Sayın Hocam. Senarist ve adaylarının kanayan yarasına değindiniz. Nasıl ulaşacağız bu yapımcılara, yönetmenlere keşke onu da söyleseydiniz. Yıllardır bu hususta çaba harcıyorum, güzel bir içeriği Netflix'e sunabilmek için fakat bir şirket ya da yönetmene ulaşmaya çalıştığımız zaman bütün kapılar yüzümüze kapanıyor. Bu sektörde sadece yapımcıların istedikleri ve torpilliler sunum yapabilir. Bizim gibi senarist adayı olmaktan öteye gitmeye fırsat bulamayanlar için hala bir hayal olarak kalıyor ne yazık ki. Üstelik her yapım şirketi de cesur davranamıyor.(Haklı sebepleri olabilir)Ama artık zaman cesur davranmak zamanıdır. Dijital, dizi sektörüne el atınca bu yarışta cesur adım atanların kazanacağını anlamaları gerek. Güzel değiniyorsunuz konulara fakat yıllardır savaş veriyorum. Henüz bir netice almış değilim. İçeriğim, okuyan kişiler tarafından takdir edilmesine rağmen, aracı olamayacak konumda oldukları için rafta kaldı. Ne yazık ki... Bu durumun bir senarist için neye sebep olacağını da söyleyelim ki zaten bu bilinen bir gerçek. İçeriğiniz gereken ilgiyi görmediği için moralsiz olursunuz, Moralsizlik yazara iştahsızlık verir ve iştahsızlık sizi yazmaktan alıkoyar. Bu durum zamanla pes etmenize sebep olur. Not - Hala pes etmiş değilim... Sonuna kadar savaşacağım...
Hislerinizi gerçekten anlıyorum. Bu çok yönlü ve büyük ama gitgide iyileşen de bir sorun. Bu konuyla ilgili mutlaka ayrıntılı bilgiler vereceğim ama kısaca anlatmaya çalışayım burada. Öncelikle yazar veya adayı tarafında sosyallik önemli. Birçok işte olduğu gibi burada da birçok zaman, yaptığınız işten çok beraber çalışacağınız insanların sizi ne kadar tanıdığı önem kazanabiliyor. Böyle olunca da başka sorunlar devreye giriyor, sektördeki insanlara olan fiziksel uzaklık, yazarların çok yaşadığı asosyallik sorunları vb. Sektör tarafında da tüm dünyada film sektörünün en zorlu konularından biri olan kurumsallık sorunu var. Kapalı devre çalışan bir sisteme dönüşebiliyor ister istemez bu yapılar. Ancak bu konuyla ilgili olumlu gelişmeler var ve olmak da zorunda çünkü çok büyük bir ihtiyaç var, her gün de artıyor. Bu yüzden bırakmayı gerektirecek hiçbir şey yok, bu işi yaparken kendinizi iyi hissediyorsanız sonuna kadar devam edebilirsiniz. Tüm bu konuları kapsayacak şekilde eğitim, teşvik ve başvuru yapıları konusunda bazı projeler var, zamanı geldiğinde bunları mutlaka duyuruyor olacağım.
