İzlediğim videolar içinde en aydınlatıcı en bilgi verici bir video çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun akılda kalıcı bir şekilde olmuş emeğinize sağlık.
Üstadım çırak filan lazım ise severek her işi yaparım para filanda istemem yeterli doya doya şu bilgileri dinleyeyim..Ufuk açtınız, doğal tarım olabilir fikri kafamda yıkılmışken olabileceğine inandırdınız. Köylülerle iddiaya girdik becerebilirsem kazanırım ama acemilik çok. Haydi hayırlısı... 🙏👍🙏👍🙏👍🙏👍👌👌👌👌👌👌
3 роки тому+3
Becerirsiniz tabi neden beceremeyeceksiniz ki! Zorlanacaksınız, zaman zaman yılacaksınız, olmaz bu iş diyeceksiniz ama bir bakacaksınız kendi kendine olmuş. Yeter ki doğayla savaşmayın onunla kolkola yürümeye çalışın. Belki ha deyince olmayacak, toprak sağlığı kendini bulacak, ekolojik denge yerine oturacak, fauna ve flora zamanla oluşacak ama bir anda olmayacak. Şimdi onlar size gülecek hata yapacaksınız ama hatanızdan ders çıkartıp doğruyu bulacaksınız ve en son gülen siz olacaksınız. Benim 12 yaşındayken mısırlarımı karga yedi diye oturup ağladığımı biliyorum ama hiç mısır yetiştirmekten geri kalmadım.
Hocam sigara yakıp yakıp bakalım bizim hoca bugün ne yaptı diye çaya kahveye gelip gevrek gevrek gülüyorlar..🤭🤭 Cevap verdiğiniz ve hemen döndüğünüz için tekrar tekrar teşekkürler...iyi ki varsınız..
Çok güzel bir anlatım olmuş bu şekilde. Hodan ve havuç hariç buna benzer bir ekim denedim geçen sene güzel olmuştu. Hodani okudum ama bulamamıştım Fakat bu sene soğanlar içinden kurtlandı. Güzel görünen ler bile kesince minik minik kurt olmuş
3 роки тому+2
Soğan ve sarımsak azotu fazla sevmez, hele olgunlaşmamış gübrede yavru çürüklükleri yapar. Aslında o kurtlar yüzünden soğanınız çürümedi, soğanlar çürümeye başladığı için ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için doğa tarafından görevlendirildi. Soğanların çürümesinin nedenlerini bulmak ve önlem almak gerekir.
Hocam tekrar merhaba. Kardeş bitki sistemini tanımaya, oturtmaya çalışıyorum. Değerli ve ayrıntılı bilgilendirme için çok teşekkürler. Şimdi sorularım:)) 1- Bahçem çok büyük değil. Yoğun bir savunma hazırlarsam sebzelerime ulaşacak yürüme yolunu nasıl konuşlandirmam gerekecek? Yürüme yolunuzu bir kere yapin, bir daha dokunmayın demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam. 2- Başka videolarda söylemiş olabilirsiniz, kaçırmış olabilirim, hangi sebze hangisiyle yan yana dikilmez, kompakt bir bilgi alabilir miyim? 3- Geçen yıl bahçeyle uğrasamadim, çok bit, böcek vs zararlı oldu, bazı bitkilerimi kaybettim. Bunların larvaları bitkide halen mevcut mudur, uyur halde midir? Bahar gelmeden ne yapmak, nasıl bir hazırlık içinde olmak gerek? Geçen yıl çok geç kalınmış bir hamleyle ugur böceği larvasi alıp büyüttüm, bahçeye saldim ama zararlılar onları yedi😔 4- Yan komşularim çam ağaçlarını düzenli olarak kimyasalla yıkıyor. Bu tarafa atmayin diyorum ama serpintisi üstüme başıma bile geliyor. Bu sene bahçenin üstüne bir branda gereceğim. Aramızda sadece bir duvar var. Onun kimyasalla ölen toprağınin benimkini etkilememesi için ne yapılabilir? Kimyasal zehirin ardından toprağını suluyor çünkü. Teşekkürler 🙏
2 роки тому+1
1- Bahçenizin konumunu siz biliyorsunuz, bir kroki üzerinden yerleşim yerlerini belirleyin, daha sonra bunlara dokunmayın. Münavebe yapacaksanız, sadece dikim yerleri arasında yapın, yollara dokunmazsanız iyi olur.
