Acesta este podcastul meu preferat datorita domnului Radu Paraschivescu. Il astept mereu cu nerabdare si regret ca apare abia la 2 saptamani. As vrea mai mult, mai des. Pentru vocea calda, blanda, calma a domnului Paraschivescu, pentru pofta de viata, de mancare, pentru usurinta cu care povesteste, descrie, dezbate, argumenteaza, pentru cultura dumnealui, pentru modestie, sinceritate. Pentru ca isi duce frazele la capat. Pentru carti. As putea sa il ascult ore in sir, vorbind despre orice.
Îl ascultam cu drag, aflam lucruri deosebite, interesante din mai multe domenii de activitate, mai ales despre cărți... Ma fascinează cumplit modul de expunere, jovial, lejer, ușor ironic și autoironic, savuros, karismatic nu ma satur să-l ascult, o splendoare, sclipiri geniale. Mulțumiri exaltate, admirație și recunoștință pentru discuțiile rafinate, interesante, felicitări emoționate, plecăciuni cu venerație... 💞🌈🌺🔥🌈💯👍🙏
Felicitări! Alexandru Stermin a fost o mare provocare pentru toți, mai ales pentru "sedentarii citadini", iar întrebările voastre au fost la înălțimea așteptărilor noastre. Conexiunea acestui tânăr (acest Jacques Cousteau terestru) cu natura, cu tot ce este viu i-a dezvoltat nu numai înțelepciunea și sensibilitatea, dar i-a șlefuit chiar și verbul. Expresia "a visa caimani verzi pe pereți" se va consemna în "Dicționar Vorbitorinci", pentru posteritate.
Mi-ar place sa am un caiman verde pe perete! :) Asa ca un poster, sa ma trezesc dimineata si sa ma uit la el cum da din dinti. Pe aicea pe unde stau eu pot sa ma duc si la pescuit de aligatori.
Stimati si dragi Radu Paraschivescu si Catalin Striblea, sunteti minunati, va multumesc! Cat despre Alexandru Stermin este o experienta si numai faptul ca il asculti. Abia astept sa-i citesc cartile!
Mi-a plăcut foarte mult pasiunea lui Alexandru Stermin pentru ceea ce face și modul în care ne-a povestit despre călătoriile sale. Ați fost inspirați sa aduceți un astfel de invitat. Respect pentru munca și pasiunea voastră.
E într-adevăr foarte curios , curajos , perseverent , ambițios invitatul dumneavoastră domnilor Cătălin Striblea și Radu Paraschivescu. Și mie mi-ar fi frica sa dorm noaptea singura în mijlocul junglei.
Foarte interesanta acesta editie gratie invitatului dvs.Alexandru Stermin. Aropo de exercitiul lui Sandu impotriva fricii mi se pare interesant de a semnala posibila asemanare cu "tehnica isihasta" legata de rostirea Rugaciunii Inimii.
E absolut molipsitoare pasiunea invitatului pentru domeniul pe care l reprezintă. Am observat acest aspect cel mai bine in momentul in care domnul Striblea ii povestește despre drumul său spre acele turnuri în care stau cercetătorii. Ochii și zâmbetul lui Alexandru s-au mărit instinctiv, fiind "numai urechi" la poveștile care atingeau domeniul lui de interes
Freek Jacobus Vonk is a Dutch biologist who specializes in herpetology with a special interest in snake venom. He travels the world in search of the most spectacular and bizarre creatures. Wikipedia.... acum știți despre ce este vorba, de fapt...🙂
Il admir enorm pe tanarul olandez.Este un neinfricat biolog care pur si simplu ii innebuneste pe copiii din Nl cu filmele despre animale DAR mai ales cu bucuria si entuziasmul cu care descrie animalele.Cauta pe yt !
Wow, fascinanta discutie cu Alexandru Stermin! Ce ma bucur ca l-ati invitat si ca, astfel, am avut ocazia sa-l aud vorbind. Am citit prima lui carte acum cateva luni, mi-a placut mult, dar discutia aceasta a fost cu totul altceva! De-abia astept sa citesc si "Cazuti din jungla". Mi-am pus pe reading list si celelalte carti recomandate ;) Felicitari pt emisiune!
Și mie îmi place în Italia .Îmi place vegetația mediteraneana (leandrii ,palmieri, măslini ,lămâi , mandarini, portocali hibiscusi (trandafiri japonezi) și mâncarea italiana în mod special fructele de mare și peștele dar și pastele și rizzoto 🇮🇹🫒🫒🍇🍊🍋🐙🦑🦪🦐🦞🦀🐟🍷🍾🥂🍝🥗🍦🍨🧁.Și cetățenii italieni sunt simpatici ,prietenoși, relaxați știu sa se bucure de viață de peisajele naturale frumoase ,de mâncarea gustoasa și de un pahar de vin .
Fabulos - mi se pare un cuvânt cu sonoritate aspră. Am tot căutat un cuvânt pentru Alexandru Stermin. M-am oprit puțin la, aparent frivolul, încântător. Oricum, Alexandru răspândește o lumină intensă care, nu orbește ci te atrage spre ea. Podcastul vostru chiar mă îmbogățește. Dacă nu erați voi, n-as fi aflat, poate, niciodată despre această lumină. Acum, despre fotbal. În vâltoarea nemulțumirii generale, tratam și eu jucătorii și fenomenul întreg cu același dispreț și nemulțumire…generale. Mi-a fost rușine când am înțeles cuvintele domnului Striblea. Sunt părinte și, puteam să știu că, abordarea trebuie schimbată, dacă vrei un minimum de rezultate. Totuși, ce era valabil in relația familială, nu era acceptat în relația fotbalistică. Pe mine m-ați convins, domnule Striblea. Mulțumesc! Aștept episodul următor.
