Passive house - house heating from aluminium can solar panels
Вставка
- Опубліковано 12 січ 2025
- Video prezinta solutia Air Solar Panel Heating de incalzira a unei case cu aer cald oferit de panourile solare din banci de aluminiu. Totul este elementar de simplu: aerul rece de afara trece prin panoul solar unde devine cald si chiar fierbinte si apoi este directionat in casa, unde ridica temperatura aerului, incalzind-o. Detalii in video.
Doneaza de o cafea pe Patreon: / enciclopediaconstructi... Multumesc!
Facebook: / enciclopediaconstructi...
Website: enciclopediaco...
Orice persoană care dorește o ”consultație individuală” sau răspuns la o întrebare mai complexă, care în fond necesită opinia, timpul și cunoștințele autorului acestui proiect, este rugat să echivaleze întrebarea sa în schimbul unei donații, care se poate realiza atât pe canalul de Patreon: www.patreon.com/EnciclopediaConstructiilor
, cât și prin virament în cont bancar. Toți cei interesați sunt rugați să apeleze cu un mesaj pe Pagina de Facebook.
Cele mai importante două resurse în viață sunt timpul și cunoștințele, care oriunde în lume un om le schimbă pentru bani, chiar și dvs faceți acest lucru la job-ul dvs, că doar nu lucrați pe gratis și nu oferiți timpul limitat din viața dvs altor persoane pe gratis, de ce ar face-o autorul acestui proiect?! (care defapt a făcut acest lucru până nu demult)
Video-urile informative vor continua să fie publicate în mod gratuit indiferent de sursa publicării, și la întrebări/comentarii scurte și rapide se va răspunde în continuare în limita timpului disponibil fără nici o problemă.
Multumesc pentru înțelegere!
E foarte interesanta nteresa t că idee. E din categoria "free energy" și parechiar gratis, dar daca incepi sa o perfecționezi nu mai e chiar atât d ieftina. Pe lângă mini-automatizarea făcută de tine eu as înlocui cutiile alea de bere cu țevi de cupru vopsite cu negru mat, iar în spatele lor as monta oglinzi concentratoare concave. Apoi trebuie gândit că nu e in regula sa tot plimbam același aer din casa afara și invers și atunci ar trebui macar o țeavă recuperator că la ventilatoarele cu recuperare descentralizate. Și niște filtre. Poate că ar fi interesant de făcut ceva supradimensionat și un acumulator de căldură, gen butoi metalic de 200 L termoizolat plin cu nisip prin care se plimba serpentina de cupru cu aer fierbinte pentru a avea căldură și noaptea sau când nu e soare.
Ok felicitări
Multumesc!
Multumim
Cu placere.
Foarte frumos si bine structurat video. Am o intrebare, care sigur ma va ajuta: Am un perete Trombe, care in esenta e tot asta, e vertical, fiindca e perete, si e peretele negru, cu 2 gauri, jos si sus, recircula aerul din casa. Fiindca are masa termica peretele, el ajunge la suprafata la 50 grade celsius, aerul intra la 30 de grade. Cumva simt ca ar trebui sa produca mai bine. Teoria spune ca energia care intra prin sticla a intrat, si indiferent daca se stocheaza in zidarie sau intra mai fierbinte ca si aer incalzit, energia e captata. La mine, dupa ce nu mai e soare, aerul cald continua sa vina, dar la 25 de grade. Intrebarea mea in principiu este - e oare mai avantajos sa fac un sistem care incalzeste doar aerul dar mai fierbinte si sa nu incalzeasca zidaria? Acum in casa, fara incalzire, iarna -11 am 9 grade. Sticla e prinsa in rama de PVC termopan.
Multumesc. Sincer sa va raspund cred ca depinde de fiecare caz separat. Acest video este despre panouri solare cu aer, despre Trombe Walls am creat si postat alt video. Au ele cam acelasi principiu de lucru, insa au si diferente. Eu zic ca mai departe e alegerea dvs daca va axati pe aerul cald sau pe aerul cald si peretele incalzit. Daca va ve-ti axa doar pe aer cald, atunci va trebui sa termoizolati zidaria. Daca e mai avantajos sau nu, personal nu stiu... nu vreau sa va ofer un raspuns atata timp cat nu sunt sigur. E ceva foarte rar intalnit (mai deloc la noi), deaceea nici nu pot avea o parere formata pana la capat.
