Tuna Kiremitçi: Yazı yazmaya başlamanın tek bir yolu var, o da yazmaya başlamak. Yoksa hayatınızın sonuna kadar hazır olmayı beklerseniz, hayatınızın sonuna kadar bekleyebilirsiniz. Oturup bir yerden yazmaya başlamak lazım. Belki 1., 2. sayfanız kötü olacak. Ama 3. sayfadan itibaren sizi bile şaşırtan fikirlerin ve kompozisyonların aklınıza gelmeye başladığını göreceksiniz. ÖNCE DÜŞÜNÜP SONRA YAZMAK DEĞİL ASLINDA, ÖNCE YAZMAYA BAŞLAMAK. DÜŞÜNCE SONRA ONU TAKİP EDİYOR. O YÜZDEN YAZMAK İSTİYORSANIZ, BEKLEMEYİN, OTURUN VE YAZIN.
O kadar haklı ki. Düşününce gerçekten bir şey bulamıyorsunuz,aklınıza tam oturtamıyorsunuz. Ama yazmaya başlayınca,kelimeler kaleminizden akıp gidiyor. Sadece yazın.
az önce bunu deneyerek yazmaya başladım ve hiçbir şekilde hiçbir yazı yazamayan ben, not defterine güzelce içimi döktüm ve aynen dediğiniz gibi oldu: Başlarken yazacak hiçbir şey aklıma gelmezken bir baktım yazdıkça yazıyorum, yazdıkça yazıyorum, ve size bir şey söyleyeyim mi, ben hiç herhangi birine bu şekilde düşüncelerimi düzgünce aktararak yorum da yazmamıştım :))) çok mutluyum düşüncelerimi dile getirebiliyor olmaktan.
Çok haklısın başına oturunca zaten aklına fikirler geliyor ve yazmaya başladığında sular seller gibi yazaıp geçiyorsun ama her yazın güzel olmayabiliyor 👍👍
Bana ilham veren sözü şu oldu ; 'Yazı yazmanın tek bir yolu var, oda yazmak.' Ne kadar güzel söylemiş. bundan bir sene öncesi kendi fikirlerimle başladığım bir yazıyı şimdi gözden geçirdiğimde ne kadar .çok şey değiştiğini fark etmiştim. Bir yazar, yazarken gelişiyordu. Teşekkür ederim. Umarım bir gün yazdıklarımı çıkarma şansım olur. :)
Bende ilk kitabımı yazmaya başladım asla pes etmek yok :)) benimle aynı durumda olan arkadaşlar durmak yok :) zor belki ama o ilk adımızın yazdığı kitabımızı elimize aldığımızda çok mutlu olacağız.
15 yaşındayım ve bir aydır yazmaya çalışıyorum 4 senedir hayalim bu benim, kitap yazmak... Yazdığım kısımları birkaç dostuma okuttum, beğendiler, desteklediler benim yazmamı İnşallah ilerde bu yazdığım romanı gerçekten kitap olarak basabilirim..:)
Bende aynı durumdayım, yaşıtlarımın böyle üretken olması geleceğe daha parlak bakmama neden oluyor. İnşallah biz değiştireceğiz yazdıklarımız ve yaptıklarımızla örnek olacağız !
Önümüzdeki en büyük engel mükemmeli istemek kesinlikle en azından benim için. Yolculuk en basitten başlamalı aslında ama yazın benim için muhakkak mükemmel olmalı. İnsanların yoğun duygular yaşayacağı, hayranlık duyacağı bir şeyler olarak var olmalı. Böyle olmayınca da hep erteliyoruz aslında potansiyel gücümüzü denemiyoruz bile. Ve bir de günümüz çağında eski edebiyat mahfilleri gibi ortamların olmaması, usta çırak ilişkisine benzer deneyimleyerek yaşanacak bir yazın ortamı olmaması o kadar eksiklik veriyor ki günümüz biz gençlerine çok üzgünüm bu konuda.
Haklısınız. 4 yıldır kendi çapımda kurgular yazıyorum. Daha doğrusu yazmaya çalışıyorum. Sadece giriş cümlesi için günlerce düşündüğüm zamanlar oluyor. Farkındalık oluşturan, değişik duygular ifade eden, insanlarda beğeni oluşturan yazılar yazmak istiyorum. Ama belki de sizin de dediğiniz gibi en büyük engele ben de sahibim: mükemmelliyetçilik.. Yazıp yazıp silmek, belki de başka birine okuttuğumda çok seveceği bir yazıyı hafife alarak yeniden ve yeniden başka bir hikaye yazmaya koyulmak. Bu engeli bir an önce aşmam, aşmamız dileğiyle.
