Cătălin, admir ce faceți voi! Jos palaria! Ii trimit lui Tudor un manuscris de roman publicabil curând. Poate are timp sa îl citească. Pot sa ți-l trimit și tie! Am 76 de ani, sunt un om normal la cap, nu sunt decât o visătoare !!!
Buna seara domnilor, Va mulțumesc pentru fiecare ediție pe care o construiți împreună. Sunteți acele exemple de bun simt, înțelepciune și profesionalism pe care multi tineri ar trebui sa le aiba.
Aveti un super comment! S-a gasit Consuela! Nu e minunat dupa atata timp ca o aducere aminte sa se intalneasca cu o fetita ajunsa acum la maturitatea varstei intr-o asa emotie..
36:41 Dacă îmi permiteți fiindcă trăiesc într-o țară cu crocodili : presupun că această expresie a fost introdusă în limba română prin traducerea din latină dar eu cred că inițial a fost vorba despre puii de crocodil pe care mama îi păzește după ce au eclozat. Acești pui de crocodil scâncesc și “plâng” scoțând un sunt ca un plâns de sugar uman, pur și simplu ai impresia că auzi un nou-născut plângând dar, dacă te apropii să vezi nu cumva a abandonat cineva niște bebeluși pe acolo, pe neasteptate se repede la tine mama-crocodil care te sfâșie. Este ca un fel de cursă spre a atrage hrana cât mai aproape de cuibul respectiv. Deci “lacrimile de crocodil” sunt acelea false ale puilor de crocodil care plâng exact ca un sugar: uaaaa-uaaa-uaaaa. Sensul corect al expresiei ar trebui să fie în legătură cu căderea în cursă a cuiva, dar nu are vreo legătură cu capacitatea crocodililor de a plânge cu sau fără lacrimi, ci de capacitatea puilor de crocodil în a mima un plâns de copil care atrage hrana vie spre mama lor. E sinistru dar adevărat…😂 Latinii au introdus expresia dar ulterior se pare că sensul a degenerat in mitul ca un crocodil ar plânge când mănâncă - ceea ce nu se prea potrivește cu realitatea.
O emisiune deosebită ,in timpuri ,,deosebite”.O gura de aer proaspăt !Succes in continuare ! Poate eu simt ca sunt timpuri ,,deosebite”.Poate sunt doar normale pentru altii ,mai tineri …Nu știu…
Ca de fiecare dată, o adevărată bucurie întâlnirea cu voi și cu invitații voștri. Repetiție pentru o lume mai bună este un spectacol de excepție, mult mai bun în comparație cu Tatăl.
Bună seara! Mă numesc Consuela și mărturisesc faptul că sunt mai mult decât surprinsă că acele tutoriale au rămas în amintirea cuiva, cu excepția mea și, presupun, a colegului meu de atunci, Valentin. Vă mulțumesc pentru această amintire deosebită și vă doresc multe emisiuni interesante și frumoase și de acum încolo!
Ce ne lipsește legat de Năstase: filme cu meciurile lui. Pe UA-cam sunt câteva, dar puține. Am văzut la TV odată secvențe din turneele lui din Statele Unite din anii 72-73. Era ceva fabulos; juca în meciuri oficiale ca și cum ar fi fost meciuri demonstrative. Năstase ar fi câștigat mai multe turnee de Mare Slem dacă nu juca și la dublu și dublu mixt în același turneu (avanse pe toate cele trei direcții). În Turneul Campionilor Masters de final de an, unde erau numai meciuri de simplu, are un procentaj de 88% victorii. Ca fapt divers, Stan Smith, cel care l-a învins pe Năstase în '72 la Cupa Davis, a fost în acel an numărul 1 în lume.
foarte interesant, ca de obicei. ar fi util sa adaugati. capitolele din nou. se intampla sa vrea sa urmaresc partea cu invitatul dupa restul podcastului si trebuie sa dibui unde incepe fiecare segment :))
Buna dimineata, ziua sau seara, stimati domni! (în funcție de când se citeste comentariul, dacă apare pe radarul vreunuia din voi) V-am urmărit toate podcasturile și pot spune deschis că sunteți „fanii” mei nr. 1. Însă după podcastul cu nr. 68, după unele afirmații legate de preferințele domnului Paraschivescu (în special, cu referire la Picasso, dansuri și unele mâncăruri), mai că îmi vine să îl cer în căsătorie (nu știu dacă o să fie de acord și soția mea). Îmi vine să cânt aia cu „simțim la fel, mâncăm la fel (...)”. Vă mulțumim pentru ce faceți și spor la și mai multă treabă dintr-asta bună, bună!
