- Din intimplare am dat de acest video, care pot spune ca mi-a indulcit seara si mi-a uns inima ptr. ca am facut serviciu pe unele locomotive vazute in acest video. Locomotiva la care eram titular era EA-608. Multumesc ptr. aceste frumoase imagini si melodia potrivita ptr. aceste clipuri - am putut trai inca odata anii frumosi din Romania.
+Zikeli Martin Sunt foarte fericit sa vad ca acest video va facut sa va fiti atat de bucuros. Locomotivele EA chair sunt o mare parte din CFR. Multumesc frumos!
Amintiri frumoase(imaginile) /un mare gol în suflet, o durere sfâșietoare(văzând ce e, de fapt ce nu mai e , acum, pe locul fostelor Uzine Electroputere -Craiova! ) 🤕😳😨
Ce frumos! Imi place montajul tau! Mereu ma faci sa ma gandesc cand am mers eu cu trenul prin toata tara! Acum nu doar locomotive clasice romanesti electrice, fiindca acum or aparut mai multe feluri de locomotive electrice in Romania, dar oricum, acuma este varza cu pandemia asta..
Un video superb! Imi aduce aminte de anii copilariei cand ma duceam la mare sau la bunici si ascultam sunetul acela de franare usoara care se auzeau in vagoane.
@@donben5353 Dupa ce dadea impiegatul "verde" si porneau grupurile de motoare. Ca porneau cate doua odata. Prima oara grupul din mijloc, apoi cel dinspre tren si ultimul cel dinspre postul de conducere. Apoi goarna dubla....si plecarea trenului din statie ❤❤❤❤❤
Cand vad locomotivele astea imi audc aminte de cand eram mic si cand ma duceam cu unchiul meu care lucra la CFR si ma duceam cu diferite tipuri de locomotive . Frumos montaj . Succes in continoare
Chuck Norris lasa te rog comentariile de genul nu te mai da profesor nu-ti bate joc de acest colaj cu comentariile tale si de cei care vizioneaza acest videoclip
Era perioada cand carburantul nu prea se gasea, masinile erau putine la numar si toata lumea circula cu CFR-ul. Trenurile erau oarecum ingrijite, aveau in compunere mai mult de 8-9 vagoane pline cu calatori (trenul Suceava - Bucuresti nu avea mai putin de 8 vagoane... Acum are doua vagoane si alea goale), si se investea in intretinere. Acum, e haos!!
Aratau altfel cand echipele erau titularizate pe masina,erau unele si cu flori in geamuri.Unii si le vopseau singuri.Era un cod si cu dunga rosie era ceva,albastra altceva,singurul depou cu dunga rosu-albastra era Brasovul.Si am vazut multe tipuri de locomotive dar ca a noastra,impunatoare nu am vazut nici in Franta,Italia sau Germania.Pacat ca nu s-au facut si cu comanda multipla,si alte imbunatatiri pe care cei de afara le-au pus in valoare,am vazut LDH radiocomandat,cu cupla automata
"Si am vazut multe tipuri de locomotive dar ca a noastra,impunatoare nu am vazut nici in Franta,Italia sau Germania". Exista doua feluri de oameni. Cei carora le plac lucrurile cu care sint obisnuiti, cele care au un aspect familiar pentru ei si desigur cei carora le plac lucrurile neobisnuite...cu aspect inedit, care ies din sfera cotidianului. Probabil cei de tipul 1 sint mai multi...si numai asa imi explic afirmatia ta de mai sus. Ea-ul romanesc nu este in nici un fel impunator...este o locomotiva cu un design blajin de bunicuta din anii '70. Este mai impunator GM-ul din zilele noastre chiar daca e mai mica...dar inaltimea mai mare, aspectul mai agresiv, mai colturos, portiunea de sub cabina inclinata invers (back-sloped) farurile mai mici care aduc a ochi injectati mici si rai o fac o locomotiva mai impunatore. Este mai impunator un eurosprinter de asta: railcolornews.com/wp-content/uploads/siemens_es64F4_ctv04HerwigGerstner_Lambach20180721-1600x800.jpg Asta ca sa nu mai vorbesc de locomotivele americane: vignette.wikia.nocookie.net/locomotive/images/0/07/CNW_8801.jpg
De obicei cele cu dunga albastra erau de 120 km/h (EA si ulterior 40) iar cele cu dunga rosie erau de 160 km/h (EA-1 ulterior 41)sau cele cateva de 200 km/h (EA-2 ulterior 42). Cei de la Brasov au combiant culorile pentru ca intotdeauna s-au considerat niste "speciali|" datorita faptului ca a fost primul depou cu locomotive electrice din tara si au avut crema cremelor : lotul de locomotive importate din Suedia. Inclusiv legendara EA-001.