14 yaşındayım ve çaylak bi şairim edebiyat hocam bi kompozisyon grubu kurdu , hocam bu videoyu izleyin dedi.... Güzel sanatlar lisesine gitmem, resim bölümü okumam ve gitarist olmam işe yarıyor. 😅
Ne kadar isterseniz isteyin, nasıl yazağınızı bilmiyorsanız yazamazsınız. Yazarlığın da her şeyde olduğu gibi püf noktaları var bence ve bilinçli yazmak şart. Masanın başına oturup da hiçbir şeyi önceden tasarlamadan uzun ve karmakarışık bir romanı oturup baştan sona yazamazsınız. Büyük ihtimalle Tuna Bey, bazı sırlarını paylaşmak istememiş.
Yazi sadece duz yazidan ibaret degildir. Evet bilinc gereklidir ama o bilinc sadece seni o yaziya hazirlar. Oysa ki bir cok sair siir yazarken bir hâle girer ve o an hic bir bilinc yoktur. Boyle yazilan bir cok siir mevcuttur. En buyuk ornekleri ise yunus emre de gorebiliriz. Saygilar.
Sizin şu söylediklerinize her zaman ben de inandım, sayfalarca karater tanımlamaları ve ana tema üzerinde durdum özet öyküyü vs oluşturdum amaaaaa ne var biliyor musunuz Tuna Kiremtiçi nin en haklı olduğu noktaya geldim. Nasıl mı; yazamadım. Evet peki neden çünkü önce düşündüm düşündüm düşündüm ve sonra yazamadım. Emin olun önce yazmak lazımmış.
Yazmak istiyorum fakat ya biri okursa korkusu taşıyorum . Sanırsam bı özgüven problemi . Edebiyat hocam geçen sene benim hayal gücümün geniş olduğunu ve ona kısa bı hikaye yazıp vermemi istedi . Günlerce uğraştım . İlk oturuşta yazdığım hikaye her okuduğumda utandırıcı geldi ve hocama vermedim. Biraz hilekar davranarak başka bir kısa öykünün olayını çalıp başka kitapların cumleleriyle ,kendime ait olmayan cümlelerle , ortaya biseyler çıkarttim. Hocam okuduktan sonra bana daha güzelini yazabilecegimi bu cümlelerin pek bana ait olmadığını hatta hayal kırıklığı yaşadığını söyledi . İlk yazdığım öykü hâlâ cekmecemde ve onu asla hocama veremedim. Kendimi çok yenilmiş hissediyorum. Günlerce uğraşmış olsam da beceremedim işte.
Bir çok yazarda olan bir korku bu. Çok ağır eleştiri yapmamak gerek. Ben ne zaman birine yazımı versem daha taslak üzerinde durmadım diyorum. Biraz daha rahatlatıyor. Böylece biri bir şeyi beğenmeyince tavsiye olarak alabiliyorsun.
Özgüven eksikliği denilebilir..Hikayeni okumak ve kendimce yorumlamak isterim..Sana yakın bir durumda oldugumdan seni anlayabileceğimi düşünüyorum..Eksi ve artılarını karşılıklı konusabiliriz.(Bunu söylerken bile utanıyorum aslında.Kendimi bir eleştirmen sıfatına koymuş gibi hissettim).Son olarak; Belki yazarken iyi değilim ama okurken iyiyim diyebiliyorim.
Fikirlerine ve duygularına değer ver, hiç kimsenin duyguları bir diğerinden üstün değil, bunlar senin hislerin senin kurgun, birileri ne der deme , sen ne düşünüyorsun bu önemli. Unutma bir çiçekle bahar gelmez. Sen yaz vaz geçme ama en önemlisi çok oku.
@@Booktopiaa aynn pes etmek yok senin arkandayım ayşecim ama baxı basım alanlari 18 altı almıyor ben 14 yaşindayim kitabımı cikardim ama dediğim gibi baya yuklu bi miktarda ücret ödedik
Aynen katılıyorum. Önce yaz düşünce sonra onu takip ediyor. Yıllarca yazmaya cesaret edemedim sonun da yazmaya başlayınca düşüncenin yazmakla beraber geldiğini anladım ve yazdım.
Ben önceden kitap okumayı seven birisi değildim. Hatta 13 yaşıma kadar elime kitap bile almadım. Sadece küçükken okuduğum az yapraklı masal kitapları vardı, ama 13 yaşıma geldiğimde, arkadaşımın isteğiyle Wattpad i indirdim ve oradan fic okumaya başladım. neredeyse o gündür yazıyorum. Aradan 1 yıl geçti şu an 14 yaşıma bastım ve hala bırakamadım. Sürekli yazıyorum ve bunu eğlencesine yapmıyorum veyahut iyi hissetmek için, sadece yazmak zorundaymışım gibi hissediyorum.
