Hoe kies je een betrouwbare partij voor je zonnepanelen?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 4 сер 2023
  • Door de hoge energieprijzen is de vraag naar zonnepanelen extreem toegenomen. Wie op internet op zoek gaat naar informatie hierover wordt overstelpt met advertenties waarbij de ene aanbieding nog mooier is dan de andere. Voor de consument is lastig om wegwijs worden in dit oerwoud van zonnepaneelaanbieders. En omdat het een vrije markt is, loop je de kans dat je in zee gaat met een installateur die het niet zo nauw neemt met bijvoorbeeld de veiligheid of goede installatie toe.

КОМЕНТАРІ • 98

  • @michelvandepol3518
    @michelvandepol3518 10 місяців тому +16

    Op pad met de zonnestroom installateur, top youtube kanaal

  • @user-qk7ne1wz3k
    @user-qk7ne1wz3k 10 місяців тому +9

    Kies voor een installatiebedrijf met eigen monteurs in dienst. Meer dan de helft van die “solar” bedrijven besteden alles uit aan anderen. Ik heb zelf gekozen voor NIYATA uit Utrecht. Super tevreden en geen problemen gehad!!

    • @NicovanVlimmeren
      @NicovanVlimmeren 10 місяців тому +4

      Wij hebben ook gekozen voor NIYATA, ze hebben alles onder 1 dak en besteden niet uit aan derden. Waren wel iets duurder, gelukkig juiste keuze. Installatie zonder kopzorgen. Tansel Kilic in het filmpje is werkzaam bij NIYATA. Leuk om te zien.

  • @TheBlauwitje
    @TheBlauwitje 10 місяців тому +9

    Op pad met zonnestroom, top filmpjes

  • @hinderikusbos1370
    @hinderikusbos1370 10 місяців тому +11

    Grootste probleem in Nederland is dat dat de burger verantwoordelijk is voor slecht geleverd werk waardoor er veel gesjoemeld word en de burger techneut moet worden over werk van een ander .
    Wildgroei in groen is levensgevaarlijk en lithiumbatterijen als stroom opslag ook als er fouten gemaakt worden met foutieve regelaars .

    • @skinkie
      @skinkie 10 місяців тому

      Stap terug. Waarom wordt uberhaupt gesuggeerd dat een kleinverbruiker lithiumbatterijen moet nemen? Waar het werkt is, wanneer er schaalvoordeel is, bijvoorbeeld naast een transformatorhuisje (en dan hoeft het helemaal geen lithium te zijn, gezien ze statisch zijn, mogen ze ook een stuk zwaarder zijn en minder brandgevoelig). Door Europese wetgeving mag een netbeheerder dat niet doen. Dat is al heel raar: wel de transformator, maar niet de condensator? Dus consumenten en batterijen wordt verkocht als een uiteindelijke oplossing voor de salderingsregeling (lees: geen energiebelasting betalen op eigen opgewekte stroom). Maar waar het door de markt wordt ingezet is: zo veel mogelijk handel. Laden wanneer goedkoop, en terugleveren wanneer duur. Men heeft het zelfs voor elkaar gekregen om voor grootverbruikers de energiebelasting af te schaffen! "In 2022 is de dubbele energiebelasting voor (stationaire) energieopslag die plaatsvindt achter een grootverbruikaansluiting afgeschaft. Wel bestaat de dubbele energiebelasting nog steeds voor energieopslag met een kleinverbruikaansluiting, denk aan thuisbatterijen."

  • @hgr8882
    @hgr8882 10 місяців тому +2

    Ik ben indertijd begonnen met onderzoek en dan kom je al snel bij een grote organisatie, die bleek geen panelen op dakkapellen te leggen. Uiteindelijk kwam ik op een bepaald merk en type zonnepaneel uit. Opgezocht wat de dichtstbijzijnde dealer was (in onze eigen gemeente). Die bleken een showroom te hebben, zijn we wezen kijken. Daarna offerte laten maken (ik had er inmiddels meerdere ook an andere merken panelen). Toen we bij die dealer in eigen gemeente geweest waren, zagen we die busjes regelmatig opduiken, ook bij ons in de wijk. Dus ik de buurt in eens kijken hoe ze werken en later nagevraagd bij de buurtgenoten wat hun ervaring is. Uiteindelijk zijn we in zee gegaan met dit bedrijf en zijn erg tevreden. Overigens was hun product niet het goedkoopste in aanschaf, maar de combinatie van opbrengst en garantie op panelen en micro-omvormers bleek over meerdere jaren het ons de beste aankoop.

