Gerçekten teşekkür ederim.İnternette o kadar kulaktan dolma bilgiler var ki meslekten bihaber olan insanlar bile yorum yapıyor.Forumlarda sürünüyoruz cidden.Yönlendirmeleriniz için tekrardan teşekkürler.
Şadi Hocam bu videonuzda yazılım mühendisleriyle bilgisayar mühendisleri çok farklı değildir, birbirlerinin işlerini yapabilir demişsiniz.Puan olarak yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinden düşük sırada bulunuyor.Bir başka videonuzda ise lise okuyanlara ( bu arada ben 11.sınıf öğrencisiyim) üniversite sınavınıza hazırlanın, iyi bir üniversiteye gidin , yazılımla,program yazmakla hobi olarak boş vaktinizde ilgilenin ama asıl olarak sınavınıza hazırlanın tarzında bir şey söylemişsiniz.Şimdi burada bir tezat ortaya çıkıyor.Biz kendimizi bu alanda geliştirelim ve iyi bir üniversiteye mi gidelim?Yoksa kendimizi geliştirmeye çok fazla odaklanmadan ilk hedefimiz bu alanda çok iyi bir üniversite(Boğaziçi,Odtu vb) kazanmak mı olmalı? Üniversite ne derece etkilidir hocam ? ODTU , Boğaziçi gibi yüksek üniversitelerden mezun olan bilgisayar mühendisleri daha yüksek mertebelere mi geliyor? Üniversitedeki hoca önemlidir demişsiniz ama iyi hoca da iyi üniversitede bulunmuyor mu?
En cok endisem yorumu beğenen 31 kisi ile bu arkadası dikkate alıp Şadi Hocanın bu tarz videolardan vazgeçmesi. Küçüğünden büyüğüne herkese faydalı eğitimler veren bir kanal burası. Kaç tane kar amacı gütmeden bu tarz video paylaşan kanal varki. Azıcık saygılı olun. Beğenmeyebilirsin kardeşim ama attığın yorum hiç hoş değil
hocam öncelikle böyle bir kanal açıp biz gençleri aydınlattığınız için saolun , ben anadolu teknik lisesi 11. sınıf öğrencisiyim , benim programlamaya merakım var ama nedense c# visual basic gibi programlarda , bi proje geliştirip kendime bir şeyler katamıyorum , yardımcı olursanız sevinirim , ilginiz için şimdiden teşekürler iyi çalışmalar :)
Çok sacma yorum yapıyorsunuz adam diyorki ben burda PC muh. en az 5 k alır desem de bişey katmayacak size daha çok yanılmanizi sağlayacak hala kaç lira alıyor diyenler var
Hocam, belki doğru başlık altında sormuyorum soruyu ancak dediğinizi yaptım, teker teker baktım üniversitelere, hocalarına vb. Aydın Üniversitesi'nde profesör bayağı var - bilgisayar mühendisliğinde - ancak bilg. müh. mezunu mudur değil midir yazmıyordu, google'dan arattım yine yok, bulamadım. Medipol üniversitesi'nde gördüğüm kadarıyla hocalar bilgisayar mühendisi mezunu değil - çoğu - ve orayı tercih ederde ya iyi bir eğitim alamazsam diye korkuyorum. Şu an için Beykent Üniversitesi mantıklı duruyor. Çünkü hocaların çoğu bilg. müh. mezunu. Sıralamam çok yüksek olmadığı için bu üniversitelere bakıyorum. Medipolu belirtmemin sebebi de bazı meslektaşlarınız (tanıdığınız) orada bildiğim kadarıyla. Tercih dönemindeyiz, yorum atarak bilgilendirirseniz çok sevinirim :)
farklı sitelere mi bakıyoruz bilmiyorum ama ben ana sayfasına girdiğimde bu üç üniversitenin de kadrosunu görebiliyorum. Aydın üniversitesinde bilgisayar mühendisi yok (sayfaya girip CV yazan yerlere tıklarsanız atmosfer biliminden, işletme yönetimine kadar alakasız bölümlerden kişilerin kadroda yer aldığını görebilirsiniz). Beykent üniversitesinde 3 hoca görülüyor ve evet 3'ü de bilgisayar mühendisi ama 3 sayısı oldukça az. Eksiği yarı zamanlı hocalarla tamamlamaya çalıştıkları anlaşılıyor. Medipol ise bu sene ilk kez öğrenci alacak, mühendislik fakültesinin diğer bölümlerinde işi ciddi tuttuğunu biliyoruz ama bilgisayar mühendisliği konusunda ne olacağı henüz belirsiz, şu an için yeterli kadrosu yok, zaman içerisinde bu eksiği tamamlar mı bilmiyoruz, risk var. Kısaca 3 üniversite için durum budur. Başarılar dilerim.
abi, hoca çok önemli demişsin. doğru görünüyor evet ama asıl nokta kişinin kendini geliştirmesi ve network'unu genişletmesidir değil mi ? sonuçta hoca tecrübelerini sunucak fakat bu bilgileri başka kaynaklardan da alabiliriz.. asıl merak ettiğim ise üniversite bittikten sonra kişi kendini nasıl geliştirebilir? sertifikalı kurslar, yabancı dil, yöneticilik dersleri gibi eğitimler yurt dışında ne gibi yöntemlerle alınabilir? video için de çok teşekkürler
9m.no hocam bu shortener alt yapisini analiz edebilirmsn? Bu shorteneri 8m.no diye ayni alt yapisiyla yazilabilir mi? Cook lazim bu shortener bana.yardiminizi bekliyom.
Hocam Merhabalar... Ben lise 3 öğrencisiyim şu dönem de gideceğim bölümü gerçekten umursamak istedim... Ne yaptıysam şu illet pc yi hayatımdan çıkaramadım illet dediğim konusu neden diye sorarsanız hani hep diyolar ya şu ygs lys için 2 sene ayırın işte ben bunu ayıramıyorum çünkü PC den kopamıyorum... Ingilizce üzerine gitsem öğrenebileceğim bir dil olarak görüyorum... Hocam şimdi sorum şu ben kodlama vesaire üzerine hiç bir bilgi edinmedim şuana kadar... Ve şimdi şunu sorayım Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği'ni birbirinden ayıran şey birinin hardware diğerinin software olması diye anladım peki hocam Benim amacım bilgisayar oyunları hakkında hile vesaire hack üzerine velhasılı kelam Birşeyler üretmek ama bu direkt olarak oyun değil küçük şeyler tasarlamak yardımcı olmak diyebiliriz hocam ben gerçekten nereye gitmeliyim ? Dediğiniz şeyleri yavaş yavaş yapmaya başlayacağım Hocaları inceleyeceğim okulları inceleyeceğim ama nereye gitmeliyim ? Şimdiden teşekkür ederim ve küçük bir bilgi daha vermek istiyorum kendimden dakikada 110 kelime yazma gibi bir hızım var bu klavye üzerinde Küçüklüğümden beri kasa açıp temizlerim ama hiç bunları çok fazla severek yapatığım söylenemez. Genel olarak kasaya değil programlara ilgim var yani software e ilgim daha fazla ama sizin şahsi fikrinizi şimdiden merakla bekliyorum.
Abi merhabalar, videolarını oldukça beğeniyorum, bilgilendirici içerikler için teşekkür ederim. Lâkin sormak istediğim bir soru var. Dürüst olmak gerekirse bilgisayarlarda oldukça yetenekliyim, tek yeteneğimin olduğu konu bu. Hayatım boyunca yazılım mühendisi yahut bilgisayar mühendisi olmak istedim. Visual Basic, C# dillerini biliyorum. Gelecekte yazılım geliştiricisi olmak istiyorum fakat çok kararsızım. Atılım Üniversitesi'nin %100 burslu yazılım mühendisliği bölümü hedefim, lâkin üniversite işe girmemde engel olur mu bilemiyorum. Ona göre daha da zorayıp ya da olamaz da bu sene kazanamazsam gelecek sene mezuna kalıp daha iyi bir üniversitenin (misal Hacettepe Üniversitesi'nin) bilgisayar mühendisliğini mi yazsam kararsızım. Tekrardan teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum...
mümkün olan en iyi üniversiteye girmenizi tavsiye ederim, belki bu yaşlarda yaybedeceğiniz 1 yıl, 50 yıllık kariyerinizde çok şey değiştirebilir. Ayrıca üniversite puanları bir üniversitenin iyi veya kötü olduğunu anlamak için tek kriter değildir, şuradaki videolar yardımcı olacaktır: ua-cam.com/video/XPBlOScfLtg/v-deo.html Başarılar
@@Dalmorf ben de ayni durumdayim 23 yasinda uniyi biraktim. Deniz ulastirma ve isletme ya da makine bolumune bak hem iyi para var hem 4 seneligini bitirirsen rahat is bulursun. Yaptigin is cok zor olacak 3-5 sene calisir birakirsin ayda 2000 dolardan fazla net geliri var isin. Ama Iyi arastirman lazim dolandirici sirketlere bakayim deme vasifsiz elemana 2k-3k dolar veriyoruz ilanlari yalan
Bir şey söylemek istiyorum biraz eski bir videoya yazı yazmış olacağım ancak demek istediğim bir şey var eyvallah çok güzel açıklamışsın üniversite tercihini falan çok güzel anlatmışsın abi ancak şöyle bir sıkıntı var biz tercih yaparken ailemizin ne dediğini sana kısaca söyleyeyim ''Oha 2 senelik bölüme mi gidiceksin o ne be öyle hiç gitme üniveristeye daha iyi!'' gibi cevaplar geliyor o yüzden o kadar kolay değil yazılım mühendisliğini okumak.
2 Yıllık olanları var o zaman çünkü abim 2 yıllık okuyor aslında başta jeofizik okuyordu ancak tekrar sınava girdi ve yazılım mühendisliğine gitti ve 2 yıllık :D sanırım değişiyor sonra 2 yıldan sonra tekrar sınava girip başka bir şey yapacak tam olarak onu bilmiyorum. (Bu arada hızlı cevap için çok teşekkürler vede cahilliğim den dolayı kusura bakmayın yaşım 16 ve bazı şeyleri öğrenmeyi çalışıyorum.)
hocam mesela ben bilgisayar mühendisliğini okudum ve hacker olmak istiyorum, hani şu bankaların güvenlik sistemin deki hataları açıkları falan tespit edip giderip düzelten White-hat yani beyaz şapkalı hackerlar , ayriyetten hackerlığın eğitiminide mi alıcam ?ve nasıl alıcam ?
temelleri öğrenmeniz gerekiyor, ağ güvenliği veya yazılım güvenliği bilgilerini öğrenebilmeniz için çok iyi ağ ve yazılım bilgisine sahip olmanız gerekiyor (gerçek hacker'lıktan bahsediyorum, yoksa lamer olmak için basit bir iki hile öğrenmek yeterli). Bu temel bilgiler ise üniversitede veriliyor. Ardından bunun pratiğe dökülmesi için uygulama bazlı örnekleri öğrenmeniz gerekiyor. Yani daha açık olması açısından bir router nedir? bir routing protokolü nedir? tcp/ip nedir? gibi basit kavramları buralarda kullanılan algoritmaları (mesela en kısa yol algoritması) ve hangi algoritmanın nasıl avantaj ve dezavantajları olduğunu, üniversitede öğrenirsiniz ve basit anlamda bir tasarım yapacak seviyeye (yine örnekten gidecek olursak bir protokolü kendiniz tasarlayacak seviyeye) gelirsiniz. Ardından bunun örneklerini anlayıp açıklarını bulmanız çok daha kolay olacaktır. Örneğin bir web sunucusunu siz kodlayacak seviyeye geldikten sonra IIS veya Apache gibi bir sunucu sizin öğrendiğiniz teorik yapının bir örneği halindedir, bu yapıyı analiz etmeniz ve açıklarını bulmanız çok daha kolay olur. Ama tek başına teori de yeterli değil pratik de ikisi birlikte olmalı.