2 роки тому+1
2- Tek tek yazmaktansa şu detaylara önem verirsek, iş halollur diye düşünüyorum. A- Sulama isteği farklı olanlar, domates az su biber çok su gibi. B- Gübreleme isteği farklı olanlar. Patlıcan çok gübre ister, soğan çok gübre istemez gibi. C- Zararlıları aynı olan bitkiler. Patates böceği hem patatese gelir hem patlıcana... D- Aynı aileden olan bitkiler... Ama bu tam olarak belirleiyici değildir. Amaç şu, aynı aileden olursa, hastalıkları aynı, zararlıları aynı, beslenme istekleri aynı olur. Bu şekilde özellikle hastalıkların yayılması hızlı olurken, besin ihityaçları aynı olduğu için mesela azot isteiği fazla iki bitki, toprakta azot için rekabet eder. Ancak dediğim gibi bu madde 'kesinlikle birbirinin yanına dikilmez' demek değildir. Bakımı buna göre ayarlanabilir.
2 роки тому+1
3- Genel olarak toprak atında kışı larva olarak geçirirler ve baharla birlikte çıkarlar. bir yıl bahçe boş kaldıysa, bir ihtimal, bu böcekler beslenecek başka noktalara bulmuş olabilir. Ancak çok kesin olarak, bahçede yoklardır diyemeyiz. Önlem için, ekdison hormon ağırlıklı bir enzimle bütün bahçe iyice sulanabilir. Baharda çeşitli çiçekler dikilerek, avcı böcekler çekilebilir.
2 роки тому+1
4- Diğer bahçelerden gelecek ilaçlama, bahçede küçük de olsa sorun çıkartabilir ama ilaçların yarılanma ömürleri vardır ve geçen her zaman bunların etkisini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle, arada bir kavak yapraklarından yapacağız çayı, genel bahçe sulaması olarak kullanabilirsiniz. Kavak yaprakları çayı, ilaçların içeriklerindeki maddelerin çok daha hızlı çözünmesine neden olur. 1 kilo yaprağı üzerine gelecek kadar suyla bir taşım kaynatın ve 10 da 1 ölçüsüyle sulandırın, toprağı bu suyla arada bir sulayın. Çok çok etkili bir çözüm olmaz ancak bir tedbir olarak yapılabilir.
Bir domatese bu kadar bitki dikmeyeceğiz sanırım acaba 20 30 kadar fidenin etrafına birer ikişer bu bitkilerden mi serpiştireceğiz.. Üstadım bokashi videolarınızı da bekliyoruz . Son olarak laktik asidi dediğiniz gibi yapıyoruz ancak 5 litre suya bir fincan laktik asit bir fincan pekmez koyup ağzına balon takıp 15 gün bekletip dolaba koyarak saklıyoruz. ancak azalınca tekrar dolabınızda saklanan sıvımıza 5 litre su bir fincan pekmez ile hep çoğaltıp kullanıyoruz. Her defasında yeni baştan laktik asit yapmıyoruz..Bu bir hatamıdır?
3 роки тому
Buradaki mantık, doğal malç oluşturmak, fauna ve floranın lehimize çalışmasını sağlamak ve birim alandan daha çok ürün çeşidi kaldırmak. Animasyonda verdiğim bitkilerden olabilecekleri sisteme dahil edebilirsiniz. Saklamayı direk serumu dolaba koyma şeklinde yaparsanız ve kullanacağınız zaman bire bir pekmezle karıştırıp bekledikten sonra kullanırsanız daha iyi. Dolaptaki soğuk ortam bakterilerin çalışacağı sıcaklıkta değil. Dolaba koyarak, bir anlamda durağanlaştırıyoruz, aktif hale gelmeleri için beslemek ve sıcaklığın istedikleri orana çıkmasıyla oluyor.
