Care lactate sunt pro-inflamație?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 58

  • @CrystynaHurdicas-du7cb
    @CrystynaHurdicas-du7cb 2 місяці тому +1

    Mii de mulțumiri vă iubim că ne ajutați să ieșim din obiceiuri rele care ne afectează sanatatea

  • @florinastroilescu2486
    @florinastroilescu2486 2 місяці тому +1

    Mulțumim mult pt informații!

  • @cristinaungureanu9940
    @cristinaungureanu9940 2 місяці тому +1

    Buna ,,,ma bucur de stirile care le dati … mult de folos… ce rusine cu aceste persoane care inceraca mereu sa pacaleasca…🙏nu stiu ca se pacalesc pe ele ,,, se zice””lupul i-si schimba parul da naravul ba””😂. Multumim de tot

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому

      Ma bucur cand pot ajuta si da, dupa ce am spus, mi-am dat seama ca n-am zis cum trebuie partea cu naravul lupului :-)

  • @cristinaamar9300
    @cristinaamar9300 3 місяці тому +1

    Te apreciez foarte mult Ligia. Mă bucur că te-am regăsit şi mă bucur că voi trăiți o viață frumoasă!

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому +1

      Cristina, apreciez ca ti-ai facut timp sa-mi lasi mesaj! Toti cred ca facem cat putem ca sa ne fie mai bine si important e ca in fiecare zi sa facem ceva in plus pentru noi dar si pentru a inspira si ajuta pe altii.

    • @cristinaamar9300
      @cristinaamar9300 3 місяці тому

  • @lilianamusat550
    @lilianamusat550 18 днів тому +1

    Mulțumim mult pt sfaturi!
    Sunt foarte utile!
    Întrebare:
    Unde se poate face analiza unui produs suspect că si conținut alimentar?

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  17 днів тому +1

      Cu drag si sa ajute!
      Legat de intrebare, fiecare oras mare are centre de analiza a produselor.

    • @lilianamusat550
      @lilianamusat550 17 днів тому

      @@LigiaPop Mulțumesc frumos dar insist : Cum ar trebui sa caut , ca si cuvinte cheie. Cum se numește un astfel de centru?
      Vă întreb pt că am înțeles că ați făcut analize la niste produse.
      Pot sa adaug că am cumpărat un ulei de semințe de dovleac pe care scrie presat la rece! Este maron si gros, l am luat de la un stand din piata (Pitești Argeș) cu 60 de lei si e de proveniență Serbia....sigur mă așteptam ca cel din România să fie mai scump.
      Gustul un pic ciudat dar nu știam ce să comentez.
      Socul a fost când la o luna distanta am ajuns in Herculane unde am găsit același produs ( mai aproape de granita si de țară de origine) dar la prețul de 30 de lei....prea mult mi am zis initial credeam ca o sa mi fac stocul mai mare dar apoi am intrat la dubii.
      Am spus că de la inceput sesizăm un gust ciudat ....apoi încercând să descifrez savoarea ....bate in untura grăsime arsa cum de fapt se si face culoarea după mai multe prăjiri.....pt asta as fi vrut sa vad ce este de fapt in sticla....SI să reclam că sa nu pateasca si alții ori chiar sa se îmbolnăvească...eu nu am mai consumat produsul

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  17 днів тому

      Au diverse denumiri, la o simpla cautare pe Google de "Laborator de analize produse", au aparut acestea www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=centre+de+analiza+produse&ie=UTF-8&oe=UTF-8

    • @mihaipatriche1523
      @mihaipatriche1523 11 днів тому

      ​@@LigiaPop,m-ați rugat să fac rost de un capăt de duș pentru ca copilul și soția mea să aibă apă filtrată când fac baie .Dacă am băut apă cu insecticid de la bucătărie și ei apă curată de la baie mai mult de un an și sângele meu nu mai este ok ,să pun capul de duș pe spatele celui ce a trântit trei tuburi cu insecticid în 50 metri pătrați, că Dumnezeu nu dă viață și nici măcar cele necesare firii?

  • @toderasioan9351
    @toderasioan9351 2 місяці тому +1

    Bună ziua pot sa spun foarte sigur ca ma m tratat cu kefir făcut de mine . Flora intestinala era distrusa și trebuia sa merg repede la baie după fiecare mincare . Acum de 5 luni nu mai am probleme cu digestia.Kefitu tratează diareia.