LÜTFEN CEVAPLAYIN ! : Hocam şimdi sizin hacker yetenekleriniz yada bilginiz varmı ? yani en basitinden söylüyorum bir facebook hesabı hackleyecek bilgileriniz size öğretildimi yada bilginiz varmı ( herhangi bir istek değildir soru sadece) teşekkürler
hocam bir sorum daha var bilgisayar mühendisligi okuyup oyun programlıya biliyorum diye biliyorum ama kaariyer.nete aradım oyun programcısı filan iş yoktu oyun geliştiricisi diyede aradım iş cıkmadı benmi yanlış aradım yoksa işler azmı oyun programcısında teşekürler.
Evet oyun programcısı veya geliştiricisi dediğiniz iş kolu Türkiyede çok gelişmiş bir kol değildir. Ne yazık ki çok az sayıda firma bu işlerle uğraşıyorlar ve çok fazla pozisyon doğmuyor. Yanlış aratmamışsınız, belki teknolojileri aratmanız daha fazla avantaj sağlayabilir (şu videoya bir bakabilirsiniz : ua-cam.com/video/g6WSATt4WGc/v-deo.html ) başarılar
Hocam merhabalar kocaeli universitesinde gorsel iletisim okuyorum fakat liseden bilisim cikisliyim ve kod yazmayada hakimim bilgisayar muhendisligi okunmadan yinede bilisim sektorunde calisa bilirmiyim ? Simdi bilgisayar muhendisligi niye secmediniz derseniz hocam sayisalci degildim bilisim bolumu okudum fakat meslek lisesinde belki bilirsiniz ders kalitesi cok kotu hocam
Hocam merhaba, Ben aldigim puanin cok altinda ki Izmir Yuksek Teknoloji Enstitusu'nu tercih ettim ve kazandim. Sebebi %100 Ingilizce egitiminin olmasi ve akademik kadronun yurtdisi deneyimlerinin olmasiydi. Ben sinavda sadece 2 bos biraktim Matematikte ve gerisi dogruydu. Puanim fizikten gitti ki mahvetmistim. Sirf matematige olan ilgim beni Bilg. Muh.ne getirdi. IT cok gelisen ve surekli yenilenen bir sektor. Bu sektor de calismak ve basarili olmak icin universite tercihimde dogru karar verdigimi soyleyebilir misiniz? Yani su ana kadar dusunup yaptigim tercihler size gore mantikli miydi? Fikrinizi onemsiyorum. Tesekurler. Not: Duruma gore universiteler arasi gecisi her zaman aklimda turuyorum.
evet doğru. Yani matematikten iyi birisi için bilişim daha tercih edilebilir bir bölümdür. Fizikte iyiyseniz farklı bölümler olabilir, mesela elektronik müh. daha doğru olabilir ama bilgisayar mühendisliği matematiğe daha doğrudan bağlı. Diğer konular da doğru tespitler, yani %100 ingilizce, akademik kadronun yurt dışı deneyimi vs. Başarılar dilerim.
ilk senelerde temel mühendislik okursunuz ve lisedekine benzer içerikte bazı dersler vardır ancak özellikle 3. sınıftan sonra tamamen bölüm dersleri başlar ve bunlarla çok alakası yoktur (matematik hep devam eder). Başarılar
Ben bilgisayar‘la ugrasmayi seviyorum. Nasil kodlamaci olunur? Bana yazabilirmisiniz adim adim ne türlü kitap okumam gerekir ilk kodlama icin? Cevap yazarsaniz sevinirim.
Sevgilim hocam oyun sektörü hakkında bir video istiyorum.Ayrıca benim yurtdışında kalıp okuma şansım var bunu değerlendiriyim mi sizce avrupadaki durumlar nasıl ? yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler
yurt dışı çok büyük bir alan ve hangi ülke olduğuna göre sorunun cevabı çok değişir. Benim kişisel görüşüm her insanın farklı kültürler farklı ülkeler görmesi, orada bir süre kalıp yaşaması ve bunun insanın gelişiminde çok önemli bir rol oynadığı yönünde o yüzden mutlaka tavsiye ederim ama bunun sizin hayatınız açısından bedelini bilmiyorum, bunu ölçüp tartacak olan sizsiniz. Oyun sektörü için bir iki videomuz kanalda var onlara bakabilirsiniz ama belki teknik birşeyler hazırlayacağım ama yakın zamanda olmayacak gibi duruyor. Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramları Anladım hocam aslında farklı kültürler görüp dilimi geliştirmiş birisiyim ben ilk okulumu Belçika'da geçirdim flemenkce, Fransızca öğrendim tabi bunların etkisiyle bir taraftan ingilizcemde gelişti daha sonra türkiyeye gelip orta okulu bitirdim ve sınava girdim güzel bir Sonuç geldi şükürler olsun. Şuanda lise okuyorum acaba Belçika'da devam mı etsem bilemedim.. cevap için teşekkür ederim
abi simdi biz bilgisayar muhendisi olduk diyelim veya yazilim muhendisi bu bolumere mi ayriliyo yoksa mesela veri tabani , oyun programlama , uygulama programlama hepsinimi ogreniyosun ?
hiçbirini öğrenmiyorsunuz. Bilgisayar mühendisliği size teorik eğitim, bir disiplin, formal bir bakış açısı kazandırır. Bunu herhangi bir uygulama alanına aktarmak sizin işiniz, ki genelde bu sektöre atıldığınız ilk bir iki yıl içerisinde mümkün oluyor. Çoğu üniversitede artık uygulamalı dersler konulmaya başlandı ama bu bir gereklilik değil.
+BilgisayarKavramlari nasil yani kodlamayi ogrenip sonrasinda hangi konuda calisicaginiza siz mi karar veriyosunuz teoride anlatildigini zaten biliyorumda hani bolumlere mi ayriliyo yoksa anltilanlar kodlamayi ogrendigin zaman mesela oyunlarun farkli bir dili uygulamanin farkli bi dilimi var ?
bakın birinci sınıftan itibaren bilgisayar mühendisliğinde size bir omurgaya oturtulmuş şekilde programlama anlatılır. Bu bölümün ana omurgasıdır, birincisi sınıftan 3. sınıfa kadar devam eder. Bunun yanında yine temel kabul edilecek dersleri alırsınız (veri tabanı, yapay zeka, derleyici tasarımı, işletim sistemleri, network gibi). Bütün bu derslerde kavramlara giriş yapılır (zaten programı açıp bakarsanız hepsi xxx'e giriş şeklinde geçer yani hepsi giriş seviyesidir). Bunların yanında seçmeli derslerle ilgilendiğiniz alanda kendinizi geliştirirsiniz. Sonuçta işin vizyonunu almış olursunuz ancak bunların hiçbirisi size uygulamada bir şey yaptırmayı hedeflemez. Basit uygulamalar yaparsınız ama piyasadaki kurslarda aldığınız derslerden farklı olarak teorik eğitimi veriri. Pratik olarak yaptırlanların hepsi bu teoriyi beslemek içindir. Teorik bakış açısını kazandıktan sonra uygulamayı istediğiniz alanda yaparsınız. Mesela örnek olması açısından bir program yazacaksınız diyelim, hangi dilde yazılması gerekiyorsa o dili kısa sürede öğrenir yazarsınız, hatta bunun ötesinde hangi dilde yazılmasının daha doğru olacağına karar verebilirsiniz, hatta daha ötesinde gerekiyorsa bir proje için önce yeni bir dil tasarlayıp sonra projeyi bu dilde yazabilirsiniz, teorik eğitimin amacı budur. Teorik eğitimi piyasadaki kurslarla karıştırmayın, bir kursta size bir dili motomot şekilde öğretirler, felsefesi yoktur, tasarımı yoktur, ruhu yoktur, zamanla o dili çok kullanarak bu seviyeye inebilirsiniz veya inemezsiniz bu size kalır. Umarım anlatabilmişimdir ama şöyle bir söz vardır, "yaşanmadan bilinmez" diye, belki de ne kadar anlatırsam veya anlatmaya çalışırsam başaramayacağım, yaşamanız gerekiyor.
+BilgisayarKavramlari son soyledigin sozde cok haklisin abi ama cok tesekur ederim cidden bu gayretin bu anlayisin icin ne zaman ne yazsam sıkılmadan cevap verip yardimci olursun gun gelirde iyi bir muhendis olursam ve kazanirsam sizden bahsedip size kesinlikle ulasicam tekrardan cok sagolasin abi 😊
bu tip şeyler için bölüm seçimi yapılmaz, bir iki kursa gidip öğrenebilirsiniz, bölüm seçimi sizin hayatınız boyunca sürecek meslek seçiminizin bir adımıdır. Başarılar dilerim.
YTÜ ile yıldız tekniği kastediyorsanız, bildiğim kadarıyla eğitim içeriğinde ingilizce oranı oldukça düşük. Teknik terimleri belirli seviyede öğrenebileceğiniz anlaşılıyor ama yine de pratik şekilde konuşacak bir akıcılık olacağını sanmıyorum. Kendiniz bu açığı ilave bir gayretle kapatabilirsiniz (kurs, yurt dışında kalmak vs. vs.)
teknik üniversite teriminin doğrudan bir etkisi yok. Daha çok tıp fakültesi olmayan ve mühendislik ağırlıklı üniversitelere verilen bir isim. Bu anlamda mühendis kökenli rektörleri ve üst yönetimi olması ihtimali daha yüksek gibi yansımalar var ama doğrudan bölüme ve eğitime bir etkisi olmadığını söyleyebilirim. Yabancı dilin ingilizce olması gerektiğini her zaman söylüyoruz. Hoca kadrosunu son yıllarda sürekli arttırıyor ve zaman içerisinde daha kaliteli eğitim ve daha iyi bir bölüm olduğunu söyleyebilirim. Ancak her zaman söylediğim gibi bir bölümü tek başına ele almak hata olur, buradaki soru alternatifleriniz neler ve bu alternatifler arasındaki en iyi seçim hangisi. Yani yıldızın yanına bir üniversite koyarsanız iyidir, başka bir üniversite koyarsanız kötüdür, hangi üniversite ile karşılaştırma yaptığınız çok önemli ve bu karşılaştırmaların nasıl yapılabileceğini, bilebildiğim kadarıyla şu videoda anlatmıştım: ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html Başarılar
hocam merhaba. anadolu lisesi 10.sınıf öğrencisiyim ve bilgisiyarlarla gerek programlar gerek kodlar cok haşır neşirim. Yazılım mühendisliği hakkında araştırmalar yapıyorum sizce önü açık mıdır iş olanagı az mı fazla mı bana bir yol gösterir misiniz? Lütfen cevaplayın Teşekkürler
Türkiyedeki yazılım mühendisliklerinin bilgisayar mühendisliğinden pek farkı yok. Her ikisi için de benim tavsiyem iyi bir üniversitede okuyun. Çünkü çok kötü üniversiteler de var (bu alanda) çok iyileri de var, ve belirleyici olan daha çok buradaki eğitim kalitesi oluyor. Hangi üniversitelerin iyi olduğu ve eğitim kalitesine göre üniversitenin nasıl seçileceği sorusuna cevap olması için de bu videolar var, belki faydası olur: ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html Başarılar
bu universiteler baktımda yazılım için ingilizce diyor burda ki ingilizce yazılımlamı alakalı yoksa bazı universiteler iniglizce ders veriyor onunlamı alakalı .?
hangi üniversiteleri kastediyorsunuz bilmiyorum ama üniversitedeki ingilizce programlarda hem hazırlık seviyesini geçecek ingilizceniz olması beklenir hem de bölüm dersleri ingilizce anlatıldığı için terminoloji bilginiz oluşur.