Biberiye veya kekiği iç tarafa mı dikelim yoksa dış tarafa mı. Bunlar güneşi sever bildiğim kadarıyla
3 роки тому+1
Bu sistemde ana ürün olarak biberiye veya kekik belirlenmediği için, bu bitkilerin destek olma özelliklerini kullanıyoruz. Bu nedenle biraz sistem içinde biraz dış tarafa doğru ekilebilirse yeterli hasatta yapılabilir.
Merhaba Balkonda Şaşırtma yapılacak domates fidelerimi galiba dikmek için biraz fazla geciktiirdim, çiçek verdillerr ..Fakat henüz çiçek açmadilar. Fidelerim bodur balkon domates fideleri. Bunları büyük saksılara diktim. Çiçekleri durmalı mı yoksa onları almam gerekir mi? Şimdiden çok teşekkür ederim.
2 роки тому
Merhaba. Çiçekler varsa üzerinde, bunları dikerken alırsanız olur ama alınmazsa büyük bir sorun yaratmadığını da oluyor. Riske girmemek, kök gelişimini artırmak için alınırsa iyi sonuç alınır.
Merhaba tskler ama bahcemiz yok balkonum var saksida yetistiriyorum yetistiriyorum dediysem calisiyorum ama beceremiyorum hepsi oluyor saksida ne yapicaz
3 роки тому
Saksıda sebze yetiştirmek biraz daha dikkat ve özen istiyor. Küçük alanda toprakta olduğu gibi hatalar kolay telafi edilemiyor. Mesela saksıda domates yetiştiriyorsak dibine, nane, fesleğen, nane, soğan, sarımsak, biberiye ekebiliriz, Biraz genişse havuç bile denenebilir. Gübreleme ve sulama sıkıntıları çok sık yapılıyor. Gübreleri genelde sıvı gübrelerden takviyelerle denenebilir.
Cok teşekkür ediyorum Allah razı olsun bırde ben patlıcan almıstım ıkı senedır domates bıber bakıyordum ama 3 tane domates 3 yada 4 bıber alıyordum cok uzuluyordum patlıcanda alamadıgım urunu cok aldım fakat oyle bır bıt sardıkı hersey bıtlendı bu sene alıp yetıstırmeye korkuyorum cunku ıkı sene hep cıcekcıden cımlenmıs olarak aldım herseyı hıc bıtkılerın bıtlendıgını gormedım patlıcanı alana kadar gercekten patlıcan cok bıtlenen bır sebzemı ne yapayım bılgınız vardır tekrar teşekkür ederim
3 роки тому
@@menekseay7716 tekrar bitlenme olup olmayacağını tam olarak bilmiyoruz ama olursa dikkatli takip ve elle temizleyerek popülasyonu kontrol altında tutmak gerekir, bu arada laktik asit kullanalım. Yumurtaları bulup imha edilebilir. Çok yoğun şekilde bir yaprağı sarmışlarsa o yaprağı ortamdan uzaklaştırabiliriz.
Bu zararlılar arasına danaburnu nu da dahil edebilir miyiz? Benim yıllardır kendisi ile başım belada, nasıl başa çıkabilirim, bilginiz var ise benimle paylaşabilir misiniz?
2 роки тому
Danaburnu sorusu çok geliyor ona yönelik de video çekeceğim
Saksıda domateslerim var. Evim teras. Belki dışarıdan 5 - 6. kat gibi yükseklikte. Balkon demirlerine saksıları taktım. Uğur böcekleri ve örümcek geliyor. çubuk tarçın defne yaprağı ve karanfil ekledim saksılara. Karıncalar kaçtı ama uğur böcekleri ve örümcek gitmedi. ara ara da kurt görüyorum
Domates fidesini önüne yer fasülyesi ekmek için ne söylersiniz
2 роки тому
Fasulyeyi yiyeceksek. Çok mantıklı bir çözüm olmaz. Fasulye dane bağladıktan sonra topraktaki azotu sömürür. Fakat yeşil gübre mantığında, çiçeklenince çapalayıp, toprağa karıştıracaksak, o zaman bir parça faydası olur.
hocam 70 litrelik kare büyükçe saksım var. her köşesine birer adet sırık domates çeri tipi diktim. 4 adet domates çok mu bu saksı için. çok derseniz 2 tanesini sökeceğim.
