Almanya'da yüksek lisans, başvuru ve Okul Seçimi / İelts Gerekliliği. (İnce detaylar, tavsiyeler )

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 вер 2024

КОМЕНТАРІ • 56

  • @resulayaz8262
    @resulayaz8262 2 роки тому +3

    TEŞEKKÜRLER, Diğer tüm videolardan farklı bir bakış açısı kazandırdı.

  • @sirinertugrul9540
    @sirinertugrul9540 2 роки тому +1

    Verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler. Epey bir zamandir arastirma yaptigim halde pek cok yeni sey ogrendim. Size iyi bir yasam diliyorum. Selamlar…

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      Güzel yorumunuz ve iyi dilekleriniz için teşekkür ederim 😊 Kolaylıklar diliyorum.

  • @sadikbeylik5854
    @sadikbeylik5854 2 роки тому +1

    çok güzel bir video olmuş

  • @mgorkemk
    @mgorkemk Рік тому +1

    Merhaba ben YTÜ inşaat mühendisliğini %100 ingilizce olarak bitirdim. KIT'de ilgili bölümümü buldum. Sizin izlediğiniz yolu izleyerek yaz sömestrı için başvuracağım. Videonuz için çok teşekkür ederim. Sorum olduğu vakit yardımcı olursanız çok memnun olurum. Size iyi çalışmalar diliyorum.

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  Рік тому +1

      Merhabalar. Başvurunuzu yapın ve kafanıza takılan ne olursa sorun tabii ki elimden geldiği kadar yardımcı olurum. Umarım olumlu yanıt alırsınız gönlünüzce olur netice. Kolaylıklar başarılar diliyorum:)

  • @omerfkara3925
    @omerfkara3925 3 місяці тому +1

    Merhaba, lisans egitim dilim ingilizce %30'du. Sizin videonuzu gordukteb sonra dediginiz gibi araştirma yaptim ve ielts belgesi sunmadan bir kac üniversiteden kabul aldim. Ancak, vize surecinde yine de ielts istendigine dair seyler okudum . Siz vize gorusmenizde de ielts sunmadan vizenizi alabildiniz mi? Tesekkurler

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  3 місяці тому +1

      Merhabalar, hayırlı olsun öncelikle tebrikler 👏 siz şartlı kabul değil kabul aldınız zaten. Mevzu kapandı yani 😊 vize görüşmesinde ielts sormazlar. Ben hazırlık sinifida okuyup proficiency sınavına girmiştim. Hem hazırlık eğitimi hemde sınav sonuç belgemi yine de koymuştum sanırım. Ama sorun olmaz diye düşünüyorum sizde bu tarz birsey yoksa bile. Transkripti ve bu şekilde kabul aldığınızı belirtirsiniz. Sonrası için kolaylıklar diliyorum.

    • @omerfkara3925
      @omerfkara3925 3 місяці тому +1

      @@atalaysahintrde çok teşekkürler

  • @balpacino7759
    @balpacino7759 2 роки тому +1

    Dostum emeğine sağlık. Hususi danışmak istediğim birkaç sorum var . İrtibat mail, sosyal medya hesabından çok kısa konuşabilir miyiz???

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      atalaysahintrde@gmail.com mail adresine mail atabilirsin. En hızlı görüp yanitlayabilecegim formül şuan bu :)

  • @ali2lkhayat
    @ali2lkhayat 2 роки тому +1

    Merhaba
    Benim lisans diplomam ve transkriptim hem Türkçe hemde İngilizce’de yazılmış. Bu durumda tercümeye ve notere ihtiyaçı var mı ?

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому +1

      Merhaba. Hayır gerek yok, o şekilde kullanabilirsiniz.

  • @ahmetsinerji3132
    @ahmetsinerji3132 2 роки тому +1

    Merhabalar emeğinize sağlık. Başvuru esnasında evrakları yüklerken; diploma, transkript ve ders içeriklerini İngilizceye çevirtip ( same as original damgası vurdurtarak noterden ya da okuldan ) mi yüklediniz? Orijinallerini ya da Aslı gibidir i sonra posta ile mi gönderdiniz?

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому +1

      Merhaba. Okuldan İngilizce transkript talep edebiliyorsunuz. Öğrenci işlerine direk bir mail ile master kaydı için kullanacağınızı da iletin. Ya dijital imzalı yada hologramli yolluyorlar. Sisteme digitalini yüklemeniz yeterli. Okul sonra orijinalini posta ile talep edebilir de etmeyedebilir. Sizi bilgilendirir. Gelirken orijinalini yanınıza alırsınız zaten, sorun olmaz. Kolaylıklar diliyorum.

