şefim almanya da bu işlemi asla ve asla kabul etmez.. şaka şaka ellerinize sağlık yorumları okudum da sanırım yaptığınız işte en önemli şey sabır minnettarım çok teşekkür ediyorum
Şefim selamlar , bu su içindeki temel çalışmanızı izledim. Doğrudur , yanlıştır , eksiktir sonuçta imalat bitmiştir. Burdan sonra yazacaklarım şahsi fikrim. Ama bence yapıları yaparken 5-10 senelik değil, minimum 50 senelik diye düşünmeliyiz. Burada yapılması gereken bina çevresi komple kazılarak korega boru döşenip , ucunuda dalgıç pompaların olduğu yere akıtıp , devamlı pompanın çalışıp suyun tahliyesi ile zemine akan suyu tahliye edebilirsiniz. Bunu yapmak daha uygun gibi gözüküyor. En azından bundan sonraki imalatlarınızda uygularsınız. Videolarınızın devamını bekliyoruz.
5 років тому+3
Yorumunuz için teşekkürler. Dediğiniz uygulama drenajdır. Drenaj için bir öneri de bulunuldu fakat sürekli pompa çalışacağından otelin işletme sahibi istemedi. Bu sebepten bu uygulamayı yapmadık. Doğrusu tabiki drenaj yapmak fakat takdir edersiniz ki sürekli pompanın çalışması hem maliyet hemde sorun.
Bu tur yapilardan dolayi 6 Subat depreminde o kadar insan kaybettik 😢o islak zemin drenaj olmadigi icin zaman icinde cimentoyu da demiri de curutecek Ronesans Residansi bizzat gordum, enkazi kaldirmislar alti su doluydu.
Slm bu temelde su seviyesi yuksek oldugu icin suyu dusurmek icin temele sontaj vurup suyu disari atman olcakti ikinci asama olan suyu beton yuzeyine birakmamak icin su gecirmeyen beton atacaktin tabi bilmem turkiyede bu beton varim bzim burda wasser dicht beton denilyor kolay gelsin slm
4 роки тому+2
Merhabalar. Sondaj ile bitecek bir su değildi hocam bu. Hem zeminden hem kayaların arasından geliyordu. Geçirimsiz beton attık ama geçirdi 😊 velhasıl çözdük ama.
@ uygulaması kolaydı. Üzerine koruma betonu atmadan temel demiri bağladık. Koruma betonu maliyetinden kar etmiş olduk. Kolay yırtılmıyor. Şimdilik memnunuz ama asıl performansı ilerleyen zamanlarda gösterecek.
Emre Bey ellerinize ve emeklerinize sağlık , dikkatle inceleme fırsatı yarattığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Burada merak ettiğim video içeriği dışında bir mesele var. Kazı yerleriniz parsel sınırında bulunan binalar için hayli yakın ve kazınız da bir o kadar derin. Kazı sırasında zemin kayması için herhangi bir önlem almayı düşünmediniz mi? düşündüyseniz veya uygulama. yapma ihtiyacında bulunmadıysanız nedenini açıklarsanız çok sevinirim. saygılar , iyi çalışmalar.
4 роки тому+2
Güzel bir noktaya değindiniz teşekkürler. Videoda da göründüğü gibi temelimiz kayalardan oluşuyor. Yan parsellerin de altlarında zemin kaya. Kırarken bayağ zorladı bizi. Böyle bir temelde zemin kayması mümkün değil zaten. Ayrıca kazı sırasında yan parsellerdeki duvarların yanına çok girmemeye çalıştık. Bundan ötürü iyileştirmeyle ilgili bir çalışma yapmadık ali bey
sorunuz gercektenden güzeel ama bunu belirtmek isterim ; komşu binalarında temel derinlikleri eşit oldugu için (kot farkı oluşmayacaktır) buda herhangi bi kaymaya yada zemin gerilme farklılıklarına sebep oluşturmayacktır
Emre bey merhaba aklıma şu takıldı proof membran betona kendi hidratasyon ısısı ile yapışıyor dedik acaba şalama ile ısıtınca o özelliğine negatif bir etkisi olur mu ?