3 роки тому+1
70 litrelik bir saksı herhalde 80 90 santimetreye 40 santimetre falandır. İlk etapta 4 domates fazla gibi duruyor ama çeri olması bir avantaj, beslemesini doğru yaparsanız ve budamasını şhmal etmezseniz, olabilir. Normal şartlarda bir domates fidesinin kökleri 1 metreküplük alanı kaplar. Bu saksınızın yaklaşık 5 katı falandır ama doğru uygulamalarla bu hacimlerde işinizi görür.
Merhaba hocam internetten toprak satın aldın fide diktim 1,2 gün sonra baktım toprağın içi minik salgangozlarla dolu ne yapacağımı şaşırdım lütfen ne yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz
2 роки тому+1
Yumurta kalmış olabilir. Yumurtadan çıktıkça beslenmek için yukarı çıkacaklar, tek tek toplamak gerekir.
Tek tek not aldım. Teşekkür ederim hocam. İlk kez kez bahçe ekip toprakla tanışıyorum sizden aldığım bilgiler çok kıymetli.
Teşekkür ederim. İlk başlarda zorlanırsınız ama yılmak yok, hata yapacaksınız en önemlisi bu hatalardan ders çıkartıp bir daha yapmamak
Emeğinize sağlık harika bir anlatım olmuş
Teşekkür ederim
Bilgiler için teşekkürler, her video da farklı şeyler öğreniyorum, emeğinize sağlık
Rica ederim... ilginiz teşekkür ederim
Bilgileriniz için teşekkürler
Rica ederim
Harika bilgiler..
Çok teşekkür ederiz.
Başarılar diliyorum
Teşekkür ederim.
Size de başarılar dilerim
Harika bir video tesekkuler 🙏🏻
emeğinize sağlık tüm paylaşımları severek izliyorum
İlginiz için teşekkür ederiz
Paylaşım için teşekkürler hocam
Rica ederim, asıl biz ilginiz için teşekkür ederiz
Emeğe saygı, hürmetler hocam.
Teşekkür ederim
Ancak bu kadar anlatılabilirdi, emeklerinize sağlık
Rica ederim
İzlediğim videolar içinde en aydınlatıcı en bilgi verici bir video çok teşekkür ediyoruz Allah razı olsun akılda kalıcı bir şekilde olmuş emeğinize sağlık.
Rica ederim
Üstadım çırak filan lazım ise severek her işi yaparım para filanda istemem yeterli doya doya şu bilgileri dinleyeyim..Ufuk açtınız, doğal tarım olabilir fikri kafamda yıkılmışken olabileceğine inandırdınız. Köylülerle iddiaya girdik becerebilirsem kazanırım ama acemilik çok. Haydi hayırlısı...
🙏👍🙏👍🙏👍🙏👍👌👌👌👌👌👌
Becerirsiniz tabi neden beceremeyeceksiniz ki! Zorlanacaksınız, zaman zaman yılacaksınız, olmaz bu iş diyeceksiniz ama bir bakacaksınız kendi kendine olmuş. Yeter ki doğayla savaşmayın onunla kolkola yürümeye çalışın. Belki ha deyince olmayacak, toprak sağlığı kendini bulacak, ekolojik denge yerine oturacak, fauna ve flora zamanla oluşacak ama bir anda olmayacak. Şimdi onlar size gülecek hata yapacaksınız ama hatanızdan ders çıkartıp doğruyu bulacaksınız ve en son gülen siz olacaksınız. Benim 12 yaşındayken mısırlarımı karga yedi diye oturup ağladığımı biliyorum ama hiç mısır yetiştirmekten geri kalmadım.