@@berktugcu Dediğiniz gibi kurumsallık sorunu aslında tüm dünya için değil, tabi bazı ülkelerde daha da kötü olması yanı sıra Türkiye için de ciddi bir problem. Bir oyuncu, yönetmen hatta yapımcı için bile bir menajer görür, işitir, hatta ulaşır derdinizi beyan edebilirsiniz. Size referans olması için bir menajer ile bu alanlarda bağlantılarınızı kurabilir ortaya başarılı projeler koyabilirsiniz. Fakat bir senarist için bir menajeri bu ülkede bulamazsınız. Çok araştırdım. Senarist için bu alanda bir yürürlülük söz konusu değil. Bize referans olup senaryolarımızı servis edebilecek, yapım şirketleri ile görüşüp bilgi alışverişi yapabilecek ve bize bir sonuç ile dönebilecek bir kurum söz konusu değil. Açıkçası başarılı bir senarist olursam hayalim bu alanda da bir şirket kurmak olurdu. Oyuncular için cast ajansları, yönetmenler için reji ajansları bir kurum haline geldi fakat bu işin temel yapısını, iskeleti oluşturan senaryo için bir senaristlik figürü malesef yok. Açıkçası çok saçma!.. Bunların içinde en olması gereken o çünkü. İçerik kötüyse, Bradd Pitt'in şansı bile 3 bölümden öteye geçmez. Bu yüzden oyuncu menajerlerinin olup, senarist menajerlerinin olmaması kadar saçma bir şey olamaz!.. Senaristlik ile ilgili sadece nasıl yazılmalı, nelere dikkat edilmeli, motivasyon nasıl sağlanmalı ve nasıl dinç kalınmalı vb bilgiler mevcut. Bunların bir kısmı da senaristi senaryoyu yazmamaya sevk edecek cinste. Nasıl pazarlayabiliriz, satabiliriz gibi içerikler de mevcut fakat hiçbirinin bir işlevi, bu alanda sosyalliğimizi arttıracak bir fonksiyonu yok.
Prime video ya senaryolarımızj teklif edebiliyor muyuz? Başka platformlar var mı? Prime video şu sıralar bir sürü anonim kitapları wattpad'te yazılan kitapları film veya diziye çeviriyor.
Burada senaryonun çalınması veya taklit edilmesi gibi durumlarda mahkemeye verebiliyoruz, peki yurtdışındaki bir yapım şirketine senaryomuzu göndersek ve çalınsa hakkımızı nasıl savunabiliriz ? Bir de uluslararası ve yerel senaryo yarışmalarına senaryomuzu gönderirsek çalınma riski olur mu orada ?
Berk hocam merhabalar. Üzerinde çalıştığım bir senaryo için sunum videosu yaptım. Sinopsis, karakter analizi, ve hikaye özetinin de bulunduğu 10 dakikalık sunumumu sizinle paylaşmayı çok istiyorum. Eğer vakit ayırmak isterseniz, size mail yoluyla iletmek isterim. Değerlendirmeniz benim için çok değerli olacak.
Adım Özgür Kartal, bahsettiğiniz niteliklerde bir senaryo yazdım. Asıl mesleğim kameramanlık ve görüntü yönetmenliği. Çalıştığım bir çok yönetmen ve yapım olmasına karşın şu ana kadar senaryo konusunda herhagi bir girişimim olmadı. Buna neden olarak sadece şunu sunabilirim; ne zaman geriye dönüp tekrar okusam mutlaka bir açık veya tam yerine oturmamış taşlar buluyorum. İhtiyacım olan güvenebileceğim senaryo desteği. Ancak bu şekilde özgünlüğüne ve etkileyiciliğine inandığım senaryolarımı bir sonuca dönüştürebilirim. Sizden ricam bu konuda bana bir yol göstermeniz.
Hocam selamlar benim sağlam bir seneryom var fakat kuşkularım da var netflixe bu senaryoyu sattığım da ya onların ellerinde çöp olursa kafamda kurguladığım şekilde olmazssa diye, kısaca ben yönetmenlik okuyorum ve yönetmen olduğum zaman kendi seneryomun yönetmeni olabilir miyim ?
Noterde tasdikletebilirsiniz. Kendi gmail adresiniz üzerinden güvenilir birine gönderebilirsiniz, tanık olarak. Böyle dijital kayıtlar pek geçerli olmasa da gmail üzerinden gönderimde bazı emsal davalar olmuş. Zaman damgası hizmeti veren siteler var, ancak bunlar şimdiye kadar hiçbir davada kullanılmadı bildiğim kadarıyla, bu yüzden geçerliliklerinin ne olabileceği belirsiz. Sonuç olarak noter en güvenilir yöntem.
eski klasik koruma yöntemi posta yada kargo ile senaryoyu paketleyip kendi adresinize göndermek ve paketi açmadan saklamak. üzerindeki etikette hangi tarihte saatte gönderildiği yer aldığı için kanıt değeri taşır. dijital imkanlar yokken yeşilçam zamanında böyle yapılırdı..
