Nu duce 24 ore . Folosesc de 5 ani si plina cu fag uscat duce 20 ore. Pe carbune tine chiar cateva zile dar e alta poveste. Pe brichete de rumegus numai si sunt chiar mai potrivite cu centrala ,mai comod de folosit dar iesi mai scump decat cu lemne . Atunci temperatura din casa e batuta in cuie .Cu lemn trebuie atentie la tipul si marimea lui daca vrei temperatura constanta . Pe carbune trebuie o parte auxiliara montata ,pe deseuri nu am incercat . Daca se ia curentul asa e , iar explicatia e ca are clapeta de tiraj termostatata . Cand pompa nu mai functioneaza (lipsa curent sau defectiunea ei) apa din mantaua centralei se supraincalzeste si comanda inchiderea clapetei de aer - fara aer focul se stinge .
@@PopaAlexandru. Ai valva de amestec? Ai regulator de tiraj pe horn ? ai Casa izolata? ai Capacitatea sobei corect proportionata cu dimensiunea casei ?
@@sammyandrey5308 Toate sunt iar casa e de 200mp iar centrala merge pana la 400mp . Si robinet de debit,instalatie ok -chiar am nimerit pe o echipa care stiau ce sa faca . Regulatorul de tiraj fost instalat mai tarziu dar nu a adus un timp de functionare substantial marit ci numai o functionare mai lina .
Tevile sunt prea mici pt un cazan pe lemne , ce marime are la iesire cazanul?? Si la ce distanta spune manual de instalare cz trebuie puse teurile pt comenzi?
Cum se reglează regulatorul ala de tiraj mai trebuie vrun termostat la ventilatorul ala ca merge non stop ma poate ajuta cineva cu un răspuns multumesc
Ambele sunt tuburi goale, cu pierderi enorme pe coș. Uite aici cum trebuie să fie o centrală universala cu fumuri și randament maxim ua-cam.com/video/WIQNXWXBWiA/v-deo.html
@@aurrrelbanica3379 te vad comentând peste tot denigrând orice fel de centrala, doar ca sa ti le lauzi pe ale tale. Ai achiziționat una de acest gen macar, sau ai optat tot pentru una facuta de tine, si comentezi doar ca sa te afli in treaba și sa iti faci reclama?
@@valentingramnea9775 acum 5 ani, mi-am luat și eu țeapă cu o Stropuva. Băgam două roabe cu vâr și tot nu avea autonomie de 24 ore, apoi mi-am făcut propria centrală, am montat-o pe aceeași instalatie și am autonomie de 12-13 ore cu 22-23 kg lemne. Așa că lasă vrăjeala cu căcănăriile astea de godine.
Este un tub gol cu pierderi enorme pe coș. Uite aici cum trebuie să fie o centrală universala cu fumuri și randament maxim ua-cam.com/video/WIQNXWXBWiA/v-deo.html
salut detin aceasta centrala va spun sincer pe mine nu ma convins aceasta centrala o am de prima iarna cu un plin de lemne uscate fag stejar nu tine mai mult de 15 ore maxim o alta problema nusi mentine temperatura la 60 grade deloc scade drastic la 45 grade ca sa ridici apa la 60 trebue deschisa usa ca ventilatorul nu face fata pentru a ridica gradele parerea mea dupa o iarna nusi merita bani cea mai proastaa investitie amea scz astai parerea mea lasam vrajeala din reclame a inca ceva cea ce vedeti pe net n8u e cu ce va aduce acasa difera putin dizainul etc parerea mea ca difera si ce contine ia cu cea ce arata
La astfel de centrale nu poți alimenta focul.ele se umple cu lemn,cărbune etc și atât.pana nu se stinge focul nu trebuie alimentată deoarece focul arde stil lumânare.de sus în jos
@@tomitafanica2428 Poti baga dar f putin , 5-6 butuci si numai cand a ramas jar .Oricum ,ideea e ca NU(nu) se alimenteaza in mers deoarece nu necesita .
