#CASAVECHE

Поділитися
Вставка
  • Опубліковано 20 вер 2024
  • #CASAVECHE #CHELTUIELI #NEPREVĂZUTE
    Sere Codlea - www.serecodlea... - contact@serecodlea.ro
    Costi Tistea - caseclt.ro - costi.tistea@caseclt.ro
    Ovidiu Țifui - tifui.ro - office@pompedecaldura.eu
    Dă un like și urmărește-ne și pe:
    / casebune.ro
    / casebune.ro

КОМЕНТАРІ • 154

  • @eduardzaharia3507
    @eduardzaharia3507 Рік тому +60

    Cred ca o idee mai buna ar fi fost sa îndrepți pereții de la interior cu o structura simpla din gips carton, structura prin care s-ar fi făcut mult mai simplu si traseele electrice și cele sanitare, și ar fi scutit și fundația casei, recent consolidata de niște încărcări inutile(acele multe tone de tencuiala cu rol de îndreptare).
    Și dacă ai fi dorit sa întărești pereții, s-ar fi putut aplica acel strat de tencuiala cu o grosime de 3-4 cm cu plasa de armare, fie la interior, fie la exterior, fără a încerca îndreptarea și aducerea pereților la 90° din stratul respectiv.
    Încă un amănunt, dacă plasa de armare este foarte aproape de peretele casei, 2-3 cm, iar grosimea pe alocuri ajunge la 10-12 cm sunt șanse foarte mari ca în viitor sa apară fisuri.
    Numai bine!

    • @GabrielFrisan
      @GabrielFrisan Рік тому +4

      Exact problema lui George am avut-o si eu si pana la urma am făcut cu gips carton...a fost cea mai utila idee.

    • @filip99
      @filip99 Рік тому +2

      Ai dreptate, este o tâmpenie atâta tencuială cel puțin eu asta am înțeles din 10 ani de experiență, bonne chance...

    • @dani-jz5pv
      @dani-jz5pv Рік тому

      Exact..nici eu n.am odee de ce a facut asta!bani aruncati,nu ca n.ar avea dar totusi...

    • @cualtiochi
      @cualtiochi Рік тому +4

      E de condamnat faptul că au fost foarte mulți experți și totuși există greșeli/pocinoage...oare chiar nu se întreabă George: DE CE? am avut plăcerea să particip la #ziuaporțilordeschise și acea casă e "exagerată" dacă ne raportăm la ideea de început, ceea ce și-a dorit cu adevărat George și ceea ce a rezultat "cu ajutorul experților" - buget *nelimitat desigur 🤔🤕

    • @georgeiacob4273
      @georgeiacob4273 Рік тому

      Si prin asta iti dai seama ca in unele momente parca iese mai bine ceva facut asa logic decat cu persoana care sa se ocupe de structuta,persoana sa se ocupe de nu stiu ce,altu de nu stiu ce dar x sa aiba nevoie de ce face y si y de z etc.

  • @catalinmocanu1912
    @catalinmocanu1912 Рік тому +15

    Bravo George; faptul ca recunosti greselile si inveti din ele, te face un om mai bun, nimeni nu se naste invatat iar varsta ,nu inseamna ,in orice situatie, experienta.Cat traim, invatam.Spor in continuare!( la treaba, nu la cheltuieli😁)

  • @trlucian
    @trlucian Рік тому +3

    Am fost exact in situatia ta de a alege intre a renova o casa sau de a o demola si de a face una de la zero. Am avut noroc cu echipa de constructori care in momentul cand au masurat mi-au spus ca mai bine fac din nou totul. Eu sunt inginer mecanic si din experienta am vazut ca decat sa incerci sa repari ceva care a fost facut gresit mai bine faci din nou ceva bun. De obicei iese o carpeala scumpa si fara satisfactia lucrului bine facut.Le multumesc si acum baietilor pentru sfatul dat atunci!

  • @ventilatro113
    @ventilatro113 Рік тому +26

    Cine are buget de renovare sau de construcție casa dar nu a urmărit / sau nu e dispus să urmărească toate episoadele începând cu primul episod Casa Buhnici ... înseamnă că ... E putred de bogat și nu-l interesează câți bani urmează să piardă în viitor . Pt ( noi ) ceilalți restul , e bine că există CASE BUNE ! ❤️

  • @sjemna
    @sjemna Рік тому +17

    Cea mai tare cazemată in caz de război!

