Kiitos Jouni..olen seurannut keskustelua ja sinun videoita..toivon sinulle kaikkea hyvää jatkolle.. mitä elämä sitten tuokin..vakaumuksen miehenä muistan sinua rukouksin ellet pahastu.Oikein hyvää uutta vuotta.
Jounille kiitos hyvästä palvelusta!Näinä aikoina tuntuu pienissä alle 8000 ihmistä asuvissa taajamissa kaikki pienyrittäjät olevan ahtaalla poislukien hautaus palvelut.Varmaan liian rankka arvio,mutta noin nopeasti heitettynä oikean suuntainen.Toivon silti Onnea ja menestystä kaikille yrittäjille!
Hattua nostan. Rehellistä puhetta . Jos jotain positiivista niin se on ajoitus oli oikea aika lopettaa. Hirvittävään kurimukseen ajautuu koko pienyritysala kiinteiten kustannusten sähkön,lämmityksen ,rahtien ym kulujen noustessa ja vielä kun asiakailtakin lopuu rahat.
Tuo on kyllä tosi, halpa kone mutta vian tutkimus maksaa saman kuin kalliissakin koneessa. monesti halvassa korjaushinta tuntuu suurelta jopa kohtuuttomalta, Oli itselle kuitenkin yllättävää että pajan toiminta ei olisi kannattavaa, ammattimies ansaitsee kuitenkin palkkansa tai vaihtaa työpaikkaa. Kiitos taas hienosta kertomuksesta. Jouni 👍
Lopuksi sanoit sen olennaisen. Tuo paja Peteineen on myynyt valtavasti koneita oheistuotteineen. Eli talon liikevoitto ja myynti olisi ollut huomattavasti alhaisempi ilman tuota toimintaa.
Itse olen aina kysellyt huoltoliikkeistä ennakkoon, että mitä esim. vian etsiminen kustantaa, onko se kertakorvaus vai tuntihinnoittelu ja paljonko tämä tuntiveloitus on. Siinä sitten punnitaan mitä korjattavalle tuotteelle kannattaa tehdä. Ja mikäli asiakas ei tätä itse älyä kysyä, niin minun henkilökohtainen mielipide on se, että korjaavan liikkeen edustajan pitäisi asia julki tuoda, esim. ”seppämme tutkii vikaa x euron tuntihinnalla ja laitteen monimutkaisen teknologian vuoksi tähän voi kulua aikaa y tuntia”. Tällä tavoin poistetaan ikävät sanaharkat työn/ vian etsinnän päätyttyä.
@@jokelanaatu Joo, joskus ennen ajanlaskun alkua, nykyää kun pitää olla tietokoneet ja ohjelmat mitä ei välttämättä edes rahalla saa olematta valtuutetun huoltoliikkeen edustaja.
firma missä itse olin töissä, huolto pyöri loppuaikoina juurikin tuolla periaatteella eli huolto oli tappiollista mutta se tuki myytäviä tuotteita ja huollon tappiot katettiin myynnin tuloksella ja nämä yhdessä oltiinkin sitten jo plussan puolella. mutta se oli just niinkuin kerroitkin että mainos on paras myyntivaltti: sen minkä myymme sen myös huollamme. eipä tarvinnut sanoa että lähin huolto on "matkahuolto".
Nämä on hyödyllisiä kertomuksia yrittäjyydestä. Varmasti hyödyllistä tietoa myös meille asiakkaille,jotta ei se yrittäjä aina vedä välistä ja saa kaikkea verottomana käteen.
Hattu päästä. Ammattikoneiden ja ns. prosumerlaitteiden korjaaminen kannattaa aina. Halpojen kiinalaisvehkeiden kohtalo on olla vuoden kestäviä kertakäyttökoneita - jos sitäkään. Töiden ja perhe-elämän takia oma vapaa-aika on kortilla ja siksi panostan tunnettuihin merkkeihin ja laatuun. Ne toimivat ja laadun mukana tulee ihan oikeasti toimiva korjausmahdollisuus vanhemmillekin laitteille!
Hyvä video. Antoi ajattelemisen aihetta. Kyllä sinä varmasti olet tehnyt kaiken sen mikä järkevästi on ollut tehtävissä huollon kannattavuuden suhteen. Hyvin monestihan liiketoimintaan liittyy osia jotka eivät itsessään välttämättä ole kannattavia, mutta ovat tukevina osina tarpeellisia. Tässäkin on melko varmasti ollut tällainen tilanne. Tuo ajan kuluminen muuhun kuin päätehtävään on varsin yleistä ja sitä on vaikea välttää.
Ehkä pitäisi pienkonehuollon kattaa myös moottoripyörät ja kelkat. Mutta mutta, herkästi kävis niin ettei sitten pystyis yhdellä miehellä pyörittämään, tarvis isompia tiloja ja kaikkee muuta mitä ei äkkiseltään osaa edes ajatella ja lopputulos ei välttämättä sen kummempi jos näinkään hyvä. Se kuitenkin hyvä että isommissa laitteissa voi etevä asentaja tehdä välillä ihan rehellisessä hengessä toimien 8 tunnin päivässä vaikkapa 10 tai 12 tunnin laskutuksen. Voi olla minimilaskutus, joka tuo plussaa, ja muutenkin kaikkea asentajan ripeyttä ei tarvi siirtää asiakkaan hyväksi. Autohuolloissa tietyt hommat on hinnoiteltu tietyn aikaa kestäviksi, ja sen mukaan lyödään lasku vaikka asentajalla menis vähempi aikaa tai joskus myös enempi. Itse ymmärrän minimilaskutuksen ja muunkin, en odota että joku ottaa mun kulkuneuvon tai koneen halliinsa ja tekee sille yhtäänmitään muutamalla kympillä. Niistä tiloista ja koko siitä sirkuksesta pyörii kuitenkin vastuut ja kulurakenteet. Näiden pienimpien koneiden kohdalla vaan on mahdoton päästä samaan systeemiin. Joku käyntihäiriöisen sahan bensansyöttöongelma voi olla työnä aivan sama kuin autoa korjaisi, mutta auton kohdalla asiakas iloitsee kun selvisi vaan 350 euron laskulla, ja sai toimivan auton takas mutta sahan kohdalla ei voi samoin toimia, ja molemmissa tapauksissa saattoi olla tunnin duuni etevältä asentajalta.
Nyt oli kyllä niin mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava video, että videon alussa käteni ulottuville ottamani tuore vasta keitetty kahvikupillinen unohtui pöytään ja huomasin vasta videon loputtua etten muistanut juoda sitä ollenkaan. Tällaista ei kyllä ihan joka päivä satu, kuukausista puhumattakaan. Huomaa et on Jouni ollut kyllä täysillä firmassa mukana. Mistähän löytyisi noin hyvin tehtäviinsä perehtynyt pääministeri tähän maahan?
Olin aikanaan sähköliikkeen kodinkone huollossa töissä. Samat halpojen vehkeiden ongelmat oli jo tuolloin. Ja vähissä on noiden korjaustoiminta nykymaailmassa..
Kummallisia asiakkaita. Viet koneen johonkin huoltoon, niin kyllä silloin on oltava valmis maksamaan työstä jotain, vaikka kone paljastuu korjauskelvottomaksi. Onhan siinä työtä tehty. Onhan niitä firmoja sitten ketkä koittaa häpeilemättä nyhtää kaikki irti asiakkaalta mitä irti on nyhdettävissä. Ehkä tuohon välimaastoon kannattaa sijoittua.
Sitä laskutusta ei määränsä enempää pysty enempää repiä. Joka vuosi vaan tulos pitäis olla parempi jo kulujenkin takia sekä että leipää riittäis. 15v nähny yrittäjänä ja sitä ennen omista vanhemmista jotta leipä on tiukassa.
