sellaista, josta ei kannattaisi olla niin kauhean ylpeitä, sillä "me" emme edes tiedä mihin kaikkiin hirveyksiin sen avulla vielä kyetäänkään. Tiede ei siis suinkaan ole vaaratonta.
@@RampeKaukonen-yd8ro Mitäs mieltä olet siitä Voisiko maapallo olla komposti kasaan laajeneeko komposti kasaaja onko sillä lämmintä keskellä Paljonko pystyy olemaan lämpöä😄😆🤣
Suurin osa ihmisistä ei tee tieteellä yhtään mitään, en ymmärrä tätä " kansantajuistamista" , sitä paitsi kaikki merkittävä menettää hohteensa , kun niistä tehdään " kansantajuisia".
Mitä oli universumin alussa ennen alkuräjähdystä? Raamattu sanoo siitä Joh 1:1 ”Alussa oli vain Jumala”. Ei siis ollut mitään muuta, ei avaruutta, ei aikaa, ei ainetta, ei muuta energiaa, ei fysiikan lakeja, nothing else but God. Sitten tuli alkuräjähdys ja siitäkin Raamattu kertoo yhdellä lauseella ja siitä toisen kerran.
Kaikesta päätellen Isak ei ole lukenut luonnotieteitä :) Hienoa, että siitä huolimatta otat vieraaksi luonnotieteilijöitäkin. Kysymys, että mitä hyötyä on tutkia avaruutta, hiukkasia tai mitä tahansa on lievästi sanottuna ärsyttävä. Sama kuin kysyisi, että miksi ajattelet noin, etkä niin kuin minä. Kysymyksen taustalla on äärimmäisen ylimielinen oletus siitä, että kysyjän kiinnostuksen kohteet ovat ainoita tärkeitä tai hyödyllisiä juttuja.
Jep, se asenne sen kysymyksen takana ärsyttää muakin. Monet hyvät kysymykset on ärsyttäviä. Luonnontieteet ovat ihan mahtava asia, osaisinpa niitä paremmin. Arvostan suuresti niitä, jotka osaavat.
@@FutucastNo joo, samaa mieltä että kysymys itsessään ei ole ärsyttävä, vaan ylimielinen asenne sen takana. Toki saman kysymyksen voi esittää ilman asennetta - uteliaisuudesta ja halusta ottaa selvää. Silloin siinä ei tosiaan ole mitään ärsyttävää.
Minustakin todella inhottavaa kun kauniiden ja rohkeiden ridge ja brooke aina eroaa mutta sitten olen mielissäni kun he palaavat yhteen.. joku sanoi kerran että hänelle on ihan yksi lysti mitä ne tekee niin pidin kyllä sanojaa ylimielisenä ja äärimmäisen törkeänä kun niin välinpitämättömästi vastasi asiaan mikä minulle tärkeää..
Ennen kuin oli mitään, ei ollut mitään. Ei mikään, ei voi "räjähtää" kaikeksi. Ei ollut mitään "alkeishiukkasia", ei tilaa, ei aikaa. Näin ollen ei ole prosessiakaan. Näin ollen oma päätelmäni on, että tämä kaikki on luotu. Siinä on tekijänsä jälki. Mm.sinäkin.
Harmi että jakso oli vain tunnin mittainen. Erittäinen mielenkiintoinen.
Aivan superloistava jakso 🙏. Iso kiitos taas!
Helkkarin mielenkiintoinen jakso ja tosi hyvä haastateltava. Näistä aiheista katselisi mielellään enemmänkin jaksoja.
todella mielenkiintonen aihe, tätä haluis kuunnella enemmänkin
Hienoa, kiitos. Sitten tosta synty ajatteleva ihminen.
Kiitos mielenkiintoisesta storysta.
Alex Vuorinen tutkii "mielenkiintoisia" asioita! Itse olen tekninen piirtäjä/mekaanikko. Ja käynyt sellaisen sana hirviön "Huittisten avoimen ammatti-korkea koulun ilta jatko-linjan!"ATK Saatamme olla Alexin kanssa sukunakin, sillä Äidin-puolen Iso-äiti Martta Aleksandra Nordström oli omaa sukua Vuorinen! Pete Kr 🎸🇫🇮
Jes mielenkiintoinen aihe, olette ylivoimaisesti Suomen paras podcast 🎉
Puheenaihe ei ole, kuin puolet parempi.