Рік тому+1
Hayır şaloma aralardan beton dökene kadar su gelmesin diye yapılıyor aslında
Merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler emeğinize sağlık. Birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim. Membran uygulanıp kontrolü yapıldıktan sonra altta kalan su bıraktığınız boşluktan tahliye ediliyor değil mi? Kontrolünü yapabilmek için mi alta su bırakılıyor? Yoksa sadece yağmur yağma ihtimaline karşı önlem almak için mi bırakılıyor?
Рік тому+1
Merhaba altta kalan su zeminden gelen su. Bunu kesemedğimiz için mecbur altta bıraktık hocam
@ SIVILAŞMA OLDUĞU İÇİN DEPREMDE APARTMAN ARKAYA YATMIŞ YADA YANDAKİ BİNANIN ÜZERİNE DEVRİLMİŞ DİYE HABERLERE KONU OLAN BİNALARIN SEBEBİ BU YERDEN ÇIKAN S U MUDUR DURUM BÖYLE İSE BU BİNANIN DURUMU NEDİR
Sef merhaba. İlk membrandan ince betona astar surulmesi gereklimidir. Yoksa alttaki bahsertiginiz suyun beton ile membran arasindan topraga tekrar suzulmesi gerektigi icin mi bilerek yapilmadi. Tesekkurler.
3 роки тому+1
Alttaki membran sadece altlık oluşturmak amacıyla yapıldı. Membran altına astar olmaz hocam
Suyun bu kadar yoğun olduğu bölgede drenaj olmaması çok saçma ama müteahhit işte ne derse o... drenaj + izolasyon katkılı C40 ile çok rahat çözülürdü fakat bazen eliniz kolunuz bağlı oluyor. Kolay gelsin Emre Bey.
4 роки тому+2
Drenajı otel sahibi istemedi. Biliyorsunuz drenaj olursa sürekli motor çalıştırması gerekicek çünkü logar kotu kurtarmıyordu
Küçük perdeler 3.12 yan taraftaki suyun içeriye girmemesi için demi sonra donatılı perdeye geçilir Şayet toprak kuru olsa o küçük perdeye gerek var mı hocam
Beton u attilar izolasyon için ziftli kagit yaptılar tamam ama beton yüzünde ufacik taş olsa bile sivtli kağıdı deliyor demi peki bu izolasyon un ne önemi kaldi
Merhaba Emre Bey Almanya dan temel izolasyon ovc fpo ve sika proof mebran getiriyoruz. Stoclot uygun fiyatlı. Ulaşırsınız projelerde yardımcı olmak isteriz.
Emre Aydınlık kesinlikle katılıyorum,mimarlık ofisi ve yapı denetimin aklına uyup zemin kuru su bazlı beton kullanalım yeter dediler,binayı bitirdim kışın bodrumu sudan kurtaramadım.Enjeksiyon uygulamasıyla toparladım ama ne kadar zahmetli uzun soluklu ve maliyetli bi iş olduğu malum!Çölde de inşaat yapsanız temel bohçalamasından kaçmayın arkadaşlar..
@@santiyesefi577 3-4 sene kadar oldu yaptıralı,bu işte tecrübeli bir ekip bulmuştum o dönem,betonu bir çok noktadan delerek o malzemeyi içine enjekte ettiler,tabi bu dedalarca uygulandı.çünki kapanan yerden çıkmayınca başka boşluk bulup ordan çıkıyordu ve her defasında sızıntı yapan yere bu işlem uygulandı.Bu işlem yağmurlu havalarda çok daha kolay oluyo çünki siz bir yeri kapattığınızda başka yol bulursa kendine hemen müdahale edebiliyorsunuz.Eğer yaz dönemiyse ve yeriniz müsaitse tankerle su getiirip kontrol edebilirsiniz.biz 4-5 kere uyguladık değişik zamanlarda.Tabi maliyetli bir iş,hem malzeme hem işçilik olarak.Onun için temel bohçalamasına grreken özeni gösterip işi baştan sıkı tutmak en iyisi.
merhaba size bir sorum olacak temel betonunda istenmeyen 10-15 cm bir eğim olduğu durumda o eğimi yine temelde kullanılan betondan döküp düzeltmemiz mümkünmüdür? Mümkünse bunu nasıl yapabiliriz.
@ şundan dolayı soruyorum temel betonu eğimli iken tuğla örüldüğünde görüntüde bir yamukluk olmayacakmı sonuçta şap tesisat işlerinden sonra dökülmüyormu?Şapın mukavemeti ile betonunki aynımıdır?