Halvalta kuulosti tuo ensimmäinen summa, mutta itse olenkin täällä ruuhka-Suomessa, niin täällä haluaa vähän enemmän hommista näppiin, kun moni juttu täällä maksaa enemmän. Sahoihin mitä tulee, niin itse sahasin puita käsisahalla 7 vuoden ajan, kunnes rikoin jalkani, jonka myötä selkäni meni rikki, ja ostin sitten halvan Stihlin moottorisahan, jotta vaivaisena sain muutamat pakolliset pöllit sahattua. Luin käyttöohjeet tarkkaan ja toimin niiden mukaan, mutta saha ei lähtenyt käyntiin. Veivasin sitä aikani ja lopulta vilkaisin, että lyökö kipinää vai ei. Ei lyönyt. Vaihdoin sahaan uuden tulpan, mutta sekään ei lyönyt kipinää. Löin kannen takaisin ja pyysin entistä vaimoani viemään sahan takaisin liikkeeseen kertomani kera. Liikkeessä myyjä oli kiskaissut narusta ja peli oli käynnistynyt kertalaakista. Käynnistyi se senkin jälkeen minulla ihan hyvin, kun pari kertaa piti käynnistää, että sen pari pölliä sain sahattua.
Yrittäjä isäni katseli yhden paikallisen pienkonekorjaajan touhuja, kun sillä meni enemmän aikaa puhelimessa asiakkaita neuvoessa, kuin koneita korjatessa. Isäni sille yritti sanoa, että älä niitä asiakkaita puhelimessa neuvo, vaan käske tuomaan paikan päälle näytille. Ei se puhelimessakaan puhumalla leipä tule pöytään
Jos ei ole riittävästi asiakaskuntaa huollossa jne., kiinteät kulut on liian suuri osuus liikevaihdosta. Siksi puunkaato yms. on tuottoisampaa. Tosin, huolto oli tukitoiminta uusien koneiden ja varaosien myynnille. Nyt kuuntelin loppuun. Tuli se sieltä videoltakin.
Se on vähän hiinä ja hiinä kannattaako muutaman satasen konetta hirveästi korjailla. Ainahan se käyttöarvo on olemassa, mutta jokunen euro lisää niin saat aika monesti uuden vanhan ollessa edelleen vanha korjauksen jälkeen Toista se oli joskus ennen, kun mikroaaltouuniin sai menemään kuukauden palkan 😄
Eipä voi ku kiitokset antaa , pari sahaa jouni lähetti ,ja niin tuli ku pitiki. Harmi ku loppuu , mutta ihmiset elää vai omaa elämäänsä, ja siihen on aika järkevää keskittyä lopulta.
Erään tunnetun puusepän/ rakennuspuolen koneiden korjaus kustannus laitettiin noin puoleen uuden koneen hinnasta, kun kuulemma yritykset vielä silloin sen korjauttavat. Se ei siis ollu lähelläkään todellisia kustannuksia ja on toiminut kannattavasti, yksityis puolella tämä ei varmastikkaan onnistu
Tota lyhyttä aukioloaikaa olen miettinyt. Monet liikkeet on aamupäivällä/päivällä vaan auki, jolloin normaalisti 7-16 töissä olevat ihmiset ei koskaan periaatteessa pääse käymään. Jos olisi vaikka kaksi iltaa ja kolme päivää auki liike viikossa.
Katsellessa Postin ja Matkahuollon koodeilla avattavia laatikostoja on tullut mieleen, että voisiko asiakas esim. sähköpostilla ensin sopia laitteensa huollosta ja tuoda sen sitten laatikostoon, josta korjaaja noutaa sen oman aikataulunsa puitteissa. Palautus samalla tapaa kun lasku on maksettu. Ei pienyritäjän todellakaan kannata pitää ovea tyhjänpanttina auki harvojen asiakkaiden takia. Pankkeihinkin pitää nykyisin sopia tapaamisaika!!
Hinta on tietysti yksi asia eikä halpaa kannata korjauttaa, mutta vielä tärkeämpää on, että kone tulee kuntoon. Itse olen opetellut ja opettelen korjaamaan omat koneeni, isot ja pienet. Jos ajoleikkurissa ei kestä hihnat ja hihnapyörät, en taatusti vie merkkihuoltoon, jossa syyksi ilmoitetaan käyttäjän vika ja tehty toimenpide on hihnan ja hihnapyörän vaihto. Uusi hihna kesti puoli tuntia tasaisella nurmikolla... Ei siis Metsolan korjaama; eteläisessä Suomessa
Joo kaveri vei lumilingon huoltoon ja sitten kun ei enää lähteny käyntiin hommas uuden ja vanha tuli mulle. Olipa huollossa saat yksi hihnakin väärälle puolelle,että sellasia huoltoja täälläpäin! No aikani purin ja kokosin,oli laittanu Kiinan pojat muoviholkit kierukanakselille jonne ite laitoin laakerit,sitten hukkukin kipinä ja sen koomin en ole siihen linkoon kajonnu!
Jouni tämän liikesuunnan loppuminen ei ole millään tavalla omaa syytäsi. 🗯 Valtion verotus on johtanut siihen että ihmiset yrittävät lähestulkoon itse korjata kaiken jos osaavat ja työkaluja löytyy.👣 Tämä on uuden alku!🌱
Tuosta kanalan pitämisestä yks juttu Ruotsin puolelta kun kaksi veljestä päätti laittaa kanoja ja myydä munia, laittoivat muutaman kanan. jonkin ajan kuluttua tokaisi toinen veljeksistä että, kyllä se on kruunu lujassa ku se on tuossa kanan perseessä.
Hyvin tärkeä keskustelun aiheeseen , tartuit nyt . Eikä tämä koske pelkästään pienkoneita vaan valtava määrä muuta tekniikkaa ,joka kiertää tässä yhteiskunnassa suoraan ,oston ja romutuksen välillä . Tähän ei ole keksitty oikein mitään ns. korkeamman elintason maissa . Kun uuden ostaminen on edullisempaa kuin , vanhan korjaaminen jopa huoltaminen tulee . Tullaan niinkin vakavan ongelman eteen kuin maapallon resurssien ja elinympäristön riittävyyteen . Siinäpä riittää tekemistä ja pohtimista .
@@kiuruvedenmetsola3978 Itsellä oli yritystoimintaa tietotekniikan ympärillä eli huolsin tietokoneita ja tein HW ja softa asennuksia. On tosiaan vaikea laskuttaa kohtuuden puitteissa, koska uuden laitteiston halpa hinta tulee nopeasti vastaan. EU-tasolla on ilmeisesti tulossa kohtapuoleen ohjeistusta koneiden ja laitteiden käyttöiän pidentämiseksi ja huoltojen helpottamiseksi. Kiitos Jouni mielenkiintoisista videoista!
Joo.Oot oikeessa,että huolto on osa kokonaisuutta.Viivan alle jäävä näyttää sitten sitten todellisuuden.Ehkäpä olisitte saanut enemmän huoltoon vehkeitä kauempaakin mainostamalla huippuhuollolla.👍👍
Kauempaa tulevat haluu yleensä, että korjataan heti odottaessa. Puhelimessa pitää tehdä diagnoosi ja tilata osat etukäteen sen mukaan, jos ei oo hyllyssä. Ollaan haasteiden edessä, nimim. sivusta seurannut.
En ymmärrä huutamista, kun viedään asiantuntijalle laite korjattavaksi. Jos ei halua maksaa huollosta - sitten kantsii kokeilla tehdä huolto itse. Jos ei osaa niin , tämä vastaa jo siihen miksi asiat maksaa.
