HASIL MUCİZE Mİ / FİYASKO MU ? (Buğday Arpa Hasıl Laboratuvar Analiz Sonuçları)

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 7 тра 2020
  • Son yıllara damgasını vuran arpa buğday ve yulaf hasılına son noktayı koyduk. Laboratuvar da yaptırdığımız analizleri tecrübelerimiz eşliğinde yorumladık. Sonuçlar sizi şaşırtacak. Yapmış olduğumuz bu videoda hasıl nasıl çimlendirilir nasıl üretilir den tutun da analiz sonuçları ve kullanım alanlarına kadar bir çok konuya değindik. ayrıca neden büyük küçükbaş veya büyükbaş hayvancılık işletmeleri 100.000 lerce TL aylık yem giderleri olduğu halde bu yemi kullanmıyorlar. bunları konuştuk. bize gerçekten büyük bir ekonomik kazanç kar sağlıyor mu? para kazandırıyor mu? bütün bu sorulara cevap aradık. işte beklenen video Çimlenmiş Arpa
    Veteriner Hekim
    Yasin Eymen ÇELİK in sunumuyla
    #arpa #hasıl #hayvancılık
    Arkaşlar kanalımda sizlere:
    koyun videoları , koyunlar da atık aşılama koç katımı beslenme rasyon besleme kuzular koçlar ile ilgili tüm merak ettiklerinizi.
    küçükbaş hayvan ve küçükbaş hayvancılık a dair ne varsa yani küçükbaş dünyası nı tanıtmaya çalışacağım.
    ayrıca büyükbaş inek dana besi hastalık aklınıza takılan ve ilginizi çeken tüm konulara ait videolar yayınlayacağız.
    hayvancılık rehberi niteliğindeki kanalıma hoşgeldiniz. eğer bilinçli hayvancılık yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz.

КОМЕНТАРІ • 1,5 тис.

  •  4 роки тому +200

    Arkadaşlar ufak bir not düşeyim istedim. Bu videoda anlatmaya çalıştığım olay. Sadece bunu yedirerek hayvancılık yapılamayacağını anlatmaya çalıştım. Bunu tabikide rasyonunuzda kullanabilirsiniz. Ama sadece hasılla bu iş olmaz. Bu kadar basit olsa tüm dünyada bir devrim olur. Gizlenebilecek birşey olmazdı bu iş. Binlerce büyük ölçekli işletme kuruluyor bir sürü arge çalışmaları yapılıyor. Fakültelerde hayvan besleme üzerine yıllarca ders okutuluyor. Tüm dünyada binlerce profesör nasıl en ekonomik ve verimli hayvan beslenir bunun çalışmasını yapıyor. Eğer tek başına bu bütün işi çözüyor ve bukadar basitse bu iş. O zaman kapatalım fakülteleri profesörleri. Herkez bunu yedirsin iş bitsin. Tüm dünya bedavaya hayvan beslesin. Hiç aklınız alıyormu. İçinde şu vitami bu mineraller var deniyor. Tabi ki olacak sonuçta bu bitki. Hayvan gübresinde bile neler neler var. Ayrıca bunda varda yoncada karambada yulafta buğdayda yokmu. Bunu yedirmeyin demiyoruz ama içinde ne var ve bu nasıl kullanılır bunu bilin. Ben sadece bu nu yedir ve bütün mesele çözülür anlayışının nasıl yanlış bir besleme şekli olduğunu anlatmaya çalıştım. Sadece tane arpayla sadece mısırla sadece slajla sadece yoncayla sadece buğdayla sadece yulafla yani kısacası tek bir ürün çeşidiyle bu iş olmaz bunu da anlatmaya çalıştım. Siz youtube den birşeyler izleyip fikir edinmeye çalışıyorsunuz. Ben 6 sene hayvan besleme ve beslenme hastalıkları üzerine eğitim almış birisi olarak size bir ışık tutmaya çalıştım. Bana değil besleme konusunda hangi uzmana sorarsanız sorun benim söylediklerime çok yakın ve söylediklerimle hiç çelişmeyen cevaplar alacaksınız. Kolay yoldan para kazanılmıyor.

    • @MonkeyDLuffy-vx4vf
      @MonkeyDLuffy-vx4vf 4 роки тому +38

      Videodan daha cok sey yazmissin suraya. Keske bunlarida videoda soyleseydin. Daha derli toplu olurdu.

    • @MonkeyDLuffy-vx4vf
      @MonkeyDLuffy-vx4vf 4 роки тому +36

      @UCOdMTHyJWEWS1CbChDcmZnw sen neden bukadar darlandinki simdi. Sendemi yem lobilerine calisiyorsun ? 😂😂

    • @mustafakoc6320
      @mustafakoc6320 4 роки тому +2

      Budur.

    • @muhammedzahiddemir1252
      @muhammedzahiddemir1252 4 роки тому

      Birgün tanışırız umarım...

    • @faruhseyit8544
      @faruhseyit8544 4 роки тому +36

      Arpa her zaman faydaly yemdir insanlarada faydasy var hata cimlenmis senin bu bilgin sanki yem fabrikalaryn isine gelyo cunki bu arpa faydaly derseniz bu yem fabrikalar ne is yapycak sende haklysyn

  • @savunmasanayiturkiye
    @savunmasanayiturkiye 4 роки тому +68

    Kuru Arpanın %35 i koyunlarda Sindirilmez ve dışkı içinde yarı sindirilmiş veya sindirilmemiş şekilde atılır. Hasılın kendisi sindirime ve çözülmeye %100 müsait ve dışkılamada arpa tanesi bulamazsınız.
    Hasıl yanında mısır ve diğer yemlerde takviye olarak verilir.

  • @hamzaturkoglu8046
    @hamzaturkoglu8046 4 роки тому +58

    2 yıldır kullanıyorum karışık hasıl ineklerimde daha önceleri hazır yem kullandığımda geviş getirme sorunu oluyordu hayvanlarımda gaz oluyordu şimdi ağırlıklı olarak samanla hasıl yediriyorum sorunlarım geçtiği gibi hayvanlarının süt ve et kalitesi arttı tek dikkat edilmesi gereken hasılda küf buna dikkat edilirse hiç bir sıkıntı olmaz

    • @MeselayersizTv
      @MeselayersizTv 6 місяців тому

      kireç katarsan küfte olmaz herhalde benim bildiğim

    • @leventberkertal9804
      @leventberkertal9804 6 місяців тому +2

      👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏bravo kardeşim.Amcam boş konuşuyor.

    • @amilliller5275
      @amilliller5275 4 місяці тому

      Hasıl saman dan başka ne kariştiyosun ustam

    • @serzeyy
      @serzeyy 4 місяці тому

      Selamlar, hasila devam ediyor musunuz?

    • @nizamkuccukaytekin2845
      @nizamkuccukaytekin2845 4 місяці тому +1

      Ben sana inanıyorum hamza kardeş insanları hatta bizzat kullananları bunlar birşeyden anlamaz yerine koyuyorlar

  • @ibrahimolgac5116
    @ibrahimolgac5116 3 роки тому +26

    bu hasıl içindeki yüksek su oranı sayesinde sütünde artmasını sağlıyordur, ayrıca bunun sindirimi arpadan daha çok olduğu için bağırsaklarda daha cok emiliyor, hocamında dediği gibi tek başına değilde destekleyici olarak hayvana verildiğinde gerçek verim alınmış olunur.

  • @organikkasaba1954
    @organikkasaba1954 8 місяців тому +28

    Yemciler için değil üreticiler için konuş da itibarını kaybetme. Denenmiş ve resmi kaynaklarla beraber teyit edilmiş bilgiler var. Arpa hasılı her zaman 1 numara.

    • @user-ep6wi7lc8z
      @user-ep6wi7lc8z 7 місяців тому +1

      Çok doğru

    • @eylemafnas7849
      @eylemafnas7849 7 місяців тому

      İnsan icin bile faydalı. Bugday, arpa çiminin içinde çok fazla vitamin var. Hatta eskiler buğday çiminin genclestirdigini söylerler. Vücuttaki hasarlı hücreleri tamir ediyor. Annem kendisi çocukken bugday suyundan (eski yontemlerle suyu cikarilip kurutulurmus) bebeklere mama yapıldığını söyler ve o insan çok az hasta olurlardı. Şu an ise hersey yapaylasti. Bunun karşılığında birileri zengin geri kalan hep hasta...

    • @reakyB
      @reakyB 5 місяців тому

      yapilan arastirmanin kaynagi neresi? var mi link acaba okumak isterim.

    • @aydingokyurt8875
      @aydingokyurt8875 18 годин тому

      1 kg arpanın zaten % 90 ı proteine dönmeden dışkıyla çıkıyor

  • @ngy5468
    @ngy5468 4 роки тому +19

    Bence birde şöyle bir analizde yaptırabilirsiniz hasılın ikinci gününde filiz patlatmaya başladığında bildiğim kadarıyla protein oranı yükseliyor çok fazla suda çekmemiş oluyor burada olay hayvanı aynı oranda yemle daha yüksek randımanlı beslemek değilmi. Bu da denene bilir bence. Biz buğday çimlendirmeyi kuşlarda yapıyoruz ve gayette başarılı oluyor hayvanların üreme randımanı yükseliyor.

  • @kemalarikboga5407
    @kemalarikboga5407 4 роки тому +60

    Bencede yemci lobisinin fikrini paylaşmış arkadaş.

    • @aydingokyurt8875
      @aydingokyurt8875 18 годин тому

      Çiftçilik tvlerine baktığınızda da öyle çiftçiye fayda vermek yerine habire reklam yayınlıyorlar bu vatandaşta onlardan bi tanesinde sunuculyl yapıyor.Doğru tesbit ettiniz

  • @veysel2679
    @veysel2679 4 роки тому +60

    Yapılan analizle ben şunu anladım. Hasıl o kadar da işe yaramaz sonucu çıkmış. Bende o zaman şunu söylerim. Örneğin ıspanak niye yiyoruz ki tohumunu yiyelim. Yetiştirilmekle uğraşma %90 ı su ıspanağın. Diğer yetiştirilen tüm ürünler için %90 su yemeye gerek yok. Tohumunu ye üstüne su iç yeter. Hayvanlar neden merada otlatiliyor işe yaramiyorsa. Bu sonuca göre merada kimse hayvanını otlatmasin. İnsanlarla dalga geçmeyin. Gavur dediğimiz adamlar o kadar dürüst ki hasilin çok faydalı olduğunu söylüyorlar. Ülkemizdeki yem firmaları hasılı kötüleyerek yem satışı yaparak güzel paralar kazanıyorlar. Sırf hasıl ve biraz kuru madde ilavesi ile hem koyun hem büyükbaş besleyen işletmeler var. Bu firmaları ne yapmalıyım şimdi. Bu firmalar yalan mı söylüyor. Avrupa'da Amerika'da yıllardır kullanılıyor bunları da sakliyalim o zaman ! HASIL CANDIR. HAYVANLAR ÇOK SEVER. KIŞ AYLARINDA BESİCİLİK YAPANLARIN İMDADINA KOŞAR.