Hocam, Netflix bölüm başı yaptığı ödemeleri dolar ile mi yapıyor? Birde Senaryomuzu belli bir ücret karşılığında devretmemizi isterlerse nasıl tavır almalıyız?
Eğer ödenecek ücretin sizin emeğinizi karşıladığını düşünüyorsanız senaryonuzu bir yapımcıya devredebilirsiniz. Bu miktarı doğru biçimde belirlemek için yapabileceğiniz en iyi şey sizin seviyenizdeki yazarlarla olabildiğince gerçekçi diyaloglar kurmaktır. Netflix’in ödeme konusunu ise bence işin o aşamasına gelmiş olanlar düşünsün. :)
Abi Ben Bir film yazdım tam 1.5yılımı aldı Profesyönel bir film. Fakat Filmi çekip bitirmek için 50-60milyon $ bütçe lazım diye düşünüyorum. Türü, Aksiyon, Suç, Gerilim. Türünde, yazdığım bu filmi çekebileceğime inanmiyorum çünkü. Para olmadığı yerde hayel yatar. abi şimdi Yazdığım Bu filmi. bir şirketle anlaşıp Çekebilirmiyiz? Örneğin "PARAMOUNT" anlaşıp Filmi çekebilirmiyiz? yani öyle bir şey mümkünmü?
Saygıdeğer kardeşim izninizle teknik bir sorum olacak. Senaryoda bir kişi başka birinin uzunca notunu okur ve intihara kalkışacağını anlar. Bunu nerede gerçekleştireceğini de anlar. Aceleyle yola koyulur. Soru şu: Notta yazılanlar koşuşturmaca esnasında diş ses tarafından ve yazan kişinin sesiyle okunsa bu celtx formatta tam olarak nasıl belirtilir. Tşk edr.
Merhaba, dış ses senaryoda diyalog biçiminde ifade edilir. Karakter başlığı olarak (Celtx’de “character” sekmesinde) bu sesini duyduğumuz kişinin adını yazıp yanına (D.S.) ibaresini koyduğumuzda o karakterin sahnede görünmediğini, görsel aksiyonun üzerinde onun sesini duyduğumuzu belirtmiş oluyoruz.
@@berktugcu çok tşk edr. Sizin gibi işine hakim birinin çokça takipçisi olmalı. Farklı platformlarda 8 milyon takipçim var. Sürekli büyüyor. Siz daha iyisine layıksınız. Umarım sabır ve azimle olur. Allah yardımcın olsun
İçerik çok güzel olmuş fakat başlığı "Netflix için nasıl dizi yazmalısınız?" gibi bişey olsa içerikle daha çok örtüşürdü. Birçok soru yanıtsız, örneğin netflix senaryoyu satın mı alıyor yoksa kar ortaklığı mı yapıyor gibi
Hocam sizin sayeniizde 9 bölümlük bir dizi kurguladım ve yazmaya başladım ama ben bunu nasıl sunacağımı bilmiyorum acaba yardım edermisiniz (ve bu arada 2 sezonu için şimdiden çalışmalara başladım)
Umarım hazırladığımız senaryolar için bir sunum gerçekleştirebilme fırsatı buluruz Berk Hocam :)
mükemmel anlatım elinize sağlık
Sayın Hocam. Senarist ve adaylarının kanayan yarasına değindiniz. Nasıl ulaşacağız bu yapımcılara, yönetmenlere keşke onu da söyleseydiniz. Yıllardır bu hususta çaba harcıyorum, güzel bir içeriği Netflix'e sunabilmek için fakat bir şirket ya da yönetmene ulaşmaya çalıştığımız zaman bütün kapılar yüzümüze kapanıyor. Bu sektörde sadece yapımcıların istedikleri ve torpilliler sunum yapabilir. Bizim gibi senarist adayı olmaktan öteye gitmeye fırsat bulamayanlar için hala bir hayal olarak kalıyor ne yazık ki. Üstelik her yapım şirketi de cesur davranamıyor.(Haklı sebepleri olabilir)Ama artık zaman cesur davranmak zamanıdır. Dijital, dizi sektörüne el atınca bu yarışta cesur adım atanların kazanacağını anlamaları gerek.
