Cum îți convingi creierul să învețe - cu Paul Olteanu | #1 MindCast by Grile-Rezidentiat.ro

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 24 чер 2024
  • Bun venit la primul episod din MindCast by Grile-Rezidentiat.ro, serie disponibilă și pe Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts și Stitcher.
    🎙️ Invitatul de azi, Paul Olteanu, activează ca Master Trainer și Executive Coach, specializat în comunicare, neuroștiință și procese de transformare.
    Din 2019, Paul a început să lucreze și la realizarea Mind Architect, proiect care a pornit de la un podcast despre neuroștiință și psihologie aplicate în viața de zi cu zi și s-a transformat într-un ecosistem de învățare și dezvoltare personală și profesională.
    🧠 Mind Architect
    www.mindarchitect.ro
    💪 Host: Teo Dumitru
    📜 Facebook: teo.dumi
    📷 Instagram: teo.dumi
    00:00 Intro
    04:12 Metafora călăreț - elefant
    12:29 Cum îți găsești motivația să înveți
    18:46 Cât de rău e stresul
    35:43 Cum să înveți mai eficient
    59:19 Cele două mentalități
    01:11:59 Cum să îți creezi obiceiuri
    01:13:04 Despre somn
    01:20:00 Încheiere
    ✔️ Grile pentru rezidentiat
    www.grile-rezidentiat.ro
    📚 Materiale pentru rezidentiat
    www.grile-rezidentiat.ro/#/resurse
    🎓 Ce e Grile-Rezidentiat.ro? Grile-Rezidentiat.ro este cea mai utilizată platformă online pentru optimizarea modului de învățare pentru concursul național de rezidențiat. Actuala platformă este net superioară oricărui sistem asemănător în România, fiind bazată pe o tehnologie pe care o perfecționăm constant de 6 ani.
    Include peste 9.000 grile din noua bibliografie - atât pentru medicină, cât și pentru farmacie și medicină dentară. Grile-Rezidentiat.ro include funcții precum: testări randomizate, simulare examen, grafice de progres, notițe, cronometru, afișarea răspunsului pe loc sau la final (cu calcularea automată a notei), forum de discuții, test de personalitate pentru alegerea specialității etc.
    📜 Declarație: Opiniile și informațiile exprimate de invitații podcastului sunt personale și nu le reflectă pe cele ale instituțiilor ce îi angajează sau pe cele ale Marsilian.

КОМЕНТАРІ • 212

  • @eugeniadamaroiu3507
    @eugeniadamaroiu3507 24 дні тому +1

    Genial! Absolute genial!

  • @cristinic3836
    @cristinic3836 10 місяців тому +2

    Am rugamintea, in masura posibilului si pentru viitor, prezentarea unui invitat sa fie in limba romana. Stiu ca poate este "trendii, cool "sau la moda coach, personal trainer insa din respect pentru noi, pentru stramosii nostri , rog sa evitam alte exprimari decat cele in limba romana. Aprecieri deosebite invitatului dumneavoastra. Un exemplu de urmat. Cu deosebit respect.

  • @aureliagrosu1952
    @aureliagrosu1952 Рік тому +7

    Ipoteza fericirii este o carte despre cum ne putem gasi un sens in viata asimiland sfaturile vechii intelepciuni si adoptand descoperirile psihologiei moderne. Haidt pune in discutie unele dintre conceptiile populare despre originea fericirii, despre rolul reciprocitatii si despre contributia ratiunii la luarea deciziilor. Aflam astfel de ce, de multe ori, virtutea nu isi este propria rasplata, de ce extrovertitii sunt de fapt mai fericiti decat introvertitii si de ce gandirea constienta nu e atat de importanta cum ne-ar placea sa credem. Inspirandu-se atat din filozofie, cat si din stiinta, Ipoteza fericirii ne arata cum am putea deveni mai buni, mai echilibrati si mai fericiti.