La ce pierderi are pe coș, mai ales în primele ore de funcționare, consumul este enorm. Uite aici cum trebuie să fie o centrală universala cu fumuri și gazeificare completă cu randament maxim ua-cam.com/video/WIQNXWXBWiA/v-deo.html
Da e probabil să ai dreptate. Cu o centrală de genu la o casă de 200 mp utili cred că într-o lună de iarnă ianuarie cu temperaturi seara de -5,-10 grade e probabil sa fie costisitoare. Dacă luăm un minim de 75 kg de lemne pe zi adică undeva la 3 kg de lemne pe oră. Să facem un calcul de lună ianuarie la temperaturile menționate. 75kg zi x 30 zile = 2250 kg lemne 2250 kg lemne de carpen uscat înseamnă 3 metri cubi . Un metru cub de carpen uscat e in jur de 850-700kg Așa ca 3 metri cubi la un preț de 300 lei metru cub 3x 300 =900 lei . 900 Lei pentru luna ianuarie de exemplu. E cam mare ....
@@lucadorin9577 într-adevăr, nu pare a fi cea mai economica, dar sa tinem cont si de suprafața incalzita. Facand o comparație cu necesarul de lemne +/- munca si mizeria aferente incalzirii cu sobe pentru aceeasi suprafață eu zic ca este foarte ok. Spre exemplu, pentru a incalzi 3 camere de 16m²,mi-au fost necesare 4 tone de lemne +2 tone aferente de carbuni. Luând in considerare si munca depusă si mizeria totodată, crede-mă ca mi-ar fi convenit mai mult centrala.
@@valentingramnea9775 Si eu sunt în căutarea unei centrale termice . Studiez piața..... Eu locuiesc lângă zonă de munte și în zona mea e iarnă aproape 6 luni . Eu am 160 m2 locuibili și cu sobele pe timp de iarnă e muncă și multă atenție. Eu consum pe iarnă cu 3 sobe mari care fiecare sobă cuprind fiecare câte 2 camere (dormitoare, bucătărie, holuri , living ...) . Consum pe iarnă undeva la 12-15 metri cubi de lemn de esență tate (fag și carpen). Menționez că sunt 3 sobe și 6 luni de iarnă la un consum de 15 metri cubi maxim de lemne sunt ceva bani și pierderi. Adevarul este că cu sobele ai muncă și atenție. La o centrală termică ieși puțin mai economic , dar faci un foc și ai căldură in toată casa. Sunt avantaje și dezavantaje . Dar mie îmi prinde bine o centrală termică undeva la 25Kw și un puff-er de 1000 litri. Nu spun ca e rea centrala aceasta . Dar observ unele chestii care mă pun pe gânduri.
Vrajeala. Nu recomand, pe langa asta incarcatul este foarte incómod,cat despre autonomie ca sa arda 10-15 ore trebuie sa o incarci cu 1/2 m ster de lemn,deci va rog sa calculati.
Vandame după greva foamei:) frumoasa explicația merita ascultat...
Nu duce 24 ore . Folosesc de 5 ani si plina cu fag uscat duce 20 ore. Pe carbune tine chiar cateva zile dar e alta poveste.
Pe brichete de rumegus numai si sunt chiar mai potrivite cu centrala ,mai comod de folosit dar iesi mai scump decat cu lemne . Atunci temperatura din casa e batuta in cuie .Cu lemn trebuie atentie la tipul si marimea lui daca vrei temperatura constanta .
Pe carbune trebuie o parte auxiliara montata ,pe deseuri nu am incercat .
Daca se ia curentul asa e , iar explicatia e ca are clapeta de tiraj termostatata . Cand pompa nu mai functioneaza (lipsa curent sau defectiunea ei) apa din mantaua centralei se supraincalzeste si comanda inchiderea clapetei de aer - fara aer focul se stinge .
faci ceva gresit
@@sammyandrey5308 Desigur . De 1000 de ori .
@@PopaAlexandru. Ai valva de amestec? Ai regulator de tiraj pe horn ? ai Casa izolata? ai Capacitatea sobei corect proportionata cu dimensiunea casei ?
@@sammyandrey5308 Toate sunt iar casa e de 200mp iar centrala merge pana la 400mp . Si robinet de debit,instalatie ok -chiar am nimerit pe o echipa care stiau ce sa faca .