Güzel değiniyorsunuz konulara fakat yıllardır savaş veriyorum. Henüz bir netice almış değilim. İçeriğim, okuyan kişiler tarafından takdir edilmesine rağmen, aracı olamayacak konumda oldukları için rafta kaldı. Ne yazık ki...
Bu durumun bir senarist için neye sebep olacağını da söyleyelim ki zaten bu bilinen bir gerçek.
İçeriğiniz gereken ilgiyi görmediği için moralsiz olursunuz, Moralsizlik yazara iştahsızlık verir ve iştahsızlık sizi yazmaktan alıkoyar. Bu durum zamanla pes etmenize sebep olur.
Not - Hala pes etmiş değilim... Sonuna kadar savaşacağım...
Hislerinizi gerçekten anlıyorum. Bu çok yönlü ve büyük ama gitgide iyileşen de bir sorun. Bu konuyla ilgili mutlaka ayrıntılı bilgiler vereceğim ama kısaca anlatmaya çalışayım burada. Öncelikle yazar veya adayı tarafında sosyallik önemli. Birçok işte olduğu gibi burada da birçok zaman, yaptığınız işten çok beraber çalışacağınız insanların sizi ne kadar tanıdığı önem kazanabiliyor. Böyle olunca da başka sorunlar devreye giriyor, sektördeki insanlara olan fiziksel uzaklık, yazarların çok yaşadığı asosyallik sorunları vb. Sektör tarafında da tüm dünyada film sektörünün en zorlu konularından biri olan kurumsallık sorunu var. Kapalı devre çalışan bir sisteme dönüşebiliyor ister istemez bu yapılar. Ancak bu konuyla ilgili olumlu gelişmeler var ve olmak da zorunda çünkü çok büyük bir ihtiyaç var, her gün de artıyor. Bu yüzden bırakmayı gerektirecek hiçbir şey yok, bu işi yaparken kendinizi iyi hissediyorsanız sonuna kadar devam edebilirsiniz. Tüm bu konuları kapsayacak şekilde eğitim, teşvik ve başvuru yapıları konusunda bazı projeler var, zamanı geldiğinde bunları mutlaka duyuruyor olacağım.
@@berktugcu Dediğiniz gibi kurumsallık sorunu aslında tüm dünya için değil, tabi bazı ülkelerde daha da kötü olması yanı sıra Türkiye için de ciddi bir problem.
Bir oyuncu, yönetmen hatta yapımcı için bile bir menajer görür, işitir, hatta ulaşır derdinizi beyan edebilirsiniz. Size referans olması için bir menajer ile bu alanlarda bağlantılarınızı kurabilir ortaya başarılı projeler koyabilirsiniz. Fakat bir senarist için bir menajeri bu ülkede bulamazsınız. Çok araştırdım. Senarist için bu alanda bir yürürlülük söz konusu değil.