    • @semanuel77
      @semanuel77 Рік тому +1

      pe post de adapost antiatomic

  • @BrainTherapy.
    @BrainTherapy. Рік тому +6

    În episodul 14 ai fost mințit, că ieși mai ieftin cu 30%, dacă păstrezi zidăria veche! Ai plătit cu vârf și îndesat, faptul că ai aplecat urechea la ideea de nu a demola. Enorm de multă tencuială s-a folosit și enorm de greu se va usca(un cm grosime per lună), poate ai fi cheltuit mai puțin dacă ai fi comandat nisip și multibat sau tenco, dar 12 cm se pot rectifica adăugând zidărie de 10 cm în zonele unde necesita atâta încărcare din tencuială… BCA Macon, structuri de beton doar la planșee și fundații + izolație exterioară din silicat de calciu e soluția supremă pentru o casă ecologică, atunci când nu-ți pui problema de costul investiției. Aș vrea să te susțin în ideea de CLT + vată bazaltică, dar există soluții mult mai eficente.

  • @BrainTherapy.
    @BrainTherapy. Рік тому +1

    Am gafat și eu în decursul timpului și am regrete mari. Dacă aș dispune de buget aș demola tot. Din toate gafele săvârșite am învățat un lucru și anume: pereții, plafoanele și pardoselile trebuie transformați in acumulatori de căldură, deci izolații doar la exterior!

  • @gabrieltudor1143
    @gabrieltudor1143 Рік тому +4

    Cum zice un vecin "alții moare ș-așa n-are".. m am apucat de renovat o casă in același timp cu tine,sper sa termin tot în același timp cu tine! E mult mai mult de muncă la o casă veche și se merită să o renovezi doar dacă are o poveste!

  • @cosmingosav
    @cosmingosav Рік тому +7

    Si totusi, daca ai abateri de 12cm de ce nu s-a optat pentru realizarea unor pereti de rigips in fata? sau sa bagi un strat scurt de BCA (care sa-l taie baietii pe santier? nu ieseai mai ieftin/mai repede? care au fost celelalte variante? mi se pare foarte mult 12cm de tencuiala.

  • @edithge0
    @edithge0 Рік тому +8

    Respect nea Romică 👏🏻 Noi la 40 ani nu mai putem, suntem anxioși vorbim de elefant și călăreț...

  • @aristipitica
    @aristipitica Рік тому +5

    Spuneai la un moment dat ca ai un regret ca putea sa fie mai aspectoasa casabuhnici. Uite aici este diferenta. 7 ape. Multe imbinari multe laturi. La casabihnici o cutie cu capac in 2 ape greu sa apara astfel de probleme la inchiderea exterioara

  • @CristiCroicu
    @CristiCroicu Рік тому +22

    Întreb doar: Placarea cu rigips și vata minerală între perete și rigips nu era mai rapida și mai putin costisitoare? Cred ca rigipsul se punea complet in 1-2 sapt…

    • @ulyssesoldroad4965
      @ulyssesoldroad4965 Рік тому

      Cu siguranta era ,nici eu nu inteleg dc nu au optat ptr rigips .

    • @alexandrubogdan7602
      @alexandrubogdan7602 Рік тому

      Mergea un sprit de tencuiala si rigips sa iasa drept..😢

  • @BrainTherapy.
    @BrainTherapy. Рік тому

    Ar trebuit luate ca exemplu bun de urmat țările scandinavice! Nu mai aruncați banii pe tencuieli decorative! 25 de cm zidărie la interior + 20 cm vata balzaltică + 15 cm zidărie la exterior.

  • @semanuel77
    @semanuel77 Рік тому +2

    referitor la riscul de a intra apa sub astereala, nu de furtuni e vorba, ci de zapada: cand viscoleste, intra zapada sub astereala si problema apara primavara, cand se topeste zapada, apa intra in celuloza...:)
    Eu asa patesc la mine uneori primavara: iarna viscolul baga zapada pe sub streasina in podul necirculabil, neincalzit, si primavara cand se topeste, se topeste si ajunge pe unde vrea :))))

