Si noi am facut casa full electric, incalzire in pardoseala tot prin rezistenta electrica, izolatie cu vata bazaltica de 20 cm si in pod de 15 cm, inca nu am dat casa in folosinta, iar la anul o sa punem si sistem fotovoltaic. A fost foarte util clipul. Multumim!
Buna si eu am un solis 15kw cu putere instalata 13kw toate bune pina cind a venit.electrica si a marit voltajul de la transformator 245 v si de atunci intra invertorul in proctectie si de 10 ori pe zi si nuai produce mai nimic cum se poate rezolva problema 😮
Salut și eu sunt ful electric, sunt prosumator din 17 ian 2023 cu un invertor de 6kw trifazat și PV de 5 KW , pe timp de iarnă ziua dau căldură electrică în pardoseală la 23 sau24 grade și noaptea la 21 grade și sunt mulțumit consum din rețea mai mic noaptea
Am o nelamurire, minut 8 feb, injectat in retea 371, pentru astia ori ei bani ori ii recuperezi inapoi, deci factura a fost redusa cu mai mult de 24% . 24 % reprezinta cat la suta din consumul total a fost de la panouri.
Buna Daca aveati incalzire in pardoseala cu apa, cu un pufar si cu 3 rezistente incalzeati ziua apa si noaptea o recirculati, sau avand izolatie si masa inertiala mare a sapei probabil ca noaptea nu mai era nevoie sa porniti incalzirea
Salut. Scuza-mi ignoranta , repet si eu intrebarea lui Cornel Moise . Daca panourile au generat o cantitate de energie , de ce doar o parte s-a consumat iar restul s-a dus in retea? Pot presupune ca alimentarea din panouri este , exclusiv , pentru incalzirea in pardoseala ? Multumesc .
Salut. Panourile asigura consumul tuturor consumatorilor din casa, nu doar a incalzirii in pardoseala. Sigru, atata timp cat produtia poate acopieri consumul. In cazul in care consumul casei este de 3 kwh si panourile produc 7kwh, surplusul de 4 kwh pe care il produce sistemul si nu il consum este injectat in retea. De acolo diferenta de energie injecata.
Salutare! Randament foarte bun! Ar trebui optimizati consumatorii, cred... Eu am hibrid, pe un an 83% din total produs de fotovoltaic. Ma gândesc sa suplimentez cu o eoliana. Nu am luat în calcul amortizarea costurilor.
Am inceput sa caut solutii solutii care sa citeasca datele din smart meter si in funcitie de valorile produse de fiecare faza poti crea scene de consum astfel incat sa profiti cat mai mult de energia disponibila la momentul respectiv.
Teoretic se compensează. Practic nu știu cum. Asta e motivul pentru care am vorbit de reducerea consumului instant. Surplusul pe care l-am produs se compensează cantitativ pe următoarele 24 de luni. Dacă in 24 de luni nu se consuma întreaga cantitate de energie produsă și injectata se face compensare financiară. Momentan nu am nici o factura in care sa se facă compensarea si sa văd mecanismul de calcul. d'asta nu am zis nimic de compensarea propriu-zisa.
primesti pretul energiei active pentru kwh injectati si platesti pe ei pret complet (transport, TVA, certif verzi, acciza etc) cand ii consumi din retea. Deci nu e 1:1, valoric ci mai degraba 1:2 - 1:3 in functie de furnizor. Daca din cei injectati iti raman neconsumati kwh, iti vor fi platiti la expirarea a 2 ani, la pretul energiei active.
Buna si eu am un solis 15kw cu putere instalata 13kw toate bune pina cind a venit.electrica si a marit voltajul de la transformator 245 v si de atunci intra invertorul in proctectie si de 10 ori pe zi si nuai produce mai nimic cum se poate rezolva problema
Distribuitorul este cel care e obligat sa regleze tensiunea în rețea. Aceeași problema o au părinții mei la instalația lor. 90% din timp intra în protecție din cauza tensiunii mari pe rețea. Distribuitorul da din umeri și zice ca e totul ok, dar ei aveau tensiune mare de 248v și înainte de a monta sistemul fiind capăt de linie.
