Μια Κυριακή - Γιώργος Νταλάρας (Ηρώδειο 25/6/2018)
Вставка
- Опубліковано 9 лют 2025
- Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.ogdoo.gr/ep...
«Μια Κυριακή»
(Γιάννης Σπανός - Λευτέρης Παπαδόπουλος)
Τραγουδά ο Γιώργος Νταλάρας. Από τη συναυλία αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 25 Ιουνίου 2018, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.
Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Λευκή Κολοβού (βιολοντσέλο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρες, φωνητικά), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (ντραμς), Θανάσης Σοφράς (κοντραμπάσο), Μάνος Γρυσμπολάκης (ακορντεόν, φωνητικά), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι), Μαρίνος Τρανουδάκης (κρουστά), Γιώργος Μάτσικας και Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι). Τον ήχο φρόντισαν ο Αντώνης Ζαχόπουλος και ο Βαγγέλης Κουλούρης και τους φωτισμούς ο Γιάννης Μανιατάκος.
Νταλάρας κορηφεος Έλληνας ερμηνευτής στα πάντα νάνε πάντα δυνατός αθάνατος να τον ακούμε δεν προκετε να βγει άλλος με τέτοιο χάρισμα γιοργα μου ατελιοτε
πέστε μου έναν καλητεχνη Έλληνα που τον ξέρει όλος ο πλανήτης να ερμηνεύω τα πάντα πος είπατε. κανένας
Νταλαρας for ever,,
Υπέροχη εκτέλεση
Το έσκισε το τραγούδι εκπληκτικός.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Πρώτη (και ανυπέρβλητη) εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Ο Θεός!
Kostas K. kostvil Etsi opos to les file!!
Φίλε μου δεν κάνω καμία σύγκριση, άλλωστε θα ήταν κουτό να συγκρίνει κανείς ηχογράφηση στούντιο με ζωντανή ηχογράφηση. Απλώς λέω πως καλό είναι, στις αναρτήσεις τραγουδιών εδώ μέσα να αναφέρεται και η πρώτη εκτέλεση (Που δεν είναι πάντα η καλύτερη. Ο ίδιος ο τεράστιος Μπιθικώτσης έχει πει πολλά τραγούδια σε δεύτερες εκτελέσεις, τα απογείωσε και έτσι έμειναν)
Πάντως η συγκεκριμένη ερμηνεία του Γρηγόρη σε αυτό το μεγάλο τραγούδι είναι μνημειώδης και τέλεια, όπως τόσες και τόσες άλλες σε μεγάλα τραγούδια που τα ανέβασε με τη φωνή του, και κυρίως την ερμηνεία του, ένα σκαλί πιό πάνω και τα έκανε μνημεία τέχνης.
Όσο γιά τον Νταλάρα, είναι τεράστιος τραγουδιστής, συνεχιστής του Μπιθικώτση (Μαζί με Μητροπάνο και Μητσιά) και ξέρω τη λατρεία και τον σεβασμό που έχει στον δάσκαλό του (Όπως λέει ο ίδιος) τον Μπιθικώτση... :)
(Δεν είμαι μία από τις 3 αρνητικές ψήφους) :)
Επίσης διαφωνώ με το ότι αυτό το μεγάλο, διαχρονικό και πασίγνωστο τραγούδι μπορεί να περιλαμβάνεται σε κατηγορία ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ διαμάντια.
Την τέχνη δεν πρέπει ποτέ να την ποδοσφαιροποιούμε...