Hocam, ben Azerbaycanda yaşıyorum ve üniversiteyi Türkiyede okumak istiyorum. Bazı maddi, manevi sıkıntılardan dolayı zamanında YÖS ve ya SAT sınavlarına hazırlanamadım. Ve bundan sonra da hazırlanmaya vaktim yok. Çünkü üniversiteye girmesem ekimde askerliğe gideceğim. Yani anlayacağınız tek çarem lise diplomasıyla üniversiteye kabul olmam ve okumam. Ayrıca pahalı üniversitelerde de okumaya maddi gücüm yetmez. Hem okuyup hem de kalacağım yere para ödemeliyim çünkü. Hocam siz benim için uygun bir üniversite önerirmisiniz. Benim uzun uzun araştırmaya vaktim yok. Bir an önce başvuru işlemlerine başlamalıyım. Yazılım ya da Bilgisayar mühendisliğini seçmeyi de size bırakıyorum. Benim onu ayırt edecek kadar bilgim yok zaten. Lütfen cevap yazın hocam. Şu an odak noktam sizsiniz. Teşekkürler.
Hocam ben meslek lisesi çıkışlıyım şu an ygs ye mezun olarak hazırlanıom. pc mühendisliği istiyorum .Ama çoğu şeyi sınav sisteminden dolayı unuttum. yani çok zayıfım diyebilirim. üniversite hedefim yüksek %100 burslu istanbulda bi üniversite istiyorum . inşaallah kazandırsam orada bi sıkıntı çekermiyim. saygılar. .
Hayır çekmezsiniz. Tabi çalışırsanız. Bilgisayar mühendisliğini herkes yapabilir, ama çalışmak şartıyla. Çalışıp bütün farkları kapatabilirsiniz. Bakın bilgisayar mühendisliği matematiksiz olmaz ve normalden biraz daha fazla matematik bilgisi gerektirir. Ama bölüme, matematiği hiç bilmeyen birisi bile girebilir, tabi bu farkı çalışarak kapatmak zorunda olacak. Yani kimse annesinden matematik profesörü olarak doğmuyor, herkes sonradan öğreniyor. Siz ilk okulda, lisede öğrenmediyseniz sonradan öğrenemezsiniz diye bir kural yok, çalışır kapatırsınız. Özetle girerken herkes girebilir, ama çıkarken herkesin iyi derece matematik bilmesi gerekiyor. Bu farkı arada kapatabileceğinize güveniyorsanız gönül rahatlığıyla bölümü yazabilirsiniz. Başarılar dilerim.
lys sonuclari aciklandi ben deli gibi bilgisayar mühendisi olmak isterken yasadigim sehirde izmirde sadece insaat ve makina tutuyor. ben bilgisayar mühendisliği konusunda oldukca hevesliyim. bu işte üniversite kalitesi ne kadar önemli lütfen yardımınızı bekliyorum hocam
önemli faktörlerden birisi, dünyanın sonu değil elbette ama özellikle yeni mezun olup ilk kez iş arıyorken üniversitenin ismi oldukça etkili olabiliyor. Şu videoları izlemenizi tavsiye ederim: ua-cam.com/video/DmIrDonz7J0/v-deo.html ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html ua-cam.com/video/O6R5TlxaAzY/v-deo.html Başarılar dilerim.
ne söyliyeyim ki bilemiyorum. Türkiye için biraz lüks gibi. Dünyadaki oyun sektöründe dönen para, filim sektörünü geçeli yıllar oluyor, peki bu durum Türkiyede nasıl? Türkiyede dönen filim bütçelerine ve oyun bütçelerine bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Video çekmesem daha iyi moral bozucu bir video olabilir.
+BilgisayarKavramlari hocam lise 2 ye gectim 1.sinifi duz okudum ama 2.senemde bilgisayar muhendisligi alaninda okucam kod yazmayi feln ogrencz okulumda sadece bi bolum var muhendislik ister yazilim olanini secion ister bilgisayar
Yazılım Mühendisi olmak istiyorum ancak yaşıtlarıma bakıyorum çoktan birçok dil biliyorlar, çeşitli yarışmalara katılmışlar yani epey yol kat etmişler. Ben işin daha çok başındayım , yine de yazılımı tercih etmeli miyim? Mezun olduğumda o arkadaşlarla aramda çok büyük fark olur mu?
kardeşim asla pes etme ben 14 yaşından beri istiyorum fakat yapamam diye korktum şimdi 16 yaşındayım yeni yeni algoritmayı öğrenmeye başlıyorum asla pes etmeyide düşünmüyorum.
hocam bilgisayar programcılığı için için illa lisede o bölümü okumak gerekirmi yoksa herhangi bir lisen mezun olup üniversite o bölümü okuyup bilgisayar programcısı olabilirmiyim
aslında ikisi farklı bölümler ama Türkiye'de aralarında çok fark olduğunu söyleyemem (Farklar için şu video faydalı olabilir : ua-cam.com/video/bJKntaXTLlQ/v-deo.html ) Tercih açısından size tavsiyem öncelikle akademik kadrosuna (hocalara) önem vermeniz, yerinizde olsam alternatifleri sıralayıp (yazılım / bilgisayar fark etmeksizin) ingilizce eğitim vermesi, hoca kadrosu ile başlayan ve şu videolarda detaylıca anlattığım farklara bakardım ve ona göre bir tercih yapardım: ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html Başarılar
Merhaba hocam. devlet üniversitesi olan ODTÜ mü, yoksa vakıf üniversitesi olan Bilkent mi tavsiye edersiniz? Bir de bu okullarda okurken çalışma işi nasıl olur? Teşekkürler.
yurt dışındaki işler için üniversitelerin etkisi çok fazla değildir. Akademik devam edecek arkadaşlar için üniversitenin önemi var (işi bilen çoğu üniversitenin elinde türkiyedeki üniversitelerin sıralması var ve iyi üniversiteden gelenleri tercih edebiliyorlar) ancak piyasada bu çok uygulanmıyor. Başarılar dilerim.
Senelerce bilişim dünyasındaki arkadaşlar bağırıyor,bilgi ona sahip olanındır.Avantajı siz kendi beyninizde elde edersiniz,projelerinizi dünyaca kabul gören sitelere koyarsınız,beğenirlerse teklifler zaten size gelir.
üniversite tercihleri ile ilgili bildiklerimi ve lisans seviyesinde birisinin tercih ederken nelere bakabileceğini şu oynatma listesindeki videolarda detaylıca açıkladım : ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html Konumum itibariyle lütfen üniversite ismi vererek iyi veya kötü dememi beklemeyin ancak bu videoları izlerseniz oldukça iyi bir seçim yapabileceğinizi (imkanlarınız/puanınız açısından) düşünüyorum. Başarılar dilerim.
Selam benim 15 yasim var 9a geciyorum ve bilgisayar muhendisliyine cox hevesim var azerbaycanliyim bilgisayar muhendisi olmak istiyorum ve şimdiden 9cu sinifim kursa gidiyorum
bunlar kesişimi ve farkları olan kümeler gibi düşünülmeli. Türkiye için soruyorsanız yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğinden kopmuş bir daldır. Dünyadaki standartlar açısından soruyorsanız, hiç alakası olmayan iki disiplindir (computer engineering ve software engineering). Belki computer science ile software engineering ve computer engineering kesişimleri olduğu söylenebilir, bu açıdan bakınca ortada bilgisayar bilimleri vardır denilebilir.
MTOK bilgisayar mühendisliğini (yani teknoloji fakültelerini) genel olarak önermiyorum (sebebi hoca kadrosundaki yetersizlik ve bilgisayar mühendisliği eğitimini bilgisayar mühendisi olmayan kişilerin veriyor olması). Bununla birlikte sizin durumunuzda yapabileceğiniz daha iyi bir alternatif varsa önceliği buraya vermenizi, ancak son çare olarak elinizde bu ihtimal kalıyorsa, diploma için bu bölümü okumanızı, sizin iyiliğiniz için tavsiye ederim. Başarılar dilerim.
abi ben manisa celal bayar yazilim istiyorum sence kaliteli egitim alabilirmiyim 90 binle aliyo is sikintisi olur mu yani Boyle 4 5 bin lira kazanabilirmiyim
şu videolarda ceavplıyoruz: ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html ua-cam.com/video/4Hm9XI-8fYg/v-deo.html ua-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/v-deo.html ua-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/v-deo.html ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html izledikten sonra net bir fikriniz olur. Başarılar
hocam benim bir sorum var : ben fen lisesi 3 . sınıf öğrencisiyim - Java , c# ,vb , asp.net,php ,JavaScript gibi dilleri biliyorum , Python u yeni öğreniyorum ; xml ve xml teknolojilerini biliyorum bilgisayar mühendisi olmak istiyorum üniversiteden sonra Yurt dışında çalışmak istiyorum sizce boyle bişey imkanlı mı ( Developer olabilir miyim ) bu konuda biraz tedirginim ? tavsiyeniz nedir ?
olabilir tabi neden olmasın? Tabi mümkünse iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği (veya benzer bir bölüm) okursanız sizin için çok daha avantajlı olur. Şurada bilebildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım. ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
Mehmet YILDIZ kardeşim eğer gerçekten bilişim okumak istiyorsan üniversitenin çok önemli değil.gerceketen önemli olan kendini geliştirmek ve cv ne faydali seyler yazman
Mehmet YILDIZ verdiğin örneklerde çok pür bir noktaya bastın İTÜ ve ODTÜ veya bahçeşehir üniversitesi onlar sana iyi bir misyon kadar .. Elazığ Fırat üniversitesi yazılım mühendisliği okusan şirketin sana soracağı ilk şey ne biliyorsun olacak..
+Emrah DENİZ bunun farkındayım ama sonuçta otdü Bilkent gibi üniv . bildiğimizin ötesini öğrenmemizi sağlar . sonuçta bilgi güçtür . aynı Zaman'da otdü itü Bilkent yurtdışı staj eğitim ve proje desteği sağlıyor benim istediğim de yurt dışına çıkma
bilgisayar mühendisliği bir eğitimdir. Yazılımcılık (ki uydurma bir kelimedir) bir iş / pozisyon olarak kabul edebiliriz, her bilgisayar ''yazılımcı'' olması gerekmediği gibi her ''yazılımcının'' da bilgisayar mühendisi olması gerekmez. Şu video biraz fikir verebilir: ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html
Elektronik mühendisliği çok mu kötü hocam hiç mi tutmaz Dr. Ali manzak ile videonuzu izledim ben meslek lisesi veritabanı mezunuyum asp c# sql az da olsa Oracle biliyorum. Hastanede bilgi işlemde staj yaparken öğrenmiştim Oracle'ı ama elektronik mühendisliği eğitimi Almayı çok istiyorum elektronik gün geçtikçe daralıyor diyorsunuz bu böyle mi gider yoksa açılma şansı Yok mu
maaşları etkileyen kriterleri şurada: ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html para olarak değerleri ise şurada: ua-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/v-deo.html ua-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/v-deo.html bulabilirsiniz.