4 роки тому
Hayır tuğlada yamukluk olmaz. Üst tarafını aynı hizada yaparsa duvarcılar sorun olmaz. Meyil düzeltmek için şap yeterlidir. Zeminde mukavemetlik bir durum yok açıkaçası.
@ bir kaçını söyleyeyim 1 zemin kuru olmalı,. 2 dip kenarlar 90 derece olmamalı,sebep hava boşluğu ve nem beraberinde çürümeyi hızlandırır,ileride büyük hasarlar için yatırım yapmaktır,3 yan duvarlarla zemin kaplaması göz boyamak için yaptım oldu hikayesi,4 duvar dışı su birikintisi vardı temelden aşşağı su toplama havuzu yapılıp taban ve yan duvarlarlın korunması,gibi devam ediyor,şimdilik bu kadar,size kolay gelsin.
4 роки тому+2
Yusuf usta sanırım videoyu tam izlemediniz. Temelden su geliyor zaten bu işi yapma sebebimiz bu. Sizde diyorsunuz ki zemin kuru olmalı :) diğer saydıklarınız da yersiz videoyu tam izleyin lütfen
@ gelen suyu bu şekilde devre dışı bırakacağınızdan eminiseniz cevabınızı herşey bittikten sonra rutubet,romatizma,nefes darlığı olarak alacaksınız. Maalesef.kolay gelsin.
Emre Bey merak ettiğim bir konu var.Şantiyede hangi aşamalarda mimarlar dahil oluyor? Şantiyede mimarların görevleri hakkında biraz bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler :)
5 років тому+2
Esma hanım aslında bu projeye göre değişir. Bazen şantiye şefi mimar olabiliyor. Bu durumda ruhsata imza attığınız an göreviniz başlamış oluyor. İnşaatın başından sonuna kadar mimar ilgileniyor. Veya büyük projelerde yine mimarlar ara ara şantiyelere uğrayıp detay görüşmeleri yapıyor. Genelde kaba inşaat kısmında mimarlar pek uğramaz. Kaba inşaat bittikten sonra duvardan itibaren mimarlar dahil olur ve detayları çözerler. Dediğim gibi spesifik bir konu bu belli bir standartı yok
@ Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için.Ben mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim ve ilerde iş bulamama kaygım var maalesef.Sizin piyasada gözlemleriniz nasıl,gerçekten büyük bir işsizlik durumu var mı(mimarlar açısından)?
5 років тому+2
esma gul o. Mimarlar mühendislere nispeten daha rahat iş buluyor. Sizin mezun olmanıza daha 3 sene var. 3 seneye piyasa kendine gelecektir diye düşünüyorum. Ayrıca yurt dışı piyasasında gerçekten çok teknik eleman boşluğu var. Dilinizi geliştirip yurtdışı alternatiflerine de yönelebilirsiniz. Yanı başımızda suriyede eğer işler düzelirse büyük inşaat istihdamı sağlanacaktır orası da önemli bir alternatif diye düşünüyorum.
Suyun üstüne gülmemek elde değil astar yok yer su arkadaşım millet para veriyo temelden çürük ev
3 роки тому
Hocam burası ev değil otel. Zaten altına atılan membran astar niyetine atıldı. Burda farklı bir uygulama yaptık keşke gülmeden önce videoyu dikkatli izleseydiniz
yalıtımınız yapılırken her yer ıslak gibi görünüyor emre bey yüzeyin kuru ve pürüzsüz olması gerekmez mi Membranı nasıl yapıştırdınız...? ıslak zemine yapışması zor olmaz mı?
