En Güzel Parti Çağrılmadığımız Parti
Вставка
- Опубліковано 1 січ 2025
- #nihankaya #içmerkez #dışmerkez
Bir Çocuğu Kurtarmaya Bir Kişi Yeter
Çocuğun Kendisini İfade Edebilmesi İçin Yetişkin Kulağı Gerekir
Sorunlarımız, Merkezimizin İç'ten Dış'a Taşınmasından Kaynaklı
/ nihanka7
/ nihanka
"Bir çocuğu kurtarmaya 1 kişi yeter" cümlesi bugün yaralarima en guzel ilaçti... Cok teşekkür ederim. Çocuklarım için bir fark yaratabilmeye dair bir ümidim oldu.
Ne kadar temiz bir dille ne kadar anlaşılır ve akıcı bir konuşma, teşekkürler.
Her videoya yorum yaparak sapık gibi görünmek istemem ama canımın yandığı yerleri o kadar tatlı dille anlatıyorsunuz ki.
Hissettiklerimin bir kökü olduğunu bilmek beni çok rahatlattı. Anlaşılmaya olan ihtiyacımın, özgüvensizliğimin, üretebildiğim hiçbir şey olmamasının, neden kendim hakkında hiçbir yargıya varamadığımın adeta kimliksiz hissetiğimin...
Çok çok teşekkürler. Tedavi için önce teşhis gereklidir. :)
Harika analizler, zihin açıcı, içe döndüren bir anlatım daha. Teşekkür ederim Nihan Kaya 👏😘🌿🍁☘🌻👍
Bu video bana 6 yaşında ki oğlumla aramızda geçen bir diyaloğu hatırlattı. “ Sen bilirsin” kelimesi aslında ne kadar güzel ve kişiyi destekleyici bir cümledir değil mi? Ama ben küçüklüğünden beri olumsuz anlamda kullanmışım. Sen bilirsin böyle yaparsan bi daha oraya gitmeyiz! Valla sen bilirsin bi böyle yaparsan daha o oyuncağı/ yemeği sana almam. Sen bilirsin tablet süreni aşarsan yarınki tablet sürenden keserim! Vb gibi. Derken bir gün çocuk annesine sorar anne x i kırmızı mı boyasam yeşil mi? Sen bilirsin oğlum istediğin renk yap. Anne ama sen bilirsin deyince senin istediğini yapmam gerekiyor hadi söylee😔 kitaplarınız ve videolarınız gerçekten aydınlanmamızı sağlıyor şahanesiniz👏 sevgiler😘
Kaç kere izlesem her seferinde ilk defa izliyor gibi hissediyorum. Harika videolar yayınlıyorsunuz Nihan hanım
Hocam teşekkürler. Sayenizde yeni yeni şeyler öğreniyorum. İşiniz rast gitsin.
Nihan Hanım aynı zamanda bir yandan kitaplarınızı okuyor, bir yandan paylaşımlarınızı takip ediyorken videolarınıza rastlamak öyle iyi oldu ki. İyi ki tanımışım sizi.
Nihan Hanım keyifle izliyorum. Ağzınıza sağlık. Başarılar diliyorum.
3:25 çok güzel
Kulüp meselesinden Alain de Button'in About Love kitabinda Marx'a atifla bahsedilip Marksist aşk anlayışı olarak anlatılmış. Kitaplarinizdan sonra kanalınız da çok güzel. Iyi ki varsınız.
Küçükken suyu çok severdim. Annem bize banyo yaptırması gerektiğini kulaklarımızın içine bakarak anlardı.Bir gün abimi yıkıyorken ben de yıkanabilmek için gidip bahçeden aldığım toprağı kulağımın içine doldurdum :) Ama sonra banyoya girince tuvalet deliğinden düşüp gideceğim korkusuyla kıyameti kopardım. O korkuyu öyle net hatırlıyorum ki! Ama bunu ifade edebilecek kelimelerim yoktu. Fiziken orada ama telaş içinde sadece işini bitirmeye çalışan bir annenin de bunu anlaması imkansızdı. Sizin anlattığınız banyo deliği hikayesini yakın zamanda duydum ve çok şaşırdım! Demek aynı şeyleri başkaları da yaşayabiliyor,demek ben de normal bir çocukmuşum ! Ve evet çocukluk cehennemdir! İyi aile yoktur kitabınızı okudum. Duymaya ihtiyacımız olan şeyler için size minnettarım!