Terveiset Ilmajoelta, tosi suuri voluumi ollut huoltotyön osalla? Siltikään ei ollut kuulumani (nyt) mukaan tuottavaa. Surullista, palvelua tarvittevana täälläpäin pyrkinyt aina ymmärtämään myös yrittäjiä.. Yst terv, Jouni K.
itekin oon käyny tuo pienkonealan tehny nuita naapureille ja tutuille kaveri pohjalta ei se oikein kannata yrityksenä kun nykyään kaikki tuo niitä kiinan vehkeitä ja vanhoja 10-30 vuotiata sahoja rimmereitä leikkureita ei oikein kannata kaikkia laittaa tulee enemän osat kuin sahan arvo oon huomannu niin siinä ei oo mitään järkeä pelkät huollot ois paras tulon lähde jos ne ymmärtäs tuaa ajoissa vehkeet huoltoon eikä menis ite niitä korjailemaan omilla virityksillä
Joo, Haaparannan huskukauppias osaa kaupanteon, kun tarjoaa sille kulunutta tai rikkinäistä sahaa vaihdossa niin se tokaisee että kyllä hän sen vaihdossa ottaa mutta hyvittää siitä yhden kruunun (10 sent.)
Yrittäjä kun olis kuin poliitikko ,lupailis maat ja mannut, tyhymät uskoo ja vene kelluu..kun valheet paljastuu, pettyy kaiken uskonut ...kunnes saa uskoakseen uudet lupaukset ja äänestää saman pellen uudelleen ..oi sitä isoa kasvavaa summaa firman tilillä😁😁
Tuotteiden keskihinnan lasku aiheuttaa harmia. Koneita ei kannata korjata. Fiksummat korjauttaa ja osa siirtyy markettituotteiden pariin. Suurin osa sahureista ei tee homma työkseen, jolloin huonompikin saha kelpaa. Pienillä paikkakunnilla pienkoneiden huolto ei ole liiketoimintaa vaan harrastustoimintaa.
Alalla työskennelleenä kuulostaa kovin tutulta nämä jutut. Eikö Kiuruvedellä riittäisi talvella kelkka, linko ja mönkkärihuoltoa kuitenkin. Varaosavarastoa se tietenkin nostaisi ja tiloja vaatisi että homma toimii.
Mika käy vieläkii päivätöissä, iltasin ja vkl huoltaa, minkä huoltaa Eikä se niin mee, että rupeempa nyt huoltaan kelkkoja, varaosat pitää olla, tilat, opetteluun menee aikaa ja mainostaakki pitää.
Ikävää että lopetatte. Minun poika vei ruohonleikkurin ensin yhdelle korjaamolle ja sieltä se lähti toiselle ihan ns. pienkone korjaamolle ja toteamus oli,että kampiakseli on poikki. No partnerin leikkurissa olikin alum.kiila murtunut. sen tietää toiset ja toiset ei. Ja itse sitten korjasin sen :D
Niin lähti konehuolto täältä Päijät Hämeestä viimesyksynä,nyt ei taida? olla alueella kuin yksi huoltoliike,no voivat sitten pitää hinnat millasena vain kun ei kilpailuakaan ole. Sitten ihmiset tilaa Kiinasta osat niin sahaavat lisää omaa oksaa,että ei ihme jos ei liikkeet kannata!
Ei voi muuta sanoo kuin hattuu nostaa kaikille rohkeille, jotka liiketoimintaa tässä maassa yrittää pyörittää. Riskit, verot, kustannukset kaikki suuret, vain voitot on pienet.
Suomessa on yrityksiä lähes 300000 joista 93% on alle kymmenen hengen yrityksiä. Ne työllistävät yli 1,4 miljoonaa ihmistä ja suurin osa yrittäjistä pärjää oikein mainiosti. Suomi pyörii yritysten avulla. Tässä tapauksessa ei ollut kysymyksessä "sosialistisen hallintojärjestelmän" ongelmat eikä yrittäjän osaamattomuus, vaan yksinkertaisesi aika ajaa ohi pienkoneiden korjaustoiminnan. Pienissä sähkölaitteissa tämä tapahtui jo 25 vuotta sitten. Halpoja bulkkivehkeitä ei kannata korjata. Maailma muuttuu. Mutta jos suomi tuntuu väärältä maalta yrittää ja asua, voi aina muuttaa muualle. Se on kuitenkin fakta, että saman tyyppiset ongelmat ovat yritystoiminnassa joka maassa. Kannattaa kuitenkin kokeilla siipiään. Valittamalla asiat eivät korjaannu.
En sanos, että työ on liian kallista. Usein kysymys on työn tekemisen organisoinnista ja prosesseista. Turhien työvaiheiden poisjättämisellä voi saada aikaan tehohyötyä. Meki on tuosta huollosta laadittu ihan prosessikaaviot, haettu kriittiset pisteet, on ollu päivä-, viikko ja kuukausitavotteet ja kaikkee mahollista. Meillä oli koko 15 v ajan 30 000 laskutustavote huollosta. Mittakaava kuiteskii on sellanen, että sen 5000 erotuksen Jouni tekee muutamassa päivässä pihapuita kaatamalla, niin ei siihen sit jaksa määrääsä enempää käyttää ruutia.
Rehellistä yrittäjää ei oo olemassa, moni koittanut, mutta nykyään ex yrittäjiä. (kärjistetysti) Jouni nostan hatun päästä, rehellistä puhetta ja just näin siinä ei konsultti auta jos markkinaa ei ole.
Ei varmasti pienkonekorjaamalla voi tehdä tuohta. Mutta syy varmasti monen koneen myynnille on ollut siinä, että ostaja uskoo ja luottaa että huolto toimii. Eli se toimiva huolto on edellytys itse tavaran myynnille. Syy miksi taannoin ostin esim. teiltä sahan enkä Iisalmen liikkeestä niin syy oli se että myyjä tietää mitä myy ja huolto tietää mitä huoltaa. Iisalmessa ovat ulkona kuin tamppoonin narut. Saa nähdä kun edustus täällä vaihtui...
Olisitpa joskus videossa maininnu että huollossa on luppoaikaa.... 😔 olis ollu koneita huollettavaksi... mutta kun useinkin oli itsellä mielikuva että pajalla on ruuhkaa
Vian etsintä voi pahimmillaan viedä murto-osan vian korjaamisessa menevästä ajasta. Jokainen ihminen pystyy neuvoa ja yleensä ne jotka vähiten tekee ne eniten neuvoo . Ei muuta kun onnea ja menestystä tähän alkavaan vuoteen
Jonkin verran pienkoneita rassanneena todennu ettei oo kannattava bisnes moottorisahojen, raivureiden yms korjaus ja vian etsintä on joskus niin työläs ettei voi laskuttaa asiakkaalta kaikkia tunteja mitä menee. Pitäs olla mönkijä/kelkka puoli samassa niissä jää jopa yrittäjällekki jotaki.
Juu itelläkin ollut pienimuotoista sivutoimista liiketoimintaa tuo pienkoneiden korjaus, mutta tosiaan aika pieneksi jää kate. Omissa asiakkaissa oli melko usein niitä, jotka olivat ensin käyneet pyytämässä koneeseensa tarjouksen merkkihuollosta, ja kun merkkihuollon hinnat eivät olleet miellyttäneet, niin sitten minua yritettiin painostaa tekemään polkuhintaan. Sellaisiakin asiakkaita matkan varrelle on pari kappaletta mahtunut, että korjauksen jälkeen asiakas ei enää tule hakemaan konettaan ja en sitä konetta voi periaatteessa mihinkään myydäkään, kun kuitenkin toisen kone. Sitten on niitä ollut, jotka työn valmistuttua vielä alkavat tinkaamaan hinnasta, vaikka olisi sovittu vaikka kiinteähintainen kausihuolto mihin sisältyy "X" asiat. Hohhoijjaa...