Apreciez foarte mult ceea ce faci dar cu tot respectul, noi avem nevoie de căldură pe perioada de toamnă târziu iarna și primăvara exact în perioada când nu apare soarele , în concluzie trebuie să cumpărăm un soare !???
Unii oameni încearcă să găsească soluții gândind și experimentând. Ăștia sunt cei inteligenți. Ceilalți sunt cârcotașii care ar vrea să primească de la stat câte un soare personal.
Super
Merci.
In loc de geam o merge folie ??
Foarte interesanta ideea dar parerea mea este ca dozele de suc sau bere sunt cele mai slabe alegeri pentru elemente de transfer de caldura. Nu au destula inertie termica datorita faptului ca sunt foarte subtiri ca material plus ca mai au si un film de plastic pe dinauntru care nu este rezistent la caldura degajata si se pot topi si emite gaze toxice sau sa obtureze tot sistemul. Orice alta tubulatura de metal de dimensiune mai mare vopsita in negru cred ca se poate comporta mult mai bine (poate niste tubulaturi metalice folosite la rigole ...).
Nu e doar o idee, sunt mii de exemple in intreaga lume care foloseste aceasta solutie, si anume dozele de bere/sucuri. Legat de ce ati mentionat dvs, acestea nici nu trebuie sa aiba inertie termica, ba din contra, se alege un asa material/produs pentru ca cat mai rapid si mult posibil, radiatia solara sa fie transmita termic catre aerul ce circula prin interiorul lor, sau altor elemente (de exemplu tevi din cupru cu apa ce merg prin interiorul dozelor). Legat de metal sau alte materiale, sunt sigur ca vor absorbi si ele caldura, deja daca mai mult sau mai putin, trebuie de facut experiemente pentru a afla raspunsul.
Daca tinem cont ca formula este energie / metru patrat nu conteaza absolut deloc ce contine panoul.
Strict dimensiunea, culoarea, izolatia si cum circula aerul in interior. Doze, tubulatura, plasa de insecte....cateva sipci care sa formeze un circuit sau orice alta idee aveti pt a impiedica aerul sa circule direct de la intrare la iesire.
la noi in romania se spun doze de aluminiu
si ele au o folie de plastic peste ele foarte subtire , aceasta se poate da jos pt a se incalzi mai repede
Merci de info!
Daca intrarea de aer in panou se face pe partea de sus si iesirea pe partea de jos, mai exact sa introducem aerul cald in incapere in partea de jos, pentru a incalzi incaperea de jos in sus si nu invers, oare nu este mai placut, si mai rapida incalzirea incaperii? Este doar o sugestie.
Buna ziua. Pentru o camera, e mai bine aerul cald sa intre pe jos si sa incalzeasca incaperea (ca oricum aerul cald se ridica in sus), insa cand vine vorba de un panou solar, acelasi principiu face ca aerul rece sa intre mai intai pe jos ca treptat sa se incalzeasca, si la maximul de sus sa intre deja in casa. Cel putin asa stiu si asa am vazut in alte exemple de genul dat. Daca sunt termofizicieni pe grup, pot sa se implice in discutie si sa ne ajute de ce se face anume asa.
@@EnciclopediaConstructiilor La camerele inalte se pun ventilatoare de tavan pt destratificarea aerului .
In anotimpul rece ai putine zile insorite, si am dubii cu privire la incalzirea panoului daca afara temperatura este de zero grade . Caldura produsa este ceva de genul unei picaturi intr-un ocean, concluzia este ca nu merita efortul .
Tind sa va contrazic, si inteleg ca din cuvintele scrise acum nu ma ve-ti crede, insa cautati in limba engleza cel putin video-uri si o sa vedeti si dvs cu ochii dvs cum se incalzeste liber o camera (sau mai multe) de la panouri de genul dat.