Hocam sigara yakıp yakıp bakalım bizim hoca bugün ne yaptı diye çaya kahveye gelip gevrek gevrek gülüyorlar..🤭🤭
Cevap verdiğiniz ve hemen döndüğünüz için tekrar tekrar teşekkürler...iyi ki varsınız..
@@hakanbozyaka rica ederim
Emeklerinize sağlık çok teşekkür ederim. Çok faydalı bir video olmuş .
Rica ederim
Men sizi ilk defe dinledim.xosbextlikden siz dedyiniz bitkiler ekmisem pomidorun etrafinda .cox sevindim.Allah sizden razi olsun hocam
Allah sizden de razı olsun
Elinize emeğinize sağlık hocam
Rica ederim
Muhteşem bilgiler ❤️
Teşekkür ederim
Hocam peki saksıda domates ekenler için ne önerirsiniz.
Ağzına sağlık
Teşekkür ederim
Animasyon çok güzel olmuş
Teşekkür ederim
Çok güzel bir anlatım olmuş bu şekilde. Hodan ve havuç hariç buna benzer bir ekim denedim geçen sene güzel olmuştu. Hodani okudum ama bulamamıştım
Fakat bu sene soğanlar içinden kurtlandı. Güzel görünen ler bile kesince minik minik kurt olmuş
Soğan ve sarımsak azotu fazla sevmez, hele olgunlaşmamış gübrede yavru çürüklükleri yapar. Aslında o kurtlar yüzünden soğanınız çürümedi, soğanlar çürümeye başladığı için ortadan kaldırılmasına yardımcı olmak için doğa tarafından görevlendirildi. Soğanların çürümesinin nedenlerini bulmak ve önlem almak gerekir.
Ov gübre bol atılmıştı o kısma. Doğru ozaman gübre kaynaklı bir durum. Teşekkürler
@@dydmygt4718 rica ederim
Bu anlatımı çok sevdim teşekkürler nasıl abone olabilirim
Hocam tekrar merhaba. Kardeş bitki sistemini tanımaya, oturtmaya çalışıyorum. Değerli ve ayrıntılı bilgilendirme için çok teşekkürler. Şimdi sorularım:))
1- Bahçem çok büyük değil. Yoğun bir savunma hazırlarsam sebzelerime ulaşacak yürüme yolunu nasıl konuşlandirmam gerekecek? Yürüme yolunuzu bir kere yapin, bir daha dokunmayın demiştiniz yanlış hatırlamıyorsam.
2- Başka videolarda söylemiş olabilirsiniz, kaçırmış olabilirim, hangi sebze hangisiyle yan yana dikilmez, kompakt bir bilgi alabilir miyim?
3- Geçen yıl bahçeyle uğrasamadim, çok bit, böcek vs zararlı oldu, bazı bitkilerimi kaybettim. Bunların larvaları bitkide halen mevcut mudur, uyur halde midir? Bahar gelmeden ne yapmak, nasıl bir hazırlık içinde olmak gerek? Geçen yıl çok geç kalınmış bir hamleyle ugur böceği larvasi alıp büyüttüm, bahçeye saldim ama zararlılar onları yedi😔
4- Yan komşularim çam ağaçlarını düzenli olarak kimyasalla yıkıyor. Bu tarafa atmayin diyorum ama serpintisi üstüme başıma bile geliyor. Bu sene bahçenin üstüne bir branda gereceğim. Aramızda sadece bir duvar var. Onun kimyasalla ölen toprağınin benimkini etkilememesi için ne yapılabilir? Kimyasal zehirin ardından toprağını suluyor çünkü.
Teşekkürler 🙏
1- Bahçenizin konumunu siz biliyorsunuz, bir kroki üzerinden yerleşim yerlerini belirleyin, daha sonra bunlara dokunmayın. Münavebe yapacaksanız, sadece dikim yerleri arasında yapın, yollara dokunmazsanız iyi olur.
