İZOLASYON-1.BÖLÜM | SU İÇİNDE İZOLASYON NASIL YAPILIR? TEMEL BOHÇALAMA NASIL YAPILIR?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 лют 2019
  • DESTEĞİNİZ İÇİN KANALIMA ABONE OLMAYI VE BEĞENMEYİ UNUTMAYIN.
    instagram ➤ @erdmfidan

КОМЕНТАРІ • 89

  • @ErdemFidan
    @ErdemFidan  5 років тому +13

    lütfen beğenmeyi ve abone olmayı unutmayalım ki bir çok insan ve sıkıntı sahipleri bu videoları görüp fayda sağlasınlar. iyi seyirler

    • @onurgunduz5721
      @onurgunduz5721 5 років тому +1

      Takipteyiz hocam lütfen çelik çatı yapımını da anlatırmısın kolay gelsin

  • @farukdogar8524
    @farukdogar8524 5 років тому +15

    Erdem bey o suyu o alandan uzaklaştırmanın çaresine bakılması gerekir membran yaparak betondan koruyacağını sanıyor ama o kadar yoğun bir su illaki kaçak bir yerden sızacaktır ayrıca deprem esnasında sahil üzerine yapılan yapıların batması gibi bu yapıda batacaktır en güzel çözüm yolu jet grout yapılması gerekir.

  • @zeus0610
    @zeus0610 5 років тому +12

    Emre bey yüzme havuzuna çevireymiş daha karlı çıkarmış :)

  • @MUTLU.0655
    @MUTLU.0655 5 років тому +14

    Bildigim birşey var doğa her zaman galip gelir.......

  • @turevintegral
    @turevintegral 5 років тому +13

    Yani o kadar su kaynağının olduğu bir zeminde binanın temeli zamanla rijit davranacak mı o büyük soru işareti. İnşallah problem olmaz

  • @omeromer6839
    @omeromer6839 5 років тому +23

    Yazık olmuş ...! doğal göl yatağı gibi biryer burası.keske bu haliyle kalsaydı.hic betonlastirmasaydik.

    • @nct2569
      @nct2569 4 роки тому

      O olmaz işte

  • @vepabayramdurdyyev9579
    @vepabayramdurdyyev9579 3 роки тому +1

    Tam öğrenmek istediğim şekilde anlattın ve yaptın

  • @tolga2218
    @tolga2218 5 років тому +4

    Üstadım, sünnete tabi olmanın güzelliği yüzüne yansımış.

  • @zeus0610
    @zeus0610 5 років тому +1

    Biz benzer bir sorunu mevcut temel seviyesinden 3 mt derinliğinde 12*6 mt ebatlarında havuz oluşturarak çözmüştük. Başka bir şantiyede de kuru sayılabilecek derenin yanında ki temele drenaj hattı yapıp dere yatağına bağlamış temele de 120 cm mıcır dolgu yapmıştık. Gerçi su sorunumuz yoktu ama ileri ki zamanda su gelirse dere nedeniyle tedbir olsun amacı ile istenmişti. Hey gidi günler hey :)

  • @ibetyal
    @ibetyal 5 років тому +19

    Şefim kolay gelsin öncelikle sana ve mühendis arkadaşa video ve emekleriniz için teşekkür ederim. Şimdi bir konuya değinmek istiyorum yanlışım varsa afbuyurun her zaman kiriş kolona, kolon temele, temelde sağlam zemine yükü aktarır mantalitesi içinde inşa ederiz. Burada suyu temelden uzaklaştırdık o tamamda bu su sürekli akıyor ve yükü taşıttıracağımız sağlam olması gereken zemine iniyor buda zamanda zeminde boşluklara neden olacak bana çok riskli geliyor bence burada en azından kuru zemine ulaşana kadarki derinlikte fore kazık kullanılması veya daha farklı bir temel türüne gitmek daha mantıklı olmaz mıydı? iyi çalışmalar dilerim...

    •  5 років тому +6

      Zemini kayac olan temellerde suyun bi zarari olmaz ibrahim bey. Kayac zeminlerde suyun bosluk yaratmasi icin sülfatli olmasi lazim. Bu su yeralti suyu oldugu icin dediginiz durum söz konusu olmayacaktir. Su temelin altindan kendi dogal döngüsünde akmaya devam etsin diye 3 tane korge boru yatirdik. Bu yeralti sulari cogu yapinin temelininin altinda zaten var. Fakat belli bi derinlige inmedikce o suyu bulamazsiniz.