Nursel Sener google yök atlas yaz kardeşim hangi üni gitmek kaç puanla gitmek hangi yıl kaç kişi aldı vs üni hakkında bütün bilgileri veriyor oraya bak
Hayır gerektirmiyor. ua-cam.com/video/pUGHbEGQj0g/v-deo.html ua-cam.com/video/rRKnsMSwhOk/v-deo.html ua-cam.com/video/bJKntaXTLlQ/v-deo.html Ve genel olarak dersleri hakkında fikir için: ua-cam.com/video/pUGHbEGQj0g/v-deo.html&list=PLh9ECzBB8tJOmOydGaV7xr9h13ooEjBkV
Hocam merhaba. Ben bu sene sınava girip Maltepe Üniversitesinde Yazılım mühendisliği kazandım. İlk tercihim Bilgisayar Mühendisliğiydi ama tutmadı. Bilişim sektöründe olan bir abim bilgisayar mühendisi olmamı daha çok önerdi devlet bile yazılım mühendisi almıyor dedi. İşe başlayınca 2000 tl yle başlarsın dedi. Ama bilgisayar mühendisi olursam 3500 tl yle işe başlayacağımı söyledi. Bunun doğruluğu nedir? Sizce ben bilgisayar mühendisliğine geçmeye çalışmalımıyım, kafam çok karışık bir fikir bekliyorum?
açıkçası bilgisayar mühendisliği, bilişim sektörünün ana hattını oluşturur. Diğer bölümler bilgisayar mühendisliğine göre kendini konumlar. Videoda da söylediğim gibi yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğindeki birikmeyi azaltmak için kurulmuş bir bölümdür (Türkiyede). Maltepe üniversitesi gibi özel üniversitelerde yazılım mühendisliği kadroları bilgisayar ile paylaşımlıdır, yani aynı hocalar dersinize girer. Müfredatın büyük çoğunluğu da tahminimce aynıdır (kontrol etmedim ama tahmin ediyorum). Dolayısıyla bilgisayar mühendisine yakın bir eğitim alırsınız. Mezuniyet sonrası için bilgisayar mühendisleri odasına kayıttan tutun çoğu işe başvuruda bir fark olmaz, aynı haklara sahip olursunuz. Burada kritik nokta bilgisayar mühendisliğine geçecekseniz hangi üniversitede geçeceğiniz. Yine maltepe üniversitesi ise çok fark olmayacağını söyleyebilirim. Farklı bir üniversite ise o zaman akademik kadrosuna bakın derim, hangi üniversitede bilgisayar mühendisliği kökenli (lisans + doktora) hoca fazla ise o üniversiteyi tercih etmenizi tavsiye ederim.
Başlığa atmışsın maaş içerik boş developer konuşuruz maaşını demissin konuşmamışsın başlığa bilgisayar mühendisliği meslek değildir deşeymişsin daha çok izlenirdin
bilişim sektörünün önü açık. ua-cam.com/video/_HljlWb2vgM/v-deo.html şayet proje yönetimi (yönetim) gibi konulardan hoşlanıyorsanız yazılım mühendisliği, şayet teknik konulardan hoşlanıyorsanız bilgisayar mühendisliğini tavsiye ederim. Ancak her durumda gideceğiniz bölümdeki akademik kadroya bakın. ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
çalışırsınız tabi ama ihtiyacınız olan bilgilerin sonradan tamamlanması gerekiyor. Unutmayın, sektör ihtiyaçları ile üniversitede aldığını eğitim arasında her zaman fark olur (olmalıdır da), bu farkı kapatmak size düşüyor. Bu anlamda bakında bilgisayar mühendisliği daha yakın bir eğitim sunar. Başarılar
anasını satiym o kadar zeki olalım 490lık lisede okuyalım çalışıp çırpınıp ilk 3 , 4 bine girelim itü de pc mühendisliği düşünelim , sonra evinde video izleyerek yazılım öğrenmiş bi meslek liseliyle aynı statüde olalım . aynı olmasa bile kesinlikle sağladığım avantajın bu kadar uğraşa değeceğini zannetmiyorum. pc yi seven herkes ne kadar mal bi insan olsa ne kadar matematikten sayısaldan zerre anlamasa bile pc mühendisi olabiliyor . çok zoruma gitti . ideallerimi değiştirme vakti geldi sanırım diğer insanlarla aynı statüde olmak için boşa emek harcamak istemiyorum.
yazılım ile kast ettiğiniz yazılım geliştirme konusunda bir kariyer ise, zaten bilgisayar mühendisliği eğitimi çok daha yakın bir içerik sunar. Yazılım mühendisliğinde de programlama bilgisi vardır ancak bilgisayar mühendisliği kadar kodlamaya hakim olamazlar (daha çok işin yönetim kısmı gibi konularda daha iyi bir eğitim aldıklarını söylemek gerekir).
:) hacker maaşı diye bir kavram yok, bilgi güvenliği konusunda çalışanlar var, bunlar da üçe ayrılır, ağ güvenliği, yazılım güvenliği ve sistem güvenliği. Bakın bu konuda hazırladığımız videoları seyretmenizi tavsiye ederim. Ortalama bir durum olarak sektör ortalamasına yakın veya biraz altında maaş aldıklarını söyleyebilirim. ua-cam.com/video/HfHnW5RBdNg/v-deo.html ua-cam.com/video/Ehu9l_MOKpY/v-deo.html ua-cam.com/video/9BjPU01RB1g/v-deo.html ua-cam.com/video/UW-7W18y6dQ/v-deo.html ua-cam.com/video/9zKg85u-gwU/v-deo.html
hocam maaşı öğrenmek için girdik videoya maaş harici her şey yazmışsınız :D
Maaş yok sana.
Muzcu
Teşekkürler hocam, yine aydınlattinız :) Görüşlerinizi dinlemek zevkli
Hocam bu bilgileri bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
Çok güzel video teşekkürler hocam
Gerçekten teşekkür ederim.İnternette o kadar kulaktan dolma bilgiler var ki meslekten bihaber olan insanlar bile yorum yapıyor.Forumlarda sürünüyoruz cidden.Yönlendirmeleriniz için tekrardan teşekkürler.
bir faydamız oluyorsa ne mutlu bize, güzel mesajınız için ben teşekkür ederim, başarılar dilerim.
Şadi Hocam bu videonuzda yazılım mühendisleriyle bilgisayar mühendisleri çok farklı değildir, birbirlerinin işlerini yapabilir demişsiniz.Puan olarak yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinden düşük sırada bulunuyor.Bir başka videonuzda ise lise okuyanlara ( bu arada ben 11.sınıf öğrencisiyim) üniversite sınavınıza hazırlanın, iyi bir üniversiteye gidin , yazılımla,program yazmakla hobi olarak boş vaktinizde ilgilenin ama asıl olarak sınavınıza hazırlanın tarzında bir şey söylemişsiniz.Şimdi burada bir tezat ortaya çıkıyor.Biz kendimizi bu alanda geliştirelim ve iyi bir üniversiteye mi gidelim?Yoksa kendimizi geliştirmeye çok fazla odaklanmadan ilk hedefimiz bu alanda çok iyi bir üniversite(Boğaziçi,Odtu vb) kazanmak mı olmalı? Üniversite ne derece etkilidir hocam ? ODTU , Boğaziçi gibi yüksek üniversitelerden mezun olan bilgisayar mühendisleri daha yüksek mertebelere mi geliyor? Üniversitedeki hoca önemlidir demişsiniz ama iyi hoca da iyi üniversitede bulunmuyor mu?
abi çok goygoy yapıyorsun ya. video aşırı uzuyor
mesut ergül goygoy değil detaylı bilgi veriyor.
En cok endisem yorumu beğenen 31 kisi ile bu arkadası dikkate alıp Şadi Hocanın bu tarz videolardan vazgeçmesi. Küçüğünden büyüğüne herkese faydalı eğitimler veren bir kanal burası. Kaç tane kar amacı gütmeden bu tarz video paylaşan kanal varki. Azıcık saygılı olun. Beğenmeyebilirsin kardeşim ama attığın yorum hiç hoş değil
peki özel şirketlerde ne kadar kazanıyor microsoft gibi büyük şirketler.
Sizin videolarinizi izliyorum ve her sey icin tessekur ederim
adamıın dibisin bende bilgisayar mühendisi olmak istiyorum
@@BilgiMeraklsBM tamamlamışsın ben tamamladım
hocam öncelikle böyle bir kanal açıp biz gençleri aydınlattığınız için saolun , ben anadolu teknik lisesi 11. sınıf öğrencisiyim , benim programlamaya merakım var ama nedense c# visual basic gibi programlarda , bi proje geliştirip kendime bir şeyler katamıyorum , yardımcı olursanız sevinirim , ilginiz için şimdiden teşekürler iyi çalışmalar :)
ua-cam.com/video/7vFYMFjFLx4/v-deo.html
Çok sacma yorum yapıyorsunuz adam diyorki ben burda PC muh. en az 5 k alır desem de bişey katmayacak size daha çok yanılmanizi sağlayacak hala kaç lira alıyor diyenler var
Hocam, belki doğru başlık altında sormuyorum soruyu ancak dediğinizi yaptım, teker teker baktım üniversitelere, hocalarına vb. Aydın Üniversitesi'nde profesör bayağı var - bilgisayar mühendisliğinde - ancak bilg. müh. mezunu mudur değil midir yazmıyordu, google'dan arattım yine yok, bulamadım. Medipol üniversitesi'nde gördüğüm kadarıyla hocalar bilgisayar mühendisi mezunu değil - çoğu - ve orayı tercih ederde ya iyi bir eğitim alamazsam diye korkuyorum. Şu an için Beykent Üniversitesi mantıklı duruyor. Çünkü hocaların çoğu bilg. müh. mezunu. Sıralamam çok yüksek olmadığı için bu üniversitelere bakıyorum. Medipolu belirtmemin sebebi de bazı meslektaşlarınız (tanıdığınız) orada bildiğim kadarıyla.
Tercih dönemindeyiz, yorum atarak bilgilendirirseniz çok sevinirim :)
farklı sitelere mi bakıyoruz bilmiyorum ama ben ana sayfasına girdiğimde bu üç üniversitenin de kadrosunu görebiliyorum. Aydın üniversitesinde bilgisayar mühendisi yok (sayfaya girip CV yazan yerlere tıklarsanız atmosfer biliminden, işletme yönetimine kadar alakasız bölümlerden kişilerin kadroda yer aldığını görebilirsiniz). Beykent üniversitesinde 3 hoca görülüyor ve evet 3'ü de bilgisayar mühendisi ama 3 sayısı oldukça az. Eksiği yarı zamanlı hocalarla tamamlamaya çalıştıkları anlaşılıyor. Medipol ise bu sene ilk kez öğrenci alacak, mühendislik fakültesinin diğer bölümlerinde işi ciddi tuttuğunu biliyoruz ama bilgisayar mühendisliği konusunda ne olacağı henüz belirsiz, şu an için yeterli kadrosu yok, zaman içerisinde bu eksiği tamamlar mı bilmiyoruz, risk var. Kısaca 3 üniversite için durum budur. Başarılar dilerim.
abi, hoca çok önemli demişsin. doğru görünüyor evet ama asıl nokta kişinin kendini geliştirmesi ve network'unu genişletmesidir değil mi ? sonuçta hoca tecrübelerini sunucak fakat bu bilgileri başka kaynaklardan da alabiliriz.. asıl merak ettiğim ise üniversite bittikten sonra kişi kendini nasıl geliştirebilir? sertifikalı kurslar, yabancı dil, yöneticilik dersleri gibi eğitimler yurt dışında ne gibi yöntemlerle alınabilir?
video için de çok teşekkürler
Sayın hocam birazda web seo, youtube seo üzerine bilgi verebilirmisiniz ? seo işleriyle çalişanların çalişma ortamı gibi.