Puheenaihe on hyvä, mutta joskus hieman populismiin taipuvainen. Futucast on paras!
Tämä Aleksi Vuorinen on selvästi hyvin älykäs jäppinen, puhuu kuitenkin sillä tavalla että meikäläinenkin tajuaa. Tai tajuan ainakin pointsin.
Kyseessä palkittu ja monia miljoonia apurahoja kahminut tutkija sekä professori. Onnistui myös lukemaan itsensä fysiikan tohtoriksi allessa viidessä vuodessa, kun useimmat ei siinä ajassa pääse edes maisteriksi asti. Sälli työskennellyt myös huippupaikoissa USA:ssa ja Cernissä. Ei siis ihan mikään perinteinen yliopiston rivifyysikko vaan huippulahjakas,
Todella hyvä, ja aivan riittävän vaikea, jakso. 😀Kiitos!
Kohdassa 38:49. Saisko linkin kohdassa mainitun säätiön sivuille.
Oli mielenkiintonen! 💪😁 lähes hengellinen ulottuvuus
Hyvin mielenkiintoinen jakso meille tavan kansalaisille.
oliko tämä "hiukkaspuuro" plasmaa?
Voi olla että ihimen ei tiedä mitään.
Aika on monimutkaisempi kuin voisi kuvitella. Kun katsot tähtitaivasta niin näet oikeasti menneisyyteen, koska tähtien valolla kestää todella kauan päästä maahan. Saattaa olla, että valovuoden käyttäminen pituus mittana, on virheellinen johtopäätös, joka vääristää tuloksia etäisyyksistä, kun universumi näyttää tapahtumia useista eri aikakausista, esimerkiksi Aurinko on 8 minuutin päässä ja Kuu muutaman sekunnin päässä. Jos universumissa on muitakin älyllisiä elämänmuotoja, jotka havaitsevat Maapallon omilla laitteillaan, niin ne eivät näe Maapalloa nykyhetkessä, vaan kaukaisessa menneisyydessä.
Miten niitä kvarkkeja ja gluoneja on punnittu, erikseen? voiko olla, että Gluoni "boostaa" kvarkin massaa?
Ihmetellään etsiä jotakin uutta tutkittavaa?
Kuitenkin pimeä aine lienee mahdolinen, mutta tutkitaanko sitä,
vai pidetäänkö sitä vain teoriittisena mahdollisuuksena.
Kannattaisi tutkia ja kehittää uusia tutkimustapoja.
Voisiko aurinkotulista saada uutta vertailua jos niitä vertaillaan gravitaatioaaltoihin?
onko kvantti-gravitaatio-teoriasta tullu mitään uutta ?
Näkyvä universumi laajenee yhä kiihtyvällä nopeudella.. Mikä voima saa materian etääntymään alku nopeudesta?! Ymmärrän tuon Hublen punasiirtymän, mutta onko näkyvän universumin ulkopuolella tuo 80% "pimeä energia, massa?" Joka ympäröi meille näkyvää universumia , joka kiihdyttää erkaantumista?
Jos ajan kulku riippuu liiketilasta ja vieläpä gravitaatiosta, mitä tarkoittaa, että maailmankaikkeuden ikä on X vuotta?
Hyvä haastattelu, jossa selkeä selitys ilmiöistä. Läpinäkyvä avaruus oli eräs huippuhetki universumissamme 380 00 v:n iässä. Myös avaruusaaltojen käsite, josta siis huikean tuore realisointi onnistuttu dokumentoimaan.
Ensin joku keksii teorian, sitten joku keksii, miten teoriaa voi testata. Sitten tutkitaan, miten testaus voidaan realisoida.
"Avaruus on siellä jossain." Täällähän me olemme avaruudessa, emme voi olla avaruuden ulkopuolella vaan ihan täällä avaruudessa on planeetta Maa.
Miksi pitää puhua noin nopeasti? Kuin orava hapoissa?
Universumi käy varmaan tietynlaista eri vaiheiden kiertokulkua esim tähtien tapaan. Tähden supernovaräjähdys tuottaa aineksia seuraavien tähtien syntymiseen. Miksei tämä tapahtuisi myös lähes käsittämättömän skaalan omaavassa universumissa? Alkuräjähdystä ennen on ollut nykyisenlainen universumi ollut olemassa jo lukemattomia kertoja. Jos alkaa miettimään sitä, että miten se ihan ensimmäinen alkuräjähdys on syntynyt, niin siinä menee jo pää solmuun. Onko siis oikea ikiliikkuja olemassa, mutta vain uskomattoman valtavassa mittakaavassa?