    • @omercaginavci
      @omercaginavci 4 роки тому +39

      1kg kuru arpada 100gr protein
      1kg hasılda 18 gr protenin
      1kg kuru arpadan 7 kg hasıl yaparsak 126gr protein veriyoruz
      sindirilebilirlik faydalanma
      Kuru arpa %60 60gr protein
      Hasıl %98 123gr
      Vitamin mineral seliloz fizyolojik tokluk olayına girmiyorum daha bu yeter

    • @onurbey9390
      @onurbey9390 4 роки тому +3

      Veysel bey gercekten gercekten sunu anlamak istemiyorsunuz.siz zaten hasil yapmak icin arpa almak zorundasiniz ve buna emek verip maliyet ve zamanla hasil elde edeceksiniz eymen bey hasili verene kadar direk arpayi verseniz daha cok proteyin aliyor diyor.kisaca yem fabrikasiyla bunun hic bir alakasi yokgenede yesil olarak vermek istoyorsaniz ekin arpayi tarlaya basak vermeye baslayinca slajlik bicin verin biz daha kuzu koyundan ne kadar cok sut daha ne kadar iyi et alcaz diye ugrasmamiz gerekirken hala bunlarla ugrasiyoruz.

    • @evrengzib4391
      @evrengzib4391 4 роки тому +14

      @@onurbey9390 tarlası çok olan akıllı bir kimse hasıl yapmaz tarlası yeterli olmayan akıllı kişi hasıl yapar.

    • @suffolkvslagunkoyunciftlig3614
      @suffolkvslagunkoyunciftlig3614 4 роки тому +8

      @@onurbey9390 yok kardeşim sen yanlis anlamisin kardeşim kuru arpada protein cok ama sindirebilirliligi düşük bak yukarda yorumlara ben bidaha yazmayım yani 1k g da 100 gr var ama hepsini alamiyor hayvan bi kismini aritmeden disarı atiyor ama hasılda dışarı dışkıdan baska bisey cikmiyor bilmem anlatabildiimmi ha benim 100 dönüm tarlam olsa ekerim reygras yonca ve arpa onu yediririm ama adamın tarlası yoksa güzel ayrica çok yer kaplamadan hasıl yapilir mesela 1000metredeki arpayi 100 metre karade 10 a katlarsin aman anlatmaya gerek yok bu yem hesaplı ister kullanin ister kullanmayın tercih sizin bunlari yedirince hayvanların az hasta oldugunu görürsünüz

    • @onurbey9390
      @onurbey9390 4 роки тому +1

      Ben hasila karsi degilim bunu anladiniz galiba ben yorumlardaki yok yem fabrikalarini zengin edrceksiniz yok nasil aciklama die eymen beye yorum yapanlara karsiyim vakti zamani olan eksin hasilini tarlasi olan eksin baska urununu kisaca bu bizim tercihimiz yem fqbrikalarla bunun bi alakasi yok eymen bey soyledi zaten iyi dinlemek gerekir

  • @burakgul1512
    @burakgul1512 4 роки тому +81

    Arkdaşlar olayları şöyle çöze biliriz 2 hayvan alacaz günde aynı süt veren hayvanları aynı cins olacaklar birine hasılla diğerinede diğer gereklü ürünle besleyeceğiz hangisi süt oranı koruya bilirse o doğrudur.

    • @burakcakr5599
      @burakcakr5599 3 роки тому +5

      Bunu yaparsan doğurganlık canlı kilo alması kaç yıl bu hayvandan verim alacağını kaç yıl yaşıyacağını hepsini kıstas almalısın yani 7 yıl gözlem yapmalısın bir aylık kâr almak önemli değil bunun tam yararı olması lazım gebe kalmada sorun yaşadın demek battın demek veya ikizlik alamadın yavru güçsüz aldın bunlar batma sebebi

    • @burakgul1512
      @burakgul1512 3 роки тому

      @@burakcakr5599 zaten buna ARGE deniliyor hasılı savunan adam elinde kanıt ile savunmalı

    • @burakcakr5599
      @burakcakr5599 3 роки тому +1

      ARGE'nin, bilimsel araştırmanın ne olduğunu biliyorum bende diyorum ki 1 aylık ve 1 yıllık süreçte gördüklerinle yapamazsın hayvandan verim alındığı yaş ömrü boyunca yaparsın hayvanın rumeninin ne istediği belli burda hekim bey Amerika'yı tekrar keşfetmeye gerek yok diyor kısaca hayvanın istediğini biliyoruz buda hayvanın istediğini karşılamıyor. Önemli olan hayvanın ağzını doyurmak veya ağzından yemi geçirmek değil bütün vücudunu doğru bir şekilde besleyip verim almak

    • @burakgul1512
      @burakgul1512 3 роки тому +1

      @@burakcakr5599 bende bunu diyorum hayvanın neye ihtiyacı olduğu belli bir hayvan süt yada et verebilmesi için neye ihtiyacı olduğu da belli.Hasılın içndekilerde belli bir otu cimlendirerek vererek sadece sindirimini kolaylaştırırsın.

    • @My-fb5rr
      @My-fb5rr 3 роки тому

      Knk bunu denedin mi bende merak ettim gerçekten fiyasko mu yoksa devrim mi

  • @kemaloruc9852
    @kemaloruc9852 3 роки тому +16

    en fazla protein et , ve kurufasulyede
    demekki hiç kuru gida yemeyen dağda otlakda büyüyen sürüler proteinsiz büyüyor yada çok az proteinli , yani sağliksiz büyüyor
    bununu anladik
    ona bakarsan demekki ekilen bütün otlarda yeşilliklerde yoncalarda , reygraslarda hayvanlar için yanliş beslenme
    ver kuru yemi ver samani , ver ilaci hayvancağiz şişsin , etlensin kilo alsin

  • @yukselhasan
    @yukselhasan 4 роки тому +21

    avrupa ve turkiye bildigim kadariyla yapilan bu islem ile hayvanlarin daha verimli olduğu süt veriminin arttigi hatta hayvanlarin cok mutlu oldugunu gosteriyor ilginç...

    • @huseyinerhan5339
      @huseyinerhan5339 Рік тому +4

      Hayvanlar taze yemi istiyorlar çünkü insan olarak düşünün her gün yeni pişmiş yemek mi istersiniz yoksa dolaptan çıkarılmış yemekler mi. Hayvanlarında lezzet anlayışı var. Yemde olduğunda çok faydalı ama tek başına yeterli değil

    • @MeselayersizTv
      @MeselayersizTv 6 місяців тому

      @@huseyinerhan5339 taze tohumu verirsen yarısını çıkartır hayvan hasılı tek başına verin demiyor kimse bu adam hasıl mantıksız diyor direkt yemle karıştır ver dostum.

  • @ibrahimes8881
    @ibrahimes8881 4 роки тому +3

    Gerçekten önemli bi konuydu Teşekkür ederiz.

  • @muhammedelden4032
    @muhammedelden4032 4 роки тому +29

    Ama arpayı kuru şekilde hayvana verince bir miktarını dışkıya karıştırıyor. Yani yediği kuru arpanın hepsinden hayvan yararlanamıyor. İşin bu boyutu da var.

    • @denizari6496
      @denizari6496 3 роки тому +1

      Hayır, onun içindeki proteini, enerjiyi vücut alıyor. O dışkıya giden posa, içi boş.

    • @ttyaman
      @ttyaman 3 роки тому +7

      @@denizari6496 nerden biliyon bokun analizini yaptırdın mı?

    • @WoodySociety
      @WoodySociety 3 роки тому +2

      Arkadaşlar arpa ve buğdayı kuzular bütün halde sindirebilir fakat koyunlar için bu geçerli değil. Bu yüzden koyunlarınıza arpa ve buğday vermek istiyorsanız kırdırma işlemi uygulayın. Bu şekilde hayvanlarınız ürünün tamamını sindirebilir.

    • @resulgemici438
      @resulgemici438 2 роки тому +2

      Islat bir gece ve bir günde cuvalda beklet suyu süzülsün ..sindirmesini kolaylaştır çimlenmesine gerek kalmaz 👍🏻

    • @salihduman612
      @salihduman612 2 роки тому +1

      Gubrede olmaması için tahıl grubu ürünlerin genelde mısır ve arpa flake kullanımı önerilir ya da ezme olarak kullanılması tavsiye edilir

  • @arifsuzen5885
    @arifsuzen5885 4 роки тому +52

    Hesabınızda yanlışlık olabilir çünkü bir kilo arpadan yedi kilo hasıl elde edilir buda demekki bir kilo arpayla yedi kilo hasılı karşılaştırmanız gerekir

  • @karahankarahan3377
    @karahankarahan3377 4 роки тому +32

    Keşke izlemeseydim videonuzu. 2 gün önce sizi genç zehir gibi bilimsel işini yapan biri olarak örnek vermiştim. Çok yanılmışım. Çok yanlış yönlendirme yapmışsınız. Sindirilebilir proteinden neden bahsetmediniz? Bir koyun günlük canlı ağırlığının yüzde 3ü kuru maddeyi neden yemelidir? Bu kuru maddeden yüzde kaç protein kazanacaktır?Eğer bir koyun 30 gram proteine ihtiyaç duyuyorsa bu ihtiyaç için 2 kilo hasıl, kuru madde için yarım kilo yonca bu işi rahat rahat görmeyecek midir? Kabaca bir hesapla 30 kuruş arpa 50 kuruş yonca 80 kuruş hadi 1 tl gibi bir maliyetle beslenemez mi yani bu koyun hayvanı? İlla yemcilere günlük 4.5 lira mı vermemiz gerek şimdi? Bu arada o arkanızdaki koyunlar ne yapıyorlar, merada mı otluyorlar yoksa?

    • @ozcanaslan6142
      @ozcanaslan6142 4 роки тому +10

      Bilse zaten bahsedecek..Bakmayın bu kadar konuştuğuna, boş teneke çok ses çıkarır misali konuşuyor..Araziye yolladığın koyun ne yiyor...Bay bilmiş..

    • @veysel2679
      @veysel2679 4 роки тому +5

      Karahan bey; Veteriner Eymen Cengiz Çaylı'yla yem satacak herhalde. Cengiz öküzü hemen video yükledi hasılı kötülemek için. Birbirlerine destek oluyorlar. Bende ilk gördüğümde genç arkadaş güzel bilgiler veriyor derken! Beni de çok yanılttı bu video ile. Üzüldüm!!!

    • @karahankarahan3377
      @karahankarahan3377 4 роки тому +6

      @@veysel2679 ticaret yapmanın kimseye zararı yok yapsınlar tabi ticaretini. Yalnız milletin aklıyla dalga geçmesinler, sıkıntı orada. Artık insanların bilinçli olduklarını unutmasınlar yeter. Bu hekim arkadaşın ben yine de ard niyetli olmadığını tahmin ediyorum. Diğeri zaten ağzıyla tabancı olduğunu söyleyen biri. Onu ciddiye bile almıyorum ki ben:)

    • @tahirtanriverdi2418
      @tahirtanriverdi2418 3 роки тому +2

      o my god koyunlar merada su otluyor

  • @eyupaknc7953
    @eyupaknc7953 3 роки тому +1

    Hocam çok haklısınız tek bir ürünle besleme yapılmaz çeşit lazım bizi bilgilendirdiginiz için teşekkür ederiz

  • @huseyinhuseyin6416
    @huseyinhuseyin6416 3 роки тому +2

    hocam hesapta biraz yanlışlık var galiba 1kg buğdaydan 8 kg hasıl oluyorsa protein hesabı yaparken 1 e 1 den hesap yapılmamalı 1/8 = ,125 kg buğdayın proteini ile karşılaştırmak gerekir ama dediğiniz gibi sadece hasıl ile beslemek doğru olmaz

  • @DenizDeryaSu334
    @DenizDeryaSu334 Рік тому +3

    Bu videoyla bilim herşey değilmiş.Demek yaşandıkların tercübelerin en güvenilir bilimdir

  • @Emre-fk6wh
    @Emre-fk6wh 3 роки тому +10

    Nerdeyse yüzde 50 protein artışı var. Kuru maddeyle beraber verilmesi bence gayet olumlu olur. Özellikle kalabalık sürülerde.

