ΑΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΥΛΛΟΓΙΣΤΩ. Ρεΐζντερε Reisdere Ερυθραίας Μικράς Ασίας

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 12 січ 2025

КОМЕНТАРІ • 5

  • @elenikoronioti4630
    @elenikoronioti4630 2 роки тому +5

    ΤΙ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ.....

  • @MAGDAVLASSIADI-yh7ny
    @MAGDAVLASSIADI-yh7ny 6 місяців тому +2

    Ο Μαυράκης κορυφή και μοναδικός ! ! !

  • @dimitristhomadakis
    @dimitristhomadakis  9 років тому +4

    Αφιερώνεται στην ιστορική επίσκεψη Μνήμης και απόδοσης Τιμής Ρεϊζντεριανών απογόνων, στον τόπο που γεννήθηκαν, έζησαν, πρόκοψαν, μεγαλούργησαν αλλά και μαρτύρησαν οι πρόγονοι…
    Παρασκευή 12 και Σάββατο 13 Απριλίου 2013, με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Δημητρίου Λήμνου.
    Ένα μεγάλο από καρδιάς ευχαριστώ στην συνοδοιπόρησα στην επίσκεψη αυτή αγαπημένη φίλη Αναστασία Σπυριδάκη, Δημοσιογράφο και Στέλεχος της ΕΡΤ στην Μυτιλήνη, για την ευγενική συναίνεσή της στο να ενσωματωθεί στο παρόν
    πόνημα και φωτογραφικό υλικό από την έκθεση που παρουσίασε στον Άγιο Δημήτριο Λήμνου και στην Μύρινα!

  • @dimitristhomadakis
    @dimitristhomadakis  9 років тому +4

    ΚΑΛΜΕ, ΕΚΔΟΣΗ CD ΚΑΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ
    Η έκδοση αυτή πραγματοποιήθηκε τον Μάϊο του 2002 από το Κέντρο Αιγαιακών Λαογραφικών και Μουσικολογικών Ερευνών (Κ.Α.Λ.Μ.Ε.), Ελ Αλαμέϊν 59, Νέα Ιωνία Αττικής (www.kalme.gr). Το Κ.Α.Λ.Μ.Ε. ιδρύθηκε το 1991 με πρωτοβουλία του Θεοφάνη Σουλακέλλη, Καθηγητή Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής. Είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με κοινωφελείς πολιτιστικούς και μορφωτικούς σκοπούς.
    Η εμπεριστατωμένη μελέτη, η έρευνα, η καταγραφή και η πιστή διάσωση, προβολή και διάδοση του πλούτου του λαϊκού παραδοσιακού πολιτισμού του Αιγαίου Πελάγους και της Μικράς Ασίας, αποτελούν πρωτεύοντες στόχους του Κέντρου. Για την επίτευξη του πολιτισμικού και μορφωτικού έργου, το Κ.ΑΛ.Μ.Ε. έχει αναπτύξει επικοινωνία και συνεργάζεται με Πολιτιστικά Ιδρύματα και πνευματικούς φορείς της Ελλάδος και της αλλοδαπής.
    Cd: «Τραγούδια των προσφύγων του Ρεΐς Ντερέ Μικράς Ασίας -Τραγουδά η οικογένεια Σωτηρίου Μαυράκη»
    Επιλογή μουσικού υλικού, μουσική επιμέλεια, μουσικολογική έρευνα, επιμέλεια ηχογράφησης και έκδοσης, ο κ. ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΣΟΥΛΑΚΕΛΛΗΣ.
    Ως προς το συγκεκριμένο τραγούδι, ο κ. Θ. Σουλακέλλης σημειώνει:
    “Τονισμένος στον Τέταρτο ήχο της μαλακής και σκληρής διατονικής χρόας, με ιδιαίτερη μελωδική κίνηση στη χρόα του «Κλιτού». Την «ελεύθερη» φωνητική εκφορά του δευτέρου μουσικού θέματος χαρακτηρίζει ο συνδυασμός με μουσικές φράσεις της σκληρής χρωματικής χρόας του Πλαγίου και Δευτέρου ήχου (μακάμ Νεβά -Χιτζάζ). Ανήκει στο δακτυλικό ρυθμικό γένος και χρησιμοποιεί όλα τα είδη των τετράσημων ποδών. Χορεύεται ως μπάλος με τις κοινές μουσικές φράσεις του πρώτου και δεύτερου διστίχου και ως «ξετσάκωτος» (ελεύθερος αντικρυστός με «τσακίσματα») με τις μουσικές φράσεις του τρίτου διστίχου που έχει τη «φόρμα» του αυτοσχεδιασμού.”

  • @dimitristhomadakis
    @dimitristhomadakis  9 років тому +5

    ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙ:
    Σωτήρης Μαυράκης, τραγούδι,
    Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος, κλαρίνο,
    Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί,
    Μάνος Κουτσαγγελίδης, κανονάκι,
    Δημήτρης Μαυράκης, ταψί,
    Κωνσταντίνος Σιδερής, λαούτο,
    Βασίλης Τζωρτζίνης, ούτι και
    Ανδρέας Τσεκούρας, μπάσο.