Buna si eu am un solis 15kw cu putere instalata 13kw toate bune pina cind a venit.electrica si a marit voltajul de la transformator 245 v si de atunci intra invertorul in proctectie si de 10 ori pe zi si nuai produce mai nimic cum se poate rezolva problema 😮 10:5310:53
Poti ridica si tu curba q de putere ceva mai sus ca sa intre mai tarziu in protectie. Ia legatura cu instalatorul si cu distributia pentru a scadea tensiunea.
Nu inteleg de ce folosesc oamenii cuvântul investitie atunci când montezi o incalzire pt casa in care locuiesti ? este la fel ca si când iti cumperi o canã pentru apã … te astepti ca dupa 1-2-3 ani acea cana de apã sa iti aduca profit ? NU ! Cumperi cana pentru apa sa ai comfortul de a nu bea cu mâinile apa . Investitia definitie : Plasare de capitaluri în întreprinderi industriale, agricole, comerciale etc., cu scopul obținerii de profituri. Nu cred ca cine cheltuie bani pentru a instala incalzire in casa care locuieste se asteapta ca dupa 10 ani sa faca profit . Este pur si simplu o cheltuiala pentru a avea un comfort sporit .
Salut... sunt curios ce putere instalată ai la încălzirea electrică și câți mt² încălzești. Am ales același sistem dar în regim off grid. Încă sunt în șantier bineînțeles. Din păcate sunt departe de rețea. Interesant vlogul, continuă!👍
La min 2.32 spuneti ca aveti un sistem instalat cu o putere de 8,2kw, iar mai sus ati raspuns ca sunt 6+ 4,5kw la etaj nu rezulta 8, 2kw. Care dintre cele doua valori sunt corecte? Multumesc
Dacă ești prosumator de ce nu folosești kw dați în rețea pentru atunci când ai nevoie de ei, mai precis noaptea și în perioada de iarnă, sau îi transformi în bani și scade din factură?
Sunt prosumator însă nu am văzut pana acum nici o factura astfel încât sa văd cum se aplica legea și compensarea. Am depus plângere la ANRE și, probabil, la începutul anului voi primi facturile.
@@StefanLungociu nu mai Răspunde la hate ca și eu am răspuns pe canalul vechi și mi-a făcut numai rau , nu îi bagă in seama pe cei care dau hate ca te superi din cauza unor oameni care nu le pasa de oameni care muncesc cu adevarat
Salut, in ce măsură corespund valorile indicate prin smartmeter/aplicație cu indexul contorului? Eu am constatat o diferență foarte mare, de peste 25%!! 😮 Spre exemplu fusion solar spune că am consumat din rețea în ziua x 25 kwh, iar contorul arată 35 să zicem.
Salut, e trifazat. Voi urmări mai atent contorul, posibil să fi fost citit greșit? S-au gândit poate băieții, să mai scoată un ban în avans, înainte să apară vreo factura pe minus? 🤔
Dar toata energia pe care o produci vara, nu se poate compensa iarna ca sa ai facturile pe 0 in sezonul rece? Nu prea inteleg de ce zici ca ai de plata acei sute de kwh cand ei se baga in retea in perioadele calde…inca nu inteleg sistemul asta de compensare a consumului
Sistemul de compensare nu este deloc favorabil. Se compeseaza kwh consumați de la o luna la asta și se plătesc taxele de transport pentru ei. Spre exemplu dacă 1kwh costa 0.85 lei din care 0.25 prețul kwh și 0.60 bani tariful de distribuite pentru un kwh consumat tu plătești doar 0.60. Prețul kwh se compensează cu ceea ce ai injectat. Așadar pentru 1000kwh consumați intr-o luna din rețea tu mai plătești 600 lei în loc de 850 lei. Ce nu plătești este curentul instant pe care îl produc panourile și îl consumi. Astfel încât poate intr-o luna ai consumat 1500 de kwh, dar doar 1000kwh ai tras din rețea. Diferența de 500kwh i-ai consumat instant la momentul producitei pe care nu mai plătești nimic.
Poti pune doar panouri solare si sa ai toata casa ce depinde de ele (pompa caldura, electrocasnice etc) , fara sa ai nevoie de racordare la curent la retea? indicat e sa ai si acumulatori?