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому +2

      Buna ziua si multumesc pentru mesaj! Asa este, kefirul facut din lapte real ajuta la multe probleme de sanatate, in special la regenerarea sistemului digestiv, ca de acolo vin toate problemele de sanatate.

  • @LaTaifasronatural
    @LaTaifasronatural 3 місяці тому +1

    Aveți dreptate cu privire la lactatele crude și cele pasteurizate. Însă vă recomand să îl asculați pe dr. Neil Barnard, care pledează împotriva lactatelor, indiferent de proveniență sau calitate. Brânzeturile mai ales sunt foarte nocive pentru organe, vasele de sânge. Grăsimea în general este greu gestionată de corp... Cine vrea să fie sănătos și slab, ar trebui să evite grăsimile, mai ales cele animale. Este intuitiv să credem asta.

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому +3

      Cunosc pe Dr. Neil din 2009 si el se refera la cele pasteurizate, la branzeturi si toate din categoria iaurturi, unt, smantana si cascaval din comert. Eu m-am referit la total altceva, si anume lactate crude si fermentate, care nu au nicio legatura cu cele pasteurizate din comert.
      Referitor la grasimi, conform multor studii, medicii din SUA de mai mult de 10 ani recomanda grasimi saturate si fara sare de masa iodata, sarea iodata e responsabila de tensiunea arteriala si zgarie arterele suprasolicitand corpul sa creeze colesterol in excces pentru a repara arterele, cat si alimente din comert cu E-uri nocive (mai tot). Spuneau si ei ca in trecut dar si acum, oamenii traiau/traiesc si cu, colesterolul peste 700 si niciodata nu aveau probleme cu inima, dar cei care s-au chinuit mereu sa-si scada colesterolul au murit de afectiuni cardiace sau de atac cerebral.
      Inainte de a inventa companiile farmaceutice statinele, colesterolul normal la oameni era 500. Cand erai sub 500, incepeai sa ai probleme de inima, palpitatii, intepaturi la inima, stari de agitatie.
      Din tot ce am studiat, spuneau ca la colesterol nu se umbla niciodata, se lasa asa cum este fiindca nu colesterolul este problema, ci altele sunt mult mai nocive si fac ravagii in tot corpul, distrugand lent ficatul si pancreasul, cat si sistemul cardiac. Acestea sunt: zaharul chiar si natural, cantite mare de fructe care distrug pancreasul si ficatul (doar 1-3 fructe pe zi recomanda), produsele fainoase si mai tot ce inseamna patiserii chiar si cele in casa, toate produsele din supermarket bogate in liste lungi de E-uri, care au doar un procent mic de nutrienti dar care fac ravagii etc.
      Alegerea in decizie este a fiecaruia. Eu tind sa-i cred pe ei si pe multi oameni de stiinta care sustin ca procentul bolilor cardiace s-a ridicat foarte mult, doar de cand oamenii au inceput sa scoata/sa limiteze grasimile reale, cum ar fi smantana grasa fermentata, nu cea pasteurizata, ouale de la gaini de curte, untura si altele pe care le mancau batranii si aveau viata lunga.

    • @LaTaifasronatural
      @LaTaifasronatural 3 місяці тому

      @@LigiaPop Dr. Barnard nu susține deloc consumul de proteină/grăsime animală. Și dumnealui merge pe studii, care au arătat că persoanele cu o alimentație vegetală naturală au cele mai mici rate de boli și sunt mai longevivi. Eu am pendulat multă vreme între vegan, lacto-vegan, cu ceva pește, fără carne deloc. Și eu consum lactate ocazional, dar simt că nu-mi aduc niciun beneficiu. Toate plantele au proteine, grăsimi, tot ce le trebuie. La un punct în viață fiecare simte care este alimentația ideală pentru organismul său. Eu acum înclin spre alimentația vegetală, integrală. Părerea mea este că produsele de origine animală nu sunt pentru corpul nostru, sau cel puțin nu pentru un corp sănătos și longeviv.

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому

      N-ati fost la prezentarile lui in persoana, cand oamenii pun intrebari legate de acest subiect si la fel spun si alti medici din breasla lui. Iar referitor la alimentatie, fiecare alege ce considera ca i se potriveste cel mai bine pe termen lung.

    • @LaTaifasronatural
      @LaTaifasronatural 3 місяці тому

      @@LigiaPop Am ascultat diferite podcasturi recente cu dumnealui, se găsesc pe UA-cam. Da, de acord că dieta fiecăruia este ceva subiectiv. De aceea nu există adevăruri absolute despre alimente, oricâte opinii avizate și studii am citi. Ne putem ghida însă după intuiție și grad de toleranță.