Sevgiler
Emeğinize saglik, ilgiyle izliyorum
Benim 2 yaşındaki oğlum da benzer bir davranış göstermişti bir dönem, küvete girmek istemiyordu. Halbuki bebekliğinden beri ayni küvette yıkanır. Ben küvetin içine havlu sermeyi denedim ve sorun çözüldü. Tabii bunu akıl edene kadar birkaç kriz yaşadık. Babasına söylediğimde; bir kere beraber girdiklerinde ayağının kaydığını ve neredeyse düşeceğini söyledi. Korkmuş miniğim kayıp düşecek diye :(
Herşey içimizde.. Gerçekten öyle.. Çocukluk cehennemdir haklısınız.
Nekadar zarif ve bilgilendiricisiniz. çok teşekkürler ❤️🌹🍀
Harika anlatmışsınız.
Yine müthiş bir video olmuş.Teşekkürler.Emeğinize sağlık.🌟🌟🌟🌟🌟
O kadar mükemmel birisiniz ki... 😍Inşallah bir gün görüşmek dileğiyle ❤
Çocukların o minicik dünyalarını anlayabilmek, hissedebilmek ümidiyle 💐
Bu güzel video için çok teşekkür ederim🌸
Çok faydalı bilgiler paylasiyorsunuz gerçekten. Emeginize sağlık
Tek sıkıntı ses kaydı zayıf olmuş
Her kelimenize katılıyorum✨✨✨
Yine mükemmel olmuş 💜
Çok teşekkürler 💚💚
Tekrar tekrar teşekkürler...
Dayak konusunda ciddi bir adım atmak için biz ne yapabiliriz? Ben bir öğretmenim ve öğretmen olma sebebim ilkokul öğretmenimden yediğim dayaklar. Bu konuda bilinçlendirme elbette önemli ama yasalar ve yasaklar birçok yetişkin için daha caydırıcı. Mesela bir okulda bir öğrenci tokat yediği için sikayette bulundu ve tüm öğretmenler kendine çekidüzen verdi. Bunun yanlışlığını çocuklara çok iyi anlatmanın yanında bir yasaya da ihtiyacımız var. Ne yapabiliriz?
Bunu sadece anneler yapmiyor, anaokullarinda biz ogretmenler de yapiyoruz malesef
Hülya Duman Haklisiniz, maalesef bunlar toplumun geneline yayilmis, yerlesmis hatalar. Anne olmadan önce ögretmenlik anlayisimi degistirmistim, en büyük avantajim bu oldu. Ögretmen olarak da anne olarak da toplumun dayatmalariyla mücadele ediyorum.
Sayenizde gelecekten umutluyum 😇
Çocuklara çok şey katıyor bize olmasaydı gerçekten cahil kalacaktık sevgi konusunda
Peki merkezi dışarıda olarak 10 yaşına getirdiğimiz çocuğu , kendi iç sesini duyar hale getirmemiz mümkün mü ?🥺
Yorumunuza uzuldum.. 22 yasindayim 10 yasindaki ben icin bi seyler yapabilecek olsaydim anlasilmak ve hislerimin gorulmesini oldugum gibi sevildigimi nolursa olsun sevilecegimi sevilmek icin onun bunun dediklerini yapmam basarmam gerekmedigini bilmeyi isterdim. Eger sorunlar daha buyukse ve tek basiniza cozemiyosaniz iyice arsstirip guzel bi terapiste goturebilirsiniz cocuk da istiyosa tabi. Cok cokviyi gelir diyendusunuyorum
Evet o partinin içindeyim 😁 bekar ve çocuksuz günlerim partisizmiş.ama iyi günlermiş 😩😩🤪🤪
Çok teşekkürler...