@@rukiyeozek3455 grobeton nedir önce bence ona bakın. Yani Dünya da 2. büyük müteahhit firmalar bizde ama yabancı ülkede yaşayanlar sadece oralarda düzgün iş yapildigini zannediyorlar sanırım. Ülkenize güvenin bu ülkede de güzel işler yapanlar var arkadaşlar
İşlem tamamen yanlış Önce yüzey kurutulup temizlenir Grundirung denen malzemeyle boyanmalı yani türkiyede sıvı zift diye geçiyodur sonra o kuruduktan sonra komple önce yerin ilk katı heryeri ful ısıtılarak yapıştırılmalı sonra yüksek kenarlar ekstra metre metre atılmalı ondan sonra ikinci kat yer ısıtılması yapılır full şekilde ondan sonra 2. Kat yüksek kenarlar ısıtılır metre metre kesilerek yapılır her biri 10 cm binerek bu işlem hemen temelin içine Hem dışına yapılır bina yükselene kadar . Bu tamamen oyuncak şekil amelelerin yaptığı bi iş profesyonel bi iş yapılmamiş Yazık ki en önemli iş de su yalıtımı Suyun üstüne yapılmış 😏 Vesselam
4 роки тому+1
Muhammed bey acaba videoda anlattıklarımı dinlediniz mi acaba ? Zira dinleseniz bu yorumu yapmazdınız. Temelden sürekli çıkan bir su var suyu nasıl kurutacaksınız acaba ? Bu işlem normal bildiğiniz membran izolasyonuna benzemiyor farklı bir özelliği var videoda bu konuya değindim. Sanırım biraz acele bir yorum atmışınız çünkü sonuna kadar izleseniz ne yapmaya çalıştığımızı anlardınız. Bu arada işlemin test kısmıda yine video içinde var. Allaha şükür imalat sonrası da herhangi bir aksilik yaşamadık bunuda belirteyim
Sayın şefim ağzına sağlık bilgiler çok kıymetli bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. Saygılar..
Emre bey bilginizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Harikasınız
Tam köşeler çapraz bant atılması gerekir di
Burada önemli değil
Ama çatı ısolasyon da çok önemli
Soğukta ve sıcakta esneme çok olduğu için
şefim almanya da bu işlemi asla ve asla kabul etmez.. şaka şaka ellerinize sağlık yorumları okudum da sanırım yaptığınız işte en önemli şey sabır minnettarım çok teşekkür ediyorum
Ben teşekkür ederim
Şefim kaç çeşit su yalıtım membranı vardır kullanım yerleri nerlerdir? teşekkürler
Bohçalama ve drenaj birlikte yapılmalı yoksa tek başına pek bir anlamı yok
Şefim selamlar , bu su içindeki temel çalışmanızı izledim. Doğrudur , yanlıştır , eksiktir sonuçta imalat bitmiştir. Burdan sonra yazacaklarım şahsi fikrim. Ama bence yapıları yaparken 5-10 senelik değil, minimum 50 senelik diye düşünmeliyiz. Burada yapılması gereken bina çevresi komple kazılarak korega boru döşenip , ucunuda dalgıç pompaların olduğu yere akıtıp , devamlı pompanın çalışıp suyun tahliyesi ile zemine akan suyu tahliye edebilirsiniz. Bunu yapmak daha uygun gibi gözüküyor. En azından bundan sonraki imalatlarınızda uygularsınız. Videolarınızın devamını bekliyoruz.
Yorumunuz için teşekkürler. Dediğiniz uygulama drenajdır. Drenaj için bir öneri de bulunuldu fakat sürekli pompa çalışacağından otelin işletme sahibi istemedi. Bu sebepten bu uygulamayı yapmadık. Doğrusu tabiki drenaj yapmak fakat takdir edersiniz ki sürekli pompanın çalışması hem maliyet hemde sorun.
@ Anlıyorum sıkıntı müteaahit endeksli olması zaten. Bu şekilde yapmam desen işinden olacaksın. Videolarınızı bekliyorum.
Bu tur yapilardan dolayi 6 Subat depreminde o kadar insan kaybettik 😢o islak zemin drenaj olmadigi icin zaman icinde cimentoyu da demiri de curutecek
Ronesans Residansi bizzat gordum, enkazi kaldirmislar alti su doluydu.
Slm bu temelde su seviyesi yuksek oldugu icin suyu dusurmek icin temele sontaj vurup suyu disari atman olcakti ikinci asama olan suyu beton yuzeyine birakmamak icin su gecirmeyen beton atacaktin tabi bilmem turkiyede bu beton varim bzim burda wasser dicht beton denilyor kolay gelsin slm
Merhabalar. Sondaj ile bitecek bir su değildi hocam bu. Hem zeminden hem kayaların arasından geliyordu. Geçirimsiz beton attık ama geçirdi 😊 velhasıl çözdük ama.
Merhaba temelde bentonit mebran uygulaması yaptınız mı? Öneriyor musunuz?