Milloin tulee videoo Peten kotiutumisesta uuteen työpaikkaan,,,,🤔 Eihän kaupassakaan kaikki tuotteet tuota sitä katetta mikä on peruskate kaikki tuotteet jos otetaan huomioon,,,,toisissa on parempi kate kun toisissa. Huolto on välttämätön jos meinaa pidemmän päälle kauppaa tehä,,,,sekin tuo asiakasta myymälän puolelle,,,,😏
Joo täälläkään ei yksi liike aikoinaan edessuostunu puhumaan Kiinankoneista kunnes alkovatkin niitä korjaamaankin kun töitä ei ollu,no nyt ei ole enää sitte liikettäkään!
Mut eikös siel ollut aikamoinen kuhina huollossa. Monessakin videossa sanoit että jonoa on huoltoon. Se tarkoittaa että olet maksanut Petelle liian isoa palkkaa, ei muuta kuin ryhdyt niitä perimään takaisin. No oikeasti noi on aika vaikea yhtälö. Ilman huoltoa ei varmaan olisi ostavia asiakkaitakaan, jne. Ja voi olla että maahatuojakin vaatii että samassa paikassa on huolto, missä myynti.
Joo, mutta palkkamiehen pitäminen on yrittäjästä riippumattomista syistä arvokasta, lisäksi varaosat maksaa, eikä niitä voi taivasalla korjata, kaikkea tuota vaan ei asiakas halua käsittää, siitähän tuossa oli kysymys, kannattavasta liiketoiminnasta.
@@toivokeranen7350 Toki palkassa on sivukuluja; pari vuotta se oli teollisuuden puolelle 67 %, tiedä mihin se SDP:n vallassa ollessa on kasvanut. Tosin tässähän ei ollut kyse siitä, etteikö asiakas osannut/halunnut käsittää, koska suurinpiirtein asiakkaat maksoi sen minkä yrittäjä hinnoitteli.
@@Mersuharrastaja Ei tätä taiteenalaa voi verrata mihinkään muuhun, ei teollisuuteen eikä esim. autokorjaukseen jotka laskuttaa 80e/ tunti ja ylikin, myös valohoidosta, arvaa onnistuuko tuo pienkonepuolella, miksi lopettaa sitten, siksi koska tyhjän saa pyytämättäkin.
@@toivokeranen7350 Voi sitä verrata, suurinpiirtein samanlaiset sivukulut molemmissa. Toki joka alalla erilaiset laskutusperiaatteeet, mutta sivukuluista nyt oli puhe; ei muusta.
Just tänää juttelin asiakkaan kans, ja pohdittiin, et kun Kiuruveel on 8000 asukasta ja mulla oli päätoiminen seppä palkattuna, et miten ne ei jossain 100 000 asukkaan kaupungissa saa siitä bisnestä?
Kiuruveellä on kyllä kaupalle paikka. Et ehkä ymmärtänyt bisneksen todellisuutta. Olisit myynyt sitä mitä kyläläiset tarvii, siinä sivussa olis kyllä mennyt joku ylihintainen raivuriki. Siunausta tulevaan.
Kiitos Jouni..olen seurannut keskustelua ja sinun videoita..toivon sinulle kaikkea hyvää jatkolle.. mitä elämä sitten tuokin..vakaumuksen miehenä muistan sinua rukouksin ellet pahastu.Oikein hyvää uutta vuotta.
Jounille kiitos hyvästä palvelusta!Näinä aikoina tuntuu pienissä alle 8000 ihmistä asuvissa taajamissa kaikki pienyrittäjät olevan ahtaalla poislukien hautaus palvelut.Varmaan liian rankka arvio,mutta noin nopeasti heitettynä oikean suuntainen.Toivon silti Onnea ja menestystä kaikille yrittäjille!
Hattua nostan. Rehellistä puhetta . Jos jotain positiivista niin se on ajoitus oli oikea aika lopettaa. Hirvittävään kurimukseen ajautuu koko pienyritysala kiinteiten kustannusten sähkön,lämmityksen ,rahtien ym kulujen noustessa ja vielä kun asiakailtakin lopuu rahat.
Juu. Mahtavia videoita tällaisen hömpänpömppö viihteen keskellä. Kiva että löytää tämmöisiä järkivideoita, jotka on sopivan pituisia ja täyttä asiaa.
Tuo on kyllä tosi, halpa kone mutta vian tutkimus maksaa saman kuin kalliissakin koneessa. monesti halvassa korjaushinta tuntuu suurelta jopa kohtuuttomalta, Oli itselle kuitenkin yllättävää että pajan toiminta ei olisi kannattavaa, ammattimies ansaitsee kuitenkin palkkansa tai vaihtaa työpaikkaa. Kiitos taas hienosta kertomuksesta. Jouni 👍
Pajat on kannattavia vain ehkä kymmenessä Suomen suurimmassa kaupungissa, muualla vain menoreikä.
Lopuksi sanoit sen olennaisen. Tuo paja Peteineen on myynyt valtavasti koneita oheistuotteineen. Eli talon liikevoitto ja myynti olisi ollut huomattavasti alhaisempi ilman tuota toimintaa.
Näin se menee.
Itse olen aina kysellyt huoltoliikkeistä ennakkoon, että mitä esim. vian etsiminen kustantaa, onko se kertakorvaus vai tuntihinnoittelu ja paljonko tämä tuntiveloitus on. Siinä sitten punnitaan mitä korjattavalle tuotteelle kannattaa tehdä. Ja mikäli asiakas ei tätä itse älyä kysyä, niin minun henkilökohtainen mielipide on se, että korjaavan liikkeen edustajan pitäisi asia julki tuoda, esim. ”seppämme tutkii vikaa x euron tuntihinnalla ja laitteen monimutkaisen teknologian vuoksi tähän voi kulua aikaa y tuntia”. Tällä tavoin poistetaan ikävät sanaharkat työn/ vian etsinnän päätyttyä.
ammattimetsuri korjaa omat koneensa,, paras tulos
@@jokelanaatu Varmaan, mutta en tarkoittanut pelkästään sahoja😉
@@Akujelppi en minäkään
@@jokelanaatu Joo, joskus ennen ajanlaskun alkua, nykyää kun pitää olla tietokoneet ja ohjelmat mitä ei välttämättä edes rahalla saa olematta valtuutetun huoltoliikkeen edustaja.
@@ilpol6277 Se on just näin😊
firma missä itse olin töissä, huolto pyöri loppuaikoina juurikin tuolla periaatteella eli huolto oli tappiollista mutta se tuki myytäviä tuotteita ja huollon tappiot katettiin myynnin tuloksella ja nämä yhdessä oltiinkin sitten jo plussan puolella.
mutta se oli just niinkuin kerroitkin että mainos on paras myyntivaltti: sen minkä myymme sen myös huollamme.
eipä tarvinnut sanoa että lähin huolto on "matkahuolto".
Tää oli kyllä todella hieno video taas Jouni
Nämä on hyödyllisiä kertomuksia yrittäjyydestä. Varmasti hyödyllistä tietoa myös meille asiakkaille,jotta ei se yrittäjä aina vedä välistä ja saa kaikkea verottomana käteen.