  • @catalinvasilescu3739
    @catalinvasilescu3739 Рік тому +1

    Salut George. Tot respectul ptr ceea ce reuesesti sa faci si sa duci la bun sfârșit.
    Am avut sansa de a cumpăra o vasa veche de 65mp parter ptr care am obtinut autorizatie ptr mansardare(un an a durat obtinerea actelor),unde speram sa gasim niste solutii inovatoare pe structuri metalice. Dar nu a fost asa.., am primit sfaturi de la specialisti sa mergem pe structura clasica beton. Era nevoie de subzidiri si nevoie de multi stalpi din beton ptr a sustine o mansarda usoara:), asa era proiectul de structura( sunt acoperiti structuristii de un normativ european cum ca nu e problema daca pui mai.mult beton si fier dacat ar fi nevoie de fapt, e mai bine domne sa fie mai sigura, faci casa trainica..:))
    In final am abandonat proiectul ptr ca ma secase de energie obtinerea actelor, iar banii ptr finalizare urcasera cu 200 300%, din cauza de casa veche(Bucuresti casa intre alte case apropiate, nu aveam voie nici sa dau jos casa veche).
    In final am vandut si a cumparat cineva ptr faptul ca era un proiect f frumos si aveam autorizatie de constructie.
    Sunt fericit cu decizia pe care am luat-o atunci ptr ca era mult.neprevazut decat estimasem.

  • @Sebastian-Florin
    @Sebastian-Florin Рік тому +3

    Pai nu era mai simplu sa indrepti peretii la interior cu placi din ghips iar intre caramida si placile de ghips puneai vata minerala sau celuloza ca la acoperis?

  • @vasilezala9062
    @vasilezala9062 Рік тому +3

    Poate era mai ieftin "după ce ați fixat plasa pe pereți " să cofrati cu panouri, să turnați beton după care să lipiți rigips, sau să tencuiți cu ipsos:E doar o părere personală!

  • @blackzxr6900
    @blackzxr6900 Рік тому +1

    Întrebare : dacă trebuia asa multa tencuiala cum de nu ai optat pentru varianta nisip+adeziv? in loc sa cumperi asa mulți saci gata pregătiți, care este motivul?

  • @danielbucur3144
    @danielbucur3144 Рік тому +1

    Eviți sa ne spui sincer,dar sunt foarte sigur din experienta ca era mult mai ieftin si mai rapid sa o darami. Tencuiala asta o sa crape in viitor. Nea Romica felicitări,din pacate bătrânii noștri nu au liniște la pensie dupa o viata de munca. Romania lucrului bine facut.

  • @ady7711
    @ady7711 Рік тому +2

    De ce nu ai îndreptat pereți cu rigips? Economiseai timp și bani plus că și puteai izola cu vată între perete și rigips. Sau mai era o varianta unde separarea era mare puteai folosi cărămidă de 40 -100 mm. Tencuiala așa de groasa nu știu dacă no să facă fisuri in timp chiar dacă ai pus plasa..

  • @stratosphere16
    @stratosphere16 Рік тому

    Bineinteles ca modificarea unei case aduce costuri greu de aproximat cu precizie, mai pierzi din spatiul util si in plus nu ai compartimentarea pe care ai vrea sa o ai. Nici rezistenta nu poate sa fie ca cea a unei case noi.

  • @sabincionca7086
    @sabincionca7086 Рік тому +2

    Cel mai ușor era sa tencuiesti mecanizat și mai rapid,si mai puțin costisitor pentru ca mai putini muncitori maxim 3 persoane.

  • @cojocaruiulian7957
    @cojocaruiulian7957 Рік тому

    Am simțito și o simt pe pielea mea (știți vorba aceia - treaba de acasă nu se potrivește cu cea din târg -) cam așa
    Începi cu avînt și se termină în . . . ...vînt.
    De aceia vă urmăresc,să î-mi repar pocinoagele și să învăț din experiența celorlalți și cu voința Domnului sper să termin și eu. Sănătate și bucurii .
    Spor la lucru gospodari .

  • @steliansoica9568
    @steliansoica9568 Рік тому

    Ceea ce nu știu dacă ai pus în calcul de la început de a folosi țiglă în loc de tabla, chiar este atât de mare diferență la preț?
    Cred ca în situația în care trebuie data jos ca mai trebuie sa pui o folie este mult mai ușor și pierderi mai mici.

  • @itubogdan
    @itubogdan Рік тому +9

    Sincer , sunt putin socat ca nu ai tencuit mecanizat. In cateva zile erau gata sincer. Care e motivul ?