Și tatăl meu are origini din fosta Basarabie actuala Republica Moldova pe bunicul meu patern îl chema Anatol și mama lui era basarabeanca.Tatăl meu are un var Victor Volicovski tot cu origini basarabene.
Nastase a jucat cu Marty Riessen (care ajunge curand profesionist) in Egipt. Nu ar fi putut juca atunci cu Rod Laver, pentru ca, inainte de 1966, amatorii si profesionistii aveau turnee separate (posibila exceptie, Cupa Davis).
Buna. O sugestie dacă îmi permiteți. Va rog sa nu mai bateți in masa când gesticulați. Se aude foarte supărător. Mai ales ediția aceasta s-a bătut foarte mult. Va mulțumesc.
Era groaznic la Sibiu si in timpul lui Nicu. Gaseam chestii gen prajituri cu frisca sau banane in alte judete, nu aici. Aici erau clasicele magazine cu cipsuri de creveti si borcane de masline (ceea ce nu-i rau , dar nu cat timp asta e tot ce gasesti, in afara de lucrurile foarte de baza - nu ca painea nu ar fi fost tot pe cartela). Ce a facut bine Nicu a fost ca a optit demolarea cladirilor din centrul Sibiului, inceputa dinspre gara de olteanca secretara de partid precedenta. Si ca a sustinut Inter Sibiu. Bineinteles, in Marginime lumea o ducea peste medie, ca nu fusese niciodata colectivizare. Dar in restul judetului...
de ce mi-ati sters comentariul?.. nu am jignit ... am pus o intrebare .. si un link ca si sursa .... ? o sa mai repet in comentariul urmator ....nu raspundeti la intrebari despre radu tibulca?
Felicitari. Nasty,nici nu stii cat esti de pretuit alatari de Hagi,te-am pomenit si in Turcia am avut de castigat. Da-mi voie Nasty,sa iti leg sireturile sa sa imi mai spui cum le abordai pe doamne. Si Nea Rica portarul este Grande ,dar el nu locuieste sub Podul Grande😂
...A propo de filmul LIBERTATEA....acest episod e foarte cunoscut in Sibiu...personal in cursul lunii februarie 1990 am fost acolo,inca se vedeau urmele acolo la bazin, la caminul de garnizoana(era efectiv aproape demolate portiuni ale imibilului...au tras cu tancul in cladiri , cu mitraliere de pe TAB.....care erau ale ..armate)i.Teroristii au tras???..Nici vorba, armata a distrus totul....Nu ca as tzine cu secu...dar armata este total vinovata la ceea ce s-a intamplat acolo,la Sibiu.Pacat ca nu ne asumam faptele....realul este acum numai in film,vizionat in mediu caldutz...dar nu ne ,,pricepem,, sa ne si asumam faptele reale.Poate , candva vor fi in cartzile de istorie.
Există o regulă de aur :când lucrurile funcționează, lasă -le așa!Nu trebuia să schimbe echipa de antrenament și asistență sportivă,Halep nu trebuia să meargă cu Mouratoglou.Ai fost numărul unu mondial,ai câștigat și turnee de grandslam,ai făcut bani frumoși,e bine ,de ce te pui să schimbi tot???! Păcat....
Ma tot provocați cu ceea ce ați mâncat în diverse locuri și mi-am deschis o lista cu licuri și feluri de mâncare. Va recomand și eu un desert pe care nu l-am mai întâlnit în niciun restaurant sau cofetărie, parfé de alviță(sau halviță?). Îl puteți găsi în Ploiești la restaurantele Da Vinci.