Hattu päästä. Ammattikoneiden ja ns. prosumerlaitteiden korjaaminen kannattaa aina. Halpojen kiinalaisvehkeiden kohtalo on olla vuoden kestäviä kertakäyttökoneita - jos sitäkään. Töiden ja perhe-elämän takia oma vapaa-aika on kortilla ja siksi panostan tunnettuihin merkkeihin ja laatuun. Ne toimivat ja laadun mukana tulee ihan oikeasti toimiva korjausmahdollisuus vanhemmillekin laitteille!
Hyvä video. Antoi ajattelemisen aihetta. Kyllä sinä varmasti olet tehnyt kaiken sen mikä järkevästi on ollut tehtävissä huollon kannattavuuden suhteen. Hyvin monestihan liiketoimintaan liittyy osia jotka eivät itsessään välttämättä ole kannattavia, mutta ovat tukevina osina tarpeellisia. Tässäkin on melko varmasti ollut tällainen tilanne.
Tuo ajan kuluminen muuhun kuin päätehtävään on varsin yleistä ja sitä on vaikea välttää.
Ehkä pitäisi pienkonehuollon kattaa myös moottoripyörät ja kelkat. Mutta mutta, herkästi kävis niin ettei sitten pystyis yhdellä miehellä pyörittämään, tarvis isompia tiloja ja kaikkee muuta mitä ei äkkiseltään osaa edes ajatella ja lopputulos ei välttämättä sen kummempi jos näinkään hyvä. Se kuitenkin hyvä että isommissa laitteissa voi etevä asentaja tehdä välillä ihan rehellisessä hengessä toimien 8 tunnin päivässä vaikkapa 10 tai 12 tunnin laskutuksen. Voi olla minimilaskutus, joka tuo plussaa, ja muutenkin kaikkea asentajan ripeyttä ei tarvi siirtää asiakkaan hyväksi. Autohuolloissa tietyt hommat on hinnoiteltu tietyn aikaa kestäviksi, ja sen mukaan lyödään lasku vaikka asentajalla menis vähempi aikaa tai joskus myös enempi. Itse ymmärrän minimilaskutuksen ja muunkin, en odota että joku ottaa mun kulkuneuvon tai koneen halliinsa ja tekee sille yhtäänmitään muutamalla kympillä. Niistä tiloista ja koko siitä sirkuksesta pyörii kuitenkin vastuut ja kulurakenteet. Näiden pienimpien koneiden kohdalla vaan on mahdoton päästä samaan systeemiin. Joku käyntihäiriöisen sahan bensansyöttöongelma voi olla työnä aivan sama kuin autoa korjaisi, mutta auton kohdalla asiakas iloitsee kun selvisi vaan 350 euron laskulla, ja sai toimivan auton takas mutta sahan kohdalla ei voi samoin toimia, ja molemmissa tapauksissa saattoi olla tunnin duuni etevältä asentajalta.
Nyt oli kyllä niin mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava video, että videon alussa käteni ulottuville ottamani tuore vasta keitetty kahvikupillinen unohtui pöytään ja huomasin vasta videon loputtua etten muistanut juoda sitä ollenkaan. Tällaista ei kyllä ihan joka päivä satu, kuukausista puhumattakaan. Huomaa et on Jouni ollut kyllä täysillä firmassa mukana. Mistähän löytyisi noin hyvin tehtäviinsä perehtynyt pääministeri tähän maahan?
Rikolliset houkuttelevat rikospaikat. Kiitos videosta.✌
Olin aikanaan sähköliikkeen kodinkone huollossa töissä. Samat halpojen vehkeiden ongelmat oli jo tuolloin. Ja vähissä on noiden korjaustoiminta nykymaailmassa..
Vaihdappa 30e vedenkeittimeen yksikin osa kaupallisesti kannattavasti.. nii..
Kummallisia asiakkaita. Viet koneen johonkin huoltoon, niin kyllä silloin on oltava valmis maksamaan työstä jotain, vaikka kone paljastuu korjauskelvottomaksi. Onhan siinä työtä tehty.
Onhan niitä firmoja sitten ketkä koittaa häpeilemättä nyhtää kaikki irti asiakkaalta mitä irti on nyhdettävissä. Ehkä tuohon välimaastoon kannattaa sijoittua.
Sitä laskutusta ei määränsä enempää pysty enempää repiä.
Joka vuosi vaan tulos pitäis olla parempi jo kulujenkin takia sekä että leipää riittäis.
15v nähny yrittäjänä ja sitä ennen omista vanhemmista jotta leipä on tiukassa.
Pienistä puroistahan se meijänki leipä tulee. Jos toi kauppa ois kultakaivos, ei Jounin tarviis puita käyvvä kaatelemassa.
Halvalta kuulosti tuo ensimmäinen summa, mutta itse olenkin täällä ruuhka-Suomessa, niin täällä haluaa vähän enemmän hommista näppiin, kun moni juttu täällä maksaa enemmän. Sahoihin mitä tulee, niin itse sahasin puita käsisahalla 7 vuoden ajan, kunnes rikoin jalkani, jonka myötä selkäni meni rikki, ja ostin sitten halvan Stihlin moottorisahan, jotta vaivaisena sain muutamat pakolliset pöllit sahattua. Luin käyttöohjeet tarkkaan ja toimin niiden mukaan, mutta saha ei lähtenyt käyntiin. Veivasin sitä aikani ja lopulta vilkaisin, että lyökö kipinää vai ei. Ei lyönyt. Vaihdoin sahaan uuden tulpan, mutta sekään ei lyönyt kipinää. Löin kannen takaisin ja pyysin entistä vaimoani viemään sahan takaisin liikkeeseen kertomani kera. Liikkeessä myyjä oli kiskaissut narusta ja peli oli käynnistynyt kertalaakista. Käynnistyi se senkin jälkeen minulla ihan hyvin, kun pari kertaa piti käynnistää, että sen pari pölliä sain sahattua.
Yrittäjä isäni katseli yhden paikallisen pienkonekorjaajan touhuja, kun sillä meni enemmän aikaa puhelimessa asiakkaita neuvoessa, kuin koneita korjatessa. Isäni sille yritti sanoa, että älä niitä asiakkaita puhelimessa neuvo, vaan käske tuomaan paikan päälle näytille. Ei se puhelimessakaan puhumalla leipä tule pöytään
Kuulostaa tutulta.
Olipa taas kerran hyvä video
Jos ei ole riittävästi asiakaskuntaa huollossa jne., kiinteät kulut on liian suuri osuus liikevaihdosta. Siksi puunkaato yms. on tuottoisampaa.
Tosin, huolto oli tukitoiminta uusien koneiden ja varaosien myynnille.
Nyt kuuntelin loppuun. Tuli se sieltä videoltakin.
Se on vähän hiinä ja hiinä kannattaako muutaman satasen konetta hirveästi korjailla. Ainahan se käyttöarvo on olemassa, mutta jokunen euro lisää niin saat aika monesti uuden vanhan ollessa edelleen vanha korjauksen jälkeen
Toista se oli joskus ennen, kun mikroaaltouuniin sai menemään kuukauden palkan 😄
Se on tuo halpatuotanto - kertakäyttökoneet nykyään ....
Toista se oli -70-90 luvulla ......
Kertakäyttökulttuuriinhan tämä johtaa ihan niinkuin kodinkoneissa.
Harmi kun Suomi on tällä en sarvikuonojen maa ei täällä mikään kannata kyllä verottaja siitä huolen pitää mut viisikko tietää
Suomessa ei kannata mikkä ,Saimaankanava ei kannata ,Kun ei oo pakkasia ,Kiitos vidioista
Eipä voi ku kiitokset antaa , pari sahaa jouni lähetti ,ja niin tuli ku pitiki. Harmi ku loppuu , mutta ihmiset elää vai omaa elämäänsä, ja siihen on aika järkevää keskittyä lopulta.