  • @takozblackangel8355
    @takozblackangel8355 4 роки тому +1

    Ne guzel anlattin abim kimseyi kirmadan incitmeden cok hos anlattin tesekkur ederiz

  • @Surhay
    @Surhay 4 роки тому

    dostum merak ettiğim konuda çok değerli bilgiler paylaştın teşekkür ederim...

  • @sinanozsoy
    @sinanozsoy 3 роки тому +53

    bu videodan sonra takibi bırakıyorum. Beslenme sadece proteinden ibaret değil. Yüzde 89 dediğiniz su kısmında birçok mineral ve koyununun beslenmesi için gerekli vitaminler var.. Bir vetereinerin bunları bilmeden bilgi vermeye çalışması çok iyi olmamış..

    • @habiposmanbeskardes3113
      @habiposmanbeskardes3113 Рік тому +7

      Katılıyorum..

    • @Ibne_kemalist
      @Ibne_kemalist 5 місяців тому +5

      Evet çok doğru dedin. Izlerken çok şaşırdım. Tamamen yalan bilgi veriyor

    • @umutcakir8686
      @umutcakir8686 4 місяці тому +5

      Aynen kardeşim taraflı olduğunu düşünüyorum

    • @ahmetkomurcuoglu9561
      @ahmetkomurcuoglu9561 3 місяці тому +2

      Kişi kapasitesi kadar bilgi sahibi olur.Şırıngayla verilmez..

    • @Ibne_kemalist
      @Ibne_kemalist 3 місяці тому +1

      @@ahmetkomurcuoglu9561 bilgi yi tam vermezsen yalan olur. Yarım yavalak bilgi paylaşımı olmaz. Yapamıyorsan şayet uydurma yapmaya da gerek yok. Hiç el sürme en iyisi 👍

  • @herseyyolunda382
    @herseyyolunda382 4 роки тому +37

    Öncelikle bu hasıl denen ürün dışarıdan bakıldığında bile harika bir üründür. Bu ürünü düşünün üretilmesi bile harika . Sulayarak bir ürünü 8-10 katına çıkarabiliyosunuz. Ürün hayvanların yeşil ot ihtiyacını görüyor ve otun içinde parazit yok, aflatoksin yok, küf yok. Dolayısıyla böylede bir avantajı var. Ürün tabiki tek başına hayvanlara verilmesi uygun değil yanında destek ürünlerle verilmezi elzem gelir. Bu ürünün kg maliyeti 20 kuruş bir ineğe bir günde 8 kg hasıl versen 1,6 tl eder. Yanında hazır yem versem 8 kg . (8X2=16 TL) toplamda 17,6 tl ile bir hayvanı besliyorsun .Bu beslediğin hayvan 20 kg süt verse 20x2=40 tl , 40-17,6=22,4 tl kar hayvan başına. Nerden bakarsan bak mucize ürün. Küçükbaş hayvan içinde bu geçerli. Fakat merası olandan ziyade yeşil ota ulaşamayan evde bakım besleme avantajı öne çıkan hayvanlar için ön plana çıkıyor.
    Birde yemden yararlanma diye bir durum var. Hayvanlar 1kg arpa + fabrika yemi mi yemek ister. 7-8 kg hasılmatik denen yeşil yem + fabrika yemimi iştahla tüketir. Tabiki yeşil yem artı vitamin mineral destekli fabrika yemini yemek ister. Bu durumu silaj içinde örnekleyebiliriz. Neden hayvanlara silaj verilir. Tabiki lezzetli olduğundan vitamin mineral deposu olduğundan tabiki iştahla yediği için.

    • @cengiztezel118
      @cengiztezel118 2 роки тому +1

      Hocam bu hesapları şuan yapsak Allah bilir kaç çıkacak maliyetler çok arttı..

    • @alicahitulug2724
      @alicahitulug2724 Рік тому

      hesap yanlış..
      8 kilo hasil ile 8 kilo yem/arpa eşit değildir...
      hasil verince 8 kilo yem vermiş mi oluyorsun? hayir..
      onun 7 kilisu Su yahu.. bildiğimiz su

    • @herseyyolunda382
      @herseyyolunda382 Рік тому

      @@alicahitulug2724 eşit değil zaten .Hesaplama yaparken yeşil ot ihtiyacını gidermek esas olan. Kış gunlerinde verilebilecek bir çeşit besin .

    • @MeselayersizTv
      @MeselayersizTv 6 місяців тому

      @@alicahitulug2724 8 kilo arpa verdiğinde hepsini sindirdiğini mi düşünüyorsun düpedüz cahıllık ya seninki yarısını dışkı olarak atıcaktır. ve hayvan hastalanacaktır.

    • @MeselayersizTv
      @MeselayersizTv 6 місяців тому

      @@alicahitulug2724 8 kg hasılla niye arpa yem diye karşılaştırıyon 4kg yem / hasıl yap?

  • @suleymansedattolay656
    @suleymansedattolay656 3 роки тому

    Emeklerine sağlık teşekkürler.

  • @ikizlerciftligi
    @ikizlerciftligi 3 роки тому

    açıklama ve bilgilendirme için teşekkürler

  • @Serkanday
    @Serkanday 4 роки тому +66

    Arkadaşım ben sana kesinlikle katılmıyorum, bu hasılı en çok dillendiren kişiyim ben (1e10 kazandıran hasılmatik izleyin) kardeşim biz hiçbir zaman tek başına bir ürün demedik, diğer yemlerdende yedirilecek, sen anlatıyorsun 1kilo kuru arpa şukadar protein, yav kardeş 1kilo arpa inek yerse, yüzde 65 i arkasından bütün olarak atılır, hasıl olarak yerse yüzde 98i işlenmiş olarak atılır, benim Kulağıma girmez yapabilen herkes hasıl yapsın derim, yemimimzi kendimiz üretelim, bu hasılın silajını yapmaya çalışın ben şu anda deniyorum. İnşallah olur videosu hazır yakında yuotube kanalım da yayınlayacağım.

    • @TheMtn3588
      @TheMtn3588 4 роки тому +2

      abi sana katılıyorum ve takip ediyorum başarılar

    • @tekindinc4981
      @tekindinc4981 4 роки тому +3

      dayım akıl var mantık var güneş görmüyor doğru düzgün neden besleniyor ki besin değeri artsın topraktan mineral alıyor ne güneşten ejerji alıyor. sudan biraz alıyorsa minesal alıp azcık da güneş alıyor gerisi suyla şişiyor hepsi bu.

    • @user-lp5sp2gl9y
      @user-lp5sp2gl9y 4 роки тому +1

      Serkan dayı II senden öğrendim hasılı

    • @atillatarkozcetin3312
      @atillatarkozcetin3312 4 роки тому

      Çok haklısın

    • @atillatarkozcetin3312
      @atillatarkozcetin3312 4 роки тому +1

      Haklısın dediğim kişi hasıl matiğin daha mantıklı olduğunu savunan arkadaş dır.
      Tabiki kuru gıdaların besin değeri daha yüksek olabilir fakat taze gıdaların hazmi kolaydır sağlıklı beslenmesi için hayvanların yeterlidir su organik asit vitamin mikro elementler hem hayvan hemde insan için arındırıcı, şifa verici ve kesinlikle yeterlidir

  • @muhammetacar1521
    @muhammetacar1521 4 роки тому +40

    Hocam, İşletme de %10 kar bile faydadır.
    Kaldı ki; 100 protein, 143 protein oluyor..
    Zaten Bunu yapanlar da %70 Arpa hasılı, %30 saman yedirin diyorlar...
    Tabi ki; 1 kg kuru madde, 8 kg taze ot olunca aynı protein olmaz..
    Ama 100 protein, toplamda 143 protein olmuş ise, amaç hasıl olmuştur...
    Protein'in artması demek dolayısı ile etine, sütüne hayvanın fayda sağlayacak demektir..
    Sonuç olarak, bu sistemin kârı vardır.
    Ancak 1kg kuru maddenin 8kg yaş madde olması ile, 8 KAT artmıyor...
    Bunu da yapan kişi bilmiyorsa, zaten bu işlere girişmesin....
    Zira, yaş ot ile kuru otun durumu gibidir...
    BEN BU SİSTEMİ DESTEKLİYORUM ve HAYVANCILIK YAPAN HER KESİN,
    AZ YADA ÇOK BU SİSTEMİ, BİR KÖŞEDE YAPMALARINI ŞİDDET İLE TAVSİYE EDİYORUM.

    • @ercanadl6134
      @ercanadl6134 4 роки тому +1

      kıtlık ve kriz zamanlarında tabiki yedirilebilir. ama gelişmekte olan bir ülkede 40-60 kg süt hedefi 750 kg besi hedefi olan ülkede bu çimlerin esamesi okunmaz. çiftlik hayvancılığı=kuru madde ... ama savaş olur kıtlık olur kriz olur tabiki ok

    • @tiriviriz850
      @tiriviriz850 3 роки тому +2

      @@ercanadl6134 dostum 40 kg sut hedefi var mi?yani holstein gunde o kdr sut veriyormu turkiyede pratikte?

    • @ercanadl6134
      @ercanadl6134 3 роки тому +1

      @@tiriviriz850 35 kg bandını geçen var . Fakat onunda maliyeti kurtarmıyor . Suanki holstainlarin genetigi 40 kg geçemez görünüyor

    • @suphideniz9889
      @suphideniz9889 3 роки тому

      Ya hasıl üretimi için yapılan ek masraf n'olacak?

  • @yusufkaya5941
    @yusufkaya5941 4 роки тому

    Bilgileriniz için teşekkür ederim bilgi bilimle birlrştirildiğinde süper bir sonuç ortaya çıkıyor güzel anlatımınız için ayrıca teşekkür ederim

  • @yukselkaymakc9847
    @yukselkaymakc9847 11 місяців тому +2

    Öncelikle emeğiniz için teşekkürler.. Yapmış olduğunuz çalışma ''hayvana arpa mı yoksa arpa hasılı mı vermek daha faydalı olur ? '' sorusunu mükemmel şekilde yanıtlamış olurdu. Sanırım kıyaslamayı şöyle yapmak daha mantıklı olur. Arpa hasılını kullananlar genel olarak %70 arpa hasılı + %30 saman vs. karıştırarak kullanıldığını söylüyorlar. Biz hasıl karışımı diyelim. Öyleyse bizim karşılaştırmamız gereken Örneğin 10 kg yem ile 10 kg hasıl karışımı olmalı. Ayrıca sadece besin değerlerini kıyaslamak da yeterli olmaz alınan verimliliği de (süt verimliliği, hayvanın sağlıklılığı, et kalitesi vs.) hesaplamak gerekli.. Bütün bunlar hep birlikte araştırılabilirse maliyete nasıl bir katkı sağlayacağı konusunda belki bir sonuca ulaşılabilir.. .ancak o zaman fiyasko mu yoksa mucize mi sorunun cevabı verilebilir..

  • @cotaturk4915
    @cotaturk4915 3 роки тому +29

    Sende o yolun yolcusu olmuşsun kardeş. Sana hayatta başarılar dileriz..

