Elektrikli otomobilde Bataryanın ömrü ne kadar?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 9 лют 2025
  • Ufuk Sandık ve @volkandemirkusak Otomotiv Sohbetleri’nde elektrikli otomobilleri konuşuyor.
    Alman danışmanlık şirketi P3’ün kapsamlı araştırmasına göre elektrikli otomobil bataryalarının ömrü beklenilen tam tersi daha uzun.
    7 bin elektrikli otomobilden elde edilen ve sadece 300 bin kilometreden fazla yol yapmış araçlar araştırıldı.
    Araştırmanın sonuçlarına göre, elektrikli otomobillerin batarya ömürleri ilk 30 bin kilometrede daha hızlı bir şekilde düşerek yaklaşık yüzde 3 kayıpla yüzde 97’ye geriliyor.
    Ancak yapılan kilometre arttıkça batarya sağlığındaki düşüş hızı da yavaşlıyor. 7 bin elektrikli araçtan elde edilen veriler, 100 bin kilometreye kadar pil sağlığının yaklaşık yüzde 90’a gerilediğini gösteriyor.
    Bu noktadan sonra daha yavaş bir şekilde düşen batarya ömrü 200 bin km ile 300 bin km arasında düz bir seyir izliyor ve pil sağlığı yalnızca yüzde 87’ye geriliyor. Bir elektrikli otomobilin pil sağlığının yüzde 80’lerin altında düşmesinin ise 500 bin km’lerin çok üzerinde olacağı tahmin ediliyor.

КОМЕНТАРІ • 22

  • @sonsuzevren61
    @sonsuzevren61 10 днів тому +1

    Teşekkürler iyi yayınlar..

  • @tolgapolat6224
    @tolgapolat6224 10 днів тому +1

    Teşekkürler, bilgilendirici ve güzel bir bölüm olmuş.

  • @cihangircelebi651
    @cihangircelebi651 10 днів тому

    Bu konuyu merak ediyordum, teşekkürler 🙏

  • @recepinan5338
    @recepinan5338 9 днів тому +1

    şimdi elektrikli arabalarda kullanılan pil teknolojisi cep telefonlarında olduğu gibi lityum iyon türüdür, ve dediğiniz araştırmalarda ne kadar güvenilir muamma Hem madem öyle bir teknoloji var cep telefonu üreticileri neden kullanmıyor bu teknolojiyi hem de birbirleriyle rekabet halindeler.

  • @boatinternationalturkiye386
    @boatinternationalturkiye386 11 днів тому +1

    🎉

  • @omerkaradag2187
    @omerkaradag2187 10 днів тому +1

    Verdiğiniz oranların yanlış olduğunu gerçeği var belki bazı markalar için doğru olabilir ama örnek veriyorum Renault zoe’nin daha 100 bin km’de %85in altına düştüğünü gördüm. Burada önemli olan bu bataryanın kaç TL’ye değiştiği bence bunu insanlar örnek veriyorum 3 yıl 5 yıl sonra kaç TL’ye değiştirebilecek telefon pilini değiştirir gibi uyguna değiştirebilecekse güzel ama arabanın 2.eli 800k pil de 400k olunca kimse almak istemiyor.

  • @RomikTarıverdiyev
    @RomikTarıverdiyev 3 дні тому +1

    Yeşil,

  • @RomikTarıverdiyev
    @RomikTarıverdiyev 3 дні тому +1

    Hepsi,bu avtomobillerden kullanacakdır.

  • @gardolapfuat42
    @gardolapfuat42 6 днів тому

    Arabacı Tayfa grubu olarak duayen gazeteci büyüğümüz Yılmaz Özdil'e acil şifalar dileriz. 😥

  • @gardolapfuat42
    @gardolapfuat42 6 днів тому

    Gezici Tayfa destek birimleri görev başında +1

  • @umut3716
    @umut3716 10 днів тому +1

    🎉❤ hadi bana ciksin lutfen

  • @TulayDemirkusak
    @TulayDemirkusak 11 днів тому +1

    🎉