  • @ioanaradu3559
    @ioanaradu3559 2 місяці тому

    Îmi puteți recomanda un orez mai natural, eu nu mai găsesc orez ok. 🤗😘

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому

      Cautati variantele bio, fiindca restul, mai tot este contrafacut. Pe Raw vegan mall, gasiti din 2010 o parte din produsele folosite de noi pentru bucatarie si casa: rawveganmall.ro/?s=orez&post_type=product

  • @AdelaGoaga
    @AdelaGoaga 3 місяці тому +2

    Mulțumesc pentru clarificări 🙂
    O întrebare, telemeau de capră făcută cu cheag natural cum o consideri? Din surse sigure bineînțeles, lapte crud ...

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому +2

      Da, clar ca daca e din lapte de calitate de capra si din cheag natural este o telemea de calitate, dar sa nu fie facuta cu sare iodata.

    • @AdelaGoaga
      @AdelaGoaga 3 місяці тому +1

      @@LigiaPop clar, fără sare iodată.
      Săru'mâna pentru răspunsuri și multe clarificări la lucruri pe care le fac de multe ori instinctiv.

    • @user-jt6hj1nb2f
      @user-jt6hj1nb2f 3 місяці тому

      Mulțumesc mult pentru informații. Deci laptele dacă este fiert ( lapte de vaca de casa) nu este Ok ?
      Și mai am o întrebare sunt diagnotizata cu osteoporoza și de la un centru de sănătate mi sa spus sa numai folosesc lactate căci scoate calciu din oase.Știți ceva despre așa ceva?
      Mulțumesc mult pt răspuns .

    • @bibiking6355
      @bibiking6355 3 місяці тому +1

      @@LigiaPop Da exista un studiu care a durat 16 ani facut la Mayo clinic.Îi punea să țină post cu lapte crud deci in loc de post cu apa post cu lapte crud.Ce credeti ca sa întîmplat.Se vindecau de boli grave.

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому

      Nu doar asta, laptele daca este contrafacut este inflamator. Da, cei de la centru de sanatate poate fiindca nici ei nu stiu, au uitat sa va precizeze faptul ca cele pasteurizate din comert sau laptele contrafacut nu este recomanda nicioda, nu doar daca aveti osteoporoza.
      Am mai multe video-uri pe tema calciului pe site-ul meu. ligiapop.com/2023/11/12/despre-calciu-in-cateva-video-uri-scurte/
      In plus, e bine de stiut faptul ca acestea contin calciu, dar nu contin magneziu care ajuta la asimilarea calciului cat si alte minerale necesare pentru acest proces. Asa cum spuneam pe site-ul meu din 2009, daca magneziul nu este prezent, atunci cand laptele pasteurizat ajunge in corp, scoate fortat calciul existent, magneziu si alte minerale, valabil si pentru produsele fainoase si zaharul care au aceeasi actiune si pe care n-ar trebui sa le consumati mai ales dvs. daca aveti osteoporoza.
      Sanatate multa!

  • @mihaelavoievidca6860
    @mihaelavoievidca6860 2 місяці тому +1

    Astea sunt timpurile acum nu putem avea încredere deci fiecare se organizează cum poate cind vine vorba de alimentație,eu ca să fiu sigură că maninc ouă organice avind și loc aici unde locuiesc am cumpărat citeva găini și le dau mincare de găini organică,și porumb boabe organic și beau și apă filtrată curată deci pot spune că da ouăle sunt într-adevăr bio și așa este și cu laptele eu nu am nici capră nici vaca poate pe viitor cu ajutorul Domnului dar numai spun numai în momentul cind ai animalul tău și ști tu că îi dai mincare curată organică și îl îngrijești cum trebuie numai atunci poți avea încredere că laptele este curat așa cum a lăsat Dumnezeu este greu în timpurile acestea și stresant să nu tot ferim de toate relele care sunt în jurul nostru ❤

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому

      Clar, fiecare trebuie sa ne gospodarim cum putem si sa consumam mult din ce crestem noi in gospodarie. Sa cumparam cat mai putin din magazine sau piete, chiar mai nimic fiindca dam banii grei pe chimicale si alimente cu valoare nutritiva foarte scazuta care nu ne ajuta, din contra, ne slabesc corpurile.