    • @davutkoroglu886
      @davutkoroglu886 5 років тому

      Haklısınız

    • @Ins.Yuk.Muh.MertUstun
      @Ins.Yuk.Muh.MertUstun 5 років тому

      Evet yeraltı suyu bulunması temel taşıma gücünü azaltır ama zemin etüt raporuna bağlı olarak yapılan tasarımda temel tasarımı yeterli geliyorsa statiker arkadaş sorun olacağını düşünmemiş.

    • @firat1092
      @firat1092 5 років тому

      Ben olsam Insaat´in etrafi 15 metrelik Ince demir duvari orürdum yeri kazmadan once sonra temeli kazardim icindeki kalan suyu bosaltirdim temelimi yapardim

  • @loriscapirossi82
    @loriscapirossi82 5 років тому +4

    üstat peki o suyun kaynağı nedir yer altı birikmiş suları mı , bina içine girmeden de temel altında ileride büyük sıkıntı çıkarmaz mı ?

  • @btub.6120
    @btub.6120 5 років тому +2

    Öncelikle herkese kolay gelsin. Niyetim hiç kimseyi şahsen eleştirmek değil ancak içinde bulunduğumuz sistem sayın Erdem Bey'in videoları aracılığıyla beni gerçekten hayal kırıklığına uğratıyor. Erdem Bey siz yaptığınız işte doğru ve kaliteli sonuç elde etmek için ne kadar sınırları zorlasanız da, görüyorum ki Türkiyemizde bu sınırlar çoooook aşağılarda. Şu videoyu hayretle izledim, gerçekten böyle bir şantiyeyi değil Almanya, İngiltere, maalesef 500 yıl bizim toprağımız olan Bulgaristanda bile görmek zordur. Sadece bu video için değil, önceki videolarınız bazıları için de bu dediğim ne yazık ki geçerli. Bazen gurbetçi vatandaşlarımızın video altı yorumlarında da bu şaşkınlıklarını belirttiklerini görüyorum ve bu sebeple insanlardan tepki alıyorlar. Ancak kabullenmemiz gerek şu ki; ülkemizde eleştirmek için eleştiren bir güruh olduğu kadar, eleştirmemenin mümkün olmadığı o kadar iş var ki, bazı insanlar benim gibi hayatlarında ilk defa youtube'a yorum atacak kadar şaşırabiliyorlar. Keşke herkes Erdem Bey gibi sınırlarını zorlasa, eleştirilere düşmanca yaklaşmasa. Şu videoda şantiye şefi başındayken bile özensiz iş yapan işçilerimiz keşke daha iyi şartlarda çalışabilse de, yaptıkları işin de karşılığını verecek kazanım elde edebilse. Üzülerek söylüyorum, dünyanın en geniş inşaat ekonomilerinden birine sahibiz ama sektörde iş kalitesi, ahlakı ve güvenliği anlamında çooook gerideyiz ve bunun sorumlusu eline üç kuruş para geçen herkesin müteahhit olabiliyor oluşu.
    Bu arada söylemeden geçemeyeceğim; doğru iş yok mu memlekette? Elbette var, hatta bir tanesi de Erdem Bey'in kanalında. Paylaştığınız metropol yapıya ait şantiye videosu gibi başarılı ve nispeten doğru iş yapılan şantiyelerimiz de var ama genele oranla %1 bile etmiyorlar. Sizden metropol yapı ve hatta çok daha iyisini yapan şantiyelerden videolar da bekliyoruz vaktiniz oldukça. Belki insanlar bu videolarla sizin aracılığınızla bir şeyleri değiştirmeye, doğru yapmaya heveslenir, kim bilir...
    İşini doğru yapmaya çalışan, daha fazla kurumsal firmayı sektörde görmekten ve birlikte çalışmaktan mutluluk duyacak bir mimar dostunuzdan saygılar ve sevgilerle.

    • @hamzaozkan4361
      @hamzaozkan4361 2 роки тому

      Keşke bu kadar eleştirisel yazı yazacağınıza avrupada uygulanan 1-2 faydalı örnek paylaşsaydınız daha faydalı olur idi .

  • @CANCAN-wh2mj
    @CANCAN-wh2mj 5 років тому

    Hoş geldin şeff....

