Interesant titlu de clip..mi-am ascuțit topoarele...sa ne anunți și când ți-ai dat ghetele cu cremă... Nu sunt răutăcios, te urmăresc și apreciez materialele tale in general.
ascuțeam niște cuțite într-o zi și ma gândeam dacă procedez corect. Eu cred ca sunt binevenite clipurile despre întreținerea uneltelor, atât a celor de bushcrafting cât și a celor din gospodărie. 👍
Foarte faine! Credeam ca doar mie mi se ciobeste toporisca ,ziceam ca e prea moale , fiind si veche! Deci se intampla in lemn uscat mai ales de salcam.Bafta multa!
Poate ne ajutati cu ceva sfaturi utile, din experienta Dvs de silvicultor? fara multa teorie? Dar de ce sa rada taranii adevarati?! Taranii adevarati s-ar uita la el, si foarte seriosi l-ar evalua, ar intelege la ce aspira omul asta si ar spune: asta seamana cu noi, cand eram mai mititei...dar nicidecum nu ar indrazni sa rada...
1:48 Da cu el de pamant sau de un lemn, cu coda perpendiculara pe suprafata de contact. Capatul cozii, aia fara partea de metal, sa vezi ce repede vine toporul la loc. Apoi ii mai pui o pana si gata, l-ai reparat. Cine o sa ti-l repare asta va face daca nu-i va pune o coada noua. Daca vrei sa fii pe suvirval mode repari coada pe care o are. Pentru batut tarusii fa-ti un mai. Toporul nu e facut sa bati ci el tarusi cuie sau alte chestii.
@@mariusdumitrescu4006 cam tot ce am prins eu de calitate poate fi ascutit la pila. Daca aluneca pila doar pe varful taisului inseamna ca are un insert in miez dur si de multe ori se vede diferenta de culoare intre cele 2 tipuri de metal sudate. Daca nu prinde pila pe toate suprafata probabil este calit fara revenire si este casant cu totul la un soc mai serios.
Cezar, fa-ti un ciocan de lemn daca ai de batut tarusi si alte lucruri de-astea, nu e greu. O buturuga mica, o gaura si ii pui coada. Toporul merge la batut cuie dar risti sa il distrugi folosindu-l la batut tarusi, nu e conceput pentru asa ceva. Nu vorbesc de faptul ca risti sa ii rupi coada dar in timp ochiul toporului se va dilata si nu va mai sta in coada.
Într-adevăr dezvoltatorul toporului a emis un comunicat care arata clar ca nu poate fi folosit pe post de ciocan. In urma cu 10.000 de ani .... d-asta a dispărut omul de Neanderthal , ca nu a respectat instrucțiunile de folosire.
După o experiență trăită de mine acum trei ani pot să îți spun că singurele unelte care au rezistat în condițiile extreme a fost fiskars x7, x 10 și maceta cu, coadă scurtă. Restul.. după o lună de ploaie și muncă susținută cu adevărat, erau fără cozi, știrbite atât de rău încât am și renunțat să le mai reparam. Securea x7 am ascuns-o într-un lac pe traseu deoarece am constatat că e prea grea la echipamentul meu de atunci. La câteva zile am făcut 16 km dus-întors că să o recuperez. Nu mai spun că cosorul de la fiskars a dat clasă tuturor macetelor din grup fiind unealta cea mai folosită. Ergonomia sculelor fiskars după o zi de muncă face diferența, oțelul tip sandvici cu duritate medie le fac ușor de ascuțit. Pe cele două securisti și pe coafor am dat echivalentul a 80 de € .Cu banii ăștia nu cumperi nici o securice de la concurență, dar fudulia și domnia costă..când dai 150 € pe o unealtă care este bună atât cât defilezi sau cioplești linguri cu ea, e chestie de paradă..la fel e și cu, cuțitele bune la toate, iatagane de un kil care după câteva zile îți dai seama că cel mai bun este briceagul victorinox 😃
Salut , imi place foarte mult ce faci . As vrea sa stiu si eu de unde ai luat topoarele , mai ales cele de la husqvarna (cele mari) . Multumesc , astep raspuns.
eu am doua topoare de la fiskars ,x27 si x7 le am luat tocmai ca sa evit iesitul din coada .Dupa 3 ani se prezinta bine taisul cu toate ca e dintr un otel soft ,se ascute bine cu pila.
