@@kadir9765 Kodu donanımın zorlanmadan çalışmasını ve istediğimiz işi en uygun biçimde yapması için yazarız. Bunun için çok farklı işlerde farklı farklı programlama dillerine gereksinim vardır. Eğer üst düzey bir bilgin var ve herhangi bir programlama dili ihtiyacını karşılayamıyorsa oturup işine yarayacak bir dil bile tasarlayabilirsin. Bu programlama dilleride bu şekilde ortaya çıktı.
Hocam siz bahsederken bir yandan da bakıyorum ders içeriklerine de, cebir konusuna şöyle bir göz gezdirdim. Lise yıllarımı hatırladım. En kallavisinden hoca(!)yı bir okuyup üfledim desem yeridir... Hocam, böyle eğlenceli konuları bize hakaretler eşliğinde nefret ettirdikleri aklıma geldikçe inanın fıttırıyorum! Tamam tümüyle suç onların değil, biz de çalışmadık; ama ben inanıyorum ki dersi sevmemiş/dinlememiş ya da algılayamamış/odaklanamamış olmamızın sebebi hoca(!)nın bize dersi kendisini sevdirerek anlatması değil, hakaretler/tahammülsüzlük eşliğinde anlatmasıydı... Öğrenciye sabır gösteremeyecek insanın öğretmen olmaması gerekiyor diye düşündürüyor bu durum beni... Bu arada Amerika'da dahi Türkiye'deki insanları düşünüp onlar için Türkçe kaynak üretme çabanızı her ne kadar haddime olmasa da takdir ettiğimi belirtmek isterim. İçeriklerinizden faydalanan tüm insanlar adına teşekkür ederim! Başarılarınızın devamını dilerken, rahmetli ninemin "Allah ayağına taş değdirmesin, sınavları uçarak geçesin! (sizin için prof'luk doktorası olabilir; düşünüyorsanız :] )" duasıyla bitiriyorum. :)
:) teşekkürler. Profesörlük için bir engelim bulunmuyor (belki duanız geçmişe yönelik olarak işlemiştir ve olası problemleri daha olmadan çözmüştür bilemiyorum, zaman kavramı muğlak bir kavram bizim gibi faniler için). Türkiye'de bu tip ''hoca''ların var olmasının başlıca sebebi hesap verilebilirlik (accountability) olmaması. bir hoca hakkında iki sene üst üste şikayet olursa, dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde, hocalığa devam edemez ve gittiği her yere bu bilgi peşinden gelir. Bir anlamda kariyeri biter. Hocalar da bunu bildikleri için bu tip hatalar yapmazlar (veya yaparlarsa da sistemden temizlenirler). Türkiye'de herşey devlet zihniyeti ile bürokratik olarak işlediği için (ki üniversite özgürlüğü, bürokrasi ile hiç uyuşmaz (bu kadar devlet üniversitesini nereye koyacağız bilemiyorum) ) eğitim sistemi de kendini düzeltemiyor. Hala daha merkezden yapılan sistem değiştirme çalışmaları ile eğitim sistemini adam etmeye çalışıyoruz. Şunu anlayamıyorlar, dünyanın en iyi sistemini de getirsen, eğitimi veren hocayı düzeltmedikten sonra o sistem çalışmaz. Neyse biraz uzun oldu ama, özetle ne yazık ki (ve bir kere daha ne yazık ki) haklısınız.
Ingiltere'de 3 yil universiteler.. ama cok belirleyici yani stajyer olarak calisma sunuluyor.. ve bu bir yil surece hem uygulama hem de is pratigi ve deneyimi acisindan cok onemli..
Veritabani yonetim sistemleri degerli kredileri harcamak icin harika bir alan ve 2 tane ders koyulduguna gore birisinde kullanmayi digerinde yapmayi ogretiyorlardir.Dosya sistemleri ve indexleme yapilari egitimleri de veri yapilarilari dersinin devami seklinde olur.
28:30 Pardon, dünyanın hangi üst düzey üniversitesinde bir bölümün tüm hocaları sadece tek bir bölümden mezun :) Bu durumu bir kalite göstergesi olarak sürekli tekrar etmeniz sizin olgulardan uzak konuştuğunuzu gösterir. Hem özel sektörde hem de akademide cevap bekleyen önemli sorular multidisipliner. Siz, sadece bilgisayar müh mezunu hocalardan oluşan bir bölümde bu sorulara cevap bulamazsınız. Öğrencilerinizi niş alanlara yönlendiremezsiniz. Mümkünse lisans ve lisansüstü eğitimini farklı alanlarda yapmış hocaları değerlendirmeniz gerekir. Bir Bölümün derslerinin yarısını temel bölüm dersleri, diğer yarısını da multi disipliner dersler oluşturması gerekir. Böyle bir imkan olmadan öğrencinin mezuniyet sonrası piyasaya cevap vermesi zor.
biraz sorum farkli örneğin elektronik bölümünde program mikroislem dersinde bir üniversite çok eski bir 1974 model mikroislemciyi anlatırken , diğeri yeni bir 2015 model bir mikroislemci veya microcontrolleri anlatıyor , üniversitelerde ogretim görevlilerin istediği işlemciyi veya programı anlatması kendi elindemidir , veya milli eğitimin liselere uyguladığı gibi yökünde buna benzer bir uygulaması varmı
orası biraz dağınık, vakit bulursam toparlayıp buraya birer play list şeklinde ekleyeceğim, sanırım dönem sonu ancak vaktim olur (ama söz vermiş olmayayım bakacağım). ilginiz için teşekkürler. Başarılar
BilgisayarKavramlari sağolun hocam birde Ankara Atılım Üniversitesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz Kadro vb Sizin Tabirinizle Öğrenmeyi Öğrenebileceğimiz Bir üniversite mi ?