    • @davids_00
      @davids_00 Рік тому +1

      nu merge mai gros de ~2cm in teorie, la asemenea grosimi nici aceea nu tine - va crapa continuu

  • @tigerunic
    @tigerunic Рік тому

    Ce inseamna "da si nu prea" la folia de peste celuloza? Tu in total o sa ai 4 folii, in loc de doua, la nivelul acoperisului. In loc de una bariera de vapori la interior si una anticondens la exterior, ai 3 la exterior. De ce? Nu e exagerat? Nu putea fi optimizate costurile? La cati experti se invart in jurul tau, cum de s-a ajuns asa? Spor la chestii bune!

  • @razvan2411
    @razvan2411 Рік тому

    Dacă se ridica puțin acoperișul , cu câțiva zeci de cm , se putea venii cu tabla sa acopere terasa necirculabile si sa fie un singur acoperiș la casa … sa se renunțe la ideea de acoperiș drept care oricum nu se prea pretează pentru zona noastră

  • @mihaiyak
    @mihaiyak Рік тому +2

    De ce nu ati ales o tencuiala mecanizata ? Tot de la baumit pe baza de gips sau var

  • @gabrielneamtu6029
    @gabrielneamtu6029 Рік тому

    De ce atata tencuiala,o altă soluție nu a fost? Înțeleg că este vorba de rezistență pentru ca este partea de jos,si este nevoie de susținere. Dar poate se putea pe o structură de lemn sau chiar fier si apoi sa pui Rigips. Era mai puțini costisitor si terminau repede!E ok?

  • @VG-kn4tn
    @VG-kn4tn Рік тому

    Mersi pentru munca depusă.

  • @GolfAlh
    @GolfAlh Рік тому +1

    Cu ocazia asta te-ai ales și cu o cușcă Faraday in casa veche :)). In locul tau îndreptam cu gips carton, mai ales ca la grosimea aia sigur o să crape tencuiala aia atât de groasa! Recomand ca la stratul de glet /finisaj, să inglobezi o plasă de fibră de sticlă!

    • @sebestyenszaby
      @sebestyenszaby Рік тому +1

      si ce se intampla in spatele rigipsului?, se acumuleaza aer rece, intra aerul umed, face condens si igrasie!!! Placarea cu rigips este o prostie, exact ca izolarea cu polistiren pe interior.

    • @liviubogdanpetre5987
      @liviubogdanpetre5987 Рік тому

      Daca o refăcea era de trei ori mai ieftin, am renovat și eu o 🏠 mă rupt la bani, plasa de Buzău 6mm foarte scumpă, tencuiala de 8cm...făceam 3 case, și era și mai repede.
      Însă a făcut bine că a tencuito la drept și nu a pus gips carton.

  • @mihaiapostoiu5950
    @mihaiapostoiu5950 Рік тому

    George nu știu cine te îndrumă când vine vorba de materiale dar la tencuiala puteai ieși mult mai ieftin .
    Ai luat 9 paleți de tencuiala când puteai sa cumperi 15mcubi nisip și 4 paleți de tenco sau multibat și te costa pe jumătate față de tencuiala la sac .
    Te urmăresc de mult și îmi place ce faci dar de multe ori plătești foarte mult pe niște materiale care sunt foarte scumpe când există alternative mai ieftine și la fel de calitative . Mult succes. Abia aștept să o termini .
    In casa din cărămidă nu vei avea nevoie de răcire.o da fie prea răcoare vara in ea

  • @catalincioponea
    @catalincioponea Рік тому +1

    Sper ca regretul tau cu betoanele sa convinga pe cat mai multi dintre noi sa nu le mai folosim si in santierele noastre.

  • @mediaben4559
    @mediaben4559 Рік тому

    M-am ferit sa fac acoperis tocmai din cauza probelemelor pe care le ai si tu,mai exact manopera f scumpa si greu de gasit,multi bani aruncati pentru un spatiu unde mergi in pasul piticului,automat spatiu diminuat considerabil,nu suport peretii inclinati in casa si practic ai un bun dar nu te poti folosi de el.Stand toata viata(am 32 ani) si crescand la un etaj 4 unde am avut in permanenta nevoie de hidroizolatie mi-am dat seama ca decat sa chelui minim 20000 euro pe un acoperis mai bine izolez la 9-12-15 ani si am si spatiu si in casa si de panouri de curent fotovoltaice.