Duydum ama uygulamadım
@ teşekkür ederim. Ben biraz araştırma yaptıktan sonra son insaatimizda uyguladım.
@@emineyazkan2141 Maliyet performans hakkında bilgilendirebilirmisiniz memnun kaldınızmı
@ uygulaması kolaydı. Üzerine koruma betonu atmadan temel demiri bağladık. Koruma betonu maliyetinden kar etmiş olduk. Kolay yırtılmıyor. Şimdilik memnunuz ama asıl performansı ilerleyen zamanlarda gösterecek.
Emre Bey ellerinize ve emeklerinize sağlık , dikkatle inceleme fırsatı yarattığınız için de ayrıca teşekkür ederim. Burada merak ettiğim video içeriği dışında bir mesele var. Kazı yerleriniz parsel sınırında bulunan binalar için hayli yakın ve kazınız da bir o kadar derin. Kazı sırasında zemin kayması için herhangi bir önlem almayı düşünmediniz mi? düşündüyseniz veya uygulama. yapma ihtiyacında bulunmadıysanız nedenini açıklarsanız çok sevinirim. saygılar , iyi çalışmalar.
Güzel bir noktaya değindiniz teşekkürler. Videoda da göründüğü gibi temelimiz kayalardan oluşuyor. Yan parsellerin de altlarında zemin kaya. Kırarken bayağ zorladı bizi. Böyle bir temelde zemin kayması mümkün değil zaten. Ayrıca kazı sırasında yan parsellerdeki duvarların yanına çok girmemeye çalıştık. Bundan ötürü iyileştirmeyle ilgili bir çalışma yapmadık ali bey
sorunuz gercektenden güzeel ama bunu belirtmek isterim ; komşu binalarında temel derinlikleri eşit oldugu için (kot farkı oluşmayacaktır) buda herhangi bi kaymaya yada zemin gerilme farklılıklarına sebep oluşturmayacktır
Emre bey merhaba aklıma şu takıldı proof membran betona kendi hidratasyon ısısı ile yapışıyor dedik acaba şalama ile ısıtınca o özelliğine negatif bir etkisi olur mu ?
Hayır şaloma aralardan beton dökene kadar su gelmesin diye yapılıyor aslında
Güzel ama 2ci katta şaşırma 50cm genişlikte başlaması gerekti
Almanyada kanun bu
Merhabalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için teşekkürler emeğinize sağlık. Birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız sevinirim. Membran uygulanıp kontrolü yapıldıktan sonra altta kalan su bıraktığınız boşluktan tahliye ediliyor değil mi? Kontrolünü yapabilmek için mi alta su bırakılıyor? Yoksa sadece yağmur yağma ihtimaline karşı önlem almak için mi bırakılıyor?
Merhaba altta kalan su zeminden gelen su. Bunu kesemedğimiz için mecbur altta bıraktık hocam
@ SIVILAŞMA OLDUĞU İÇİN DEPREMDE APARTMAN ARKAYA YATMIŞ YADA YANDAKİ BİNANIN ÜZERİNE DEVRİLMİŞ DİYE HABERLERE KONU OLAN BİNALARIN SEBEBİ BU YERDEN ÇIKAN S U MUDUR
DURUM BÖYLE İSE BU BİNANIN DURUMU NEDİR
Sef merhaba. İlk membrandan ince betona astar surulmesi gereklimidir. Yoksa alttaki bahsertiginiz suyun beton ile membran arasindan topraga tekrar suzulmesi gerektigi icin mi bilerek yapilmadi. Tesekkurler.
Alttaki membran sadece altlık oluşturmak amacıyla yapıldı. Membran altına astar olmaz hocam
@ sefim bazi ureticiler uygulama vidyolarinda astar membranin betona daha iyi yapismasi icin yapilmalidir diyorlardi. İkilemde kaldim bende
Hocam proof serdiniz ya onunda üstüne beton atsak ne olur maliyet olarak düşünmesek
Ve birde beton mu dökmek daha ucuz proof mu sermek
İkisi farklı malzemeler. Beton izolasyon görevi görmez
Suyun bu kadar yoğun olduğu bölgede drenaj olmaması çok saçma ama müteahhit işte ne derse o... drenaj + izolasyon katkılı C40 ile çok rahat çözülürdü fakat bazen eliniz kolunuz bağlı oluyor. Kolay gelsin Emre Bey.