  • @mehmetcetin8879
    @mehmetcetin8879 5 років тому +4

    Bende diyorum " ya erdem abi mühendis ama bişey eksik " diye . sakal yaw

  • @huseyinkoroglu9398
    @huseyinkoroglu9398 3 місяці тому

    prof denen malzeme (membran ) beton hidratasyon ısısıyla betona nasıl yapışır ? Temelde bohçalama yapılır yanı ek yerler yakılarak yapıştırılır .Betonun hidratasyon ısısıyla membran yapışmaz

  • @faikucar3297
    @faikucar3297 5 років тому

    video harika olmuş

  • @ibetyal
    @ibetyal 5 років тому

    2. olarak benim naçizane fikrim 1 kat membran dan sonra serilen proof malzemesi ek yerlerinden şaşırtmacalı değilde dikeyine ve yatayına şeklinde atılsaydı. Bide çok özür diliyorum inşallah yanlış anlaşılmam sadece videoyu yorumluyorum tekrardan size ve emre şefe çok teşekkür ederim.

  • @hami7256
    @hami7256 5 років тому

    Erdem bey merhabalar
    Bir sorum olacaktı
    Su tesisatı yapan ustalar kolon perde birleşim yerinden 100 lük boru geçirmek için, karot kesme makinesi ile üç dört kez kolonun Bodrum perdesi ile birleşim yerini kesmişler. Burası için Nasıl bir onarım yapılabilir?

  • @senoldemir7758
    @senoldemir7758 5 років тому

    Mebranın altındaki betonun kalınlığı nedir,yük binince tepkisi ne olu

  • @isaaydin7081
    @isaaydin7081 5 років тому

    Bravo Emre Bey e. İstenirse kaliteli ve kusursuz bir işçilik yapılabiliyormuş. Tebrik ediyorum.

  • @namsoyy
    @namsoyy 5 років тому

    Şimdi temeli yalıtımla koruma altına alındı da sismik haraketler (deprem) sonrası zeminde sıvılaşma durumu olma ihtimali çok yüksek degil mi ? Zemin şiddetli bir kaç deprem sonrası zemine doğru batma yada binada yatma gerçekleşebilir mi ki ?

  • @santiyesefi577
    @santiyesefi577 3 роки тому

    Şefim Emre bey drenaj yapamazdık diyor ama sizce drenaj yapılabilir miydi?

  • @huseyincevik006
    @huseyincevik006 5 років тому

    ADAMLARIN YERE HARCADIĞI MAZEMEYİ BİZİM MÜTAAHHİTLER TERASLARA DAHİ UYGULAMIYO NEDİYİM..

  • @mehmetyigit6574
    @mehmetyigit6574 3 роки тому

    İyi günler Erdem Bey ben İnşaat mühendisi öğrenciyim bir sorum olacaktı. Normalde membran serilir üzerine şap atılır daha sonra demirler döşenir. Burda puruf ( yazımını bilmiyorum) kullanıldığı zaman şap atmaya gerek kalmıyor mu ?

  • @hakosdu
    @hakosdu 5 років тому

    Erdem şefim zeminin bu halini gördükten sonra bence statik proje müellifiyle görüşülüp temel tipini radyeye çevirmek daha sağlıklı olurdu. Negatif su etkisine karşı daha rijit bir katman oluşturulup üst yapı yükleri daha dengeli dağıtılırdı. Bu arada buluşma günü işten çıkış saatim biraz geç olduğu için tanışmaya gelemedim bir daha ki gelişinizde tanışırız umarım. Sevgilerle..

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  5 років тому +2

      Yerinde de mütemadi kirişleri dönülse de radye şeklinde imal edildi. Gelecek videolarda görecek ve daha net anlayacaksınız inşallah

  •  2 роки тому

    araştıranlar için söyleyimde sopremanın 4,5 mm proof membranının topu yani 8x1 şu an kdv dahil 1100 TL ye satıyorlar. (11.01.2022)

  • @yusufb.5293
    @yusufb.5293 5 років тому

    Bu malzemenin olayı sadece betona yapışması mı.? Yani betona yapışmasa veya ikinci kat membran serilse ne farkı olurdu.? Yalnız bildiğin su kaynağı bulmuşlar acaba bu değerlendirilemez mi.?

  • @mehmetercanemir
    @mehmetercanemir 5 років тому

    Membranın altında grobeton var mı ? Nasıl dalgalanıyor öyle ? Altına su'yu nasıl almış ?