Bende yakında macera romanı yazmayı düşünüyorum. İzlediğim veya okuduklarımdan kafamla uyuşanlar çok az. O yüzden kendi serüvenimi yazmaya karar verdim. 🙂
Ya bu yazara sempati duymamın bir sebebi daha çıktı okumayı istediğim ünversteyi okumuş MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ 🤩 Nasip olur inşallah, aminnn
Tuna Kiremitçi'nin kitabı mı varmış diye saçma bir şaşkınlıkla girdim videoya. Hep müzisyen olarak bilirdim ama hiç açıp bakmamışım başka ne iş yapar bu adam diye. "Bu işte bir yalnızlık var"ın da filmini izlemiştim. Çok merak ettim şimdi kitaplarını. Okunacaklar listeme ekledim hemen.
Basım ücretiyle kitap basan yayınevleri gerçek yayınevi değildir. Sakın bulaşma. Olurda buradan bir şey çıkartırsan bir daha gerçek yayınevlerinden onay alman zor olur.
Heyecanıma katkıda bulunan bilgi verici videonuz için teşekkür ederim bende Kutadgu Belagat isimli bir kitap yazma sürecine girmiştim 7 Nisan 2017 de , geçen ay ise kitabımı yayım evine verdim çok güzel süreçler izledim şimdi 1 ay sonra kitabım çıkacak instagramda kitabımın adına özel sayfa bile açtım daha kitap çıkmadan bakalım neler olacak _?... :)
Benim kısa yazılar kompozisyon gibi yazma yeteneklerim var İlkokuldan itibaren şu an tabi yetişkinim kendimi nasıl fark ettirebilirim nerelere yazılar yazabilir severek yazıyorum ama geliştirme alanları neler
Ben sanatsal yazılar yazıp çok satan popüler dergilere yollayacağım. Ama tek tek gönderip cevap vermelerini beklersem de çok zaman geçer. Çünkü yazacağım seyler güncel konular. Ne yapmam gerek? Mail atarken önce bu durumu belirtip konu başlıklarını atıp "Şu dergilere de yollacağım. En çok para veren dergiyi kabul edeceğim" yazsam nasıl olur? 😅 Bir de para veriyorlar mı ilk defa yazı yollayan kişilere? Tekif hakkı gereği vermeleri gerekmiyor mu?
Merhaba, bende bir Kitab yazmak istiyorum yaşim 33 Almanya / Stuttgart'ta yaşıyorum. Burdaki yasadıklarımı, ard arda başıma gelen sorunları ailemin dağılması ve burdaki gençlerin yaşadığı sorunları ve yapılan haksızlıklar hakkında yazmak istiyorum.. yani Almanyanın diğer yüzünü anlatmak istiyorum. Ama hayatımda kendim hiç bir kitab okumadım. Bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen? Hikayemin binlerce insanı etkileyeceğinden eminim.
Bende senin gibi düşündüğüm bir hikayemi yazmak konusunda tereddüt içindeydim ve bir gün cesaretimi topladım, yazmaya başladım.Şuan daha 5.000 kelimedeyim .Hem geçmişi tekrar yaşıyor,hemde hikayemi artık başkalarınında bileceği için heyecanlanıyorum.Bence değecek gibi;)
Ben şarkı sözü yazarıyım yazdıklarım bana güzel gelmiyor basit geliyor ama çevremdekiler çok güzel diyor ama ben beğenmiyorum sorun nedir acaba tavsiye verebilirmisiniz
Yazar hikayeyi bilgisayar üzerinde yazacaksa bunun bir programı mı var? Roman yazma programı vs gibi? Hikayem var ama nasıl yazmaya başlayacağımı bilmiyorum bilen biri açıklayabilirmi arkadaşlar
Merhaba ben şiir yazıyorum fakat gerçek ve hala yaşanan bir aşk hikayesini yazmak istiyorum nasıl baslicam onu bilmiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz bu hikayeyi herkes bilsin istiyorum
Sizlere faydası olur mu bilmiyorum ;ama bana hayatta çok faydası oldu.çetin çetintaş in hayvanlardan ilham almanın gizemli sanatı adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim. Özellikle FİL arketibinin kitap yazma konusunda size çok faydalı olacağı inancındayım. 🌸🙏
Zeka nasıl önemli olmayabilir ? Ne demek istediniz anlamadım. Çalışmak, yetenekten daha önemlidir anlamında mı söylediniz ? Zeka çok önemlidir bence. Kapasitenizi ve sınırlarınızı belirler. Ama elbette çalışma ile birleşince harikalar yaratır.
Ben 5.sınıftan beri yazıyorum en son 8.sınıfta biri değerlendirip basabilecegini söyledi ama makus talihim izin vermedi ama vazgecmedim ve hala yazıyorum
Tuna Kiremitçi:
Yazı yazmaya başlamanın tek bir yolu var, o da yazmaya başlamak. Yoksa hayatınızın sonuna kadar hazır olmayı beklerseniz, hayatınızın sonuna kadar bekleyebilirsiniz. Oturup bir yerden yazmaya başlamak lazım. Belki 1., 2. sayfanız kötü olacak. Ama 3. sayfadan itibaren sizi bile şaşırtan fikirlerin ve kompozisyonların aklınıza gelmeye başladığını göreceksiniz. ÖNCE DÜŞÜNÜP SONRA YAZMAK DEĞİL ASLINDA, ÖNCE YAZMAYA BAŞLAMAK. DÜŞÜNCE SONRA ONU TAKİP EDİYOR. O YÜZDEN YAZMAK İSTİYORSANIZ, BEKLEMEYİN, OTURUN VE YAZIN.