Teşekkür ederim
olur, bu konuda uzman birilerini bulursak bir video çekeriz.
+BilgisayarKavramları heycanla bekliyorum hocam teşekkür ederim :)
Kaç haftadır can çekişiyorum saat 5:34 ve beni bu durumdan kurtardığınız için teşekkür ederim :)
Başlığa tıklayıp seyrettim sonuna kadar ancak maaşlardan bilgi vermeyi unutmuşsunuz.
9m.no hocam bu shortener alt yapisini analiz edebilirmsn? Bu shorteneri 8m.no diye ayni alt yapisiyla yazilabilir mi? Cook lazim bu shortener bana.yardiminizi bekliyom.
Ben iyi bir iş iyi bir meslek isteyip bu tercihi secdim ve dusunup tasindim ve bilgisayar muhendisi olmak isterim
cok tesekkurler hocam cok yardimcı oldunuz ben yazılım üzerine düsünüyorum ozaman bilgisayar üzerine gitmeliyim
iyi bir programcı olmak istiyorsanız, bilgisayar mühendisliği daha iyi bir eğitim sunacaktır.
Guzel bir meslek isterim ve elbetdeki guzel bir maaş işte o önemli
Hocam Merhabalar... Ben lise 3 öğrencisiyim şu dönem de gideceğim bölümü gerçekten umursamak istedim... Ne yaptıysam şu illet pc yi hayatımdan çıkaramadım illet dediğim konusu neden diye sorarsanız hani hep diyolar ya şu ygs lys için 2 sene ayırın işte ben bunu ayıramıyorum çünkü PC den kopamıyorum... Ingilizce üzerine gitsem öğrenebileceğim bir dil olarak görüyorum... Hocam şimdi sorum şu ben kodlama vesaire üzerine hiç bir bilgi edinmedim şuana kadar... Ve şimdi şunu sorayım Bilgisayar Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği'ni birbirinden ayıran şey birinin hardware diğerinin software olması diye anladım peki hocam Benim amacım bilgisayar oyunları hakkında hile vesaire hack üzerine velhasılı kelam Birşeyler üretmek ama bu direkt olarak oyun değil küçük şeyler tasarlamak yardımcı olmak diyebiliriz hocam ben gerçekten nereye gitmeliyim ? Dediğiniz şeyleri yavaş yavaş yapmaya başlayacağım Hocaları inceleyeceğim okulları inceleyeceğim ama nereye gitmeliyim ? Şimdiden teşekkür ederim ve küçük bir bilgi daha vermek istiyorum kendimden dakikada 110 kelime yazma gibi bir hızım var bu klavye üzerinde Küçüklüğümden beri kasa açıp temizlerim ama hiç bunları çok fazla severek yapatığım söylenemez. Genel olarak kasaya değil programlara ilgim var yani software e ilgim daha fazla ama sizin şahsi fikrinizi şimdiden merakla bekliyorum.
Merimutef :) bende senin gibiyim
Abi merhabalar, videolarını oldukça beğeniyorum, bilgilendirici içerikler için teşekkür ederim. Lâkin sormak istediğim bir soru var. Dürüst olmak gerekirse bilgisayarlarda oldukça yetenekliyim, tek yeteneğimin olduğu konu bu. Hayatım boyunca yazılım mühendisi yahut bilgisayar mühendisi olmak istedim. Visual Basic, C# dillerini biliyorum. Gelecekte yazılım geliştiricisi olmak istiyorum fakat çok kararsızım. Atılım Üniversitesi'nin %100 burslu yazılım mühendisliği bölümü hedefim, lâkin üniversite işe girmemde engel olur mu bilemiyorum. Ona göre daha da zorayıp ya da olamaz da bu sene kazanamazsam gelecek sene mezuna kalıp daha iyi bir üniversitenin (misal Hacettepe Üniversitesi'nin) bilgisayar mühendisliğini mi yazsam kararsızım. Tekrardan teşekkür ediyor, iyi günler diliyorum...
mümkün olan en iyi üniversiteye girmenizi tavsiye ederim, belki bu yaşlarda yaybedeceğiniz 1 yıl, 50 yıllık kariyerinizde çok şey değiştirebilir. Ayrıca üniversite puanları bir üniversitenin iyi veya kötü olduğunu anlamak için tek kriter değildir, şuradaki videolar yardımcı olacaktır: ua-cam.com/video/XPBlOScfLtg/v-deo.html
Başarılar
keşke ben tercih yaparken de bu video olsaymış şimdi gazi teknoloji fakültesinin bilgisayar mühendisliğini seçmezdim tam bi rezillik ve zaman kaybı
Simdi mutlu musun
@@priamoslaomedon527 intihar düşünüyorum
@@Dalmorf ben de ayni durumdayim 23 yasinda uniyi biraktim. Deniz ulastirma ve isletme ya da makine bolumune bak hem iyi para var hem 4 seneligini bitirirsen rahat is bulursun. Yaptigin is cok zor olacak 3-5 sene calisir birakirsin ayda 2000 dolardan fazla net geliri var isin. Ama Iyi arastirman lazim dolandirici sirketlere bakayim deme vasifsiz elemana 2k-3k dolar veriyoruz ilanlari yalan
Hocam Türkiye de olan GOOGLE gibi yabancı şirketlerde çalışanların maaşları dolar şeklinde mi veriliyor?
peki ingilzce bilmeyen ne yapacak hocam
Bir şey söylemek istiyorum biraz eski bir videoya yazı yazmış olacağım ancak demek istediğim bir şey var eyvallah çok güzel açıklamışsın üniversite tercihini falan çok güzel anlatmışsın abi ancak şöyle bir sıkıntı var biz tercih yaparken ailemizin ne dediğini sana kısaca söyleyeyim ''Oha 2 senelik bölüme mi gidiceksin o ne be öyle hiç gitme üniveristeye daha iyi!'' gibi cevaplar geliyor o yüzden o kadar kolay değil yazılım mühendisliğini okumak.
bir yanlışlık var herhalde, yazılım mühendisliği bölümleri 2 yıllık değil ki.
2 Yıllık olanları var o zaman çünkü abim 2 yıllık okuyor aslında başta jeofizik okuyordu ancak tekrar sınava girdi ve yazılım mühendisliğine gitti ve 2 yıllık :D sanırım değişiyor sonra 2 yıldan sonra tekrar sınava girip başka bir şey yapacak tam olarak onu bilmiyorum. (Bu arada hızlı cevap için çok teşekkürler vede cahilliğim den dolayı kusura bakmayın yaşım 16 ve bazı şeyleri öğrenmeyi çalışıyorum.)
hocam mesela ben bilgisayar mühendisliğini okudum ve hacker olmak istiyorum, hani şu bankaların güvenlik sistemin deki hataları açıkları falan tespit edip giderip düzelten White-hat yani beyaz şapkalı hackerlar , ayriyetten hackerlığın eğitiminide mi alıcam ?ve nasıl alıcam ?
temelleri öğrenmeniz gerekiyor, ağ güvenliği veya yazılım güvenliği bilgilerini öğrenebilmeniz için çok iyi ağ ve yazılım bilgisine sahip olmanız gerekiyor (gerçek hacker'lıktan bahsediyorum, yoksa lamer olmak için basit bir iki hile öğrenmek yeterli). Bu temel bilgiler ise üniversitede veriliyor. Ardından bunun pratiğe dökülmesi için uygulama bazlı örnekleri öğrenmeniz gerekiyor. Yani daha açık olması açısından bir router nedir? bir routing protokolü nedir? tcp/ip nedir? gibi basit kavramları buralarda kullanılan algoritmaları (mesela en kısa yol algoritması) ve hangi algoritmanın nasıl avantaj ve dezavantajları olduğunu, üniversitede öğrenirsiniz ve basit anlamda bir tasarım yapacak seviyeye (yine örnekten gidecek olursak bir protokolü kendiniz tasarlayacak seviyeye) gelirsiniz. Ardından bunun örneklerini anlayıp açıklarını bulmanız çok daha kolay olacaktır. Örneğin bir web sunucusunu siz kodlayacak seviyeye geldikten sonra IIS veya Apache gibi bir sunucu sizin öğrendiğiniz teorik yapının bir örneği halindedir, bu yapıyı analiz etmeniz ve açıklarını bulmanız çok daha kolay olur. Ama tek başına teori de yeterli değil pratik de ikisi birlikte olmalı.
cevap verdiğiniz için çok teşekkürler hocam , bu yazdıklarınızı mutlaka dikkate alarak çalışacağım.
LÜTFEN CEVAPLAYIN ! : Hocam şimdi sizin hacker yetenekleriniz yada bilginiz varmı ? yani en basitinden söylüyorum bir facebook hesabı hackleyecek bilgileriniz size öğretildimi yada bilginiz varmı ( herhangi bir istek değildir soru sadece) teşekkürler
hocam turkiyede bilgisayar bitirdikden sonra Avrupa da çalışabilir miyiz? imkanlar geniş diye duydum turkiyeye denklik vermeme sorunu olur mu ?
+Sansürsüz Kanal teşekkürler
hocam bir sorum daha var bilgisayar mühendisligi okuyup oyun programlıya biliyorum diye biliyorum ama kaariyer.nete aradım oyun programcısı filan iş yoktu oyun geliştiricisi diyede aradım iş cıkmadı benmi yanlış aradım yoksa işler azmı oyun programcısında teşekürler.
Evet oyun programcısı veya geliştiricisi dediğiniz iş kolu Türkiyede çok gelişmiş bir kol değildir. Ne yazık ki çok az sayıda firma bu işlerle uğraşıyorlar ve çok fazla pozisyon doğmuyor. Yanlış aratmamışsınız, belki teknolojileri aratmanız daha fazla avantaj sağlayabilir (şu videoya bir bakabilirsiniz : ua-cam.com/video/g6WSATt4WGc/v-deo.html ) başarılar
+BilgisayarKavramları hocam öncelikle sorumu cevapladınız icın teşekürler birde yurt dışinda bu işi yapmaya çalışırsam iş imkanım olurmu
olur tabi, kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı olarak yurt dışında iş bulabilir ve çalışabilirsiniz.
Hocam merhabalar kocaeli universitesinde gorsel iletisim okuyorum fakat liseden bilisim cikisliyim ve kod yazmayada hakimim bilgisayar muhendisligi okunmadan yinede bilisim sektorunde calisa bilirmiyim ? Simdi bilgisayar muhendisligi niye secmediniz derseniz hocam sayisalci degildim bilisim bolumu okudum fakat meslek lisesinde belki bilirsiniz ders kalitesi cok kotu hocam
Hocam merhaba,
Ben aldigim puanin cok altinda ki Izmir Yuksek Teknoloji Enstitusu'nu tercih ettim ve kazandim. Sebebi %100 Ingilizce egitiminin olmasi ve akademik kadronun yurtdisi deneyimlerinin olmasiydi. Ben sinavda sadece 2 bos biraktim Matematikte ve gerisi dogruydu. Puanim fizikten gitti ki mahvetmistim. Sirf matematige olan ilgim beni Bilg. Muh.ne getirdi. IT cok gelisen ve surekli yenilenen bir sektor. Bu sektor de calismak ve basarili olmak icin universite tercihimde dogru karar verdigimi soyleyebilir misiniz? Yani su ana kadar dusunup yaptigim tercihler size gore mantikli miydi? Fikrinizi onemsiyorum. Tesekurler.