2- Tek tek yazmaktansa şu detaylara önem verirsek, iş halollur diye düşünüyorum. A- Sulama isteği farklı olanlar, domates az su biber çok su gibi. B- Gübreleme isteği farklı olanlar. Patlıcan çok gübre ister, soğan çok gübre istemez gibi. C- Zararlıları aynı olan bitkiler. Patates böceği hem patatese gelir hem patlıcana... D- Aynı aileden olan bitkiler... Ama bu tam olarak belirleiyici değildir. Amaç şu, aynı aileden olursa, hastalıkları aynı, zararlıları aynı, beslenme istekleri aynı olur. Bu şekilde özellikle hastalıkların yayılması hızlı olurken, besin ihityaçları aynı olduğu için mesela azot isteiği fazla iki bitki, toprakta azot için rekabet eder. Ancak dediğim gibi bu madde 'kesinlikle birbirinin yanına dikilmez' demek değildir. Bakımı buna göre ayarlanabilir.
3- Genel olarak toprak atında kışı larva olarak geçirirler ve baharla birlikte çıkarlar. bir yıl bahçe boş kaldıysa, bir ihtimal, bu böcekler beslenecek başka noktalara bulmuş olabilir. Ancak çok kesin olarak, bahçede yoklardır diyemeyiz. Önlem için, ekdison hormon ağırlıklı bir enzimle bütün bahçe iyice sulanabilir. Baharda çeşitli çiçekler dikilerek, avcı böcekler çekilebilir.
4- Diğer bahçelerden gelecek ilaçlama, bahçede küçük de olsa sorun çıkartabilir ama ilaçların yarılanma ömürleri vardır ve geçen her zaman bunların etkisini kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle, arada bir kavak yapraklarından yapacağız çayı, genel bahçe sulaması olarak kullanabilirsiniz. Kavak yaprakları çayı, ilaçların içeriklerindeki maddelerin çok daha hızlı çözünmesine neden olur. 1 kilo yaprağı üzerine gelecek kadar suyla bir taşım kaynatın ve 10 da 1 ölçüsüyle sulandırın, toprağı bu suyla arada bir sulayın. Çok çok etkili bir çözüm olmaz ancak bir tedbir olarak yapılabilir.
@ çok teşekkür ederim 🙏
Kalabalık bir dikim sistemi bahsettiğiniz hastalık önleyicilei kullanmasak mutlaka sorun çıkar mı?
Ortamda nem yükselebilir budama yaparak diplerde havalandırma sağlanabilir ama yine de laktikasit gibi bir dezenfeksiyon ürünü tavsiye ederim
Soğan veya sarımsakları domatesten uzak mı dikelim yoksa daha yakın diksek daha faydalı olur mu?
Nereye dikerseniz dikin önemli olan sisteme dahil edebilmek.
oturak domatesin altına da bu sistem uygulanabilir mi?
Selamlar destek verdim🤗🤗🥰
Destek için teşekkür ederim
hocam saksıda yetiştirenler için olmaz değil mi bu yöntem ?
Saksıda farklı sistemler kurulabilir, domates dibine nane, fesleğen, reyhan, dereotu, biberiye, kekik ekilebilir. Gayet de güzel olur.
Maydanoz olur mu
⭐⭐⭐⭐⭐
,,👏👏👏👏👏
Teşekkür ederim
Hodan nasıl bulunur? Tohumu veya fidesi
Tohumları satılıyor.
Bir domatese bu kadar bitki dikmeyeceğiz sanırım acaba 20 30 kadar fidenin etrafına birer ikişer bu bitkilerden mi serpiştireceğiz..
Üstadım bokashi videolarınızı da bekliyoruz .