O kadar haklı ki. Düşününce gerçekten bir şey bulamıyorsunuz,aklınıza tam oturtamıyorsunuz. Ama yazmaya başlayınca,kelimeler kaleminizden akıp gidiyor. Sadece yazın.
az önce bunu deneyerek yazmaya başladım ve hiçbir şekilde hiçbir yazı yazamayan ben, not defterine güzelce içimi döktüm ve aynen dediğiniz gibi oldu: Başlarken yazacak hiçbir şey aklıma gelmezken bir baktım yazdıkça yazıyorum, yazdıkça yazıyorum, ve size bir şey söyleyeyim mi, ben hiç herhangi birine bu şekilde düşüncelerimi düzgünce aktararak yorum da yazmamıştım :))) çok mutluyum düşüncelerimi dile getirebiliyor olmaktan.
Çok haklısın başına oturunca zaten aklına fikirler geliyor ve yazmaya başladığında sular seller gibi yazaıp geçiyorsun ama her yazın güzel olmayabiliyor 👍👍
100% doğru...
Bir tek ben bu adamı “Birden Geldin Aklıma”dan tanıyor olamam.
Yorumunu okumadan 2 saniye önce aynısını söyledim ve az önce ablam içerde birden geldin aklımayı dinliyordu
Virgina wolfun bi sözü var:" yazmaya başlamadan önce mutlaka kitap okuyun ve öyle başlayın."
Bana bir ilham geliyor ama kitabı yazmaya başlayınca geri gidiyor
@@omeribrahimoglu6646 her okuyan yazamaz ki ama ... İlham bence yazmak için önemli bir şey yani etkilenirsin bir şeyden ve yazmaya başlarsın .
Geldiği an tut onu bırakma. Özellikle geceden sonra çok güzel yazılıyor. 👍
belki de senin onu bulmanı istiyordur bunun da tek yolu ilhamı bulana kadar yasmaktır
Aynen ya
😂😂😂😂😂😂
Bana ilham veren sözü şu oldu ; 'Yazı yazmanın tek bir yolu var, oda yazmak.' Ne kadar güzel söylemiş. bundan bir sene öncesi kendi fikirlerimle başladığım bir yazıyı şimdi gözden geçirdiğimde ne kadar .çok şey değiştiğini fark etmiştim. Bir yazar, yazarken gelişiyordu. Teşekkür ederim. Umarım bir gün yazdıklarımı çıkarma şansım olur. :)
Benimde hep hayalim oldu birgun kendi eserimi yayinlamak
@@kingchanel4415yayınladınmiii
Adam ne güzel gülüyor ya :))
Aynen
Bende ilk kitabımı yazmaya başladım asla pes etmek yok :)) benimle aynı durumda olan arkadaşlar durmak yok :) zor belki ama o ilk adımızın yazdığı kitabımızı elimize aldığımızda çok mutlu olacağız.
Nasıl yazıyor sunuz? Kağıt üzerine mi bilgisayara mı?
Yazdınız mı çok merak ettim
Umarim bi gün... başarılar dilerim..
yazdınız mı?? umarım yazmışsınızdırr
Yaşıyor musun?
15 yaşındayım ve bir aydır yazmaya çalışıyorum 4 senedir hayalim bu benim, kitap yazmak... Yazdığım kısımları birkaç dostuma okuttum, beğendiler, desteklediler benim yazmamı İnşallah ilerde bu yazdığım romanı gerçekten kitap olarak basabilirim..:)
Yazdın mı ?
yasitiz bende yazmak istiyorum. fakat bir deftere mi yazdin yoksa?
@@whoisl4ght Aynı şekilde bende 15 yaşındayım.Bende nadir olsada yazıyorum.Bence kâğıta yazmak yerine word dosyasına yazmak daha iyi.
Başarılar!💗
Bende aynı durumdayım, yaşıtlarımın böyle üretken olması geleceğe daha parlak bakmama neden oluyor. İnşallah biz değiştireceğiz yazdıklarımız ve yaptıklarımızla örnek olacağız !
Helal olsun gençlik bende 17 yaşındayım gurur duydum hepinizden..
Bence empati eksik bir kelime. Kendini onun yerine koyuyorsun ama yine kendin olarak koyuyorsun.
HEMHAL OLMAK.