  • @mihaiapostoiu5950
    @mihaiapostoiu5950 Рік тому +4

    Nu știu cum a calculat că e mai ieftin cu 35% că ai păstrat fata de una noua. Daca mă întrebați pe mine îți recomandăm și. Start sa o dărâmi și să o faci din nou că sigur ieșeai mai ieftin

    • @gergelygergely6087
      @gergelygergely6087 Рік тому +2

      A ajuns la 35% cand a calculat costurile ca sa faca tot din CLT si partea veche nu constructie standard din boltari de ciment

  • @costelbarbu8828
    @costelbarbu8828 Рік тому

    Salutare George Va urmăresc de vro 6-7 ani si îmi place ceea ce faceți dar cred că era mai eftin să dărâmi casa veche și după să faci ce vrei și cum vrei tu succes în continuare

  • @arncj18
    @arncj18 Рік тому

    daca aveai contructor consultant honest, punea problema din prima daca vrei sa indrepti peretii, e cumva de la sine inteles ca trebuie

  • @shpe11
    @shpe11 Рік тому

    eu renovez o casa veche, am lasat pereti asa cum sunt(chirpici); daca ma apucam cu rapitz si mortar nu mai terminam... am pus incalzire in pardoseala pe curent(fir) ca a fost cea mai ieftina, inca nu am izolat-o - nu o sa locuiesc iarna deocamdata
    mesterii i-am eliminat cat se poate(imi fac eu toate chestiile tras electrica, gresie, parchet, instalatii)
    incepusem cu mesteri dar aproape 1000EUR la instalatii (baie bucatarie manopera+materiale; sapat, pietrisi, turnat beton pardoseala) dar mi-au facut niste giumbuslucuri: robinet langa scurgerea de wc de nu am putut pune vas de wc d'ala cu scurgere verticala, si au pus si firedar le-au lasat pe perete in loc sa faca un santuletz mic in perete 5cm
    daca nu vrei sa depasesti bugetul elimina mesterii si chichitele de design... CLT e f bun dar casa dreptunghiulara cu o singura apa... ideal e container, ca vine deja facut din fabrica... dar cred ca nu au detalii la colturi si au punti termice... un container facut de tine cu panouri rezidentiale MGO-poliuretan-MGO
    gasisem la un momentdat casa tip DOM cu structura de fibra de sticla cu fagure de fibra carbon; iesea casa o coaja de 1cm, rezistenta la zapada la normele din romania si plus mergea si subteran adica sa pui pamant peste ea... eu ziceam ca ii pun poliuretan de 10-15cm pe ea, apoi pamant pe ea - facut gen bordei (super izolatie vara: iarba ca suprafata ventilata, si iarna forma de movila conteaza ca nu bate vantul perpenficular.... si evident si pamant mult mai ales la baza...) dar nu a fost sa fie...

  • @monicamarinescu8185
    @monicamarinescu8185 Рік тому

    Exista utilaje care arunca tencuiala pe perete. De ce s-a ales sa se faca manual?

  • @goreraut13
    @goreraut13 Рік тому

    Eu inteleg dezamagirea in ceace priveste decizia de a nu demola casa.Pe langa costuri si efort depus pentru a scoate peretii”cat de cat”calitatea in sine are de suferit.
    Nu am urmarit par cu pas episoadele constructiei dar am urmarit ep1. Atunci nu am avut nici o indoiala ca nu va demola casa veche.Doar ca nuera clar ca va fi o casa noua( pentru mine cel putin).Altfel demolarea implica costuri egale cel putin, prin prisma priectului nou care putea fi altul mai simplist economic.

  • @octavianboghici
    @octavianboghici Рік тому +1

    Lectie pentru zecile de mii de case construite prost in Romania care nu merita renovate ci reconstruite! Asta e, ne asumam deciziile si mergem inainte altfel regretele ne vor bloca orice initiativa viitoare. La final va iesi bine dar ai simtit pe pielea ta diferenta dintre a construi de la zero si a renova

  • @dumitru_sirbu
    @dumitru_sirbu Рік тому

    @George Poti ipoteca / sau cumpara cu credit ipotecar o casa construita pe structura CLT? Am auzit ca bancile nu crediteaza case construite pe structura de lemn. As aprecia un clip video despre acest subiect. Multumesc!

  • @TraficRomania
    @TraficRomania Рік тому +1

    De ce nu plachezi cu ceva pe interior sa nu mai incarci cu trnculială

  • @Alex-rl1gl
    @Alex-rl1gl Рік тому

    pariez ca tot santierul asta o sa coste 250k Euro la cheie. Da cineva mai mult? Voi ce parere aveti?

  • @iuliangabrielpop6033
    @iuliangabrielpop6033 Рік тому +4

    O sa mai ai semnal in casă ? 😂

  • @robertpal3210
    @robertpal3210 Рік тому

    Felicitari lucrare frumoasa.

