Oțetul de mere: 6 Beneficii Neașteptate

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 кві 2024
  • Iată ce Beneficii Miraculoase are OȚETUL de MERE! Știai că scade nivelul de zahăr din sânge și că ajută la slăbit? Dar că e bun și pentru arsurile la stomac? Hai să afli și celelalte beneficii, cantități și aplicări + o PROVOCARE drăguță pentru acasă!
    Dacă acest video te-a ajutat, abonează-te și apăsă pe clopoțel ca să primești notificări când postăm: / pacientul20
    Dacă până acum îl foloseai în salată sau pentru curățenie ca să îndepărtezi mirosurile urâte, astăzi afli cum oțetul de mere e o sursă extraordinară de substanțe benefice pentru organism.
    Hai să vedem cum transformăm un simplu ingredient într-un beneficiu pentru sănătatea ta! Daca stai pana la final, avem si o surpriza pentru tine cu niste tips and tricks despre ce poti face cu otetul!
    1. Digestie și sănătatea stomacului:
    Dacă ești balonat, oțetul poate fi un adevărat aliat pentru digestia ta! Dizolva o linguriță de oțet într-un pahar mare cu apa și ia-l înainte cu jumătate de ora de a mânca!
    2. Reglarea nivelului de zahăr din sânge:
    O alta super putere pe care o are otetul de mere(caching, un punct pentru rima ;) ), e ca poate regla nivelul de zahar din sange. Pentru ca el contine acid acetic, poate încetini absorbția carbohidraților și zaharurilor din alimentele consumate.
    Uite, de exemplu, cand vrei sa te porcesti cu o pizza cu shaorma si cartofi prajiti si crispy si tort cu ciocolata si, vai stai ca ma ia pofta. Dubla doi. Cand vrei sa ai o zi de cheat day, otetul te ajuta sa iti mentii nivelul de zahar din sange in limite normale, fara sa ai fluctuatii bruste ale glicemiei dupa masa.
    Asta NU înseamnă că oțetul de mere poate înlocui medicația prescrisă de medic. Mai ales în cazul persoanelor cu diabet.
    Discuta cu medicul tău înainte de a consuma oțet de mere în scop terapeutic.
    3. Te scapă de pofte și te ajută să ai grijă de greutatea ta:
    Cercetătorii spun că oțetul poate crește senzația de sațietate si, prin urmare, iti poate scădea apetitul. Ei spune că cantitatea recomandată de oțet de mere pe care să o iei zilnic nu ar trebui să fie mai mare de 1-2 linguri.
    Asa cum ziceam acum cateva secunde, consumul de oțet de mere înainte de masă, poate contribui la reducerea poftei de mâncare și, implicit, la controlul greutății. Asta se datorează capacității sale de a oferi senzația de sațietate mai rapid.
    De asemenea, consumul de oțet de mere poate avea unele efecte secundare, cum ar fi arsuri la stomac și iritarea gurii și a gâtului. Așadar, dacă de luni vrei să slăbești, discută cu medicul înainte de a începe să consumi oțet de mere sau orice alt supliment alimentar.
    4. Are proprietăți antimicrobiene și antioxidante:
    Oțetul de mere poate ucide anumiți agenți infectiosi, inclusiv bacterii.
    Tradițional, cand n avem spirt, il folosim pentru dezinfectarea rănilor, dar poate fi folosit si pentru tratamentul ciupercilor unghiei. Sau pentru paraziții intestinali.
    5. Iti reduce aciditatea gastrica
    Contrar a ceea ce ai putea crede, daca consumi regulat oțet de mere, iti poti echilibra pH-ul stomacului. Asa iti reduci aciditatea gastrică excesivă.
    6 . Poate fi folosit si extern
    Cum dupa cum bine stii, otetul nu e doar pentru consum. Otetul de mere poate fi folosit și extern pentru a calma pielea iritată sau pentru a trata unele probleme ale scalpului.
    Otetul de mere este un remediu care ar putea fi recomandat pentru afectiuni de piele precum: acnee, eczeme, uscaciuni ale pielii, eruptii si inflamatii.
    FOARTE IMPORTANT! Medicul dermatolog este cel mai in masura sa iti prescrie tratament medicamentos pentru afectiunile dermatologice pe care le intampini.
    7. Atenție la cantitate
    Încheiem cu o mențiune importantă: consumul excesiv de oțet de mere poate avea efecte adverse. E esențial să-l folosesti în cantități moderate pentru a evita orice complicații. Întotdeauna este recomandat să consulți un specialist înainte de a începe un regim alimentar nou sau inainte de a adăuga oțetul de mere în rutina ta zilnică, mai ales dacă ai afecțiuni medicale preexistente.
    Întotdeauna e recomandat să consulți un specialist înainte de a începe un regim alimentar nou sau de a adăuga oțet de mere în rutina ta zilnică, mai ales dacă ai afecțiuni medicale preexistente.
    ---
    Facebook: / pacientul20
    Instagram: / pacientul2.0
    TikTok: / _pacientul2.0
    EHealthRomania: ehealthromania.com/
    Bun venit pe canalul Pacientul2.0! Aici afli despre SĂNĂTATE PE LIMBA TA și TOATE materialele sunt validate medical. Publicăm săptămânal despre sănătate pe subiecte cum ar fi nutriție, cancer, diabet, hipertensiune, glicemie, dar și interviuri cu doctori din diverse specialități ale medicinei precum oncologie, cardiologie, endocrinologie.
    #sanatate #romania #medical