iyi günler hocam müsaitseniz bir kaç sorum olucak öncelikle sizin videolarınızdan edindiğim bilgiye dayanarak şunu söyleyebilirim üniversitenin kalitesini hocalar belirler, peki ama benim burda kafamı karıştıran şey tercih döneminde okumak istediğim üniversitenin öğretmenlerini nasıl bir şekilde değerlendirebilirim örneğin bir üniversitede 2 adet doçent diğerinde ise 1 doçent 1yrd. doçent olması hoca kalitesini belirler mi yani kısacası hocanın kalitesini ünvanı mı belirler diğer sorum ise şu şekikde; yazılım mühendisliği bildiğiniz gibi ülkemizde elit üniversitelerde yok, olan üniversiteler birbirinden eğitim olarak farklı değiller, benim bu üniversitelerden puanı yüksek olanı seçmem mi daha doğru olur son olarakta bireysel olarak kırklareli yazılım mühendisliği ile celal bayar yazılımın arasında ki tercihim mezun olunca iş olanaklarını etkiler mi (celal bayar üniversitesi sanki biraz daha bilindik bir üniversite izlenimi yarattı)
Güzel videonuz ve açıklamalarınız için çok teşekkürler hocam, umarım emeklerinizin sonucunu misliyle alırsınız, Allah razı olsun hocam :) Bu arada soru-cevap için hangi e-posta adresinizi kullanmamız gerekiyor? Yaklaşık iki haftadır bir konu üzerinde destek için bazı videolarınıza yorum olarak sorumu iletiyorum fakat cevap alamıyorum hocam. İnternet sitenizde, iletişim kısmında bireysel postalar için bir e-posta adresi var. O e-posta adresinize de sorumu sorumu anlattım, cevap için beklemedeyim. Acaba yanlış e-posta adresine mi mesaj atıyorum hocam? Teşekkürler, güzel bir ömür geçirmeniz dileği ile, sağlıcakla kalınız.. Düzeltme: Lütfen bunu bir sitem olarak algılamayınız hocam, nitekim siz sitemde bulunsanız yeridir.
Torpille yardımcı doçent olmuş adamdan yazılım dersi alacağıma oturur adam gibi UA-cam den video izlerim , profosor olup Stanforda giderim daha iyidir .
Abi selam. Bilişimle ilgili bir bölüm okumuyorum ama algoritmik yorumum ve matematiğim çok iyi. Dibloma olmadan bu müfredatı kendim evde öğrensem iş bulabilir miyim
Silikon vadisinde bu pozisyonlara ise alım için once mühendis olma şartı kaldirilmis sonrada universite mezunu olma şartı kaldirilmis gerisini sen düşün artık
Sayın hocam internette arastırma yapar iken sizi buldum.Hayranlıkla izliyor ve bilgi almaya calısıyorum.Düşünce özgürlüğü kapsamında bu yorumu kaldırmayın.(basit şeylerde bile Takıntılı birisi oldugum için yorum yazma gereksinimi duydum.) Buradan dislike atan şeref yoksunu alçak arkadaslara sesleniyorum neden attınız acaba ? konuyla ilgisi olmayan bir adam dahi like atar iken siz kimsiniz.?...
Hocam ben 12. sınıfım şuan üniversiteye hazırlanmaktayım yazılım mühendisliğini istiyorum şimdi üninin ilk senesi matematik fizik edebiyat görüyormuyuz yoksa 4 sene görücekmiyiz 1 seneyemi mahsus bu üç ders
öyle bir bölüm mü var? bölüm sitesini yollarsanız incelerim. Yani enformatik bölümleri yök kararıyla bütün üniversitelerde bir dönem kuruldu ama şimdi durum çok farklı.
şu video serisini tam da sizin gibi arkadaşlar için hazırladık, izlerseniz faydası olacağını tahmin ediyorum: ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html Başarılar dilerim.
hocam ben bizim hocaları araştırdım iyicene. ama neyazikki aralarında fizik veya matematik hocası oliyor en azindan biraz şanslıyım 2 3 tane EEM olanlarda var. lisansları böyle ama aralarında 3 4 tanesinin yüksek lisansı bilgisayar veya yazılım mühendisliği bu iyi birşeymi? yani bu azda olsa durumu kurtariyormu?
Anladım. Bu konudaki görüşümü daha önce de çok kereler yazdım. Bir hocanın, bir alanı tamamen bilebilmesi için o konuda lisans eğitimi olması şart. Ayrıca hocalık yapacağı alanda da doktora yapması gerektiğini düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliğinde 11 ana alan var, normal bir kadroda en az 11 farklı alanda doktora yapmış ve hepsi lisansını bilgisayar mühendisliği / yazılım mühendisliği veya bilgisayar bilimleri gibi alanlarda yapmış olması gerekir. Aksi halde, en az bir konuda eğitim veren hoca, uzmanlığı olmayan bir konuya girecek demektir. Ancak Türkiye şartlarında bu sayıyı 6 hocaya kadar düşürmek mümkün, çünkü çoğu üniversitede yeterli sayıda ders konulamıyor ve bazı dersleri azaltmak gerekiyor. Yani özetle en az 6 hocanın bilgisayar ile ilgili bir alanda lisans + doktora yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu sayı farklı alanlardan hocalarla arttırılabilir (örneğin donanım dersleri için elektronik veya bazı dersler için matematik kökenli hocalar olabilir) ama çekirdek bir kadro olmalı. Yüksek lisans ise çok fazla etkisi olmayan bir eğitim. genelde bir kültür lisansta kazanılır, uzmanlığı ise doktorada. şayet bir bölümdeki hocalar o konunun uzmanı değilse orada ciddi problemler vardır diye düşünüyorum.
sağolun hocam ilginiz ve cevabınız için. ben bu alanda ciddi düşüniyorum ve hep hayalimdi o yüzden pes etmemeyi düşüniyorum. eksiklikleri internetden kapatmaya çalışiyorum. başka büyük yabancı üniversitelerin derslerine bakıp o derse göre internetde ingilizce ders dinlemeye çalışiyorum. bu videoda verdiginiz sitedende neler bilmem gerekdigini öğrenmiş oldum. sağolun :)
süper, yani doğrusu bu. ihtiyacınız olan bir konu olursa her zaman yazabilirsiniz, bilebildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. Başarılar dilerim.
Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu müfredat bilgisayar mühendisliği bölümlerinin müfredatının replikası gibi olmuş. Üzülerek söylüyorum "bizim ülkemizde" bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasında fark yoktur!
yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve şunu söyleyebilirim gittiğin üniversiteye bağlı ilk iki sene yüzde 70 aynı sonrası tamamen farklı oluyor asıl olay seçmeli derslerde aslında.