Mulţumesc @@expresulandrei1654. Dar cum eu merg cu trenul doar de două ori pe an (în concediile de odihnă la munte sau la mare) ... Am şi uitat din 2002 când am fost ultima oară cu un tren compartimentat la Constanţa. Era Rapidul 87 "Callatis". Toate cele bune !
@@Dinu-desculţ Uitete la linkul acesta: ua-cam.com/video/xrKy-4IWq7k/v-deo.html Tocmai de alaltăieri ce fusesem la Timișoara iar la Întoarcere când eram prin zona oltului în apropiere de Gara Rosiori Nord m-am apucat și eu să filmez, vei vedea pe linkul acesta video-ul meu de pe acest canal cu care îți dau eu reply acum :) Toate cele bune și o seară plăcută!
1:14 - in acest moment, 2021, EA2 302 NU mai poate circula cu 200 km/h. Ori este limitată electronic, ori boghiurile de 200 stau in depou, circulând cu unele de 160. Când este nevoie, la probele de Făurei de exemplu, se montează cele de EA2.
sunt o mare fana CFR de mic copil mi au plăcut trenurile observ că nu CFRnu mai e că acum 3 decenii în perioada 1987 ,aveam 4 ani școlile CFR mergeau acum totul e la pământ păcat!
eu in 87 am terminat scoala la LIc Ind nr. 4 CFR Timisoara, profil electromecanic. un lucru interesant vreau sa mai zic. profesor de locomotive mi-a fost DL Cotoc, care la acea vreme era si seful depoului de locomotive Timisoara.
Aha nu stiu exact, pai unele nu mai sunt in uz, si mai exista multe dar de obicei cu schema de vopsire diferita. Sunteti norocosi sa ati lucrat cu ele!
Buna! Daca mai vede careva clipul asta, careva pasionat de trenui si cunoaste, am si eu o intrebare. am vazut aceste locomotive cand trag trenuri de calatori trag cu 2 vagoane sau cand trag vagoane de marga o locomotiva poate trage singura in jur de 40-50 vagoane de marfa dar in gloria sezonului estival cand trage doar 9 vagoane de pasageri, de ce are nevoie de 1 companion sau chair 2? Uneori pe langa locomotiva de tractare in spate e cuplata alta locomotiva sau alteori e si o a 3-a la mijloc. CARE E ROSTUL LOR? Din moment ce o locomotiva ar fi in stare sa traga singura toate cele 9 vagoane din moment ce trage singura 40-50 vagoane de marfa arhipline fara sa verse nici macar un gram de incarcatura din gresala.
Ce zici tu cu doar 9 vagoane era tren scurt :))) Pe vremea lui impuscatu' trenurile de distante lungi sau cele de sezon estival aveau minim 12 vagoane :) De obicei 14 sau 15 vagoane de calatori. Se bagau 2 locomotive doar pe anumite trasee unde panta era grea. Gen Predeal - Brasov, sau spre Vatra Dornei. In rest, se mai baga locomotiva la mijloc ori ca sa fie ajutatoare, ori ca sa castige timp. Practic erau 2 trenuri legate unul de celalalt. Cand o parte din vagoane ajungeau in statia de despartire, primul tronson de vagoane pleca mai departe, iar urmatorul tronson, cel cu locomotiva de la mijloc, pleca in alta directie. Dava ar fi fost o singura locomotiva, ar fi insemnat timp pierdut pentru manevra, timp pierdut ca sa refaca presiunea de aer dupa cuplare, dislocare pe gol pana la statia respectiva etc etc.
la trenurile de marfa cu multipla tractiune (doua locomotive in capul trenului) sau o locomotiva in capul trenului si una la urma, erau pentru circulatia in deosebi izonele muntoase. Unde declivitatea era mare, pentru a usura urcarea trenului. Locomotiva de la urma trenului, era locomotiva inpingatoare si inpingea trenul doar pe o anumita zona, dupa care se detasa de la tren. aceasta modalitate este si in ziua de azi valabila.