Drenajı otel sahibi istemedi. Biliyorsunuz drenaj olursa sürekli motor çalıştırması gerekicek çünkü logar kotu kurtarmıyordu
@ Drenaj yapılmasına otel sahibinin karar vermesi çok manidar...
Emre kardeşim
C40 beton
Ama kaclik cimonto bazlı
Örneğin 32.5 37.5 42.5 52.5 luk
Sertliği oluşturan!!
32,5 kullanıyor santraller
emre bey 4 sene geçmiş ,seriyi izlemiştim. Bu şantiyede şu anda su problemi var mı, uzun vadede çözüldü mü?
Çözüldü şu an hiçbir su problemi yok hocam
Küçük perdeler 3.12 yan taraftaki suyun içeriye girmemesi için demi sonra donatılı perdeye geçilir
Şayet toprak kuru olsa o küçük perdeye gerek var mı hocam
Membranı yapabilmek için var evet
Hocam 1.50 dk perde 50 cm aşagı meyilli olup 60 cm çıkıyor dediniz
Meyilli olan yeri düzleyip komple 50ye 50 döksek opmaz mı
Membranın altında su kaldı. Kuru olması gerekmez mi. Yerler de su birıkıntıleri vardı. Bilmediğim için soruyorum
Su çıktığı için kurumasını beklemiyoruz. Kuru olması şart değil bohçalamada
Keşke alta serilen mebrandada sasirtma yapsaydiniz
Ana izolasyon olsa haklısınız
Beton u attilar izolasyon için ziftli kagit yaptılar tamam ama beton yüzünde ufacik taş olsa bile sivtli kağıdı deliyor demi peki bu izolasyon un ne önemi kaldi
Delmesin diye koruma betonu atılıyor hocam
Merhaba Emre Bey Almanya dan temel izolasyon ovc fpo ve sika proof mebran getiriyoruz. Stoclot uygun fiyatlı. Ulaşırsınız projelerde yardımcı olmak isteriz.
Su büyük bi servettir keşke değerlendirseydiniz.Elinize sağlık
Veli bey hem havuzu doldurmada hemde çevre sulama da kullanacak şekilde bir sistem yapıldı ✅
TEŞEKKÜRLER VİDEO İÇİN. RADYE TEMELDE DE DEMİR ALTINA KORUMA BETONUNUN YERİNE BU 4.5 MM LİK SOPREMA MARKA YALITIM MALZEMESİNİ KULLANSAK OLURMU ?
Maliyeti sizi zorlamayacaksa kesinlikle tavsiye ederim
@ Maliyet olarak belki dahada uyguna gelebilir diye düşünüyorum son beton fiyatlarından sonra mantıklı bir fikir gibi gözüküyor
Emre Bey temelinde şu çıkan bir yere izalasyon gerekli fakat su çıkmayan kuru bir zemine izalasyon gerekli mi ?
Gerekli. Toprak kohezyonu yeraltı suyu vs için
Emre Aydınlık kesinlikle katılıyorum,mimarlık ofisi ve yapı denetimin aklına uyup zemin kuru su bazlı beton kullanalım yeter dediler,binayı bitirdim kışın bodrumu sudan kurtaramadım.Enjeksiyon uygulamasıyla toparladım ama ne kadar zahmetli uzun soluklu ve maliyetli bi iş olduğu malum!Çölde de inşaat yapsanız temel bohçalamasından kaçmayın arkadaşlar..
@@murataldemir1192 Enjeksiyon uygulaması nasıl yaptınız biraz detay verebilir misiniz?
@@santiyesefi577 3-4 sene kadar oldu yaptıralı,bu işte tecrübeli bir ekip bulmuştum o dönem,betonu bir çok noktadan delerek o malzemeyi içine enjekte ettiler,tabi bu dedalarca uygulandı.çünki kapanan yerden çıkmayınca başka boşluk bulup ordan çıkıyordu ve her defasında sızıntı yapan yere bu işlem uygulandı.Bu işlem yağmurlu havalarda çok daha kolay oluyo çünki siz bir yeri kapattığınızda başka yol bulursa kendine hemen müdahale edebiliyorsunuz.Eğer yaz dönemiyse ve yeriniz müsaitse tankerle su getiirip kontrol edebilirsiniz.biz 4-5 kere uyguladık değişik zamanlarda.Tabi maliyetli bir iş,hem malzeme hem işçilik olarak.Onun için temel bohçalamasına grreken özeni gösterip işi baştan sıkı tutmak en iyisi.