Salut baieti. Stiu ca este dezamagitor insa in problema Halep nu exista nici un dubiu. Jucatoarea a fost gasita vinovata de un tribunal international pt. ca a avut substante interzise in sistem. Probele au fost concludente si legea e clara: in astfel de cazuri, fie ca ai stiut ca ai ingerat sau nu, esti vinovat. Punct. Nu mai e nevoie de alte dezvinovatiri sau comentarii.
Bunica tatălui meu și cu tatăl tatăl tatălui meu (bunicul meu patern) s-au stabilit la Iași intr-o casa din centru aproape de Piață Unirii și de Cinematograful Victoria după Al II-lea Război Mondial când Basarabia ne-a fost luata cu japca de ruși.
Problema e dacă e fost socialism, că nu prea a fost, a fost capitalism cu capital de stat, că dacă era socialisc nu era exploatarea omului de către om, se cam confunda socialismul cu bolsevismul
Există o mare ipocrizie sau, după caz, necunoaștere, legată de susținătoarele de efort ilegale din sport. Practic, nu se pot obține,în mod natural, timpii, vitezele etc. din recordurile actuale. Nici longevitatea nemaivăzută a unor sportivi nu poate fi prea naturală (anumiți hormoni produși de organism scad dramatic după vârsta de 30-35 de ani). Ce înseamnă, în foarte multe cazuri, "sportiv cinstit"? Nu este prins. Acest lucru înseamnă totuși ceva, pentru că impune o limitare majoră în cantitatea de dopaj. În activitățile atletice în care nu există acest control (culturism, wrestling), avem mult mai multe decese premature. Cine este prins inseamna ori ca nu a calculat bine, ori a riscat, incercand sa aibe un avantaj suplimentar fata de ceilalti sportivi. Acum câțiva ani, Federer spunea că în tenis se fac prea puține controale de sânge pe an. Substanța depistată la Simona nu este una care să poată oferi succes în carieră: este ușor de depistat (inclusiv în cadrul controalelor de urină, care sunt mai frecvente) și nu este admisă nici măcar într-o cantitate infima. Pentru dopaj susținut și "sigur", există cu totul alte metode și substanțe. Mai exista si dopajul "cu reteta", pe care l-am vazut si in ciclism si in tenis si care ofera, din pacate, un cadru legal pentru un avantaj nu prea cinstit.
Bună seara, mulțumim că ne urmăriți
Cătălin, admir ce faceți voi! Jos palaria! Ii trimit lui Tudor un manuscris de roman publicabil curând. Poate are timp sa îl citească. Pot sa ți-l trimit și tie! Am 76 de ani, sunt un om normal la cap, nu sunt decât o visătoare !!!
Buna seara domnilor,
Va mulțumesc pentru fiecare ediție pe care o construiți împreună.
Sunteți acele exemple de bun simt, înțelepciune și profesionalism pe care multi tineri ar trebui sa le aiba.
Aveti un super comment! S-a gasit Consuela! Nu e minunat dupa atata timp ca o aducere aminte sa se intalneasca cu o fetita ajunsa acum la maturitatea varstei intr-o asa emotie..
Sunt bucuros că pot să urmăresc emisiunile voastre. În bezna asta din piață...
36:41 Dacă îmi permiteți fiindcă trăiesc într-o țară cu crocodili : presupun că această expresie a fost introdusă în limba română prin traducerea din latină dar eu cred că inițial a fost vorba despre puii de crocodil pe care mama îi păzește după ce au eclozat.
Acești pui de crocodil scâncesc și “plâng” scoțând un sunt ca un plâns de sugar uman, pur și simplu ai impresia că auzi un nou-născut plângând dar, dacă te apropii să vezi nu cumva a abandonat cineva niște bebeluși pe acolo, pe neasteptate se repede la tine mama-crocodil care te sfâșie.
Este ca un fel de cursă spre a atrage hrana cât mai aproape de cuibul respectiv.