  • @dadasusta5811
    @dadasusta5811 2 роки тому

    Şefim membran ın üzerine serdiğiniz 4.5 mm MALZEMEYİ nerden temin ederiz

  • @ferdibalc2334
    @ferdibalc2334 5 років тому

    Abi ben maden mühendisiyim inşaatle alakam yok da aklıma bir fikir geldi, suyun toplandığı zemine bazalt vb. sağlam kırma taştan (duvar taşı boyutunda) 1-1.5 metre kadar dolgu yapılsaydı, yine dalgıç pompalar çalışırken demir döşemesi yapılıp betonu atılabilirdi değil mi? Yöntem bence uygulanabilir ama sonra dalgıç pompalar kapatıldığında bu su temel betonuna kadar yükselip zamanla bina temeline zarar verir miydi bilmiyorum

    • @halilcankaya3202
      @halilcankaya3202 Рік тому

      Verir tabi uzun vadede zarar vermesin diye bohçalama yapılıyor

  • @yasinbektas638
    @yasinbektas638 3 роки тому +1

    Birincisi böyle bir yere inşaat yapılması her anlamda yanlış. Ikincisi yapılsa bile bu şekilde yapılmaz. Şahsen böyle bir yerden daire almak istemem

  • @ferdibalc2334
    @ferdibalc2334 5 років тому

    Bir de bir sorum olacak bu beton atıldı bina yapıldı diyelim, dalgıç pompalar durdurulduğu zaman yine su dolup zemin katı komple içine almayacak mı, ömür boyu pompa çalışacak değil sonuçta

    •  5 років тому

      Su belli bir yukseklikte duruyor ferdi bey. Bu yukseklik toprak altinda kaliyor zaten. Biz durdugu yukseklikten sonra drenaj yaparak yagmurda vs. Tasan suyu cekip pompayla aticaz. Normal zamanda calismayacak pompalar.

  • @ahmetugurluoglu593
    @ahmetugurluoglu593 Рік тому

    Yalova'da 2 adet villa yapabilirmiyiz

  • @behindthesoul9313
    @behindthesoul9313 5 років тому

    Abi temel altındaki zeminin cinsi ne geçirimsiz tabaka diye tahmin ediyorum

  • @gokhanozgumus9203
    @gokhanozgumus9203 5 років тому

    İşin gerçeği böyle bir zeminde inşaat yapılmaz, illa yapılacaksa izolasyonda eurobent kullanılmalıydı

  • @muratturk679
    @muratturk679 4 роки тому +1

    burayı satın alan kişilerede izletiyorsanız bu videoyu sorun yok :)

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  4 роки тому

      Gördüğünüz gibi herkesin izlemesine açıktır. Bu kanalda hiç bir imalat farklı gösterilmez.

  • @yasinbal1143
    @yasinbal1143 18 днів тому

    O su oradayken ne yalıtımı yaparsan yap,kendine yol bulur.İgne deliği olsa yeter.

  • @selcukselocan2634
    @selcukselocan2634 3 роки тому

    Sayın meslektaşlarım ve videoyu çeken değerli arkadaşım ve kanal sahibi meslektaşım....
    Zemin de ciddi bir yeraltı su debisi gözleniyor ve temeli bu sudan izole etmiş görünseniz de yapılan işlem yanlıştır. Betonla suyu izole olduğunu söylemek de aslında çok doğru değil. Statik açıdan yapılan işlem doğru değil. Öncelikle zemin de ciddi miktarda su olduğu için bu tip zeminler de öncelikle suyun temelden tamamen izole edilmesi sağlanmalı jetgrout vs. yöntemler ile su bariyeri yapılmalı daha zonra zemin iyileştirmesi yapılmalı fore kazık vs. ve daha sonra da videoda anlatıldığı gibi temel bohçalaması yapılmalıdır. videodaki Uygulama zemin morfolojisi ve bina statiği açısından tek başına su yalıtımı olarak kullanılamaz.
    Saygılar

  • @bruft2
    @bruft2 5 років тому +2

    bkz. soil liquefaction (zemin sıvılaşması)

    •  5 років тому

      Zeminimiz kaya. Böyle bir durum bu tip zeminlerde söz konusu değil.

    • @bruft2
      @bruft2 5 років тому

      @ öyleyse sevindim ama yine de böyle bir zemine bina yapmak sağlıklı değil gibi.

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  5 років тому

      Zemin sıvılaşması mi? Lütfen videoyu iyi izleyin söylediğiniz tanımlara iyi bakın.