Regulatorul de tiraj fost instalat mai tarziu dar nu a adus un timp de functionare substantial marit ci numai o functionare mai lina .
chiar curios, eu fac un plin de lemne la 35h ( temperatura exterioara de -10, si interioara de 21 )@@PopaAlexandru.
Cit costa o centrala si cat costa montajul?
Va multumesc în anticipo raspunsul!
Pe site-ul din lituania una liepsnele de 20kw este 850€ si transport inclus in 2 zile a venit acasa. Cam mult comision va puneti bai baieti
@RadYan Emanuel ua-cam.com/video/WIQNXWXBWiA/v-deo.html
CENTRALELE TIP LUMÂNARE UNIVERSALA DE 4O KW LA CE PREȚ AJUNGE ?
Tevile sunt prea mici pt un cazan pe lemne , ce marime are la iesire cazanul??
Si la ce distanta spune manual de instalare cz trebuie puse teurile pt comenzi?
1 1/2"
Cum se reglează regulatorul ala de tiraj mai trebuie vrun termostat la ventilatorul ala ca merge non stop ma poate ajuta cineva cu un răspuns multumesc
Deci care este mai buna pana la urma lipsnel sau stropuva?Va rog sa imi spuneti.
Si eu vreau sa stiu care este mai bună ( chiar daca au foarte multe in comun)
Ambele sunt tuburi goale, cu pierderi enorme pe coș. Uite aici cum trebuie să fie o centrală universala cu fumuri și randament maxim ua-cam.com/video/WIQNXWXBWiA/v-deo.html
@@aurrrelbanica3379 te vad comentând peste tot denigrând orice fel de centrala, doar ca sa ti le lauzi pe ale tale.
Ai achiziționat una de acest gen macar, sau ai optat tot pentru una facuta de tine, si comentezi doar ca sa te afli in treaba și sa iti faci reclama?
@@valentingramnea9775 acum 5 ani, mi-am luat și eu țeapă cu o Stropuva. Băgam două roabe cu vâr și tot nu avea autonomie de 24 ore, apoi mi-am făcut propria centrală, am montat-o pe aceeași instalatie și am autonomie de 12-13 ore cu 22-23 kg lemne. Așa că lasă vrăjeala cu căcănăriile astea de godine.
De ce nu urca tempeeatura mai mult de 60 grade?
În partea stânga aveți un robinet cu lanț
E la50 60 reglat și oprește tirajul
Avem centrala de vreo cinci ani...ce se poate face daca bazinul de apa s-a spart...se poate suda.
Arunco la fier vechi românii ar trebui să fie deștepți 4 mm tabla în focar
Cat costa ?
Salut cat costa centrala va rog spuneți
Este un tub gol cu pierderi enorme pe coș. Uite aici cum trebuie să fie o centrală universala cu fumuri și randament maxim ua-cam.com/video/WIQNXWXBWiA/v-deo.html
Un nr.tel.?
Asta tine 24 de ore doar daca faci focul in August
Dar cand afara e cald si vrei doar putin foc seara cum faci?
Cate lemne pui atata foc ai - daca vrei numai peste noapte bagi lemne numai pe jumatate cat cuprinde centrala si asta e.
salut detin aceasta centrala va spun sincer pe mine nu ma convins aceasta centrala o am de prima iarna cu un plin de lemne uscate fag stejar nu tine mai mult de 15 ore maxim o alta problema nusi mentine temperatura la 60 grade deloc scade drastic la 45 grade ca sa ridici apa la 60 trebue deschisa usa ca ventilatorul nu face fata pentru a ridica gradele parerea mea dupa o iarna nusi merita bani cea mai proastaa investitie amea scz astai parerea mea lasam vrajeala din reclame a inca ceva cea ce vedeti pe net n8u e cu ce va aduce acasa difera putin dizainul etc parerea mea ca difera si ce contine ia cu cea ce arata
La 25 de ani funcționare a cazanului, merită și pensie specială:)))
Cred că pe boabe de porumb merge mai mult de 52 de grade....eu am una lipstick și merge toată săptămâna cu un plin
Auzi tu nu are risc cand se opreste curentul voi chiar puneti lumea in pericol
În momentul cînd bagi lemne iese fum
La astfel de centrale nu poți alimenta focul.ele se umple cu lemn,cărbune etc și atât.pana nu se stinge focul nu trebuie alimentată deoarece focul arde stil lumânare.de sus în jos
@@tomitafanica2428 Poti baga dar f putin , 5-6 butuci si numai cand a ramas jar .Oricum ,ideea e ca NU(nu) se alimenteaza in mers deoarece nu necesita .