Este interesant invitatul dumneavoastră dar are niște hobby-uri neobișnuite pentru majoritatea cetățenilor. Și ei colectionez cochilii de scoici, melci marini și roci (pietre) . Eu sunt absolventă a Facultății de Geografie și Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași specializarea Geografia și Protecția Mediului.
Ce descoperire - domnul Stermin, multumesc! Cat priveste feedback-ul pozitiv, sunt mai degraba de acord cu Radu: e bun cand vrei sa duci pe cineva, care e foarte jos, un pic mai sus insa, pentru a face performanta, e nevoie de mult mai mult.
Poate reusiti sa-l aduceti si pe Cristian Tudor Popescu in podcast. Ar fi superb. Si o intrebare. Are Dl. Radu Paraschivescu o lista cu cartile traduse de dumnealui?
Am urmărit și podcast-ul lui Radu Tibulca a fost internat de asemenea discuția despre societatea contemporana românească, clasa politică autohtonă războiul ruso-ucrainian provocat de Putin în Ucraina.
Pasiunea pentru stiinta vieții este esenta domnului Stermin . Pasiunea il face ,,copilul astral ,, Pasiunea este contagiosa si penetranta.Dragi Vorbitorinci si voi suteti pasionati de cea ce faceti domnul Parasvchivescu cand vorbeste de cărți iar domnul Striblea de jurnalism ,comunicare si România in direct .. Multumesc ! Pasiunea este vehiculul afectiv al ideilor noastre . Pe domnul Liiceanu când il invitați? Este combinatia perfecta de matematica rece si clară a ideilor cu pasiunea pentru intelegera lor.
Bravo domnilor, good job cu emisiunea asta! Keep it up! Mi-a placut foarte mult invitatul pasionat de ornitologie! Se vede ca este un tip pasionat de ceea ce face: o chestie foarte importanta intr-o lume care isi pierde din ce in ce mai mult fondul si ramine doar cu ambalajul. Sper ca v-ati bucurat de Italia domnule Raducu, e o tara f. frumoasa. Aventura din parcare nu ma surprinde deloc, s-a vazut si la case mai mari :) De fapt, desi eu nu sunt de acord cu ei, prin alte parti anumita lume considera Italia o tara destul de slab organizata si de lenta. Fotbalul romanesc e la pamint. Dar nu numai fotbalul romanesc, as zice ca fotbalul/soccer-ul in general a scazut foarte mult in ultimii 25-30 de ani chiar si pe plan international. Nu stiu exact care sunt explicatiile dar cred ca e un ciclu si ca e posibil ca la un moment dat sa revina. Banii nu sunt sigur problema fiindca in ultimul timp jucatorii cistiga din ce in ce mai mult in timp ce joaca din ce in ce mai prost. Eu personal, de vreo 10 ani incoace, nu ma mai uit decit de la sferturile de finala in sus ale Cupelor Europene si de la sferturile de finala in sus ale Campionatelor Mondiale si European. Nu urmaresc in prezent nici un campionat national si nici un fel de preliminarii. In ce priveste patania dlui CTP, pare o masura corporatista de forta care se poate intimpla oricind, oricui si oricum. Ideile de "libertate a exprimarii" si de "adevar" sunt utopice in ziua de azi. Peste tot sunt interese corporatiste si politice care primeaza. Ma indoiesc insa ca eliminarea dlui CTP este o directa consecinta a neintelegerii lui cu dl. Prelipceanu. Aici e ceva mai mult decit atit la mijloc, cred ca cineva sus pus a fost foarte lezat de viziunea critica a dlui Popescu in povestea cu SRI-ul. Nu m-ar surprinde chiar ca Administratia Prezidentiala sa fi pus presiune pe conducerea de la Digi. Fiindca veni vorba, I hate to break the news, dar dupa parerea mea o formulare de genul acesteia pe care o descrie dl. Popescu, "oricare cetatean este obligat sa ofere informatii daca Guvernul o cere" este perfect posibila intr-o tara capitalista.
Mulțumim de mesaj. O observație la ultima frază. E posibilă și nu prea pentru că sunt o sumedenie de pârghii care să o oprească. Vedeți doar cazul Asange.
Ascult de pe laptop , de pe tlf,de pe tv...ascult a treia oara sa prind eventualele subintelesuri ! Vreau sa va pipai ( spiritual !) Si sa urlu : Este !( ma rog ,SUNTETI ! )
...ca sa continui dezbaterea fotbalistica: exista persoane care stiu markenting, econome etc si au jucat si fotbal mai mult sau mai putin profesional, altfel se mobilizeaza o astfel de persoana intr-un proiect si altfel o persoana chiar educata, adusa pe filiera politica, care nu are habar de fenomen. Altfel spus in Romania incepe sa dispara fenomenul "omul potrivit la locul potrivit".