@@MrGabrielciprian sunt de calitate ,despica usor si nu ramane intepenit in lemn singurul minus e pretul dar nu mi pare rau nici o secunda ca l am luat ,tot ce e bun costa.
Dacă foloseai cutea (în loc de piatra suedeză) cum se ascute coasa cred că scoteai mai bine teșiturile de pe lamele topoarelor și nu cred că mai aveai nevoie de pilă, dar îți lua puțin mai mult timp, însă aveai control mai bun și rezultate mai bune... Nu degeaba se folosește la coasă... Presupun că "piatra udă" nu merită să o folosești la topoare, 😄 însă finisaj mai bun nu ai cum să scoți cu "stropul" pe lama de topor. Stropul se folosește când lama toporului nu mai are nici măcar o zgârietură, dar acele topoare au chiar și câteva teșituri vizibile... Sper că nu te superi, dar asta este părerea mea.
@Stetco Eugen-Valentin Polizorul poți să-l folosești doar dacă ai curent electric destul de puternic. Ideea era să ascuți topoarele fără a folosi curent electric în locuri izolate unde nu există curent electric sau u ai acces la unelte gen polizor.
Salutari! Te urmaresc de mult timp si apreciez ce faci🙂. Dar am pus comentariul pentru ca am gasit un topor (fara coada) si arata vechi dar in stare buna(l.am gasit intr.o vale si e slefuit de pietre neavand multa rugina si pe alocuri depus calcar) Dar ce sa fac cu el? Sa il aranjez si sa il folosesc pe acasa sau sa sun la un muzeu caci poate valoreaza? Mulțumesc.
Eu am un fiskars x7 pentru ieșiri in natură. Își face treaba cu brio. Luat din Dedeman cu 180 lei, dar își merita banii. Calitate finlandeză. Am dat si eu cu toporisca intr-un lemn care avea un cui si am știrbit lama. Se ascute foarte repede și bine, doar cu pila. Oțel de calitate..
Hai ca am invatat ceva in videoul asta . Sunt topoare care coada imbraca capul si sunt topoare care capul imbraca coada . Multumesc Cezar . Nu stiam asta !
Felicitări pentru povestiri, te-am urmărit pe UA-cam, chiar interesant, dar scuze, nu te înțeleg de ce nu cumperi topor românesc prietene !!!! TOPOARE ROMÂNEŞTI, coada de salcâm din inimă, din spărtură şi crede-mă nu-ți va ieşi niciodată din coadă, numai când se rupe coada, iar pentru cioplit.... barda ! Pe stânga, pe dreapta, sécure de cioplit, secure de spart dar făcute de fierar .... succès.
Topoarele de forja sunt o raritate ptr ca au disparut artizanii autentici. Din fericire detin 7, 8 bucati topoare faurite de un ultim initiat din zona Dobrogea. Topor de despicat, de doborat, mixt, toporisca de 2 maini de curatat, toporase de mana. Cozi de frasin, drepte, robuste, nu se rup, nu se repara, nu se duc la service la oras. Nu as schimba cu niciun topor din lume indiferent de brand. Am activat in zona servicii forestiere extreme si au trecut testul cu brio, unele peste 20 de ani de grele incercari. Apreciez tenacitatea si pasiunea lui Cezar ca si formator la modul general.
Te am urmarit, erau interesante proiectele despre care vorbeai, acum faci video despre topoare cand poti arata multe lucruri mult mai interesante... esti in munte puneti imaginatia la treaba.