    • @bruft2
      @bruft2 5 років тому +1

      @@ErdemFidan zeminin kaya olması bilgisi olmadan akla bunun gelmesi sizce normal değil mi? Ayrıca kaya olması durumu bile sorgulanabilir. Kaya yatağı nerede başlıyor? Bina direkt kaya yatağı üzerine mi oturuyor? Kaya yatağı bile olsa üzerinde toprak katmanı varsa bu gibi suya doymuş zeminlerde olası bir depremde zemin sıvılaşması ihtimali vardır.

    • @erdemylmaz.
      @erdemylmaz. 5 років тому +4

      @@bruft2 Zemin sıvılaşması için 3 şart gerekir 1) 200 nolu elekten geçen silt, kum KUM KUMMMM. 2)su 3) tekrarlı yük yani deprem. Video taaa youtbe'a gelmiş demekki derin derin araştırılmış herşey. Yoksa sıvılaşma önleyici olarak çözüm çok jetgrout, depp mixing gibi yöntemler uygulanırdı. Bu insanlar boş insanlar değil işinin hakkını veren insanlar. Hala sorgulanabilir diyorsun pes. Bir de yurtdışında iş bilmeyen vatandaş yazmış yok suyu boşaltmışmış 2 ay beklemişmiş, o su boşalırda kurur mu orası? resmen kaynak var orada? Adam amele orada, gelmiş burada yorumla ezmeye çalışıyor. Bu vatandaş burada bilgi paylaşımı yapıyor, öğretiyor, öğreniyor. Olmaz öyle demeyeceksin nasıl yapılması gerektiğini tek tek açıklayacaksın. Ama açıklayamazsın çünkü BİLMİYORSUN.

  • @marufcetin6298
    @marufcetin6298 Рік тому

    yalnış bana göre etrafına hatta alt kısmına bile dıranaj boruları kullanmak gerekir

  • @MUTLU.0655
    @MUTLU.0655 5 років тому

    Abi muteahit yapsın bi depo su satsın...bune beton aşkı yahu....

  • @ilkerbolat2921
    @ilkerbolat2921 5 років тому +1

    Böyle bir zeminde binanın oturmaması için ne yapıldı acaba?

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  5 років тому +4

      Zemin kayalık. Zemin etüdünü hazırlayanın tavsiyesi önemli normalde. Eğer forekazık mini kazık isterse derinliği verir ve proje çizilir hepsini belediyeler takip etmek zorundadır. Herşey olması gerektiği gibi olursa uygun derinlikte uygun zemin bulunursa ve projeye göre de zemin kazık uygulanırsa hiç bir sıkıntı çıkmaz. Ülkemizin genel sorunu iş veren buna gerek yok der yaptırmaz. İşçi çok demir kalın betona gerek yok deyip patronu ikna eder onu yapmaz. İş veren ucuz olsun tecrübesiz veya az tecrübeli Müh ile anlaşır da Müh de hatayı görmez proje okuyamaz veya göz yumarsa.... Devletimde çareyi ceza kesmekte değilde çözüm aramakla denetimi arttırmakla uğraşmazsa... hiç bir yapıya güvenilmez içine girilemez. Ve uzun yıllar dayanamaz

  • @cesiral
    @cesiral 5 років тому +1

    yalıtım işi baha pahalıya mal olacak gibi
    bide asansör boşluğu yok temelde yapı herhalde 3 katlı

  • @ouhnUer
    @ouhnUer 4 роки тому

    Neden iki kat mebran

  • @selman4531
    @selman4531 3 роки тому

    Erdem bey Merhaba!Buraya inşaat yapmak ne kadar sağlıklı

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  3 роки тому +2

      Gerekli önlemler alındığı takdirde denizin içine dahi yıpılıyor. Belediye ruhsat vermiş. Şimdide iskan vermişler. Müteahhit iş yapacak para kazanacak. İş sahibi arsa sahibi yapı istiyor. Dediğim gibi alınan önlemlerde ciddiyet olduktan sonra bu ticaret gayet mantıklı

    • @selman4531
      @selman4531 3 роки тому +1

      @@ErdemFidan bende müteahitim Manisa.Videolarınızdan çok faydalanıyorum.Yolunuz düşerse beklerim🙋‍♂️

    • @denizdemir3843
      @denizdemir3843 2 роки тому

      @@ErdemFidan DENİZ SEVİYESİNDEN 5.2 METRE AŞAĞI İNAN Bİ VİLLA YAPICAZ.BU YORUMLARDAN SONRA KORKTUM.İZOLASYONCULAR SORUN YOK DİYOR AMA.SİZİN GÖRÜŞÜNÜZ NEDİR BU KONUDA

    • @aliakinci9397
      @aliakinci9397 Рік тому

      @@ErdemFidan Neden drenaj sistemi yapılamadı acaba?