Ben sizi yeni keşfetmiş biriyim. Henüz yalnızca videolarınızı dinledim, kitaplarınızı okumadım ama kafama takılan birşey var. Bizler anne baba olarak ister istemez kural koyucu pozisyonunda oluyoruz - belki bu da değiştirilmesi gereken bir durum bilmiyorum ama en azından fiilen bu böyle- bu da bizi kural koyucu olarak otorite pozisyonuna, çocuğumuzla olan ilişkimizi de alt üst ilişkisine- en azından bu kural koyma anlarında, çünkü kural bir yandan yaptırımı da (uyulmadığı zaman) getiriyor-. Bu kural koruculuğu nereye koyuyorsunuz bu anlattıklarınız paralel olarak? Ya da bundan vazgeçmemiz gerekiyorsa bunun pratik sonucları nasıl olacaktır, işin bu kısmını pek tahayyül edemediyorum zira 😊
suavi ileri merhaba, aklima ilk gelen kitap alfie kohn'un kosulsuz ebeveynlik kitabi, sorunuza direkt cevap verexektir. Nihan hoca da tahminim onaylayacaktir. Ayni sekilde hocanin "iyi aile yoktur" kitabini okuyabilirsiniz.
@@zenza7120 çok teşekkürler
suavi ileri Nacizane bir tavsiyede bulunmak isterim. Kural koyucu otorite rolünden vazgecmek zorundayiz, su an bu konumdaysak degisim sancili olabilir, ama gecis döneminde biraz sabredip zorluklari tolere edebilirsek sonuc harika oluyor, üstelik de kalici oluyor. 15 yillik ögretmenim, kural koyucu otorite figürünün ise yaradigini hic görmedim, bazen ise yarar gibi görünmesine ragmen aslinda gercekten ise yaramiyor. Otoriter yaklasim sorunlari cözemez cünkü zaten sorunlari yaratan bu yaklasimin kendisi. Velilerin en cok sordugu sey: "Hocam tamam otoriter yaklasimi birakacagiz da yerine ne koyacagiz?" Yerine cocugun sikintilarini anlamaya calisan, hayatta karsilastigi güclüklerde ona destek olan ve cocugun kendi kisiligini bulmasi icin ona rehberlik eden bir ebeveyn koyacagiz. "Simarir mi?" diye kaygilanan degil cocugun icerisindeki "iyi" olma potansiyeline güvenen bir ebeveyn. Cocuk kendini veya baskasini tehlikeye atacak davranislarda bulundugu zaman sakince müdahele eden, onun disinda yemek yeme, oynama gibi etkinliklerde cocuga özgürlük taniyan bir ebeveyn. Su an aklima gelen prensipler bunlar, kendi cocugumuzda uyguluyoruz, "Simardi mi? Düstü mü kalkti mi? Yedi mi yemedi mi?" gibi kaygilanan ebeveynlere göre daha temkinli ve uyumlu bir cocuk oldu. Kas catmadan, basit kelimelerle kaygimizi anlattik hep, "Dikkat et" dedik mesela tehlikeli durumlarda, zamanla o kelimeyi onu korumak icin söyledigimizi anladi. Kimse mükemmel degil, cocugumuz da biz de. Fakat toplumumuzdaki egitim anlayisinin basarisiz yönlerini görüp onlari terketmeliyiz, kalici sonuclar vermedigini gördügümüz halde neden Otoriter modeli uygulamaya devam edelim ki?
@@peterrugg9264 teşekkürler 😊
suavi ileri Rica ederim🤗
"yolun karşısındaki çimler daha güzel görünür."
🌹
O Woody Allen lafı aslında Amerikalı komedyen Groucho Marx'ın diye biliyorum...
Haklısınız.
Sizin sayenizde ilerde muhteşem bir anne olacağım 💕
🌹🌺🌸
❤️