Nu cunosc ce face Federatia (e posibil sa fie incompetenta) dar cred ca exista cauze mai profunde. Dupa parerea mea e asa cum zice Radu. Lumea in RO nu mai e motivata sa joace fotbal fiindca in ziua de azi sunt mult alte optiuni ca sa iesi afara si sa faci bani: poti sa lucrezi in IT, in turism si ospitalitate, in ingrijirea sanatatii etc. Deci parintii nu mai sunt interesati. Obiectiv vorbind, nici atunci in anii 80-90 Romania nu a fost o forta mondiala in fotbal. De fapt tot ce avem e o Cupa a Campionilor si un loc 5 la Mondiale. Asta e insuficient ca sa te califice pt. inner-circle-ul marilor puteri fotbalistice. Tarile fotbalistice sunt cam acelesi de 100 de ani incoace. Sunt 7-8 tari cu totul si rar intra cite cineva in acest inner circle (sau intra si ies periodic). Insa dupa parerea mea romanul trebuie sa fie realist, calm si impacat cu sine. Eu stiu ca multa lume in Romania iubeste fotbalul si se viseaza in finale de Cupa Mondiala cu Brazilia dar asta, realist vorbind, probabil ca nu se va putea niciodata. Este exact ca in discutia cu PIB-ul. La un moment dat Romania era cam pe locul 40 ca PIB din 200 de tari ale lumii. Pai asta nu e chiar asa de rau. Inseamna ca era in primii 20%. Eu stiu ca lumea vrea sa fie in primele 10 tari din lume dar din pacate asta nu o sa se poata niciodata din simplul motiv ca exista multe tari mai mari si mai puternice decit Romania (si mai ales tari cu mult mai multa viziune, indrazneala si cu o fantastica etica a muncii).
@@adriancorbuleanu8784 Gandesti ca un om care nu cunoaste fotbalul mondial, aici nu este geopolitica cum dai tu de inteles.Vicecampioana mondiala este Croatia, tarile nu sunt "cam aceleasi" si exemple sunt nenumarate.
@@iulianreineriuli6696 Va respect punctul de vedere. Din punct de vedere statistic, in ultimii 100 de ani urmatoarele tari pot fi considerate inner circle: Brazilia, Argentina, Italia, Germania, Anglia, Franta, Spania. Dupa cite vedeti nici nu am inclus Uruguay (care are 2 titluri mondiale) sau Olanda (care a jucat de trei ori finala Cupei Mondiale si are patru Cupe ale Campionilor cu Ajax). Ambele sunt tari cu fotbal mare. Tari precum Portugalia, Cehoslovacia, Rusia sau Danemarca (care au titluri europene in palmares) nu au reusit, istoric, sa se mentina constant in ceea ce eu numesc Clubul Campionilor. Ele intra si ies dupa cum se perinda generatiile. Sunt familiar cu performanta recenta a croatilor care au ajuns in finala. Acum mult timp si ungurii au avut echipa buna iar sirbii si croatii au fost intotdeauna mai buni ca noi dar nici unii nici altii nu pot aspira la Club. Dupa parerea mea succesul in fotbal este foarte mult legat de traditie, de organizare si de puterea financiara a unei tari. Cred ca de asemenea ca soccer-ul european este un sport destul de conservator cu o "mobilitate sociala" (ca sa spun asa) limitata. De asemenea conteaza si resursa umana (trebuie sa ai talente), de aia tari precum tarile arabe sau Japonia nu fac nimic in fotbal desi au si bani si organizare (n-au resursa umana). Saracia / coruptia / mentalitatile retrograde / alte probleme locale impiedica anumite tari africane de exemplu sa joace fotbal mare (tarile africane au resursa umana, de exemplu tari precum Camerun sau Egipt au jucatori buni). Lipsa de traditie / lipsa de interes / cultura locala ii impiedica pe americani de exemplu sa aiba soccer mare. Daca pe americani i-ar interesa soccer-ul masculin, in 10-15 ani nu ar mai misca nimeni pe Planeta in acest sport, ar fi exact ca la baschet.
@@adriancorbuleanu8784 Pai tocmai ca ii interseaza si pe americani, mare probabilitate la urmatorul CM sa vina cu surprize si asta nu are legatura cu traditia.
Oare avem vreo șansă să o vedem/auzim ca invitata, la dumneavoastra, pe d-na Dr Monica Ioniță-Scholz?! Cred că ar fi interesant sa aflam informații din zona cercetării climei și efectele modificării acesteia pe termen mediu lung.
.! ... la de ...vedereLacontinuării ; acestei sesiuni a ascultării/auzirii ... @ Să vină, azurie Cer senin!) zi ... ...si, în retragere către Permafrost(spre somn), permi- su-mi-ar fi fost, fără deranj mare. o întrebare:_ -Ce-i mai rentabil: să pîzești? ... de ales între bâte/ excretoare de dioxid ori respiratoare la schimb?
6:20 - here we go again 😅 simplificam totul ca sa para ca stim cultura si istorie dar nu ne plac detaliile, pastram atentia la suprafata si politicizam mult aspectele superficiale ale lucrurilor... "DOAR SUNTEM ROMANI" 👌
Bio-socioligie e atunci când studiezi un grup de animale ani de zile, nu când mergi prin arealuri si faci constatări despre animale. Oricum mi-e drag acest băiat si voi ca emisiune.
Eu am vazut 3 din cele 4 meciuri a echipei nationale. Pe primul cu Muntenegru nu l-am vazut. Lotul e asa cum e, nu poti sa schimbi mare lucru in afara de recuperarea celor acidentati. Federatia a gersit grav in mai multe feluri dar ce ne-a impactat cel mai mult in cazul acestor meciuri e acea clauza stupida care nu ia permis antrenorului sa construiasca un prim 11(15). Edi Iordanscu a folosit totusi jucatorii ca si cum ar fi fost meciuri amicale. Se pune o problema, ori acea clauza nu exista, sau daca ea exista, alegerea lui de a modifica atat de mult echipa de la meci la meci, dupa un sezon nu foarte aglomerat ca minute in teren pentru multi dintre ei, e nejustificata. Schimbarile mi sau parut neinspirate in ultimul meci. Privind ultimul meci mi se pare ca scorul e prea dur pentru ce sa intamplat in teren. E loc de mult mai bine in multe domenii a fotbalului romanesc dar totusi cred ca aceasta generatie de fotbalisti nu trebuie aruncta la cosul de gunoi a istoriei.