  • @Scris125
    @Scris125 3 місяці тому +1

    Inseamna ca cei ce cumpărau , nu au văzut niciodată și nu au gustat niciodată lapte de la vaca..

  • @ioanaioana638
    @ioanaioana638 2 місяці тому

    Iaurtul facut in casa, dar cu lapte fiert si adaugat un iaurt de magazin cat de cat natural(pt fermentare) e bun?
    Avand in vedere ca fermenteaza devenind iaurt(desi laptele e fiert inainte) ...

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому

      Nu toata lumea practica acest fel de a face iaurtul, fiindca asa sunt prezentate in multe retete moderne, insa inainte nu se facea asa. Noi preferam fara iaurt din comert. Alegerea va apartine.

  • @maria-lucialazarut2932
    @maria-lucialazarut2932 3 місяці тому

    Dar unt de casa putem manca bineînțeles puțin ?

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому

      Daca smantana este fermentata. Si noi ne facem de ani de zile si nu se poate compara cu cel cumparat.

  • @SaraIonescu379
    @SaraIonescu379 2 місяці тому

    Eu nu cred ca mai sunt producători locali de încredere!Sau dacă sunt țin produsele pt familie și apropiați!Timpuri grele!

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому

      Da, si eu cred ca doar un 1-2%.

  • @lucicasimion9874
    @lucicasimion9874 3 місяці тому

    Untul Ghee este sanatos?

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому

      Multe studii spun ca e mai ok, dar tot asa daca e facut din unt fermentat bio, nu din unt din comert. Din nou, sursa conteaza foarte mult si face diferenta dintre un produs bun sau mai putin bun.

    • @costindoinamariana
      @costindoinamariana 2 місяці тому

      ​@@LigiaPopCare e untul fermentat Bio? Multumesc anticipat! ❤

  • @Gradinadeplantesiflori
    @Gradinadeplantesiflori 3 місяці тому

    Bună ziua! Ce șampon folosiți?

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому

      De mai bine de 20 de ani nu folosesc chimicale, ci doar un sampon solid facut din plante si macerate din plante.

    • @Gradinadeplantesiflori
      @Gradinadeplantesiflori 3 місяці тому +1

      @@LigiaPop Mulțumesc!

  • @elenabaiceanu5840
    @elenabaiceanu5840 2 місяці тому

    Laptele fiert , smântâna, branza și branza cu cheag natural sunt inflamatorii? Toate făcute în casă de la vaca familiei.
    Mereu am considerat că tot ce e la raft e inflamatoriu, dar chiar mă contraziceam cu cineva de faptul că lactatele de la vaca noastră nu sunt inflamatorii.
    Bunicii mei încă au ca bază la masă aceste produse și au aproape 90 de ani

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому

      Asta spun oamenii de stiinta cel putin din 2006 incoace si o sustin, ca da, se aplica la toate lactatele daca nu sunt fermentate. Alegerea apartine fiecaruia.
      Referitor la bunici, chiar nu putem sa comparam, erau alte vremuri, nu existau radiatii electromagnetice, E-uri, asa concentratie de metale grele cat si alte detalii mentionate in acest articol. ligiapop.com/2023/11/14/de-ce-oamenii-din-trecut-nu-aveau-nevoie-de-suplimente/

  • @marinmarian6924
    @marinmarian6924 3 місяці тому +1

    Eu nu cred că laptele din magazin are ceva natural in el ,nu cred că este din lapte..nu are cum sa fie atât lapte natural și produse de lapte in magazin de la vacă

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  3 місяці тому

      Valabil pentru toate lactatele. De asta sunt si foarte inflamatoare, ca mai tot ce se gaseste ambalat.

  • @violetaneder954
    @violetaneder954 2 місяці тому

    Când spui “o temperatură foooarte foarte înaltă de fierbere” in procesul de pasteurizare, la ce temperatură anume te referi? …. Nu-i puțin exagerat?

    • @LigiaPop
      @LigiaPop  2 місяці тому

      Temperatura de pasteurizare recomandata e de 70C, insa multe fabrici nu au aparatura optimizata anual si aceasta temparatura depaseste mereu 100C sau chiar mai mult, ceea ce este o temperatura exagerata. Odata ca laptele folosit nu este real, adica doar un procent mic este lapte restul diverse substante inlocuitoare + temperatura mare de pasteurizare - rezulta un produs nu tocmai comestibil. Alegerea insa este a fiecaruia.