  • @vpnconsult
    @vpnconsult 10 місяців тому +1

    Vooral brandbaarheid is belangrijk. 🔥

    • @autonieuwtjes
      @autonieuwtjes 7 місяців тому

      Als je micro omvormers van Enphase toepast dan kan er nooit brand ontstaan , een vlamboog kan ontstaan als je een serie omvormer toepast . Uit een Enphase micro omvormer komt een ongevaarlijke wisselspanning 😊

  • @eudorian111
    @eudorian111 10 місяців тому +5

    Die stem herken je ook meteen.

  • @LucWijdeveld
    @LucWijdeveld 10 місяців тому +2

    Als de opstal verzekeringen gezamenlijk eens worden om een wettelijke certificaat af te dwingen in de branche en een onafhankelijke controle orgaan dit gaat beheren, gaat het goed komen. Geen certificaat, geen verzekering dekking, wat ook geld voor de omvormers en rand apparatuur, dat deze een wettelijke einde (houdbaarheid) datum heeft.

  • @Gamerheenk
    @Gamerheenk 10 місяців тому +2

    Die website wat zal moeten laten zien klopt niks van. Er staan bedrijven tussen die zelf niet plaatsten maar alles uitbesteden aan bedrijven die er niet tussen staan....

  • @highflowhighflow9896
    @highflowhighflow9896 3 місяці тому

    Heb veel geinstalleerd in dienst van een onderaannemer die voor een groot bedrijf installeerde, de regels waren streng vanuit de opdrachtgever, alles moest digitaal met fotos worden aangeleverd en er waren specifieke eisen hoe iets te maken, klopte t niet was t teruggaan en oplossen en ook de opdrachtgever nam steekproeven. Dus het werken met externe partijen hoeft echt niet een nadeel van de consument te zijn als de opdrachtgever serieus is en controleerd. Ook kan t andersom zijn; een onderaannemer die fouten ziet van de opdrachtgever en die dan meestal telefonisch al oplost voor er begonnen word, controlle aan 2 kanten kan iets goeds doen.

  • @Fritsvrolijk
    @Fritsvrolijk 8 місяців тому +1

    Hee Tijger daar ben je weer .En gewoon zelf leggen ze draaien hier toppy

  • @kleineduivel
    @kleineduivel 10 місяців тому

    hoezo muziek van Doe maar gebruiken ? dat is heiligschennis

  • @seumeroutdoor
    @seumeroutdoor 10 місяців тому +1

    Ik wou dit jaar een aantal zonnepanelen laten leggen, maar ik wacht denk ik maar even totdat hier meer duidelijkheid over is. Erkend door wie? Welke instanties? Techniek Nederland? Liever een goede standaard!

    • @naoufaljaafar832
      @naoufaljaafar832 10 місяців тому +1

      Ik leg zelf zonnepanelen ben ook sinds paar jaar voor me zelf begonnen en geloof me het verschil tussen een goede en slechte installatie scheelt zo weinig moeite het ligt meestal eraan of ze worden volgepropt met klussen of hun baas en teringlijer is

    • @seumeroutdoor
      @seumeroutdoor 10 місяців тому

      @@naoufaljaafar832 Maar dat is voor een consument natuurlijk moeilijk in te schatten, denk je niet dat het beter zou zijn als er een onafhankelijk keuringsinstituut zou zijn die ook daadwerkelijk kan handhaven bij misstanden?