Ben ekşi de okumuştum oranın yorumlarını, pek beğenilen bir yer değil, İzmir'i kazanamayan izmirlilerin toplanma noktası gibi bir yermiş :) Eğtiim nasıldır bilemeyiz elbette, Şadi Hoca'nın söylediği gibi akademisyenlerin nerelerden ve hangi bölümlerden mezun olduklarına, google scholar'da ne kadar makaleleri olduğuna bakmak gerek
Yazılım mühendisliğindeki tüm üniversitelere girebilirim. En iyisi hangisi? Bahçeşehir en yüksekte ama işimi sağlama almak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Hocam ben Niğde Ömerhalis demir üniversitesinde ilköğretim matematik öğretmenligi okuyorum ve bu sene bitecek ben yazılım mühendisliği okumak istiyorum diplomayı aldıktan sonra üniversite sınavına girip bu bölümünü okumak istiyorum. Ben Türk Dili ve Atatürk inkılap derslerini gördüm onları yeniden almak zorunda mıyım yoksa silinir mi?
daha önce aldığınız dersleri genelde uygun olması halinde sayarlar. Burada intibak yapılması gerekir, aldığınız derslerden ortak olanların sayılması için dilekçe verirsiniz ve her ders için not dökümü ve gerekiyorsa ders izlencesini dilekçe eki olarak verirsiniz, intibak yapan hocanın insiyatifi vardır ve çok büyük ihtimalle bu tip dersleri bir daha aldırmazlar (ama dediğim gibi hocanın insiyatifinde, mesela veren kişinin akademik geçmişi uygun değilse (mesela bazı üniversitelerde bu dersleri doktorası olmayan hocalar verebiliyor) bunu yetersiz bulup tekrar almanızı isteyebilir, ama bana sorarsanız intibak yaparlar ve bir daha almazsınız).
hocam dün ktü yazılım hakkında konuşmuştuk bir başka videoda ve ktü için olumlu bi cevap alamadım sizde :) peki kırklareli hakkında ne düşünüyorsunuz? edit: sonunda önermişsiniz sağolun :)
@@abdullahtalha7184 bende ktü yazılım düşünüyorum fakat fırat yazılımın ders programı daha kapsamlı gibi geldi ve de ingilizce dersleri de ağırlıklı olunca şu an çok ikilemde kaldım :(
Merhaba hocam şu anda ben 10. Sınıftayım Yazılım Mühendisliği okumak istiyorum ama bunları gördükten sonra çok kararsız kaldım ve benim ingilizcem çok kotu yazılım mühendisliği okumak için ingilizcem iyi olmak zorunda mı ? Teşekkür ederim 🙏🏼
Çok kısaca, bilgisayar mühendisliği daha teknik konularda eğitim verir. Mesela daha iyi kod yazabilmek, sistem yönetimi, siber güvenlik veya veri tabanı gibi konularda uzmanlaşmak istiyorsanız bilgisayar mühendisliği daha doğru. Proje yönetimi, kalite yönetimi, yazılım test teknikleri gibi konularda uzmanlaşmak istiyorsanız yazılım mühendisliği daha doğru. Ancak Türkiye'de bu eğitimlerin birbirine karıştığı ve hatta bilgisayar mühendisliği adı altında elektronik bile okutulduğunu görüyoruz, dolayısıyla gideceğiniz üniversitenin derslerine bir bakın, sonra hocalarına bir bakın, eğitim geçmişleri hangi konuda sonra ona göre tercih yaparsınız. Tabi şu videoları izlemeniz de faydalı olabilir: ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
Bilişimin her alanı, herkese açıktır. Yani mesela Tarih bölümünden veya fars dili ve edebiyatı bölümünden mezun birisi de kendisini geliştirip siber güvenlik veya veri tabanı gibi alanlarda çalışabilir. Ancak sorunuz bu alanlara en yakın eğitimi hangi bölüm veriyor şeklindeyse, bilgisayar mühendisliği eğitimi bu konulara çok daha yakın teknik bir detay sunar. Yazılım mühendisliği teknik olarak bu kadar detaya inme fırsatı bulamaz. Hele iyi bir üniversitede okursanız keni veritabanı sunucunuzu yazabilecek seviyede veya kendi network protokolünüzü ve üzerinde ağ güvenlik sistemlerini (firewall, proxy, web server vs. vs.) tek başınıza sıfırdan kendiniz kodlayacak seviyede öğrenirsiniz. Elbette böyle detaylı bir şekilde konuya vakıf olan birisi ile, sadece nasıl kullanılacağını öğrenen ve mesela veri tabanı dersinde sadece SQL yazmayı öğrenen birisi denk olamaz. Benzer şekilde de mesela iş analizi konusunda bilgisayar mühendisliği yeterli eğitim almaz, yazılım mühendisliği daha detaylı eğitim alır. Ancak tekrar ediyorum, bilişimin her alanı herkese açıktır, ne bildiğiniz çok daha önemlidir (bazı yerlerde (devlet kurumu gibi) diploma önemli oluyor ama yazılım veya bilgisayar mühendisliği diplomasının burada çok farkı olmaz), çalışıp arayı kapatmak her zaman mümkündür. Ama sorduğunuz konulara bilgisayar mühendisliğinde daha çok değinilir (tabi hakkıyla verilen bir bilgisayar mühendisliği eğitiminde. Konuyla alakası olmayan 4-5 hoca toplayıp kurulan bölümlerden çok fazla şey beklememek gerekir). zannediyorum karar sürecindesiniz, şu videolar faydalı olabilir: ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html Başarılar
öğrencilere bilgi verirken bilgisayar mühendisliği misyoneri gibi hareket etmemek gerek. bilgisayar mühendisi şunu yapar yazılım mühendisi şunu yapmaz şeklinde ahkam keserken biraz dikkat etmek gerek. bu gençler ülkemizin geleceği. onlara tarafsız ve objektif bir şekilde bilgi vermek her akademisyenin boynunun borcudur. Yazılım mühendisliği hakkında yanlış bilgiler veriyorsunuz. Sorulan her soruya cevap vermek zorunda değilsiniz. bildiklerinizi cevaplamak bilmediklerinizi ilgili bölümlere yönlendirmek en doğrusu.
disiplinli çalışırsan ve asla pes etmezsen neden olmasın. belki 1 defada belki 5 defada anlayacaksın ama anlarsın ve yaparsın. gerçekten istiyorsan başarırsın.