Iti pot face un sistem fotovoltaic off grid, fara sa fii legat la rețeaua naționala, însă ai nevoie de acumulatori. Fără acumulatori sau fără sa fii racordat la rețeaua națională nu ai cum sa ai consumatori care sa funcționeze exclusiv cu panouri fotovoltaice. Pentru a avea un consum cât mai mic din rețea, da, este indicat sa ai și acumulatori.
Nu te ajuta acumulatorii, ai bagat cuptorul in priza o ora ti-a papat 2.5 kwh. Eu am doua sisteme unul de 5.5 offgrid cu stocare de 10 kw si unul ongrid de 3 kw. Pe timpul iernii nu reușesc mereu sa le incarc. Cand ninge am inclinatie la 30-35° si se topeste greu zapada daca nu este soare puternic. Anul trecut 3 săptămâni nu am avut productie pe SV.
@@danielcolceru3840Unde sunt montate panourile? Pe acoperiș? Dacă va montați panourile pe un sistem de rotație automat pe cele două axe N-S SI E-V alta va fi producția. Crește producția cu 25 % minim . Plus că puteți curăța de zăpadă SI panourile
Cred ca am explicat destul de bine modul în care se încălzeste casa, rezistenta electrică în pardosea. Ținând cont ca în 1,2MWh este încălzirea, apa calda menajera, mașinile de spălat, cuptorul plus toate celelalte lucruri de se baga în priza, consider ca e un consum ok.
@@StefanLungociu . Am PDC CHOFU de 16 kw cu panouri foto de 8.2 kw ... pe luna cea mai geroasa, februarie, am consumat 650kw pe apa calda menajera si incalzire, casa de 220mp.
Salutare , foarte bun clipul :) Am o întrebare : panourile funcționează constant , apoi tu can ai nevoie de curent îl tragi direct de la soare din panouri . Am văzut ca ai un anumit procentaj folosit din producție , lunar . Ce bagi in rețea , surplusul folosit , poți practic sa îl folosești gratuit seara de exemplu ? Sau oricând , ziua următoare ? Asta am înțeles eu , ca “rețeaua” îți da înapoi spre folosință surplusul produs zilnic . Keep up the good Work 😊
Panourile functioneaza constant in timpul zilei atata timp cat radiatia solara este suficent de mare pentru a produce curent. Exista doua cazuri: cel in care consumul casei e mai mare ca productia si atunci diferenta de energie e trasa din retea, si cel de-al doilea caz in care consumul e mai mic ca productie si surplusul este injectat in retea. Legea spuen ca ai dreptul sa iti iei inapoi fiecare kw pe care tu l-ai injecat in retea, compensare cantitativa. Daca in decurs a doi anu ai consumat energia injetata vei fi compensat financiar pe energia pe care nu ai apucat sa o consumi. Legea se refera doar la energia activa. Ce nu spun ei e ca pentru fiecare kw pe care tu l-ai injectat si ti-l iei inapoi, ziua urmatoare, noaptea, peste 2 saptamani cand vrei tu in decursul celro 24 de luni, vei plati costul de distributie. Legea e destul de ciudata si e interpretabila. Momentan nu am nici o facutra care sa arate exact modul de calcul.
Lăbăreală , nu există sa te încălzești din fotovoltaice mai ales dacă ai rezistență electrică unde randamentul este aproape 1 la 1. Panourile produc mult vara cind nu prea ai nevoie si iarna foarte putin. Te ajută dar nu reprezintă o minune mai ales in zona Brasovului unde soarele e mai scump la vedere iarna.
Nu a spus nimeni ca este o minune, iar soarele nu este atât de scump la vedere iarna. Pentru luna decembrie cand sunt 8-9 ore de lumina pe zi, 445 kwh este ceva producție. Am cunoștințe care încălzesc aceiași suprata cu pompa de caldura și au consum asemanator cu mine. Te rog, pe viitor sa folosești un limbaj colocvial. Spor în toate
Pentru ca in acest sezon rece nu am montat termostate wirelles astfel incat sa pornesc/opresc incalzirea de la distanta in functie de productie. Au fost zile in care nu am fost acasa pe perioada zilei astfel incat sa pornesc caldura si sa profit de fiecare kw produs.
Si noi am facut casa full electric, incalzire in pardoseala tot prin rezistenta electrica, izolatie cu vata bazaltica de 20 cm si in pod de 15 cm, inca nu am dat casa in folosinta, iar la anul o sa punem si sistem fotovoltaic. A fost foarte util clipul. Multumim!