Poza cu EA1-029 care apare la 01:02 a fost scanată de mine după o poză din Jurnal Feroviar și ulterior publicată de mine pe www.railfaneurope.net/pix/ro/electric/41/pix.html.
Multumesc frumos, si nu cred, acuma numa se fac modernizari pentru aceste locomotives, care se fac dupa modernizari Clasa 45/47. Nu am crezut ca Chuck Norris o sa lasa un comment aici, Chuck Norris! :))
Nu există nicio locomotiva cu toaletă, în al doilea rând nici nu are unde să intre toaleta, unde în sala celor 6 Motoare? Dacă îi vine la Mecanic să facă pe el simplu când face o oprire la o anumită gară sa dus la toaleta de la Vagoane mare chestie!
Am si eu o curiozitate mica :) Designul locomotivelor romanesti sunt de origine romana sau sunt facute sub licenta si doar construite/modernizate in Romania?
@@LumeaCFRRomania Te rog nu o lua ca pe un comentariu de hate, dar locomotivele 060 EA încă circulă. Am surprins 4 asemenea locomotive în gara Timișoara Nord
Nu, multumesc, nu mi-e dor de vremurile in care trebuia sa calatorim cu niste trenuri care intarziau cu orele, in niste vagoane mizerabile si arhipline. E pericoloso sporgersi...
Frumoase ,amintirii ,cand imi amintesc ,ca leam exploatat in perioada lor de glorie !!!
- Din intimplare am dat de acest video, care pot spune ca mi-a indulcit seara si mi-a uns inima ptr. ca am facut serviciu pe unele locomotive vazute in acest video. Locomotiva la care eram titular era EA-608. Multumesc ptr. aceste frumoase imagini si melodia potrivita ptr. aceste clipuri - am putut trai inca odata anii frumosi din Romania.
+Zikeli Martin Sunt foarte fericit sa vad ca acest video va facut sa va fiti atat de bucuros. Locomotivele EA chair sunt o mare parte din CFR. Multumesc frumos!
Ce vremuri,garile si liniile erau pline de vagoane si locomotive de toate soiurile,toate romanesti. Acum cresc balariile...
Adevarat... :/
Amintiri frumoase(imaginile) /un mare gol în suflet, o durere sfâșietoare(văzând ce e, de fapt ce nu mai e , acum, pe locul fostelor Uzine Electroputere -Craiova! ) 🤕😳😨
😭😭😭
Ce frumos! Imi place montajul tau! Mereu ma faci sa ma gandesc cand am mers eu cu trenul prin toata tara! Acum nu doar locomotive clasice romanesti electrice, fiindca acum or aparut mai multe feluri de locomotive electrice in
Romania, dar oricum, acuma este varza cu pandemia asta..
Multumesc! :) Da, chiar ca..
Un video superb! Imi aduce aminte de anii copilariei cand ma duceam la mare sau la bunici si ascultam sunetul acela de franare usoara care se auzeau in vagoane.
Multumesc frumos! :))
.....sí zgomotul de NEUITAT al ventilatiei 😭😭😭, care IMI DA FIORI SI ACUM LA 51 DE ANI 😢!!!!!
@@donben5353 Dupa ce dadea impiegatul "verde" si porneau grupurile de motoare. Ca porneau cate doua odata. Prima oara grupul din mijloc, apoi cel dinspre tren si ultimul cel dinspre postul de conducere. Apoi goarna dubla....si plecarea trenului din statie ❤❤❤❤❤
Cand vad locomotivele astea imi audc aminte de cand eram mic si cand ma duceam cu unchiul meu care lucra la CFR si ma duceam cu diferite tipuri de locomotive . Frumos montaj . Succes in continoare
Fr0sTyCrEep Multumesc mult! Erau vremuri bune pentru CFR!