Ie de ajuns sa bati un pic in capatul cozii cu alt topor si intra la loc apoi il pui un pic in apa se umfla si apoi ii mai bati o pana de fier in capat unde ie muchia toporului , nu ie greu nu tre sa fii mester ca sa o poti face
Salut Cezar, o explicatie detaliata in 6 videoclipuri (cam 3 ore in total) are SkillCult pe canalul lui ua-cam.com/video/MtycSBUtP0o/v-deo.html , gasesti acolo toate detaliile despre toporisca de la Husqvarna. Personal am luat un model "ca nou" de pe OLX, sapt asta l-am pus la munca, dupa ce am taiat cam 3 ore la un pom uscat bine de tot a inceput sa se plimbe capul, la tine am vazut ca a sarit aproape de tot si ai bucati lipsa de pana. Sfatul meu e sa te apuci sa il pui singur la loc, ai toate sculele deja la tine :D. Eu fiind mai grabit de fel si avand mai multe scule la indemana, am batut in coada cu un ciocan de lemn (poti sa bati cu un bustean), am taiat cam 5 mm din lateralele capului ca sa pot extrage pana de lemn, pentru contrapana cilindrica nu am avut rabdare cu ea asa ca am trecut pe modul caveman si am scos-o cu o bormasina cu percutie si dalta, ca deh, time is money :D . Asa cum explica SkillCult, cum am vazut si la mine si cum se vede si la tine, capul se infige in coada de lemn prin urechile capului de pe ambele parti (unul din motivele pentru care ne plac suedezele este ca au urechile alea, asai ?), deci odata scos capul sanfrenezi bine de tot urechile alea, faci 4-5 fixari de proba, mai pilesti ori ochiul capului de otel (aveam ceva zgura de la forjare dura, la fel cum ai si pe exteriorul capului), mai pilesti putin lemnul, pana iese afara coada 5 mm, poi o noua pana da o faci cu un unghi mai pronuntat, eventual mai adancesti taietura din coada (eu am lasat-o asa). Asta e pe scurt ce am facut eu la al meu (am facut cam 80% din ce prezinta baiatu de mai sus), modificari de coada, grosime coada, grosime tais, etc. Bafta !
omulee toporul ala mare nu are nimic bate-i coada la loc si baga-l in apa sa se umfle ca a scazut coada lemnul lucreaza in timp daca nu e bine uscat... nu trebuie cum iese putin din coada sa o schimbi...
Niciodata un topor nu se pune cu pana..... Nu tine la utilizare intensa. Poate sa fie de la Armani... Oricum astea sunt toate asa si nu se poate pune coada altfel. Altfel inseamna da bagi toporul pe la coada... Toporul lui bunicu e de 20 de ori mai rezistent decat alea... Doar parerea mea
@@MrGabrielciprian la asta ma refeream si eu doar ca stau mai prost la capitolul explicat. Ideea e ca in modul aceata nu o sa ai probleme sa iasa din coada.
Nu exista niciodata, ambele metode pot si sunt folosite cu succes, depinde de calitatea executiei. Topoarele ce se monteaza prin capatul cozii sunt chiar si demontabile pentru transport facil pe traseu, sunt specifice parca in Portugalia sau Italia, dar au dezavantajul ca nu stau bine in coada cand chiar bati cu ele. FIxate cu pana simpla, pana dubla (in cruce), cu sau fara adeziv, cu sau fara contrapana de otel, toate merg si rezista zeci de ani la abuz constant, dar totul depinde de cine si cat timp si-a dedicat sa le monteze.
Vezi că videoclipul e postat ca fiind conținut destinat copiilor si nu merge să activez clopotelul, ar trebui să nu mai postezi ca fiind destinat copiilor că oricum niciun copil nu se uita la tine.
Ai rabdare omule , nu glumă . Eu nici cu scule relativ profesionale nu le bibilesc in halul acesta. Felicitări 🤝
Astazi un fel de unboxing/ prezentare topoare :) Acum serios , felicitari pentru continutul pe care il faci!
Interesant titlu de clip..mi-am ascuțit topoarele...sa ne anunți și când ți-ai dat ghetele cu cremă...
Nu sunt răutăcios, te urmăresc și apreciez materialele tale in general.
asa topoare sa tot ai :) foarte tari clipurile, chiar daca stai la bloc si nu ai nevoie tot ti-ai luat un topor dupa ce vezi clipul tau :))
Bravo felicitări din Buzău!!!
De cand asteptam un nou clip !
uitate pe yutube la topoare medievale si am vrut sa dau cu un topor din foie de arc si nu a vrut al faceam praf an gura
Frumoase topoare, am si eu unul de la USA Army, super calitate!