Dupa ce va veti muta, va rog, sa impartasiti si cu mine cum stati la capitolul consum.
V-ați mutat?
Si eu foarte curios cum este dupa mutare ❤
Pompa e caldura este mai eficienta :-) de cateva ori mai eficienta decat incalzirea electrica.
Profesionist clipul, felicitări!
Buna si eu am un solis 15kw cu putere instalata 13kw toate bune pina cind a venit.electrica si a marit voltajul de la transformator 245 v si de atunci intra invertorul in proctectie si de 10 ori pe zi si nuai produce mai nimic cum se poate rezolva problema 😮
Salut și eu sunt ful electric, sunt prosumator din 17 ian 2023 cu un invertor de 6kw trifazat și PV de 5 KW , pe timp de iarnă ziua dau căldură electrică în pardoseală la 23 sau24 grade și noaptea la 21 grade și sunt mulțumit consum din rețea mai mic noaptea
Am sa eficientizez si eu mai bine consumul pentru urmatorul sezon rece. Poate reusesc sa modific raportul de consum panouri-retea.
Ce consum ați avut în lunile reci ? Câteva detalii despre casă ?
Am o nelamurire, minut 8 feb, injectat in retea 371, pentru astia ori ei bani ori ii recuperezi inapoi, deci factura a fost redusa cu mai mult de 24% . 24 % reprezinta cat la suta din consumul total a fost de la panouri.
Bună ziua !
Ai putea să faci o comparație între sistemul tău și cât ar costa dacă ai fi folosit pompa de căldură ?
pompa de caldura este mai eficienta, are un COP bun, poate ajunge si 1:4 .. clar si 100%
Salutare,de unde ai cumparat cablurile si cine le.a instalat?
Buna
Daca aveati incalzire in pardoseala cu apa, cu un pufar si cu 3 rezistente incalzeati ziua apa si noaptea o recirculati, sau avand izolatie si masa inertiala mare a sapei probabil ca noaptea nu mai era nevoie sa porniti incalzirea
Probabil. Consumul pe timp de iarna nu a fost unul optimizat. Planific ca in iarna care urmeaza sa profit si mai mult de fiecare raza de soare.
@@StefanLungociu pompa de caldura este o varianta mult mai economica 🙂
Salut. Scuza-mi ignoranta , repet si eu intrebarea lui Cornel Moise . Daca panourile au generat o cantitate de energie , de ce doar o parte s-a consumat iar restul s-a dus in retea? Pot presupune ca alimentarea din panouri este , exclusiv , pentru incalzirea in pardoseala ? Multumesc .
Salut. Panourile asigura consumul tuturor consumatorilor din casa, nu doar a incalzirii in pardoseala. Sigru, atata timp cat produtia poate acopieri consumul. In cazul in care consumul casei este de 3 kwh si panourile produc 7kwh, surplusul de 4 kwh pe care il produce sistemul si nu il consum este injectat in retea. De acolo diferenta de energie injecata.
Salutare! Randament foarte bun! Ar trebui optimizati consumatorii, cred... Eu am hibrid, pe un an 83% din total produs de fotovoltaic. Ma gândesc sa suplimentez cu o eoliana. Nu am luat în calcul amortizarea costurilor.
Am inceput sa caut solutii solutii care sa citeasca datele din smart meter si in funcitie de valorile produse de fiecare faza poti crea scene de consum astfel incat sa profiti cat mai mult de energia disponibila la momentul respectiv.
Ce se întâmplă cu kilowații băgați in rețea, se compensează 1:1 sau nu? Daca da, după cât timp?
Teoretic se compensează. Practic nu știu cum. Asta e motivul pentru care am vorbit de reducerea consumului instant. Surplusul pe care l-am produs se compensează cantitativ pe următoarele 24 de luni. Dacă in 24 de luni nu se consuma întreaga cantitate de energie produsă și injectata se face compensare financiară. Momentan nu am nici o factura in care sa se facă compensarea si sa văd mecanismul de calcul. d'asta nu am zis nimic de compensarea propriu-zisa.
primesti pretul energiei active pentru kwh injectati si platesti pe ei pret complet (transport, TVA, certif verzi, acciza etc) cand ii consumi din retea.