    „Fericirea nu e ceva ce putem gasi, obtine sau atinge in mod direct. Trebuie sa ne asiguram conditiile potrivite si apoi sa asteptam. Unele dintre acele conditii tin de noi insine, precum coerenta dintre partile si nivelurile personalitatii noastre. Alte conditii presupun o relatie cu lucruri care se afla in afara noastra: asa cum plantele au nevoie de soare, de apa si de pamant fertil pentru a creste, oamenii au nevoie de iubire, de munca si de o legatura cu ceva mai mare decat ei insisi. Merita sa luptam pentru a dezvolta relatiile potrivite dintre noi si ceilalti, dintre noi si munca pe care o facem si dintre noi si ceva mai mare decat persoana noastra. Daca reusim sa cream aceste relatii, scopul si sensul vor incepe sa se faca simtite.“ - JONATHAN HAIDT

    „O carte captivanta... ce impleteste intr-un mod stralucit vechea intelepciune cu psihologia moderna.“ - The Times

    „Din punct de vedere intelectual, Ipoteza fericirii este poate cea mai substantiala carte produsa de miscarea psihologiei pozitive.“ - Nature

    „Ipoteza fericirii... are mai multe de spus despre placerile, pericolele si adevarurile existentei decat orice alta carte pe care am citit-o in ultima vreme.“ - San Francisco Bay Guardian

  • @restartmotivational
    @restartmotivational 2 роки тому +30

    Mama dacă știam acestea lucruri când mergeam la școala trăiam alta viața, ar trebui explicate! Ieste bomba videoul asta, mulțumesc!! Mi-ați deschis alta lume!

    • @ileanaschmitt9168
      @ileanaschmitt9168 8 місяців тому

      Hi ! Ascultā ,dacā vrei Adrian Cranta pe UA-cam,Joe Dispenza, Greg Bradon , Bruce Lipton ❤acolo e originalu,si explicā mai simplu ❤

    • @GTheoMedia
      @GTheoMedia 5 місяців тому

      Nu trebuia neaparat sa stii toate astea , trebuia doar sa iti observi si sa-ti asculti corpul. Iti zice 24/24 unde gresesti si ce trebuie sa faci.

    • @dorinamogosanu3730
      @dorinamogosanu3730 3 місяці тому

      😊😊😊😊😊😊😊

  • @johncampian6243
    @johncampian6243 3 роки тому +63

    Foarte tare!
    Paul, ești un fenomen prin ceia ce faci. Ar fi foarte bine dacă ai intra în sistemul de învățământ (profesori, studenți, elevi, preșcolari dar și părinți). Ar fi o șansă pentru a schimba din temelie societatea.

    • @mugur9
      @mugur9 3 роки тому +3

      Ai debitat cea mai ineptă tîmpenie pe care am citit-o pe aici 😂😂😂 E bun în învăţămînt, te-ar învăţa să scrii corect. "Ceia" ai învăţat să scrii la facultate?

    • @teresahort6650
      @teresahort6650 3 роки тому +3

      @@mugur9nu ma preocupa un gand scris gresit daca e intelept,pt ca o greseala gramaticala se poate corecta Dar un idiot nu!

    • @mugur9
      @mugur9 3 роки тому

      @@teresahort6650 Eu am arătat doar greşeala inadmisibilă, elrmentară, nu am considerat că e şi idiot.😂😂

    • @violetavioleta9153
      @violetavioleta9153 3 роки тому

      @@mugur9 elrementara, domnule?
      Marinel si mariner, saracu' nenea Iancu! Credea ca face glume...

    • @adriancostin9487
      @adriancostin9487 3 роки тому +1

      @@violetavioleta9153Cele trei greșeli : de cunoaștere (patibulară) , de gândire-înțelegere (10' în genunchi cu mâinile ridicate , la colțul clasei) , de tastare , "e" și "r" fiind înfrățite pe tastatură (transeat !)

  • @arankabarabas6447
    @arankabarabas6447 3 роки тому +8

    Mulțumesc frumos ce bine e să avem oameni că dumneavoastră să ne mai învețe cite ceva pentrucă ie mai ușor așa cînd cineva ne explică lucrurile.

  • @victorytimofti-popavictori9963
    @victorytimofti-popavictori9963 3 роки тому +51

    Sunteți extraordinari. Cât de util, explicit si xata generozitate. Sănătate și i mult bine!

  • @adinamiu6341
    @adinamiu6341 3 роки тому +13

    Multumim mult pentru minunatele informatii. Ma bucur ca aduci amite de Andrew Huberman. Prin tine Paul ajunge neurostiinta si in Romania la oameni curiosi de a afla mai multe despre cum functioneaza creierul.

