Hasıl Matik Gerçeği. Hayvancılığın kurtuluşu mu?

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 3 жов 2024

КОМЕНТАРІ • 115

  •  3 роки тому +1

    Çok doğru. İyi örnek verdin. Ben hep denerim. Sonra video çekerim. Adam saksıda domates ekiyor, bana gelip yorum yapıyorlar "ama o yaptı oldu. Oldu ama kaç adet domates oldu koca yaz boyunca :)))))

  • @omercaginavci
    @omercaginavci 4 роки тому +18

    Sabah akşam 2 saat merada gezdirmen hasıldan daha faydalı değil.
    Günde 100 kg arpa yıkamak sermek 30 dakika zoruna gidiyor ama 2 saat merada yaymak zoruna gitmiyor👏
    O bilimsel izlediğin videonun hasıl videosunda enerjininde hesabı mevcut analizi okursan
    Kimyasala gerek yok mekanik savunma diye bir sistem var artı mide ph 2.5 asit kara sinek lavrasını parçalar
    Evet yapmadan internetten araştırarak bencede yorum yapmaman lazım

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      Hayvan merada gezip kendini doyurması varken neden ona hizmet edeyim ki? Hergun 100kg arpayı neden sırtımda taşıyayım ki ? Günde 5 kez onu sulamak kışın ısıtmak yazın soğutmak. Sineği kurdu ayrı dert. Ha bide hayvana ben yüzde doksanı su olan hasılı vereyim.

    • @omercaginavci
      @omercaginavci 4 роки тому +19

      @@sehirlicoban
      1 merası olmayan ne yapsın
      2 merada da dolaştırma o da yüzde 90 su
      3 sinek kurt düzgün yaparsan olmaz
      4 merada kene pire var diye meraya da çıkarma
      5 soğutma konusuna gelince zaten arpa kış bitkisi 16 dereceyi bul yetişir kışin ahırın içi 16 derece
      Çok boş bahaneler bunlar
      Bana deki ben yapmam de tamam onsenin bileceğin ama kötülüyerek yapma dediğin zaman bu cevabı alırsın

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      Videoyu tekrar izlemenizi tavsiye ederim.
      Slaj yerine radyonda kullanılabilir. Slaj varken de hasilla uğraşmam.

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      Meydan sizin buyrun yapın.

    • @videolukvideoluk3210
      @videolukvideoluk3210 3 роки тому +5

      Arkadaşım 1. Si ben kendi yetiştirdiğim arpadan yapıyorum ... 1 sene beklemesine gerek yok ... 2 . Si sicaklik.15 - 16 derecede guzel oluyor ... 3. Yikamiyorum direk 1 gece suda bekletip suzdukten sonra cimlendiriyorum ... 4. merada hayvan kokunu yiyemiyor burda hasilin kokunde protein var ... YANLIŞ konusuyosunn

