Welke goudbaren moet ik kopen? (LET OP!) - Goudzaken

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 сер 2023
  • Welke goudbaren moet ik kopen? Misschien wel één van de meestgestelde vragen. Nu is daar geen éénduidig antwoord op te geven. Welke goudbaar of goudbaren bij jouw situatie passen, is natuurlijk volstrekt afhankelijk van jouw situatie. In deze video bespreekt Eimke Jansen (Edelmetaalhandelaar bij Goudzaken) de mogelijke afwegingen.
    goudzaken.nl
    Moet ik goudbaren met of zonder certificaat kopen? Zijn goudbaren van Umicore of een andere smelter beter? Welk gewicht goudbaren moet ik kopen? Waar kan ik goudbaren kopen en ga zo maar door.
    Disclaimer:
    De informatie in deze uiting is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als beleggingsaanbeveling. Deze aanbeveling is opgemaakt door Goudzaken en/of derden en sluit niet aan bij jouw persoonlijke financiële situatie, jouw kennis en ervaring, jouw beleggingsdoelstelling en/of - horizon en jouw risicoprofiel en/of -tolerantie. Jij bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of deze belegging voor jou passend is, in relatie tot jouw financiële situatie en jouw beleggingsdoelstellingen. De financiële instrumenten bevatten natuurlijk risico’s die kunnen resulteren in verlies, waardoor deze instrumenten en/of strategie niet voor iedere belegger geschikt is. Daarbij geldt dat de waarde van de beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Jouw totale verlies kan aanzienlijk hoger zijn dan jouw totale inleg. Goudzaken raadt jou aan om deze aanbeveling niet op te volgen wanneer jij de financiële instrumenten, de specifieke productkenmerken en de bijbehorende risico’s niet volledig begrijpt. De beloning van de auteur staat niet direct of indirect in relatie met zijn/haar standpunten of ideeën. Ondanks het feit dat Goudzaken alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Goudzaken niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Aan de informatie die in de uiting wordt beschreven kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Daarbij is in deze uiting geen rekening gehouden met transactiekosten.

КОМЕНТАРІ • 2

  • @corcorsma
    @corcorsma 8 місяців тому +1

    Hi, goede video! Informatief, geen overbodige verhalen eromhaan, duidelijk verteld.
    Loop al een tijdje met twee vragen, en dit lijkt me een goed moment om ze te stellen omdat ze aansluiten op de video.
    Stel dat ik een paar baren heb in die 'creditcards', en ik zou de verpakking voorzichtig openen en later weer dichtmaken, bijv. met een lijm of tape. Zou de waarde in de praktijk dan verminderen? En geldt dit ook als de 'creditcard'/het certificaat weggegooid is, dus wanneer ik enkel de baar zou willen verkopen?
    Voor de koper lijkt me zo'n certificaat een nadeel want dan ga je enkel uit van vertrouwen. Terwijl zonder plastic boxje eromheen, je uit kan gaan van vertrouwen + tests. Ik bedoel dat je thuis nog wat tests zou kunnen doen of het goud echt is...

    • @goudzaken
      @goudzaken  8 місяців тому +1

      Hé Cor. Bedankt voor het compliment!
      De vragen sluiten zeker aan op de video. De door jou gestelde vragen krijgen wij dan ook vaker gesteld op kantoor.
      Laten we beginnen bij het begin. Als je goudbaren wilt testen, kun je dit het beste gewoon bij ons op kantoor doen tijdens een afhaalafspraak. Dan kunnen we de verpakking in tact houden, en weet je zeker dat jouw koop betrouwbaar is. Of je koopt gouden munten. Deze worden (buiten speciale edities om) altijd in een muntflip of muntcapsule geleverd welke eenvoudig te openen is.
      Mocht je de voorkeur geven aan een verzekerde levering, of wellicht bij onze concurrenten willen kopen, kan ik mij voorstellen dat het prettig voelt om het te controleren. Nu moet ik zeggen dat het overbodig is als je bij een gerenommeerde leverancier koopt, maar desalniettemin het antwoord op jouw vraag: in theorie hoeft het de waarde niet te verminderen als je de verpakking loshaalt. Ik zou aanraden de verpakking wel bij het goud te bewaren. Dat kan bij de verkoop in de toekomst gewenst zijn. Afhankelijk van de conditie van de goudbaar zul je normaliter de reguliere biedprijs ontvangen. Het kan wel zo zijn dat je een fractie minder ontvangt als blijkt dat je met toetswater de goudbaren hebt getest. Voor deze test moet je namelijk de goudbaar 'beschadigen'. Omdat de goudbaar dan niet meer in originele staat is, zul je een fractie minder ontvangen bij de verkoop. Dit komt dan omdat de goudbaar teruggesmolten wordt voordat wij hem weer op de markt kunnen brengen.
      Het devies is daarom om de munten of baren op te komen halen. Dan kun je ze ter plekke testen zonder te beschadigen. Mocht dat niet in jouw planning liggen, dan zou ik adviseren om zo voorzichtig mogelijk, en zonder het goud of zilver te beschadigen, te testen op echtheid.
      Als je nog vragen hebt, stel ze dan gerust!
      Met vriendelijke groet,
      Eimke Jansen l Eigenaar en edelmetaalhandelaar bij Goudzaken