@@ipek2839 oha be 3 yıl ne ara geçmiş arkadaş 😁 ben bu sene bir kez daha girdim sınava 113k dayım ve Manisa gelmez o yüzden Düzce bilgisayar muh düşünüyorum
@@ipek2839 derslerine bak akademik kadrolarına bak gideceğin şehri araştır sana hangisi daha uygunsa ön sıralara o bölümü yaz çok da fark yok diyorlar zaten aralarında merak etme o yönden ben de yazılım istiyordum ilk başta ama diğer özellikleri de araştırınca ve yazılım bölümü de daha yeni olduğu için bilgisayardan yana karar kıldım
@@ipek2839 Sakarya bilgisayar Mühendisliği çok mantıklı şuan akademik kadrosu olsun İstanbula yakınlığı olsun ben olsam bilgisayar Mühendisliği yazardım
Sonuçta bir doktor da tıp fakültesine gitmeden önce neşter kullanmasını bilmiyor ama öğreniyorlar her şeyi.Eğer istediğin şey yazılım mühendisi olmaksa tabiki olabilirsin.Gittiğin zaman kod yazma konusunda tecrübesi olanları görüceksin sakın özgüvenin azalmasın sende zamanla tecrübe edinirsin.
yaptığım yazılımı facebook şirketine 18 bin dolara sattım gizli bi şekilde facebook bu yazılımın gizli kalmasını istedi sizce şu anki bölümünü bilişim bölümüne geciyimmi
Bilgisayar muhendisligi derslerinde mustafa k nın ne isi var ? O yüzden bu ülkede yazilimci çıkmıyor,okuyup üniversiteye gidiyoruz hala mustafa kemal dersleri çıkıyor karşımıza,eee haliyle lanet olsun böyle eğitim sistemine diyoruz tabiki
Saatlerce videolarınızı seyrettikten sonra şunu anladım ki dediklerinizin %99 unu anlamamakla birlikte anlamsızca hoşuma gidiyor anlattıklarınız :)
hayda haha :)
aynı şey benim için geçerli
@@kadir9765 anlatayım kardeşim
@@bilgilibilgisiz3879 Olur, mesela kod niçin yazılir, felsefesi ne?
@@kadir9765 Kodu donanımın zorlanmadan çalışmasını ve istediğimiz işi en uygun biçimde yapması için yazarız. Bunun için çok farklı işlerde farklı farklı programlama dillerine gereksinim vardır. Eğer üst düzey bir bilgin var ve herhangi bir programlama dili ihtiyacını karşılayamıyorsa oturup işine yarayacak bir dil bile tasarlayabilirsin. Bu programlama dilleride bu şekilde ortaya çıktı.
Çok açıklayıcı ve yararlı bir video hocam teşekkürler.
Burada okuyan bir öğrenci olarak dedikleriniz o kadar doğru ki Şadi Hocam, siz anlattıkça benim gözümde canlanıyor.
Bu sene burayı yazmayı düşünüyorum da memnun musunuz?
Hocam siz bahsederken bir yandan da bakıyorum ders içeriklerine de, cebir konusuna şöyle bir göz gezdirdim. Lise yıllarımı hatırladım. En kallavisinden hoca(!)yı bir okuyup üfledim desem yeridir... Hocam, böyle eğlenceli konuları bize hakaretler eşliğinde nefret ettirdikleri aklıma geldikçe inanın fıttırıyorum! Tamam tümüyle suç onların değil, biz de çalışmadık; ama ben inanıyorum ki dersi sevmemiş/dinlememiş ya da algılayamamış/odaklanamamış olmamızın sebebi hoca(!)nın bize dersi kendisini sevdirerek anlatması değil, hakaretler/tahammülsüzlük eşliğinde anlatmasıydı... Öğrenciye sabır gösteremeyecek insanın öğretmen olmaması gerekiyor diye düşündürüyor bu durum beni...
Bu arada Amerika'da dahi Türkiye'deki insanları düşünüp onlar için Türkçe kaynak üretme çabanızı her ne kadar haddime olmasa da takdir ettiğimi belirtmek isterim. İçeriklerinizden faydalanan tüm insanlar adına teşekkür ederim! Başarılarınızın devamını dilerken, rahmetli ninemin "Allah ayağına taş değdirmesin, sınavları uçarak geçesin! (sizin için prof'luk doktorası olabilir; düşünüyorsanız :] )" duasıyla bitiriyorum. :)
:) teşekkürler. Profesörlük için bir engelim bulunmuyor (belki duanız geçmişe yönelik olarak işlemiştir ve olası problemleri daha olmadan çözmüştür bilemiyorum, zaman kavramı muğlak bir kavram bizim gibi faniler için).
Türkiye'de bu tip ''hoca''ların var olmasının başlıca sebebi hesap verilebilirlik (accountability) olmaması. bir hoca hakkında iki sene üst üste şikayet olursa, dünyanın hiçbir gelişmiş ülkesinde, hocalığa devam edemez ve gittiği her yere bu bilgi peşinden gelir. Bir anlamda kariyeri biter. Hocalar da bunu bildikleri için bu tip hatalar yapmazlar (veya yaparlarsa da sistemden temizlenirler).
Türkiye'de herşey devlet zihniyeti ile bürokratik olarak işlediği için (ki üniversite özgürlüğü, bürokrasi ile hiç uyuşmaz (bu kadar devlet üniversitesini nereye koyacağız bilemiyorum) ) eğitim sistemi de kendini düzeltemiyor. Hala daha merkezden yapılan sistem değiştirme çalışmaları ile eğitim sistemini adam etmeye çalışıyoruz. Şunu anlayamıyorlar, dünyanın en iyi sistemini de getirsen, eğitimi veren hocayı düzeltmedikten sonra o sistem çalışmaz.
Neyse biraz uzun oldu ama, özetle ne yazık ki (ve bir kere daha ne yazık ki) haklısınız.
7:28 bu adamlar sosyalleşsin diye public speaking dersi XD
veri yapilarini 1 sınıfa koymak :(
Ingiltere'de 3 yil universiteler.. ama cok belirleyici yani stajyer olarak calisma sunuluyor.. ve bu bir yil surece hem uygulama hem de is pratigi ve deneyimi acisindan cok onemli..
Veritabani yonetim sistemleri degerli kredileri harcamak icin harika bir alan ve 2 tane ders koyulduguna gore birisinde kullanmayi digerinde yapmayi ogretiyorlardir.Dosya sistemleri ve indexleme yapilari egitimleri de veri yapilarilari dersinin devami seklinde olur.