  • @sebatsebatkar5390
    @sebatsebatkar5390 3 роки тому +11

    Benim kıymetli kardeşim, evvela ağzına sağlık. Belli ki kafa yormuşsun bu meseleye ve çok samimi bir üslupla fikrini paylaşıyorsun. Lakin katılmadığım hususlar var.
    Evvela hasıl salt bir ana yiyecek olarak değil, zaten kuru ota takviye olarak düşünülmelidir. Bu yüzden bir koyuna 7 kilo hasıl verilmez zaten. Ama günlük otuna yüzde 40 oranında ilave yaparsanız hem kuru madde almış olur hem de yediği besinin protein değeri yükselmiş olur ki bu da yem maliyetlerini minimize eder.
    Hasılı laboratuvarda ölçüp arpa ile kıyaslayan bir arkadaş 1 kilo hasıldaki protein oranıyla 1kilo arpadaki protein oranını karşılaştırıp hata yapmış. Çünkü 1 kilo hasıl 125 gram arpadan elde ediliyor. o yüzden 125 gram arpadaki protein oranıyla değerlendirilmeli. Buna göre, 125 gram arpada 12,5 gram protein varken 1 kilo hasılda 18 gram protein var. Bu da demektir ki hasıl oluşurken gün ışığı ve fotosentez sayesinde protein değeri yükselmektedir. Ama asıl önemli olan husus şudur. Siz 1 kilo arpayı yem olarak verdiğinizde hayvan bu kuru yemin maksimum yüzde 60-70 kadarını sindirebiliyor ve geri kalan kuru yem sindirilemeden dışkı oluyor. Oysa hasılın sindirimi çok kolay olduğu için yüzde 98'i sindiriliyor. Ayrıca enerjinin-proteinin asıl biriktiği yer kökteki tohum kısmıdır. Siz meradaki otu köküyle yediremezsiniz. Ama hayvan hasıl yerken asıl faydalı kısmı tutan kökü de yiyor.
    Gelelim üretim kısmına. Dediğiniz gibi 150 hayvan için 100 kilo arpa günlük yıkayıp sermeniz gerekecek olsa bile (ki bu çok yüksek bir oran sadece hasıl verdiğinizi varsayarak söylüyorum) iyi iki varil içine basit bir karıştırma ve süzme mekanizması kursanız eminim günlük yıkama karıştırma olayı yarım saatinizi almaz. Ayrıca günde 5 defa sulama işi için de bir defaya mahsus masraf edip otomatik, zaman ayarlı serptirme sistemi kurarsanız günde 5 defa sulamak için gitmenize gerek kalmaz. Zaten vakti gelince bahçe fıskiyesi gibi kendisi sular. Siz sadece günde bir defa sabah vakti arpayı varile döküp yıkama serme ve bir de olmuş hasılı toplayıp hayvana verme ile uğraşırsınız.
    Batıda hasıl için devasa tesisler kuruluyor. Karlı bir yönü olmasa çiftlikler için o denli büyük, modern hasıl tesisleri kurulacağını zannetmiyorum. Bendeki izlenim bunlar. Yine de sizin gibi kıymetli emektarların tecrübesine saygı duyup yanılma ihtimalimi de yok saymıyorum. Sağlıcakla kalın.

    • @piyanistomer
      @piyanistomer Рік тому

      Madde yoktan varolmaz, arpa tanesi içindeki, aminoasitler çimlenme döneminde fotosentez ile zaten belli bir kısmı yakılır, benim asıl sorum şu hasılda tek takviye su arpada atıyorum protein oranı 20 çimlenme sonrasi ektra besin nereden geliyor?

  • @gunaytv6846
    @gunaytv6846 4 роки тому +4

    Güzel anlatmış sın Bende 2 kuzuyla başlangıç yaptım çocuklarla koyun kuzu işini öğrenmeye çalışıyoruz.