Deci “lacrimile de crocodil” sunt acelea false ale puilor de crocodil care plâng exact ca un sugar: uaaaa-uaaa-uaaaa.
Sensul corect al expresiei ar trebui să fie în legătură cu căderea în cursă a cuiva, dar nu are vreo legătură cu capacitatea crocodililor de a plânge cu sau fără lacrimi, ci de capacitatea puilor de crocodil în a mima un plâns de copil care atrage hrana vie spre mama lor.
E sinistru dar adevărat…😂
Latinii au introdus expresia dar ulterior se pare că sensul a degenerat in mitul ca un crocodil ar plânge când mănâncă - ceea ce nu se prea potrivește cu realitatea.
O emisiune deosebită ,in timpuri ,,deosebite”.O gura de aer proaspăt !Succes in continuare !
Poate eu simt ca sunt timpuri ,,deosebite”.Poate sunt doar normale pentru altii ,mai tineri …Nu știu…
Bucuros că v-am descoperit!Deja le-am transmis prietenilor.Multumesc!
Mulțumim că existați.
Va urmaresc cu interes.Felicitari ! Radu Paraschivescu este un George Pruteanu al zilelor noastre.
Ca de fiecare dată, o adevărată bucurie întâlnirea cu voi și cu invitații voștri. Repetiție pentru o lume mai bună este un spectacol de excepție, mult mai bun în comparație cu Tatăl.
Mulțumesc!
Sunteți buni.
Urmăresc cu drag tot ce faceți.
Profund respect pentru amândoi ❤
Super podcast!
Calin Nemes ,o mare dragoste intelectuala /platonica a generatiei mele !
Bună seara, mulțumim mult ❤
Felicitări pt emisiune! ❤
❤ Ce placut e cu dvs .Raiul ❤Multumesc ❤
Booon. Dupa intalnirea de la Galati, m-ati "convins" sa join. Treaba buna care merita sustinuta. Bravo domnilor.
Salutări domnilor!
Buna seara ! Va ascult cu multa placere din Danemarca ! Va asteptam la cu mare drag sa veniti aici ! Daca veniti aduc ciocolata !!❤️
Super podcast! Poate reușiți să-l aduceți și pe Cristian Mungiu.
Bună seara! Mă numesc Consuela și mărturisesc faptul că sunt mai mult decât surprinsă că acele tutoriale au rămas în amintirea cuiva, cu excepția mea și, presupun, a colegului meu de atunci, Valentin. Vă mulțumesc pentru această amintire deosebită și vă doresc multe emisiuni interesante și frumoase și de acum încolo!
Foarte tare! Felicitari, Consuela ❤
@@jonjon4260 Vă mulțumesc! 🤗
@@jonjon4260 💕
Mulțumim că ne intrați în case!❤
excelent
Mama domnului regizor Cristian Mungiu a fost doamna profesoara de limba română a mamei mele la un liceu din Tatarasi (cartier din municipiul Iași)
Ce ne lipsește legat de Năstase: filme cu meciurile lui. Pe UA-cam sunt câteva, dar puține. Am văzut la TV odată secvențe din turneele lui din Statele Unite din anii 72-73. Era ceva fabulos; juca în meciuri oficiale ca și cum ar fi fost meciuri demonstrative. Năstase ar fi câștigat mai multe turnee de Mare Slem dacă nu juca și la dublu și dublu mixt în același turneu (avanse pe toate cele trei direcții). În Turneul Campionilor Masters de final de an, unde erau numai meciuri de simplu, are un procentaj de 88% victorii. Ca fapt divers, Stan Smith, cel care l-a învins pe Năstase în '72 la Cupa Davis, a fost în acel an numărul 1 în lume.
foarte interesant, ca de obicei. ar fi util sa adaugati. capitolele din nou. se intampla sa vrea sa urmaresc partea cu invitatul dupa restul podcastului si trebuie sa dibui unde incepe fiecare segment :))
Buna dimineata, ziua sau seara, stimati domni! (în funcție de când se citeste comentariul, dacă apare pe radarul vreunuia din voi)
V-am urmărit toate podcasturile și pot spune deschis că sunteți „fanii” mei nr. 1. Însă după podcastul cu nr. 68, după unele afirmații legate de preferințele domnului Paraschivescu (în special, cu referire la Picasso, dansuri și unele mâncăruri), mai că îmi vine să îl cer în căsătorie (nu știu dacă o să fie de acord și soția mea). Îmi vine să cânt aia cu „simțim la fel, mâncăm la fel (...)”.