КОМЕНТАРІ • 18

  • @marianaciobanu2419
    @marianaciobanu2419 2 місяці тому +3

    Unde e Domna ,ca ne am invatat cu Dinsa

  • @marincarazvan
    @marincarazvan 2 місяці тому +9

    Unde e tanti? O vreau pe tanti inapoi ❤

    • @Pacientul
      @Pacientul  Місяць тому

      Vine inapoi! Ne bucurăm și de fețe noi! ❤❤

  • @Dragos2863
    @Dragos2863 2 місяці тому

    abia astept videoul! 😍😍😍

  • @Ionut-Emanuel.Hritcu
    @Ionut-Emanuel.Hritcu 2 місяці тому +1

    Si eu astept

  • @topa8282
    @topa8282 Місяць тому

    Ce parere ai despre jeleurile din otet de mere?

  • @pseudoblackie
    @pseudoblackie 2 місяці тому +4

    Nu mai e tanti cu glumele in rime 😢?

    • @Pacientul
      @Pacientul  Місяць тому

      Este! Dar mai avem și câteva fețe noi! 🤗🤗

  • @feliciadascalu6541
    @feliciadascalu6541 2 місяці тому

    👏🏻👏🏻👏🏻

  • @sabinafrunza
    @sabinafrunza 2 місяці тому

    ❤❤❤❤❤

  • @MariaLazea-pd2oh
    @MariaLazea-pd2oh 2 місяці тому

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • @ReinaS.Muerte13
    @ReinaS.Muerte13 2 місяці тому +2

    👍🏼👍🏼😘

  • @elenapak5272
    @elenapak5272 2 місяці тому

    🇦🇩🇦🇩👍🏻👋

  • @magdalenanemes3999
    @magdalenanemes3999 Місяць тому

    Unde e doamna noastra ,imi lipseste stilul ei.

  • @eugeniavintila9207
    @eugeniavintila9207 2 місяці тому

    Am incercat otet de mere pt par, dar nu imi place. Nu merge pe la toata lumea. Pt mine tot drojdia de bere e mai buna. 😁😁

  • @cristinaprinces1136
    @cristinaprinces1136 2 місяці тому

    Poți miroși a oțet😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • @user-pl5on6jq7x
    @user-pl5on6jq7x Місяць тому

    Dacă nu vine doamna drăguță nu vă mai ascult.

  • @nanibani989
    @nanibani989 Місяць тому

    Iartamă..prea multă bla...bla...bla...fară idei f bune...există tratamente scurte cu efect f mare....ex cu urechelnită cu vin si miere polifloră...cu suc facut din telina si lamăie....cu ceai de pufulita cu flori mici si ghimpe. Punkt...oameni nu ascultati pe toti amatorii de pe net....😂