Bize referans olup senaryolarımızı servis edebilecek, yapım şirketleri ile görüşüp bilgi alışverişi yapabilecek ve bize bir sonuç ile dönebilecek bir kurum söz konusu değil. Açıkçası başarılı bir senarist olursam hayalim bu alanda da bir şirket kurmak olurdu. Oyuncular için cast ajansları, yönetmenler için reji ajansları bir kurum haline geldi fakat bu işin temel yapısını, iskeleti oluşturan senaryo için bir senaristlik figürü malesef yok. Açıkçası çok saçma!.. Bunların içinde en olması gereken o çünkü. İçerik kötüyse, Bradd Pitt'in şansı bile 3 bölümden öteye geçmez. Bu yüzden oyuncu menajerlerinin olup, senarist menajerlerinin olmaması kadar saçma bir şey olamaz!..
Senaristlik ile ilgili sadece nasıl yazılmalı, nelere dikkat edilmeli, motivasyon nasıl sağlanmalı ve nasıl dinç kalınmalı vb bilgiler mevcut. Bunların bir kısmı da senaristi senaryoyu yazmamaya sevk edecek cinste.
Nasıl pazarlayabiliriz, satabiliriz gibi içerikler de mevcut fakat hiçbirinin bir işlevi, bu alanda sosyalliğimizi arttıracak bir fonksiyonu yok.
@@oyundili9582 hocam senaryo stüdyosu isimli bir platform var istiyorsanız bir bakın.
@@efe5079 Teşekkürler Efe bey. Daha önce araştırmıştım. İstanbul'a gidince uğramayı düşündüğüm bir yer.
@@oyundili9582 rica ederim, başarılar dilerim.
çok verimli bir içerik teşekkürler
Tarantinonun bahsettiğiniz filmi hangisi
Tretman netflix gibi platformlarda atilir mi
Sunamazsınız. Netflix yapımcılarla muhatap olur, o da bir kısım tekelleşmiş yapımcılarla
Prime video ya senaryolarımızj teklif edebiliyor muyuz? Başka platformlar var mı? Prime video şu sıralar bir sürü anonim kitapları wattpad'te yazılan kitapları film veya diziye çeviriyor.
Burada senaryonun çalınması veya taklit edilmesi gibi durumlarda mahkemeye verebiliyoruz, peki yurtdışındaki bir yapım şirketine senaryomuzu göndersek ve çalınsa hakkımızı nasıl savunabiliriz ? Bir de uluslararası ve yerel senaryo yarışmalarına senaryomuzu gönderirsek çalınma riski olur mu orada ?
Bu konuyu telif hakları konusunda çalışan bir hukukçuya danışmak daha doğru olacaktır.
Hocam ben kitap yazdım film haklarıyla ilgilenirlermi
Hocam bu neftlix'in adresi falan yok mu?Hangi kişilerle.görüseceğiz.
Cok harika bir öyküm var
Montauk Projesi : Stranger Things
Deprem yalnızlığı adlı ters köşe bir film sunmak yardımcı olur musunuz
Berk hocam merhabalar. Üzerinde çalıştığım bir senaryo için sunum videosu yaptım. Sinopsis, karakter analizi, ve hikaye özetinin de bulunduğu 10 dakikalık sunumumu sizinle paylaşmayı çok istiyorum. Eğer vakit ayırmak isterseniz, size mail yoluyla iletmek isterim. Değerlendirmeniz benim için çok değerli olacak.
Hocam peki yaş hani sınırı var mı? Ve umarım hayallerinize kavuşursunuz
Adım Özgür Kartal, bahsettiğiniz niteliklerde bir senaryo yazdım. Asıl mesleğim kameramanlık ve görüntü yönetmenliği. Çalıştığım bir çok yönetmen ve yapım olmasına karşın şu ana kadar senaryo konusunda herhagi bir girişimim olmadı. Buna neden olarak sadece şunu sunabilirim; ne zaman geriye dönüp tekrar okusam mutlaka bir açık veya tam yerine oturmamış taşlar buluyorum. İhtiyacım olan güvenebileceğim senaryo desteği. Ancak bu şekilde özgünlüğüne ve etkileyiciliğine inandığım senaryolarımı bir sonuca dönüştürebilirim.