Vă mulțumim pentru ce faceți și spor la și mai multă treabă dintr-asta bună, bună!
Ca de obicei, un timp de calitate petrecut in compania dvs.
👏💓
Și tatăl meu are origini din fosta Basarabie actuala Republica Moldova pe bunicul meu patern îl chema Anatol și mama lui era basarabeanca.Tatăl meu are un var Victor Volicovski tot cu origini basarabene.
Poate reusiti sa l aduceti si pe Dragos Patraru, a lansat recent o carte. Cred ca aveti ce discuta.
1:50:28 oare Ilie Năstase a fost pentru tenis ce e Jordan pentru baschet?
In timpul comunismului,tatăl meu se ducea la București să cumpere pîine pe care o păstrăm învelită în ziar, noi trăind la țară.
Nastase a jucat cu Marty Riessen (care ajunge curand profesionist) in Egipt. Nu ar fi putut juca atunci cu Rod Laver, pentru ca, inainte de 1966, amatorii si profesionistii aveau turnee separate (posibila exceptie, Cupa Davis).
Buna seara
Structurați si voi emisiunea.
Eu de exemplu vreau sa trec peste partea cu fotbal.
Păi e structurată - scrie sus în descriere cînd începe și cînd se termină partea cu fotbal...
Buna. O sugestie dacă îmi permiteți. Va rog sa nu mai bateți in masa când gesticulați. Se aude foarte supărător. Mai ales ediția aceasta s-a bătut foarte mult. Va mulțumesc.
De abia astept filmul cu Nastase, dar cum ar fi sa-l invitati la podcast?!
Era groaznic la Sibiu si in timpul lui Nicu. Gaseam chestii gen prajituri cu frisca sau banane in alte judete, nu aici. Aici erau clasicele magazine cu cipsuri de creveti si borcane de masline (ceea ce nu-i rau , dar nu cat timp asta e tot ce gasesti, in afara de lucrurile foarte de baza - nu ca painea nu ar fi fost tot pe cartela). Ce a facut bine Nicu a fost ca a optit demolarea cladirilor din centrul Sibiului, inceputa dinspre gara de olteanca secretara de partid precedenta. Si ca a sustinut Inter Sibiu. Bineinteles, in Marginime lumea o ducea peste medie, ca nu fusese niciodata colectivizare. Dar in restul judetului...
O data la cât timp lansati un nou ,,episod” din acest podcast ?
de ce mi-ati sters comentariul?.. nu am jignit ... am pus o intrebare .. si un link ca si sursa .... ? o sa mai repet in comentariul urmator ....nu raspundeti la intrebari despre radu tibulca?
Felicitari.
Nasty,nici nu stii cat esti de pretuit alatari de Hagi,te-am pomenit si in Turcia am avut de castigat.
Da-mi voie Nasty,sa iti leg sireturile sa sa imi mai spui cum le abordai pe doamne.
Si Nea Rica portarul este Grande ,dar el nu locuieste sub Podul Grande😂
...A propo de filmul LIBERTATEA....acest episod e foarte cunoscut in Sibiu...personal in cursul lunii februarie 1990 am fost acolo,inca se vedeau urmele acolo la bazin, la caminul de garnizoana(era efectiv aproape demolate portiuni ale imibilului...au tras cu tancul in cladiri , cu mitraliere de pe TAB.....care erau ale ..armate)i.Teroristii au tras???..Nici vorba, armata a distrus totul....Nu ca as tzine cu secu...dar armata este total vinovata la ceea ce s-a intamplat acolo,la Sibiu.Pacat ca nu ne asumam faptele....realul este acum numai in film,vizionat in mediu caldutz...dar nu ne ,,pricepem,, sa ne si asumam faptele reale.Poate , candva vor fi in cartzile de istorie.