    • @leventberkertal9804
      @leventberkertal9804 6 місяців тому

      😂😂😂😂😂👏👏👏👏👏👏👏👏👏

  • @Camoka34
    @Camoka34 4 роки тому +8

    Yasin Bey, analiz sonuçlarına göre protein bir miktar artmış derken %50'lik bir artış görülüyor.
    Bu bence kayda değer bir artış.
    Diğer içeriklerde de kayda değer artışlar var.
    Muhakkak ki enerji yoktan varedilemez fakat kısıtlı fiziki mekânlarda bireysel hayvancılık yapan insanlar için 1 liranın dahi çok önemi var.
    Bu arada veri ve istatistik üzerinden bilimsel içerikli bu şekilde bir video hazırlamanız çok faydalı olmuş.
    Selamlar.

  • @mumasell
    @mumasell 4 роки тому

    Teşekkürler emeğine sağlık hocam

  • @abdullahkenanoglu8684
    @abdullahkenanoglu8684 3 роки тому

    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

  • @mustafahan1942
    @mustafahan1942 Рік тому +4

    Yasin hocam öncelikle emeğinize sağlık. Analiz sonuçlarında bazı şeyler dikkatimi çekti. Bunlardan biri hasıl dediğimiz ürünün ph' i 5 küsur yani işkembe ph'ina çok yakın. Bu da asidoz gibi rahatsızlıklara sebep olmayacagi anlamına gelir. Demem o ki Rumeni olan hayvanlarda bakteri besliyoruz aslinda. Dolayısıyla sadece protein çerçevesinden bakamayiz sindirilebilirlik gibi konuları es geçmeyiz diye düşünüyorum

  • @nasuhturk4780
    @nasuhturk4780 3 роки тому +15

    İyide kuru arpa hepsi hazmedemiyorki hayvan geri atıyor demem oki sindirim ve yeşil çok önemli

  • @cemtoygar7121
    @cemtoygar7121 8 місяців тому

    Emeklerinize sağlık. Çok güzel, aydınlatıcı anlatım.

  • @segahfevzi8010
    @segahfevzi8010 4 роки тому +2

    Emeğinize sağlık benimde beklediğim tüm cevapları aldım ben karsta kışın
    Koyunlara yaklaşık 45 gün gebe Koyunlara verdim gayet güzel tuketiyorlardi yalınız vereceğim hasılı bir gün önceden sulamıyordum hasılı kurumaya alıyordum kg olarak düşüyordu ancak büyümeye devam ediyor sizinde dediginiz gibi tek başına besi maddesi değil ancak ek ürün bakımında harika bir bitki
    iyi çalışmalar

  • @faydaliseyler
    @faydaliseyler 4 роки тому +23

    Yem lobisi baya masraf ediyor şu sıralar. O hasılda mineral, klorofil, ve vitaminler sayılmıyor.

    • @MeselayersizTv
      @MeselayersizTv 6 місяців тому

      @@bayramagdaci2548 iyide bu hasıl rasyonlarında kalsiyum fosfor var ztn ne boktttan bilmeden yorum yapmışsın dümdüz hasılı kimse vermiyor ztn. oc herif.

    • @MeselayersizTv
      @MeselayersizTv 6 місяців тому

      @@bayramagdaci2548 kireçte kalsiyum yokmu ahahah :D bunlar küflenmesin diye kireç dökülüyor içine :D rasyon bilmeyen cahil kardeşimizzz

  • @onurbozoglu9097
    @onurbozoglu9097 4 роки тому +53

    Koyunlar merada çim yemiyor mu? Hasılda köküyle birlikte yiyip protein kazanmıyor mu bu hayvan?

    • @burakgul1512
      @burakgul1512 4 роки тому +6

      Tam öyle değil kardeşim fizik kanunları var biraz araştırsan bulursun.Hiç bir şey yoktan var olmaz.Sadece dönüşür geçirir.Sen sadece su vererek sudan başka bir şey alamazsın.Gelen eneji ile giden enerji eşit olmak zorunda.

    • @MuTaZoR
      @MuTaZoR 4 роки тому +23

      @@burakgul1512 en büyük enerji kaynağı güneşin eli armut mu topluyor bu esnada?

    • @veysel2679
      @veysel2679 4 роки тому +5

      @@burakgul1512 hayvan merada ne yiyor. Hazır yemcilerin sattığı yemler çok yararlı degil mi? Yemcilerin sattığı ürünler gökten zembille iniyor değil mi? Yemcilerin otu yararlı, hasıl zararlı değil mi Burak kardeş. Git işine Burak milletin aklıyla oynama

    • @karahankarahan3377
      @karahankarahan3377 4 роки тому +14

      @@burakgul1512 senin aradığın o enerji tanenin içinde saklı işte. kapsül patlayıp çimlenme başlayınca saklı enerji ortaya çıkıp bitkinin gelişmesine ve uzamasına yarıyor. 7-10 günler arası pik noktası ve düşüş başlıyor 12 15 gün sonra zaten o enerji bitiyor ve dışarıdan ek besin yani gübre vermen gerekiyor. İşte enerji pik noktadayken sen hasat yapıp hayvana veriyorsun. Bu kadar basit,yoktan var olan birşey yok yani:)

    • @gurhanfaikyegit
      @gurhanfaikyegit 4 роки тому +2

      Merasa otlayan hayvan zaten kök yemiyor, üstten yeşil yiyor. Yanlışım varsa duzeltin

  • @alisisman3228
    @alisisman3228 4 роки тому +1

    Merhaba bilgiler için çok teşekkür edrim. uzun zamandır aklımı kurcalıyan bir çok soruya cevap oldu.

  • @SerKan_de
    @SerKan_de 3 роки тому +1

    Teşekkürler ...Bereketli olsun kolay gelsin...

  • @muratcankaya8952
    @muratcankaya8952 4 роки тому +24

    Hasıl derim başka bir şey demem koyunlarım dile gelse de anlatsa süt verimi artıyor. Sağlıklı beslenme işi yapın gerisini koyunlar veriyor. Kalın sağlıcakla

    • @furkanaltntas782
      @furkanaltntas782 4 роки тому

      Merhaba Instagram adresim @furkanjan bana ulaşabilir misiniz

    • @serkanuludogan2394
      @serkanuludogan2394 4 роки тому

      Sen hasıl yapiyormusun

    • @muratcankaya8952
      @muratcankaya8952 4 роки тому

      @@serkanuludogan2394 evet kendim yapıyorum.

    • @muratcankaya8952
      @muratcankaya8952 4 роки тому

      @@furkanaltntas782 ben o dediğini kullanmıyorum.

    • @serkanuludogan2394
      @serkanuludogan2394 4 роки тому

      Abi telefon numarası alabilirmiyim sana birkaç sorum olcakta yada sen bana ulaş 05336493396

  • @erol8871
    @erol8871 4 роки тому +28

    Konusmalarinizda cok fazla abarti var. Kimse hayvanina 10 kg hasil vermeye calismiyor veya sadece hasilla besledigini iddaa etmiyor. Gunde 300 gr arpa verecekse yerine 2 - 2.5 kg hasil verebilir. Diger verecekleriyle beraber kuru maddelerini ayarlayabilir. Ama hasil hakkinda en onemli konudan bahsetmemissiniz. Sindirilebilirlik... Arpanin max sindirebirlik orani % 75 iken hasilin sindirebilirlik orani % 98 dir. Bundan da bahsetmeniz gerekirdi. Ayrica bir tutturmusunuz kuru madde orani diye gidiyor. Insanlar hayvanlarini bir gr yem vermeden merada yediriyor. Hayvan diledigi kadar yesil otu yiyor. Doyunca birakiyor. Bu hayvanlarin ne kadar kurumadde yediklerini zanediyor sunuz ? Meradaki otun kuru madde orani, protein orani nedir ??

    • @GAMETIMELOL
      @GAMETIMELOL 4 роки тому +1

      Kuzulara ver hasil o zaman 2 sene bakarsın kasaba verene kadar :):):) öyle olsa büyük ciftlikler yapardı agam bu işi

    • @aligun1644
      @aligun1644 4 роки тому +2

      @@GAMETIMELOL kardes zaten avrupada bu sistem uygulaniyor bu adamlarin yem maliyeti zaten ucuz neden yapiyolar ozaman ? maliyeti dusurdugu icin.

    • @bilalaglamaz6178
      @bilalaglamaz6178 4 роки тому +2

      @@aligun1644 bu Adam Bana inandirici gelmiyor

  • @mustafakose8343
    @mustafakose8343 4 роки тому +1

    Allah razı olsun verdiğiniz bilgilerden dolayı yanılgıdan kurtardınız beni

  • @ozgekorkmaznilsspirit
    @ozgekorkmaznilsspirit 3 роки тому

    Super açıklamışsınız, teşekkürler..

    • @ebuozbek
      @ebuozbek Рік тому

      1 kilo arpayı 1 kilo hasıl ile kıyaslama yapması bodoslama cahillik 1 kilo arpadan ortalama 8 ile 10 kilo hasıl çıkar onlar kıyaslanır insanları yanıltıyor *al / 18 × 10 = 180 yapar yani yüzde 75 - 80 arası artış

  • @alperg1142
    @alperg1142 3 роки тому +4

    Teşekkürler İyiki varsınız hocam.
    Bu Gerçeği bilmeseydim, bunu kendim bilgisayar yazılım kontrollü otomasyon sistemine çevirip koyun alıp et hayvancılığı düşlüyordum. Aynı anda tavuk da bakıp ekonomik krizde hayatta kalmaya çalışma yolu zannıyla batağa gidiyordum.

    • @bugra202
      @bugra202 Рік тому

      Bu bideo karşına çıkmasaydı hiç bir şekilde araştırma yapmayıp hemen işe girecektin yani.

    • @ademy2571
      @ademy2571 Рік тому

      Direkden dönmüşün,verilmiş sadakan varmış.😅

    • @kamranqarayev1300
      @kamranqarayev1300 11 місяців тому

      Çox heyif, bu videoya baxmasaydın indi əməlli başlı iş- güc sahibiydin😃😃

  • @aligun1644
    @aligun1644 3 роки тому +8

    Abiler, Ablalar, bu vidyoya en iyi cevap A bu arkada otlayan koyunlar , kolay gelsin ben kacar

  • @nevergiveupman2325
    @nevergiveupman2325 4 роки тому

    Bilgilendiricisin Hocam 👏👏

  • @ddjfaruk
    @ddjfaruk 3 роки тому

    bizi aydınlattığın için teşekkür ederim

  • @SiNaN.CaNPoLaT
    @SiNaN.CaNPoLaT 4 роки тому +7

    yasin hocam rica etsem şöyle bir video yaparmısın. koyunculuğa yeni başlayanlar için piyasada kolay bulunan (ekonomik) yemlerden, belli başlı dönemlerde (flashing, gebelik öncesi, sonrası, vs.) örnek bir yem rasyonu. bence çok ilgi görecektir. şimdiden teşekkürler

    • @evrengzib4391
      @evrengzib4391 4 роки тому +2

      SiNaN CaNPoLaT
      Ömer faruk Alarslan var onun videolarına bakabilirsin

  • @haktanyana9345
    @haktanyana9345 3 роки тому +3

    Tüm Avrupa'da 125 yem fabrikası varmiş, Türkiye'de 550 yem fabrikası varmış :)) aslında herşey anlaşılıyor, insanları tembelliğe alistirdilar, o yemlerin içinde kimbilir neler var, kim bilir insanlar hangi kimyasal maddeleri et ile süt ile vücutlarina alıyorlar. Meralarimizin sıkıntılı olması , çoban sıkıntısı, yem maliyetleri hasilmatiği vazgeçilmez kılıyor., Her küçük işletmenin bu işe başlaması gerekiyor, herkesin bu sakalli gibi merası yok , otçul hayvanların ana yemeği ottur. Bakın ceylan, antilop, geyik v.b. hayvanlar kuru ve yaş ottan başka birşey yemiyorlar, nekadar semizler,dolgunlar. Bir inek 40 lt süt veriyorsa bu sütün 10 lt si kalitelidir 30 lt si su dur. Süt yemi vermek ile süte su katmak aynı şeydir.