Nici eu nu l-am ascutit anul acesta.
Excelent video!
Îmi place tare mult ce faci ai cum faci!
Sănătate și spor la treabă!
Direct like 👍
ascuțeam niște cuțite într-o zi și ma gândeam dacă procedez corect. Eu cred ca sunt binevenite clipurile despre întreținerea uneltelor, atât a celor de bushcrafting cât și a celor din gospodărie. 👍
Respect omule!
Salut Cezar! Interesant! Zi frumoasă!
Foarte faine! Credeam ca doar mie mi se ciobeste toporisca ,ziceam ca e prea moale , fiind si veche! Deci se intampla in lemn uscat mai ales de salcam.Bafta multa!
Un țăran adevărat râde de Dvs. cu tot arsenalul, multă teorie sărăcia omului .
Un fost silvicultor pensionar .
Germanien.
Poate ne ajutati cu ceva sfaturi utile, din experienta Dvs de silvicultor? fara multa teorie?
Dar de ce sa rada taranii adevarati?!
Taranii adevarati s-ar uita la el, si foarte seriosi l-ar evalua, ar intelege la ce aspira omul asta si ar spune: asta seamana cu noi, cand eram mai mititei...dar nicidecum nu ar indrazni sa rada...
1:48 Da cu el de pamant sau de un lemn, cu coda perpendiculara pe suprafata de contact. Capatul cozii, aia fara partea de metal, sa vezi ce repede vine toporul la loc. Apoi ii mai pui o pana si gata, l-ai reparat. Cine o sa ti-l repare asta va face daca nu-i va pune o coada noua. Daca vrei sa fii pe suvirval mode repari coada pe care o are.
Pentru batut tarusii fa-ti un mai. Toporul nu e facut sa bati ci el tarusi cuie sau alte chestii.
Vin vremuri grele !
Cu siguranta nu m-as fi chinuit atat..😊😊😊 Le-as fi dus la un atelier unde aveau un polizor si in cateva minute erau gata..😊😊😊😊
Nenea e sus la munte...off grid...
Incearca sa dai cu pila doar inainte, daca dai si inapoi se uzeaza pila mai repede si ai ocazia ca dai cu ea in ascutisul toporului
la topoarele suedeze nu are voie sa prinda pila pe ele ansemna ca sant slabe din foaie de arc sant mai bune
am sa va arat cum ascut topoare si am sa fac un vidio clip sa vedeti cum iasa ascutitura
@@mariusdumitrescu4006 cam tot ce am prins eu de calitate poate fi ascutit la pila. Daca aluneca pila doar pe varful taisului inseamna ca are un insert in miez dur si de multe ori se vede diferenta de culoare intre cele 2 tipuri de metal sudate. Daca nu prinde pila pe toate suprafata probabil este calit fara revenire si este casant cu totul la un soc mai serios.
Bună!! Cind vei face un vlog despre cuțitele tale de buschraft si cu ce si cum le ascuți ? Mulțumesc !!
Super topoare 👍👍👍
Cezar, fa-ti un ciocan de lemn daca ai de batut tarusi si alte lucruri de-astea, nu e greu. O buturuga mica, o gaura si ii pui coada. Toporul merge la batut cuie dar risti sa il distrugi folosindu-l la batut tarusi, nu e conceput pentru asa ceva. Nu vorbesc de faptul ca risti sa ii rupi coada dar in timp ochiul toporului se va dilata si nu va mai sta in coada.
Într-adevăr dezvoltatorul toporului a emis un comunicat care arata clar ca nu poate fi folosit pe post de ciocan. In urma cu 10.000 de ani .... d-asta a dispărut omul de Neanderthal , ca nu a respectat instrucțiunile de folosire.