    • @ahmetsinerji3132
      @ahmetsinerji3132 2 роки тому +1

      @@atalaysahintrde teşekkür ediyorum size de kolay gelsin. Bir de ÖSYM sonuç belgesi ve ders içerikleri istiyorlar mı Almanya üniversiteleri

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому +1

      Master için benden istenmedi. Lisans için ÖSYM belgesi isteniyor. Ders içerikleride yine istenmediği transkript sadece yeterli oldu. Fakat gideceğiniz üniversite hatta fakülteye hatta bölüm e göre talepler değişiyor. Eğer istenen belgeler içinde yazmıyorsa hiç uğraşmayın gerekmiyor demektir.

  • @ozan2983
    @ozan2983 2 роки тому +1

    hocam merhabalar, açıkçası tüm eğitimi ingilizce aldığınızda bazen yeterli olabileceğini biliyordum ama hazırlık okuyarak dil yeterliliğinin kabul olabileceğini ilk defa duydum.
    ilk sorum Hazırlık okusak bile İelts puanı bahsettiğiniz üniversitelerde avantaj sağlayabilir mi?ilets puanı istemeyen başvurduğunuz üniversitelerden örnek verebilir misiniz?
    2. sorum ise dokuz eylül işletme 2.37 ortalamam var ama aynı zamanda açıköğretim işletme 3.10 ortalama var.2.37 düşük ortalama o yüzden aöf ile başvurayım diyorum ama birçok kişi aöf den yükseke kabul edilen hiç görmedim diyor.Benim iki diplomam var ve bu2 diplomamı da belirterek kabul almam mümkün mü yoksa tek bir diploma ile mi başvurabilirim?Şimdiden teşekkürler.

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      Merhaba.
      İelts puanı "veya"ingilizce yeterliliğinin kanıtı şeklinde belirtiyorlar. Eğer ielts puanınız oradaki şarta uyuyorsa direk onu gönderebilirsiniz. Uymuyorsa zaten alternatif olarak bir kanıt sunma çabası oluyor.
      Aöf diplomalarında açık öğretim olduğu yazmıyor diye biliyorum ve üniversite bazında çok fazla tanımıyorlar zaten. Ama siz her iki diplomanızı da kesinlikle gönderin 2 farklı üniversitede bu eğitimi görmüş olmak tabii ki artı sağlayacaktır.
      Bu arada benim bölümüm natural sience diye geçen alandaki çok aşırı mezunu olmayan bir bölüm. Ama işletme biliyorsunuz çok fazla mezun veren bir bölüm. Yani başvuru sayıları ve fakültelerinde bunlara göre uygulayacakları kabul kriterleri farklılaşıyor. Ben Leibniz Uni. ne başvuru yaptım mesela kabul aldım ama işletme mezuniyetine bağlı açılan yüksek lisans bölümlerinde sadece ielts puanı geçerli de diyebilirler. Üniversitenin başvuru koşullar sayfalarını tek tek incelemek gerekir. Bazen detayda bir satırda kalabiliyor alternatif kanıt opsiyonu. O yüzden dikkatli incelemek lazım. Başarılar, kolaylıklar...

    • @ozan2983
      @ozan2983 2 роки тому +1

      @@atalaysahintrde anladım hocam teşekkürler, okurken ben de çalıştım o yüzden ortalamayı çok onemsememistim şimdi pişmanlığını yaşıyorum.tesekkurler yorumunuz için

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      @@ozan2983 Rica ederim, ortalaması yüksek olan diplomanı parlat, özellikle motivasyon mektubunda iki üniversitede aynı eğitimi aldığını bunun sana konuların pekişmesi açısından çok etkili olduğunu belirt. Tarih sırasına göre aöf mezuniyeti daha sonraysa bunu bu şekilde belirt, ikinci kez daha özenli bir şekilde eğitimi aldığımda normal olarak ortalamamda yükseldi gibi. Eğer ilk aöf mezuniyetiyse, zaten ikinci eğitimimi konuda uzmanlaşmak adına aldığım için dersleri almak benim için önemliydi sınav dönemlerinde ekstra efor harcamadığım için biraz düşük oldu gibi. Fikir olarak bu dairede seni tanımlayan doğru cümleleri seçersen motivasyon mektubu ile bu açığı kapatabilirsin ;) Umarım faydalı olur. Başarılar kolaylıklar diliyorum...