Deci nu e 1:1, valoric ci mai degraba 1:2 - 1:3 in functie de furnizor.
Daca din cei injectati iti raman neconsumati kwh, iti vor fi platiti la expirarea a 2 ani, la pretul energiei active.
@@StefanLungociu vă răspunde CS Tech
Buna si eu am un solis 15kw cu putere instalata 13kw toate bune pina cind a venit.electrica si a marit voltajul de la transformator 245 v si de atunci intra invertorul in proctectie si de 10 ori pe zi si nuai produce mai nimic cum se poate rezolva problema
Distribuitorul este cel care e obligat sa regleze tensiunea în rețea. Aceeași problema o au părinții mei la instalația lor. 90% din timp intra în protecție din cauza tensiunii mari pe rețea. Distribuitorul da din umeri și zice ca e totul ok, dar ei aveau tensiune mare de 248v și înainte de a monta sistemul fiind capăt de linie.
Buna si eu am un solis 15kw cu putere instalata 13kw toate bune pina cind a venit.electrica si a marit voltajul de la transformator 245 v si de atunci intra invertorul in proctectie si de 10 ori pe zi si nuai produce mai nimic cum se poate rezolva problema 😮 10:53 10:53
Poti ridica si tu curba q de putere ceva mai sus ca sa intre mai tarziu in protectie. Ia legatura cu instalatorul si cu distributia pentru a scadea tensiunea.
Salutare. Ce rezistenta ai folosit pentru incalzirea in pardosea? Cea cu folie de aluminiu, sau ai bagat in șapă?
Rezistenta este integrata in sapa
Unde s mai linkurile de le arati cu degetul?
Ce nivel de termoizolare ai și ce suprafață utilă ai încălzit?
Polistiren de 15cm, 60mp/etaj -120mp
@@StefanLungociu mulțumesc. Mansarda cum e izolata?
Mansarda nu este încălzită. Polistiren de 10.
salut! ce model de panouri ai montate ?ne poti lasa modelul exact ?
La minutul 1:44 gasesti raspunsul si detaliile legate de panouri ua-cam.com/video/S7WSVsWzZho/v-deo.html
Interesant , bine prezentat. Întrebare: În cât timp se va recupera investiția?
Depinde de pretul/ kw cu care calculezi. Eu cred ca pe undeva pe la 9 ani am sa fiu pe 0
Nu inteleg de ce folosesc oamenii cuvântul investitie atunci când montezi o incalzire pt casa in care locuiesti ?
este la fel ca si când iti cumperi o canã pentru apã … te astepti ca dupa 1-2-3 ani acea cana de apã sa iti aduca profit ?
NU ! Cumperi cana pentru apa sa ai comfortul de a nu bea cu mâinile apa .
Investitia definitie :
Plasare de capitaluri în întreprinderi industriale, agricole, comerciale etc., cu scopul obținerii de profituri.
Nu cred ca cine cheltuie bani pentru a instala incalzire in casa care locuieste se asteapta ca dupa 10 ani sa faca profit .
Este pur si simplu o cheltuiala pentru a avea un comfort sporit .
Salut... sunt curios ce putere instalată ai la încălzirea electrică și câți mt² încălzești. Am ales același sistem dar în regim off grid. Încă sunt în șantier bineînțeles. Din păcate sunt departe de rețea. Interesant vlogul, continuă!👍
Salut, parterul are o putere instalata de 6kwh si etajul 4,5kwh. Total sunt cam 120 mp.
La min 2.32 spuneti ca aveti un sistem instalat cu o putere de 8,2kw, iar mai sus ati raspuns ca sunt 6+ 4,5kw la etaj nu rezulta 8, 2kw. Care dintre cele doua valori sunt corecte? Multumesc
@@m0riuca este obosit , iarta-l 🙂
Dacă ești prosumator de ce nu folosești kw dați în rețea pentru atunci când ai nevoie de ei, mai precis noaptea și în perioada de iarnă, sau îi transformi în bani și scade din factură?
Sunt prosumator însă nu am văzut pana acum nici o factura astfel încât sa văd cum se aplica legea și compensarea. Am depus plângere la ANRE și, probabil, la începutul anului voi primi facturile.