çok teşekkürler senin sayende 12 yaşında başladım
HOCAM BİLGİSAYAR MÜHENDİSLIĞİNİ DEĞIL YAZILIMI ANLATIYORSUNUZ uyandırayım dedim :D
Kırklareli ünisinin yazılım mühendisliği şimdi ne durumda? Eğitimi nasıl, dersleri nasıl?Cevaplarsanız sevinirim.
Res
⬆️
@@dllblurd3027 res derken ?
Rez demek istemiş rezervasyon anlamında cevap gelirse kendisine bildirim gelsin diye
rez
28:30 Pardon, dünyanın hangi üst düzey üniversitesinde bir bölümün tüm hocaları sadece tek bir bölümden mezun :) Bu durumu bir kalite göstergesi olarak sürekli tekrar etmeniz sizin olgulardan uzak konuştuğunuzu gösterir. Hem özel sektörde hem de akademide cevap bekleyen önemli sorular multidisipliner. Siz, sadece bilgisayar müh mezunu hocalardan oluşan bir bölümde bu sorulara cevap bulamazsınız. Öğrencilerinizi niş alanlara yönlendiremezsiniz. Mümkünse lisans ve lisansüstü eğitimini farklı alanlarda yapmış hocaları değerlendirmeniz gerekir. Bir Bölümün derslerinin yarısını temel bölüm dersleri, diğer yarısını da multi disipliner dersler oluşturması gerekir. Böyle bir imkan olmadan öğrencinin mezuniyet sonrası piyasaya cevap vermesi zor.
biraz sorum farkli örneğin elektronik bölümünde program mikroislem dersinde bir üniversite çok eski bir 1974 model mikroislemciyi anlatırken , diğeri yeni bir 2015 model bir mikroislemci veya microcontrolleri anlatıyor , üniversitelerde ogretim görevlilerin istediği işlemciyi veya programı anlatması kendi elindemidir , veya milli eğitimin liselere uyguladığı gibi yökünde buna benzer bir uygulaması varmı
Hocam İngilizce videolarınızı ne zaman yükleyeceksiniz merakla bekliyoruz
orası biraz dağınık, vakit bulursam toparlayıp buraya birer play list şeklinde ekleyeceğim, sanırım dönem sonu ancak vaktim olur (ama söz vermiş olmayayım bakacağım). ilginiz için teşekkürler.
Başarılar
BilgisayarKavramlari sağolun hocam birde Ankara Atılım Üniversitesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz Kadro vb Sizin Tabirinizle Öğrenmeyi Öğrenebileceğimiz Bir üniversite mi ?
iyi günler hocam müsaitseniz bir kaç sorum olucak
öncelikle sizin videolarınızdan edindiğim bilgiye dayanarak şunu söyleyebilirim üniversitenin kalitesini hocalar belirler, peki ama benim burda kafamı karıştıran şey tercih döneminde okumak istediğim üniversitenin öğretmenlerini nasıl bir şekilde değerlendirebilirim örneğin bir üniversitede 2 adet doçent diğerinde ise 1 doçent 1yrd. doçent olması hoca kalitesini belirler mi yani kısacası hocanın kalitesini ünvanı mı belirler
diğer sorum ise şu şekikde; yazılım mühendisliği bildiğiniz gibi ülkemizde elit üniversitelerde yok, olan üniversiteler birbirinden eğitim olarak farklı değiller, benim bu üniversitelerden puanı yüksek olanı seçmem mi daha doğru olur
son olarakta bireysel olarak kırklareli yazılım mühendisliği ile celal bayar yazılımın arasında ki tercihim mezun olunca iş olanaklarını etkiler mi (celal bayar üniversitesi sanki biraz daha bilindik bir üniversite izlenimi yarattı)
Yees sefalet records patron saian ss hayki özledim kanka
1. Yıl bahar dönemi veri yapıları ve algoritmalar mı? 🤣
Güzel videonuz ve açıklamalarınız için çok teşekkürler hocam, umarım emeklerinizin sonucunu misliyle alırsınız, Allah razı olsun hocam :)
Bu arada soru-cevap için hangi e-posta adresinizi kullanmamız gerekiyor? Yaklaşık iki haftadır bir konu üzerinde destek için bazı videolarınıza yorum olarak sorumu iletiyorum fakat cevap alamıyorum hocam. İnternet sitenizde, iletişim kısmında bireysel postalar için bir e-posta adresi var. O e-posta adresinize de sorumu sorumu anlattım, cevap için beklemedeyim. Acaba yanlış e-posta adresine mi mesaj atıyorum hocam? Teşekkürler, güzel bir ömür geçirmeniz dileği ile, sağlıcakla kalınız..
Düzeltme: Lütfen bunu bir sitem olarak algılamayınız hocam, nitekim siz sitemde bulunsanız yeridir.
Fırat üniversitesi hakkında bir bilginiz varmı yazılım mühendisliği orda da var ve devlet üniversitesi olarak orası oneriliyor
Tesekkurler
Torpille yardımcı doçent olmuş adamdan yazılım dersi alacağıma oturur adam gibi UA-cam den video izlerim , profosor olup Stanforda giderim daha iyidir .
Ayn knk bak oldun şimdi
Abi selam. Bilişimle ilgili bir bölüm okumuyorum ama algoritmik yorumum ve matematiğim çok iyi. Dibloma olmadan bu müfredatı kendim evde öğrensem iş bulabilir miyim
Silikon vadisinde bu pozisyonlara ise alım için once mühendis olma şartı kaldirilmis sonrada universite mezunu olma şartı kaldirilmis gerisini sen düşün artık
@@defne762 ama Türkiye ve Avrupa da çoğu iş alan lisans mezuniyeti istiyor Amerika ya gitmesi lazım
Hocam sizce türkiyenin en iyi yazılım muh neresi acil söylermisiniz kafam çok karışık
nereyi kazandın
Doğuş üniversitesi hakkında ne düşünüyorsunuz yazılım mühendisliği hakkında
@@ahmetsaitbasl3431 maltepe üniversitesi elektirik elekronik müh. 75 burslu
@@Aznp797 bence iyi
Sayın hocam internette arastırma yapar iken sizi buldum.Hayranlıkla izliyor ve bilgi almaya calısıyorum.Düşünce özgürlüğü kapsamında bu yorumu kaldırmayın.(basit şeylerde bile Takıntılı birisi oldugum için yorum yazma gereksinimi duydum.)