Olisi mielenkiintoista kuulla mitä Aleksi vastaisi lätty vs pallo - kysymyksiin:-)
Ei kai tuosta mitään kysymystä voi olla olemassa. Flat Earth-teoria on kummelikamaa...
Missä sijaitsee alkuräjähdyksen keskipiste?
Alkuräjähdys löytyy käsittääkseni maailmankaikkeuden reunoilta ja mistä tahansa pisteestä katsottuna koet olevasi ns. keskipisteessä, koska aina tulee jossain vaiheessa vastaan raja mistä valo ei ole kerennyt vielä tulla.
Mielenkiintoista selittämistä ja mahtavaa mielikuvitusta. Hyvä tarina! Kunpa vielä keksisi tarinan sille, mistä tuli tieto, joka ohjasi kaikki palaset noin vaan kohdilleen ja antoi olemiselle merkityksen.
tiedemies: "me tiedetään että..."
pappi: "me uskotaan että..."
Kiva nähdä Aleksi avaamassa fysiikan käsitteitä ja viimeisintä tutkimusta Futucastissa. Häneltä muitakin hyviä pätkiä asioista, missä tarvitaan "kansantajuistamista". Todella hyvä jakso, vaikka vähän turhan nopeasti paukuttikin eteenpäin. Mutta ehkä syväluotaavampi otanta olisikin mennyt liian hankalaksi suurelle yleisölle.
Lisää olisi ollut kiva kuulla JWST löydöksistä, kun ne juurikin olisivat liittyneet jaksossa käsiteltyihin asioihin ja uusiin haasteisiin aiempiin teorioihin. Ja Aleksin näkemystä muista kilpailevista teorioista, etenkin Penrosen mielenkiintoisista ratkaisuista ja malleista.
Kiitos jaksosta, lisää näitä tieteen alalta!
Jos aika (ulottuvuus) on totta, niin mikä on aikaa välittävä hiukkanen. 🤔
Millä tavalla aika välittyy tai välittää?
MISTÄ TYHJÄSTÄ VOI TULLA ATOMIT YNNÄ MUUT? mikä on ääretön?
Voisiko tämän suurimman ihmistä kiusaavan kysymyksen aloittaa kokonaan toiselta pohjalta. Vaikkapa vaihtoehtona nykyiselle käsitykselle? Olisi vain mahtava simulaatio, joka on toistunut ja muuttunut ehkä miljardeja vuosia (meidän) Aina määräajoin simulaatio heittää kaiken toiseksi, missä me emme enää ole. Tätä jatkuu koskaan päättymättä. Kuitenkaan ilman nykyistä uskomusta "maailma" ei toimisi, emme myöskään me. Nykyinen teoria ei anna vastausta sille voimalle mikä kehittyi ja miten sekuntien mijoonasosissa. Tätä aihetta on järkevää punnita er8i asiantuntijoiden näkökannalta.Pitää meidät pallon pinnalla edelleen. (Ihmisen tietojen etsimi8nen lakkaa, kun tekoäly hyväksyy vain itsensäAika, josta muodostuu kaiken ikä, on homo sapiensin oma tekelejohon tukeudumme. PISTE
Kukahan selittää ajan ja painovoiman, sekä ns.valonnopeuden.
Tällaiset podcastit, joiden aiheena on itselle mielenkiintoinen aihe tai aiheet, menevät suhteutettuna aikaan hyvin nopeasti. Tunti tuntuu 10 minuutilta. Selitäpä se. No en kommentoi siksi. En ole nobelin saamisen optimaalisessa iässä enää eli 20 - 25-vuotias, mutta hullu ajatus gravitaatiosta tuli mieleen eli miten miltei painottomat kvarkit muodostaessaan atomin tuottavatkin massan. Hullu ajatukseni on samantapainen voima mikä tulee polkupyörän renkaan pyöriessä eli hyrrävoima. Atomin sisällä käy sutina ja kvarkit pyörivät. Ideani on, että tällainen pyörivä liike on se mikä tuottaa atomille massan. Noh, tuskin olen ensimmäinen, joka on päätynyt tällaiseen päätelmään. Polkupyörällä ajaaminen oppiminen tuotti minulle tämän. :-D
Nää tälläset on parhaita
No voisko aatella että se analoginen malli gravitaatioaalloille ois maanjäristys? Että ne gravitaatioaallot heiluttais meitä samalla tavalla mutta paljon vähemmän. Eli se ois avaruusjäristys???