    • @ozan2983
      @ozan2983 2 роки тому +1

      @UC6doYg_vXAGtKzQO_eZbo8A biraz iş tecrübem var, güzel bir motivasyon mektubuyla umarım açığı kapatır kabul alırım.su an Türkiye'deyim , önümüzdeki ay polonyaya yükseke başlıyacam.Almanya basvurum kabul olursa polonyayi bırakıp Almanya ya geçiş yapicam.biraz masraflı olacak benim için ama asıl amacım zaten kalburüstü ülkelerdi.zor olacak ama umarım gerçekleşir.turkiyede aile arkadaş dışında pek kaybedecek bir şey kalmamanin verdiği cesaretle bu yola girdik.yorumlariniz kafamda güzel fikirler oluşturdu , teşekkürler tekrardan

    • @canbeg4328
      @canbeg4328 Рік тому

      @@ozan2983 aöf diploması kabul aldımı sonuç nedir

  • @kaandoruksahin3434
    @kaandoruksahin3434 Рік тому +1

    yenilebilir enerji için sana mail atabilir miyim

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  Рік тому

      Burada sorulmayacak kadar uzun veya bireysel durumlarda takıldığınız sorular için e-mail atabilirsin tabiki. Fakat soru ve gelecek muhtemel cevap başkalarının da sorularına cevap olabilecekse yorumlarda bulunması daha faydalı olur.

  • @yakupdogan7705
    @yakupdogan7705 2 роки тому +1

    Selamlar. Hangi üniversitelere başvuru yaptınız paylaşır mısınız? Şimdiden teşekkürler

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      TUM, LMU, Hamburg, KIT, Leibzig, Goethe hatirladiklarim. Bir yada iki tane unuttuğum olabilir bölüm dışı başvuru yaptığım. Hamburg ve TUM da kendi bölümüm dışında bir bölümdü.

    • @yakupdogan7705
      @yakupdogan7705 2 роки тому +1

      @@atalaysahintrde Hocam merhabalar , başvurular sürecinde her üniversite için VPD belgesi aldınız mı ? Belgelerinizi Uni asist'te gönderip VPD belgesine çevirttiniz mi ? Anlamak istediğim şu, üniversitelerin online sistemine belgeleri yüklerken VPD 'yi yüklediniz mi ? şimdiden teşekkür ediyorum.

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому +1

      Merhaba, aslında video da da belirttiğim gibi ben uniassist ile başvuru alanları tercih etmedim. Kendi sistemlerinde başvuru toplananlara başvurdum. Sadece TUM da bir bölüm için üni assist kullanmıştım. Evet o zaman sistemde zaten onun talep ediliyor olması lazım ve yukluyorsunuz. Yani üni eğer başvuruları üni assist ile alıyorsa sistemlerine üni assiste başvurduğunuza dair evragi da sonuç belge uretildiginde onu da yukluyorsunuz. Ben öyle yaptım en azından. Üni assist ve Fakülteye başvuru es zamanliydi. Onları belge göndererek bilgilendirdim.

  • @mehtapyuksel6965
    @mehtapyuksel6965 2 роки тому +1

    TUM da okuyorsun sanırım LMU da da direk meteoroloji yüksek lisansı var . İkisinden de kabul aldın sanırım . TUM da ki okuduğun program hangisi ve neden bu üniversite biraz daha detay verebilir misin benim oğlumda seninle aynı bölümden mezun oldu bir kaç yere başvurdu bu aşamada bize de yardımcı olur verdiğin bilgiler

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому +1

      Merhabalar. LMU da okuyorum. Direk meteoroloji master ı yani. Bir yerde farklı bir tanımla söylemiş olabilirim. Metalurji ile karıştırılmaması için bazen Atmosfer Fiziği vs gibi tanımlamalar yapıyorum. Çok karşılaşıyorum çünkü :) Tum da bölümümüzü ilgilendiren sadece Sürdürülebilirlik ve Kaynak Yönetimi vardı benim basvurdugum dönemde, başvuru koşullarınin gereksiz çok uğraştırdığını düşünüyorum. Ben başvurdum ve Red aldim ama hem para harcadığım hem en çok uğraştığım başvuruydu. Akademik makale istiyorlar mesela. Suanki aklım olsa hiç ugrasmazdim yani :) Ama denenebilir. Goethe, LMU, Leibzig, KIT bunlara direk kendi alanımda başvurmuştum. Belki aklıma gelmeyen bir tane daha vardır ama meteoroloji master ı basvurularimin hepsi kabul aldı. Bölüm dışı başvurduğum Data Science gibi programların hepsi aynı zamanda bilgisayar programcılığı onlisans diplomam olmasına rağmen bölümler uyusmadigi için reddedildi. Yani Direk meteoroloji master ı için başvuru yaparsa şansı daha yüksek :) LMU zaten üst düzey bir üni biliyorsunuz. Kabul alırsa gayet güzel olur bence. Eğitimi zorlu ve çok iyi bu arada tavsiye ederim. Ama diğer üni lerden de kabul alırsa yine üst düzey bir eğitim alıp sektörde rahatlıkla is bulabilecek seviyede mezun olabileceğini düşünüyorum.