En gerçekçi söyleşi bu.. Teşekkür ederim Tuna Bey
Kitap yazmak kadar güzel bir şey yoktur ve size de katılıyorum.
yalnız adamda da tam bir yazar tipi yok mu ?
gerçekten çok havalı
Adamda yazar tipi yok , adam" yazar " olduğu için tipi öyle
Fulara çok ayar oldum 😄
Yazmak insanı mutlu ediyor ve kağıt en büyük dosttur empati konusu gerçekten de önemli Tuna Bey iyi ki varsınız
Çok doğru... ben bir ara yazıyordum. Sonra bir bıraktım bir daha yazamıyorum.
Önümüzdeki en büyük engel mükemmeli istemek kesinlikle en azından benim için. Yolculuk en basitten başlamalı aslında ama yazın benim için muhakkak mükemmel olmalı. İnsanların yoğun duygular yaşayacağı, hayranlık duyacağı bir şeyler olarak var olmalı. Böyle olmayınca da hep erteliyoruz aslında potansiyel gücümüzü denemiyoruz bile. Ve bir de günümüz çağında eski edebiyat mahfilleri gibi ortamların olmaması, usta çırak ilişkisine benzer deneyimleyerek yaşanacak bir yazın ortamı olmaması o kadar eksiklik veriyor ki günümüz biz gençlerine çok üzgünüm bu konuda.
Haklısınız. 4 yıldır kendi çapımda kurgular yazıyorum. Daha doğrusu yazmaya çalışıyorum. Sadece giriş cümlesi için günlerce düşündüğüm zamanlar oluyor. Farkındalık oluşturan, değişik duygular ifade eden, insanlarda beğeni oluşturan yazılar yazmak istiyorum. Ama belki de sizin de dediğiniz gibi en büyük engele ben de sahibim: mükemmelliyetçilik.. Yazıp yazıp silmek, belki de başka birine okuttuğumda çok seveceği bir yazıyı hafife alarak yeniden ve yeniden başka bir hikaye yazmaya koyulmak. Bu engeli bir an önce aşmam, aşmamız dileğiyle.
😢😢
14 yaşındayım ve çaylak bi şairim edebiyat hocam bi kompozisyon grubu kurdu , hocam bu videoyu izleyin dedi.... Güzel sanatlar lisesine gitmem, resim bölümü okumam ve gitarist olmam işe yarıyor. 😅
“Önce yazmaya başlamak, düşünce sonra onu takip ediyor...” Tuna Kiremitçi
Ne kadar isterseniz isteyin, nasıl yazağınızı bilmiyorsanız yazamazsınız. Yazarlığın da her şeyde olduğu gibi püf noktaları var bence ve bilinçli yazmak şart. Masanın başına oturup da hiçbir şeyi önceden tasarlamadan uzun ve karmakarışık bir romanı oturup baştan sona yazamazsınız. Büyük ihtimalle Tuna Bey, bazı sırlarını paylaşmak istememiş.
Yazi sadece duz yazidan ibaret degildir. Evet bilinc gereklidir ama o bilinc sadece seni o yaziya hazirlar. Oysa ki bir cok sair siir yazarken bir hâle girer ve o an hic bir bilinc yoktur. Boyle yazilan bir cok siir mevcuttur. En buyuk ornekleri ise yunus emre de gorebiliriz. Saygilar.
Sizin şu söylediklerinize her zaman ben de inandım, sayfalarca karater tanımlamaları ve ana tema üzerinde durdum özet öyküyü vs oluşturdum amaaaaa ne var biliyor musunuz Tuna Kiremtiçi nin en haklı olduğu noktaya geldim. Nasıl mı; yazamadım. Evet peki neden çünkü önce düşündüm düşündüm düşündüm ve sonra yazamadım. Emin olun önce yazmak lazımmış.
Yazmak istiyorum fakat ya biri okursa korkusu taşıyorum . Sanırsam bı özgüven problemi . Edebiyat hocam geçen sene benim hayal gücümün geniş olduğunu ve ona kısa bı hikaye yazıp vermemi istedi . Günlerce uğraştım . İlk oturuşta yazdığım hikaye her okuduğumda utandırıcı geldi ve hocama vermedim. Biraz hilekar davranarak başka bir kısa öykünün olayını çalıp başka kitapların cumleleriyle ,kendime ait olmayan cümlelerle , ortaya biseyler çıkarttim. Hocam okuduktan sonra bana daha güzelini yazabilecegimi bu cümlelerin pek bana ait olmadığını hatta hayal kırıklığı yaşadığını söyledi . İlk yazdığım öykü hâlâ cekmecemde ve onu asla hocama veremedim. Kendimi çok yenilmiş hissediyorum. Günlerce uğraşmış olsam da beceremedim işte.
Bir çok yazarda olan bir korku bu. Çok ağır eleştiri yapmamak gerek. Ben ne zaman birine yazımı versem daha taslak üzerinde durmadım diyorum. Biraz daha rahatlatıyor. Böylece biri bir şeyi beğenmeyince tavsiye olarak alabiliyorsun.