  • @alibirkanbayram7565
    @alibirkanbayram7565 4 роки тому +5

    Hocam biz bunun tam otomatik ve yarı otomatik sistemlerini yapıyoruz bilimsel verileri de elimizde yanlış anlamayın ama karşılaştırmalarınız çok yanlış ve bunun üzerine birden çok makale var ve insanlar hep 1kg arpayı 1kg hasıl ile karşılaştırıyor aslında oradaki rakamlar 125gr arpayı 1kg hasıl ile karşılaştırma olacak.
    Ürün su alarak çimlenir ve sonrasında yeşil aksam ile birlikte fotosentez yapar fotosentez zaten bir enerji üretim şeklidir ki sizin tabiriniz ile düz mantık varılan sonuç bu ki veriler olarak %20 civarında bir enerji artışı sağlamış olduğumuz yazıyor. Ürünleriniz süt yemi olduğunda şunu bilim hayvan tamamını sindiremeyecek hazmedemeyecek ve hayvan metabolik olarak aç olacak. Hasıl yem %98 oranında hazmedilebilir! Ürünü sadece tek başına kullanın demiyoruz büyük baş ve küçük baş hayvanlarda bu da sadece bu yeme odaklanmanız doğru olmaz. Protein olarak hayvanın ihtiyacını tam olarak karşılıyor bunun fazlasını verdiğini söyleyen yok hazmedilebilir olduğu için sadece daha verimli bir şekilde bu yemi kullanılıyor. Sorunlarınızın hepsini çözdüğümü düşünüyorum lütfen araştırmalarınızı doğru bir kanaldan yapın ve insanların bu yemi kullanmasını engellemeyin bu yem bizim çiftçilerimizin kurtuluşu bunu bir makine üreticisi olarak söylemiyorum bu sistemi isterseniz evde bile üretebiliyorsunuz zorunlu değilsiniz makine ile üretmeye ben bunu ülkem için söylüyorum. Arpa tek başına verildiğinde hayvana hastalık yapacağını bilin biz burada bilimsel veriler ile konuşuyoruz çünkü hayvan bunu midesinde su ile karşılaşırsa ki astli bir ortam olsada orada tam bir sindirim olmaz onun için o arpa istet istemez çimlenmeye çalışıyor ve bu da o suyun ph değerini 5 değerlerine çekiyor sürekli asitli bir mide sizce ne olur bir düşünün araştırın isterim hatta verilmesinin zararları diyip araştırmasını yapmanızı isterim. İnşallah net bir şekilde anlatmışımdır insanlık için umarım faydalı olmuşumdur yanlış bilgileri düzeltelim sizin bu konuda isteyerek bir şey yaptığınızı düşünmüyorum ama lütfen diyorum bu yorumu beğenin ve daha fazla insan görsün hatta bir video yayınlayıp bu videoyu düzeltmenizi istiyorum hayvanlarınız var ise size hatta bu üründen kuralım inceleyin. Ali Birkan Bayram 05446161453 cep telefonu numaram saygılar ✋

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      Yanı sonuç olarak radyondaki slaj yerine kullanılabilir ki bunuda video da söyledim. Ve hala çiftçiler için bir kurtuluş olarak görmüyorum. Teşekküler

    • @alibirkanbayram7565
      @alibirkanbayram7565 4 роки тому +1

      @@sehirlicoban bir şey diyemeyeceğim bir çiftliği yem giderlerini %80 e kadar kısmak bir kurtuluş değilse nedir peki? Slaj yerine kullanmaktan bahsetmiyoruz biz kaba yem ortadan kalkıyor (kullananlar için), normal bir şekilde rasyon yapanlar için ise bir sürü karışım yerine belli bir karışım yapıyoruz ki bu da hayvana yaptığınız karışım kadar hatta daha fazla olanak sağlıyor maalesef ki insanlar bu yemi slaj ile kaba yem ile karıştırıyor ama bunun neredeyse her şeyin yerini tutacak bir yem olduğunu görene kadar aynı fikirde sabit kalıyor çünkü eskiden beri gelen bir gelenek var ve yemciler kendi kazancından vazgeçmiyor cebini düşünüyor maalesef ki ama neyse cevap verdiğiniz için teşekkür ederim herhangi bir şekilde denemek isterseniz numaramı zaten bırakmıştım maliyetine gelip kuralım sorun değil bir sözü geçen insanı kazanmak güzel olur bizim ailemize saygılar sunarım sağlıcakla kalın ✋

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому +1

      Ben denedim yaptım. Bakin bir örnek vereyim. Su an kurban besisinde hayvanlar özel ekili reglas arazimiz var. Özel ekili meramiz var. (Videolarda bakabilirsiniz) yinede kapalı bakıp kuru besliyoruz. Cunki yeşil hayvanın içini boşaltır.