  • @orhanonen485
    @orhanonen485 4 роки тому

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.

  • @hsnobuz
    @hsnobuz Рік тому

    Gerçekten çok iyi bir çalışma. Emeğinize sağlık 👏🏻👏🏻👏🏻

  • @canboks3890
    @canboks3890 4 роки тому +19

    benim amcam uzun yıllardır ana yem olarak hasılı kullanıyor hayvanlarda ne sağlık sorunu nede üreme kilo almama sorunu olmadı gayet memnun

    • @omercaginavci
      @omercaginavci 4 роки тому +9

      Cengiz bu sana gelsin🤣

    • @ErkanEnsar
      @ErkanEnsar 4 роки тому +1

      @@omercaginavci bir cevap videosu çekersiniz hocam heralde:)

    • @suffolkvslagunkoyunciftlig3614
      @suffolkvslagunkoyunciftlig3614 4 роки тому +4

      @@omercaginavci reis çok eksik vidyolar çıkmış ortaya buda insanları tecrubesizliginden kaynaklaniyor bence birisi bu hasili hem vitaminleri hem minarel hemde proteinlerini adam akıllı araştırtması gerekir sadece protein hesaplanmiş bir vidyo ve onu bile farkli hesaplamalarla nasıl insanların kafalarindan sileriz çalışması olmuş gibidir bunu turkiyede bile 1.5 2 senedir veren insanlar var onların vidyoları var adam hasta olmadı hayvanlar diyor yalanmı duyor durduk yere insanlar yalan söylermi

    • @afyonlurasit755
      @afyonlurasit755 4 роки тому +4

      @@omercaginavci abi kesin sadece yeşil çimi analiz ettiler asıl iş kökünde millet bunu en,nde sonuna anlıcak

    • @afyonlurasit755
      @afyonlurasit755 4 роки тому +2

      @ kökünü analiz ettir.oturup bidaha konuşalım hem amaç sadece arpa degil yulaf çavdar arpa buğday hepsini filizlendirmek.artık senin dediğin gibi tas falanda yıkamıyoz otomatik sulamaya geçtik bi zaman gelicek sende geçicen kafayı yorma.

  • @serkanuludogan2394
    @serkanuludogan2394 4 роки тому +22

    Hocam peki bu hasıl la 2 aydır büyük baş besleyenler var tabi sadece hasıl vermiyorlar Şaban yonca slaj hasıl karış tirip veriyorlar. Kesif yemide 3 4 kilo veriyorlar hasıl verenler le konuştum adamlar yemden yüzde 40 tasarruf ettik diyor yapan kullanan 10 kişi ile konuştum sordum hepsi aynı şeyi söylüyor

    • @halilbalaban1624
      @halilbalaban1624 4 роки тому +10

      Doğru söylüyorlar. Düşünün 5-10 hayvanı olan bir aile kendi hasılını kendi üretebilse sütü ne kadar ucuza getirecek.

    • @oguzhansalman1798
      @oguzhansalman1798 4 роки тому +7

      @@halilbalaban1624 ah ah başlamak yerine ahala kötülüyorlar.

    • @ercanadl6134
      @ercanadl6134 4 роки тому +1

      yeşil yedirmek hem et hem süt kalitesini düşürür işkembe doldurmak besi yada sütçülük değildir. yeşille beslenebilen angus gibi besi ırkları var o ırklara geçmeden hasılaya geçilemez. tasarruf samanlada olur. kimsede rasyon bilinci yok ki. aynı protein aynı nişhasta aynı calsiyumu daha az yemle mi elde etmiş hasıla ile yoksa sadece işkembe bi doldurmuş. mera ırklarına geçiş yapmadan hasıla ile beslemek intihar

    • @serkanuludogan2394
      @serkanuludogan2394 4 роки тому +1

      @@ercanadl6134 abi ben hasılı yapanlar la konuştum en az 15 20 kişiyle adamlar diyorki mısır silaj. Saman Yonca hasıl bu dörtlü rasyonla besliyorlar birde bazıları 2 3 kilo kesif yem veriyorlar.

    • @ercanadl6134
      @ercanadl6134 4 роки тому +1

      @@serkanuludogan2394 amaç hobi amaçlı hayvan bakmaksa hasıla ile hayvan yaşar gayet mutlu mesut yaşar. fakat amaç 45 litre süt yada 750 kilo hoştayn yada 550 kilo limuzin elde etmekse o olmuyor. birim alanda istenilen kiloda süt ve et elde edilemiyor. çağımız verim ve kalite devri. sen 45 kilo süt 800 kilo hoştaynı üretemezsen dışa bağımlı hale geliyorsun yeşille hasıla ile nüfusu etle besleyemiyorsun. ülkenin yüzde altmışı et yiyemiyor. anlamadığınız kısım bu. mesela ülke savaşta ahırda hayvanın var abi yem fabrikaları bombalanmış hasıla olur mu olur kardeşim onda hayvanı ayakta tutan vitaminler var olur tabiki öyle ortamda kim bakar kaliteye verime. yada işletmede maddi sıkıntı var hayvanların günü geçirmesi lazım hasıla olur mu olur tabiki hayvanın açlıktan bağırmasından iyidir dolu işkembe

  • @ihsanpirgan8584
    @ihsanpirgan8584 8 днів тому +1

    Ne bu arkadaşın dediği tam doğru, ne de "hasıl kullanırsanız yem masrafınız onda bire düşer" diyenlerin dediği doğru. Tek doğru burada yapılan 1500'ün üzerinde yorumun kanala para kazandırdığı gerçeği. Hürmetler

  • @cumaugur9528
    @cumaugur9528 3 роки тому

    Emegine saglik tsklr

  • @mastkazi6844
    @mastkazi6844 4 роки тому +19

    Recep kaya hoca iki yıldır deneyerek hasılı veteriner hekimle değerlendiriyor bir videosunda veteriner bile hayvanlardaki değişimi şaşkınlıkla anlatıyor ama rasyonda
    8 kilo arpa hasıl
    2 kilo saman
    Mermer tozu tuz ve kepek var

    • @orhankoc8529
      @orhankoc8529 3 роки тому +7

      aynen. ben o veterineri aradım konuştum. dediği cümle şu; 2 yıldır recep hocaya uğramıyorum çünkü hayvanları hasta olmuyor

    • @fatihayazzz
      @fatihayazzz Рік тому

      Recep amca ile tanıştım 6 yıldır bu yöntem ile hayvancılık yapıyor. Adam bir verim almasa 6 yıl bu işe zaman ayırmazdı. Bu video da belki besin değerleri ile ilgili bilgiler veriliyor ama asıl insanarı inandırmak istedikleri Arpa Hasılı FİYASKODUR. Kimse arpa hasılını tek başına vermiyor ama herkes arpa hasılını tek başına veriyormuş gibi kıyaslamalar yapılıyor.

    • @zehraileyemekte487
      @zehraileyemekte487 Місяць тому

      Recep hocada zaten diyor ki öğün de 10 kilo zamanla karıştırarak verin diyor yani 30 kilo eder günlük yabancı ülkelerden de videolar önüme düşüyor büyük meblalar harcayarak yapıyorlar bizimkiler de 1 kg arpa ile 1 kilo hasılın verimini karsilastiriyor karşılaştırma 1 kilo arpa ile 8 kilo hasılı hasılı karşılaştırcan protein de kendisi söylüyor 100 Gr protein 150 yakın oluyor diye... Enerjide bununla aynı diyor yani demekki neymiş %50 artıyor herşey tabi tek yedirmiyor kimse samanla diğer şeylerle karıştiriyorlar 🤗🤗🤗

  • @ahmetsaidgokce5966
    @ahmetsaidgokce5966 3 роки тому +6

    Kuru arpa ile hasılın sindirilebilirlik oranlarınıda değerlendirseydiniz daha iyi olurdu nede olsa hayvanları meraya çıkarmak ile hasıl yedirmek aynı amaca hizmet ediyor bu arada analiz sonuçları açıklayıcı mantıklıydı

    • @kelebeklerucuyor8322
      @kelebeklerucuyor8322 2 роки тому +5

      Hasılda klorofilden enzimlere kadar birçok besin var, bunlar kuru tohumda yok. Adam sadece proteini değerlendirmiş şaka gibi.

    • @burakaskin27
      @burakaskin27 Рік тому

      ayni sey degil kesinlikle otlayan hayvan sadece yesili yer bu hasil faydali bisey kokunude yiyor sadce belirli oranda karistirip vermek lazim bide hayvanlarin yurumesi cok onemli gun boyu bagli durmalari iyi degil

  • @yusufkaya5941
    @yusufkaya5941 4 роки тому

    Allah razı olsun sağol varol kardeşim

  • @sabriyurtseven2329
    @sabriyurtseven2329 3 роки тому +1

    Bu güzel bilgiler için teşekkürler değerli meslektaşım. Eğer konu hayvanı tamamen hasıl ile beslemek ise elbette hasıl ile gelen enerji ve protein yeterli olmaz. Hayvan daha fazla tüketerek açığı kapatmaya çalışır. Hayvanı sadece kuru dane arpa ile de besleyemezsiniz. Çünkü asidozis yani arpalama denen şişme ye sebep olur. Bende bunun araştırmasını besi kuzularında yaptım %10 civarında rasyonda çimlenmiş arpa kullanarak, buğday samanı ve yonca kuru otuna benzer performans değerleri aldım ve besiyi biraz daha ekonomik yapmam mümkün oldu.

  • @oguzhanaydinoglu2875
    @oguzhanaydinoglu2875 4 роки тому +99

    Yem tüccarlarına çalıştığınızı düşünmeye başladım. Normalde keyifle izler takip ederdim. Fakat sürekli mera ortamı sağlanamadığı için kuru yeme geçişe mahkum olmuş vatandaşa alternatif ve maliyetsiz yeme insanlar geçiş yapmasın , yem üreticilerinin elinde kalmasın , yüksek karla satışlarına devam etsinler diye beli bükülmüş insanlara yazık etmeyin. Sizin bu söyleşinize göre ayrıca hayvanın meraya da gitmesi uygun değil.