Özgüven eksikliği denilebilir..Hikayeni okumak ve kendimce yorumlamak isterim..Sana yakın bir durumda oldugumdan seni anlayabileceğimi düşünüyorum..Eksi ve artılarını karşılıklı konusabiliriz.(Bunu söylerken bile utanıyorum aslında.Kendimi bir eleştirmen sıfatına koymuş gibi hissettim).Son olarak;
Belki yazarken iyi değilim ama okurken iyiyim diyebiliyorim.
Fikirlerine ve duygularına değer ver, hiç kimsenin duyguları bir diğerinden üstün değil, bunlar senin hislerin senin kurgun, birileri ne der deme , sen ne düşünüyorsun bu önemli. Unutma bir çiçekle bahar gelmez. Sen yaz vaz geçme ama en önemlisi çok oku.
Harika şeffaf ve NET bir anlatım🙏
Bir süre sonra konudan sapıp gamzelere odaklandım♥:)
Önerileriniz çok olumlu. 🙏👍
Yazmaya bayılıyorum. 12 yaşındaydım. Özellikle deneme yazmaya.
Şu an kitap cıkarmak icin yazma.
@@cansalgn48 neden ki ? Bence güzel olur lgs ye hazırlanıyorum ve bu istanbuldaki ünlü liseleri kazanırsam benim kitabımı basabilirler
@@Booktopiaa aynn pes etmek yok senin arkandayım ayşecim ama baxı basım alanlari 18 altı almıyor ben 14 yaşindayim kitabımı cikardim ama dediğim gibi baya yuklu bi miktarda ücret ödedik
Aynen katılıyorum. Önce yaz düşünce sonra onu takip ediyor. Yıllarca yazmaya cesaret edemedim sonun da yazmaya başlayınca düşüncenin yazmakla beraber geldiğini anladım ve yazdım.
Cok gusel anlatms gercekten tebrik ederim...
“Benim gibi yazar olmak isteyen, yıllardır yazar arkadaşlarım sizi seviyorum”
@Fatih Muhammed Cavlı ben isterim ne gibi çalışmalar olacak bu grupta
Hocamm sorum varda?..🙏🏻
İlham: ben gidiyorum abi
Dostoyevski; nereye gidiyorsun daha karpuz kesecektik.
😂😂
Söz veriyorum yazmaktan asla vazgeçmeyeceğim.
Zekăyla ilgili tavsiye çok isabetli. Kesinlikle katılıyorum ve daha çok kişinin bu gerçeği takdir etmesini diliyorum
zeki insanlar genelde kötü oluyor. akıl daha önemli. bunu fark etmiş
Bardağınız taşmaya başlayınca yazmaya başlarsınız. Önce kendi kabımızı doldurmalıyız.
Mumkunse sen hep gül ya ❤
Samimi bir konuşma olmuş.
Bugün başladım... Evet evet bunu yapabilirim ve iyi gidiyorum
Aklıma öyle mükemmel bir kurgu geldiki bu kitap milyon satar
Paylaşmak ister misin
Tuna abi harika bir yazarsınız
aklımdaki fikirlerin şekillenmesine yardımcı oldunuz teşekkürler
bende 3 gün önce başladım ve güzel gidiyor
Motive ettin
Ben önceden kitap okumayı seven birisi değildim. Hatta 13 yaşıma kadar elime kitap bile almadım. Sadece küçükken okuduğum az yapraklı masal kitapları vardı, ama 13 yaşıma geldiğimde, arkadaşımın isteğiyle Wattpad i indirdim ve oradan fic okumaya başladım. neredeyse o gündür yazıyorum. Aradan 1 yıl geçti şu an 14 yaşıma bastım ve hala bırakamadım. Sürekli yazıyorum ve bunu eğlencesine yapmıyorum veyahut iyi hissetmek için, sadece yazmak zorundaymışım gibi hissediyorum.
bende wattpadden yazıyorum,ama okuyunca çok kötü yazıyormuşum gibi geliyor.Cümleleri doğru seçemiyorum.Ve bunu nasıl düzeltebilirim bilmiyorum...
Yarın yarışmaya öyķü göndereceğim.1 ay sonra geleceğim buraya inşallah kazanırım...
Fatih Soylu inşaAllah
Kazandın mı?? Hemde hangi yarişmaya?
Kazandın mı? 1 ay olmuş ta?
evet merak ettim neler oldu kaandın mı?
??
Çok güzel bir anlatim
Bende yakında macera romanı yazmayı düşünüyorum. İzlediğim veya okuduklarımdan kafamla uyuşanlar çok az. O yüzden kendi serüvenimi yazmaya karar verdim. 🙂
Yazı yazmaya başlamanın tek bir yolu var: Fular takmak :)
Bende yazıyorum ama sadece yazıyorum😔
kimkitapokuyor olur
Yazarken da de yı ayır yeter
Kitabını yazabildin mi?