    • @alibirkanbayram7565
      @alibirkanbayram7565 4 роки тому +1

      @@sehirlicoban Yeşil hayvanın içini mi boşaltır bu nasıl bir mantık hocam. Biz sadece hasıl verin demiyoruz beyaz samanla kepekle de destekleyeceksiniz. Yemi çok mu yanlış anladınız bilmiyorum hayvanlar adı üstünde otçuldur adı üstünde ot yer sıkıştırılmış gıda değil. Meranın da mantığı budur reglasın da mantığı budur hasılında mantığı budur (diğerlerinden kısmen farklı işin içine kökte giriyor). Ben size hayvan patlayana kadar yonca yedirin ya da patlayana kadar yeşillik yedirin demiyorum her şeyin bir ölçüsü vardır ona göre verirsiniz ama içini boşaltır çok yanlış bir kelime. Bu yemin bilimsel makaleleri mevcut siz bilime ters mi düşüyorsunuz onu anlamadım nasıl bir mantık bu hiç anlamadım kolay gelsin neyse ben burada detaylıca anlattım isteyene de tekrar tekrar anlatırız insanlarımızın faydasını gözetiyorum ve bilimsel değerleri söylüyorum size ki her tohumun da aynı olmadığını bildiğimiz için "e kadar" ile ifade etmekteyiz.

    • @alibirkanbayram7565
      @alibirkanbayram7565 4 роки тому +1

      @@sehirlicoban Bir de hocam siz hayvanı şişirmeye çalışıyorsunuz sağlıklı beslensin düşünceniz yok ki bunu neden normal değilmiş gibi anlatıyorsunuz onu hiç anlamadım. Hayvanın midesi genişletilmeye çalışılmıyor mu? Hayvanın yağlanması sağlanmıyor mu? Ben bunları anlamadım cidden.

  • @t.d.m7251
    @t.d.m7251 8 місяців тому

    Kuru arpanın yüzde kaçını proteine çevirebiliyor hayvan yarısını bile değil kalan yarısı dışkıya gidiyor çimlenmiş arkada durum tam tersi yüzde 95 ini kullanabiliyor hayvan bu hem kanatlılar için geçerli hemde küçük baş ve büyük baş için ikincisi yedi gün bekletip yel işlenmesine gerek yok uç çıkartması yeterli. Varsayalım yeşillendi 10 cm'ye ulaştı bir gün dinlendir şu oranı yüzde 50 düşecek. Ben ısrarla tavsiye ediyorum

  • @ayhancam383
    @ayhancam383 Рік тому

    MERAKLA VE İLGİYLE İZLİYORUZ.ÇORBACI AYHAN KARASU...

  • @elisiorigami6470
    @elisiorigami6470 2 роки тому

    bilgilendirmeler cok yararlı oldu benim için

  • @bayramtuna4583
    @bayramtuna4583 2 роки тому

    Gülüzar lezzet durağı dan geliyom eşiyim fulizledim 🎁👍

  • @umutlugunler7720
    @umutlugunler7720 4 роки тому +1

    Bilgilendirmeler için teşekkürler.

  •  3 роки тому +1

    Teşeklür ederim kardeşim

  • @Gulun_bahcesi
    @Gulun_bahcesi 3 роки тому

    Çok değerli bilgiler paylaşıyorsun kardeşim.Yüregine sağlık,bilgiler için teşekkurler.Kanalında başarılar dilerim.Videolarının devamını bekliyoruz.🙋🏻‍♀️⚘👋👍

  • @sukruyanikoglu3015
    @sukruyanikoglu3015 4 роки тому +2

    Küçük baş için tartışılacak konu ancak büyük baş için bence denemeye değer yani burda günde 5 kere sulamayı düşündük ama tarlaya ekim işlemlerini ordaki işçilikleri makina giderleri mazotu filan nakliyesi hiç konuşulmadı onlar kendi kendine bedelsiz mi oluyor bence bu sistemide bir denemek lazım nasıl ki hayvan beslemeden konuşmamak lazım sa denemeden de konuşmamak lazım

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      Ben denedim. Hasilla uğraşmaktansa slaj daha mantıklı geldi. Ve öyle yapıyorum.