Buradan dislike atan şeref yoksunu alçak arkadaslara sesleniyorum neden attınız acaba ? konuyla ilgisi olmayan bir adam dahi like atar iken siz kimsiniz.?...
hocam hayatım boyunca matematik de berbattım ama algoritma kurabiliyorum bu işte geleceğim olabilir mi
olabilir ama yazdığınız bu mesaja bakarak ne durumda olduğunuzu anlamam pek mümkün değil.
bu görüşler hala gecerli mi
Hocam ben 12. sınıfım şuan üniversiteye hazırlanmaktayım yazılım mühendisliğini istiyorum şimdi üninin ilk senesi matematik fizik edebiyat görüyormuyuz yoksa 4 sene görücekmiyiz 1 seneyemi mahsus bu üç ders
naptın kardeşim kazandın mı yazılım mühendisliğini
Hocam merhaba, Bilgisayar-Enformatik bölümü hakkında düşünceleriniz nelerdir?
öyle bir bölüm mü var? bölüm sitesini yollarsanız incelerim. Yani enformatik bölümleri yök kararıyla bütün üniversitelerde bir dönem kuruldu ama şimdi durum çok farklı.
neu.edu.tr/akademik/fakulteler/iktisadi-ve-idari-bilimler-fakultesi/bolumler/bilgisayar-enformatik-bolumu/dersler/?lang=tr buyrun hocam :)
zannediyorum tek örneği bu üniversite?
Evet hocam.
hocam yazılım mühendisi olmak istiyorum ama üniversite seçimi konusunda kararsızım üniversite önerirmisiniz😁şimdiden teşekürler
şu video serisini tam da sizin gibi arkadaşlar için hazırladık, izlerseniz faydası olacağını tahmin ediyorum:
ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
Başarılar dilerim.
teşekkürler hocam inşallah sizin gibi başarılı olurum ve bu arada 10.sınıfım😂😀
Urgot Reis reyiz suan bende 10. Sinifım sayisal sectiysen nasil bi calisma uyguladin ?
Urgot Reis 3 yıl geçti ne yaptın reis
Urgot Reis reis ses ver naptın
Meraba Abi Facebook Falan Varsa biraz Sohbet Edebilirmiyiz Eğer İstersen
Hocam Merhaba :D
Şuan bigisayar mühendisliği için önerebileceğiniz veya öğretmenlerinin öğretme şekillerinin doğru olduğu hangi üniversteler var.
bu videolarda anlatabileceğim kadarıyla detaylı şekilde hangileri olduğunu anlatmaya çalıştım
ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
hocam ben bizim hocaları araştırdım iyicene. ama neyazikki aralarında fizik veya matematik hocası oliyor en azindan biraz şanslıyım 2 3 tane EEM olanlarda var. lisansları böyle ama aralarında 3 4 tanesinin yüksek lisansı bilgisayar veya yazılım mühendisliği bu iyi birşeymi? yani bu azda olsa durumu kurtariyormu?
hangi bölümde okuyorsunuz?
bilgisayar mühendisi. gaziantepde hasan kalyoncu üniversitesinde tam burslu olarak. bu yıl daha 1yılım geçen sene hazırlığı bitirdim.
Anladım. Bu konudaki görüşümü daha önce de çok kereler yazdım. Bir hocanın, bir alanı tamamen bilebilmesi için o konuda lisans eğitimi olması şart. Ayrıca hocalık yapacağı alanda da doktora yapması gerektiğini düşünüyorum. Bilgisayar mühendisliğinde 11 ana alan var, normal bir kadroda en az 11 farklı alanda doktora yapmış ve hepsi lisansını bilgisayar mühendisliği / yazılım mühendisliği veya bilgisayar bilimleri gibi alanlarda yapmış olması gerekir. Aksi halde, en az bir konuda eğitim veren hoca, uzmanlığı olmayan bir konuya girecek demektir.
Ancak Türkiye şartlarında bu sayıyı 6 hocaya kadar düşürmek mümkün, çünkü çoğu üniversitede yeterli sayıda ders konulamıyor ve bazı dersleri azaltmak gerekiyor. Yani özetle en az 6 hocanın bilgisayar ile ilgili bir alanda lisans + doktora yapması gerektiğini düşünüyorum. Bu sayı farklı alanlardan hocalarla arttırılabilir (örneğin donanım dersleri için elektronik veya bazı dersler için matematik kökenli hocalar olabilir) ama çekirdek bir kadro olmalı.
Yüksek lisans ise çok fazla etkisi olmayan bir eğitim. genelde bir kültür lisansta kazanılır, uzmanlığı ise doktorada.
şayet bir bölümdeki hocalar o konunun uzmanı değilse orada ciddi problemler vardır diye düşünüyorum.
sağolun hocam ilginiz ve cevabınız için. ben bu alanda ciddi düşüniyorum ve hep hayalimdi o yüzden pes etmemeyi düşüniyorum. eksiklikleri internetden kapatmaya çalışiyorum. başka büyük yabancı üniversitelerin derslerine bakıp o derse göre internetde ingilizce ders dinlemeye çalışiyorum. bu videoda verdiginiz sitedende neler bilmem gerekdigini öğrenmiş oldum. sağolun :)
süper, yani doğrusu bu. ihtiyacınız olan bir konu olursa her zaman yazabilirsiniz, bilebildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım.
Başarılar dilerim.
hocam ben makine muhendisliği ile mekatronik muhendisliği arasinda kaldim sizce iş imkani vs. imkanlardan dolayi hangini secmeliyim? Neden?
ne yazık ki bu konuların ikisinde de uzmanlığım yok, konunun uzmanı birilerine sorarsanız daha doğru olur.
Başarılar
Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu müfredat bilgisayar mühendisliği bölümlerinin müfredatının replikası gibi olmuş. Üzülerek söylüyorum "bizim ülkemizde" bilgisayar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasında fark yoktur!
yazılım mühendisliği öğrencisiyim ve şunu söyleyebilirim gittiğin üniversiteye bağlı ilk iki sene yüzde 70 aynı sonrası tamamen farklı oluyor asıl olay seçmeli derslerde aslında.