Mielenkiintoista mutta en ymmärtänyt mittäänä😅
Maailman kaikkus pyörii ilman ihmistä .eikä ihmisellä ole siihen mitään tekemistä.voidaan vain tutkija näitä asioita.
Voi olla vaarallista noita hiukkasia kiihdyttää toisiinsa tiedä mitä tapahtuu😂 tulee vielä raskaaksi se hiukkanen Kuka sen sitten elättää😂
Täyttä sontaa!
Miten voi olla, että avaruus ei kiinnosta? Sehän on tärkein asia ja ihmiskunnan vastuu selviytyä ja levittäytyä galaksissa. ua-cam.com/video/P79e2wqsiYw/v-deo.htmlsi=Qm4f_PcAx6B3GylX
Teoriassa tietää teoriasta vitusti!teoriassa ammattilainen siis😀
Onko se vähän niinku kemiallinen koe se alkuräjähdys😂 eri aineita kasaantuu yhteen ja räjähtää niin kuin ihminen kun mies ja nainen törmää toisiinsa Onko se vähän sama asia😂 siinä tapahtuu räjähdys Onko maa syntynyt samalla lailla😂
Älä kuuntele näin vaikeita asioita, koska sinun aivokapasitteeti ei riitä linja-autoa kummempaan pähkäilyyn.
@@extremeprejudice0 Joo kerro vaan😄👍
Entä neutriinoje massa ? onko siitä mitään kohenttia teoriaa ?
Eikön tuolla ulkona kaikki ole sidottu massaan.eli sen mitä näemme.puuttuu ns.pimeä massa ja pimeä energia ja aika.eivät ole ihmisen ymmäretissä.oma pipo puristaa.
wöö. Meijän yliopistokuplassa trump on paha. Pakko mainita vaikkei liity mitenkään koko aiheeseen :D. Lopetin katsomisen tähän.
@@extremeprejudice0 Joo nolointa tossa oli nimenomaan se että on niin kuplautunut että pitää trumpppia jotenkin objektiivisesti ja yleisesti pahana ja huonona. Kuitenkin about puolet jenkeistä äänestää sitä
Aina mietin mitä pahaa Trump on tehny. Vaikuttaa mukavalta ja vetää hyvää standuppia. Muiden syyttäminen äänestystuloksesta on tietty vähä outo pakkomielle, vois vaan niellä jo tappionsa. ua-cam.com/video/x3ebEY9UyM4/v-deo.htmlsi=zG4nnYBUXJm2xj4I
Yhyy joku ei tykkää trumpista
Joo. 6min 20sec katsottu ja välittömästi haastateltavan piti tunkea oma poliittinen kantansa esille.
Tulin kuuntelemaan tiedettä, en poliittisia mielipiteitä tai sitä että kuka on paha ja kuka ei.
Kaikki saa olla sitä mieltä mitä haluaa, mut eiköhän Tubesta löydy haastateltavan kaltaisia ammattilisia, jotka osaa pitää poliittiset vertauskuvat oman päänsä sisällä.
Voi olla että olen liian herkkänahkainen kun lopetin katsomisenäin lyhyeen, mutta politiikkaa ryöppyy jo valmiiksi ovista ja ikkunoista niin valtava määrä että yhtään enempää poliittisia näkemyksiä en yksinkertaisesti jaksa kuunnella 👍
Lumihiutale
Mistä johtuu että maapallo kasvaa sisältäpäin Eli mistä se kerää materiaalia sinne Se on tavallaan syö niin kuin ihminen😂
Ei maapallo kasva vaikka avaruus laajenee. Painovoima pitää kappaleet kasassa. Myös galaksijoukot pysyvät kasassa painovoiman ansiosta vaikka avaruus niitten välissä laajenee.
Näkee sen sen kartasta että maapallo on laajentunut😄
@@jouniniemi1879 Menes nyt vajakkki jo peiton alle höpisemään.