Multa lume se plinge de Federatie si este foarte posibil sa aiba dreptate (sa-l dea afara pe tipul ala Burleanu, sa-l puna pe Hagi sau pe Gica Popescu). Insa dupa parerea mea suntem in prezent intr-o mare criza de jucatori. Jucatorii de acum isi dau literalmente cu stingul in dreptul. Cind eram in liceu erau echipe de curtea scolii care jucau mai bine ca ei. Nu am vazut in direct nici un meci din preliminarii si nici nu ma uit mai mult de 5-10 minute pe UA-cam. Daca ma uit, ma enervez.
Dupa ce a fost dat afara Cristian Tudor Popescu am luat decizia de a nu ma mai uita la Digi24. Emisiunea ''Cap limpede'' era printre putinele la care ma uitam la acest post TV. Cel putin o buna perioada de timp nu ma voi mai uita la Digi24 in semn de protest. Citisem ca le-a scazut audienta de vreo 3 ori dupa ce nu a mai fost CTP. Oricum sunt si alte surse ok in online cum ar fi: Hotnews, Contributors, Profit.ro, G4media, Spotmedia, EuropaFM, Curs de guvernare, Aleph news, Recorder, RFI, Economica, etc. Problema este ca CTP este unul dintre cei mai buni jurnalisti romani chiar daca nu-s de acord tot timpul cu el, si trebuia cumva sa mai ramana pe TV unde lumea inca se mai uita. Sper totusi ca isi va gasi un post cu valori democratice si sa faca in continuare emisiunea sau la radio dar sa fie cu varianta macar audio, daca nu video si lunga de minim 1 ora. Orice derapaj ar trebui sanctionat de catre fiecare dintre noi. Ce va fi o sa vom vedea, cum a spus Hagi.
Domnule Striblea, de ce nu vedem o critică vehementă din partea dumitale față de legile securicilor? De ce nu aveți o retorică tăioasă față de securici? SRI SIE și aliații? Sau dumitale, ați loat pozița popa prostu, să fie mălai că libertata este demodată.
@@Vorbitorincii este tot puțin. De aceea am și început să vă suspectez domnule Sriblea. Și în emisiunile de la radio, când un ascultător este radical la adresa securicilor, dumneavoastră începeți cu tot felul de ocolișuri să îi închideți gura. Situația este mega critică. Și România este în curs de transformare într-o dictatură. Și nimeni nu are interes să o mai oprească.. Nu mai are rost să ne bazăm pe NATO UE că nu vor permite asta... noi ca natiune trebuie să facem mai mult...
Inafara de tema CTP bat campii 2 ore despre toate prostiile; ce mananca(brocolli), ce kaka(cacat), ce bere au baut la Bruxelles; really? Cine plm are rabdare sa asculte toate astea?
Acesta este podcastul meu preferat datorita domnului Radu Paraschivescu. Il astept mereu cu nerabdare si regret ca apare abia la 2 saptamani. As vrea mai mult, mai des. Pentru vocea calda, blanda, calma a domnului Paraschivescu, pentru pofta de viata, de mancare, pentru usurinta cu care povesteste, descrie, dezbate, argumenteaza, pentru cultura dumnealui, pentru modestie, sinceritate. Pentru ca isi duce frazele la capat. Pentru carti. As putea sa il ascult ore in sir, vorbind despre orice.
Îl ascultam cu drag, aflam lucruri deosebite, interesante din mai multe domenii de activitate, mai ales despre cărți... Ma fascinează cumplit modul de expunere, jovial, lejer, ușor ironic și autoironic, savuros, karismatic nu ma satur să-l ascult, o splendoare, sclipiri geniale. Mulțumiri exaltate, admirație și recunoștință pentru discuțiile rafinate, interesante, felicitări emoționate, plecăciuni cu venerație... 💞🌈🌺🔥🌈💯👍🙏
Am văzut doi oameni de cultură fascinați de un tânăr fascinant. Bravo.
A fost una dintre cele mai frumoase ediții ever🎉🎉🎉🎉 Alexandru Stermin este extraordinar. Mulțumesc
Felicitări! Alexandru Stermin a fost o mare provocare pentru toți, mai ales pentru "sedentarii citadini", iar întrebările voastre au fost la înălțimea așteptărilor noastre. Conexiunea acestui tânăr (acest Jacques Cousteau terestru) cu natura, cu tot ce este viu i-a dezvoltat nu numai înțelepciunea și sensibilitatea, dar i-a șlefuit chiar și verbul. Expresia "a visa caimani verzi pe pereți" se va consemna în "Dicționar Vorbitorinci", pentru posteritate.
Mi-ar place sa am un caiman verde pe perete! :) Asa ca un poster, sa ma trezesc dimineata si sa ma uit la el cum da din dinti. Pe aicea pe unde stau eu pot sa ma duc si la pescuit de aligatori.
L-am mai vazut si admirat la Catalin Stefanescu!!! Fascinant!!!
Aș putea asculta ore în șir. Succes Alexandru în tot ce faci! Mulțumim pentru acest dialog fascinant!
Iar invitatul de azi - ce descoperire faina! L-as mai fi ascultat cateva ore.
Cu ce pasiune vorbește despre păsări! 🤗🤗🤗🤗❤️
Bună ziua ! Ce pot sa spun....a fost ca un vis ,fascinant . Aștept cu nerăbdare o noua emisiune . Mulțumesc mult !