Sizden ricam bu konuda bana bir yol göstermeniz.
Senaryo danışmanlığı almayı deneyebilirsiniz. Bazen yapım şirketleri de bu konuda destek olabiliyorlar.
Merhabalar bende senaryolar yazıyorum peki siz ne tarzda yazdiniz size yardımcı olmak isterim
Bence bir seyirci, olaydan ya da durumdan daha çok karaktere ilgi duyup izlemeye devam ediyor. Canlandıran oyuncunun da payı var tabii.
Teşekkür ederim 😅
Hocam selamlar benim sağlam bir seneryom var fakat kuşkularım da var netflixe bu senaryoyu sattığım da ya onların ellerinde çöp olursa kafamda kurguladığım şekilde olmazssa diye, kısaca ben yönetmenlik okuyorum ve yönetmen olduğum zaman kendi seneryomun yönetmeni olabilir miyim ?
Bunlar çok ileri seviye dertler, bir yerden başlamak gerek. :) Ama tabii ki bir yönetmen kendi senaryosunu çekebilir.
@@berktugcu sağolun hocam ben Vince gilligan gibi kendi senaryomun yönetmeni olmak istiyordum🙏
Teşekkürler 👏👏
Merhaba;
Netflix sunumları ingilizce ile yapılmak zorunda mıdır ? Böyle bir şirket politikası var mı ?
Berk bey, bir senaryo yazdım, önce adıma lisans almak, tescil ettirmek istiyorum, nasıl yaparım?
Noterde tasdikletebilirsiniz. Kendi gmail adresiniz üzerinden güvenilir birine gönderebilirsiniz, tanık olarak. Böyle dijital kayıtlar pek geçerli olmasa da gmail üzerinden gönderimde bazı emsal davalar olmuş. Zaman damgası hizmeti veren siteler var, ancak bunlar şimdiye kadar hiçbir davada kullanılmadı bildiğim kadarıyla, bu yüzden geçerliliklerinin ne olabileceği belirsiz. Sonuç olarak noter en güvenilir yöntem.
eski klasik koruma yöntemi posta yada kargo ile senaryoyu paketleyip kendi adresinize göndermek ve paketi açmadan saklamak. üzerindeki etikette hangi tarihte saatte gönderildiği yer aldığı için kanıt değeri taşır. dijital imkanlar yokken yeşilçam zamanında böyle yapılırdı..
Hocam, Netflix bölüm başı yaptığı ödemeleri dolar ile mi yapıyor? Birde Senaryomuzu belli bir ücret karşılığında devretmemizi isterlerse nasıl tavır almalıyız?
Eğer ödenecek ücretin sizin emeğinizi karşıladığını düşünüyorsanız senaryonuzu bir yapımcıya devredebilirsiniz. Bu miktarı doğru biçimde belirlemek için yapabileceğiniz en iyi şey sizin seviyenizdeki yazarlarla olabildiğince gerçekçi diyaloglar kurmaktır. Netflix’in ödeme konusunu ise bence işin o aşamasına gelmiş olanlar düşünsün. :)
@@berktugcu bence bizde düşünüp ona göre hayal kurabiliriz. Teşekkürler cevap verdiğiniz için, sevgiler...
Abi Ben Bir film yazdım tam 1.5yılımı aldı Profesyönel bir film.
Fakat Filmi çekip bitirmek için 50-60milyon $ bütçe lazım diye düşünüyorum. Türü, Aksiyon, Suç, Gerilim. Türünde, yazdığım bu filmi çekebileceğime inanmiyorum çünkü. Para olmadığı yerde hayel yatar.
abi şimdi Yazdığım Bu filmi. bir şirketle anlaşıp Çekebilirmiyiz? Örneğin "PARAMOUNT" anlaşıp Filmi çekebilirmiyiz? yani öyle bir şey mümkünmü?