După o experiență trăită de mine acum trei ani pot să îți spun că singurele unelte care au rezistat în condițiile extreme a fost fiskars x7, x 10 și maceta cu, coadă scurtă. Restul.. după o lună de ploaie și muncă susținută cu adevărat, erau fără cozi, știrbite atât de rău încât am și renunțat să le mai reparam. Securea x7 am ascuns-o într-un lac pe traseu deoarece am constatat că e prea grea la echipamentul meu de atunci. La câteva zile am făcut 16 km dus-întors că să o recuperez. Nu mai spun că cosorul de la fiskars a dat clasă tuturor macetelor din grup fiind unealta cea mai folosită. Ergonomia sculelor fiskars după o zi de muncă face diferența, oțelul tip sandvici cu duritate medie le fac ușor de ascuțit. Pe cele două securisti și pe coafor am dat echivalentul a 80 de € .Cu banii ăștia nu cumperi nici o securice de la concurență, dar fudulia și domnia costă..când dai 150 € pe o unealtă care este bună atât cât defilezi sau cioplești linguri cu ea, e chestie de paradă..la fel e și cu, cuțitele bune la toate, iatagane de un kil care după câteva zile îți dai seama că cel mai bun este briceagul victorinox 😃
Felicitări tizule!
Salut , imi place foarte mult ce faci . As vrea sa stiu si eu de unde ai luat topoarele , mai ales cele de la husqvarna (cele mari) . Multumesc , astep raspuns.
Salutari om gospodar !
Tocmai ma pregăteam să plec la o excursie cu cortul , din cauza ta mi-am ascuțit toporul de ia păru de pe mana 🤣, salut Cezar
eu am doua topoare de la fiskars ,x27 si x7 le am luat tocmai ca sa evit iesitul din coada .Dupa 3 ani se prezinta bine taisul cu toate ca e dintr un otel soft ,se ascute bine cu pila.
@@MrGabrielciprian sunt de calitate ,despica usor si nu ramane intepenit in lemn singurul minus e pretul dar nu mi pare rau nici o secunda ca l am luat ,tot ce e bun costa.
Si el a prezentat un fel de "fiskars " la un moment dat ,păcat ca il folosește la lucrurile rele de pe lângă cabană.
Bro te respect
Foarte tare bro 🚀
Incearca un video sau doua in care faci camping, fara sa vorbesti prea mult si sa fie mai lung. Bafta
👌👌👌
@@ionmarianbirlica8407 🤭
Baga toporul ala mare in apa si lasa-l asa sa se umfle lemnul. Asta dupa ce il bati inapoi. Ar trebui sa fie ok
Buna idea cu umflatul lemnului in apa, dar dupa ce se va usca nu ajunge in aceeasi stare?
@@claudiurus148 Sincer nu am testat dar am mai auzit si eu pe la batrani :D
@@claudiurus148 ba da, daca nu prea il foloseste, peste o sap, două iar ii joacă toporul in coada
esti fantastic
Dacă foloseai cutea (în loc de piatra suedeză) cum se ascute coasa cred că scoteai mai bine teșiturile de pe lamele topoarelor și nu cred că mai aveai nevoie de pilă, dar îți lua puțin mai mult timp, însă aveai control mai bun și rezultate mai bune... Nu degeaba se folosește la coasă...
Presupun că "piatra udă" nu merită să o folosești la topoare, 😄 însă finisaj mai bun nu ai cum să scoți cu "stropul" pe lama de topor.
Stropul se folosește când lama toporului nu mai are nici măcar o zgârietură, dar acele topoare au chiar și câteva teșituri vizibile...
Sper că nu te superi, dar asta este părerea mea.
@Stetco Eugen-Valentin Polizorul poți să-l folosești doar dacă ai curent electric destul de puternic.
Ideea era să ascuți topoarele fără a folosi curent electric în locuri izolate unde nu există curent electric sau u ai acces la unelte gen polizor.
Bravo 👏
Salut, poti sa folosesti pioneze, ca sa prinzi shmilgherul de placa de lemn :)
Foarte tare, dar cum o sa ti speli pantalonii, Cezar...😊
Salutari!
Te urmaresc de mult timp si apreciez ce faci🙂.
Dar am pus comentariul pentru ca am gasit un topor (fara coada) si arata vechi dar in stare buna(l.am gasit intr.o vale si e slefuit de pietre neavand multa rugina si pe alocuri depus calcar)
Dar ce sa fac cu el?
Sa il aranjez si sa il folosesc pe acasa sau sa sun la un muzeu caci poate valoreaza?