@@RampeKaukonen-yd8ro Eikös vajakki vamppi voi puhua mitä huvittaa oikeastaan mitä sattuu😄😆🤣
@@juhablad3861 Mitäs mieltä olet komposti kasasta Kasvaako se😄😆🤣
Täytyy pitää mielessä, että löytäminen merkitsee sitten myös kääntymistä, se mitä "me" löydämme avaruudesta voi olla jotain sellaista, jota "me" emme halua nähdä( tietää), mutta sitten on liian myöhäistä katua. Jokin uusi löytö voi nollata hetkessä kaiken mitä " me" olemme ihmiskunnan historiassa saaneet aikaiseksi. Mutta ihminen on utelias, joten tältä osin tämä tutkiminen on tietysti ymmärrettävää. Sankareista roistoiksi on kuitenkin erittäin lyhyt matka: avaruuden "valloittajista" tuleekin hetkessä maan tuhoajia. Tiede on jotain sellaista, josta ei kannattaisi olla niin kauhean ylpeitä, sillä "me" emme edes tiedä mihin kaikkiin hirveyksiin sen avulla vielä kyetäänkään. Tiede ei siis suinkaan ole vaaratonta.
Mistäs johtuu että maapallo on kasvanut😂 Minun mielestä se on laajentunut puolella
Otappa ne lääkket ja mene peiton alle.
@@RampeKaukonen-yd8ro Käyhän oletko katsonut Turtiaisen videoita😄😆🤣😂
@@jouniniemi1879Olen ja nauranut itseni kipeäksi. Suomen peras ja tyhmin pelle.
@@RampeKaukonen-yd8ro Mitäs mieltä olet siitä Voisiko maapallo olla komposti kasaan laajeneeko komposti kasaaja onko sillä lämmintä keskellä Paljonko pystyy olemaan lämpöä😄😆🤣
@@jouniniemi1879 😡👺👹
Suurin osa ihmisistä ei tee tieteellä yhtään mitään, en ymmärrä tätä " kansantajuistamista" , sitä paitsi kaikki merkittävä menettää hohteensa , kun niistä tehdään " kansantajuisia".
Riippuu mistä näkökulmasta tarkastellaan sitä, tekeekö tai menettääkö.
Mitä oli universumin alussa ennen alkuräjähdystä? Raamattu sanoo siitä Joh 1:1 ”Alussa oli vain Jumala”. Ei siis ollut mitään muuta, ei avaruutta, ei aikaa, ei ainetta, ei muuta energiaa, ei fysiikan lakeja, nothing else but God. Sitten tuli alkuräjähdys ja siitäkin Raamattu kertoo yhdellä lauseella ja siitä toisen kerran.
Kaikesta päätellen Isak ei ole lukenut luonnotieteitä :) Hienoa, että siitä huolimatta otat vieraaksi luonnotieteilijöitäkin. Kysymys, että mitä hyötyä on tutkia avaruutta, hiukkasia tai mitä tahansa on lievästi sanottuna ärsyttävä. Sama kuin kysyisi, että miksi ajattelet noin, etkä niin kuin minä. Kysymyksen taustalla on äärimmäisen ylimielinen oletus siitä, että kysyjän kiinnostuksen kohteet ovat ainoita tärkeitä tai hyödyllisiä juttuja.
Jep, se asenne sen kysymyksen takana ärsyttää muakin. Monet hyvät kysymykset on ärsyttäviä.
Luonnontieteet ovat ihan mahtava asia, osaisinpa niitä paremmin. Arvostan suuresti niitä, jotka osaavat.
@@FutucastNo joo, samaa mieltä että kysymys itsessään ei ole ärsyttävä, vaan ylimielinen asenne sen takana. Toki saman kysymyksen voi esittää ilman asennetta - uteliaisuudesta ja halusta ottaa selvää. Silloin siinä ei tosiaan ole mitään ärsyttävää.
Minustakin todella inhottavaa kun kauniiden ja rohkeiden ridge ja brooke aina eroaa mutta sitten olen mielissäni kun he palaavat yhteen.. joku sanoi kerran että hänelle on ihan yksi lysti mitä ne tekee niin pidin kyllä sanojaa ylimielisenä ja äärimmäisen törkeänä kun niin välinpitämättömästi vastasi asiaan mikä minulle tärkeää..
trump mainittu. eipa tarvii enenpaa kuunnella..
Ennen kuin oli mitään, ei ollut mitään. Ei mikään, ei voi "räjähtää" kaikeksi. Ei ollut mitään "alkeishiukkasia", ei tilaa, ei aikaa. Näin ollen ei ole prosessiakaan. Näin ollen oma päätelmäni on, että tämä kaikki on luotu. Siinä on tekijänsä jälki. Mm.sinäkin.