MULTUMESC IN INFINITE. UN PODCAST DE NOTA 13+
Stimati si dragi Radu Paraschivescu si Catalin Striblea, sunteti minunati, va multumesc! Cat despre Alexandru Stermin este o experienta si numai faptul ca il asculti. Abia astept sa-i citesc cartile!
Mi-a plăcut foarte mult pasiunea lui Alexandru Stermin pentru ceea ce face și modul în care ne-a povestit despre călătoriile sale. Ați fost inspirați sa aduceți un astfel de invitat. Respect pentru munca și pasiunea voastră.
E într-adevăr foarte curios , curajos , perseverent , ambițios invitatul dumneavoastră domnilor Cătălin Striblea și Radu Paraschivescu. Și mie mi-ar fi frica sa dorm noaptea singura în mijlocul junglei.
Cât de fain invitatul.Am stat și l-am ascultat cu gura deschisă,la propriu.Wooow...
Ma bucur nespus sa va ascult!
Sandu este cel mai fascinant om pe care-l cunosc si sunt tare mandra de el.
Excelent invitat. Felicitari!
Multumim, mi ati facut ziua cu invitatul Alexandru Stermin azi. Copilul Astral, for sure. Sunteti minunati!
Foarte interesanta acesta editie gratie invitatului dvs.Alexandru Stermin. Aropo de exercitiul lui Sandu impotriva fricii mi se pare interesant de a semnala posibila asemanare cu "tehnica isihasta" legata de rostirea Rugaciunii Inimii.
E absolut molipsitoare pasiunea invitatului pentru domeniul pe care l reprezintă. Am observat acest aspect cel mai bine in momentul in care domnul Striblea ii povestește despre drumul său spre acele turnuri în care stau cercetătorii. Ochii și zâmbetul lui Alexandru s-au mărit instinctiv, fiind "numai urechi" la poveștile care atingeau domeniul lui de interes
Avem in Romania un Freek Vonk prin acest tanar deosebit !!!! Exista viitor ! Ce mult m -a bucurat acest podcast ! Multumim !
Freek vonk...nu are corespondent în românește ? Ce înseamnă?
Freek Jacobus Vonk is a Dutch biologist who specializes in herpetology with a special interest in snake venom. He travels the world in search of the most spectacular and bizarre creatures. Wikipedia.... acum știți despre ce este vorba, de fapt...🙂
@@marinkas1610 Multumesc !
Il admir enorm pe tanarul olandez.Este un neinfricat biolog care pur si simplu ii innebuneste pe copiii din Nl cu filmele despre animale DAR mai ales cu bucuria si entuziasmul cu care descrie animalele.Cauta pe yt !
Wow, fascinanta discutie cu Alexandru Stermin! Ce ma bucur ca l-ati invitat si ca, astfel, am avut ocazia sa-l aud vorbind. Am citit prima lui carte acum cateva luni, mi-a placut mult, dar discutia aceasta a fost cu totul altceva! De-abia astept sa citesc si "Cazuti din jungla". Mi-am pus pe reading list si celelalte carti recomandate ;) Felicitari pt emisiune!
Mulțumiri! Tot sa fie așa podcast-uri! ❤️
Și mie îmi place în Italia .Îmi place vegetația mediteraneana (leandrii ,palmieri, măslini ,lămâi , mandarini, portocali hibiscusi (trandafiri japonezi) și mâncarea italiana în mod special fructele de mare și peștele dar și pastele și rizzoto 🇮🇹🫒🫒🍇🍊🍋🐙🦑🦪🦐🦞🦀🐟🍷🍾🥂🍝🥗🍦🍨🧁.Și cetățenii italieni sunt simpatici ,prietenoși, relaxați știu sa se bucure de viață de peisajele naturale frumoase ,de mâncarea gustoasa și de un pahar de vin .
Cît curaj! De 3x WOW!
MULTUMESC
Foarte interesant! Mulțumesc!
Mă gândeam că ar fi cazul să reveniți, și,hop,bucurie
FASCINANT!!!👍👍👍
Excelent episod. Super invitat
Un podcast foarte reusit! Felicitari! 👏👏👏
Mulțumesc! Fascinant!
Mulțumiri!
Fabulos - mi se pare un cuvânt cu sonoritate aspră. Am tot căutat un cuvânt pentru Alexandru Stermin. M-am oprit puțin la, aparent frivolul, încântător. Oricum, Alexandru răspândește o lumină intensă care, nu orbește ci te atrage spre ea. Podcastul vostru chiar mă îmbogățește. Dacă nu erați voi, n-as fi aflat, poate, niciodată despre această lumină.
Acum, despre fotbal. În vâltoarea nemulțumirii generale, tratam și eu jucătorii și fenomenul întreg cu același dispreț și nemulțumire…generale. Mi-a fost rușine când am înțeles cuvintele domnului Striblea. Sunt părinte și, puteam să știu că, abordarea trebuie schimbată, dacă vrei un minimum de rezultate. Totuși, ce era valabil in relația familială, nu era acceptat în relația fotbalistică. Pe mine m-ați convins, domnule Striblea. Mulțumesc! Aștept episodul următor.
Mulțumim!
Good job ,guys!
Excelent
Waaaw!
Mi-a plăcut atat de mult acest episod.Felicitari,preferații mei!😍😍
Doi oameni super faini. PS ,o masa mai mare va lipseste:)
Este interesant invitatul dumneavoastră dar are niște hobby-uri neobișnuite pentru majoritatea cetățenilor. Și ei colectionez cochilii de scoici, melci marini și roci (pietre) . Eu sunt absolventă a Facultății de Geografie și Geologie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași specializarea Geografia și Protecția Mediului.
