Corsete profesioniste pentru problemele coloanei vertebrale

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 10 кві 2011
  • Corsetele din material termoformabil sunt orteze care permit susținerea sau corectia coloanei vertebrale.
    Rolul corsetelor de susținere este de a menține coloana vertebrală într-o anumită poziție. Practic, aceste corsete asigură contenția și detensionarea structurilor colanei vertebrale, greutatea ce apasa la nivelul coloanei vertebrale fiind preluată de crestele iliace.
    Utilizarea corsetelor de sustinere este indicată în afecțiuni precum herniile discale, osteoporoza, sechele de fractură, metastaze osoase, tuberculoză localizată la nivel osos.
    Ceea de-a doua grupă, corsetele de corecție reprezintă o metodă importantă de tratament a deviațiilor coloanei vertebrale ce apar la copii și adolescenți.
    Utlizarea unui corset de corecție poate să înlocuiască în unele situații tratamentul printr-o intervenție chirurgicală. Utilizarea unui corset de corecție trebuie întodeauna asociată cu tratamentul prin kinetoterapie.
  • Наука та технологія

КОМЕНТАРІ • 4

  • @cristinaN4152
    @cristinaN4152 8 місяців тому

    In sibiu se ia mulaj???

  • @alexandrumarinescu5975
    @alexandrumarinescu5975 2 роки тому

    Salutare unde este mai exact cabinetu bumneavoastră?

  • @adrianaferaru6869
    @adrianaferaru6869 4 роки тому

    Cum pot veni cu fiul meu, și CÎT ma costa

    • @claudiudascalu2571
      @claudiudascalu2571 4 роки тому

      Trebuie sa mergeți mai intai cu fiul dumneavoastra la un medic ortoped care va trimite sa ii faceți o radiografie cu măsurare al unghiului COB care de regulă daca este peste peste 20 si pana in 50 , va recomanda confecționarea unui corset de corecție si kinetoterapie ( terapia Schrot are cele mai bune rezultate dar este destul de scumpă), kinetoterapia clasică se poate face la DGASPC - ul de județ si e decontat de CAS. Prețul cosetului este decontat de CAS in totalitate de obicei si la fiecare 6 luni se reia procesul până la obtinerea unor rezultate satisfăcătoare pentru vârsta băiatului. Oricum primul pas este sa mergeți la medicul dumneavoastra de familie care va da trimitere la medicul ortoped. Va recomand sa va duceți din nou la medicul ortoped cu băiatul si corsetul dupa ce il primiți pentru ca medicul sa poata verifica daca corsetul corespunde si eventual sa marcheze zonele care trebuiesc retusate astfel incat sa nu faca mai mult rău decat bine copilului. Va urez succes stimată doamnă !