Kan ik beter gouden MUNTEN of GOUDBAREN kopen? - Goudzaken

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 вер 2023
  • Je gaat goud kopen. Nu kom je bij de volgende keus. Wil je munten of baren kopen van goud? Bij zilver is dit vrij eenvoudig te bepalen. Bij goud komt het en stuk nauwer. Wil je goudbaren of gouden munten kopen? Er zijn diverse argumenten voor en tegen beide producten. In deze video bespreken Daan en Eimke de keus: gouden munten of goudbaren?
    goudzaken.nl
    Disclaimer:
    De informatie in deze uiting is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies en moet daarom worden gezien als beleggingsaanbeveling. Deze aanbeveling is opgemaakt door Goudzaken en/of derden en sluit niet aan bij jouw persoonlijke financiële situatie, jouw kennis en ervaring, jouw beleggingsdoelstelling en/of - horizon en jouw risicoprofiel en/of -tolerantie. Jij bent daarom zelf verantwoordelijk voor een juiste beoordeling of deze belegging voor jou passend is, in relatie tot jouw financiële situatie en jouw beleggingsdoelstellingen. De financiële instrumenten bevatten natuurlijk risico’s die kunnen resulteren in verlies, waardoor deze instrumenten en/of strategie niet voor iedere belegger geschikt is. Daarbij geldt dat de waarde van de beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Jouw totale verlies kan aanzienlijk hoger zijn dan jouw totale inleg. Goudzaken raadt jou aan om deze aanbeveling niet op te volgen wanneer jij de financiële instrumenten, de specifieke productkenmerken en de bijbehorende risico’s niet volledig begrijpt. De beloning van de auteur staat niet direct of indirect in relatie met zijn/haar standpunten of ideeën. Ondanks het feit dat Goudzaken alle zorgvuldigheid in acht neemt bij het samenstellen en onderhouden van deze pagina’s, en daarbij gebruik maakt van bronnen die betrouwbaar geacht worden, kan Goudzaken niet instaan voor de juistheid, volledigheid en actualiteit van de geboden informatie. Aan de informatie die in de uiting wordt beschreven kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Daarbij is in deze uiting geen rekening gehouden met transactiekosten.

КОМЕНТАРІ • 2

  • @Danilo44
    @Danilo44 22 дні тому +2

    Ik heb ze beide gekocht vorig jaar en op beide zou ik nu geld pakken als ik ze verkoop.
    Mijn persoonlijke motivatie om goud te kopen was voornamelijk...
    Ik ben iemand die van spaargeld gaat snoepen, dat zijn dan voornamelijk impulsieve aankopen.
    Nu met goud als spaargeld verhoog ik die drempel, ik moet eerst het goud verkopen voordat ik iets anders kan kopen, waardoor ik minder snel zal gaan snoepen.
    De meeste impulsieve aankopen heb je vaak niet nodig uiteindelijk.
    En als het echt iets belangrijk is dan neem ik wel de moeite om een munt of een baar te verkopen.
    Het is eigenlijk meer een hand op de knip voor mij.
    En als ik winst pak dan is dat lekker.
    Maak ik verlies, wat ik niet zo snel zal verwachten, dan heb ik pech, aangezien het niet om kilo's gaat zal het ook niet zoveel pijn doen.
    Ik zal al blij zijn als ik gewoon quite speel.
    Tot nu toe heb ik meer "winst" in een jaar tijd dan met een spaarrekening.
    Mijn intentie is wel om het jaren te bewaren, mits de wet het zal blijven toestaan.
    Dat weet je niet, veranderd net zo snel als het weer tegenwoordig.
    En wat als ze die cbdc gaan invoeren en geen cash meer?
    Dan gaan ze natuurlijk belasting heffen als ik het inruil
    Maar bedankt voor de informatieve video's.
    Lekker compact duidelijk uitgelegd, daar hou ik wel van.
    Al die financieel economische details begrijp ik toch niks van.
    ✌️😉

    • @goudzaken
      @goudzaken  18 днів тому +1

      Slim! We horen wel vaker dat men goud als ‘bescherming’ tegen zichzelf koopt. Als je het goud nog jaren laat liggen, dan moet het met de waardestijging wel goed komen 😁