Erään tunnetun puusepän/ rakennuspuolen koneiden korjaus kustannus laitettiin noin puoleen uuden koneen hinnasta, kun kuulemma yritykset vielä silloin sen korjauttavat. Se ei siis ollu lähelläkään todellisia kustannuksia ja on toiminut kannattavasti, yksityis puolella tämä ei varmastikkaan onnistu
Tota lyhyttä aukioloaikaa olen miettinyt. Monet liikkeet on aamupäivällä/päivällä vaan auki, jolloin normaalisti 7-16 töissä olevat ihmiset ei koskaan periaatteessa pääse käymään. Jos olisi vaikka kaksi iltaa ja kolme päivää auki liike viikossa.
Me oltiin lauantaisin eka vuosi auki ja päivällä 8-17 ja todettiin että ei mitään järkee. Ei riitä töppöset kattaan kustannuksia.
Tarkotin, jos kolme 10-15 päivää ja kaksi 15-19 päivää. Silloin kulut ei kauheasti kasvais, mutta asiakkaat ois justiinsa ristiin repimässä ovea.
Parempi se on olla auki joka arkipäivä kun sillon tällön,ei sitä kukaan tule ovea nykii jos ei ole auki.
Katsellessa Postin ja Matkahuollon koodeilla avattavia laatikostoja on tullut mieleen, että voisiko asiakas esim. sähköpostilla ensin sopia laitteensa huollosta ja tuoda sen sitten laatikostoon, josta korjaaja noutaa sen oman aikataulunsa puitteissa. Palautus samalla tapaa kun lasku on maksettu. Ei pienyritäjän todellakaan kannata pitää ovea tyhjänpanttina auki harvojen asiakkaiden takia. Pankkeihinkin pitää nykyisin sopia tapaamisaika!!
Hinta on tietysti yksi asia eikä halpaa kannata korjauttaa, mutta vielä tärkeämpää on, että kone tulee kuntoon.
Itse olen opetellut ja opettelen korjaamaan omat koneeni, isot ja pienet. Jos ajoleikkurissa ei kestä hihnat ja hihnapyörät, en taatusti vie merkkihuoltoon, jossa syyksi ilmoitetaan käyttäjän vika ja tehty toimenpide on hihnan ja hihnapyörän vaihto. Uusi hihna kesti puoli tuntia tasaisella nurmikolla...
Ei siis Metsolan korjaama; eteläisessä Suomessa
Joo kaveri vei lumilingon huoltoon ja sitten kun ei enää lähteny käyntiin hommas uuden ja vanha tuli mulle.
Olipa huollossa saat yksi hihnakin väärälle puolelle,että sellasia huoltoja täälläpäin!
No aikani purin ja kokosin,oli laittanu Kiinan pojat muoviholkit kierukanakselille jonne ite laitoin laakerit,sitten hukkukin kipinä ja sen koomin en ole siihen linkoon kajonnu!
Jos meiilä olisi perus-tulo sepällä ja provisio huoltotöistä. Tai työllistämis-tuki käytössä 🤔
Aina tuet on vahingollisia, kommunisti yhteiskunnan juttuja, yrittäminen pitäisi muuten olla kannattavaa.
Onko Huskun345f :erillinen kulmavaihde vai meneekö sama kun terälle?
Jouni tämän liikesuunnan loppuminen ei ole millään tavalla omaa syytäsi. 🗯
Valtion verotus on johtanut siihen että ihmiset yrittävät lähestulkoon itse korjata kaiken jos osaavat ja työkaluja löytyy.👣
Tämä on uuden alku!🌱
Ihan omaa syytä on, koska sen päätöksen tein, ei meillä taloudellista pakkoa siihen ollu. Yrittäjältä vaan loppu vetohalut tähän hommaan.
@@kiuruvedenmetsola3978 on viisauden alku lopettaa ajoissa ennen mittavampaa tappiota.
Tuosta kanalan pitämisestä yks juttu Ruotsin puolelta kun kaksi veljestä päätti laittaa kanoja ja myydä munia, laittoivat muutaman kanan. jonkin ajan kuluttua tokaisi toinen veljeksistä että, kyllä se on kruunu lujassa ku se on tuossa kanan perseessä.
Hyvin tärkeä keskustelun aiheeseen , tartuit nyt . Eikä tämä koske pelkästään pienkoneita vaan valtava määrä muuta tekniikkaa ,joka kiertää tässä yhteiskunnassa suoraan ,oston ja romutuksen välillä . Tähän ei ole keksitty oikein mitään ns. korkeamman elintason maissa . Kun uuden ostaminen on edullisempaa kuin , vanhan korjaaminen jopa huoltaminen tulee . Tullaan niinkin vakavan ongelman eteen kuin maapallon resurssien ja elinympäristön riittävyyteen . Siinäpä riittää tekemistä ja pohtimista .
Puhut asiaa. Asioilla on aina suuremmat ja pienemmät sfäärit. Valmistajat vähät välittää koneista sen jälkeen, kun ovat saaneet sen myytyä.
@@kiuruvedenmetsola3978 Itsellä oli yritystoimintaa tietotekniikan ympärillä eli huolsin tietokoneita ja tein HW ja softa asennuksia. On tosiaan vaikea laskuttaa kohtuuden puitteissa, koska uuden laitteiston halpa hinta tulee nopeasti vastaan. EU-tasolla on ilmeisesti tulossa kohtapuoleen ohjeistusta koneiden ja laitteiden käyttöiän pidentämiseksi ja huoltojen helpottamiseksi. Kiitos Jouni mielenkiintoisista videoista!
ei korjaaminen ole ikää mikää rahasampo ollutkaan.
paitsipa ehkä jenkkien teknologiayhtiö applelle.
Aina epäilinkin että Pete on melkoinen meisselimies! Hyvää jatkoa Petelle!
Aivan, aina on pultti mutterinsa löytänyt!
Joo.Oot oikeessa,että huolto on osa kokonaisuutta.Viivan alle jäävä näyttää sitten sitten todellisuuden.Ehkäpä olisitte saanut enemmän huoltoon vehkeitä kauempaakin mainostamalla huippuhuollolla.👍👍
Kauempaa tulevat haluu yleensä, että korjataan heti odottaessa. Puhelimessa pitää tehdä diagnoosi ja tilata osat etukäteen sen mukaan, jos ei oo hyllyssä. Ollaan haasteiden edessä, nimim. sivusta seurannut.
En ymmärrä huutamista, kun viedään asiantuntijalle laite korjattavaksi. Jos ei halua maksaa huollosta - sitten kantsii kokeilla tehdä huolto itse. Jos ei osaa niin , tämä vastaa jo siihen miksi asiat maksaa.
Terveiset Ilmajoelta, tosi suuri voluumi ollut huoltotyön osalla? Siltikään ei ollut kuulumani (nyt) mukaan tuottavaa. Surullista, palvelua tarvittevana täälläpäin pyrkinyt aina ymmärtämään myös yrittäjiä.. Yst terv, Jouni K.
itekin oon käyny tuo pienkonealan tehny nuita naapureille ja tutuille kaveri pohjalta ei se oikein kannata yrityksenä kun nykyään kaikki tuo niitä kiinan vehkeitä ja vanhoja 10-30 vuotiata sahoja rimmereitä leikkureita ei oikein kannata kaikkia laittaa tulee enemän osat kuin sahan arvo oon huomannu niin siinä ei oo mitään järkeä pelkät huollot ois paras tulon lähde jos ne ymmärtäs tuaa ajoissa vehkeet huoltoon eikä menis ite niitä korjailemaan omilla virityksillä
Sinulta ostamani kaatosakset on toiminut hyvin.. kiitos sinulle
Onko työkalut/vermeet menny/menossa jonnekin? Vois kiinnostaa kaikenlainen..