Frumoase imagini! Felicitări pentru realizare! 😁
Extraordinar. Imi vine sa plang...
Multumesc si intradevar, video-ul e tare nostalgic.
Cine era mecanic de locomotiva pe timpul lui nea Nicu,era cineva,acum nu mai sunt respectati!!!
Ar trebui sa cam apuna era acestor masini sa ne cam luam adio!!!
Foarte frumos clipul, imi aduce aminte de ani de liceu, facut la Bucuresti.....FELICITARI
Multumesc frumos! :))
Rafael Toader Dar de gramatica nu-ti aduci aminte?Mai citeste regulile inca o data.
Chuck Norris lasa te rog comentariile de genul nu te mai da profesor nu-ti bate joc de acest colaj cu comentariile tale si de cei care vizioneaza acest videoclip
Merhaba VİDEO çok güzel video olmuş emeğine sağlık
Cel mai frumos model de locomotiva pe care l-a avut vreodată CFR!
bravo.frumos videoclip.am vazut unele locom. cu care am facut serviciu.
+ioan vlad Frumos. Multumesc!
cred ca ti-au dat lacrimile. si emotiile. e ceva normal
Super locomotive frumoase.
Multumesc frumos!
2:23 din pacate a ars acum cativa ani in Arad :((
Frumusetile romaniei ca frumos toti arata bine toti.
Super fain montajul.
Chiar emotionant...
De la mine ai un MARE LIKE si un SUBSCRIBE.
Multumesc mult! Eu doresc mult ca CFR era cum era pe vremurile alea..
Si eu am facut sub la tine! :)
LumeaCFR Romania Si mie mi-ar place sa isi revina CFR-ul la normal...
Trenulete Electrice Da.. Pacat
Trenulete Electrice Hei ,sunt un abonat nou dar te susțin de mult timp
Trenulete Electrice , daca vrei o locomotivă ca in video caute pe situl de la roco
Pacat de 001. Imi povestea bunicul cum era, a facut serviciu pe ea prin anii 70'
Păcat de oo1. S-au ciocnit de un "H” și a ajuns la fier vechi . Nu a avut defecte majore.
Încet ,încet ajungem să trăim din amintiri .
Era perioada cand carburantul nu prea se gasea, masinile erau putine la numar si toata lumea circula cu CFR-ul. Trenurile erau oarecum ingrijite, aveau in compunere mai mult de 8-9 vagoane pline cu calatori (trenul Suceava - Bucuresti nu avea mai putin de 8 vagoane... Acum are doua vagoane si alea goale), si se investea in intretinere. Acum, e haos!!
Am luc4at 15 ani pe aceste locomotive pe lângă altele sunt cele mai ușor manevrabile și cele mai puternice
Tare
pacat ca se lasa sa moara o industrie incet si sigur
Daaa... :\
Iubesc trenurile!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eu iubesc trenurile mai mult decât pe viața mea
Salut!
Am si o intrebare: Care este faza cu pantograful dublu si de ce nu mai vedem asemenea modele?
Pantograful simetric este mai greu de întreținut.
Aratau altfel cand echipele erau titularizate pe masina,erau unele si cu flori in geamuri.Unii si le vopseau singuri.Era un cod si cu dunga rosie era ceva,albastra altceva,singurul depou cu dunga rosu-albastra era Brasovul.Si am vazut multe tipuri de locomotive dar ca a noastra,impunatoare nu am vazut nici in Franta,Italia sau Germania.Pacat ca nu s-au facut si cu comanda multipla,si alte imbunatatiri pe care cei de afara le-au pus in valoare,am vazut LDH radiocomandat,cu cupla automata
+Marius Adrian Gherda Foarte interesant. Pacat ca nu e asa.