Mulțumesc.
Sună la muzeu părerea mea
Ce parere ai despre topoarele de la husqvarna?
Eu am un fiskars x7 pentru ieșiri in natură. Își face treaba cu brio. Luat din Dedeman cu 180 lei, dar își merita banii. Calitate finlandeză. Am dat si eu cu toporisca intr-un lemn care avea un cui si am știrbit lama. Se ascute foarte repede și bine, doar cu pila. Oțel de calitate..
Docilă cu apa .
Cea mai bună.
Ce părere ai dacă o să-mi iau Gransfors Bruk outdoor axe? Crezi ca merită?
Poti sa pui si link-uri catre topoare si catre celelalte materiale pe care le-ai folosit?
Hai ca am invatat ceva in videoul asta . Sunt topoare care coada imbraca capul si sunt topoare care capul imbraca coada . Multumesc Cezar . Nu stiam asta !
De Fiskars ce parere ai?
Super
Vrem clipuri cu ieșiri in natura, camping peste noapte cu cortul.
De unde se poate achiziționa asemenea topoare
RESPECT
Bine ca ploua.
SAL CU CE PROGRAM EDITEZI MS ...
👏👏
Cand mai gatesti??!!!!!
Se poate face altacoada e foarte smplu
Ce bicicleta ai ?
Posteaza mai des!!!!
Al 10-lea la Like! 😀
Salutare tata
Felicitări pentru povestiri, te-am urmărit pe UA-cam, chiar interesant, dar scuze, nu te înțeleg de ce nu cumperi topor românesc prietene !!!! TOPOARE ROMÂNEŞTI, coada de salcâm din inimă, din spărtură şi crede-mă nu-ți va ieşi niciodată din coadă, numai când se rupe coada, iar pentru cioplit.... barda ! Pe stânga, pe dreapta, sécure de cioplit, secure de spart dar făcute de fierar .... succès.
Topoarele de forja sunt o raritate ptr ca au disparut artizanii autentici. Din fericire detin 7, 8 bucati topoare faurite de un ultim initiat din zona Dobrogea. Topor de despicat, de doborat, mixt, toporisca de 2 maini de curatat, toporase de mana. Cozi de frasin, drepte, robuste, nu se rup, nu se repara, nu se duc la service la oras. Nu as schimba cu niciun topor din lume indiferent de brand. Am activat in zona servicii forestiere extreme si au trecut testul cu brio, unele peste 20 de ani de grele incercari. Apreciez tenacitatea si pasiunea lui Cezar ca si formator la modul general.
👍👍👍
Hai cu un clip forta cu niste iesiri pe munte ca nu ai mai facut de mult si trece vara.
💯👍
👏👏👏👏💪
👍 👌
Te am urmarit, erau interesante proiectele despre care vorbeai, acum faci video despre topoare cand poti arata multe lucruri mult mai interesante... esti in munte puneti imaginatia la treaba.
Salutare
👍🏻👏🏻👏🏻
Salut Cezar. Ce model de cutit ai la centura?
Lars Falt
te rog sami arati topoarele dupa ce crapi 7m3 de lemne in fiecare an
Cam putine boss .
Salut cezare ce mai faci
Place
👍
In thumbnail sunt doar 5, e mesaj subliminal Pt al 6 lea "topor"?