Vă ador
Poate ar trebui sa l amintiți și pe Dragoș Pătraru care a vorbit la Prima tv despre legile siguranței naționale.
Sigur. Mulțumim.
Splendid
Aferim !
Thanks!
Ce descoperire - domnul Stermin, multumesc! Cat priveste feedback-ul pozitiv, sunt mai degraba de acord cu Radu: e bun cand vrei sa duci pe cineva, care e foarte jos, un pic mai sus insa, pentru a face performanta, e nevoie de mult mai mult.
pfoai,ce invitat!
Danke!
Cel mai bun Podcast ever ! Va ascult in concediu in sud de Mallorca ! Minunat locul ! Va recomand! Va pun donație lunara
Vă mulțumim pentru cuvintele frumoase și pentru sprijin. Sperăm să menținem nivelul.
Poate reusiti sa-l aduceti si pe Cristian Tudor Popescu in podcast. Ar fi superb.
Si o intrebare. Are Dl. Radu Paraschivescu o lista cu cartile traduse de dumnealui?
Thanks
Am urmărit și podcast-ul lui Radu Tibulca a fost internat de asemenea discuția despre societatea contemporana românească, clasa politică autohtonă războiul ruso-ucrainian provocat de Putin în Ucraina.
Foarte frumos, dar vă rog să faceți ceva cu acele vibrații de la notificări...
Pasiunea pentru stiinta vieții este esenta domnului Stermin . Pasiunea il face ,,copilul astral ,, Pasiunea este contagiosa si penetranta.Dragi Vorbitorinci si voi suteti pasionati de cea ce faceti domnul Parasvchivescu cand vorbeste de cărți iar domnul Striblea de jurnalism ,comunicare si România in direct .. Multumesc ! Pasiunea este vehiculul afectiv al ideilor noastre . Pe domnul Liiceanu când il invitați? Este combinatia perfecta de matematica rece si clară a ideilor cu pasiunea pentru intelegera lor.
Bravo domnilor, good job cu emisiunea asta! Keep it up!
Mi-a placut foarte mult invitatul pasionat de ornitologie! Se vede ca este un tip pasionat de ceea ce face: o chestie foarte importanta intr-o lume care isi pierde din ce in ce mai mult fondul si ramine doar cu ambalajul.
Sper ca v-ati bucurat de Italia domnule Raducu, e o tara f. frumoasa. Aventura din parcare nu ma surprinde deloc, s-a vazut si la case mai mari :) De fapt, desi eu nu sunt de acord cu ei, prin alte parti anumita lume considera Italia o tara destul de slab organizata si de lenta.
Fotbalul romanesc e la pamint. Dar nu numai fotbalul romanesc, as zice ca fotbalul/soccer-ul in general a scazut foarte mult in ultimii 25-30 de ani chiar si pe plan international. Nu stiu exact care sunt explicatiile dar cred ca e un ciclu si ca e posibil ca la un moment dat sa revina. Banii nu sunt sigur problema fiindca in ultimul timp jucatorii cistiga din ce in ce mai mult in timp ce joaca din ce in ce mai prost. Eu personal, de vreo 10 ani incoace, nu ma mai uit decit de la sferturile de finala in sus ale Cupelor Europene si de la sferturile de finala in sus ale Campionatelor Mondiale si European. Nu urmaresc in prezent nici un campionat national si nici un fel de preliminarii.
In ce priveste patania dlui CTP, pare o masura corporatista de forta care se poate intimpla oricind, oricui si oricum. Ideile de "libertate a exprimarii" si de "adevar" sunt utopice in ziua de azi. Peste tot sunt interese corporatiste si politice care primeaza. Ma indoiesc insa ca eliminarea dlui CTP este o directa consecinta a neintelegerii lui cu dl. Prelipceanu. Aici e ceva mai mult decit atit la mijloc, cred ca cineva sus pus a fost foarte lezat de viziunea critica a dlui Popescu in povestea cu SRI-ul. Nu m-ar surprinde chiar ca Administratia Prezidentiala sa fi pus presiune pe conducerea de la Digi. Fiindca veni vorba, I hate to break the news, dar dupa parerea mea o formulare de genul acesteia pe care o descrie dl. Popescu, "oricare cetatean este obligat sa ofere informatii daca Guvernul o cere" este perfect posibila intr-o tara capitalista.
Mulțumim de mesaj. O observație la ultima frază. E posibilă și nu prea pentru că sunt o sumedenie de pârghii care să o oprească. Vedeți doar cazul Asange.
@@Vorbitorincii Stiu ca exista pirghii legislative dar ramin sceptic. M-as bucura pentru romani ca lucrurile astea sa functioneze corect.
...Aghezmuit, Locul!
;)
Ascult de pe laptop , de pe tlf,de pe tv...ascult a treia oara sa prind eventualele subintelesuri ! Vreau sa va pipai ( spiritual !) Si sa urlu : Este !( ma rog ,SUNTETI ! )
That's okay ... :) Relax 😀
Arghezi.Dzeu...iti spune ceva ?Intr -o lume pe dos caut oameni adevarati .Mai cauta si dta intelesuri departe de zona dvs de confort ! ..
...ca sa continui dezbaterea fotbalistica: exista persoane care stiu markenting, econome etc si au jucat si fotbal mai mult sau mai putin profesional, altfel se mobilizeaza o astfel de persoana intr-un proiect si altfel o persoana chiar educata, adusa pe filiera politica, care nu are habar de fenomen. Altfel spus in Romania incepe sa dispara fenomenul "omul potrivit la locul potrivit".