  • @p--s
    @p--s 10 місяців тому

    Even een paar uurtjes googlen en navraag doen (in je buurt) levert vaak al een hoop info op. Soms is men als consument te gemakzuchtig en kiest men de eerste de beste of de goedkoopste met alle gevolgen van dien.

  • @eudorian111
    @eudorian111 10 місяців тому +1

    3:22. Ha, ja daar mist een bevestigingspunt. En ik mis nog 400 panelen.
    5:35... NOOO!!!!!! Waarom!? Waarom zou je accu's installeren en de rest van het dak leeg laten? 😭

    • @youtubeaccount7137
      @youtubeaccount7137 10 місяців тому

      Ik dacht eerst zijn meerdere woningen naast elkaar maar is fucking 1 woning. Maar in haar geval heeft ze geluk gehad dat ze niet bij dezelfde partij gehele dak met zonnepanelen heeft laten plaatsen

  • @rickblaauwgeers8020
    @rickblaauwgeers8020 10 місяців тому +2

    Enphase micro omvormers geven weldegelijk 25 jaar garantie, omdat dit een andere omvormer dan normaal betreft, jammer dat dit niet word gezegd.

    • @djamonstaal1123
      @djamonstaal1123 10 місяців тому

      Klopt inderdaad, Q-relay overigens maar 5 jaar. Ik denk dat ze met 20 jaar de installatie garantie bedoelen

  • @ZangerMarvin19
    @ZangerMarvin19 10 місяців тому +2

    Mag je als particulier je eigen zonnepanelen leggen?

    • @Frits1975
      @Frits1975 10 місяців тому

      tuurlijk maar een omvormer krijg jij niet aan de praat

    • @skinkie
      @skinkie 10 місяців тому +1

      @@Frits1975 Waarom niet? Voor een willekeurige string omvormer is het aansluiten niet lastiger dan drie kabels aansluiten, het ding gaat direct z'n werk doen. En dat is ook een beetje het probleem. Want je wilt natuurlijk dat naast de drie kabels er ook nog een aarde kabel loopt naar de panelen, er een werkschakelaar wordt geplaatst en eventueel een DC schakelaar. De meeste nieuwe stringomvormers zijn een stuk couranter met wat je er in kan stoppen dan ze waren. Er hangt hier een beest van een 6kW omvormer, die tenminste 250V wil hebben. Z'n nieuwere en grotere 10kW broertje werkt al bij 120V. Minder panelen in serie nodig. Wat mij eerder opvalt is dat er ook in (micro)omvormers vaak kinderziektes zitten, softwarefouten waardoor ze uitschakelen of zich vreemd gedragen. Wanneer je niet op de hoogte bent van die defecten kan dat gedurende 15 jaar best wat geld kosten. Dus je wilt een expert hebben die z'n vakliteratuur leest en trots is op z'n werk. Dat kan onder de juiste voorwaarden bij zowel een ZZP'er als iemand in loondienst.

    • @gekkehenkie0001
      @gekkehenkie0001 10 місяців тому +2

      Ja hoor. Collega en vriend heeft dat gedaan.
      Aansluiten op schakelkast moet nog steeds door electro boer gedaan worden anders gaat verzekering over de flos (terecht)

    • @youtubeaccount7137
      @youtubeaccount7137 10 місяців тому

      Dit kan inderdaad alleen in nederland dus verbaas mij niet dat er zoveel beunhazen zijn als zelfs bewoners die 0 kennis hebben hun eigen zonnepanelen kunnen installeren.

  • @larsjanssen5656
    @larsjanssen5656 10 місяців тому +5

    Ongetwijfeld Jan en Dennis Zonenergie toch!

  • @Zer-o-ne
    @Zer-o-ne 9 місяців тому

    Begrijp jullie advies, maar dit is wel nogal ten nadele van starters die wel weten wat ze doen en nog snel en voor een lagere prijs klussen kunnen aannemen...