Abi soruma cvp verirmisin diyelimki biz senaryo muzun başka bir dilde başka bir ülkede yayınlanmasını istiyoruz bu nasıl mümkün olabilir?
Yayınlanmasını istediğiniz ülkenin diline çevirip oradaki yapım şirketlerine başvurabilirsiniz.
@@berktugcu tşk ederim
bi animasyon dizisi planim var animasyonunu bitmis bi sekilde vermek istiyorum dublaj haric bu nasil oluyo
ek olarak satmak derken tum haklari netflixde olucak anlamina mi geliyor bu ben sadece netflixde izlenmesini istiyorum cunku
Lütfen içerik paylaşmaya devam edin 😢
Çok yakında yeniden başlayacağım. :)
Saygıdeğer kardeşim izninizle teknik bir sorum olacak. Senaryoda bir kişi başka birinin uzunca notunu okur ve intihara kalkışacağını anlar. Bunu nerede gerçekleştireceğini de anlar. Aceleyle yola koyulur. Soru şu: Notta yazılanlar koşuşturmaca esnasında diş ses tarafından ve yazan kişinin sesiyle okunsa bu celtx formatta tam olarak nasıl belirtilir. Tşk edr.
Merhaba, dış ses senaryoda diyalog biçiminde ifade edilir. Karakter başlığı olarak (Celtx’de “character” sekmesinde) bu sesini duyduğumuz kişinin adını yazıp yanına (D.S.) ibaresini koyduğumuzda o karakterin sahnede görünmediğini, görsel aksiyonun üzerinde onun sesini duyduğumuzu belirtmiş oluyoruz.
@@berktugcu çok tşk edr. Sizin gibi işine hakim birinin çokça takipçisi olmalı. Farklı platformlarda 8 milyon takipçim var. Sürekli büyüyor. Siz daha iyisine layıksınız. Umarım sabır ve azimle olur. Allah yardımcın olsun
İnternetten online eğitim almak faydalı olur mu yani senaryo yazmak için
İyi bir eğitim ise tabii olur.
Teşekkürler
En son verilen linkteki dizi stranger things
İçerik çok güzel olmuş fakat başlığı "Netflix için nasıl dizi yazmalısınız?" gibi bişey olsa içerikle daha çok örtüşürdü. Birçok soru yanıtsız, örneğin netflix senaryoyu satın mı alıyor yoksa kar ortaklığı mı yapıyor gibi
HOCAM NASIL NETFLİX OYUNCUSU OLABİLİRİZ ONUDA ANLATABİLİRMİSİNİZ.LÜTFEN HOCAMMM ❤❤❤
Maalesef o konu alanımıza girmiyor. :)
@@berktugcu peki bu konu İLE ilgili tanıdığınız kişiler var mı?
Dizi ve filmlerin sonunda kredilerde çıkan ajanslara başvurabilirsiniz.
@@omeronurhan iletişime geçebilirmiyiz
çok iyi bir fikrim var umarım başarırım
fantastik macera romanı yazdım ve netflixe vermek istiyorum nasıl bır yol izlemeliyim?
Doğrudan Netflix’e değil, daha önce benzer işler yapmış şirketlere ve yapımcılara ulaşmaya çalışın.
@@berktugcuNasıl ulaşcaz
Örnek dosyayı açabilen var mı? Lütfen bana link atar mısınız?
Linki arama motoruna değil, doğrudan tarayıcınıza yazın açılacacaktır. Buradan paylaşamıyorum ne yazık ki.
Hocam sizin sayeniizde 9 bölümlük bir dizi kurguladım ve yazmaya başladım ama ben bunu nasıl sunacağımı bilmiyorum acaba yardım edermisiniz (ve bu arada 2 sezonu için şimdiden çalışmalara başladım)
Tebrikler! Birkaç hafta içinde yeni videolar gelecek. Bu konuya mutlaka yer vereceğim.
Berk hocam çok güzel anlatmışsınız ama onlara nasıl ulaşıcağız ki?