@@enisarikan hangi ünide okuyorsun ve memnun musun
@@yolcudurabbass İstanbul Okan Üniversitesi
Manisa cbü yazılım ve bilgisayar mühendisliğini kazandım sizce nasıl bir bölüm
Ben ekşi de okumuştum oranın yorumlarını, pek beğenilen bir yer değil, İzmir'i kazanamayan izmirlilerin toplanma noktası gibi bir yermiş :) Eğtiim nasıldır bilemeyiz elbette, Şadi Hoca'nın söylediği gibi akademisyenlerin nerelerden ve hangi bölümlerden mezun olduklarına, google scholar'da ne kadar makaleleri olduğuna bakmak gerek
Yazılım mühendisliğindeki tüm üniversitelere girebilirim. En iyisi hangisi? Bahçeşehir en yüksekte ama işimi sağlama almak istiyorum. Yardımcı olur musunuz?
Bünyamin Cüci yapay zeka müh liği de aklında bulunsun bu sene itü de de açıldı tahminen 4k civarı kapatır
@@semihahmetilgun986 Nasıl yani biraz açarmısın
Hocam ben Niğde Ömerhalis demir üniversitesinde ilköğretim matematik öğretmenligi okuyorum ve bu sene bitecek ben yazılım mühendisliği okumak istiyorum diplomayı aldıktan sonra üniversite sınavına girip bu bölümünü okumak istiyorum. Ben Türk Dili ve Atatürk inkılap derslerini gördüm onları yeniden almak zorunda mıyım yoksa silinir mi?
daha önce aldığınız dersleri genelde uygun olması halinde sayarlar. Burada intibak yapılması gerekir, aldığınız derslerden ortak olanların sayılması için dilekçe verirsiniz ve her ders için not dökümü ve gerekiyorsa ders izlencesini dilekçe eki olarak verirsiniz, intibak yapan hocanın insiyatifi vardır ve çok büyük ihtimalle bu tip dersleri bir daha aldırmazlar (ama dediğim gibi hocanın insiyatifinde, mesela veren kişinin akademik geçmişi uygun değilse (mesela bazı üniversitelerde bu dersleri doktorası olmayan hocalar verebiliyor) bunu yetersiz bulup tekrar almanızı isteyebilir, ama bana sorarsanız intibak yaparlar ve bir daha almazsınız).
benim için zaten sadece türkçe ve atatürk ilke ve inkılap dersi çıksa olur gerisini baştan okurum sözel sarmıyor :)
Merhabalar adınız nedir
hocam kırklarelinde hocalık mı yapıyorsunuz bilgisayar müh. ? öyleyse direk tercih ederim
hayır.
BilgisayarKavramlari peki ya nerede ders veriyorsunuz hocam
Arkadaşlar merhaba, MEF Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği derslerini çektim ben de. İzlemek isterseniz kanalımda görüşmek üzere 😄👨💻
hocam dün ktü yazılım hakkında konuşmuştuk bir başka videoda ve ktü için olumlu bi cevap alamadım sizde :) peki kırklareli hakkında ne düşünüyorsunuz?
edit: sonunda önermişsiniz sağolun :)
Ben ktü bilgisayar düşünüyorum nasıl olumlu bir cevap alamadın açıklar mısın ?
nereye gıttın acaba ? bnde ktu yazılıma gıtmek ıstıyorm eger gıttıysen bir bilgi verırmısn
@@abdullahtalha7184 bende ktü yazılım düşünüyorum fakat fırat yazılımın ders programı daha kapsamlı gibi geldi ve de ingilizce dersleri de ağırlıklı olunca şu an çok ikilemde kaldım :(
Mustafa Mavi bir bakayım firata
@@abdullahtalha7184 özelden görüşelim eğer yazılımla ilglileniyorsan :D
Merhaba hocam şu anda ben 10. Sınıftayım Yazılım Mühendisliği okumak istiyorum ama bunları gördükten sonra çok kararsız kaldım ve benim ingilizcem çok kotu yazılım mühendisliği okumak için ingilizcem iyi olmak zorunda mı ? Teşekkür ederim 🙏🏼
Derslerini calis son sene karar verirsin bunlara
@@mattjohnuniverse4108 son seneye bırakırsa daha tecrübesiz kalabilir şimdiden istediği bölüm üzerine çalışması daha mantıklı
Ne yaptınız
Abi yazılım mühendisliği üniversitede kodlama öğretiyorlarmı
Asıl hedef o zaten
@@oguzhankdm Asıl hedef daha çok bilgisayar bilimleri.
Bence ikiside
Hocam ilk hangi progam dili kullanıyoruz..
Oyun sektörü için c-c#-c++ mobil uygulama sektörü Python c# diğer sektörleri bilmiyorum
İlk kullanılan dil diye bir şey yoktur.
Bir gün...
7:26 hocam yaa :D ne güldüm ama :d
ben de :D
Biyoloji ya da Kimya ne ya!! ne alakasi var yazilim muhendisligiyle.. Fizik var, matematik var.. matematik bile sinirli..
HELIZHELIZ olurmu oyle sen git
Evet ya tam bir şacmalık sanki Java ile DNA Molekülü yapacaklar.....
Video 60 fps, kamera 24 fps
Hocam ben bilgisayar yazilimimi olsam bilgisayarmi olsam karar veremedim bunlarin arasindaki farklar nedir ?
Çok kısaca, bilgisayar mühendisliği daha teknik konularda eğitim verir. Mesela daha iyi kod yazabilmek, sistem yönetimi, siber güvenlik veya veri tabanı gibi konularda uzmanlaşmak istiyorsanız bilgisayar mühendisliği daha doğru. Proje yönetimi, kalite yönetimi, yazılım test teknikleri gibi konularda uzmanlaşmak istiyorsanız yazılım mühendisliği daha doğru.
Ancak Türkiye'de bu eğitimlerin birbirine karıştığı ve hatta bilgisayar mühendisliği adı altında elektronik bile okutulduğunu görüyoruz, dolayısıyla gideceğiniz üniversitenin derslerine bir bakın, sonra hocalarına bir bakın, eğitim geçmişleri hangi konuda sonra ona göre tercih yaparsınız. Tabi şu videoları izlemeniz de faydalı olabilir:
ua-cam.com/video/zcyqrCgZEzQ/v-deo.html
BilgisayarKavramlari yani yazılım mühendisi siber güvenlik veri tabanı vs. alanlarda çalışamaz mı?