Se on vielä auki. Perustyökalut jää itelle, mutta kaikki erikoistyökalut joutaa pois. Laita viestiä jouni.toppi@metsola.info.
Joo, Haaparannan huskukauppias osaa kaupanteon, kun tarjoaa sille kulunutta tai rikkinäistä sahaa vaihdossa niin se tokaisee että kyllä hän sen vaihdossa ottaa mutta hyvittää siitä yhden kruunun (10 sent.)
Yrittäjä kun olis kuin poliitikko ,lupailis maat ja mannut, tyhymät uskoo ja vene kelluu..kun valheet paljastuu, pettyy kaiken uskonut ...kunnes saa uskoakseen uudet lupaukset ja äänestää saman pellen uudelleen ..oi sitä isoa kasvavaa summaa firman tilillä😁😁
Joo, suomihan on yrittäjäystävällinen maa, näkymätön käsi kahmaisee tuloista suurimman osan, verottaja, vakuutukset, eläkekassat ym.ym.
Eihän nyky sähkönhinnalla kannata edes valoja sytyttää pajaan, täällä kannata enää mikään.
@@papuljunen666 näinhän se on 😁👍
@@toivokeranen7350 Eipä oo käjen ojennusta yrittäjiin päin poliitikoilta tullunna..tuet valuu suuryrityksille jotka kyllä pärjäävät ilmankin😕
Tuotteiden keskihinnan lasku aiheuttaa harmia. Koneita ei kannata korjata. Fiksummat korjauttaa ja osa siirtyy markettituotteiden pariin. Suurin osa sahureista ei tee homma työkseen, jolloin huonompikin saha kelpaa. Pienillä paikkakunnilla pienkoneiden huolto ei ole liiketoimintaa vaan harrastustoimintaa.
Myynnin tukena jos ei huoltoa... Ovi ei ois käyny sitäkään vähhee... Asiakaskuntakin ikääntyny 15v eli tilanne on huonompi kun aiemmin.
Olipa taas erinomainen tieto isku.
on niissä monesti semmosta vikaa mitä ei asiakas huomaa mitä tulee korjattua samalla
Ketjujarrut, siepot ja turvaliipasimet tyypillisimpiä
Kun bisnes kuihtuu, se ei pysty ylläpitämään vähäisiksi tuntuvia oheistoimintoja.
Alalla työskennelleenä kuulostaa kovin tutulta nämä jutut. Eikö Kiuruvedellä riittäisi talvella kelkka, linko ja mönkkärihuoltoa kuitenkin. Varaosavarastoa se tietenkin nostaisi ja tiloja vaatisi että homma toimii.
On siellä kelkkahuolto mcreisinki mutta sekin kävi ainakin vuosia sitten päivätöissä vaikka pajan piha oli täynnä huoltoa odottavia kelkkoja.
Mika käy vieläkii päivätöissä, iltasin ja vkl huoltaa, minkä huoltaa Eikä se niin mee, että rupeempa nyt huoltaan kelkkoja, varaosat pitää olla, tilat, opetteluun menee aikaa ja mainostaakki pitää.
Ikävää että lopetatte. Minun poika vei ruohonleikkurin ensin yhdelle korjaamolle ja sieltä se lähti toiselle ihan ns. pienkone korjaamolle ja toteamus oli,että kampiakseli on poikki. No partnerin leikkurissa olikin alum.kiila murtunut. sen tietää toiset ja toiset ei. Ja itse sitten korjasin sen :D
Harmillinen tilanne. Siitä huolimatta lippu korkealle.
Onko jäänyt mieleen joku erityisen kova myyntipäivä? Kerro siitä videolla.
Ehkä joku kesäinen päivä, kun on mennyt useampi rider samana päivänä..
Niin lähti konehuolto täältä Päijät Hämeestä viimesyksynä,nyt ei taida? olla alueella kuin yksi huoltoliike,no voivat sitten pitää hinnat millasena vain kun ei kilpailuakaan ole.
Sitten ihmiset tilaa Kiinasta osat niin sahaavat lisää omaa oksaa,että ei ihme jos ei liikkeet kannata!
Pykälä kertoi lehtihaastattelussa, ettei homma kannattanut, nyt siis ilmeisesti LTV lopettanut myös huollon?
Asiakkaille vittuilu harvoin lisää laskutusta.
Pykälä on lopettanu Päijät Hämeessä ajat sitten,syksyllä lopetti konehuolto joka oli samassa talossa kierrätyskeskus Patinan kanssa.
Ei voi muuta sanoo kuin hattuu nostaa kaikille rohkeille, jotka liiketoimintaa tässä maassa yrittää pyörittää. Riskit, verot, kustannukset kaikki suuret, vain voitot on pienet.
Kiitos kannustuksesta!
Sosialistiseen hallintojärjestelmään matkalla oleva Suomi alkaa olla yksityiselle yrittäjälle mahdoton maa elää ja asua.
Ei muuta kun maasta vek
Suomessa on yrityksiä lähes 300000 joista 93% on alle kymmenen hengen yrityksiä. Ne työllistävät yli 1,4 miljoonaa ihmistä ja suurin osa yrittäjistä pärjää oikein mainiosti. Suomi pyörii yritysten avulla. Tässä tapauksessa ei ollut kysymyksessä "sosialistisen hallintojärjestelmän" ongelmat eikä yrittäjän osaamattomuus, vaan yksinkertaisesi aika ajaa ohi pienkoneiden korjaustoiminnan. Pienissä sähkölaitteissa tämä tapahtui jo 25 vuotta sitten. Halpoja bulkkivehkeitä ei kannata korjata. Maailma muuttuu. Mutta jos suomi tuntuu väärältä maalta yrittää ja asua, voi aina muuttaa muualle. Se on kuitenkin fakta, että saman tyyppiset ongelmat ovat yritystoiminnassa joka maassa. Kannattaa kuitenkin kokeilla siipiään. Valittamalla asiat eivät korjaannu.
Yleensä jokainen tarvii palkan myös työn tekijä.
Tämä osaltaan kuvaa Suomen kilpailukyky-ongelmaa, työn hinta on liian korkea.
Elinkustannukset ovat liian korkeat ja ilmastohömppä tekee siitä vieläkin kalliimpaa.
sinun tarvii varmaan pyytää pienempää palkkaa
En sanos, että työ on liian kallista. Usein kysymys on työn tekemisen organisoinnista ja prosesseista. Turhien työvaiheiden poisjättämisellä voi saada aikaan tehohyötyä. Meki on tuosta huollosta laadittu ihan prosessikaaviot, haettu kriittiset pisteet, on ollu päivä-, viikko ja kuukausitavotteet ja kaikkee mahollista. Meillä oli koko 15 v ajan 30 000 laskutustavote huollosta. Mittakaava kuiteskii on sellanen, että sen 5000 erotuksen Jouni tekee muutamassa päivässä pihapuita kaatamalla, niin ei siihen sit jaksa määrääsä enempää käyttää ruutia.
Ei se työnhinta ole liian korkea vaan,elinkustannukset. Palkalla kun olisi tultava toimeen!
👍👍
Asiakkaalta on kysyttävä, että eikö asiakas arvosta asentajan ajankäyttöä jos ei voi laskuttaa korjauskevottomuuden toteamisesta.
Rehellistä yrittäjää ei oo olemassa, moni koittanut, mutta nykyään ex yrittäjiä. (kärjistetysti)
Jouni nostan hatun päästä, rehellistä puhetta ja just näin siinä ei konsultti auta jos markkinaa ei ole.