@@murataldemir1192 Teşekkürler anlatımınız için gerçekten zor uğraştırıcı bir iş olmuş kesinlikle ilk imalatın önemi ortada
merhaba size bir sorum olacak temel betonunda istenmeyen 10-15 cm bir eğim olduğu durumda o eğimi yine temelde kullanılan betondan döküp düzeltmemiz mümkünmüdür?
Mümkünse bunu nasıl yapabiliriz.
Betona luzum yok. Şap atılırken düzeltebilirsiniz
@ şundan dolayı soruyorum temel betonu eğimli iken tuğla örüldüğünde görüntüde bir yamukluk olmayacakmı sonuçta şap tesisat işlerinden sonra dökülmüyormu?Şapın mukavemeti ile betonunki aynımıdır?
Hayır tuğlada yamukluk olmaz. Üst tarafını aynı hizada yaparsa duvarcılar sorun olmaz. Meyil düzeltmek için şap yeterlidir. Zeminde mukavemetlik bir durum yok açıkaçası.
@ çok teşekkür ederim.
Rica ederim
Redye temel yaparkende bu ufak perdeyi donmek gerekir mi su izolasyonu icin?
Evet gerekir hocam
Proof un altına bu membrana ne ihtiyaç var. Gereksiz olmamış mı?
Temel de içten bohçalama yaparken dış çanak perde betonu kaç cm alınıyor
Perdenin eni 10 15 cm yüksekliğide temel kalınlığınız kadar olmalı
Islak zeminde bukadar hata insaf ben olsam utanırdım.
Hataları söyleyebilirmisiniz lütfen?
@ bir kaçını söyleyeyim 1 zemin kuru olmalı,. 2 dip kenarlar 90 derece olmamalı,sebep hava boşluğu ve nem beraberinde çürümeyi hızlandırır,ileride büyük hasarlar için yatırım yapmaktır,3 yan duvarlarla zemin kaplaması göz boyamak için yaptım oldu hikayesi,4 duvar dışı su birikintisi vardı temelden aşşağı su toplama havuzu yapılıp taban ve yan duvarlarlın korunması,gibi devam ediyor,şimdilik bu kadar,size kolay gelsin.
Yusuf usta sanırım videoyu tam izlemediniz. Temelden su geliyor zaten bu işi yapma sebebimiz bu. Sizde diyorsunuz ki zemin kuru olmalı :) diğer saydıklarınız da yersiz videoyu tam izleyin lütfen
@ gelen suyu bu şekilde devre dışı bırakacağınızdan eminiseniz cevabınızı herşey bittikten sonra rutubet,romatizma,nefes darlığı olarak alacaksınız. Maalesef.kolay gelsin.
Ki betona primer surmeliydiniz betondan zamanla kendini birakir
Suyun icinde membranmi olur
Evet olur :)
Çok teşekkürler,çok faydalı oldu.
esma gul o. Faydalı olmasına sevindim iyi çalışmalar
Emre Bey merak ettiğim bir konu var.Şantiyede hangi aşamalarda mimarlar dahil oluyor? Şantiyede mimarların görevleri hakkında biraz bilgi verirseniz çok sevinirim teşekkürler :)
Esma hanım aslında bu projeye göre değişir. Bazen şantiye şefi mimar olabiliyor. Bu durumda ruhsata imza attığınız an göreviniz başlamış oluyor. İnşaatın başından sonuna kadar mimar ilgileniyor. Veya büyük projelerde yine mimarlar ara ara şantiyelere uğrayıp detay görüşmeleri yapıyor. Genelde kaba inşaat kısmında mimarlar pek uğramaz. Kaba inşaat bittikten sonra duvardan itibaren mimarlar dahil olur ve detayları çözerler. Dediğim gibi spesifik bir konu bu belli bir standartı yok
@ Teşekkür ederim detaylı açıklamanız için.Ben mimarlık 2. sınıf öğrencisiyim ve ilerde iş bulamama kaygım var maalesef.Sizin piyasada gözlemleriniz nasıl,gerçekten büyük bir işsizlik durumu var mı(mimarlar açısından)?