  • @deursloten
    @deursloten 28 днів тому

    Jaren bij een erkenning regeling gezeten. Steeds werd er meer contributie gevraagd ook %%%% van je omzet.
    In de statuten was opgenomen dat je het bedrijf zelfs niet zomaar aan een ander over kon doen zelfs niet aan je zoon. Nooit meer. Waarom ben ik eigen baas geworden? Na gelang de club groter werd kreeg ik steeds meer opgelegd waar ik mij aan moest houden. De gene die daar werken zijn geen vrijwilligers. Moet toch doorberekend worden.

  • @djamonstaal1123
    @djamonstaal1123 10 місяців тому

    Het grootste probleem met erkenning is het financiële plaatje wat er aan hangt voor het bedrijf kleiner of startend bedrijf. Alles draait alleen maar om geld bij die erkenningen. Als je wilt dat meer mensen en bedrijven zich laten erkennen moet je het aantrekkelijk maken. Om elk beroep elke keer maar weer gesloten te maken lijkt mij niet de juiste oplossing. Certificering is basis en verstandig. De NEN1010, NEN5310 en voorschriften van de fabrikant aanhouden is altijd noodzakelijk natuurlijk.

  • @27gijsje
    @27gijsje 10 місяців тому +1

    Ja erkengen zijn te koop.

  • @theowink
    @theowink 10 місяців тому

    Wat is dan ondeugdelijk,zodat bijna iedereen het kan gaan leggen en aansluiten,maar het gaat om geld dus wordt angst aangepraat

  • @autonieuwtjes
    @autonieuwtjes 7 місяців тому

    Ik kan Bespaarmetjedak aanbevelen. Zij werken met eigen monteurs en zijn gespecialiseerd in het brandveilige Enphase systeem.

  • @AmazingRoony
    @AmazingRoony 2 місяці тому

    Doekle Terspsta ---} Red Flag !!!

  • @AmazingRoony
    @AmazingRoony 2 місяці тому

    TimeStamp 9:20 : Ook die Sticker kan ook Fake zijn !

  • @petertulp8806
    @petertulp8806 10 місяців тому +6

    Jan en Dennis Zonenergie!

  • @Volgmijneigenwijze
    @Volgmijneigenwijze 10 місяців тому

    Zonnepanelen reflecteren zonlicht terug de atmosfeer in.
    Vandaar dat het beetje bij beetje warmer word.
    Hoor je niemand over enkel een installateur die ik pas sprak.

    • @youtubeaccount7137
      @youtubeaccount7137 10 місяців тому

      Dat is meer het gevolg van broeikasseeffect en teveel co2 uitstoot daardoor kunnen die stralen met warmte de aarde steeds moeilijker verlaten. Dus het doel zou alsnog het verminderen van co2 uitstoot moeten zijn, dat is gewoon de oplossing

  • @Gamerheenk
    @Gamerheenk 10 місяців тому +4

    25 jaar garantie? Enphase bied 25 jaar product garantie. Dat kan de installateur niet veranderen. Er word mij in dit filmpje gezegt dat je er dan niet mee in zee moet gaan maar als installateur vind ik Enphase een fijn en toekomst bestendig systeem.

    • @steefke22
      @steefke22 10 місяців тому +2

      Ja dat is inderdaad foutive informatie. ik heb zelf ook enphase en dat werkt altijd. Voor de mevrouw met accu in het filmpje zag ik ook dat ze enphase en ik hoorde dat ze zei dat de panelen te groot waren voor de omvormer. en dat ze niet de beoogde opbrengst haalde. Dan zal ze wel de iq7+ of iq8M hebben. Ze weet echter niet dat deze eerder opstarten en alleen wat aftoppen onder ideale omstandig heden. Inderdaad bij warm weer doet mijn installatie het ook niet 100% dat is normaal.