    • @ugursalihoglu5566
      @ugursalihoglu5566 4 роки тому +14

      Abi güzel yapıştırdı helal olsun katılıyorum

    • @neredennereye4598
      @neredennereye4598 4 роки тому +2

      Aynen

    • @veysel2679
      @veysel2679 4 роки тому +2

      On numara tespit

    • @ebuozbek
      @ebuozbek Рік тому +6

      1 kilo arpayı 1 kilo hasıl ile kıyaslama yapması bodoslama cahillik 1 kilo arpadan ortalama 8 ile 10 kilo hasıl çıkar onlar kıyaslanır insanları yanıltıyor *al / 18 × 10 = 180 yapar yani yüzde 75 - 80 arası artış

    • @cuneytbolukbas9060
      @cuneytbolukbas9060 Рік тому

      Adam zaten söylüyor dinlemiyorsun 8 kilo hasılda 17 protein var diyor. Ama 8 kilo hasılı koyuna nasıl yedireceksin sende bunu açıklayıver

  • @ohaa_
    @ohaa_ 4 роки тому +10

    Sevgili Yasin ; Yayınladığın videoların hemen hemen hepsini izliyorum, kanalını takip ediyorum.Gercekten çok faydalı bilgiler verdiğine inanıyorum.Videolarin, bu işi bilmeyen ve bu işe başlamak isteyenlere çok büyük fayda sağlıyor.Bu videoda 1kg arpa yaklaşık 7kg hasıla bedel gibi bir çıkarım yapiyoruz.Videodaki en kritik eksiklik bence bu ölçümleri birde hayvanin diskisini inceleyerekde yapman lazim.Bu hayvan 1kg arpadan ve 7kg hasildan neyi ne kadar sindirdi? Arpadaki ve hasildaki vitamin mineral vs oranlari nedir ve ne kadari sindirildi? Bu sorulari da cevaplarsan çok daha faydalı olacaktır.

    • @kelebeklerucuyor8322
      @kelebeklerucuyor8322 2 роки тому +2

      Hasıldaki tüm vitaminler direk kana karışır, hepsini vücut alıyor. Ama kuru tohumda herşeyi vücut alamıyor ve dışkı ile sindirmeden atıyor

    • @ebuozbek
      @ebuozbek Рік тому +5

      1 kilo arpayı 1 kilo hasıl ile kıyaslama yapması bodoslama cahillik 1 kilo arpadan ortalama 8 ile 10 kilo hasıl çıkar onlar kıyaslanır insanları yanıltıyor *al / 18 × 10 = 180 yapar yani yüzde 75 - 80 arası artış

    • @nuhrzaremat6174
      @nuhrzaremat6174 8 місяців тому +1

      videoada inanılmaz hesap hataları var. kesinlikle elma ile armut kıyaslanmış o da yanlış kıyaslanmış.
      1- alınan ürünün analizi yapılmış, dışkı analizi de yapılması gerekiyor. hayvan ne kadarını sindirmiş, yani yediği hasıldan ne almış, arpadan ne almış buna bakılıp karşılaştırılması gerekirdi.
      2- ayrıca 1 kg arpadan 7-8 kg hasıl çıkar diyerek yine yanıltma var. gayet de 8-10 kg arası alınıyor. protein fazlası etti mi size direkt %80 fazla.
      3- kuru madde kanunu hangi meclisten ne zaman çıktı ben orayı kaçırdım tam olarak. meralarda otlatmak kanunu ne oldu.
      4- hasıl mı daha sağlıklı kuru arpa yedirmek mi? gevişi için, et ve süt kalitesi için hatta verim artışı için hasıl bin basar. (kesinlikle stres azaltıcı ve mutluluk artırıcıdır hasıl yemek. hasıl yiyen hayvanların süt verimi aynı besin miktarlarını kuru maddeden alanlara göre gayet de fazladır. bu konu tartışmaya kapalı arkadaşlar.
      5- türkiye'de arazi zaten başlıca bir sorun. yem fabrikalarını zengin edene kadar bir çılgın çıksa ve 10 dönüm kapalı alana 20 kat raf sistemli bir. hasıl üretim sistemi kursa, muhtemelen 1000 dönümden alınan arpanın (kuru arpa yedirmeye kıyasla) vereceği protein miktarını gayet de babalar gibi verecektir sürüsüne.

    • @MeselayersizTv
      @MeselayersizTv 6 місяців тому

      video da düzgün bi hesaplama yok ztn varsayım üstüne konuşmuş full. verim hesaplaması ve hayvanda deneyerek görürsünüz ztn arpayı dümdüz verirsen karnında kurt olur.

  • @emredogan8374
    @emredogan8374 3 роки тому

    Hocam teşekkürler.

  • @yasartezcan2428
    @yasartezcan2428 4 роки тому

    Teşekkürler Hocam

  • @yodik1000
    @yodik1000 4 роки тому +20

    bu analiz yeşil kısmından mı yoksa yeşilkısım (çim),tane ve kök kısmının toplamının analiz sonucu mu bu belirtilmemiş...

    • @halilbalaban1624
      @halilbalaban1624 4 роки тому

      Tabiki toplamından. Hasıl üretimi denince yeşili beyazı hepsi birden yediriliyor hayvana dolayısıyla hepsi aynı hesaba giriyor.

    • @erkanyilmaz07
      @erkanyilmaz07 4 роки тому +6

      tarladaki hasılın yalnız çım kısmı tüketilirken bunda kök kısmınıda yer hayvanlar bir arkadaşıma kurduk bu sistemi adam iki yıldır kullanıyor karmanın içine bunuda katıyor saanenleri ilk verdiğinde süt artışı aldı halen devam ediyor..

    • @furkanaltntas782
      @furkanaltntas782 4 роки тому

      @@erkanyilmaz07 Instagram adresim @furkanjan ulasabilirmisiniz hocam

    • @erkanyilmaz07
      @erkanyilmaz07 4 роки тому

      @@furkanaltntas782 05394060059

  • @serdarbirgun7515
    @serdarbirgun7515 3 роки тому +20

    Sadece protein olarak bakarsanız yanılırsınız. Aminoasitler,mineraller, klorofil v.b etkenlere bakacaksınız.

  • @endlesssen879
    @endlesssen879 4 роки тому

    Selamun aleykum kardesim unutmayim diye izlemeden begenip oyle izliyorum videolarini bu ise baslamayai dusunuyprum unsaallah balikesir de dusundugum yerlerden biri istanbuldayim belki birkac ay belki birkac yil. Basarilarinin devamini dilerim kolay gelsin

  • @sezerturk3411
    @sezerturk3411 3 роки тому

    deger mi degmezmi diye çok merak ediyordum TEŞEKÜRLER

  • @serhatozturk2299
    @serhatozturk2299 4 роки тому +25

    Madem hasılın 100/ 89 su ozaman 8 günden sonra 2 gün kurutalım su oranı 100 / 45 düşüyor hem kuru yem hem kabayem olmuş olur. 😁😁😁

  • @kerimkaraaslan7398
    @kerimkaraaslan7398 4 роки тому +21

    Emeğinize Sağlık Hocam..
    Ben Hasıl ile ilgili detayları
    ( Ömer çağın Avcı ) Hoca'nın Videolarına bakarak içime sindirdim doğrusu..
    Aklında soru işareti kalanlar göz Atsın..
    Kimse Hasıl tek başına yeter iddiasında bulunmuyor zaten..
    Örneğin Koyun Başı Günlük yem maliyetin 3 Tl iken Hasıl verip 2.5 e düşürdün mü..? Üstelik Hayvanların Sağlık sorunları da olmadıysa Daha belanı mı arıyorsun be Adam..!! derim Utanmam yani.🤗😁😁
    Hayvan Beslemiyor olmama rağmen bu tür videoları keyif ve merak ile İzliyorum..
    Doğma büyüme İstanbulda olsakta DNA'mız Köylü sonuçta bana keyif veriyor..
    ALLAH Cc herkese kolaylıklar versin.
    Hayırlı Ramazanlar 🤲🏻🤲🏻🤲🏻

    • @halilbalaban1624
      @halilbalaban1624 4 роки тому +8

      Evet daha belasını arıyanlar var. Oysa koyun başı 50 kuruş ucuzlayan bir rasyon 200 koyunda günde 100 lira ayda 3.000 lira yılda 36.000 lira yapar. Ama adam kör olursa hala anam babam sistemiyle giderse 36.000 lirayı gözü görmez hatta farkında bile olmaz.

    • @veysel2679
      @veysel2679 4 роки тому +6

      @@remzibabadostu6115 Adam 200 koyunda günde 100 TL kâr ediyor. Yılda 36.000 TL kâr ediyor. Bu sadece yemdeki kârı. Hayvana olan yararından daha bahsetmemiş. Sen yem satışı yaptığın için anlamamış sın. Bide ben anlatıyım dedim.

    • @zubeyirorta7529
      @zubeyirorta7529 4 роки тому

      @@veysel2679 kışın nasıl üreteceksin bu hasılı ortalama 24 derece oda sıcaklığı ister ya soba yakacaksın yada yetiştirdiğin yeri bi şekilde ısıtacaksın bunun maliyetini de ekleyin o yaptığınız günlük maliyet hesabına

    • @halilbalaban1624
      @halilbalaban1624 4 роки тому +6

      @@veysel2679,
      @Remzi Babadostu de pek ala anlıyor. Eymen Çelik'te pek ala işin anlattığı gibi olmadığını biliyor. Ama dediğiniz gibi biri yem satıyorsa. Diğeride ya yemcilerden sponsor bulmak peşinde bu videoyu yapıyor. Yada sponsoru bulduğu için bu videoyu yapıyor.

    • @halilbalaban1624
      @halilbalaban1624 4 роки тому +5

      @@zubeyirorta7529 hasıl üretimi UA-cam videolarında gördüklerimiz gibi ahırın bir köşesinde veya orda burda gibi rastgele yerde yapılmıyor. Zaten bir kapalı alan lazım. Bu kapalı alanın iklim kontrolu yapılarak gerekli şartların sağlanması lazım. Bu iş bir sanayi işi. Ama az sayıda hayvanınız varsa, hasıl üretimi için iklimi uygun olan yerlerde sorun yok. Ama bulunduğunuz yerin iklimi kı için uygun değilse. En azında izolasyonlu bir çıkma 50NC kamyon kasası temin edilerek uygun iklim şartınızın sezonunu uzatabilir ve hasıl yedirmenin karlılığından uzun daha uzun süre faydalanırsınız.

  • @muradiyedogan3091
    @muradiyedogan3091 4 роки тому +1

    söylediğiniz çok doğru ben koyunlara birazda kuru arpa artı çim artı yonca süper bi rasyon oluyor koyunlarda ama sütü acaip artırıyor 1 kilo hasıl yonca çok azda süt yemi müthiş derecede sütü artırıyor denedim gördüm

    • @enesgulcan5556
      @enesgulcan5556 4 роки тому

      Kaç litreden kaç litreye artış oldu peki

  • @tuco6235
    @tuco6235 4 роки тому

    teşekkürler

  • @hindyurdaer6097
    @hindyurdaer6097 3 роки тому +14

    Eymen Bey yemcilerin tarafı anlaşıldı , iyi hazırlanmış .

    •  3 роки тому +4

      Laboratuar da o tarafta herhalde. Kendi yemimizi yapıyoruz ama hasıl demiyoruz diye bütün dert sanırım çok ilginc

    • @ebuozbek
      @ebuozbek Рік тому

      1 kilo arpayı 1 kilo hasıl ile kıyaslama yapması bodoslama cahillik 1 kilo arpadan ortalama 8 ile 10 kilo hasıl çıkar onlar kıyaslanır insanları yanıltıyor *al / 18 × 10 = 180 yapar yani yüzde 75 - 80 arası artış

  • @rdvancakmak8148
    @rdvancakmak8148 4 роки тому +8

    analiz sonuçlarına çokda takılmayın derim en fazla ilgileneceğiiz kısım konunun işkembesi ve tüketebileceği yem miktarı hocam kısaca işkembe doldu ve 18 proteinle diyor yiyemez daha fazlasını hayvan

  • @mehmetkilcioglu265
    @mehmetkilcioglu265 3 роки тому

    Çok güzel açıklamışsınız

  • @gokselerkandura9562
    @gokselerkandura9562 4 роки тому

    Teşekkürler

  • @mustfadgn382
    @mustfadgn382 4 роки тому +4

    1 kilo arpa ile 1kg hasırı karşılaştırmak bence yanlış sonuçta bir kilo arpa 8-10 kğ hasıl yapar öyle değerlendirmek daha objektif olur

    • @ThxForInfo
      @ThxForInfo 2 роки тому +2

      Adam Veteriner kimligini kötüye kullaniyor. Milletin Kafasini karistiriyor.