Nu cunosc ce face Federatia (e posibil sa fie incompetenta) dar cred ca exista cauze mai profunde. Dupa parerea mea e asa cum zice Radu. Lumea in RO nu mai e motivata sa joace fotbal fiindca in ziua de azi sunt mult alte optiuni ca sa iesi afara si sa faci bani: poti sa lucrezi in IT, in turism si ospitalitate, in ingrijirea sanatatii etc. Deci parintii nu mai sunt interesati.
Obiectiv vorbind, nici atunci in anii 80-90 Romania nu a fost o forta mondiala in fotbal. De fapt tot ce avem e o Cupa a Campionilor si un loc 5 la Mondiale. Asta e insuficient ca sa te califice pt. inner-circle-ul marilor puteri fotbalistice. Tarile fotbalistice sunt cam acelesi de 100 de ani incoace. Sunt 7-8 tari cu totul si rar intra cite cineva in acest inner circle (sau intra si ies periodic).
Insa dupa parerea mea romanul trebuie sa fie realist, calm si impacat cu sine. Eu stiu ca multa lume in Romania iubeste fotbalul si se viseaza in finale de Cupa Mondiala cu Brazilia dar asta, realist vorbind, probabil ca nu se va putea niciodata. Este exact ca in discutia cu PIB-ul. La un moment dat Romania era cam pe locul 40 ca PIB din 200 de tari ale lumii. Pai asta nu e chiar asa de rau. Inseamna ca era in primii 20%. Eu stiu ca lumea vrea sa fie in primele 10 tari din lume dar din pacate asta nu o sa se poata niciodata din simplul motiv ca exista multe tari mai mari si mai puternice decit Romania (si mai ales tari cu mult mai multa viziune, indrazneala si cu o fantastica etica a muncii).
@@adriancorbuleanu8784 Gandesti ca un om care nu cunoaste fotbalul mondial, aici nu este geopolitica cum dai tu de inteles.Vicecampioana mondiala este Croatia, tarile nu sunt "cam aceleasi" si exemple sunt nenumarate.
@@iulianreineriuli6696 Va respect punctul de vedere. Din punct de vedere statistic, in ultimii 100 de ani urmatoarele tari pot fi considerate inner circle: Brazilia, Argentina, Italia, Germania, Anglia, Franta, Spania. Dupa cite vedeti nici nu am inclus Uruguay (care are 2 titluri mondiale) sau Olanda (care a jucat de trei ori finala Cupei Mondiale si are patru Cupe ale Campionilor cu Ajax). Ambele sunt tari cu fotbal mare. Tari precum Portugalia, Cehoslovacia, Rusia sau Danemarca (care au titluri europene in palmares) nu au reusit, istoric, sa se mentina constant in ceea ce eu numesc Clubul Campionilor. Ele intra si ies dupa cum se perinda generatiile. Sunt familiar cu performanta recenta a croatilor care au ajuns in finala. Acum mult timp si ungurii au avut echipa buna iar sirbii si croatii au fost intotdeauna mai buni ca noi dar nici unii nici altii nu pot aspira la Club.
Dupa parerea mea succesul in fotbal este foarte mult legat de traditie, de organizare si de puterea financiara a unei tari. Cred ca de asemenea ca soccer-ul european este un sport destul de conservator cu o "mobilitate sociala" (ca sa spun asa) limitata. De asemenea conteaza si resursa umana (trebuie sa ai talente), de aia tari precum tarile arabe sau Japonia nu fac nimic in fotbal desi au si bani si organizare (n-au resursa umana). Saracia / coruptia / mentalitatile retrograde / alte probleme locale impiedica anumite tari africane de exemplu sa joace fotbal mare (tarile africane au resursa umana, de exemplu tari precum Camerun sau Egipt au jucatori buni). Lipsa de traditie / lipsa de interes / cultura locala ii impiedica pe americani de exemplu sa aiba soccer mare. Daca pe americani i-ar interesa soccer-ul masculin, in 10-15 ani nu ar mai misca nimeni pe Planeta in acest sport, ar fi exact ca la baschet.
@@adriancorbuleanu8784 Pai tocmai ca ii interseaza si pe americani, mare probabilitate la urmatorul CM sa vina cu surprize si asta nu are legatura cu traditia.
👏
Foarte interesant.
Oare avem vreo șansă să o vedem/auzim ca invitata, la dumneavoastra, pe d-na Dr Monica Ioniță-Scholz?!
Cred că ar fi interesant sa aflam informații din zona cercetării climei și efectele modificării acesteia pe termen mediu lung.
Dle Paraschivescu, când vă luați permis de conducere?
Merci !
.! ... la de ...vedereLacontinuării ; acestei sesiuni a ascultării/auzirii ... @ Să vină, azurie Cer senin!) zi ...
...si, în retragere către Permafrost(spre somn), permi- su-mi-ar fi fost, fără deranj mare. o întrebare:_
-Ce-i mai rentabil: să pîzești? ... de ales între bâte/ excretoare de dioxid ori respiratoare la schimb?
Ce băuși Bre?
6:20 - here we go again 😅 simplificam totul ca sa para ca stim cultura si istorie dar nu ne plac detaliile, pastram atentia la suprafata si politicizam mult aspectele superficiale ale lucrurilor... "DOAR SUNTEM ROMANI" 👌
Salutări! ... calea e lungă, //Drumuș Taberiii. Calea Victoriei; ... ///////////Cotul Negru:/ peste Podul Pescăriei ? //.... ți rezerva repetării ...
Salve... V.I.P. ... popa ion victor ... tutovean... mlădiță/Vlahuță .... ton iță? ...
Pe bune?
Ești bine, nene?