  •  3 роки тому +1

    Harikasın. Kimi insanlar biolog gibi konuşuyor. Sankim laboratuar ortamında her şeyi test etmişler gibi :(

  • @elifneyapti7597
    @elifneyapti7597 2 роки тому

    masalahh kolay gelsin kardesim

  • @endlesssen879
    @endlesssen879 4 роки тому +4

    Video icin teşekkürler hic yapmamis biri olarak sana katiliyorum baslar başlamaz 50 ile baslayin diyen tuccarlar yuzunden baslamadan biten hayvancilik öyküleri cok oliyor malesef sen hangi.ildeydin kardesim

  • @piyanistomer
    @piyanistomer Рік тому

    Arpa tanesi içindeki element oranı bellidir, sadece su ile bunu nasıl artırıyorsunuz Allah aşkına ? Sonsuz enerjiyi buldunuz, bilinen fizik kuralları yeniden yazılmalı.

  •  4 роки тому +1

    Teşekkürler 🙏🙏🙏🤗

  • @kirik7872
    @kirik7872 4 роки тому +3

    atladığın şey şu dostum. alınan kesif yemin yarısını sindirirken hayvan hasılın yüzde 97 sini sindiriyor. çok yanlışsın.

  • @okaycetinkayavideolar6666
    @okaycetinkayavideolar6666 4 роки тому +1

    Yine güzel bir video olmuş emeğine sağlık 👍

  • @muzeyyentopcu
    @muzeyyentopcu 2 роки тому

    BAŞARILAR DİLİYORUM.

  • @busedeniz8070
    @busedeniz8070 4 роки тому +1

    Yuregine saglik kardesim bereketli olsun hayirlı ramazanlar

  • @recepcoban7315
    @recepcoban7315 2 роки тому

    Ben hasılla tavuk besledim gelişiminde gözle görülür bir artış oldu önceden kuru buğdayla veya arpayla bu verime ulaşamadım hem yemden çok tasarruf ettim hemde kaliteli besleme oldu koca Avrupa'nın çiftcisi yapıp veriyo bunu hayvanlarına yeşillik faydalı değilse niye otlatılıyo hayvanlar bunlar benim tespitlerim

  • @ceydaal-amoudi1804
    @ceydaal-amoudi1804 3 роки тому +2

    saçmalamışsın ben koyunlarıma veriyorum kepekli samanla karıştırıp.gunde 10 dk mi almiyor sulamak

  • @elifneyapti7597
    @elifneyapti7597 2 роки тому +1

    Severek bu isi yaptiginiz her halinizden belli oluyor

  • @perihanzulfikar9909
    @perihanzulfikar9909 2 роки тому

    Osmaniyeli Yaseminin annesiyim Komşunuz oldum Kolay gelsin

  • @ciftcibabam4778
    @ciftcibabam4778 3 роки тому

    Şunu merak ediyorum kendiniz arpa hasılı hiç yapıp diğer yemlerle kıyasladınız mı? Nasıl bir bilimsel çalışma yaptınız? Gözlemleriniz ne oldu? Videoda bulamadım

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  3 роки тому

      Tabiki denedim. Slaj yerine kullanılabilir. Tek başına bos iş

  • @KZL987
    @KZL987 Рік тому

    Gunde 5kez sulamaya gitme cok maliyetsiz otomasyon o isi yapar

  •  3 роки тому

    güzel video emeğine sağlık

  • @Nelani86
    @Nelani86 3 роки тому

    İzledim ve beğendim, kafamı karıştıran konuyu sormak isterim. İnsanlarda kansere bile çare diye geçiyor videolarda.Hayvanlarda da belki sadece kür gibi kullanılabilir.Bazi videolarda küçük başta hastayken ayaklanan hayvanlardan bahsediliyor. Benim de candan çıkan, cana yarar. deyiminden ilerlersek. Kuru ve bekleme süresi deki arpadansa csnlsnmis ve bütün vitaminleri gücünün yettiğince emmiş bir arpa daha sağlıklı diye düşünüyorum. Tahum hamile bir kadın olsa kemiğinden dişinden bebeğini besleyen bir anne gibi filizini besleyen tohumcuk.bence çok faydalodir

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  3 роки тому

      Zarar li demedim ama. Sadece bununla hayvan beslenmez salata gibi düşünün iyidir hoştur ama hep ana yemeğin yanında olur.