    • @fatabeestje
      @fatabeestje 10 місяців тому

      Ja echt hè?!
      Net als de Jinko Tiger Neo full black panelen.
      Heb hier alles van Enphase zelf aangelegd.. in combinatie met Jinko en 13x van der Valk Pro+ onderstellen.
      Draait als een tierelier.
      En met de storm Poly zijn ze hier in Beverwijk gewoon blijven liggen.
      Heb trouwens ook zelf alles geïnstalleerd met de Toolkit manager.
      Waardoor ik nog meer gegevens kan zien nu. 🙏

  • @ilucasgameznl5349
    @ilucasgameznl5349 10 місяців тому +4

    Ga voor een fatsoenlijk bedrijf, iets meer geld maar zijn er als er iets aan de installatie mankeert

    • @tomvtroye
      @tomvtroye 10 місяців тому

      Helaas geen garantie, ik heb de duurdere optie gekozen. Nou dat valt dik tegen, ze staan al een maand in mijn garage.

    • @stevendevries1368
      @stevendevries1368 10 місяців тому

      Ja goed idee , laten we app maken , want die zijn makkelijk te vervalsen.. geef die mensen gewoon een pasje

    • @ilucasgameznl5349
      @ilucasgameznl5349 10 місяців тому

      @@stevendevries1368 gewoon bedrijf die in de buurt zit en die je goed kent, niet zo moeilijk.

    • @user-qk7ne1wz3k
      @user-qk7ne1wz3k 10 місяців тому

      Kies een bedrijf met eigen monteurs in dienst en niet een die alles uitbesteed aan zzpers die vervolgens in hun joggingsbroek komen installeren. Te gek voor woorden. Ik heb gekozen destijds voor NIYATA. Prima bedrijf geen kopzorgen.

  • @gekkehenkie0001
    @gekkehenkie0001 10 місяців тому +1

    Zelfs met een echt, gerenommeerd bedrijf kunnen er fouten gemaakt worden
    Installatie zelf was top, maar ze hadden zich verkeken op maximale spanning versus de PMT werkwijze van de omvormer.
    Na 3 weken data vergelijken met soortgelijke installaties heb ik de installateur kunnen overtuigen dat er iets niet klopte, dat ik 10% achter bleef op verwachte opbrengst.
    Dus hebben ze de 1 string opzet in een 2-voudige omgezet waarmee de max spanning daalde en de omvormer wel goed werkt.
    Resultaat is 10 tot 15% meer opbrengst.
    Dat was een prof. Ik kan me geen voorstelling maken wat er fout gaat bij beunhazen.

  • @patrickpaalman
    @patrickpaalman 10 місяців тому +1

    Tja.. wij hebben ze aangeschaft bij een goed en bekend bedrijf, dan zit het goed zou je denken. Maar zij huren gewoon een amateur in, die eigenlijk helemaal geen "panelenlegger" is. Die deed het bij gebrek aan ander werk en hij deed het zonder enige vorm van veiligheid...
    Ze liggen goed en netjes, maar veilig werken was er niet bij.

    • @NicovanVlimmeren
      @NicovanVlimmeren 10 місяців тому

      Veel voorkomend probleem, klant binnen halen en vervolgens de hele boel uitbesteden aan de goedkoopste zzper die in zijn joggingsbroek panelen komt leggen. Te bizar voor woorden.

  • @joszoet4003
    @joszoet4003 7 місяців тому

    ... en verzekering brand, reparaties, uitbreidbaarheid...

  • @SjorsKoevoets
    @SjorsKoevoets 9 місяців тому

    Weer het zoveelste voorbeeld waarin de overheid onder het mom van de vrije markt cowboys gewoon hun gang laat gaan. Iedere olliebollenkraamhouder kan zich zomaar voor zonnepaneleninstallateur uitgeven.

  • @markjalink1617
    @markjalink1617 10 місяців тому

    Lekkere inspectie bureau die vermelden dat er cowboys bezig zijn geweest.
    Vertrouwen inspectie bureau kan je in de prullenbak gooie. Zo zwaar onprofessioneel vermelding. Daar ken je echt wat mee.

  • @roepieroepie5333
    @roepieroepie5333 7 місяців тому

    Neem het advies van je oma serieus in overweging. Die zal vinden dat je het wiel niet opnieuw moet gaan uitvinden. Zonnepanelen zijn voor onzekere mensen

  • @blackdaan
    @blackdaan 2 місяці тому

    meest trieste is dat ik alles kan uitleggen wat je moet weten op 5 kantjes papier.