    • @mehtapyuksel6965
      @mehtapyuksel6965 2 роки тому +1

      @@atalaysahintrde teşekkür ederim şimdi diğer videolarını izliyordum.

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому +1

      :) Sormak istediğiniz birsey olursa, aynı bölümden olduğumuz için sanırım daha net cevaplar verebilirim. Kolaylıklar, başarılar diliyorum şimdiden oğlunuza 🙋🏻‍♂️

    • @bugrahanyuksel6604
      @bugrahanyuksel6604 2 роки тому +1

      @@atalaysahintrde Merhaba, ben İTÜ Meteoroloji mezunuyum sizinle aynı bölümden, TUM'dan kabul aldım, LMU daha dönmedi başvuru süreci 15 Temmuz'da sona erecek. Size kalacak yer olsun, yaşam ile alakalı olsun sormak istediğim bazı sorular var. Bunları size özel olarak sormak istiyorum siz de uygun görürseniz. Size nereden ulaşabilirim UA-cam hariç. Farklı sorular da birebir olarak konuşurken aklıma gelebileceğinden eğer farklı bir mecra vb. varsa size ulaşabileceğim, yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      Çok sevindim hayırlı olsun şimdiden, şöyle yapalim atalaysahintrde@gmail.com mail adresim buraya bir mail atabilirsen devamını hallederiz 🙂 instagram ve telefon numaramı iletirim elimden geldiğince yardımcı olurum inşallah. İşin büyük kısmı hallolmus zaten harika 👏

  • @alidemirag8896
    @alidemirag8896 Рік тому +1

    Merhaba öncelikle video serinizin tamamını izledim ve gerçekten çok yararlı bilgiler dolu bu yüzden size teşekkür etmek istedim. Kocaeli Üniversitesi Endüstri Mühendisliği ikinci öğretim son sınıf öğrencisiyim. Yazım biraz uzun olacak ama vakit ayırıp yanıtlarsanız çok ama çok sevinirim. Güncel Ganom 3.63, bu sene sonunda mezun olacağım. gelecek kış sömestırı için üniversiteleri araştırmaya başladım umarım geç kalmamışımdır. İsteğe bağlı olarak lisansa başlamadan önce bir yıl hazırlık okudum toplamda 60 akts ve 3,5 ortalamayla bitirdim hazırlığı. İlk sorum acaba bu ieltse girmemem için yeterli midir olucak. Bölümüm %100 Türkçe. Erasmus yaptım 1 dönem 10 ülke 16 şehir gezme imkanım oldu dilim için bir kanıt olarak daha söyleyebilirim sanırım. Ayrıca bende sizin yaptığınız gibi uni-assisten ziyade para ödemeden başvurabileceğim üniversitelere ağırlık vermek istiyorum. Bölümümün şöyle bir dez avantajı var sizde biliyorsunuz ki avrupada direkt karşılığı bulunamayabiliyor endüstrinin. Prosses engineering, engineering and managament, industrial engineering and economics gibi karşımıza çıkabiliyor. Bu durumda hangilerinden red yerim bölümüm uyuşmadığı için hangilerinden yemem pek kestiremiyorum açıkcası. sizce motivasyon mektubunda hangi noktaları öne çıkarmam gerekir, ikinci öğretim olmam bir sorun teşkil eder mi, daha mezun olmamış olmam bir sorun teşkil eder mi ve gelecek sene için kış dönemi başvurularına geç mi kaldım gibi birbirinden alakasız sorularım olacaktı. Vakit ayırıp yazımı okursanız çok sevinirim tekrardan. İyi çalışmalar