  • @sonbetonarmebukucu1953
    @sonbetonarmebukucu1953 3 роки тому

    Sıvılaşma sonrası bina GG

  • @isko62
    @isko62 5 років тому

    25 Yıldır bu işi Stuttgart da usta başı olarak yaparım pratik iş yapma noktasında kaliteli iş öncelikli olmak üzere bilgilerimi sizlerle paylaşa bilirim

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  5 років тому

      Çok sevinirim. Lütfen yazın

  • @viyolet9382
    @viyolet9382 3 роки тому +1

    76 milyon km² DÜNYA Ana karada inşaat yapacak yer bulamadınız da dere yatagınamı inşaati yaptınız, 🙄🤭🤭🙄🙄🙄

  • @haydarkoprulu92
    @haydarkoprulu92 3 роки тому +1

    Giris katta duvarlarda su yükselmesi neden olur peki...
    Gidip suyun içine bina dikiyorsunuz millet siz ve sizin gibiler yüzünden mağdur oluyor..
    O su bi süre sonra giriş katlara geçiş yaptığında bol bol dua alırsınız satın alan kisiden

  • @ahmetdavut9405
    @ahmetdavut9405 5 років тому +1

    Merhaba telefon numaranızı veya e-mail adresinizi yazarsanız çok memnun olurum

  • @muratserkancetin5504
    @muratserkancetin5504 3 роки тому

    Suyun önüne geçilebilir mi. Ne yaparsan yap su zamanla galip gelecek. Keşke başka bir yere bina dikseydin. Insanın doğa ile bu anlamsız savaşı .

  • @mertaytulun
    @mertaytulun 5 років тому

    Videoyu çeken arkadaş kamerayı bu kadar sallayacaksa bir daha video çekmesin lütfen başım ağrıdı

  • @rahmiaslan6366
    @rahmiaslan6366 5 років тому

    Bu yıl iş yok sıkıntılı

  • @sercanozdemir4536
    @sercanozdemir4536 5 років тому +4

    O is öyle hem islak hem yapistrma yapmadan olmaz biz almanyada yapiyoruz sizler cok geridesiniz maaleseff arkadaslar

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  5 років тому +4

      Videoyu iyi izlemezseniz malesef bu yorumdan anlaşılacağı gibi anlayamaz ve gülünç bir yorum yapmış olursunuz

    • @sercanozdemir4536
      @sercanozdemir4536 5 років тому

      @@ErdemFidan sefim bizde burada öle bir Problem oldu kattien öle su cikarken izalosyon yapmadik hatta iki ay insaat alanindan suyun tamamen cekilmesini kesilmesini beklettiler ondan sora insaatta baslattilar ve izalosyon

    • @ErdemFidan
      @ErdemFidan  5 років тому +1

      Burası deniz seviyesini yakın. Hemde taahütlü süreli bir iş. O yüzden bekleselerde bir şey değişmez. Aynı zamanda bekleyecek vakitleri de yok

    • @sercanozdemir4536
      @sercanozdemir4536 5 років тому +1

      @@ErdemFidan peki suyun üstüne bina yapmak iyimi kötümu siz bilirsiniz sef oldugunuza göre

    • @sercanozdemir4536
      @sercanozdemir4536 5 років тому +1

      @@engin8475 evet bnde onu demek istiyom burda benim gördüm islemler yanlis avrupada böyle yapsak aninda is biraktirirlar

  • @nebiyener1048
    @nebiyener1048 5 років тому

    Babacım sen hayatında ilk defa mı şantiye gördün kullandığın malzemelerin ismini bile söyleyemiyorsun

    • @hakanterzi4858
      @hakanterzi4858 5 років тому +3

      Kardeş sen heralde başka video izledin adam gayet temiz bilgiler veriyor. Bizim türk milletindeki bu oturduğu yerden ona buna sallama huyu ne zaman bitecek acaba.

    • @nebiyener1048
      @nebiyener1048 5 років тому

      Ne biliyorsun da ne konuşuyorsun eleştiri yapıyoruz burda bu videoyu izleyen öğrenciler var sıradan bir insan gibi hayatında ilk defa şantiye görmüş bir yurttaş gibi Membrana malzeme demek şalümoya alet demek nerde bunun tekniği bilip bilmeden yorum yapmak için konuşma