"Si am vazut multe tipuri de locomotive dar ca a noastra,impunatoare nu am vazut nici in Franta,Italia sau Germania". Exista doua feluri de oameni. Cei carora le plac lucrurile cu care sint obisnuiti, cele care au un aspect familiar pentru ei si desigur cei carora le plac lucrurile neobisnuite...cu aspect inedit, care ies din sfera cotidianului. Probabil cei de tipul 1 sint mai multi...si numai asa imi explic afirmatia ta de mai sus. Ea-ul romanesc nu este in nici un fel impunator...este o locomotiva cu un design blajin de bunicuta din anii '70. Este mai impunator GM-ul din zilele noastre chiar daca e mai mica...dar inaltimea mai mare, aspectul mai agresiv, mai colturos, portiunea de sub cabina inclinata invers (back-sloped) farurile mai mici care aduc a ochi injectati mici si rai o fac o locomotiva mai impunatore. Este mai impunator un eurosprinter de asta: railcolornews.com/wp-content/uploads/siemens_es64F4_ctv04HerwigGerstner_Lambach20180721-1600x800.jpg Asta ca sa nu mai vorbesc de locomotivele americane: vignette.wikia.nocookie.net/locomotive/images/0/07/CNW_8801.jpg
De obicei cele cu dunga albastra erau de 120 km/h (EA si ulterior 40) iar cele cu dunga rosie erau de 160 km/h (EA-1 ulterior 41)sau cele cateva de 200 km/h (EA-2 ulterior 42). Cei de la Brasov au combiant culorile pentru ca intotdeauna s-au considerat niste "speciali|" datorita faptului ca a fost primul depou cu locomotive electrice din tara si au avut crema cremelor : lotul de locomotive importate din Suedia. Inclusiv legendara EA-001.
A fost bunicul meu mecanic pe locomotiva aceasta
bravo merita like
+I am MIELSEN Multumesc frumos!
LumeaCFR Romania La asemenea videoclip merită like deoarece este locomotiva care a schimbat istoria căilor ferate române.
Da, multumesc!
King Railways o o
Mi-e foarte dor de locomotivele cu aburi și tenderele lor ... Și de vagoanele cu compartimente ^___^
Mai există și acuma vagoane cu compartimente dar sunt foarte puține din păcate, îți zic eu că merg foarte recent cu trenul :)
Mulţumesc @@expresulandrei1654. Dar cum eu merg cu trenul doar de două ori pe an (în concediile de odihnă la munte sau la mare) ... Am şi uitat din 2002 când am fost ultima oară cu un tren compartimentat la Constanţa. Era Rapidul 87 "Callatis".
Toate cele bune !
@@Dinu-desculţ Eu mâine va trebui să plec la Satu Mare din București cu Trenul Accelerat 12741 la ora 19:00 seara cu plecare de pe linia 13 :)
@@Dinu-desculţ Sunt și pasionat și de aia îmi place să merg mult cu trenul :)
@@Dinu-desculţ Uitete la linkul acesta: ua-cam.com/video/xrKy-4IWq7k/v-deo.html Tocmai de alaltăieri ce fusesem la Timișoara iar la Întoarcere când eram prin zona oltului în apropiere de Gara Rosiori Nord m-am apucat și eu să filmez, vei vedea pe linkul acesta video-ul meu de pe acest canal cu care îți dau eu reply acum :) Toate cele bune și o seară plăcută!
Foarte frumos montajul tău foto & video!...Şi încă o mică adăugire: poza de la 01:04 eu am postat-o pe railfaneurope.
***** Multumesc foarte mult! Foarte frumos, e poza mea preferata! :)
1:14 - in acest moment, 2021, EA2 302 NU mai poate circula cu 200 km/h. Ori este limitată electronic, ori boghiurile de 200 stau in depou, circulând cu unele de 160. Când este nevoie, la probele de Făurei de exemplu, se montează cele de EA2.
Multumesc pentru informatie!
@@LumeaCFRRomania cu plăcere!
Felicitări pentru clip!
Dupa RR a primit boghiuri de 160, trecute prin RG, corespunzatoare, ca noi. Da, cele de 200 sunt in BC si pot fi montate oricand
Acum este aptă de 200 km/h , are boghiurile de 200 pe ea
Fain video
Multumesc, o sa urmeaza, cred ca un montaj cu DA urmator! :)
sunt o mare fana CFR de mic copil mi au plăcut trenurile observ că nu CFRnu mai e că acum 3 decenii în perioada 1987 ,aveam 4 ani școlile CFR mergeau acum totul e la pământ păcat!
eu in 87 am terminat scoala la LIc Ind nr. 4 CFR Timisoara, profil electromecanic.
un lucru interesant vreau sa mai zic.
profesor de locomotive mi-a fost DL Cotoc, care la acea vreme era si seful depoului de locomotive Timisoara.