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  Рік тому

      Merhabalar Ali. Videoları izleyip yararlı bulduğun için çok sevindim. Hemen ilk sorunu cevaplandıracak olursam ielts e girmeni ve elinde puanının olmasını tavsiye ederim. Sebebi bölümün Türkçe ve muhtemelen isteğe bağlı hazırlık okuduğun için elinde proficiency sınavı sonucun yok. Biz ITU de zorunlu olarak bu sınava giriyoruz ielts benzeri speaking listening writing ve reading bölümleri olan ve sonuç belgesinde diğer sınavlara olan denkliği yazan, yani tanınan bir sınav aslında. O yüzden ielts büyük ihtimalle isterler, hiç riske atmadan erkenden girersen iyi olur. Son sınıf öğrencileri aksi belirtilmediği sürece başvuru yapabiliyor başvuru yapacagin üniversitenin kosullarini detaylıca okumalısın. Hem Daad üzerinden hem üniversitenin kendi sayfasından. Son sınıf olman veya ikinci öğretim olmam bir dezavantaj olmayacaktır. Başvuru için gecikmemis gayet vakitli karar vermişsin. Genelde ocak şubat aylarında başlayıp mart hatta haziran sonuna kadar başvuru alan üni ler var. Bütün sene başvuru yapabileceklerin bile var. Ocak şubat mart ayları en hareketli zaman olacaktır. Evraklarını vs o zamana kadar toparlarsan sakın ve huzurlu bir başvuru dönemi geçer:) Bölümünün kabul gördüğü başvuruları yine koşullarda okurken bulabilirsin, kimlerin basvurabilecegi yazıyor. Eğer senin bölümün yazıyorsa ve ders içeriklerin örtüşüyorsa basvurdugun bölümle sorun yaşamazsın. Bildiğim kadarıyla da bu açıdan avantajlı bir bölüm okuyorsun. Henüz mezun olmadığın için zaten basvururken ders içeriklerini göndermen gerekir. Motivasyon mektubunda da bu dersleri kısaca açıklaman ve ne kadar yetkin olduğunu konuya hakim olduğunu parlatman iyi olabilir. Erasmus tebrubeni kesinlikle anlat, yurtdisinda eğitim alma tecrübesi ve yatkınlığı olarak aktar. Sanırım tüm sorularına cevap verdim, arada atladığım varsa kafana takılan birsey olursa sorabilirsin. Süreç uzun, özellikle sabra çok ihtiyaç oluyor sakın ve sabırlı olmanı detayları iyice araştırmanı öneririm. Şimdiden başarılar kolaylıklar dilerim 🙋🏻‍♂️

    • @alidemirag8896
      @alidemirag8896 Рік тому +1

      @@atalaysahintrde merhabalar tekrardan ve iyi çalışmalar. Değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim. Sürecin yavaş yavaş içerisine girmeye başladım ve dediğiniz gibi sabra çok ihtiyaç oluyormuş. Çok kafa ağrıtan ve stresli bir süreç her zaman bir sorun ve bilmediğim bir durumla karşılaşıyorum :) Yine bir konuda size danışmak ve fikrinizi almak istedim. Bu sefer biraz daha istenilen belgeler üzerine olucak.Başvurmak istediğim bir okulun başvuru gereksinimlerine bakarken uni-assiste yollamam gereken Proof of higher education entrance qualification (HZB), Yüksek öğrenime giriş yeterlilik belgesi ve tercümesi ve Yurtdışında tanınmış bir üniversiteden lisans derecesi kanıtı ve çevirisi gibi evraklar istiyor bunlara tam olarak nasıl ulaşacağımı bulamadım. Yani okulumun anabin'de H+ olması yeterli değil mi? (HZB) nedir ve yeterlilik belgesi nasıl alınır konusunda bir bilgi bulamadım açıkcası. Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Belirttiğim gibi anabinin database'inden kontrol ettim üniversitem h+da ve tanınıyor. Fakat pandemi zamanında okulum Akredite anlaşmasını yenilememiş bu bir sorun teşkil eder mi bu belgeleri hazırlamam konusunda en önemli sorum da bu olucak vakit ayırıp yardımcı olabilirseniz tekrardan çok mutlu olurum. Olmazsanızda şimdiye kadar oldunuz zaten teşekkür ederim :)