Pentru prefata cartii lui Stejarel Olaru il propun pe Serghei Mizil.
👍
Există o regulă de aur :când lucrurile funcționează, lasă -le așa!Nu trebuia să schimbe echipa de antrenament și asistență sportivă,Halep nu trebuia să meargă cu Mouratoglou.Ai fost numărul unu mondial,ai câștigat și turnee de grandslam,ai făcut bani frumoși,e bine ,de ce te pui să schimbi tot???! Păcat....
Ma tot provocați cu ceea ce ați mâncat în diverse locuri și mi-am deschis o lista cu licuri și feluri de mâncare.
Va recomand și eu un desert pe care nu l-am mai întâlnit în niciun restaurant sau cofetărie, parfé de alviță(sau halviță?). Îl puteți găsi în Ploiești la restaurantele Da Vinci.
Salut baieti. Stiu ca este dezamagitor insa in problema Halep nu exista nici un dubiu. Jucatoarea a fost gasita vinovata de un tribunal international pt. ca a avut substante interzise in sistem. Probele au fost concludente si legea e clara: in astfel de cazuri, fie ca ai stiut ca ai ingerat sau nu, esti vinovat. Punct.
Nu mai e nevoie de alte dezvinovatiri sau comentarii.
Bunica tatălui meu și cu tatăl tatăl tatălui meu (bunicul meu patern) s-au stabilit la Iași intr-o casa din centru aproape de Piață Unirii și de Cinematograful Victoria după Al II-lea Război Mondial când Basarabia ne-a fost luata cu japca de ruși.
Problema e dacă e fost socialism, că nu prea a fost, a fost capitalism cu capital de stat, că dacă era socialisc nu era exploatarea omului de către om, se cam confunda socialismul cu bolsevismul
Există o mare ipocrizie sau, după caz, necunoaștere, legată de susținătoarele de efort ilegale din sport. Practic, nu se pot obține,în mod natural, timpii, vitezele etc. din recordurile actuale. Nici longevitatea nemaivăzută a unor sportivi nu poate fi prea naturală (anumiți hormoni produși de organism scad dramatic după vârsta de 30-35 de ani). Ce înseamnă, în foarte multe cazuri, "sportiv cinstit"? Nu este prins. Acest lucru înseamnă totuși ceva, pentru că impune o limitare majoră în cantitatea de dopaj. În activitățile atletice în care nu există acest control (culturism, wrestling), avem mult mai multe decese premature. Cine este prins inseamna ori ca nu a calculat bine, ori a riscat, incercand sa aibe un avantaj suplimentar fata de ceilalti sportivi.
Acum câțiva ani, Federer spunea că în tenis se fac prea puține controale de sânge pe an. Substanța depistată la Simona nu este una care să poată oferi succes în carieră: este ușor de depistat (inclusiv în cadrul controalelor de urină, care sunt mai frecvente) și nu este admisă nici măcar într-o cantitate infima. Pentru dopaj susținut și "sigur", există cu totul alte metode și substanțe.
Mai exista si dopajul "cu reteta", pe care l-am vazut si in ciclism si in tenis si care ofera, din pacate, un cadru legal pentru un avantaj nu prea cinstit.
"Mega-antrenat" :) Unul din avantajele dopingului este ca te poti antrena mai mult si mai intens.
Biscuiții de armată se numesc pesmeți militari, rolul lor e sa să fie foarte deshidratați, e ca cubul knor, are nevoie de multă apă 😂
Domnul Paraschivescu, nu iartă un podcast ca invitat. L-am văzut la Tibulca, maine-poimine ll vedem la Damian Lautarul-spiritual și la Rifai.
ce de! comment, /niștii/ mentă?
de un ce ai?
cântar!
Ceci n'est pas une pipe
C'est la representation d'une pipe.