Locomotiva de la minutul 1:01 este singura Locomotivă cu 7 Faruri
LICEUL NR 12 CFR BUCURESTI SI GRP.SC.NR 33 CFR- PROFESIONALA.
_muzica anii studentiei mele anul 1976 _locomotiva electroputere craiova 6950 kw alea occident sau india nu trec de 5500 kw _arch lord
Câte locomotive din primul lot mai există ??
Ma intreb si va intreb: unde sant toate aceste SUPERBE locomotive? Cu unele dintre aceste locomotive am efectuat serviciu!!!!!.
Aha nu stiu exact, pai unele nu mai sunt in uz, si mai exista multe dar de obicei cu schema de vopsire diferita. Sunteti norocosi sa ati lucrat cu ele!
Amintiri bune pe locomotivele astea
unele sau casat iar altele ruginesc pe liniile moarte din diferite depouri sau remize. cate au mai ramas din ele.
Din pacate.
CFR BARLAD GARA 1987
Nice song Tony i like your videoooooooooooooooooooooooooooo :) Noreen
Thank you very much, I am glad to see that you do! :)
All the best!
Buna! Daca mai vede careva clipul asta, careva pasionat de trenui si cunoaste, am si eu o intrebare. am vazut aceste locomotive cand trag trenuri de calatori trag cu 2 vagoane sau cand trag vagoane de marga o locomotiva poate trage singura in jur de 40-50 vagoane de marfa dar in gloria sezonului estival cand trage doar 9 vagoane de pasageri, de ce are nevoie de 1 companion sau chair 2? Uneori pe langa locomotiva de tractare in spate e cuplata alta locomotiva sau alteori e si o a 3-a la mijloc. CARE E ROSTUL LOR? Din moment ce o locomotiva ar fi in stare sa traga singura toate cele 9 vagoane din moment ce trage singura 40-50 vagoane de marfa arhipline fara sa verse nici macar un gram de incarcatura din gresala.
de rezerva in caz ca se strica una :))
Ce zici tu cu doar 9 vagoane era tren scurt :))) Pe vremea lui impuscatu' trenurile de distante lungi sau cele de sezon estival aveau minim 12 vagoane :) De obicei 14 sau 15 vagoane de calatori. Se bagau 2 locomotive doar pe anumite trasee unde panta era grea. Gen Predeal - Brasov, sau spre Vatra Dornei. In rest, se mai baga locomotiva la mijloc ori ca sa fie ajutatoare, ori ca sa castige timp. Practic erau 2 trenuri legate unul de celalalt. Cand o parte din vagoane ajungeau in statia de despartire, primul tronson de vagoane pleca mai departe, iar urmatorul tronson, cel cu locomotiva de la mijloc, pleca in alta directie. Dava ar fi fost o singura locomotiva, ar fi insemnat timp pierdut pentru manevra, timp pierdut ca sa refaca presiunea de aer dupa cuplare, dislocare pe gol pana la statia respectiva etc etc.
la trenurile de marfa cu multipla tractiune (doua locomotive in capul trenului) sau o locomotiva in capul trenului si una la urma, erau pentru circulatia in deosebi izonele muntoase. Unde declivitatea era mare, pentru a usura urcarea trenului. Locomotiva de la urma trenului, era locomotiva inpingatoare si inpingea trenul doar pe o anumita zona, dupa care se detasa de la tren.
aceasta modalitate este si in ziua de azi valabila.
super $:)
Multumesc frumos! :))
Poza de la 0:41 e pe defileul Muresului :)
+raymi9612 Da! O zona superba. :)
Foarte interesant și frumos 👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍🚃🚃🚃🚃🚃🚃🚃!!!! +ABONARE . NUMA' BINE !!!! 👋👋👋👋👋👋
Multumesc frumos!
Ce as mai calatori intr-o garnitura de tren personal cu 10-15 vagoane. Au trecut acele vremuri.