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  Рік тому

      Merhabalar. Hzb için ÖSYM yerleştirme belgesini yükleyebilirsiniz, ben öyle yapmıştım enazindan Bi sorun yaşamadım 🙂 lisans derecesi kanıtı kısmına da varsa mezuniyet belgesi yükleniyor tabi ama senin durununda, güncel transkript. Fakat henüz mezun olmadığınızı bir sekilde belirtmeniz gerekir. Büyük ihtimalle başvuru için ilerlerken böyle bir seçenek cikiyordur dikkatli ilerlemek gerek. Çıkmıyorsa da ben olsam şöyle yapardım güncel transkripti pdf olarak hazırladıkdan sonra sadece bir kaç cümle henüz mezun olmadığımı bu yüzden transkripti yüklediğimi ve muhtemel mezuniyet tarihimi belirten birseyler yazardım.Transkriptim sonraki sayfada saygılar şeklinde bitirirsin. Bunu da pdf şeklinde kaydeder sonra iki pdf i ilk sayfasını yazdığım not olacak sekilde birleştirir tek pdf haline getirirp o şekilde yuklerdim sisteme. Başvuru yapacağınız üniversite koşullar kısmında son sınıf öğrencisi olanların basvurabilecegini belirtmemişse eğer üniversiteye de bir mail atıp sorun muhakkak başvurup basvuramayacaginizi. Gelen cevap veya koşullar kısmında yazan başvurabilir bilgisi uni assist karşısında sizin kanitiniz olacak çünkü. Bu belge değil diploma yüklemeniz gerekli diye dönebilirler(muhtemelen yaparlar :)), o zaman bu kanıtla bu sebeple transkript yukledigini belirtip sürece devam edebilirsin. Tekrar kolaylıklar başarılar diliyorum 🙋🏻‍♂️

  • @ibrahimt.9579
    @ibrahimt.9579 2 роки тому

    Merhaba, başvurduğunuz okulların lisans ortalama şartı var mıydı, bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim, teşekkürler.

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      Evet vardı bazılarında, bazılarında ise hiç bahsetmemişti ortalamadan. Ortalama şartı eğer başvuru koşulları altında belirtilmişse kendi ortalamanızın Alman sisteminde karşılığını görmeniz için açıklamaya link bıraktım. Oradan hesaplayabilirsiniz. Bu arada üniversitelerin ortalama talepleri ve ortalamaya verdikleri önem, bölümlere göre yani aslında gelen başvuru ve taleple ilgili değişiyor. Benim bölümüm için ortalama şartı genellikle 2,5 ve "üstü" diyordu yanlış hatırlamıyorsam. Ortalamanızı çevirdiğinizde artık "üstü" kısmı 1 yaklaşıyor yalnız karıştırmayın.1 en yüksek puan 5 en düşük. Yani 2,5 ve 1 arasında olmalı karşılığı. Yani siz Alman sisteminde 2,45 veya 2,32 ye denk gelen bir ortalamaya sahipseniz mesela 2,5 üzeri olmuş oluyor.

    • @ibrahimt.9579
      @ibrahimt.9579 2 роки тому +1

      @@atalaysahintrde anladım, teşekkür ederim. TR lisans ortalamam 2.5. ortalama şartı olmayan programlara başvuru yapacağım artık.

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  2 роки тому

      @@ibrahimt.9579 Başarılar, kolaylıklar dilerim şimdiden.

  • @canbeg4328
    @canbeg4328 Рік тому

    Hocam yaş sınırı var mı ?

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  Рік тому +1

      Yüksek lisans başvurusu içinse, yaş sınırı yok, yani ben olana denk gelmedim. Varsa bile okadar az yerde yani.

    • @canbeg4328
      @canbeg4328 Рік тому

      @@atalaysahintrde Aöf işletme diploması ile yüksek lisansa kabul edilme ihtimalimiz var mıdır sizce

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  Рік тому

      Vardır tabi ki, neticede bir lisans diplomasına sahipsiniz. Şansınızı deneyebilirsiniz. Kabul ihtimali ne kadar yüksektir/düşüktür fikir üretmek pek mümkün değil ama, olmaz bir durum da değil.

    • @canbeg4328
      @canbeg4328 Рік тому

      @@atalaysahintrde Teşekkür ederim ayrıca iyi bir alaylı yazılımcıyım cv ye bunları yazsam ön plana çıkar mıyım

    • @atalaysahintrde
      @atalaysahintrde  Рік тому

      Yani iyi bir yazılımcı olmak her zaman avantaj sağlar. Kesinlikle kendi alaninizla iliskilendirip parlatabildiginiz kadar parlatin. Amaç yurtdisinda yaşamaksa yüksek lisans yerine direk is başvurusu da yapmanız daha kolay olabilir. Yazilimcilarin is bulması yüksek lisans kabulünden daha kolay aslında. Dil varsa, ben olsam öyle yapardım.