Not: Duruma gore universiteler arasi gecisi her zaman aklimda turuyorum.
evet doğru. Yani matematikten iyi birisi için bilişim daha tercih edilebilir bir bölümdür. Fizikte iyiyseniz farklı bölümler olabilir, mesela elektronik müh. daha doğru olabilir ama bilgisayar mühendisliği matematiğe daha doğrudan bağlı.
Diğer konular da doğru tespitler, yani %100 ingilizce, akademik kadronun yurt dışı deneyimi vs.
Başarılar dilerim.
BilgisayarKavramlari
Siber güvenlik hakkında videolar gelicek mi
Benim matematiğim orta seviye de fizik kötü kimya ya pek iyi değil yazılım mühendisliğinde bu dersleri mi gircem bir de sadece ygs yetiyor mu
ilk senelerde temel mühendislik okursunuz ve lisedekine benzer içerikte bazı dersler vardır ancak özellikle 3. sınıftan sonra tamamen bölüm dersleri başlar ve bunlarla çok alakası yoktur (matematik hep devam eder). Başarılar
Ben bilgisayar‘la ugrasmayi seviyorum. Nasil kodlamaci olunur? Bana yazabilirmisiniz adim adim ne türlü kitap okumam gerekir ilk kodlama icin? Cevap yazarsaniz sevinirim.
Sevgilim hocam oyun sektörü hakkında bir video istiyorum.Ayrıca benim yurtdışında kalıp okuma şansım var bunu değerlendiriyim mi sizce avrupadaki durumlar nasıl ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Teşekkürler
yurt dışı çok büyük bir alan ve hangi ülke olduğuna göre sorunun cevabı çok değişir. Benim kişisel görüşüm her insanın farklı kültürler farklı ülkeler görmesi, orada bir süre kalıp yaşaması ve bunun insanın gelişiminde çok önemli bir rol oynadığı yönünde o yüzden mutlaka tavsiye ederim ama bunun sizin hayatınız açısından bedelini bilmiyorum, bunu ölçüp tartacak olan sizsiniz.
Oyun sektörü için bir iki videomuz kanalda var onlara bakabilirsiniz ama belki teknik birşeyler hazırlayacağım ama yakın zamanda olmayacak gibi duruyor.
Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramları Anladım hocam aslında farklı kültürler görüp dilimi geliştirmiş birisiyim ben ilk okulumu Belçika'da geçirdim flemenkce, Fransızca öğrendim tabi bunların etkisiyle bir taraftan ingilizcemde gelişti daha sonra türkiyeye gelip orta okulu bitirdim ve sınava girdim güzel bir Sonuç geldi şükürler olsun.
Şuanda lise okuyorum acaba Belçika'da devam mı etsem bilemedim..
cevap için teşekkür ederim
abi simdi biz bilgisayar muhendisi olduk diyelim veya yazilim muhendisi bu bolumere mi ayriliyo yoksa mesela veri tabani , oyun programlama , uygulama programlama hepsinimi ogreniyosun ?
hiçbirini öğrenmiyorsunuz. Bilgisayar mühendisliği size teorik eğitim, bir disiplin, formal bir bakış açısı kazandırır. Bunu herhangi bir uygulama alanına aktarmak sizin işiniz, ki genelde bu sektöre atıldığınız ilk bir iki yıl içerisinde mümkün oluyor. Çoğu üniversitede artık uygulamalı dersler konulmaya başlandı ama bu bir gereklilik değil.
+BilgisayarKavramlari nasil yani kodlamayi ogrenip sonrasinda hangi konuda calisicaginiza siz mi karar veriyosunuz teoride anlatildigini zaten biliyorumda hani bolumlere mi ayriliyo yoksa anltilanlar kodlamayi ogrendigin zaman mesela oyunlarun farkli bir dili uygulamanin farkli bi dilimi var ?
bakın birinci sınıftan itibaren bilgisayar mühendisliğinde size bir omurgaya oturtulmuş şekilde programlama anlatılır. Bu bölümün ana omurgasıdır, birincisi sınıftan 3. sınıfa kadar devam eder. Bunun yanında yine temel kabul edilecek dersleri alırsınız (veri tabanı, yapay zeka, derleyici tasarımı, işletim sistemleri, network gibi). Bütün bu derslerde kavramlara giriş yapılır (zaten programı açıp bakarsanız hepsi xxx'e giriş şeklinde geçer yani hepsi giriş seviyesidir). Bunların yanında seçmeli derslerle ilgilendiğiniz alanda kendinizi geliştirirsiniz. Sonuçta işin vizyonunu almış olursunuz ancak bunların hiçbirisi size uygulamada bir şey yaptırmayı hedeflemez. Basit uygulamalar yaparsınız ama piyasadaki kurslarda aldığınız derslerden farklı olarak teorik eğitimi veriri. Pratik olarak yaptırlanların hepsi bu teoriyi beslemek içindir. Teorik bakış açısını kazandıktan sonra uygulamayı istediğiniz alanda yaparsınız. Mesela örnek olması açısından bir program yazacaksınız diyelim, hangi dilde yazılması gerekiyorsa o dili kısa sürede öğrenir yazarsınız, hatta bunun ötesinde hangi dilde yazılmasının daha doğru olacağına karar verebilirsiniz, hatta daha ötesinde gerekiyorsa bir proje için önce yeni bir dil tasarlayıp sonra projeyi bu dilde yazabilirsiniz, teorik eğitimin amacı budur. Teorik eğitimi piyasadaki kurslarla karıştırmayın, bir kursta size bir dili motomot şekilde öğretirler, felsefesi yoktur, tasarımı yoktur, ruhu yoktur, zamanla o dili çok kullanarak bu seviyeye inebilirsiniz veya inemezsiniz bu size kalır.
Umarım anlatabilmişimdir ama şöyle bir söz vardır, "yaşanmadan bilinmez" diye, belki de ne kadar anlatırsam veya anlatmaya çalışırsam başaramayacağım, yaşamanız gerekiyor.
+BilgisayarKavramlari son soyledigin sozde cok haklisin abi ama cok tesekur ederim cidden bu gayretin bu anlayisin icin ne zaman ne yazsam sıkılmadan cevap verip yardimci olursun gun gelirde iyi bir muhendis olursam ve kazanirsam sizden bahsedip size kesinlikle ulasicam tekrardan cok sagolasin abi 😊
abi ben daha çok oyun veya bir site gibi bisi yapmak istiyorum yazilimmi yazayim bilgisayarmi yazayim.tesekurler
bu tip şeyler için bölüm seçimi yapılmaz, bir iki kursa gidip öğrenebilirsiniz, bölüm seçimi sizin hayatınız boyunca sürecek meslek seçiminizin bir adımıdır. Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramları hocam simdi ben bir kursa gidip oyun tasarlamayı öğrenebilirmiyim ve o tür kurdlar warmı tesekurler
hocam ben ytü bilgisayar düşünüyorum fakat yabancı dil için ne dersiniz yeterli olur mu geliştirmek gerekir mi
YTÜ ile yıldız tekniği kastediyorsanız, bildiğim kadarıyla eğitim içeriğinde ingilizce oranı oldukça düşük. Teknik terimleri belirli seviyede öğrenebileceğiniz anlaşılıyor ama yine de pratik şekilde konuşacak bir akıcılık olacağını sanmıyorum. Kendiniz bu açığı ilave bir gayretle kapatabilirsiniz (kurs, yurt dışında kalmak vs. vs.)
+BilgisayarKavramları evet yildizi kastediyorum. Yabanci dil disinda egitim kalitesi hakkinda gorusunuz nedir teknik universite olmasinin faydasini gorebilir miyim?
teknik üniversite teriminin doğrudan bir etkisi yok. Daha çok tıp fakültesi olmayan ve mühendislik ağırlıklı üniversitelere verilen bir isim. Bu anlamda mühendis kökenli rektörleri ve üst yönetimi olması ihtimali daha yüksek gibi yansımalar var ama doğrudan bölüme ve eğitime bir etkisi olmadığını söyleyebilirim. Yabancı dilin ingilizce olması gerektiğini her zaman söylüyoruz. Hoca kadrosunu son yıllarda sürekli arttırıyor ve zaman içerisinde daha kaliteli eğitim ve daha iyi bir bölüm olduğunu söyleyebilirim. Ancak her zaman söylediğim gibi bir bölümü tek başına ele almak hata olur, buradaki soru alternatifleriniz neler ve bu alternatifler arasındaki en iyi seçim hangisi. Yani yıldızın yanına bir üniversite koyarsanız iyidir, başka bir üniversite koyarsanız kötüdür, hangi üniversite ile karşılaştırma yaptığınız çok önemli ve bu karşılaştırmaların nasıl yapılabileceğini, bilebildiğim kadarıyla şu videoda anlatmıştım:
ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html
Başarılar
hocam merhaba. anadolu lisesi 10.sınıf öğrencisiyim ve bilgisiyarlarla gerek programlar gerek kodlar cok haşır neşirim. Yazılım mühendisliği hakkında araştırmalar yapıyorum sizce önü açık mıdır iş olanagı az mı fazla mı bana bir yol gösterir misiniz? Lütfen cevaplayın Teşekkürler
Türkiyedeki yazılım mühendisliklerinin bilgisayar mühendisliğinden pek farkı yok. Her ikisi için de benim tavsiyem iyi bir üniversitede okuyun. Çünkü çok kötü üniversiteler de var (bu alanda) çok iyileri de var, ve belirleyici olan daha çok buradaki eğitim kalitesi oluyor. Hangi üniversitelerin iyi olduğu ve eğitim kalitesine göre üniversitenin nasıl seçileceği sorusuna cevap olması için de bu videolar var, belki faydası olur:
ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html
Başarılar
hocam çok teşekkürler yanıtınız için sağolun :)
bu universiteler baktımda yazılım için ingilizce diyor burda ki ingilizce yazılımlamı alakalı yoksa bazı universiteler iniglizce ders veriyor onunlamı alakalı .?
hangi üniversiteleri kastediyorsunuz bilmiyorum ama üniversitedeki ingilizce programlarda hem hazırlık seviyesini geçecek ingilizceniz olması beklenir hem de bölüm dersleri ingilizce anlatıldığı için terminoloji bilginiz oluşur.
anladım teşekkürler
Hangi liseye gittin fen mi anadolu mu
Hocam, ben Azerbaycanda yaşıyorum ve üniversiteyi Türkiyede okumak istiyorum. Bazı maddi, manevi sıkıntılardan dolayı zamanında YÖS ve ya SAT sınavlarına hazırlanamadım. Ve bundan sonra da hazırlanmaya vaktim yok. Çünkü üniversiteye girmesem ekimde askerliğe gideceğim. Yani anlayacağınız tek çarem lise diplomasıyla üniversiteye kabul olmam ve okumam. Ayrıca pahalı üniversitelerde de okumaya maddi gücüm yetmez. Hem okuyup hem de kalacağım yere para ödemeliyim çünkü. Hocam siz benim için uygun bir üniversite önerirmisiniz. Benim uzun uzun araştırmaya vaktim yok. Bir an önce başvuru işlemlerine başlamalıyım. Yazılım ya da Bilgisayar mühendisliğini seçmeyi de size bırakıyorum. Benim onu ayırt edecek kadar bilgim yok zaten. Lütfen cevap yazın hocam. Şu an odak noktam sizsiniz. Teşekkürler.