Bio-socioligie e atunci când studiezi un grup de animale ani de zile, nu când mergi prin arealuri si faci constatări despre animale. Oricum mi-e drag acest băiat si voi ca emisiune.
Eu am vazut 3 din cele 4 meciuri a echipei nationale. Pe primul cu Muntenegru nu l-am vazut. Lotul e asa cum e, nu poti sa schimbi mare lucru in afara de recuperarea celor acidentati. Federatia a gersit grav in mai multe feluri dar ce ne-a impactat cel mai mult in cazul acestor meciuri e acea clauza stupida care nu ia permis antrenorului sa construiasca un prim 11(15). Edi Iordanscu a folosit totusi jucatorii ca si cum ar fi fost meciuri amicale. Se pune o problema, ori acea clauza nu exista, sau daca ea exista, alegerea lui de a modifica atat de mult echipa de la meci la meci, dupa un sezon nu foarte aglomerat ca minute in teren pentru multi dintre ei, e nejustificata. Schimbarile mi sau parut neinspirate in ultimul meci. Privind ultimul meci mi se pare ca scorul e prea dur pentru ce sa intamplat in teren. E loc de mult mai bine in multe domenii a fotbalului romanesc dar totusi cred ca aceasta generatie de fotbalisti nu trebuie aruncta la cosul de gunoi a istoriei.
Multa lume se plinge de Federatie si este foarte posibil sa aiba dreptate (sa-l dea afara pe tipul ala Burleanu, sa-l puna pe Hagi sau pe Gica Popescu).
Insa dupa parerea mea suntem in prezent intr-o mare criza de jucatori. Jucatorii de acum isi dau literalmente cu stingul in dreptul. Cind eram in liceu erau echipe de curtea scolii care jucau mai bine ca ei.
Nu am vazut in direct nici un meci din preliminarii si nici nu ma uit mai mult de 5-10 minute pe UA-cam. Daca ma uit, ma enervez.
!!! ...H2O ...?!
.... conform //unor/ standarde : eroarea este mult depărtată de greșeală ... .
....
Zici ca se linge o pisica pe fundal... :(
Se pot tolera multe la un podcast dar sunetul slab nu prea!
Succes!
.... bine că nu era ciuruit, parbrizul ... !?;)
Pe N. Filipescu știu că se plătește deja parcarea 10 lei/ora… sau mă înșel?
Tarsandu, nu Sandu:))
Există o soluție pentru naționala României ca să nu se mai faca de râs. Trebuie DESFINȚATĂ
Sau cel mai bine unita cu America. Eu as trimite chiar miine actele de "unificare" :)
...material de ocnă și canal ... km13?
x1 ... viitoare soție pe sârmă
x8 sora mea cu grohotiș sub tălpi;
000 viața în cercul ei cerc ....
Dupa ce a fost dat afara Cristian Tudor Popescu am luat decizia de a nu ma mai uita la Digi24. Emisiunea ''Cap limpede'' era printre putinele la care ma uitam la acest post TV. Cel putin o buna perioada de timp nu ma voi mai uita la Digi24 in semn de protest. Citisem ca le-a scazut audienta de vreo 3 ori dupa ce nu a mai fost CTP. Oricum sunt si alte surse ok in online cum ar fi: Hotnews, Contributors, Profit.ro, G4media, Spotmedia, EuropaFM, Curs de guvernare, Aleph news, Recorder, RFI, Economica, etc. Problema este ca CTP este unul dintre cei mai buni jurnalisti romani chiar daca nu-s de acord tot timpul cu el, si trebuia cumva sa mai ramana pe TV unde lumea inca se mai uita. Sper totusi ca isi va gasi un post cu valori democratice si sa faca in continuare emisiunea sau la radio dar sa fie cu varianta macar audio, daca nu video si lunga de minim 1 ora. Orice derapaj ar trebui sanctionat de catre fiecare dintre noi. Ce va fi o sa vom vedea, cum a spus Hagi.
Domnule Striblea, de ce nu vedem o critică vehementă din partea dumitale față de legile securicilor? De ce nu aveți o retorică tăioasă față de securici? SRI SIE și aliații?
Sau dumitale, ați loat pozița popa prostu, să fie mălai că libertata este demodată.
Dar dvs de ce nu citiți mai mult, ascultați mai mult, inclusiv acest podcast? Sau poate nu cumoașteți cuvântul “gravissim” cu care chiar începe.
@@Vorbitorincii este tot puțin. De aceea am și început să vă suspectez domnule Sriblea. Și în emisiunile de la radio, când un ascultător este radical la adresa securicilor, dumneavoastră începeți cu tot felul de ocolișuri să îi închideți gura.
Situația este mega critică. Și România este în curs de transformare într-o dictatură. Și nimeni nu are interes să o mai oprească.. Nu mai are rost să ne bazăm pe NATO UE că nu vor permite asta... noi ca natiune trebuie să facem mai mult...
2h +o ... ?
... !!! Sodad ///!!! ///?... soldat?
Inafara de tema CTP bat campii 2 ore despre toate prostiile; ce mananca(brocolli), ce kaka(cacat), ce bere au baut la Bruxelles; really? Cine plm are rabdare sa asculte toate astea?
Sandu jungleurul, pai daca mergea prin deșert ii ziceți Sandu deșertarul sau Sandu Nisiparu, cum mergea mai bine, domnu Paraschivescu?
Mulțumim!
Thanks!
Thanks
Mulțumim!
Thanks!
Thanks
Mulțumim!
Thanks!
Thanks
Mulțumim!
Thanks!
Thanks
Mulțumim!
Thanks!
Mulțumim!
Thanks!