  • @cicalcical
    @cicalcical Рік тому +3

    Nu trebuia indreptat cu tenculaia, la casele vechi multi indreapta direct cu gips carton, pun profiluri, intre ele ceva izolatie si apoi ce trebuie folie si apoi gips carton. Mult mai ieftin.

  • @octavianboghici
    @octavianboghici Рік тому

    Georgeee valeu...neaparat folie hidroizolanta, glumesti? Eu am pus tigla Creaton Mikado importata din Germania si folie Creaton hidroizolanta dar partial permeabila la vapori

  • @cristianandrei9806
    @cristianandrei9806 Рік тому

    Salutare. Nu ma pricep, recunosc asta, dar nu era mai ușor și mai util sa se facă tencuirea automatizată ?

  • @popraulflorin1017
    @popraulflorin1017 Рік тому

    În mod normal la o casă , care ar fi grosime de tencuiala ?

  • @alexandru97ful
    @alexandru97ful Рік тому

    Daca visezi la case pasive ca la masini straine… Casa veche era super ok. Ii schimbai acoperisul, geamurile, ii puneai o izolatie si sisteme de ventilatie si pompa de caldura si gata. Era o casa f buna.

    • @wisdomofafoton
      @wisdomofafoton Рік тому

      @alexandru nitu , iarta'ma te rog ca indraznesc, nu am urmarit inca evolutia renovarii casei, a facut multe in plus fata de ce ai zis tu? Cam la asta ma gandeam si eu pentru renovarea unei case, la cele enumerate de tine..

  • @Mrsufletel1
    @Mrsufletel1 Рік тому

    intreb si eu ca nu ma pricep; oare pe interior nu se puteau face pereti falsi de rigips in loc sa incarati 12 cm tencuiala de beton ?

  • @MrDragonStar2009
    @MrDragonStar2009 Рік тому

    Lucrez în domeniu, intrebare, de ce nu ați îndreptat pereții cu rigips?
    Este defectuos sistemul rigips?
    Inteleg ca de multe ori alegi tencuiala dacă este puțin de încărcat, mai ales ca tu mergi pe o casa etansa cu sistem de ventilație cu recuperare de căldură, dar în situația asta în care spui ca încarci pana la 12 cm, de ce doamne iartă ma nu sa folosit rigips, care prin sistemul cu structura metalica ocupa 6 cm, deci la jumătate, nu mai zic ca sistemul de rigips" lipit pe mamaligi" care ocupa și mai puțin, și soluții se găseau pentru pereții foarte strâmbi ca să nu încarci 12 paleti de tencuiala.
    Așteptăm șantierul buhnici 3 fără pocinoage.
    Și poate cu timpul o sa găsești George echipa perfecta care îți spune de la început ce urmează sa se întâmple și atat.
    E greu în România, deoarece din câte observ chiar și firmele care se respecta lucrează cu subcontractanti care insereaza elemente noi în cadrul proiectului.
    Multă răbdare și spor!

  • @Vlacu
    @Vlacu Рік тому

    Cred că ar trebui să te gândești la partea foarte bună a tencuirii. Casa aia nu va avea moarte. Casa de lemn o vei schimba de trei ori și cea veche va rămâne în picioare. Mai lasă fanteziile. Da, poate te va costa puțin mai mult, însă rezistența ce o vei obține tu acolo nu ai fi obținut-o cu niciun alt material chiar dacă o făceai nouă. Pe termen lung, e cea mai bună decizie.

    • @_Amy-Ro_
      @_Amy-Ro_ Рік тому +1

      Care rezistenta? a spus omul ca da si 12cm grosime, daca aia nu crapa e miracol...fier beton pe pereti la interior...numai tampenii, daca demola si facea nou din orice material cred ca era mai ieftin si mai rapid, in fine ...se puteau gasii solutii mult mai elegante si mai rapide, tencuiala de 12cm 🤦🏻‍♂...ce sa mai zici...meserie.

  • @maremariuslda
    @maremariuslda Рік тому

    In minutul 7:27 , grosimea tencuielii este echivalenta cu grosimea peretelui din CLT .... Deci ,era mai ieftin din CLT.