O centrala de tot.risul
Este și scumpa și prost făcută cu materiale de foarte proasta calitate
Nu le ma-i lăudați.
Nici Puffer nu are Omu si spune de Autonomie, Pai autonomia o da Pufferul mai oameni buni..
dupa 3 ani de exploatare vor exista si diferentele . GARANTAT . Detalii ..........mult de scris
Nu zice nimeni de consum de lemne
a zis băiatu, când e geru puternic 3,1-3,2kg/h ceea ce ar veni peste 2 tone lemne pe lună.
La ce pierderi are pe coș, mai ales în primele ore de funcționare, consumul este enorm. Uite aici cum trebuie să fie o centrală universala cu fumuri și gazeificare completă cu randament maxim ua-cam.com/video/WIQNXWXBWiA/v-deo.html
3 kg/ ora x 24 ore = o caruta de lemne.. Nu e prea economica.
Da e probabil să ai dreptate.
Cu o centrală de genu la o casă de 200 mp utili cred că într-o lună de iarnă ianuarie cu temperaturi seara de -5,-10 grade e probabil sa fie costisitoare.
Dacă luăm un minim de 75 kg de lemne pe zi adică undeva la 3 kg de lemne pe oră. Să facem un calcul de lună ianuarie la temperaturile menționate.
75kg zi x 30 zile = 2250 kg lemne
2250 kg lemne de carpen uscat înseamnă 3 metri cubi . Un metru cub de carpen uscat e in jur de 850-700kg
Așa ca 3 metri cubi la un preț de 300 lei metru cub 3x 300 =900 lei .
900 Lei pentru luna ianuarie de exemplu. E cam mare ....
@@lucadorin9577 într-adevăr, nu pare a fi cea mai economica, dar sa tinem cont si de suprafața incalzita.
Facand o comparație cu necesarul de lemne +/- munca si mizeria aferente incalzirii cu sobe pentru aceeasi suprafață eu zic ca este foarte ok.
Spre exemplu, pentru a incalzi 3 camere de 16m²,mi-au fost necesare 4 tone de lemne +2 tone aferente de carbuni. Luând in considerare si munca depusă si mizeria totodată, crede-mă ca mi-ar fi convenit mai mult centrala.
@@valentingramnea9775 Si eu sunt în căutarea unei centrale termice . Studiez piața.....
Eu locuiesc lângă zonă de munte și în zona mea e iarnă aproape 6 luni .
Eu am 160 m2 locuibili și cu sobele pe timp de iarnă e muncă și multă atenție.
Eu consum pe iarnă cu 3 sobe mari care fiecare sobă cuprind fiecare câte 2 camere (dormitoare, bucătărie, holuri , living ...) . Consum pe iarnă undeva la 12-15 metri cubi de lemn de esență tate (fag și carpen).
Menționez că sunt 3 sobe și 6 luni de iarnă la un consum de 15 metri cubi maxim de lemne sunt ceva bani și pierderi.
Adevarul este că cu sobele ai muncă și atenție.
La o centrală termică ieși puțin mai economic , dar faci un foc și ai căldură in toată casa.
Sunt avantaje și dezavantaje . Dar mie îmi prinde bine o centrală termică undeva la 25Kw și un puff-er de 1000 litri.
Nu spun ca e rea centrala aceasta . Dar observ unele chestii care mă pun pe gânduri.
Vrajeala.
Nu recomand, pe langa asta incarcatul este foarte incómod,cat despre autonomie ca sa arda 10-15 ore trebuie sa o incarci cu 1/2 m ster de lemn,deci va rog sa calculati.
Spune naibi cat costz centrala
Multa vrăjeală și regie
Ba lasa vrajeala cu saracia asta de centrala, numai pacaliti lumea
Nota 4 , Stati jos !
Ai un scenariu foarte prost .