  • @Craftypiston
    @Craftypiston 10 місяців тому

    Die pipo aan bet einde moet echt zijn mond gaan houden mbt "pasporten", "certificaat", "verbod", "handhaven" 😂 lekker gatekeepen en cashen

  • @SuperG4ndo
    @SuperG4ndo 10 місяців тому +12

    Niet.
    - Zonnepanelen hebben nooit toekomst in Nederland waar gedurende het jaar amper zon schijnt.
    - Het is niet duurzaam, want panelen kosten veel geld en er worden veel grondstoffen aan verspild. Na 15 tot 20 jaar met geluk moet je ze weer vervangen.
    - Het aanzicht van een huis met zonnepanelen is niet mooi.
    - Zonnepanelen op je dak zorgen voor meer kosten, je kan vanaf 2025 tot 2035 veel minder salderen.
    - De Gemeente laat de WOZ stijgen van mensen met panelen waardoor ze meer heffingen betalen.
    - Er zijn al betere alternatieven op de markt voor de zonnepanelen.
    - Veel beunhazen op de markt die zonder keurmerk werken.
    - Nog steeds met subsidies te duur in aanschaf.
    Kortom teveel redenen om vooral géén zonnepanelen te nemen.

    • @Dhrpedro
      @Dhrpedro 10 місяців тому +11

      Als u op deze wereld terug komt en de fles azijn leeg is, dan zou u zich kunnen informeren om ook uw energierekening op nul te zetten.

    • @FongersBB65
      @FongersBB65 10 місяців тому +2

      Ik hoef ze ook niet. Nu worden ze aangeprezen. Maar ik denk dat je over een aantal jaar er dik voor moet gaan betalen omdat het toch niet zo goed voor het milieu oid is dan ze eerst dachten.
      Een aantal jaar geleden was dat met kleine diesel auto's ook zo. Nu moet je juist dik betalen voor een diesel.
      Nu gooien ze met subsidie voor elektrische auto's
      In 2026 worden elektrische auto's volledig belast, en het zijn zware auto's. Ik denk dat de meeste mensen er dan graag weer vanaf willen, veel te hoge kosten.
      Dit is mijn theorie. Of het uitkomt geen idee, maar we gaan het zien.
      Voor mij dus ook geen zonnepanelen.

    • @SuperG4ndo
      @SuperG4ndo 10 місяців тому

      @@Dhrpedro
      Als u ontwaakt uit uw slaap, dan komt u erachter dat de Overheid en Belastingdienst linksom/rechtsom/diagonaal en rectaal altijd een ingang heeft om u aan te slaan voor belastingen op uw energieverbruik.
      Aangezien u niet veel verstand heeft van zonnepanelen kan ik u mededelen dat er zelfs betaalt moet worden om energie op het overbelaste netwerk over te brengen.
      Ook alle lopende investeringen voor wind/zon energie moet geleverd worden aan Nederlandse huishoudens.
      U heeft het niet door maar u betaalt straks de rekeningen voor uw buurman/vrouw, waarvan veel dank.

    • @SuperG4ndo
      @SuperG4ndo 10 місяців тому +1

      @@FongersBB65
      Met de huidige wegenbelasting is Elektrisch rijden duurder dan Diesel rijden vanwege het gewicht.
      Er zijn al dakpannen die stroom kunnen opvangen en bestand zijn tegen hagel. mensen met zonnepanelen zijn erg dom en raken te snel in paniek omdat ze even € 200 extra moeten betalen.

    • @FongersBB65
      @FongersBB65 10 місяців тому +2

      @@SuperG4ndo ik vind dat je als consument eerst lekker gemaakt wordt met subsidies. En eenmaal er veel consumenten het aangeschafd hebben, omdat het door de subsidies interessant was, zorgen ze dat je dik kan betalen voor het geen warvoor ze jou als consument lekker gemaakt hebben. Flauw, erg flauw.