  • @vpfilms.
    @vpfilms. Рік тому

    @georgebuhnici ai dreptate cu aceste cheltuieli neprevazute. Si eu sunt in santier la Brasov cu o casa timber frame si am avut o groaza de cheltuieli neprevazute. Una dintre cele mai mari cheltuieli a fost la fundatie. Pe hartie arata ok si faci bugetarea corecta, iar dupa ce sapi pt fundatie se schimba totul. In cazul meu, din cauza solului am ajuns sa platesc in loc de 17000 euro pt fundatie aproape 25000 euro. Si mai sunt si altele 🤦🏻. Spor in continuare

    • @Alex-rl1gl
      @Alex-rl1gl Рік тому

      d-aia mai bine dai 1000E pe un studiu geo bine facut cu calcul de stabilitate si stii din-nainte in ce te bagi

  • @dermalerprofipavel
    @dermalerprofipavel Рік тому +1

    Eu as fi daramat de la inceput casa veche!!!

  • @cristian_c
    @cristian_c Рік тому

    Sunetul de betoniera este autentic 100% :))

  • @sarbull
    @sarbull Рік тому

    ce racoare o sa fie iarna si ce cald vara cu atata beton...

  • @alexmogo1400
    @alexmogo1400 Рік тому

    d c nu s.a facut structura de rigips pe interior cu vata bazaltica? rigips dublu mai gros

  • @oliviugavrilescu
    @oliviugavrilescu Рік тому +1

    RIP Manager the proiect
    Ce-ai facut cu el ? A platit cu jobul subestimarea ?

  • @bookra70
    @bookra70 Рік тому +1

    Iar toată tencuiala micșorează spațiul interior.

  • @HardauDaniel
    @HardauDaniel Рік тому +2

    Tot mai buna o casa de cărămidă, are si o durata de viață mai lungă . Nu degeaba clădirile vechi erau din cărămidă si pereți groși

    • @filip99
      @filip99 Рік тому +1

      Zidurile se puteau reface cu cărămidă aparentă la interior , natural și nu necesită tencuială.

  • @cisuradu1412
    @cisuradu1412 Рік тому

    Daca tot conteaza asa de mult ca peretii sa iasa la atza, de ce nu s-a placat cu gipscarton si nu se mai bagau tone de tencuiala....scuze, acum vad ca au mai spus-o o gramada...

  • @laurentiucristianstancu4143

    Bună ziua vreau sa fac o consolidare ai o verificare a structuri , ma puteți ajuta ?

  • @alexarm9591
    @alexarm9591 Рік тому

    De ce oameni cu care ai lucrat nu au verificat unghiurile peretilor?
    De ce nu au cerut dezvelirea completa a fundatiei ca si prim pas?
    Sa facu expertiza structuri si nu sa descoperit ca pereti sunt strambi orizontal si vertical?

  • @TJ-sy1sx
    @TJ-sy1sx Рік тому

    de ce nu e tencuiala mecanizata? nu era mai rapid?

  • @sky_warriors_
    @sky_warriors_ Рік тому +3

    12cm grosime? Ai de capul meu... Sincer eu incercam sa o indrept cu BCA...

  • @tudoracheconstantin6430
    @tudoracheconstantin6430 Рік тому

    Bun scenariu

  • @VladislavCantea
    @VladislavCantea Рік тому

    eu nu asi incerca nici odata sa indrept peretii intro casa veche. nu are rost

  • @stefancelmare3920
    @stefancelmare3920 Рік тому

    Sub tabla se face foarte mult condens, care, fără folie, ți ar degrada asteriala.

  • @arncj18
    @arncj18 Рік тому

    ce e asa complicat, 2 ape si 2 ape, 2 plate, in romania reprezinta o problema asa ceva simplu in 2022

  • @oslius
    @oslius Рік тому +3

    gips carton pentru pereti strambi !?

  • @tudormigia9390
    @tudormigia9390 Рік тому

    Tencuit uniform cât cerea structura cu plasa de armare și îndreptat pereții cu gips carton - dacă se dorea neapărat să fie totul la 90 de grade. Asta era soluția. Spune-i și lui Frunzetti...

  • @dorinrudeu8827
    @dorinrudeu8827 Рік тому

    Nu era mai bine să pui plăci de rigips în loc de tencuială ?

  • @numaru7
    @numaru7 Рік тому

    eu stateam in ea cu peretii strambi si aia e. cat ocd sa am?

  • @genmckane3232
    @genmckane3232 Рік тому +1

    Cand ai decis sa pastrezi structura veche, perosnal am crezut ca anumiti pereti de caramida vrei sa-i faci aparenti. Nu este admisibil ca in 2022 cineva sa mai dea ok-ul ptr o astfel de lucrare.