Son olarak laktik asidi dediğiniz gibi yapıyoruz ancak 5 litre suya bir fincan laktik asit bir fincan pekmez koyup ağzına balon takıp 15 gün bekletip dolaba koyarak saklıyoruz. ancak azalınca tekrar dolabınızda saklanan sıvımıza 5 litre su bir fincan pekmez ile hep çoğaltıp kullanıyoruz. Her defasında yeni baştan laktik asit yapmıyoruz..Bu bir hatamıdır?
Buradaki mantık, doğal malç oluşturmak, fauna ve floranın lehimize çalışmasını sağlamak ve birim alandan daha çok ürün çeşidi kaldırmak. Animasyonda verdiğim bitkilerden olabilecekleri sisteme dahil edebilirsiniz. Saklamayı direk serumu dolaba koyma şeklinde yaparsanız ve kullanacağınız zaman bire bir pekmezle karıştırıp bekledikten sonra kullanırsanız daha iyi. Dolaptaki soğuk ortam bakterilerin çalışacağı sıcaklıkta değil. Dolaba koyarak, bir anlamda durağanlaştırıyoruz, aktif hale gelmeleri için beslemek ve sıcaklığın istedikleri orana çıkmasıyla oluyor.
Eyvallah üstadım..Öyle yapacağım bundan sonra inşallah...
Biberiye veya kekiği iç tarafa mı dikelim yoksa dış tarafa mı. Bunlar güneşi sever bildiğim kadarıyla
Bu sistemde ana ürün olarak biberiye veya kekik belirlenmediği için, bu bitkilerin destek olma özelliklerini kullanıyoruz. Bu nedenle biraz sistem içinde biraz dış tarafa doğru ekilebilirse yeterli hasatta yapılabilir.
Merhaba
Balkonda Şaşırtma yapılacak domates fidelerimi galiba dikmek için biraz fazla geciktiirdim, çiçek verdillerr ..Fakat henüz çiçek açmadilar. Fidelerim bodur balkon domates fideleri. Bunları büyük saksılara diktim. Çiçekleri durmalı mı yoksa onları almam gerekir mi?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Merhaba.
Çiçekler varsa üzerinde, bunları dikerken alırsanız olur ama alınmazsa büyük bir sorun yaratmadığını da oluyor. Riske girmemek, kök gelişimini artırmak için alınırsa iyi sonuç alınır.
Fasülyei genelde mısırın yanına dikiyoruz
Mısırla birlikte dikimi yaygındır ama bir de ayçiçekle deneyin
@ Teşekkürler
Merhaba tskler ama bahcemiz yok balkonum var saksida yetistiriyorum yetistiriyorum dediysem calisiyorum ama beceremiyorum hepsi oluyor saksida ne yapicaz
Saksıda sebze yetiştirmek biraz daha dikkat ve özen istiyor. Küçük alanda toprakta olduğu gibi hatalar kolay telafi edilemiyor. Mesela saksıda domates yetiştiriyorsak dibine, nane, fesleğen, nane, soğan, sarımsak, biberiye ekebiliriz, Biraz genişse havuç bile denenebilir. Gübreleme ve sulama sıkıntıları çok sık yapılıyor. Gübreleri genelde sıvı gübrelerden takviyelerle denenebilir.
Cok teşekkür ediyorum Allah razı olsun bırde ben patlıcan almıstım ıkı senedır domates bıber bakıyordum ama 3 tane domates 3 yada 4 bıber alıyordum cok uzuluyordum patlıcanda alamadıgım urunu cok aldım fakat oyle bır bıt sardıkı hersey bıtlendı bu sene alıp yetıstırmeye korkuyorum cunku ıkı sene hep cıcekcıden cımlenmıs olarak aldım herseyı hıc bıtkılerın bıtlendıgını gormedım patlıcanı alana kadar gercekten patlıcan cok bıtlenen bır sebzemı ne yapayım bılgınız vardır tekrar teşekkür ederim
@@menekseay7716 tekrar bitlenme olup olmayacağını tam olarak bilmiyoruz ama olursa dikkatli takip ve elle temizleyerek popülasyonu kontrol altında tutmak gerekir, bu arada laktik asit kullanalım. Yumurtaları bulup imha edilebilir. Çok yoğun şekilde bir yaprağı sarmışlarsa o yaprağı ortamdan uzaklaştırabiliriz.