  • @aschiutza69
    @aschiutza69 3 роки тому +30

    Băieți, super podcast. Extrem de util nu doar celor tineri ci tuturor celor care vor sa.si înțeleagă ființa, sa coopereze cu propriul corp in atingerea telurilor. Dacă ar fi după mine, as preda lucrurile acestea încă din liceu...

  • @geaninagogalea6767
    @geaninagogalea6767 3 роки тому +4

    Tot respectul 👍👍👍👍👍👍👍

  • @carolinaarsu5981
    @carolinaarsu5981 2 роки тому +16

    O expunere extraordinara bazata pe studiu izvorît din pasiune,din dorinta de cunoaștere a activității creieruĺui ,si a-si satisface dorinta de a împărtăși cu mult interes apropiatilor sai.Minunat!

  • @violetapintilie9466
    @violetapintilie9466 3 роки тому +32

    Foarte interesant, util, educativ si de aplicat. Multumim mult! Notiuni din aceast domeniu ar aduce un imens beneficiu educațional tinerilor, daca li s-ar face cunoscute incă de pe bancile școlilor.

    • @dorinadammers4254
      @dorinadammers4254 3 роки тому

      asta se studiazä la facultatea de Psihologie....eu am studiat Bazele Psihologiei trei ani .Ca sä intelegi mai bine , trebuiesc invätate multe lucruri care sunt in legäturä , altfel , nu vei intelege esenta a acestui fenomen : Stresul .

  • @fanicadoncea8267
    @fanicadoncea8267 3 роки тому +9

    Super tare acest domn Paul Olteanu , îl ascult cu mare plăcere și cât de multe subiecte interesante încât mă uimește cât de cursiv vorbește . Felicitări !
    Mulțumesc !

  • @saverii9282
    @saverii9282 3 роки тому +6

    Este extraordinar de adevarat ce spune omu asta👍👍👍

  • @melissaisikli6044
    @melissaisikli6044 3 роки тому +5

    multumim...pentru...tot...sanatate va dorim...

  • @floricacostachi3287
    @floricacostachi3287 3 роки тому +7

    Multumesc mult de tot... lumea o sa de schimbe mult daca o sa asculte !!!

  • @Unikata8AnaMaria
    @Unikata8AnaMaria 3 роки тому +10

    O explicație mai simplă nu am gasit.sunt student adult medical si acum am.asa.un common sense la multe lucruri. Mulțumesc

  • @MaryG2024
    @MaryG2024 3 роки тому +5

    Mulțumesc mult pentru informații!

  • @danielbuleandra3981
    @danielbuleandra3981 3 роки тому +6

    Vezi ca faci niste greseli pe acolo. Mai fa un update la cunostiinte.
    Ca sa inveti ceva trebuie sa intelegi. Daca nu intelegi poti memora ca papagalul dar majoritatea domeniilor necesista logica/gandire. Nu poti memora ce nu poti intelege (can't learn what you can't connect" . Adica poti, dar mult mai greu si in unele domenii nu ai cum. Cum este in programare spre ex. Degeaba memorezi sintaxe si comenzi daca tu nu stii sa le conectezi. Tu stii de x si 0, dar ca sa iti ramana cimentate in cap tre sa stii sa la folosesti. Invatatul de a conecta chestii bate memorarea prin repetitie

  • @johnnyradu2107
    @johnnyradu2107 3 роки тому +5

    Excelent...educativ... Bravo...Multumesc.

  • @olimpiadragan1587
    @olimpiadragan1587 3 роки тому +12

    Foarte interesantă metafora elefantul explicație pe intelesul tuturor multumesc

  • @Impas_la_inconstient
    @Impas_la_inconstient 11 місяців тому +2

    Da, era o zicală amintită în cărți: "Cu cât învățarea este mai intensivă, cu atât uitarea este mai masivă".

  • @ioana3053
    @ioana3053 3 роки тому +9

    multumim!!

  • @alexap.6379
    @alexap.6379 3 роки тому +5

    Mulțumesc cu recunoștința!

  • @claudiagiosu9428
    @claudiagiosu9428 3 роки тому +7

    F FRUMOS! Sunteți minunați.