  • @kasimcaliskan960
    @kasimcaliskan960 4 роки тому +2

    manzara cok guzel dinlenmek yokmu sana kardesim ,, dinlen biraz yorucu olur senin icin ,,uyumadigim icin bildirim geldi bende baktim hemen ,,,

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому +1

      Teşekkür ederim. Dinlenmeye vakit yok:(

    • @kasimcaliskan960
      @kasimcaliskan960 4 роки тому +1

      @@sehirlicobanburda erken ama turkiyede gec oldu bide sizin isleriniz agir o yuzden dedim ,,,iyi geceler

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому +1

      Saat gece 2. Gündüz arazide gece youtube de çalış. Ama çok zevkli insan yorgunluğunu hissetmiyor.

    • @kasimcaliskan960
      @kasimcaliskan960 4 роки тому +1

      @@sehirlicoban aslinda haklisin fiziksel olarak yoruldugunda uzanip dinelenirsin ama beyin olarak yoruldugunda dinlenmek olmuyor ,zevkli oldugunu tahmin ediyorum bende bir gun donerim turkiyeye bitkilerle ugrasirim ,, sana kolay gelsin ,,

  • @halimkursun1253
    @halimkursun1253 4 роки тому +1

    hayırlı kandiller kardeş ağzına sağlık sana sormak istediğim o kadar soru varki saygılar

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      Teşekkürler. Instagram dan ulaşabilirsin. @sehirlicoban

    • @halimkursun1253
      @halimkursun1253 4 роки тому +1

      @@sehirlicoban ok teşekkür ederim
      hemen ekliyorum kardeş

  • @elifneyapti7597
    @elifneyapti7597 2 роки тому +1

    Baya bu islerde bilgin var

  • @barskeskin6927
    @barskeskin6927 4 роки тому +2

    Silaj niçin koyunda kimse tavsiye etmiyor ?

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому +1

      Slaj cabuk küf yapar. Hayvanlara da farketmez küflü yedirirsen kuzu atar.

    • @Hawk-926
      @Hawk-926 4 роки тому

      @@sehirlicoban doğru

    • @gokboru951
      @gokboru951 4 роки тому

      hatta küflü silaj tüketen koyunlarda ani ölümler bile görülebiliyormuş.

  • @citalivehobileri1958
    @citalivehobileri1958 Рік тому

    Tavuklarım denedim hayvanların tüyleri ayak derileri cam gibi oldu kilo ve yumurta verimi artı size katılmıyorum..

  • @STMFRE
    @STMFRE 4 роки тому +2

    Kardeş ben şu ana kadar bir koyun, keçi, inek vs beslemedim hasıl da üretmedim.. bir takım zorluklardan bahsetmişsin günde beş defa sulamak vs gibi ben burada sana itiraz etmiyorum çünkü konu uzmanlık alanım değil yalnız bir öneri veya katkı sağlamak istiyorum... bu zahmetli işler olarak bahsettiğin şeyler işin içine biraz teknoloji kattığında çok kolay halledilecek işler ha bu teknolojiyi gidip para ile satın almaya kalkarsan epey bir para bayılırsın ama en basitinden bir arduino kodlama ile kendi projeni hazırlarsan her şeyi otomatik hale getirirsin...mesela günlük beş kere otomatik sulama yapar, suyun derecesini daima 24 derecede tutar ortamın nem ve sıcaklığını ölçerek duruma göre otomatik müdahalede bulunabilen çok basit sistemler yapılabilir bu işleri yapabilmek için biraz elektronik öğrenirsen inan 100 - 150 tl gibi küçük bir rakama bu işlere zahmet etmeden çözebilirsin.. ha diyeceksin ki ben çiftçiyim veya çobanım ne alaka elektronikten ne anlarım.. şahsına demiyorum bu bizim genel bir problemimiz.. AB ülkelerindeki çiftçiler veya hayvan yetiştiricileri bu tip destekleyici teknolojileri kendine yetecek kadar anlıyor ve uyguluyor... veya kendi aralarında gruplar kurmuşlar birbirlerine yardımcı oluyorlar... uzun lafın kısası hep dededen, atadan kalmış yöntemler yerine bu sorunları çözmek için neyi daha farklı ve verimli yapabilirim onun düşüncesi ve çabası içinde olmamız gerekir..kafanı şişirdiysem özür diler saygılar sunarım