Salut, ce temperatura ai avut în casă permanent? Mulțumesc.
Termostatele au fost setate pe 21,5 grade.
@@StefanLungociu e un bulangiu care a facut un clip in care nu spune nimic. Il intreaba toti pe aici.
Da man, e un clip mut. Esti singurul care si-a dat seama
@@StefanLungociu nu mai Răspunde la hate ca și eu am răspuns pe canalul vechi și mi-a făcut numai rau , nu îi bagă in seama pe cei care dau hate ca te superi din cauza unor oameni care nu le pasa de oameni care muncesc cu adevarat
Raspunsurile le gasesti aici!!! Aici jnde? Ca nu apare nimik 😵💫
Salut, in ce măsură corespund valorile indicate prin smartmeter/aplicație cu indexul contorului? Eu am constatat o diferență foarte mare, de peste 25%!! 😮 Spre exemplu fusion solar spune că am consumat din rețea în ziua x 25 kwh, iar contorul arată 35 să zicem.
Bransamentul este trifazat sau monofazat?
Salut, e trifazat. Voi urmări mai atent contorul, posibil să fi fost citit greșit? S-au gândit poate băieții, să mai scoată un ban în avans, înainte să apară vreo factura pe minus? 🤔
Salut ! Cu ce firma ai instalat încălzirea electrica in pardoseala? Și cam cât te-a costat ? Mersi
Nu stiu costurile defalcate si nici firma care a facut instalarea. Constructorul s-a ocupat de aceste detalii.
Dar toata energia pe care o produci vara, nu se poate compensa iarna ca sa ai facturile pe 0 in sezonul rece? Nu prea inteleg de ce zici ca ai de plata acei sute de kwh cand ei se baga in retea in perioadele calde…inca nu inteleg sistemul asta de compensare a consumului
Sistemul de compensare nu este deloc favorabil. Se compeseaza kwh consumați de la o luna la asta și se plătesc taxele de transport pentru ei. Spre exemplu dacă 1kwh costa 0.85 lei din care 0.25 prețul kwh și 0.60 bani tariful de distribuite pentru un kwh consumat tu plătești doar 0.60. Prețul kwh se compensează cu ceea ce ai injectat. Așadar pentru 1000kwh consumați intr-o luna din rețea tu mai plătești 600 lei în loc de 850 lei. Ce nu plătești este curentul instant pe care îl produc panourile și îl consumi. Astfel încât poate intr-o luna ai consumat 1500 de kwh, dar doar 1000kwh ai tras din rețea. Diferența de 500kwh i-ai consumat instant la momentul producitei pe care nu mai plătești nimic.
Poti pune doar panouri solare si sa ai toata casa ce depinde de ele (pompa caldura, electrocasnice etc) , fara sa ai nevoie de racordare la curent la retea? indicat e sa ai si acumulatori?
Iti pot face un sistem fotovoltaic off grid, fara sa fii legat la rețeaua naționala, însă ai nevoie de acumulatori. Fără acumulatori sau fără sa fii racordat la rețeaua națională nu ai cum sa ai consumatori care sa funcționeze exclusiv cu panouri fotovoltaice. Pentru a avea un consum cât mai mic din rețea, da, este indicat sa ai și acumulatori.
Nu te ajuta acumulatorii, ai bagat cuptorul in priza o ora ti-a papat 2.5 kwh. Eu am doua sisteme unul de 5.5 offgrid cu stocare de 10 kw si unul ongrid de 3 kw. Pe timpul iernii nu reușesc mereu sa le incarc. Cand ninge am inclinatie la 30-35° si se topeste greu zapada daca nu este soare puternic. Anul trecut 3 săptămâni nu am avut productie pe SV.
@@danielcolceru3840Unde sunt montate panourile? Pe acoperiș?
Dacă va montați panourile pe un sistem de rotație automat pe cele două axe N-S SI E-V alta va fi producția. Crește producția cu 25 % minim . Plus că puteți curăța de zăpadă SI panourile
Ce inseamna sa ai inclinatie mare. :) Eu am sistem de 6 kw, dar a produs cam jumate, tinand cont ca am inclinatia de 35 de grade.
Intr-adevar e un unghi optim pentru productie in timpul sezonului rece.