Ie de ajuns sa bati un pic in capatul cozii cu alt topor si intra la loc apoi il pui un pic in apa se umfla si apoi ii mai bati o pana de fier in capat unde ie muchia toporului , nu ie greu nu tre sa fii mester ca sa o poti face
Toporu odata ce iese din coada pot sa faci ce vrei doar dacai bagi un cui mare la muchia toporului pana ajungi sai schimbi coada
Salut Cezar, o explicatie detaliata in 6 videoclipuri (cam 3 ore in total) are SkillCult pe canalul lui ua-cam.com/video/MtycSBUtP0o/v-deo.html , gasesti acolo toate detaliile despre toporisca de la Husqvarna. Personal am luat un model "ca nou" de pe OLX, sapt asta l-am pus la munca, dupa ce am taiat cam 3 ore la un pom uscat bine de tot a inceput sa se plimbe capul, la tine am vazut ca a sarit aproape de tot si ai bucati lipsa de pana. Sfatul meu e sa te apuci sa il pui singur la loc, ai toate sculele deja la tine :D. Eu fiind mai grabit de fel si avand mai multe scule la indemana, am batut in coada cu un ciocan de lemn (poti sa bati cu un bustean), am taiat cam 5 mm din lateralele capului ca sa pot extrage pana de lemn, pentru contrapana cilindrica nu am avut rabdare cu ea asa ca am trecut pe modul caveman si am scos-o cu o bormasina cu percutie si dalta, ca deh, time is money :D . Asa cum explica SkillCult, cum am vazut si la mine si cum se vede si la tine, capul se infige in coada de lemn prin urechile capului de pe ambele parti (unul din motivele pentru care ne plac suedezele este ca au urechile alea, asai ?), deci odata scos capul sanfrenezi bine de tot urechile alea, faci 4-5 fixari de proba, mai pilesti ori ochiul capului de otel (aveam ceva zgura de la forjare dura, la fel cum ai si pe exteriorul capului), mai pilesti putin lemnul, pana iese afara coada 5 mm, poi o noua pana da o faci cu un unghi mai pronuntat, eventual mai adancesti taietura din coada (eu am lasat-o asa). Asta e pe scurt ce am facut eu la al meu (am facut cam 80% din ce prezinta baiatu de mai sus), modificari de coada, grosime coada, grosime tais, etc. Bafta !
Ai putea sa iti iei niste animale si sa faci clipuri cu ele (găini,rate etc)
Ok
Foarte fain clipul postat, te aștept și pe canalul meu
Vreau si eu o viață asemanătoare!un numar de telefon sa vorbim.
primu
Toparele punele în apă și nu mai sare din coadă.
omulee toporul ala mare nu are nimic bate-i coada la loc si baga-l in apa sa se umfle ca a scazut coada lemnul lucreaza in timp daca nu e bine uscat... nu trebuie cum iese putin din coada sa o schimbi...
Daca vrei topoare originale tai fier beton cu ele
....lama din foaie de arc
1 Minute Ago
Ragnar in 2020
Niciodata un topor nu se pune cu pana..... Nu tine la utilizare intensa. Poate sa fie de la Armani...
Oricum astea sunt toate asa si nu se poate pune coada altfel. Altfel inseamna da bagi toporul pe la coada... Toporul lui bunicu e de 20 de ori mai rezistent decat alea... Doar parerea mea
@@MrGabrielciprian la asta ma refeream si eu doar ca stau mai prost la capitolul explicat.
Ideea e ca in modul aceata nu o sa ai probleme sa iasa din coada.
Nu exista niciodata, ambele metode pot si sunt folosite cu succes, depinde de calitatea executiei. Topoarele ce se monteaza prin capatul cozii sunt chiar si demontabile pentru transport facil pe traseu, sunt specifice parca in Portugalia sau Italia, dar au dezavantajul ca nu stau bine in coada cand chiar bati cu ele. FIxate cu pana simpla, pana dubla (in cruce), cu sau fara adeziv, cu sau fara contrapana de otel, toate merg si rezista zeci de ani la abuz constant, dar totul depinde de cine si cat timp si-a dedicat sa le monteze.
Batel în coadă și pune-l în apă cîteva minute
Aveți grijă să nu vă sufocați atunci când mâncați acele legume crude.
Ce faci cu asa multe ?!
Sfat... Eu am văzut la bunicul meu când trăia că seara le baga intr.un butoi cu apa cat sa acopere lama..lemnul se umfla de la apa..
Mai intii calestei lama CA sa fie tare in gira si sa nul ascuti mereu
Vezi că videoclipul e postat ca fiind conținut destinat copiilor si nu merge să activez clopotelul, ar trebui să nu mai postezi ca fiind destinat copiilor că oricum niciun copil nu se uita la tine.
Pune-l in apă și nu o să mai iasă din coadă
bai frate da nu ai nevoie de o coada noua... schimbata pana doar si daca nu poti s-o faci singur poate n-ar trebui sa te joci cu topoarele
Astea costa,nu aveți ce face cu banii