@@alikarakiz766 aferın lan adamsın hayatımıza yenı bır vızyon katın dalama
Ya bu yazara sempati duymamın bir sebebi daha çıktı okumayı istediğim ünversteyi okumuş MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ 🤩
Nasip olur inşallah, aminnn
Bende ilk kitabımı yazıyorum. 30 bölüm yazdım şimdilik ve yapabileceğime inanıyorum. İnşallah hak eden başarılı olur :))
Kitabınızı bitirdiniz mi
Tuna Kiremitçi'nin kitabı mı varmış diye saçma bir şaşkınlıkla girdim videoya. Hep müzisyen olarak bilirdim ama hiç açıp bakmamışım başka ne iş yapar bu adam diye. "Bu işte bir yalnızlık var"ın da filmini izlemiştim. Çok merak ettim şimdi kitaplarını. Okunacaklar listeme ekledim hemen.
Yazıyorum, bastırmakta istiyorum ama basım ücreti çok pahalı
biriktir parani, pes etme... Insallah bir gün hayallerin gerceklesir
Basım ücretiyle kitap basan yayınevleri gerçek yayınevi değildir. Sakın bulaşma. Olurda buradan bir şey çıkartırsan bir daha gerçek yayınevlerinden onay alman zor olur.
@@burhanipek *Peki nereden cikartmaliyiz*
@@burhanipek neden öyle dediniz
Bazı yayın evleri yarışma düzenler oraya verebilirsin
Ah şu atkıların modası geçemedi yazarlarda
beş yıl önce çekilmiş bir video... ama yinede sen bilirsin
@@haticearslan5347 bu moda ezelden beri var ama sen bilirsin
😂
Yılardır yazmak istiyorum eskiden bir okur diye yazmadım şimdi bir kor oldu galiba başlıyacağım artık.
Buradan kitap yazmış olan genç insanlar varsa lütfen bu yorumun altına tavsiyeler yazar mısınız?
Ben 14 yaşındayım ve iyi bir kitap yazmak istiyorum.
Ama bir yandanda çok okumak gerekiyor.
180 tane sözüm var 3 senedir okur yazarım
Heyecanıma katkıda bulunan bilgi verici videonuz için teşekkür ederim bende
Kutadgu Belagat isimli bir kitap yazma sürecine girmiştim 7 Nisan 2017 de , geçen ay ise kitabımı yayım evine verdim çok güzel süreçler izledim şimdi 1 ay sonra kitabım çıkacak instagramda kitabımın adına özel sayfa bile açtım daha kitap çıkmadan bakalım neler olacak _?... :)
Caner Erkan instagram hesabını söyler misin?
Kitabını çıkardın mı
Bir yazar yazarken, yazdıklarının roman, hikaye, deneme olduğunu bilerek mi yazıyor yoksa bu kategori yazma süreci bitince mi oluşuyor?
Sen roman dersen roman, hikaye dersen hikaye, öykü dersen öykü olur vb.
Ne yazacaklara karar kılıp öyle yazıyorlar.
11 yaşındayım ama yazıyorum ve kitap olarak toplayıp sonra okulda çoğaltabilirim😆😆
😂😅
Şuan ne yaptınız
Merih Demiral'ın neyi oluyon la
Siz eğer yazmaya başladigiñiz zaman ilham kayıp oluyorsa bence siz ozaman size ilham geldigi zaman düşündüklerinizi audio kaydetmelisiniz.
Yazı yazmanın tek bir yolu va o da yazmak😁😁😀😀😄
Çok tşk
Benim kısa yazılar kompozisyon gibi yazma yeteneklerim var İlkokuldan itibaren şu an tabi yetişkinim kendimi nasıl fark ettirebilirim nerelere yazılar yazabilir severek yazıyorum ama geliştirme alanları neler
Ben sanatsal yazılar yazıp çok satan popüler dergilere yollayacağım.
Ama tek tek gönderip cevap vermelerini beklersem de çok zaman geçer.
Çünkü yazacağım seyler güncel konular.
Ne yapmam gerek?
Mail atarken önce bu durumu belirtip konu başlıklarını atıp "Şu dergilere de yollacağım. En çok para veren dergiyi kabul edeceğim" yazsam nasıl olur? 😅
Bir de para veriyorlar mı ilk defa yazı yollayan kişilere?
Tekif hakkı gereği vermeleri gerekmiyor mu?