Bu da facebook profilim: facebook.com/asef.aliyev.12
Bakın alternatiflerinizi şu videoda anlatıldığı şekilde karşılaştırmanızı tavsiye ederim:
ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html
Başarılar dilerim.
Hocam ben meslek lisesi çıkışlıyım şu an ygs ye mezun olarak hazırlanıom. pc mühendisliği istiyorum .Ama çoğu şeyi sınav sisteminden dolayı unuttum. yani çok zayıfım diyebilirim. üniversite hedefim yüksek %100 burslu istanbulda bi üniversite istiyorum . inşaallah kazandırsam orada bi sıkıntı çekermiyim. saygılar. .
Hayır çekmezsiniz. Tabi çalışırsanız. Bilgisayar mühendisliğini herkes yapabilir, ama çalışmak şartıyla. Çalışıp bütün farkları kapatabilirsiniz.
Bakın bilgisayar mühendisliği matematiksiz olmaz ve normalden biraz daha fazla matematik bilgisi gerektirir. Ama bölüme, matematiği hiç bilmeyen birisi bile girebilir, tabi bu farkı çalışarak kapatmak zorunda olacak. Yani kimse annesinden matematik profesörü olarak doğmuyor, herkes sonradan öğreniyor. Siz ilk okulda, lisede öğrenmediyseniz sonradan öğrenemezsiniz diye bir kural yok, çalışır kapatırsınız.
Özetle girerken herkes girebilir, ama çıkarken herkesin iyi derece matematik bilmesi gerekiyor. Bu farkı arada kapatabileceğinize güveniyorsanız gönül rahatlığıyla bölümü yazabilirsiniz.
Başarılar dilerim.
+BilgisayarKavramlari çok teşekkür ederim gerçekten saolun hocam . İnşaallah bütün açığımı kapatıp kazanıcam tekrar saolun ..
lys sonuclari aciklandi ben deli gibi bilgisayar mühendisi olmak isterken yasadigim sehirde izmirde sadece insaat ve makina tutuyor. ben bilgisayar mühendisliği konusunda oldukca hevesliyim. bu işte üniversite kalitesi ne kadar önemli lütfen yardımınızı bekliyorum hocam
önemli faktörlerden birisi, dünyanın sonu değil elbette ama özellikle yeni mezun olup ilk kez iş arıyorken üniversitenin ismi oldukça etkili olabiliyor. Şu videoları izlemenizi tavsiye ederim:
ua-cam.com/video/DmIrDonz7J0/v-deo.html
ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html
ua-cam.com/video/O6R5TlxaAzY/v-deo.html
Başarılar dilerim.
ilhan m
Hocam meraba Oracle Java EE hakkında bazı şeyler duydum açıklaya bilirmisiniz?
anlayamadım, neyi açıklamamı istiyorsunuz?
Dijital oyun tasarımı bölümü için video bekliyoruz
+1
ne söyliyeyim ki bilemiyorum. Türkiye için biraz lüks gibi. Dünyadaki oyun sektöründe dönen para, filim sektörünü geçeli yıllar oluyor, peki bu durum Türkiyede nasıl? Türkiyede dönen filim bütçelerine ve oyun bütçelerine bir bakın ne demek istediğimi anlarsınız. Video çekmesem daha iyi moral bozucu bir video olabilir.
lütfen çekin
Dil bilmenin önemi hakkında video göremedim bu konu hakkında video çekin lütfen
kardes dil bilmeden bilişim sektörüne girmek yüzme bilmeden havuza girmeye benzer bir an önce ögrenmeye bak ;)
ua-cam.com/video/1RRhtZqbUiY/v-deo.html
Sabancı Üni bursluluk hakkında ne düşünüyorsunuz?
hocam 10.sinifa gectim bilgisayar muhendisligi cikti o bolumu okucam cok zorlanirmiyim?
buna benzer bir iki mesaj aldım ve açıkçası anlayamadım, lisede "bilgisayar mühendisliği" isminde bir bölüm mü var?
+BilgisayarKavramlari hocam lise 2 ye gectim 1.sinifi duz okudum ama 2.senemde bilgisayar muhendisligi alaninda okucam kod yazmayi feln ogrencz okulumda sadece bi bolum var muhendislik ister yazilim olanini secion ister bilgisayar
kodu yazılmda öğrenirsin kardşm bilgisayar mühendisliği ayrı
Yazılım Mühendisi olmak istiyorum ancak yaşıtlarıma bakıyorum çoktan birçok dil biliyorlar, çeşitli yarışmalara katılmışlar yani epey yol kat etmişler. Ben işin daha çok başındayım , yine de yazılımı tercih etmeli miyim? Mezun olduğumda o arkadaşlarla aramda çok büyük fark olur mu?
Kendini geliştirmen gerekiyor.
Alp Olcay Mis kendini gerizekalı gibi hissediyorsun insanların içinde
kardeşim asla pes etme ben 14 yaşından beri istiyorum fakat yapamam diye korktum şimdi 16 yaşındayım yeni yeni algoritmayı öğrenmeye başlıyorum asla pes etmeyide düşünmüyorum.
Maaşı hangi dakika söylüyor?
maaş bilgileri şu videoda var: ua-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/v-deo.html
İlginiz için teşekkürler.
Hocam mrb bn elazig firat universitrsi yazilim bolumune gidmeyi dusuniyorum size gitmelimiyim
bilgisayar hakkında pek bişi bilmiyorum ama okumak istiyorum eğitim veriyorlar mı
bilkent ctis'in sektördeki gelecegi nedir .önerir misiniz bu bölümü
şu videoyu izlerseniz bu soruyu cevaplamıştım : ua-cam.com/video/K-BwGSsLA8U/v-deo.html
Başarılar
hocam bilgisayar programcılığı için için illa lisede o bölümü okumak gerekirmi yoksa herhangi bir lisen mezun olup üniversite o bölümü okuyup bilgisayar programcısı olabilirmiyim
hayır lisede hiç bilgisi olmayanlara göre hazırlanır programlar.
teşşekürler hocam cevapladığınız için
abi amacım sadece yazılım üzerine kendimi geliştirmek sorum şu bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımcımı olmalıyım yoksa yazılım bölümü mü okumalıyım
aslında ikisi farklı bölümler ama Türkiye'de aralarında çok fark olduğunu söyleyemem (Farklar için şu video faydalı olabilir : ua-cam.com/video/bJKntaXTLlQ/v-deo.html )
Tercih açısından size tavsiyem öncelikle akademik kadrosuna (hocalara) önem vermeniz, yerinizde olsam alternatifleri sıralayıp (yazılım / bilgisayar fark etmeksizin) ingilizce eğitim vermesi, hoca kadrosu ile başlayan ve şu videolarda detaylıca anlattığım farklara bakardım ve ona göre bir tercih yapardım:
ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html
Başarılar
BilgisayarKavramlari saol abi
Abi beki ben bir üni adayı olarak nerden bilicem hocanın ne kadar başarılı olacağını felan vs
Merhaba hocam. devlet üniversitesi olan ODTÜ mü, yoksa vakıf üniversitesi olan Bilkent mi tavsiye edersiniz? Bir de bu okullarda okurken çalışma işi nasıl olur? Teşekkürler.
daha önce de gelen sorular olmuştu, cevabım aynı.
Ayrıca tercihler son bulmadı mı? Hala tercih yapılabiliyor mu?
Hocam yurtdışında çalışmak için özel üniversitelerin avantajı var mıdır yoksa devlet üniversitesinden mezun olup yurtdışında çalışılabilir mi?
yurt dışındaki işler için üniversitelerin etkisi çok fazla değildir. Akademik devam edecek arkadaşlar için üniversitenin önemi var (işi bilen çoğu üniversitenin elinde türkiyedeki üniversitelerin sıralması var ve iyi üniversiteden gelenleri tercih edebiliyorlar) ancak piyasada bu çok uygulanmıyor. Başarılar dilerim.
Senelerce bilişim dünyasındaki arkadaşlar bağırıyor,bilgi ona sahip olanındır.Avantajı siz kendi beyninizde elde edersiniz,projelerinizi dünyaca kabul gören sitelere koyarsınız,beğenirlerse teklifler zaten size gelir.
Yazılımcılar veya bilgisayarmuhendisleri robotik alanda çalışa bilirmi
Hocam ben ekonomi üniversitesi Bilgisayar muh. Düşünüyorum tavsiye eder misin ? Izmir Ekonomi Universitesini ?
üniversite tercihleri ile ilgili bildiklerimi ve lisans seviyesinde birisinin tercih ederken nelere bakabileceğini şu oynatma listesindeki videolarda detaylıca açıkladım : ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
Konumum itibariyle lütfen üniversite ismi vererek iyi veya kötü dememi beklemeyin ancak bu videoları izlerseniz oldukça iyi bir seçim yapabileceğinizi (imkanlarınız/puanınız açısından) düşünüyorum.
Başarılar dilerim.
BilgisayarKavramlari Tesekkurler !
fırst name las name hangi uniye gittiniz
Abi keşke seni daha önce tanısaydım
Selam benim 15 yasim var 9a geciyorum ve bilgisayar muhendisliyine cox hevesim var azerbaycanliyim bilgisayar muhendisi olmak istiyorum ve şimdiden 9cu sinifim kursa gidiyorum
Hemde merakliyim bu işe
hoca bilgisayar mühendisi olmak sitiyorum sizce gelişmişliği nasıldır
hocam açıklamayı düzeltirsen iyi olur. adi olmamış
hocam yazîlım mühendisliği bilgasayar mühendisliğin bir dalımı yoksa ayrımı.Lütfen cevaplayın
bunlar kesişimi ve farkları olan kümeler gibi düşünülmeli. Türkiye için soruyorsanız yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğinden kopmuş bir daldır.
Dünyadaki standartlar açısından soruyorsanız, hiç alakası olmayan iki disiplindir (computer engineering ve software engineering). Belki computer science ile software engineering ve computer engineering kesişimleri olduğu söylenebilir, bu açıdan bakınca ortada bilgisayar bilimleri vardır denilebilir.
teknik lise çıkışlı bilgisayar programcısıyım mtok bilgisayar mühendisliğini önerir misin?
MTOK bilgisayar mühendisliğini (yani teknoloji fakültelerini) genel olarak önermiyorum (sebebi hoca kadrosundaki yetersizlik ve bilgisayar mühendisliği eğitimini bilgisayar mühendisi olmayan kişilerin veriyor olması). Bununla birlikte sizin durumunuzda yapabileceğiniz daha iyi bir alternatif varsa önceliği buraya vermenizi, ancak son çare olarak elinizde bu ihtimal kalıyorsa, diploma için bu bölümü okumanızı, sizin iyiliğiniz için tavsiye ederim.
Başarılar dilerim.
abi ben manisa celal bayar yazilim istiyorum sence kaliteli egitim alabilirmiyim 90 binle aliyo is sikintisi olur mu yani Boyle 4 5 bin lira kazanabilirmiyim
şu videolarda ceavplıyoruz:
ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
ua-cam.com/video/4Hm9XI-8fYg/v-deo.html
ua-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/v-deo.html
ua-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/v-deo.html
ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html
izledikten sonra net bir fikriniz olur.