  • @halilbalaban1624
    @halilbalaban1624 4 роки тому +21

    Özellikle büyükbaşta onun yanında küçükbaşta da tokluk ve işkembeyi doldurmayı kimse düşünmüyor. 1 kilo arpayı 8 kiloya çıkarınca hayvanın işkembesini doldurmak için kilosu sezonuna göre 1-1,5 liraya alınan kilolarca samana para verilmiyor. İşin birde bu tarafı var.
    Eymen Çelik'in güzel işler yapacağını sanıyordum ama görünen oki kısa zamanda youtuber olma büyüsüne kapılmış. kendine yazık ediyor bence. Bir veterinerin hydroponic tarımdan haberi olmamasını ve arpayı 3-5 gün suyla ıslatmayı üretim sandığını, benim aklım almaz. Elbette Eymen Çelik'te bu işin bir topraksız tarım metodu olduğunu biliyor ve arpanın hydroponic sistemde kullanılan besin sıvısının kullanılmasını gerektiğini biliyor. Ama işin popülarite yönüne kaçmayı tercih ediyor.

    • @herseyyolunda382
      @herseyyolunda382 4 роки тому +2

      Arpayı 3-5 gün suyla ıslatmak bir üretimdir. Ben bunun küçümsenmesini anlamadım. Ne yapması lazım bu yetiştiricinin. Merası olmayan bir yerde yeşile ulaşmanın en kestirme yolu bu iştir.

    • @ercanadl6134
      @ercanadl6134 4 роки тому

      hayvancılık sistemleri çok değişti artık işkemde doldurup tokluk hissi aranmıyor hayvanın iştahını açıp daha fazla süt ve et isteniyor. yeni trend bu şekilde. bu yüzden önce magnezyum ve bakırsülfat verip işkembeyi daha esnek hale getiriyoruz sonra arpa ezmesi ve keşif yemi dayayıp 750 kilo hoştayn elde ediyoruz yada 550 kilo limuzin elde ediyoruz 40-45 kilo süt elde ediyoruz sizin sistem savaş zamanı et olsun yem kıtlığında hayvan yaşasın sistemi çağ değişti zaman kalite ve verim zamanı yeni trend hayvancılıkta sadece kuru madde var. yeşile yer yok. sizin yöntemle hayvancılık ilerlemez ve artan nüfus beslenemez ucuz et hayal olur. önce üretimdeki kişilerin kafa değişmesi lazım. Türkiye mera ve otlak fakiri ülke her yer dağ taş olan düzlüklerde tarla arsa var avustralya çiftçisi gibi konuşmalar yapıyorsunuz. al angusu daya hasılayı yetiştir o zaman sana bir şey diyen mi var. almışsın hoştaynı limuzini montofonu semantali hasıla ile yem ve süt elde edecekmişsin oldu canım olduuu

    • @herseyyolunda382
      @herseyyolunda382 4 роки тому

      @@ercanadl6134vatandasin, merası yok,imkanlar kısıt lı ne yapsın bu çiftçi kışın, magnezyumu bakırı sulfati bilmez. Bilmesinde, samanı veriyo, bulursa arpayı veriyo bu kadar . Yeşil hasilida öğrenmiş bir yerden veriyor.en guzelinide yapıyor.hayvana verdiğin o elementler gelir beni seni bir yerde gelir bulur. Yoncasi korungasi arpasi silajı yeşil hasili bu hayvanlara yeterde artar . Ek yapilan materyallerle hayvanları ve insanları zehirlemenin anlamı yok.insanlari beslyecez diye azman hayvanlar üretmenin anlamı bence yok.

    • @ercanadl6134
      @ercanadl6134 4 роки тому

      @@herseyyolunda382 üretemiyorsun işte problem orada hayvan açığı var ineklerin damızlık koyunların kesime gidiyor sebebi para kazanamıyorum. para nasıl kazanılır verimle kazanılır. verim neyle olur iyi bir kuru madde rasyonu ile olur. ben yeme para vermek istemiyorum o zaman eski insanlar gibi alacan hayvanını mera mera yayla yayla gezicen göçebe olacaksın. yazın karsta kışın antalyada bedava beslicen hayvanı bende o imkan yok göçebe olamam o zaman iyi bir kuru madde rasyonu ile besle oda yok. ya avustralya gibi meralarda besle tabi o kadar mera varsa yada hollanda gibi ahırda besle. iki seçenek var sen ne öyle ne öylee

    • @halilbalaban1624
      @halilbalaban1624 4 роки тому +2

      @@ercanadl6134 Bu programı yapan arkadaş genellikle koyun işletmelerini anlatıyor. Tv. de "Koyuncu" diye program yapıyor. Takipçileri genellikle koyun üreticileri. Veya evindeki 3-5 büyükbaş besleyen aile işletmecisi. Bu insanlar kuru madde tedarikinde güçlük yaşıyor. Öyle sizin dediğiniz gibi 40-50 kilo sütle 750 kilo etle işi yok. 10-15 metre bir alanda hasıl üretebilirse bu onun için bulunmaz bir nimet. Sizin pencereniz ayrı, hasılı kullanan yada kullanmayı düşünenlerin pencereleri başka.

  • @uurnut
    @uurnut 4 роки тому

    Peki hocam, arpayı direkt veya hasıl olarak verdiğimizde içerisindeki proteinin ne kadarı hayvana geçiyor, bunun kıyaslaması yapılabilir mi? Kuru madde ile hasılın sindirim ve besin emilimi arasında fark var mıdır? Hayvanları sadece kuru madde ile besleyip sıvı ihtiyaçlarını su ile mi karşılamalıyız yoksa rasyonda kuru madde ve yaş madde dengesi oluşturulmalı mıdır?
    Saygılarımla...

  • @keridmr2053
    @keridmr2053 4 роки тому

    özet kısa önemli noktalar zaman kaybı yok iyi beğendim 👍👍

  • @Elifin_mutfagi
    @Elifin_mutfagi 4 роки тому +17

    teşekkür ederim güzel açıklamışşınız neyin ne olduğu bilimsel bir şekilde anlatılmış.

  • @serhat488
    @serhat488 4 роки тому +4

    Bulunduğun çiftliğin suni merasını gösterip anlatabilirmisin

  • @OLABILIR145
    @OLABILIR145 4 роки тому +1

    İyi günler hocam belki konuyla alakasız olacak ama bir sorum var besi hayvancılıgında merada otlatmak mı yoksa ahırda yemlemek mi uygun

  • @adnankulu5875
    @adnankulu5875 3 роки тому

    Faydalı bir video olmuş anlayana teşekkürler

  • @cebrailkaya7130
    @cebrailkaya7130 2 роки тому +5

    Merhabalar, verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ediyorum. Sadece merak ettiğim birşey dile getirmek istiyorum. Acaba hayvanın kuru arpayı yedikten sonra onu metabolize etmesiyle , hasılın metabolize edilmesi arasında bir fark var mı ? Yediği arpanın bütün besin değerlerini alabiliyor mu yoksa bir kısmı dışkı olarak atılıyor mu ? Saygılarımla ..

    • @kelebeklerucuyor8322
      @kelebeklerucuyor8322 2 роки тому +2

      Hasılda çok fazla vitamin mineral ve enzim var ama kuru tohumda yok. Ve hasıldaki her madde direk kana karışıyor hepsini vücut alıyor..

  • @thedriverbildiginsofor9109
    @thedriverbildiginsofor9109 4 роки тому +4

    Harika bilgiler 👌👌Her işte olduğu gibi Tarım ve hayvancılık içinde ne kadar önemli olduğunu anlamış olduk tekrardan..

  • @harundemir2078
    @harundemir2078 3 роки тому

    Öncelikle emeğinize sağlık. Analiz değerlerini görmek adına güzel bir çalışma olmuş. Fakat benimde eklemek istediklerim var. 1. olarak elde edilen hasıl miktari yani 1 kg arpadan çıkan hasıl ile 1 kg arpayı mukayese etmek gerekir. 2. olarak eklemek istediğim bunun samandan farkı saman yediğinde mineraller çok az, geviş getirerek doygunluk hissi verecektir ve kesif yeme katık olacaktır diyelim . Ama bunda kök dediğimiz asıl hasıl olan kısmı kuru ottan farklı olarak hayvana yediriliyor. Sap samanda sadece toprağın yüzü biçilerek kuru otu alınıyor. Ayrıca bunu arpa tanesi yani aslında tohumuyla mukayese etmek yerine saman gibi kuru otlarla mukayese etmek gerekir. Çünkü biliyorsunuz en yüksek değerler tohumlarda çıkar ve arpa tanesi kaba yemde değil kesif yemde kullanıliır.

  • @soranadam3336
    @soranadam3336 4 роки тому +9

    Senin o çalıştığın işletmeler hayvani nasıl kısa sürede şişiririm hesabı yapan işletmeler işine gelmemesi normal. Küçük işletmeler için 10 numara bisey

  • @ceydaal-amoudi1804
    @ceydaal-amoudi1804 3 роки тому +5

    bende hasıl kullanıyorum kışın veriyorum harika sonuc aldım

    • @bluestarr3493
      @bluestarr3493 2 роки тому +1

      Koyunlarda sut verimi mi artti

    • @ceydaal-amoudi1804
      @ceydaal-amoudi1804 2 роки тому

      @@bluestarr3493 evet sadece dogumlarina 1 Ay kalasi kesdim

    • @bluestarr3493
      @bluestarr3493 2 роки тому

      @@ceydaal-amoudi1804 bende bayanim birkac yila kadar bende baslayacagim ins

    • @bluestarr3493
      @bluestarr3493 2 роки тому

      @@ceydaal-amoudi1804 sizde hangi cins koyun var

    • @ceydaal-amoudi1804
      @ceydaal-amoudi1804 2 роки тому

      @@bluestarr3493 kangal koyun 6 alpin keci

  • @yavuzerol2567
    @yavuzerol2567 4 роки тому

    Çok bilgilendirici olmuş , biz insanlar açısından durumu ele alırsak buğday Yada arpa çimi tozu Yada suyu satan siteler var yani besleyiciliği belki enzimleri arttırıyor ama proteini düşürüyor öyle çok övüldüğü gibi üstünlüğü Yok muş

  • @salahattinatasever8111
    @salahattinatasever8111 3 роки тому +2

    Arpada hazmedilemeyen ve dışkı ile atılan arpa miktarınıda mukayeseli protein hesabina katarsan , protein neticesi nedir ?