esma gul o. Mimarlar mühendislere nispeten daha rahat iş buluyor. Sizin mezun olmanıza daha 3 sene var. 3 seneye piyasa kendine gelecektir diye düşünüyorum. Ayrıca yurt dışı piyasasında gerçekten çok teknik eleman boşluğu var. Dilinizi geliştirip yurtdışı alternatiflerine de yönelebilirsiniz. Yanı başımızda suriyede eğer işler düzelirse büyük inşaat istihdamı sağlanacaktır orası da önemli bir alternatif diye düşünüyorum.
@ çok teşekkürler Emre Bey iyi çalışmalar
esma gul o. Sağolun sizede esma hanım
Suyun üstüne gülmemek elde değil astar yok yer su arkadaşım millet para veriyo temelden çürük ev
Hocam burası ev değil otel. Zaten altına atılan membran astar niyetine atıldı. Burda farklı bir uygulama yaptık keşke gülmeden önce videoyu dikkatli izleseydiniz
bunu viyanada yapsan üzeriine garanti birdaha yaptirirlar ama baska bir firmaya xD Birde almanyada felan nasil yapildigina bakin lütfen..
Sorun nedir acaba ? Mesela neyini beğenmediniz.
yalıtımınız yapılırken her yer ıslak gibi görünüyor emre bey
yüzeyin kuru ve pürüzsüz olması gerekmez mi
Membranı nasıl yapıştırdınız...? ıslak zemine yapışması zor olmaz mı?
@@rukiyeozek3455 grobeton nedir önce bence ona bakın. Yani Dünya da 2. büyük müteahhit firmalar bizde ama yabancı ülkede yaşayanlar sadece oralarda düzgün iş yapildigini zannediyorlar sanırım. Ülkenize güvenin bu ülkede de güzel işler yapanlar var arkadaşlar
ustaya soyle teknigini bilmiyor
Asfalt dök bundan daha iyi
Kamil Kartal Enteresan bir bakış açınız var 😀
Yeni Video ne zaman geliyor
Laptopda biraz problem cikti videolari biriktirdim. 1 2 gune yukleyecegim.
@ slm Size zahmet yeni vidoalari bu numaraya atabilirmiziniz 004915734741114
Tesekürler
Bu işi yapan mı yaptıran mı kör ben yıllardır fıransada bu işi yapıyorum bu iş böyle olmaz
umarım çok insan izlememiştir bu uygulamayı, kesinlikle izlemeyin hafızanızda yanlış uygulamalar yer etmesin...
Buyrun yanlışları dinliyorum sizden. Açıklayın ki insanlar yanlış imalat yapmasın ! dinliyoruz buyrun.
İşlem tamamen yanlış Önce yüzey kurutulup temizlenir Grundirung denen malzemeyle boyanmalı yani türkiyede sıvı zift diye geçiyodur sonra o kuruduktan sonra komple önce yerin ilk katı heryeri ful ısıtılarak yapıştırılmalı sonra yüksek kenarlar ekstra metre metre atılmalı ondan sonra ikinci kat yer ısıtılması yapılır full şekilde ondan sonra 2. Kat yüksek kenarlar ısıtılır metre metre kesilerek yapılır her biri 10 cm binerek bu işlem hemen temelin içine Hem dışına yapılır bina yükselene kadar . Bu tamamen oyuncak şekil amelelerin yaptığı bi iş profesyonel bi iş yapılmamiş Yazık ki en önemli iş de su yalıtımı Suyun üstüne yapılmış 😏 Vesselam
Muhammed bey acaba videoda anlattıklarımı dinlediniz mi acaba ? Zira dinleseniz bu yorumu yapmazdınız. Temelden sürekli çıkan bir su var suyu nasıl kurutacaksınız acaba ? Bu işlem normal bildiğiniz membran izolasyonuna benzemiyor farklı bir özelliği var videoda bu konuya değindim. Sanırım biraz acele bir yorum atmışınız çünkü sonuna kadar izleseniz ne yapmaya çalıştığımızı anlardınız. Bu arada işlemin test kısmıda yine video içinde var. Allaha şükür imalat sonrası da herhangi bir aksilik yaşamadık bunuda belirteyim
@ En önemlisi bu