Başarılar
saolasın abi
Keşke maaştan da bahsetseydin yada başlığı değiştirseydin
hocam benim bir sorum var :
ben fen lisesi 3 . sınıf öğrencisiyim
- Java , c# ,vb , asp.net,php ,JavaScript gibi dilleri biliyorum , Python u yeni öğreniyorum ; xml ve xml teknolojilerini biliyorum
bilgisayar mühendisi olmak istiyorum
üniversiteden sonra Yurt dışında çalışmak istiyorum
sizce boyle bişey imkanlı mı ( Developer olabilir miyim )
bu konuda biraz tedirginim ? tavsiyeniz nedir ?
olabilir tabi neden olmasın? Tabi mümkünse iyi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği (veya benzer bir bölüm) okursanız sizin için çok daha avantajlı olur. Şurada bilebildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım.
ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
+BilgisayarKavramlari OTDÜ veya Bilkent'e gitmeyi düşünüyorum
Mehmet YILDIZ kardeşim eğer gerçekten bilişim okumak istiyorsan üniversitenin çok önemli değil.gerceketen önemli olan kendini geliştirmek ve cv ne faydali seyler yazman
Mehmet YILDIZ verdiğin örneklerde çok pür bir noktaya bastın İTÜ ve ODTÜ veya bahçeşehir üniversitesi onlar sana iyi bir misyon kadar .. Elazığ Fırat üniversitesi yazılım mühendisliği okusan şirketin sana soracağı ilk şey ne biliyorsun olacak..
+Emrah DENİZ bunun farkındayım ama sonuçta otdü Bilkent gibi üniv . bildiğimizin ötesini öğrenmemizi sağlar . sonuçta bilgi güçtür . aynı Zaman'da otdü itü Bilkent yurtdışı staj eğitim ve proje desteği sağlıyor benim istediğim de yurt dışına çıkma
Kafam karıştı şimdi bilgisayar mühendisliği ve yazılımcılık aynı kavramlarmı yoksa farklımı :D
bilgisayar mühendisliği bir eğitimdir. Yazılımcılık (ki uydurma bir kelimedir) bir iş / pozisyon olarak kabul edebiliriz, her bilgisayar ''yazılımcı'' olması gerekmediği gibi her ''yazılımcının'' da bilgisayar mühendisi olması gerekmez. Şu video biraz fikir verebilir: ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html
Elektronik mühendisliği çok mu kötü hocam hiç mi tutmaz Dr. Ali manzak ile videonuzu izledim ben meslek lisesi veritabanı mezunuyum asp c# sql az da olsa Oracle biliyorum. Hastanede bilgi işlemde staj yaparken öğrenmiştim Oracle'ı ama elektronik mühendisliği eğitimi Almayı çok istiyorum elektronik gün geçtikçe daralıyor diyorsunuz bu böyle mi gider yoksa açılma şansı Yok mu
neyi seviyorsanız ona gidin derim.
maaş ne kadar
maaşları etkileyen kriterleri şurada:
ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html
para olarak değerleri ise şurada:
ua-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/v-deo.html
ua-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/v-deo.html
bulabilirsiniz.
BilgisayarKavramlari c
merhaba hocam ben hacker olmak istiyorum yani böyle bazı şeyleri yasal olarak kırmak falan bunun için bilgisiyarmı okumam lazım yazılımmı?
+çok bilmiş bilgisayar
teşekkür ederim
+çok bilmiş beyaz şapkalı hacker denen olaydan bahsediyorsun dostum başarılar.
teşekkür ederim
bende beyaz şapkalı hacker olmak istiyorum bilgisayar mühendisliği mi okumak lazım?
ilk başlayan pc mühendisinin 2000 $ [dolar] aldıkları doğrumu
şu videoda cevaplamaya çalıştım
ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html
Başarılar
abi ben bilişim okuyorum alan wep tasarım olucak inşallah sizce bu alanda eğer ilerlersek is bulma imkânı varmi
Merhaba. İs buldunuz mu
hocam bn 300 puan alsam lys de acaba iyi bir bilgiseyar muhendisliği bölümünü kazanabilirmiyim
Nursel Sener google yök atlas yaz kardeşim hangi üni gitmek kaç puanla gitmek hangi yıl kaç kişi aldı vs üni hakkında bütün bilgileri veriyor oraya bak
yazılım mühendisi olmak yetenek mi gerektiriyor? gerektiriyorsa ne gibi yetenekler?
Hayır gerektirmiyor.
ua-cam.com/video/pUGHbEGQj0g/v-deo.html
ua-cam.com/video/rRKnsMSwhOk/v-deo.html
ua-cam.com/video/bJKntaXTLlQ/v-deo.html
Ve genel olarak dersleri hakkında fikir için:
ua-cam.com/video/pUGHbEGQj0g/v-deo.html&list=PLh9ECzBB8tJOmOydGaV7xr9h13ooEjBkV
10 yıllık bir pc mühendisliği ne kadar alır
asgari ücretle 10bin dolar arasında. Önemli olan yıl değil ne bildiği, ne yapabildiği, nerede çalıştığı ve kariyerinin nerelerden geçtiğidir.
Hocam merhaba.
Ben bu sene sınava girip Maltepe Üniversitesinde Yazılım mühendisliği kazandım. İlk tercihim Bilgisayar Mühendisliğiydi ama tutmadı. Bilişim sektöründe olan bir abim bilgisayar mühendisi olmamı daha çok önerdi devlet bile yazılım mühendisi almıyor dedi. İşe başlayınca 2000 tl yle başlarsın dedi. Ama bilgisayar mühendisi olursam 3500 tl yle işe başlayacağımı söyledi. Bunun doğruluğu nedir? Sizce ben bilgisayar mühendisliğine geçmeye çalışmalımıyım, kafam çok karışık bir fikir bekliyorum?
açıkçası bilgisayar mühendisliği, bilişim sektörünün ana hattını oluşturur. Diğer bölümler bilgisayar mühendisliğine göre kendini konumlar. Videoda da söylediğim gibi yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliğindeki birikmeyi azaltmak için kurulmuş bir bölümdür (Türkiyede). Maltepe üniversitesi gibi özel üniversitelerde yazılım mühendisliği kadroları bilgisayar ile paylaşımlıdır, yani aynı hocalar dersinize girer. Müfredatın büyük çoğunluğu da tahminimce aynıdır (kontrol etmedim ama tahmin ediyorum). Dolayısıyla bilgisayar mühendisine yakın bir eğitim alırsınız. Mezuniyet sonrası için bilgisayar mühendisleri odasına kayıttan tutun çoğu işe başvuruda bir fark olmaz, aynı haklara sahip olursunuz.
Burada kritik nokta bilgisayar mühendisliğine geçecekseniz hangi üniversitede geçeceğiniz. Yine maltepe üniversitesi ise çok fark olmayacağını söyleyebilirim. Farklı bir üniversite ise o zaman akademik kadrosuna bakın derim, hangi üniversitede bilgisayar mühendisliği kökenli (lisans + doktora) hoca fazla ise o üniversiteyi tercih etmenizi tavsiye ederim.
Sağolun hocam çok teşekkür ederim.
maaş hakkında konuşmuyor bu videoda bilginize :)
bn bilisim okumam istiyorum ama bilgisiyardan anlamiyorum bilisim okurken egitimini verirler demi abi
evet verirler, temel mantık aynıdır şurada anlattığım gibi : ua-cam.com/video/LELzPtDDSII/v-deo.html
Bi maaş hakkinda bilgi vermemissin! Yaşın benden buyuk olmasa..........................................
hocam hangi universiteden mezunsunuz
burada eğitim ve iş geçmişim var : sadievrenseker.com/wp/?page_id=133
bu soruları nerden soruyorlar benimde sorularım var da nerden soracağım ? burdan mı ?
buradan sorabilirsiniz, vaktim ve bilgim ölçüsünde cevaplamaya çalışıyorum. Başarılar
Başlığa atmışsın maaş içerik boş developer konuşuruz maaşını demissin konuşmamışsın başlığa bilgisayar mühendisliği meslek değildir deşeymişsin daha çok izlenirdin
ne kadar maaş alıyotuz ?
six figure
Hocam yazılım mühendisliğinin önü açık mı ve dört yıl sonra ne durumda olur?
bilişim sektörünün önü açık. ua-cam.com/video/_HljlWb2vgM/v-deo.html
şayet proje yönetimi (yönetim) gibi konulardan hoşlanıyorsanız yazılım mühendisliği, şayet teknik konulardan hoşlanıyorsanız bilgisayar mühendisliğini tavsiye ederim. Ancak her durumda gideceğiniz bölümdeki akademik kadroya bakın.
ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
yazilim muhendisligini okursak siber suçlarda calisabilirmiyiz ?
çalışırsınız tabi ama ihtiyacınız olan bilgilerin sonradan tamamlanması gerekiyor. Unutmayın, sektör ihtiyaçları ile üniversitede aldığını eğitim arasında her zaman fark olur (olmalıdır da), bu farkı kapatmak size düşüyor. Bu anlamda bakında bilgisayar mühendisliği daha yakın bir eğitim sunar.
Başarılar
Hocam ortalama maaş ne kadardır
şu videolarda anlatmıştık:
ua-cam.com/video/kZzXMWpsLeo/v-deo.html
ua-cam.com/video/qqvsSlv81fQ/v-deo.html
ua-cam.com/video/NkdXz0WjgNc/v-deo.html
aydınladım :D
anasını satiym o kadar zeki olalım 490lık lisede okuyalım çalışıp çırpınıp ilk 3 , 4 bine girelim itü de pc mühendisliği düşünelim , sonra evinde video izleyerek yazılım öğrenmiş bi meslek liseliyle aynı statüde olalım . aynı olmasa bile kesinlikle sağladığım avantajın bu kadar uğraşa değeceğini zannetmiyorum. pc yi seven herkes ne kadar mal bi insan olsa ne kadar matematikten sayısaldan zerre anlamasa bile pc mühendisi olabiliyor . çok zoruma gitti . ideallerimi değiştirme vakti geldi sanırım diğer insanlarla aynı statüde olmak için boşa emek harcamak istemiyorum.
yani hocam ben bilgisayar muhendisligine gidip ordan yazılım diye bölüme gidebilirmiyim yoksa mecbur universitesinemi gidecem
yazılım ile kast ettiğiniz yazılım geliştirme konusunda bir kariyer ise, zaten bilgisayar mühendisliği eğitimi çok daha yakın bir içerik sunar. Yazılım mühendisliğinde de programlama bilgisi vardır ancak bilgisayar mühendisliği kadar kodlamaya hakim olamazlar (daha çok işin yönetim kısmı gibi konularda daha iyi bir eğitim aldıklarını söylemek gerekir).
ben hacker olmk istiyorum da ne okumam gerek
bu konuları içeren en yakın eğitim, bilgisayar mühendisliğidir. Başarılar dilerim.
peki maasi nedir bilginiz varmi?
:) hacker maaşı diye bir kavram yok, bilgi güvenliği konusunda çalışanlar var, bunlar da üçe ayrılır, ağ güvenliği, yazılım güvenliği ve sistem güvenliği. Bakın bu konuda hazırladığımız videoları seyretmenizi tavsiye ederim. Ortalama bir durum olarak sektör ortalamasına yakın veya biraz altında maaş aldıklarını söyleyebilirim.
ua-cam.com/video/HfHnW5RBdNg/v-deo.html
ua-cam.com/video/Ehu9l_MOKpY/v-deo.html
ua-cam.com/video/9BjPU01RB1g/v-deo.html
ua-cam.com/video/UW-7W18y6dQ/v-deo.html
ua-cam.com/video/9zKg85u-gwU/v-deo.html
abii ışıgı kapat kafan gözumu alıyor dedıklerıne odaklanamıyorum plss
Keltoşum
17000. like