Bilişimin her alanı, herkese açıktır. Yani mesela Tarih bölümünden veya fars dili ve edebiyatı bölümünden mezun birisi de kendisini geliştirip siber güvenlik veya veri tabanı gibi alanlarda çalışabilir. Ancak sorunuz bu alanlara en yakın eğitimi hangi bölüm veriyor şeklindeyse, bilgisayar mühendisliği eğitimi bu konulara çok daha yakın teknik bir detay sunar. Yazılım mühendisliği teknik olarak bu kadar detaya inme fırsatı bulamaz. Hele iyi bir üniversitede okursanız keni veritabanı sunucunuzu yazabilecek seviyede veya kendi network protokolünüzü ve üzerinde ağ güvenlik sistemlerini (firewall, proxy, web server vs. vs.) tek başınıza sıfırdan kendiniz kodlayacak seviyede öğrenirsiniz. Elbette böyle detaylı bir şekilde konuya vakıf olan birisi ile, sadece nasıl kullanılacağını öğrenen ve mesela veri tabanı dersinde sadece SQL yazmayı öğrenen birisi denk olamaz. Benzer şekilde de mesela iş analizi konusunda bilgisayar mühendisliği yeterli eğitim almaz, yazılım mühendisliği daha detaylı eğitim alır. Ancak tekrar ediyorum, bilişimin her alanı herkese açıktır, ne bildiğiniz çok daha önemlidir (bazı yerlerde (devlet kurumu gibi) diploma önemli oluyor ama yazılım veya bilgisayar mühendisliği diplomasının burada çok farkı olmaz), çalışıp arayı kapatmak her zaman mümkündür. Ama sorduğunuz konulara bilgisayar mühendisliğinde daha çok değinilir (tabi hakkıyla verilen bir bilgisayar mühendisliği eğitiminde. Konuyla alakası olmayan 4-5 hoca toplayıp kurulan bölümlerden çok fazla şey beklememek gerekir). zannediyorum karar sürecindesiniz, şu videolar faydalı olabilir: ua-cam.com/video/FsXle0rfv1M/v-deo.html
Başarılar
Bilgisayar yazılımı yada bilgisayar nasıl olacaksın acaba?
Şu yorumları göndermeden önce bir kere okusanız keşke!
öğrencilere bilgi verirken bilgisayar mühendisliği misyoneri gibi hareket etmemek gerek. bilgisayar mühendisi şunu yapar yazılım mühendisi şunu yapmaz şeklinde ahkam keserken biraz dikkat etmek gerek. bu gençler ülkemizin geleceği. onlara tarafsız ve objektif bir şekilde bilgi vermek her akademisyenin boynunun borcudur. Yazılım mühendisliği hakkında yanlış bilgiler veriyorsunuz. Sorulan her soruya cevap vermek zorunda değilsiniz. bildiklerinizi cevaplamak bilmediklerinizi ilgili bölümlere yönlendirmek en doğrusu.
Hocam size mail olarak nasıl ulaşabilirim?
Abi yazılımcı olunurmu yazılımcı doğulurmu yani kodlamaya yatkınlığı olmayan istediği kadar çalışssın yazılımcı olmazmı
Senin ilgine bağlı.Bütün meslekler böyle.İlgi duyani olur duymayani olur.
disiplinli çalışırsan ve asla pes etmezsen neden olmasın. belki 1 defada belki 5 defada anlayacaksın ama anlarsın ve yaparsın. gerçekten istiyorsan başarırsın.
Hocam merhaba ben yazılım mühendisliği için Celal Bayar Üniversitesini düşünüyorum sizce nasıl bir üniversite
@@ipek2839 oha be 3 yıl ne ara geçmiş arkadaş 😁 ben bu sene bir kez daha girdim sınava 113k dayım ve Manisa gelmez o yüzden Düzce bilgisayar muh düşünüyorum
@@ipek2839 hakkında hayırlısını dilerim ama 60k ya mezuna kalma derim istediğin bölüm istediğin üniversiteyse tabii
@@ipek2839 derslerine bak akademik kadrolarına bak gideceğin şehri araştır sana hangisi daha uygunsa ön sıralara o bölümü yaz çok da fark yok diyorlar zaten aralarında merak etme o yönden ben de yazılım istiyordum ilk başta ama diğer özellikleri de araştırınca ve yazılım bölümü de daha yeni olduğu için bilgisayardan yana karar kıldım
@@ipek2839 buna cevap vermeyeyim manupüle etmek istemem kafana uyanı yaz çok da fark etmiyor bilg yazılım arasında zaten
@@ipek2839 Sakarya bilgisayar Mühendisliği çok mantıklı şuan akademik kadrosu olsun İstanbula yakınlığı olsun ben olsam bilgisayar Mühendisliği yazardım
yazılım hakkında bilgim sııfr kırklareliye gidersem cidden yazılım mühendisi olup çıkabilir miiyim?
Sonuçta bir doktor da tıp fakültesine gitmeden önce neşter kullanmasını bilmiyor ama öğreniyorlar her şeyi.Eğer istediğin şey yazılım mühendisi olmaksa tabiki olabilirsin.Gittiğin zaman kod yazma konusunda tecrübesi olanları görüceksin sakın özgüvenin azalmasın sende zamanla tecrübe edinirsin.
yazılım yazdınız mi?
hayır temizlik işçisi olarak çıkıyorsunuz
Hangi üniversitedesiniz şuan ?
Noldu gittinmi
yaptığım yazılımı facebook şirketine 18 bin dolara sattım
gizli bi şekilde facebook bu yazılımın gizli kalmasını istedi sizce şu anki bölümünü bilişim bölümüne geciyimmi
Şahan Sarıelmas bunu burayami yazıyorsun
Bu gerçek ise milyonlarca lira kaar etmişlerdir Bile xd
Arkadaşlar ben yazilim mühendisligi okuyorum akli basinda olan varsa sakin gelmesin . 20 yil yaslanma garantisi veriyorum
nerede okuyorsun reis
çöp gibi program. sıralamalar ters. hangi kafayla açmışlar bu bölümü acaba?
Çok ihtiyaç varmış gibi yine boş bir bölüm daha kurmuşlar. Aynen devam
Ee ııı eee ıııııııı. Bıktım iki kelimeyi ee ıı sız konuşamayan lardan
Bilgisayar muhendisligi derslerinde mustafa k nın ne isi var ? O yüzden bu ülkede yazilimci çıkmıyor,okuyup üniversiteye gidiyoruz hala mustafa kemal dersleri çıkıyor karşımıza,eee haliyle lanet olsun böyle eğitim sistemine diyoruz tabiki
Sen okuma aaq
Aptal herif :dö