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      Estafurullah ancak videoda dediğim gibi hem daha değerli hem daha ucuz olan mısır slaji varken neden bu yollara baş vurayım. Anlatmak istediğim bu

  • @system_rx
    @system_rx Рік тому +1

    Korkut milleti kimin ağzıyla konuşuyosun belli değil. Adam yıllarını vermiş öğretmen, hayvancılığın kurtuluşu diyor sen böyle diyip kötülüyorsun.

  • @muzeyyentopcu
    @muzeyyentopcu 2 роки тому

    VİDEOYU FULL İZLEYİP ABONE OLDUM SÜRE BİTİNCE BEKLERİM İNŞAALLAH SİZİDE.

  • @gaziguney6663
    @gaziguney6663 3 роки тому

    arpayı yıkamaya gerek yoktur..
    otomatik sulama sistemi kurulabilir...

  • @fizyoterapistmucahitkuzu
    @fizyoterapistmucahitkuzu 3 роки тому

    Hasıl yiyen hayvanın dışkısının daha ıslak olduğunu söylemişsin ve bunun olmaması gerektiğini ifade etmişsin. fakat şöyle örneklendireyim; sağlıklı beslenen her canlının dışkısı katı olmaz. Dışkının Orta seviyeli ıslak olması barsaklarının düzenli çalıştığını gösterir ve bu da hasılın daha sağlıklı olduğunu gösterir. Ayrıca Hasılı günde 5 defa sulamaya vakit ayırmanada gerek yok, otomatik spreyli sulama sistemleri var zaman ayarlı üstten sulamanı yaparsın ve en fazla 2-3 bin tl ye çözersin bu işi. Kendim sağlıkçıyım ve aynı zamanda 100 baş büyükbaş çiftliğim var. Şuan bu sistemi kuruyorum ve inşallah güzel sonuçları sizlerle paylaşıcam.

    • @piyanistomer
      @piyanistomer Рік тому

      Güzel sonuçları alabilir miyiz efendim?

  • @ersindenktas5262
    @ersindenktas5262 4 роки тому +1

    İlk defa duyuyorum

  • @melikakgul7935
    @melikakgul7935 2 місяці тому

    Yok bea güzel ben yaptım çokta basit abartma la ona bakarsan sılaj alıp depolamak onu taşımak vs oda zor.sana kalırsa herşey çok zor evde oturalım.siz dinlemeyin gayet basit yapın deneyin çok zor değil arpa alıp suya koyacaksınız bu

  •  3 роки тому +2

    Ben tavukları şımartmak için yapıyorum 🐓🐔🥚

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  3 роки тому +1

      Solucan ver tavuklara 🤣🤣🤣

  • @ugurbey4016
    @ugurbey4016 4 роки тому +1

    Arkadas deneyin diyor kulaktan duyma lafla hareket etmeyin diyor mantıkli .

  • @ozgursayan5197
    @ozgursayan5197 4 роки тому +1

    SELAM ALEYKÜM . 100 KOYUN İÇİN 10 DÖNÜM ARAZİ YETERLİ OLURMU YAPAY MERA BU ARADA BU KOYUNLAR BAKILIRMI .

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      aleykum selam.1ay kadar yeterli olur. sacede yediği olarak bakmayın birde kirlettiği ve bir daha yemediği alan var.