  • @florin5236
    @florin5236 2 роки тому +7

    am trecut de mult de varsta sesiunilor studentesti , ce bine erea sa fi avut la indemana aceste informatii dar cum calaretul meu e neobosit consider ca si acum toate aceste informatii sunt super utile.. Paul de ceva timp ma insoteste in fiecare zi in drumul meu spre servici unde am timp sa-i ascult un episod intreg de la Mind Arhitect . Salutari din USA!

  • @emanuelconstantinescu9675
    @emanuelconstantinescu9675 3 роки тому +6

    Mulțumesc pentru această emisiune !

  • @vros5349
    @vros5349 3 роки тому +5

    Paul esti super!

  • @ovibirta4445
    @ovibirta4445 3 роки тому +5

    Paul, esti extraordinar. 👏👏👏👏👏

  • @savinhohan398
    @savinhohan398 Рік тому +1

    Mulțumesc ambelor “gânduri” pentru … faptele bune !

  • @ciculetty1
    @ciculetty1 3 роки тому +12

    Foarte importante cunostinte, spuse cu talent si pe inteles! Multumesc!

  • @dorinakohler9675
    @dorinakohler9675 3 роки тому +7

    Wow.....I’m so glad I discovered your video! I have been in California-for more than 36 years.Imi face placere
    sa ascult la acest video in romaneste!
    Tot respectul meu! Imi face multa bucurii sa ascult tot , so much to learn!
    Thank you so much! Again, tot respectul meu!

  • @romeoradoslav2926
    @romeoradoslav2926 3 роки тому +4

    Mulțumesc !

  • @veram7252
    @veram7252 3 роки тому +5

    Multumesc ☘️

  • @04indianka
    @04indianka 3 роки тому +1

    EXCEPTIONAL!!!!

  • @seda14us
    @seda14us 3 роки тому +7

    Foarte frumos explicat...100% Best.

  • @viobalasa3275
    @viobalasa3275 Рік тому +11

    Iti multumesc pentru tot ceea ce faci d nul Paul, pentru generozitatea cu care impartasasesti aceste informatii extrem de utile,noua tuturor. Cat de bine ne ar fi prins aceste informatii pe vremea cand eram liceeni ! Lumea din ziua de azi ar fi aratat cu siguranta altfel(mai luminata si mai plina de compasiune cel putin) Multa sanatate si putere pentru tot ceea ce intreprinzi!

  • @marianac1437
    @marianac1437 3 роки тому +21

    Mulțumim frumos pentru minunatele informații , eu l-am mai ascultat pe Paul și îmi place foarte mult cum explica totul pe întelesul tuturor. Felicitări in continuare .

  • @MariaCristina-hn6zf
    @MariaCristina-hn6zf 3 роки тому +7

    Cel mai tare podcast ❤

  • @galinagavrilita1997
    @galinagavrilita1997 3 роки тому +4

    Mersi mult ! Am mai aflat niste lucruri importante. Bravo , Băieți !!!

  • @BiLorena
    @BiLorena 3 роки тому +7

    multumesc frumos

  • @mihaelacioca4800
    @mihaelacioca4800 3 роки тому +2

    Foarte explicit!!Mulțumesc.

  • @alinaalbert5370
    @alinaalbert5370 2 роки тому +2

    Mulțumim mult pentru informații ❤️!!
    Țineți-o tot asa! 🤗

  • @NEVERSEENBLACK
    @NEVERSEENBLACK 3 роки тому +4

    Respect ,bravo merita ascultat si de 2-3 ori !!

  • @mioarabotez2971
    @mioarabotez2971 3 роки тому +9

    Fooarte interesant!

  • @miorga
    @miorga 4 місяці тому

    Omule, ești genia! Am legat tot ce spui cu lumea spirituală și simt că mi-am deschis instant toate cele 7 chakre!

  • @dorinadammers4254
    @dorinadammers4254 3 роки тому +4

    foarte interesant ....multumim !