  • @feritcanbaz558
    @feritcanbaz558 4 роки тому +15

    1 kg arpa ile 1 kg hasıl kıyaslamak bana da mantıklı geliyor. çünkü bu küçükbaş hayvanın yeme kapasitesi belli. diyelim ki 1 kg arpa yiyebiliyorsa işkembenin kapasitesi buysa tabiki 1 kg hasıl yedirirsiniz daha fazlasını yediremezsiniz. 8 kg hasılı nasıl yesin bu hayvan? proteiniydi kuru maddesiydi şusuydu busuydu anlamam ama en basit şekliyle şuna faydası vardır. çiftçi diyelimki günde 1 kg arpa verecekse hayvanına 1kg arpadan ettiği 8 kg hasıl ile yaklaşık 1 haftalık yemini üretmiş oluyor. en basit faydası bu diyebilirm hasıl için. yani 8 kg arpa yerine 1 kg hasıl işini görür. dolayısıyla yem maliyeti azalır. ama içerği nedir, proteini nedir vs. iyice bir araştırmak lazım.
    Hatta en güzeli Eymen kardeşimiz şunu yapsın. eğer illaki bir ispat yapacaksa alsın aynı cins aynı ırk aynı kiloda 20 küçükbaşı veya büyükbaşı... 10 tanesini bir ahıra....10 tanesini diğer ahıra koysun. iki gruba da aynı rasyonu versin. gruplar arasındaki tek fark bir rasyonda arpa varken diğer rasyonda hasıl yer alsın. 4-5 ay denesin. büyükbaş olur küçük baş olur. ne gibi farklılıklar ortaya çıkmış bunun videosunu paylaşsın. en güzeli bu bence

    • @HighEndMTL
      @HighEndMTL 4 роки тому +1

      sen çok akilisin, buna bir sponsorluk çikarsan adam yapar. ama konuşma bedava - para istenmez. 8 kg arpa yerine 1 kg hasıl işini hayatta göremez bunu anlatmaya çalişiyor ama anlatamadiki sana. yararli maddelerini toplayarak hesapla- 10 kilo hasil=1 kilo arpa... sen buna ne gibi fantazilerini düşün-üzerine çikartamasin. koyun gün boyünca su'dan ağirlanmiş ve 10 kat şişmiş olan 1 kilo arpayi yecek. bu kadar matematik basit

    • @halilbalaban1624
      @halilbalaban1624 4 роки тому +5

      @UCu4uxEafUba-UDrT08Ixw9Q
      Ferit kardeşim, bahse konu yem ot yiyen tüm hayvanlara verilebilir. Videoyu yapan kişi koyuncu olduğu için konu koyun etrafında dönsede aslında konu koyun yiyeceği olarak değil. Büyükbaş, küçükbaş, kanatlı ot yiyen tüm hayvanları ve onları yetiştirenleri ilgilendiriyor. Bunları yazmamın sebebi 1 kilo arpa ile 1 kilo hasılı karşılaştırmanın doğru olmadığını anlatmak içindi. Hayvanın yiyebilme kabiliyeti 1 kilo arpa değil. Bir kilo arpa protein sağlayıcı olarak yediği yem karışımının içinde küçük bir miktar. Bunun dışında enerji, vitamin, mineral almasını sağlayan diğer yiyeceklerde hayvana verilir. Ama hayvanın işkembesinde hala boş büyük bir yer kalır. bu boşluğu doldurup hayvanın tokluk hissedebilmesi için. Hayvana protein, enerji ve diğer ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra yer kaplayıcı başka yemlerde alınarak başka masraflar yapılır. İşte hasıl protein ihtiyacını karşıladıktan başka birde boş işkembeyi doldurarak bunun için yapılacak masraftan tasarrufta sağlar. Sırf bu faydası bile yem giderlerini %40-50 azaltır. Buda yem fabrikalarının işine gelmez. Onlarda popüler kişilere böyle videolar yaptırırki hayvancı hasıl kullanmak yerine kendi ürettikleri yemleri satın alsınlar.

    • @HighEndMTL
      @HighEndMTL 4 роки тому

      ​@@halilbalaban1624 bravo! yabanci olduğum için tam anlatamadim. ama siz super anlattiniz, tşk!
      En önemli hayvanin rasiondaki KILOLU olarak yem değil! Önemli- günlük: protein, nişasta, lif, vitaminler, mineraller, yağlar - bunlarin günlük grammaji ihtiyaclarini kapatmak için... bu mesela 10 kilo da olabilir yada fakli bir yemde 20 kiloda olabilir... Amasi var- 20 kiloyu diğer yemden YEMEZ hayvan- baursaklari ve mideyi şişer! Hemde Hasilda - çünkü 85% - SU içerir!
      Hayvanlar nasil bu hasili güzel yiyor diye aldinlatmayin kendini! hayvan hayvandir, insan gibi - İnsan mesela şekeri çok sever, ve akili fazla çaliştirmasa- önünde vitaminli salata ve kremali pasta koyarsan- mutlaka pastayi seçer! hayvan ayni- taze yemegi tabi sever, ama burda hasil- aldatiyor hayvani çünkü onun içi bom boş! Mucize ve majik beleşi ariyorsaniz- hayvanlarin yemeğinde bulamazsiniz!
      Amerikada, Avrupada bu Hasili- ek yemek olarak kullaniyorlar... Çok dolu ve güzel meralar vara bu ülkelerde. Önce tahil, kuru ondan sonra az ekonomik için hasili veriyorlar.
      Buradaki insanlaar açtan- hasili ana yemek olarak hayvanlarin midelerini doldurmak çalişiyorlar. Büyük bir yalan ve hata!

    • @aliserdar4461
      @aliserdar4461 4 роки тому

      O zaman 100 gram arpa ile bir kilogram hasılı karşılaştırmak gerekir. Çünkü 100 gram arpadan yaklaşık bir kilogram hasıl elde edersin, ve iki şeyi kıyaslıyorsan ikisini de eşit miktar/ağırlık/boyutta tutman gerekir.

  • @kawasakiheidelberg8683
    @kawasakiheidelberg8683 4 роки тому +6

    teşekkürler değerli Yasin dost bir şehir efsanesini laboratuvar sonuçları ile çürüttün yaşasın bilim-ilim yaşasın gerçek bilgi....

    • @yodik1000
      @yodik1000 4 роки тому +3

      sevgili dostum ne yazık ki Yasin beyin çalışması bilimsel kabul edilemez,hasılın neresini analiz ettirmiş tümünü mü yoksa sadece yeşil otu mu yoksa kökü mü belli değil,hangi tip arpa belli değil,hangi labaratuar belli değil, bu durumda bilimsellikten söz edemezsiniz...bilimsel çalışmalar Türk tarım-gıda dergisinde mevcut internetten okuyabilirsiniz

    • @omercaginavci
      @omercaginavci 4 роки тому +9

      Kawa işte bilimin analizini yorumlayabilecek beyin lazım bu sözlerinle olmadığınıda anladık adam hasıl kuru arpadan daha faydalı olduğunu ispatlamış senin anlayacağın dilde anlatayım ilkokul hesabi
      1kg kuru arpada 100gr protein
      1kg hasılda 18 gr protenin
      1kg kuru arpadan 7 kg hasıl yaparsak 126gr protein veriyoruz
      sindirilebilirlik faydalanma
      Kuru arpa %60 60gr protein
      Hasıl %98 123gr
      Vitamin mineral seliloz fizyolojik tokluk olayına girmiyorum daha bu yeter

    • @kawasakiheidelberg8683
      @kawasakiheidelberg8683 4 роки тому +3

      @@omercaginavci öncelikle ben 42 yaşında 3 çocuk sahibi bir aile babasıyım kelimelerimize dikkat edelim iyi okuyup yorumlayalım kimde beyin var ne kadar çalışıyor onun hesabı sana kalmamış ben hasıl kötüdür faydasızdır veya farklı kötüleyici bir terim kullanmadım sadece abartıldığı kadar katbekat değilde çalışma ve emeğin karşılığı olarak max1x2 değerlere çıktığını sende belirtmişsin bu da bedava havadan emeksiz olmuyor 1 kg arpadan 2 kg performans ve değer almak zahmeti ile birlikte tercih meselesi yani öyle abartıp ülkemizin ve hayvancılığın kurtuluşu hasıldaymış gibi lanse etmeniz yanlış ve beyinsizlik asıl budur.

    • @oguzhansalman1798
      @oguzhansalman1798 4 роки тому

      @@kawasakiheidelberg8683 yem fiyatları analiz et türkiye için kurtuluş kral

    • @kawasakiheidelberg8683
      @kawasakiheidelberg8683 4 роки тому +2

      @@oguzhansalman1798 analiz ediliyor uygulayanlar tarafından bende kendi analizlerimi yapıyorum bir çiftçi olarak; hasıl hayvan beslemede ilave olarak kullanılabilecek birşeydir tek başına hayvanı bununla besleyip ihtiyaçlarını karşılayamazsınız destek besini gibi veya yeşilliğin olmadığı kış veya kurak dönemlerde extra destek olarak kullanabilirsiniz bunu çok fazla abartmamak gerekir emeksiz bir kazanım gibi lanse etmemek gerekir hasıl üretim sistemi kurmak ve işletmekte bi emek masraf ve zaman gerektiriyor.

  • @gezelimyiyelim1077
    @gezelimyiyelim1077 3 роки тому +1

    Saolsin hocam böyle bilgilerini paylaşman insanımızı bilinçlendirmen takdir edilesi.

  • @cankewen3393
    @cankewen3393 4 роки тому +1

    1 e 1 mi hesaplanmalı 1 e 8 mi adil. Günde kaç kilo yer koyun hasıldan hangi hayvana uygun peki büyük baş mı kanatlı mı.

  • @esmercatlak1432
    @esmercatlak1432 4 роки тому +40

    Bu hocayı yem tüccarları satın almış daha da takip etmem. Hasıl konusunda bilgi almak isteyenler Recep Kaya yı takip etsinler.

    • @emirhandemir4108
      @emirhandemir4108 3 роки тому +4

      Adam elinde belgeyle konuştuğu için demi

    • @fatihavci53
      @fatihavci53 3 роки тому +2

      Akademide de hukukta da delilden önemli bir unsur var ki o da delilin değerlendirilmesidir.

    • @cengizbaksi
      @cengizbaksi 3 роки тому +2

      Doğru belge ile konuştu ancak hasıl yem kaba yem ihtiyacını karşılamak içindir. Arpaya alternatif değildir. kaba yem ise hayvancılıkta en önemli yem ihtiyacıdır. Kaba yemi tane arpa ile karşılayamazsın. İkincisi bunun hesap bol bol verirsen arpayı hayvan asidoz olur büyük bir veteriner masrafı ile karşı karşıya kalırsın. Öyle değer paylaşmak yetmiyor. Kaba yem kesif yem ile karşılaştırılmaz. Yulaf kuru otu , buğday samanı ya da silajla karşılaştırmış olsa doğru olur.

    • @samilhoca422
      @samilhoca422 3 роки тому +2

      Adam karışımdan hiç bahs etmedi
      Recep abi bu işin pröfesioneli
      Mermer tozu
      Kepek
      Tuz
      Saman ve s katarak karışım hazırlıyor

  • @Kerim_YILMAZ
    @Kerim_YILMAZ 4 роки тому +5

    Hasıldaki protein oranı arpaya göre % 43-44 artmış. Ben demiyorum, veteriner bey diyor. Ki hasıl ve arpanın içeriğindeki diğer maddelerin oranı ayrıntılı değerlendirilmemiş. Hasılı önerenler zaten merası olmayan ya da doğal ortamda yeşil yem imkanı olmayanlara öneriyorlar.
    Deneyin özeti hasıl ile arpanın protein oranı (1 kg arpa-çimlendirilen 1 kg arpa/çimlendikten sonra 7-8 kg hasıl) içeriği karşılaştırıldığında hasılın proteini artmış.

  • @mustafasonmez24
    @mustafasonmez24 4 роки тому +2

    Besicilikte hasıl verilmez, sütçülükte belki. Sıhhatine iyi gelir hayvanın.

  • @senoldurmus7638
    @senoldurmus7638 4 роки тому

    teşekkürler,