    • @ozgursayan5197
      @ozgursayan5197 4 роки тому

      @@sehirlicoban BÖLÜM BÖLÜM SULANMASI HALİNDE BU ŞEKİLDE BAKILA BİLİRMİ .

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      100 koyuna 10 dönüm yeterli olmaz. Sürekli kullanmayı düşünürsen.

    • @ozgursayan5197
      @ozgursayan5197 4 роки тому

      @@sehirlicoban KAÇ DÖNÜM ARAZİYE İHTİYAÇ VAR

    • @ozgursayan5197
      @ozgursayan5197 4 роки тому

      @@sehirlicoban SİZ TRAKYANIN HANGİ KÖYÜNDE BAŞLADINIZ BU İŞE

  • @neclakaracan1884
    @neclakaracan1884 2 роки тому

    burada bitmis baskasina gemisti kapatiyorum

  • @t.d.m7251
    @t.d.m7251 8 місяців тому

    Videonun üzerinden 3 yıl geçmiş yeni izledim fakat çok ysnlış ve çok yanlış bi mantık yürütmüşsün

  • @Hawk-926
    @Hawk-926 4 роки тому +1

    Evet üstad. Veteriner hekim arkadaş analiz yaptırmış işte sonuçları. ua-cam.com/video/LENbJI6FYoc/v-deo.html

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому

      analize gerek yok biraz düşün çıkıyor ortaya.

    • @Hawk-926
      @Hawk-926 4 роки тому +1

      @@sehirlicoban ama video da analiz yaptıran arkadaş lardan sonuç Hasıl enerji si vb bahsettin. Sonuna kadar izledim. Vesselâm % 80 su hasıl Arpa ise saf protein. Ben 50 yaşındayım 25 yıl önce yaptım bu hayvancılık işi ni. Yonca-Korunga-Fiğ-Burçak-Yulaf bu işte olmazsa olmaz.

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  4 роки тому +1

      Söylediklerim ile analiz sonucları pek fark farklı değil. 25 yıl önce ile şu an arasında degisen birsey yok. dediginiz gibi aynı şeyler olmassa olmaz.

  • @fikriarslan529
    @fikriarslan529 4 роки тому

    Hasılın labaratuar sonuçları çıktı.Hasıl hiç bir işe yaramıyor.Yasin eymen çelik izlerseniz görebilirsiniz

    • @sebatsebatkar5390
      @sebatsebatkar5390 3 роки тому +1

      Yasin Eymen'in değerlendirmesi yanlış. 1 kilo arpa ile 1 kilo hasılın değerlerini karşılaştırıyor. Oysa 1 kilo hasıl 125 gram arpadan elde ediliyor. Yani 1 kilo hasıl ile 125 gram arpayı kıyaslamalı. Böyle olunca 125 gram arpada 12,5 gram protein varken 1 kilo hasılda 18 gram protein var. Çünkü arpa çimlenirken güneş ışığı ve fotosentez yapıyor ve protein oranı artıyor. Ayrıca kuru arpada hayvan tam sindirim yapamaz. kuru yemin yüzde 35-40 kadarı dışkıyla sindirilmeden atılıyor ki bu da ciddi bir kalori kaybı demektir. Oysa hasıl yüzde 98 oranında sindiriliyor.

  • @ersinyuruk3153
    @ersinyuruk3153 3 роки тому

    Sen kendin yapmamissin iyi olmaz diye konusuyorsun denedin mi de olmadi

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  3 роки тому

      Denedim.

    • @ersinyuruk3153
      @ersinyuruk3153 3 роки тому

      @@sehirlicoban olmayan ne peki yemedimi yedi zayifladimi

    • @sehirlicoban
      @sehirlicoban  3 роки тому

      Tek verdiğim de zayıflıyor. Yemede sorun yok. Slaj yerine verilebilir rasyonda. Tek başına olmuyor.

    • @ersinyuruk3153
      @ersinyuruk3153 3 роки тому

      Anladim eyvallah