  • @adriancostin9487
    @adriancostin9487 3 роки тому +9

    Recomand un audio-boock de cursă lungă : " În căutarea timpului pierdut" din care se putea extrage clișeul ăla enervant - madlena lui Proust- pentru partea de după minutul 50'12"

  • @alkazan98
    @alkazan98 3 роки тому

    Cel mai tare Paul😍😍

  • @andreeagrecu3586
    @andreeagrecu3586 3 роки тому +13

    Vai, cât mi-a mai plăcut acest episod! 💛

  • @butalaura2916
    @butalaura2916 3 роки тому +5

    Bravoooo băieți, felicitării miiii de multumirii

  • @marianaianculescu1752
    @marianaianculescu1752 3 роки тому +6

    Superinteresant! Felicitări! 💗

  • @vasilepop1019
    @vasilepop1019 2 роки тому +1

    Multumesc baieti. Traiasca Paul , proful perfect!

  • @mioaramelnic6937
    @mioaramelnic6937 3 роки тому +5

    Felicitări 👍

  • @ceracera7983
    @ceracera7983 3 роки тому +5

    Felicitări ! 💗🙏

  • @cristinalauradinca3507
    @cristinalauradinca3507 Рік тому +1

    Super!

  • @SerbanDumitru
    @SerbanDumitru 2 роки тому +4

    Foarte bun , indiferent de varsta , pentru simplu fapt ca invatam toata viata !

  • @cucurigu_gaga
    @cucurigu_gaga 2 роки тому

    Multumesc!

  • @Mr29ana
    @Mr29ana 3 роки тому +5

    ❤️❤️❤️

  • @alingrigoras1274
    @alingrigoras1274 2 роки тому

    Mulțumesc foarte util 🔝

  • @digitalbusinessweryon
    @digitalbusinessweryon 3 роки тому +2

    Antreprenoriatul românesc are nevoie de asta!

  • @bobpictor7960
    @bobpictor7960 10 місяців тому

    Extrem de necesare explicatiile pentru a le putea PRACTICA cu usurinta. Felicitari realizatorului si invitatului.

  • @danacostea2101
    @danacostea2101 3 роки тому +2

    Legat de stres depinde cum reacționăm la el, cât de intens și cât timp. Ceea ce spui legat de faptul că ai avut o perioadă în care ai tras tare până ai reușit apoi te-ai îmbolnăvit imediat, așa am pățit eu când fiul meu a terminat facultatea, eu am fost mai mobilizată decât el, am tras mai mult, l-am împins de la spate, sprijinit din toate punctele. Când a reușit cu licență, imediat m-am îmbolnăvit când m-am relaxat, pneumonie apoi astm!

  • @danatudorache8170
    @danatudorache8170 Рік тому

    Cool. Un om mare valoros din Ploiești nostru

  • @cameliavasilache3341
    @cameliavasilache3341 Рік тому

    Mulțumesc mult pentru tot respectul

  • @monicarosca1867
    @monicarosca1867 3 роки тому +2

    Felicitări, F utile informatii

  • @111alexapopa
    @111alexapopa 3 роки тому +4

    Foarte bun podcastul!

  • @georgianabolia9494
    @georgianabolia9494 3 роки тому +7

    👏👏👏

  • @marianastoian7858
    @marianastoian7858 3 роки тому +1

    Multumim,DZEU FIE CU VOI !

  • @anacenac-mehedinti799
    @anacenac-mehedinti799 2 роки тому

    Very, very, important..!

  • @elenaghiorghita9167
    @elenaghiorghita9167 3 роки тому +12

    Felicitări! Informații foarte prețioase.

  • @AnaMaria-ze6tv
    @AnaMaria-ze6tv 3 роки тому +7

  • @cameliachealfa1702
    @cameliachealfa1702 2 роки тому

    Super tare , mi-a placut f mult .
    Multumesc Paul !

  • @andy_renate
    @andy_renate 3 роки тому +2

    Super interviul! 👍🏻

  • @traiannita1201
    @traiannita1201 3 роки тому +5

    Foarte interesant, multumesc foarte mult

  • @georgenistor6641
    @georgenistor6641 3 роки тому +15

    interviul e genial, a facut niate mari click-uri in capul meu.

  • @veronica-adinaboiangiu1482
    @veronica-adinaboiangiu1482 2 роки тому +1

    Foarte bine explicat! Felicitari!

  • @freddystefan30
    @freddystefan30 3 роки тому +4

    Na ca podcastul asta il evitam. Bine ca intotdeauna!