Arkadaşlar bir hikaye kitabı bile en az 1 yıl sıkı çalışma istiyor
Harika bir video
peki yazar olmak için bir meslege şart varmı
Meraba size nasıl ulaşabilirim
Merhaba, bende bir Kitab yazmak istiyorum yaşim 33 Almanya / Stuttgart'ta yaşıyorum. Burdaki yasadıklarımı, ard arda başıma gelen sorunları ailemin dağılması ve burdaki gençlerin yaşadığı sorunları ve yapılan haksızlıklar hakkında yazmak istiyorum.. yani Almanyanın diğer yüzünü anlatmak istiyorum. Ama hayatımda kendim hiç bir kitab okumadım. Bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen? Hikayemin binlerce insanı etkileyeceğinden eminim.
kitap oku öncelikle
Bende senin gibi düşündüğüm bir hikayemi yazmak konusunda tereddüt içindeydim ve bir gün cesaretimi topladım, yazmaya başladım.Şuan daha 5.000 kelimedeyim .Hem geçmişi tekrar yaşıyor,hemde hikayemi artık başkalarınında bileceği için heyecanlanıyorum.Bence değecek gibi;)
Çoklu kitab oku, bu işlerin yaşı olmaz
Yazmaya norml kalem.kağıtlami basliycz yoksa internetten filânmı
Kalem tabii ki de
Gerçkten yazmak istiyorsan aç bir not defteri klavyeden yaz nerden yazdığın fark etmez önemli olan hayal gücü
Ben şarkı sözü yazarıyım yazdıklarım bana güzel gelmiyor basit geliyor ama çevremdekiler çok güzel diyor ama ben beğenmiyorum sorun nedir acaba tavsiye verebilirmisiniz
Çevrendekiler seni kırmamak için güzeldir diyebilirler belki, yabancı biri ile paylaşman gerekebilir
Yazmak yazdikça yazmak hayal et ve başla tamda öyle oldu
aradığınız bölüm 4:25
Yazar hikayeyi bilgisayar üzerinde yazacaksa bunun bir programı mı var? Roman yazma programı vs gibi? Hikayem var ama nasıl yazmaya başlayacağımı bilmiyorum bilen biri açıklayabilirmi arkadaşlar
Ben genelde elle yazmayı tercih ediyorum kağıt üzerinde olması hissi gerçekten güzel
Merhaba ben şiir yazıyorum fakat gerçek ve hala yaşanan bir aşk hikayesini yazmak istiyorum nasıl baslicam onu bilmiyorum bu konuda yardımcı olur musunuz bu hikayeyi herkes bilsin istiyorum
Ben nokta virgül yerlerini anlayamıyorum kitabı basam nolur yada kitabın başına yazsam girişe
Bende ya nasıl oluyor
Wattpadd de kendi romanlarımı paylaşıyorum.
Okumanızı destek olmanızı dilerdim
Bu arada yazmak nefes almakla aynı benim için🙏
Adam çok tatlı lan
Yazarlık moduna girmek için yazın 60 derece sıcağında atkı yular neyim takıyorum yine olmuyor reis
Abi benim soy isim tuna😂😊
son soruyu gördüğümde ben mimar olmak isterdim kesin tuna kiremitçi de mimar olmak isterdi diye düşündüm. doğru çıktı
Sizlere faydası olur mu bilmiyorum ;ama bana hayatta çok faydası oldu.çetin çetintaş in hayvanlardan ilham almanın gizemli sanatı adlı kitabını okumanızı tavsiye ederim. Özellikle FİL arketibinin kitap yazma konusunda size çok faydalı olacağı inancındayım. 🌸🙏
Mobil telefonunda yazı yazmak istiyorum
👏👏👏
Atkıdan bellı zaten yazar oldugu
Tuna seni yazı beğeniyorum ve Can Tekin filimde temsil etin
Ben çok güzəl rüyalar görüyorum ve onları yazmak istiyorum
Zeka nasıl önemli olmayabilir ? Ne demek istediniz anlamadım. Çalışmak, yetenekten daha önemlidir anlamında mı söylediniz ? Zeka çok önemlidir bence. Kapasitenizi ve sınırlarınızı belirler. Ama elbette çalışma ile birleşince harikalar yaratır.
Sezginin öneminden bahsediyor sanırım. Çok fazla beyinle yazılmış kitaplar fazla hesaplı oluyor. Proje gibi.
Çok güzel konuştu
Bende yazıyorum ama yayınlayacak bir platform var oradada değeri bilinmiyor:(
Herkes kitap yaza bilirmi yaa yetenek mi gerekiyor illaki
Yakışıklı adam
💛
Ben de yazmak istiyorum.istiyorum.istiyorum.
Ben yazar olcam
Oha gamzelere bak oooowwwooowow
Bana fikir gelmiyor sorun orda
Birden geldin aklima
abi aşık oldum
Hoş
Cüneyt Arkının ikizi.
Avrupa Yakası - Aslının Röportajı 😂
Ben 5.sınıftan beri yazıyorum en son 8.sınıfta biri değerlendirip basabilecegini söyledi ama makus talihim izin vermedi ama vazgecmedim ve hala yazıyorum
Konusu ne peki
Gulusu icin geldim gidiyorum