Ei varmasti pienkonekorjaamalla voi tehdä tuohta. Mutta syy varmasti monen koneen myynnille on ollut siinä, että ostaja uskoo ja luottaa että huolto toimii. Eli se toimiva huolto on edellytys itse tavaran myynnille. Syy miksi taannoin ostin esim. teiltä sahan enkä Iisalmen liikkeestä niin syy oli se että myyjä tietää mitä myy ja huolto tietää mitä huoltaa. Iisalmessa ovat ulkona kuin tamppoonin narut. Saa nähdä kun edustus täällä vaihtui...
Olisitpa joskus videossa maininnu että huollossa on luppoaikaa.... 😔 olis ollu koneita huollettavaksi... mutta kun useinkin oli itsellä mielikuva että pajalla on ruuhkaa
Vian etsintä voi pahimmillaan viedä murto-osan vian korjaamisessa menevästä ajasta. Jokainen ihminen pystyy neuvoa ja yleensä ne jotka vähiten tekee ne eniten neuvoo . Ei muuta kun onnea ja menestystä tähän alkavaan vuoteen
Elektroniikka tuhoaa kaiken. Neuvo: Jatkakaa toimiintanne.
Napit vaa rohkeesti vastakkain. Kyl ne sulaa
Ne ovat vähä henkimaailman laitoksia nuo robotit. Varsinkin sitten kun ne alakaat oikutella
Osaa ne sitäkin olla.
Jonkin verran pienkoneita rassanneena todennu ettei oo kannattava bisnes moottorisahojen, raivureiden yms korjaus ja vian etsintä on joskus niin työläs ettei voi laskuttaa asiakkaalta kaikkia tunteja mitä menee. Pitäs olla mönkijä/kelkka puoli samassa niissä jää jopa yrittäjällekki jotaki.
Juu itelläkin ollut pienimuotoista sivutoimista liiketoimintaa tuo pienkoneiden korjaus, mutta tosiaan aika pieneksi jää kate. Omissa asiakkaissa oli melko usein niitä, jotka olivat ensin käyneet pyytämässä koneeseensa tarjouksen merkkihuollosta, ja kun merkkihuollon hinnat eivät olleet miellyttäneet, niin sitten minua yritettiin painostaa tekemään polkuhintaan. Sellaisiakin asiakkaita matkan varrelle on pari kappaletta mahtunut, että korjauksen jälkeen asiakas ei enää tule hakemaan konettaan ja en sitä konetta voi periaatteessa mihinkään myydäkään, kun kuitenkin toisen kone. Sitten on niitä ollut, jotka työn valmistuttua vielä alkavat tinkaamaan hinnasta, vaikka olisi sovittu vaikka kiinteähintainen kausihuolto mihin sisältyy "X" asiat. Hohhoijjaa...
Minä sähköurakoitsijana alkaisin heti korjailemaa kodinkoneita jos esim. Pyykkikone maksais uutena kymppitonnin.
onko jääny 242xp:hen laippan puolelle koppaa ehjää tai uutta ois semmoselle tarvetta.
Ei oo jääny
Teillä on korjaustoiminta kumminkin tuonut asiakkaita myös muulle myynnille, niin kaikkea vaikea laskea.
menikö se husgvarna banderolli,olisin mielellään laittanut sellasen oman tallin seinälle
no perutaan tilaus ,kun ei vastata.
Milloin tulee videoo Peten kotiutumisesta uuteen työpaikkaan,,,,🤔
Eihän kaupassakaan kaikki tuotteet tuota sitä katetta mikä on peruskate kaikki tuotteet jos otetaan huomioon,,,,toisissa on parempi kate kun toisissa. Huolto on välttämätön jos meinaa pidemmän päälle kauppaa tehä,,,,sekin tuo asiakasta myymälän puolelle,,,,😏
Pitäisi kai suosiolla hyväksyä ettei robotin tai kahden euron kiinalaisen kokoamaa laitetta kannata korjata.
Joo täälläkään ei yksi liike aikoinaan edessuostunu puhumaan Kiinankoneista kunnes alkovatkin niitä korjaamaankin kun töitä ei ollu,no nyt ei ole enää sitte liikettäkään!
Tilhin kyltti kyllä kelpais kellarin seinälle, jos se on mahdollista vielä saada?
Meni jo
@@kiuruvedenmetsola3978 Husqvarnan merkki kelpaisi kovasti jos sellainen olisi.
Komee ois tuo stihlin kyltii
Mites pajan työkalujen käy?
Menee seuraavalle yrittäjälle
Paljonko oli tuote myyntiä yrityksellä ??
Noin miljoonan liikevaihtoo tehtiin
Mut eikös siel ollut aikamoinen kuhina huollossa. Monessakin videossa sanoit että jonoa on huoltoon. Se tarkoittaa että olet maksanut Petelle liian isoa palkkaa, ei muuta kuin ryhdyt niitä perimään takaisin. No oikeasti noi on aika vaikea yhtälö. Ilman huoltoa ei varmaan olisi ostavia asiakkaitakaan, jne. Ja voi olla että maahatuojakin vaatii että samassa paikassa on huolto, missä myynti.
Joo, mutta palkkamiehen pitäminen on yrittäjästä riippumattomista syistä arvokasta, lisäksi varaosat maksaa, eikä niitä voi taivasalla korjata, kaikkea tuota vaan ei asiakas halua käsittää, siitähän tuossa oli kysymys, kannattavasta liiketoiminnasta.
@@toivokeranen7350 Toki palkassa on sivukuluja; pari vuotta se oli teollisuuden puolelle 67 %, tiedä mihin se SDP:n vallassa ollessa on kasvanut. Tosin tässähän ei ollut kyse siitä, etteikö asiakas osannut/halunnut käsittää, koska suurinpiirtein asiakkaat maksoi sen minkä yrittäjä hinnoitteli.
@@Mersuharrastaja Ei tätä taiteenalaa voi verrata mihinkään muuhun, ei teollisuuteen eikä esim. autokorjaukseen jotka laskuttaa 80e/ tunti ja ylikin, myös valohoidosta, arvaa onnistuuko tuo pienkonepuolella, miksi lopettaa sitten, siksi koska tyhjän saa pyytämättäkin.
@@toivokeranen7350 Voi sitä verrata, suurinpiirtein samanlaiset sivukulut molemmissa. Toki joka alalla erilaiset laskutusperiaatteeet, mutta sivukuluista nyt oli puhe; ei muusta.
@@Mersuharrastaja En enää itsekkään tiedä mistä kyse, ei muutakuin yrittämään, sillähän se parhaiten selviää.
On se tuo ihme laji kun sitä ei saa kukaa kannattavaksi
Just tänää juttelin asiakkaan kans, ja pohdittiin, et kun Kiuruveel on 8000 asukasta ja mulla oli päätoiminen seppä palkattuna, et miten ne ei jossain 100 000 asukkaan kaupungissa saa siitä bisnestä?
Kiuruveellä on kyllä kaupalle paikka. Et ehkä ymmärtänyt bisneksen todellisuutta. Olisit myynyt sitä mitä kyläläiset tarvii, siinä sivussa olis kyllä mennyt joku ylihintainen raivuriki. Siunausta tulevaan.
Hautauspalveluja ja vessapaperia...
@@kiuruvedenmetsola3978 🤣
@@kiuruvedenmetsola3978 Kaadetuista puista veistänyt ruumisarkkuja myyntiin 👍
Paljonko pajan työkaluihin ym tarpeisiin on palanu rahaa?
Onhan niihin menny, nosturit ja työkaluvaunu, kompurat, kaikki käsityökalut, noista erikoisvehkeistä puhumattakaan, jotka kaikki on pitäny ostaa.