  • @raducomanici5262
    @raducomanici5262 9 місяців тому

    Mulțumesc pentru limpezime

  • @larisacalistru7932
    @larisacalistru7932 2 роки тому +2

    Dacă vedeam și eu videoclipul ăsta un pic mai devreme , pun pariu că luam 10 la bac😅
    Dar măcar e bun că știu de acuma ce am de făcut!!! Mulțumim!

  • @mariostan3231
    @mariostan3231 3 роки тому +2

    👏💎

  • @spumeeuw430
    @spumeeuw430 3 роки тому +2

    Paul olteanu, cel mai prost om din Romania, absolvent de marketing la romano-americana, va va invata cum sa va deblocati mintea! Bravo!

  • @CatalinaT231
    @CatalinaT231 3 роки тому +6

    👏

  • @morosanvalentin2524
    @morosanvalentin2524 3 роки тому +2

    mi-a placut !

  • @marinara2596
    @marinara2596 3 роки тому +8

    Foarte fain! Este mereu o plăcere să-l asculți pe Paul despre neuroștiința. Abia aștept episodul următor!😍

  • @aurapilcka4229
    @aurapilcka4229 2 роки тому

    Am dat share ! 😊👍👏

  • @emanuelconstantinescu9675
    @emanuelconstantinescu9675 3 роки тому +6

    Felicitări pentru munca depusă !

  • @teodoraaron5923
    @teodoraaron5923 3 роки тому +4

    Acum procastinez uitându-mă la asta

  • @user-mf3dk9fi3i
    @user-mf3dk9fi3i 7 місяців тому

    super podcast

  • @brandusajuravle6378
    @brandusajuravle6378 3 роки тому +1

    Poate încercați să o cunoașteți și pe d na Niculina Gheorghiță care stie sa explice tot ( in română) in cărțile ei și în interviurile ei prin cercetare si studii facute in mai mult de 25 de ani și din experientele ei de viață .Lumina in suflet să aveți si înțelepciune in ceea ce încercați să faceți.

  • @maradavid5059
    @maradavid5059 3 роки тому +10

    Felicitări, mi-a plăcut foarte mult!👍💓

    • @DiaconiaOrt.
      @DiaconiaOrt. 3 роки тому +1

      👉🏻 ua-cam.com/video/j218f76chis/v-deo.html

  • @alinaciuncanu1078
    @alinaciuncanu1078 3 роки тому +1

    Apreciez videoclipul. Recomand sa cautati si cartile dlui Prof Dragos Carneci. Din ultimele cercetari, arhitectura mintii este vazuta ca retele neuronale si mai putin ca structuri topice.

  • @r.v.s7970
    @r.v.s7970 3 місяці тому

    ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

  • @predescuiuliana7481
    @predescuiuliana7481 Рік тому

    Te ador baiatul meu, esti cel mai bun , incerc sa iau notițe sa i le predau băiatului meu care trebuie sa dea bacul si nu are chef deloc 🙄

  • @myriamdropoflovefromtheoce5901
    @myriamdropoflovefromtheoce5901 2 роки тому +2

    Multumesc Paulica. Esti super omulet. Ai publicat vreo carte?
    Felicitari si succes!🙏👍☕️

  • @oana6863
    @oana6863 3 роки тому +6

    👍

  • @dariusponov78
    @dariusponov78 Рік тому +1

    Paul, cand ai vorbit despre dopamina, cred ca trebuia amintit Skinner cu teoria conditionarii operante/instrumentale, si nu Pavlov cu teoria conditionarii clasice!

  • @danielasolomon1177
    @danielasolomon1177 Рік тому

    🙏❤️🙏❤️🙏❤️

  • @andreeaboldica1890
    @andreeaboldica1890 2 роки тому +2

    Exceptional prezentate informatiile 😍ce pacat ca nu esti prof la psihologie 😔

  • @marian67stroe
    @marian67stroe 2 роки тому

    Exact acelasi lucru vroiam sa-l scot si eu in evidenta, domnul Paul Olteanu este foarte bun si probabil considera familiar acest limbaj mixat , dar cred ca nu-si da seama ca are urmaritori de mai multe categorii de varsta si cultura.
    Recunosc ca am invatat doar rusa si franceza la scoala si acest limbaj este foarte obositor pentru mine desi incerc sa fiu foarte atent la POPCASTURi (Chiar si acest termen nu cred ca se gaseste in dictionarul romanesc)