Poti da panourile cu ceramica pentru masini si nu se mai lipeste nimic de ele la inclinatia de 35. Se autocurata daca asta e problema
E binee❤😅
Salut, mi se pare foarte mult pe februarie, 1,2MW ...
CE INCALZIRE AI? PDC ?
Cred ca am explicat destul de bine modul în care se încălzeste casa, rezistenta electrică în pardosea. Ținând cont ca în 1,2MWh este încălzirea, apa calda menajera, mașinile de spălat, cuptorul plus toate celelalte lucruri de se baga în priza, consider ca e un consum ok.
@@StefanLungociu . Am PDC CHOFU de 16 kw cu panouri foto de 8.2 kw
... pe luna cea mai geroasa, februarie, am consumat 650kw pe apa calda menajera si incalzire, casa de 220mp.
Salutare , foarte bun clipul :)
Am o întrebare : panourile funcționează constant , apoi tu can ai nevoie de curent îl tragi direct de la soare din panouri . Am văzut ca ai un anumit procentaj folosit din producție , lunar . Ce bagi in rețea , surplusul folosit , poți practic sa îl folosești gratuit seara de exemplu ? Sau oricând , ziua următoare ? Asta am înțeles eu , ca “rețeaua” îți da înapoi spre folosință surplusul produs zilnic .
Keep up the good Work 😊
Panourile functioneaza constant in timpul zilei atata timp cat radiatia solara este suficent de mare pentru a produce curent. Exista doua cazuri: cel in care consumul casei e mai mare ca productia si atunci diferenta de energie e trasa din retea, si cel de-al doilea caz in care consumul e mai mic ca productie si surplusul este injectat in retea. Legea spuen ca ai dreptul sa iti iei inapoi fiecare kw pe care tu l-ai injecat in retea, compensare cantitativa. Daca in decurs a doi anu ai consumat energia injetata vei fi compensat financiar pe energia pe care nu ai apucat sa o consumi. Legea se refera doar la energia activa. Ce nu spun ei e ca pentru fiecare kw pe care tu l-ai injectat si ti-l iei inapoi, ziua urmatoare, noaptea, peste 2 saptamani cand vrei tu in decursul celro 24 de luni, vei plati costul de distributie. Legea e destul de ciudata si e interpretabila. Momentan nu am nici o facutra care sa arate exact modul de calcul.
Lăbăreală , nu există sa te încălzești din fotovoltaice mai ales dacă ai rezistență electrică unde randamentul este aproape 1 la 1. Panourile produc mult vara cind nu prea ai nevoie si iarna foarte putin. Te ajută dar nu reprezintă o minune mai ales in zona Brasovului unde soarele e mai scump la vedere iarna.
Nu a spus nimeni ca este o minune, iar soarele nu este atât de scump la vedere iarna. Pentru luna decembrie cand sunt 8-9 ore de lumina pe zi, 445 kwh este ceva producție. Am cunoștințe care încălzesc aceiași suprata cu pompa de caldura și au consum asemanator cu mine. Te rog, pe viitor sa folosești un limbaj colocvial. Spor în toate
Nu inteleg de ce nu ai reusit sa consumi tot ce ai produs avind in vedere ca incalzirea este electrica.
Ai put a sa imi si un raspuns ?
Pentru ca in acest sezon rece nu am montat termostate wirelles astfel incat sa pornesc/opresc incalzirea de la distanta in functie de productie. Au fost zile in care nu am fost acasa pe perioada zilei astfel incat sa pornesc caldura si sa profit de fiecare kw produs.
Astept si eu sa finalizez lucrarile si incet incet sa trec pe panouri. O sa ne batem pe productie ca vecini 🤣
Tragem un cablu de la unu la altu ca są otpimizam consumul cu producția.
@@StefanLungociu prea old school. Facem wireless.
🤣
You say in a day you get 20Kw and all your sistem is 8.2 Kw HOW????
I had days in december with 38kwh, in January with 40,76Kwh and in February with 49Kwh.
...SI INCA CEVA, la sistemul tau, nu esti eficient, programeaza cumva sa ai consumu ZIUA, nu noaptea... hmm ..
Am mentioned ca nu am optimizat consumul cu producția.
Da,dar ai aflat câți kw a produs in februarie
Poti sa vorbesti fara ...bubuiala?????
Pot, pot multe lucruri sa fac.