Pe hol am multe geamuri - iarna e rece de tot acolo noaptea sau in zilele noroase ; iarna daca e soare ,e placut pe hol si sunt 20 grade chiar daca afara sunt -5 ; problema apre cand se duce soarele , imediat se raceste -acest 'sistem' nu are inertie termica deloc .
Poti sa ai si -20 de grade afara, poate sa nu se vada nici soarele, practic daca este zi, inseamna ca soarele este pe cer. Te rog sa te documentezi despre radiatia infrarosie, ea este responsabila cu incalzirea acestui sistem, ea este prezenta si atunci cand "nu avem soare", mai putin, este adevarat, dar este prezenta.
se poate folosi tubulatura in locul cutiilor de bere?
De care tubulatura? Daca de aluminiu, ar mege, daca din PVC - nu.
@@EnciclopediaConstructiilor de aluminiu ,normal,sunt tuburile alea pentru hornuri de 80
@@antoniugeck9921 Pentru un efect mai mare, din ce stiu, trebuie diametre asemanatoare cu cele a bancilor din aluminiu. Plus conteaza mult efectul de ventilare care e dat de orificiile si formele taiate ale fiecarei banci de aluminiu, deci o teava dreapta de 80 nu cred ca ar aduce un randament mare (unul oarecare oricum o sa il aduca). Despre constructia unui asa panou am vorbit in video urmator dupa acesta.
@@EnciclopediaConstructiilor Ce sunt celea banci? E vprba cumva despre doze de bere, de aluminiu?
@@GrigoWebDesignSeo Da.
Salut poti face un video vorbind despre pompele de căldură.
Buna ziua, un video privind incalzirea geotermala este planuit pentru finele anului 2019.
@@EnciclopediaConstructiilor eu am in plan sa folosesc sistemul AC care îl găsim pe mașinile auto. Compresorul AC IL voi acționa cu un motor electric,iar radiatorul din fata masini sa il folosesc pentru a încălzi apa.
Tot e o idee, succes!
@@devilalex92 Interesanta idee aveti. Dar banuiesc ca aveti cunostinte de frigotehnie, ca sa puteti face asa ceva. Sau cum puteti demonta si folosi o astfel de instalatie auto fara se piarda freonul (gazul care face racirea respectiv incalzirea).
Si oare ce putere ar trebui sa aiba acel motor care sa invarta compresorul?
Cutiile vopsite in negru pentru a atrage razele solare mai mult
Corect!
DAR PE TIMP DE NOAPTE FUNCTIONEAZA DACA NJ ESTE SOARE
pai daca e soare, mai avem nevoie de caldura vara?
Vara nu prea avem nevoie de asa sistem.
Sistemul poate fi conceput in așa fel că vara să facă apa calda.
E vorba de soare pe timp de iarna cand afara temp e sub zero
Asa boss doze de aluminiu nu banci
Regionalisme boss, regionalisme )))
@@EnciclopediaConstructiilor :)))
Cum dracu regionalisme, "bănci de aluminiu" , in loc de cutie sau doză 😀
@@unclepaul8331 In Rep Moldova asa se zice, banci
@@GrigoWebDesignSeo Asa si eu nu stiam de ce banci e vorba ; deci banciile astea poti sa le spargi legal si chiar esti nevoit sa le spargi . Sau mori de sete .
Data viitoare cand ma duc undeva o sa cer 5 banci de Pepsi ... parca si vad figura ospatarului ,poa sa fie unul din Republica si atunci iau teapa ca stie .
predati undeva constructii ?
Nu.
Preda de toate pentru like-uri🤣🤣
De unde se poate de cumparat asa panou??
Cred ca nu ati fost prea atent la video, astfel de panou este hand-made, se face in conditii casnice de fiecare.
Mai mult ca sigur că este necesar un sistem de automatizare, deoarece aerul din încăpere dacă nu este controlat, va intra în panou, iar în timpul nopții când nu există soare sau când temperatura este negativă, acesta se va condensa și va apărea apă. Deci, cum se rezolvă acest neajuns respectiv evitarea condensului.
Corect, despre acest aspect s-a vorbit in video postat dupa acesta.
Dece cutia de bere se chiama banci
Nu am inventat noi notiunile din dictionar, doar le folosim, ca noi toti )))