  • @danfratita7786
    @danfratita7786 Рік тому

    aveam de gand sa reconditionez o casa veche , m-am razgandit, daram tot

  • @sorinsuba
    @sorinsuba 4 місяці тому

    Aproape întotdeauna e mai bine să faci de la 0. Cu cât e mai vechi cu atât e mai ok sa refaci de la 0.

  • @cristian_c
    @cristian_c Рік тому

    Cred că totuși era mai bine dărâmată, reconstruită.

  • @semanuel77
    @semanuel77 Рік тому

    nu mai bine placai cu gips carton peretii?

  • @pleomacl
    @pleomacl Рік тому

    de ce nu tencuiala mecanizata?

  • @studentul69
    @studentul69 Рік тому +1

    Eu foloseam rigips si in spatiul liber umpleam cu vata minerala.

  • @oliviugavrilescu
    @oliviugavrilescu Рік тому

    Apropos, aprecem sinceritatea.

  • @cipid2001
    @cipid2001 Рік тому

    Si cat a fost bugetul initial si cat au ajuns cheltuielile pana la etapa asta?

    • @RobertIvascu
      @RobertIvascu Рік тому

      Am platit pana acum 66k mii si mai am cam 33k mii ,total 100k!

  • @raczkovyaladar9984
    @raczkovyaladar9984 Рік тому

    Am vrut sa-ti zic la inceput ca mai ieftin ai fi iesit cu demolare decit cu reparatie ,dar asta e vb. noastra (cind te zgircesti la bani platesti dublu inapoi) , dar priveste partea buna a lucrului ,in caz de ,,razboi" acolo ai un buncher :) si apoi povestea celor trei purcelusi. PAIE , CRENGI si CARAMIDA :) si inca nu ai incheiat lucrarea,cred ca cineva te-a blestemat :). SCUZE DE POSTARE

  • @alexandrupatrascu4952
    @alexandrupatrascu4952 Місяць тому

    Like & Comment

  • @autodiecastmachete
    @autodiecastmachete Рік тому

    George, daca ai tencuiala de 12 cm grosime trebuie armata cumva pentru ca altfel va crapa foarte repede.

  • @mihaidinca8643
    @mihaidinca8643 Рік тому

    Casa veche trabuia daramata si facuta din clt. Nu cred ca putea sa coste mai mult decat repararea casei vechi. Nu cred ca s-a luat in calcul, de la incaput, indreptarea peretilor si fundatia.

  • @marianrazvanscurtu5071
    @marianrazvanscurtu5071 Рік тому +3

    Pune o folie între casa noua și casa veche …simplu. Închizi cu o folie cu magneti. Scapi de praf

  • @gabrielcostrut5638
    @gabrielcostrut5638 Рік тому

    Nu inteleg de ce nu ai pune rogips…si sa astepti atat si sa bagi carute de bani in peretii aia ! Treaba care intr o saptamana maxim era gata cu rigips sau alte tipuri de placi

  • @sorinstafie9814
    @sorinstafie9814 Рік тому

    Din pacate aici se vede calitatea celui care a lust aceasta decizie

  • @darkboy5360
    @darkboy5360 Рік тому

    mai bine darami de tot decat sa renovezi !!! nici o data sa nu faca ca tine !!!

  • @valy18geo
    @valy18geo Рік тому

    Salut George ,te am vazut sambata in Honrbach, erai cu fetita ta la raionul de scule si unelte ,am vrut sa te salut dar nu mi am permis😁.succesc in continuare in tot ce faci

  • @ghinion7389
    @ghinion7389 Рік тому

    Cred ca stii ca, conteaza si securitatea muncii pe santier 🫣

  • @toc65999
    @toc65999 Рік тому +1

    ))))))) la cat de mult ai fugit de beton, acuma ai un buncar acolo )))))

  • @MrDragonStar2009
    @MrDragonStar2009 Рік тому

    Poți închide între casa veche s-o cea noua cu o placa de osb

  • @che.guevara777
    @che.guevara777 Рік тому +1

    Ce îți mai trebuiea altă casa, oricum ne ducem acolo jos și nu le luăm cu noi!

  • @georgedumitrache3320
    @georgedumitrache3320 Рік тому

    Salutare

  • @rogergorunescu4779
    @rogergorunescu4779 Рік тому

    Imi place ca nu se da batut si isi duce la capat proiectul