@ laktik asit ney
@@menekseay7716 Bitkileri hasta etmeden büyütün videosunu seyredin orada nasıl yapacağınızı anlatıyorum
Bu zararlılar arasına danaburnu nu da dahil edebilir miyiz?
Benim yıllardır kendisi ile başım belada, nasıl başa çıkabilirim, bilginiz var ise benimle paylaşabilir misiniz?
Danaburnu sorusu çok geliyor ona yönelik de video çekeceğim
@ Nisan ayında fide dikimi gerçekleştiriyoruz, o zamana kadar çekerseniz çok makbule geçer.
@@recepensaravcu9545 En kısa sürede
@ şimdiden çok teşekkür ederim.
@@recepensaravcu9545 Rica ederim
Saksıda domateslerim var. Evim teras. Belki dışarıdan 5 - 6. kat gibi yükseklikte. Balkon demirlerine saksıları taktım. Uğur böcekleri ve örümcek geliyor. çubuk tarçın defne yaprağı ve karanfil ekledim saksılara. Karıncalar kaçtı ama uğur böcekleri ve örümcek gitmedi. ara ara da kurt görüyorum
Örümceğe bişey diyemem de uğur böceğini kovalamak ciddi bir sorun çünkü çok faydalı bence araştırın ve dua edin geldikleri için
@@nurynr benim sorunum bit ve diğer böceklerdi kulağa kaçan gibi. Uğur böceklerinden şikayetçi değildim.
Domates fidesini önüne yer fasülyesi ekmek için ne söylersiniz
Fasulyeyi yiyeceksek. Çok mantıklı bir çözüm olmaz. Fasulye dane bağladıktan sonra topraktaki azotu sömürür. Fakat yeşil gübre mantığında, çiçeklenince çapalayıp, toprağa karıştıracaksak, o zaman bir parça faydası olur.
hocam 70 litrelik kare büyükçe saksım var. her köşesine birer adet sırık domates çeri tipi diktim. 4 adet domates çok mu bu saksı için. çok derseniz 2 tanesini sökeceğim.
70 litrelik bir saksı herhalde 80 90 santimetreye 40 santimetre falandır. İlk etapta 4 domates fazla gibi duruyor ama çeri olması bir avantaj, beslemesini doğru yaparsanız ve budamasını şhmal etmezseniz, olabilir. Normal şartlarda bir domates fidesinin kökleri 1 metreküplük alanı kaplar. Bu saksınızın yaklaşık 5 katı falandır ama doğru uygulamalarla bu hacimlerde işinizi görür.
@ tmm hocam teşekkür ederim
@@suhanyilmazcelik Rica ederm
Merhaba hocam internetten toprak satın aldın fide diktim 1,2 gün sonra baktım toprağın içi minik salgangozlarla dolu ne yapacağımı şaşırdım lütfen ne yapabilirim bana yardımcı olurmusunuz
Yumurta kalmış olabilir. Yumurtadan çıktıkça beslenmek için yukarı çıkacaklar, tek tek toplamak gerekir.
@ teşekkür ederim belliki balkonum salyangoz dolacak
@@Dizi.editleri0 Rica ederim
o kadar anlattık olmadı bi de böyle mi deneyelim dediniz
Bir de böyle deneyelim dedik
Kardeşim bahçede yer kalmadı.
Ne güzel işte cıvıl cıvıl bahçe oldu
Ben dediklerinizden bazılarını saksılara ektim fesleğen kadife çiçeği Reyhan gibi domateslerin yakınlarına koydum. İstediim yere yaşıyabilmek için. Olmaz mı
Olur tabi, bu sistem sadece toprakta işe yarar denmez, saksı da iş görür
Havuç fidelerim var aralara mj ekeyim
Domatese 15 cm uzak dikebilirsiniz
öldürmeyin uzaklaştırın diyorsunuz
Kesinlikle