Eu le vad si aum pe sine si fac treaba,
Poza cu EA1-029 care apare la 01:02 a fost scanată de mine după o poză din Jurnal Feroviar și ulterior publicată de mine pe www.railfaneurope.net/pix/ro/electric/41/pix.html.
Foarte frumos videoclipul! Acele locomotive alb cu roșu se mai fabrica și acum?
Multumesc frumos, si nu cred, acuma numa se fac modernizari pentru aceste locomotives, care se fac dupa modernizari Clasa 45/47. Nu am crezut ca Chuck Norris o sa lasa un comment aici, Chuck Norris! :))
+LumeaCFR Romania ajung vedeta pe Facebook? :))
+LumeaCFR Romania în fine.Eu mă gândeam sa creați un videoclip cu vagoanele Germane (albastre) și sa le spuneți povestea lor.
Ar fi foarte fain ceva asa cu un vagon, poti sa-mi dai un link la o poze de un vagon despre care vorbesti?
LumeaCFR Romania am văzut comentariul târziu. Da,o sa încerc.
am o mica intrebare: exista vreo locomotiva care sa aiba toaleta? macar ceva pentru un pipi mic...
Nu există nicio locomotiva cu toaletă, în al doilea rând nici nu are unde să intre toaleta, unde în sala celor 6 Motoare? Dacă îi vine la Mecanic să facă pe el simplu când face o oprire la o anumită gară sa dus la toaleta de la Vagoane mare chestie!
Anii de glorie ai locomotivelor GM
3:33 Gara Sighisoara
E putin cam trist
Ce-i drept,la locomotiva Clasa 42 unul din motoare s-a defectat sau s-a uzat și locomotiva acum prinde maxim 140 km/h
Nu este adevarat
cam cati cai putere are?
#pasiuneramanepasiune #nostalgie
01:24 era IC 532
Foarte emotionant desi inaca se mai folosesc pana am sa ma fac mecanic ma tem ca v.or disparea
eu sincer asa cred, din pacate
Care este diferența între Ea și Da?
E.A sunt electrice
D.A sunt diesel
Am si eu o curiozitate mica :) Designul locomotivelor romanesti sunt de origine romana sau sunt facute sub licenta si doar construite/modernizate in Romania?
Alexandru-Ionut Tudor Sunt Construite/Modernizate în Romania toate locomotivele au fost modernizate de cãtre Softronic Electroputere Craiova!
Multumesc!
done
Au fost construite la Electroputere sub licență ASEA, suedeză.
@@gabrielmarian698 multumesc!
am inteles iubirea ptr calatorii cu trenul!
Ldh ul Sulzer ul, Electroputere Craiova,gm ul fabricat in Romania
Da si acum se folosesc
locomotivele acestea functioneaza si in prezent
+Denis Denis Acestea locomotive nu mai functioneaza.
@@LumeaCFRRomania Nu cred, sigur se mai folosesc
@@LumeaCFRRomania Te rog nu o lua ca pe un comentariu de hate, dar locomotivele 060 EA încă circulă.
Am surprins 4 asemenea locomotive în gara Timișoara Nord
Compact: Trenul pierdut
Tate se fabrica multe la export.
461 in Serbia.
30 de ani de la catstrofa in care a fost implicată și E A 001
Salut 😊😊😊😊😊😊😊
3:25 EA1 242 INAINTE DE INVERSAREA CU 880!
la 2:43 e poza din gara de la Deva
Fosta. Lele. Cînd. A. Fost. Acum.sa. Se. Plàteascà. Orele. De. Regie
Imagini interesante fond musical, de cicat
Amintiri bune 😞😞😞
MUZEUL DE LOCOMOTIVE DIN DEJ TRIAJ
ua-cam.com/video/Cer-8MFDBoA/v-deo.html
pui un video cu locomotiva aia vișiniu alba?
+Ludus Romania Care locomotiva? Clasa 45? :)
Siemens Clasa 45
Pasionatii de aburoase nu pot aduna bani pt a se cumpara una autorizata din Germania ? ! ! O D fan CFR din 1956.
Nu, multumesc, nu mi-e dor de vremurile in care trebuia sa calatorim cu niste trenuri care intarziau cu orele, in niste vagoane mizerabile si arhipline. E pericoloso sporgersi...